|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Może i nasz Miśko sie rozbryka z czasem
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
|
|
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki
Pamiętacie mnie jeszcze ... nie nadrobię tych wszystkich stron nie jestem w stanie. Dziś byłam u gina wszystko u nas dobrze. Jestem w 20 tygodniu i 1 kg przytyłam (wcześniej do 17 tygodnia ciągle wymioty). Będę miała drugiego synusia i chciałabym aby to był Piotr. Proszę o uaktualnienie mnie na liście. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny które mnie pamiętają i serdecznie witam się z nowymi. Będę czasem zaglądać. I zapraszam do zagłosowania na uśmiech mojego synka.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-18 o 23:04 |
|
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dawno cie nie bylo tu mam nadzieje ze juz z nami zostaniesz
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem wiem że macie to skarbnicę wiedzy ... dlatego troszkę będę czytać.
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I gratuluje synka - rządzą u Nas ![]() Zaglądaj częściej!
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
violisia a kręgosłup Cię boli???? bo ja mam problem z tym teraz i źle przez to śpię a w ciągu dnia też odczuwam. Nie wiem jak mogę sobie pomóc, bo przecież maści i plastry odpadają.
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Mój mały też tak ma ... mąż pyta "i jak tam dzisiaj, mocno bryka?" a ja mówie "nie, tak w normie", mąż przykłada rękę do brzucha, a tam szaleństwo. Mąż już ma zakaz przykładania mi ręki do brzucha jak śpie, bo Toni zaraz się aktywuje i ja już mam po spaniu wtedy.
|
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz pęknę
![]()
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
No z tymi wózkami, to naprawdę oszaleć można. Odkładamy to na potem, ale trzeba coś ustalić. Nie ma okazji, żeby podjechać i sprawdzić na żywo. Przypuszczam, że też albo X-lander XA [wszystkie osoby, które mają ten wózek, bardzo sobie chwalą, nawet kiedyś kobitę w markecie zaczepiłam
] albo Mutsy. Przyznam się, że Mutsy mi bardziej odpowiada pod względem kolorystyki, no ale nie to najważniejsze przecież. Jeśli X-lander, to tylko carbon wchodzi w grę, a z nim nie jest łatwo. No i fotelik też oczywiście MC, albo Cabrio, albo Pebble, w zależności, co będzie w zestawie.http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E A tu coś dla Morii - X-landery w świetle dziennym ![]() http://allegro.onet.pl/x-lander-xa-2...400989659.html No i czy możecie mi powiedzieć o co kaman z tymi bazami? Kupować? Nie kupować? Jaką? Czy nie wystarczy przypięcie fotelika pasami? ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Moniquac, chciałam Cię oficjalnie mianować Królową Paniki Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze i jesteś spokojna
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z bazą to jest tak że znacznie łatwiej wsadzić fotelik a bez bazy to można czasem kur.. wicy dostać żeby przypiąć. Dodam że ja bazy nie miałam i nie raz rzucałam mięchem jak wpinałam dziecko a w rodzinie teraz widzę jak z bazą jest o wiele wygodniej bez szarpania no ale jest to wydatek i dlatego warto to przemyśleć. Dla cierpliwych nie jest ona konieczna, a dla nerwusów polecam.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-18 o 23:27 |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech, to pewnie TŻ będzie tę bazę chciał, a widzę, że to dość kosztowne ![]() A poza tym witaj, Mamooptymistko ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- caffelate05, fajny ten biustonosz! Też się muszę rozejrzeć za czymś ciekawym i praktycznym, tylko ja to bez przymiarki nie halo ![]() Przeglądałam też koszule-antygwałkti do karmienia... ale jeszcze nie jestem psychicznie gotowa na zakup
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Violisia poszłaś już?????
A ja chyba będę z oszczędności miała wózek po pierwszym dziecku a tak się zarzekałam że chce nowy.
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, ze pamietamy ![]() Cytat:
nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim jak dzecko juz siedzi to przenosisz sie do spacerowki
|
||
|
|
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
:hej: Nie nadrobię Was Kobiety, bo jest za dużo do czytania.
![]() Eweska sliczny brzusio Kupiłam w końcu coś Adrianowi na Allegro. Niech mnie szlag... Zamist kupować ciuszki i resztę to na dzień dobry butelek mi się zachciało i kupiłam zestaw Aventu za 65 zł. 2 butle 250, 2 butelki 125 (ze smoczkami), 2 smoki do butelek, smoczek i szczotę do butli... Nie wiem czy akurat dobrze zakupiłam. Bo jak nie będą dobre to chyba się zastrzelę Jutro na zakupki w końcu z TŻ`em się umówiłam, bo będzie miał wolne . Pojeździmy po sklepach i popatrzymy co nie co i jak co w końcu będę kupować
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
może się nie spotkałaś ale to zupełnie normalne, mój syn zimą spał na podwórku czasem po 3h mając 7 mcy i myślę że gondola była dla niego wtedy bardzo wygodna. A ja zdecydowanie sugerowałam się w tym względzie wygodą i zdrowiem mojego dziecka.
