|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Dzień dobry
od jutra ma śnieg znów padać ![]() ponadrabiam Was
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Witam z ranka
Ja już z pracki piszę przez 30 minut nadrobiłam z wczoraj wieczora posty, a zaraz zasiadam do PIT'ów |
|
|
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczynki kolejna noc nie przespana od wczoraj wieczora brzuch mnie boli jakbym miała okres.
dzidzia kopie więc pewnie jest wszystko ok.ale czuję się strasznie słabo
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
vanes a próbowałaś nospy? no i odpocznij dziś, leż ile tylko możesz
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Widzę, że wczoraj wrzała dyskusja o wózkach Ja się dowiedziałam ostatnio, że mam dostać dużo rzeczy w tym m.in wózek (jakiś Chicco), fotelik, kojec i inne duperele więc dużo wydatków by odpadło. Zastanawiam się tylko nad tym wózkiem, bo wiadomo nie jest pierwszej nowości i nawet nie wiem jak wygląda Jednak jak będzie mi się w miarę podobał to stwierdziłam, że nie kupuję.
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
ja w pracy od rana, i duuuzo pracy, wiec sie sprezam i tylko witam ![]() ja wczoraj przed zasnieciem dostalam takiej kolki zaraz pod zebrami ze nie moglam sie wyprostowac, az mi lzy z bolu pociekly...az TZ chcial mnie do szpitala brac, ale sie nie dalam bo przeszlo. mam nadzieje, ze to byla tylko kolka, dzis nic nie boli, tylko niewyspana jestem bo byla mega pelnia! caluje
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dosłownie jakbym obcego miała;P ale akrat jak właczyłam na grywanie to przestało, chyba dzidzia nieśmiała![]() ale czasem to mnei tak kopie że masakra;P ostatnio sie tak uśmiałam, bo dzidzia od dluższego czasu sie nie ruszała i poszłam się kąpac i leze sobie w wannei i nagle mi sie tak kichneło że masakra i w tym momencie mi małe takeigo kopa wycedziło że stwierdziąłam ze sie pewnie biedulek wystraszył:P haha Cytat:
absolutny zakaz wchodzenia na jakies durne fora:P sni8ło mi sie o tym duszeniu się pępowiną boze co za masakra![]() i w ogole poród mi się śnił że najpierw jak rodziąłam a potem odbierałam poród w moim domu na moim łożku jakas kobieta rodziła ale w ogole nie krzyczała była taka spokojna. dziecko wystawiło rączekę a potem głowkę i ja go wyciągnełam i takie spokojniutkie było i wiem ze to był chłopeic i ważył 3700;pczy taki sen może coś oznaczac???/ aha odebrałam wybniki badań w wynikach z siusków mam białko - opalescencja co to może znaczyc?? dodam że mialam 3 tygodnie przeziębienie i mam zapalenie pochwy. może mi ktoś zinterpretuje? może pani doktor?:P
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na podlizanie się powiem że ja Ciebie bardzo dobrze pamiętam.
|
|
#2799 |
|
Wtajemniczenie
|
no niestety dziś będę tylko leżeć (a potem odleżyny)
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze a jeśli do jutra mi nie przejdzie to pójdę do gin...chociaż w piątek mam wizytę... jak myślicie poczekać do piątku?? a jeśli chodzi o nospe to mam przepisane 2 tabletki w ciągu dnia więc więcej nie będę brała
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-01-19 o 08:59 |
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim.
Dziś mam leniwy dzień i zamierzam go spędzić na obijaniu się i ewentualnie będę szyć i oczywiście wizaż. Miłego dnia. Moniac jak lekarz mówi wszystko dobrze to on wie lepiej niż forum. Pozytywnie trzeba myśleć.
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki.
Miałam przerwę z kompem 3 dni :/ Teraz postaram sie was nadrobić Widze ze dołączyło do nas parę brzuszków, SUPER ![]() Na 2-ce są "nasze" tematy. Karmienie piersią i coś o porodach będzie ![]() Lece nadrabiać . Miłego dnia kochane. |
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja
Wczoraj napisałam do Was i wyłączyli mi prąd na 3 h. Już mam tego dosyć prawie co dzień nie ma prądu, takie awarie mają...wrrr. Grazin co do wyników to nie wiem ale jeśli chodzi o szpital to ja mam już wypróbowany I zdecyduje się na niego jeszcze raz. Może i opinie są różne ale to zależy jakie się ma oczekiwania. Według mnie opieka przy porodzie jest dobra, po porodzie dziecko ma wszystko czego potrzeba bez konieczności przewożenia w razie jakichś problemów. A to że położne są czasem zajęte to dlatego, że nie ma jednej pacjentki a wiele i tak jest wszędzie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania co do szpitala w Tychach to pytaj. Ewentualnie możesz przyjechać i obejrzeć wszystko na żywo ![]() Idę za chwilkę na zakupy jakieś, może wymacam sobie jakieś koszulki nocne
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-19 o 09:03 |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek czyli rodzisz w Tychach? kurde nie może ktoś za mnie podjac tej decyzji?:P
a w tychach też nie ma możliwości znieczulenia? wyczytałam w senniku ze jak sie śni poród szczesliwy oznacza to profity i zyski w interesach
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja już mam zrobioną wyprawkę do szpitala dla siebie kupiłam fajną koszulkę nocną niebieską z misiem taką specjalną do karmienia
|
#2805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, ja w Tychach bo się na ten w wodzie uparłam jak będzie wszystko ok to nie odpuszczę Mówię Ci nie ma źle, jeszcze teraz jest po remoncie i dyrektor się zmienił. Wszystko jest podobno za darmo, a jak ja pamiętam płacić trzeba było za wszystko.---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Bo tu ci poleci z cyca, tu dziecko obrzyga tu kropka krwi A jeszcze ciepło może być....Ja miałam trzy rozpinane i jedną do porodu (i podkoszulek do wody). I wszystko ubrudziłam
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek brzmi zachecająco
![]() ważne jest to ze wszystko jest za darmo bo 500zł to basrdzo duzo jak dla mnie. moge za to tyle rzeczy kupic dla dziecka albo chcociazby komode do pokoju na ciuchy dziecka. wiec na pewno wolałabym ta kase na cos innego wydać. kurde dalej rozważam. napisz jak bedziesz wiedziec co ze znieczuleniem ![]() to w Tyachach jest taka porodówka ze w wodzie mozna rodzic??w szoku jestem. a za porod rodzinny sie płaci? widziałas sale porodowe?
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za rodzinny się nie płaci (już) tylko za ubrano dla osoby towarzyszącej ale grosze. Jak rodziłam pierwszym razem płacić było za wszystko, za rodzinny, za poród w wodzie też,na kole też , wszystko osobno.
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
I już po śniadaniu, jednak zjadłam wedzoną rybkę
pychota.Teraz pewnie polece usmażyć kilka naleśników a potem ide do przyjaciółki co niedawno urodziła. A jutro mam 3 h pilnować szwagierki synka który ma pół roczku - Karol ma na imie ![]() A jutro może zamówie pościel dla dzidzi http://allegro.pl/feretti-quintetto-...415797992.html tu mi sie podoba ari teddy orange http://allegro.pl/feretti-premium-po...389097627.html a tu osiołek I nie wiem która
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi jakoś bardziej do gustu przypadła ta druga pościel a co do szpitala w tychach mówicie o klinice?? ja się tam urodziłam i moja mama do tej pory chwali sobie ten szpital (wcześniej 3 poronienia) ale to było wieki temu ![]() co do wyprawki to mam 2 koszule i jedną do porodu ale ta niebieska jest na prawdę super
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-01-19 o 09:42 |
|
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam i wcale nie było źle... Jakieś osłabienie na forum czy jak...
AAAAAAAAAAAAAA pełnia!!! Ja dostałam słuchajcie koszulke do karmienia luziową jak to mówi Wiktoria w małe kwiatuszki tylko te wycięcia musze potraktować napkami lub małymi zatrzaskami, bo bez nich cycuchy żyją własnym życiem
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie kiedy dziecko może jechać w samochodzie z poduszką pod pupą (tzn, siedzisko) zamiast fotelika.
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek całkiem sympatycznie się ta porodówka zapowiada
powiedz mi co to za fotel takie koło? na czym to polega? to jest ta pozycja wertykalna?? niech mi ktos wyjaśni
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
mamaoptymistka któy model inglesiny masz? Jestem w nich poprostu zakochana! Tylko cena zaporowa :/
Maż znalazł polski odpowiednik. Chromowany i duuużżżee koła, to jest to! Wiem że sporo ziewczyn chwali x-landery. Tylko ja wole klasyke, Reszta jest dla mnie jakas plastikowa :/ Moje marzenie: http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E Zakupimy: http://www.forum.alewozki.pl/t17-Wozek-Roan-Marita.html vanes i mi trzeba będzie poszukać czegoś na poród. Jednorazowego hihih |
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle Wam powiem, że mi to znieczulenie, które można dla ciężarnych nawet bardziej odpowiada, nie mam potem przez pół dnia wrażenia, jakby mi pół twarzy urwało :/ W każdym razie można znieczulenie i leć jak najszybciej, bo w ciąży się ząbki podobno szybciej psują, a próchnica chyba nienajlepsza dla dzidzi... No i witam dziś, ja wstałam o 8, ale najpierw śniadanko i ogarnięcie mieszkania. A teraz znów siadam do nauki
|
|
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak ja się boję tego porodu to nie macie pojęcia.