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Mamooptymistko, z wózkiem po starszym dziecku nie wahałabym się wcale! Kasa w kieszeni
A jaki miałaś wózek?
|
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
Inglesinę super wózek bo gondola bardzo duża, ale wiesz troszkę już jest oklepany, teraz jak widzę niektóre kolorki i wózki to mega szał, szwagierka ma własnie Mutsy jest piękny.
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Ajjjj, no widzisz, Mutsy mają super kolory, chyba z 5 mi się podoba
|
|
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poszłam dziś po ginie do sklepu, od razu podeszłam do Pani i mówię, że potrzebuję bezszwowy stanik, wygodny, ale nie wiem jaki mam rozmiar bo jestem w ciąży i biust mi wyrósł ze wszystkich dotychczasowych ![]() Pani super, zmierzyła mnie, pokazała jakie ma staniki dla kobiet w ciąży i dla mam karmiących od razu no i zaczęłam mierzenie ![]() i majtki kupiłam, sloggi, jedne rozmiar M a inne 42
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
No tak ale 2 tys kosztuje sam głęboki - to trochę masakra cena jak dla mnie.
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Caffelate05, też tak muszę zrobić
Mamooptymistko, no właśnie, ceny zaporowe. Moje maksimum to 2500, jednak i tak to nie my ten koszt poniesiemy, bo Dziadkowie chcą pierwszej wnuczce zafundować furę Ale jak najbardziej rozumiem to.---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Lecę kochane! Dobrej nocy
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My pewnie sami większość rzeczy musimy kupić, ewentualnie poprosimy o małą pomoc rodziców tż, bo moi sami nie proponują, a głupio ich prosić... ![]() Na szczęście mamy kasę ze ślubu, którą włożyliśmy na konto oszczędnościowe i rośnie od sierpnia ![]() Btw... Właśnie skończyłam naukę na jeden egzamin. Jeszcze jeden dziś i jeden jutro. Mam nadzieję, że przemęczenie nie wpływa bardzo źle na dzidzię... ![]() I mnie ciągnie do kawyyyyy... (a nie piłam ani razu w ciąży, bo w ogóle rzadko piję, więc nie wiem, czy nawet słaba nie zaszkodzi? Jak pierwszy raz w ogóle? Po tylu miesiącach?)
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-19 o 00:29 |
|
|
|
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
witajcie, ja dziś znowu wzięłam swoje leki o 6 rano, TŻ szykował się na dyżur a ja czułam, że jestem zupełnie wyspana i nici z dalszego spania. Więc klikam o tak nieprzyzwoitej porze
![]() Mój TŻ mnie wczoraj zaskoczył. Pokazywałam mu łóżeczka dla dziecka z Ikea, chcemy zwykłe i proste i nawet jedno takie znalazłam i to bardzo tanie. A TŻ na to, że fajne, ale czy zauważyłam, że te z allegro które mu wcześniej pokazywałam miały 3 poziomy regulacji i wyjmowane 2 szczebelki a to z Ikea ma 2 stopnie i nie ma wyjmowanych szczebelków Byłam w szoku, że on to wie, a jak się potem okazało to on już sobie te łóżeczka wcześniej oglądał. Dziś po dyżurze TŻ ma podjechać do Tchibo i spróbować mi kupić stanik Nie jest to ani ciążowy ani do karmienia ale myślę sobie, że może być wygodny tak na teraz i do leżenia, bo jest sportowy, bezszwowy i miękki oraz oddychający i do tego w fajnej cenie, o taki:http://www.tchibo.pl/Biustonosz-spor...html?dim1=Lil3 Dam znać jaki jest w rzeczywistości, ale to późnym wieczorem. No i już wczoraj pytałam, jak nie będzie pasował można oddać, byle z metkami i nieużywany, w ciągu 30 dni. Miłego dnia Mamuśki
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Od 6 was czytam, jeden dzień mnie nie było i jedyne kilkanaście stron miałam ![]() Pędzicie jak szalone, a ja dzisiaj spać nie mogłam, ząb mnie boli i muszę zadzwonić do dentysty . Ja jestem z tych co to dentystę mijają szerokim łukiem, i tak się zastanawiam czy w ciąży można dostać znieczulenie????
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle dzień dobry mamuśki |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia! ja też za wizytami u dentysty nie przepadam
|
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też pracuje i mam malutkie dziecko i znajduje czas żeby się odezwać, więc czekamy na poprawę bo będzie ![]() Witam się rano i żeganm bo ide nałożyć tapetę na twarz co by ludzie nie uciekali przede mną ![]() nocka zaliczona do udanych - siusiu tylko raz (albo dwa )własnie widzę że za oknem mgła straszliwa - oznacza wielkie korki w mieście no to papa do wieczora
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-19 o 07:36 |
||
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
no to troszkę mi ulżyło, bo juz od 5 rano nie śpię przez tego zęba i się denerwuję.
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mówie dzień dobry
![]() Nawet sie wyspałam, wyprawiłam męża do pracy, poszedł z lekko bolącą głową ale przecież ja mu nie wlewałam I jego "Alu głowa mnie boli " wcale mnie nie wzrusza W brzuchu mi już tak burczy, żę jaaaaa więc ide zjeść jakieś sniadanko. Mam świeży ziarnisty chleb to może jajko na twardo ugotuję i zjem To odezwe sie za moment. Si yaaaa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Może i nasz Miśko sie rozbryka z czasem 

dawno cie nie bylo tu

02.08.2014
Ale jak najbardziej rozumiem to.

. Ja jestem z tych co to dentystę mijają szerokim łukiem, i tak się zastanawiam czy w ciąży można dostać znieczulenie????
" wcale mnie nie wzrusza