a wczoraj jeszcze rozmawiałam z kuzynką która rodziła w 29 tygodniu ciąży i zdałam sobie sprawę że u mnie w rodzinie wszystkie kobiety rodziły przed terminem moja mama ciocia kuzynka... mam nadzieję że w moim przypadku będzie terminowo
|
#2816 | ||||||
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() Cytat:
pocieszam sie ze pozniej bedzie gorzej:P, wogole to kupilam tego rogala i jest lepiej, przynajmiej w nocy,lae mam tez materac do du.py i maja przyjechac do wymienic![]() Cytat:
Cytat:
, kochana ale ajk masz dobry to po co drugi![]() Cytat:
i czy mu dobrze bylo czy nie ja tam mam zamiar sigac zime w gondoli, bo cieplej,a dodatkowo moja gondolka ma oparcie podnoszone, wiec od czegos to tam jest i pewnie chodzi o to by dzidzi ktore siedzi mialo wygodnie, jedo np maja dobre opinie na wizazu, dlatego ja jestem za tym wozeczkiem tylko mysle nad modelem ![]() Cytat:
Cytat:
ja tam znowu zachwycona jestem spacerowka ale w tako tez fajna![]() ide na kawusie milego dnia
|
||||||
|
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!!!
Cytat:
Cytat:
![]() też ide zaraz szukac o moim szpitalu. Cytat:
straszna jestem ![]() mój mały raz bryka mocniej raz słabiej, może jest tak jak piszesz - może później tez się rozbryka. Cytat:
ostatnio tylko udało mu się wyczuć, może jeak będą częstsze i intensywniejsze to TZ poczuje.![]() Cytat:
![]() to może oznaczać tylko dwie rzeczy: jest pełnia i jesteś w ciąży spoko - ja już przeszłąm różne sny, od przyjemnych i po straszne związane z moją ciążą - po prostu jest to dla nas najważniejsze i ciągle o tym myślimy, to potem śnimy.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. dziwne, ale mówię co mi opowiadała.sprawdźcie to sobie. a ja....... dzisiaj spałam lepiej - wczoraj zasnęłam na dobre dopiero jak pisałam ok 3.30 a o 6.05 budzik dzwonił mój sposób na pełnię: miska z wodą na parapecie i dzisiaj rzeczywiście troche lepiej .ja już w pracy - nie bardzo chcę się zabrać za nią, ale końcu trzeba. będę tu zaglądała. miłego dnia dziewczyny! |
|||||||||
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ależ miałam sny. Całą noc kłóciłam się z jakimś kolesiem o miejsce parkingowe na jakimś pustym, trawiastym polu Matallewar, wierz mi, że jak usłyszałam, że chcą zapłacić za wózek, to ani chwili nie protestowałam, to ogromne odciążenie. Są naprawdę kochani i jesteśmy Im bardzo wdzięczni Życzę Ci owocnej nauki i pochwal się, jak już będzie po egzaminach ![]() Caffelate05, to ikeowe łóżeczko najtańsze jest fajne! Proste, zwykłe, bez udziwnień Inne, droższe też są ładne, ale chyba nie chcę inwestować w łóżeczko jakichś sporych kwot Pochwal się potem biustonoszem![]() MoniaK, szczęściaro! Fajnie masz jak już zobaczysz nowe nabytki, to pochwal się!![]() Zosiu, potwierdzam wersję dziewczyn, można mieć znieczulenie, tylko zaznacz, że jesteś w ciąży. Anula, masz rozkaz ode mnie wziąć kilka dni wolnego! ![]() Siasiek, skarbnico wiedzy! Ja myślałam, że maks dwie koszule do szpitala, a tu więcej... W sumie lepiej mieć za dużo, niż za mało. Obczajałam kiedyś na allegro i są jakieś Muzzy znośne, ale się nie zagłębiałam jeszcze ![]() A pozostałym dzień dobry i smacznych śniadań i kaw
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
dziewczyny a do porodu to jakie koszule macie?? Zwykle podkoszulki bawełniane tyle że większe czy jakieś specjalne?? ja dla siebie jeszcze nic nie mam...nic a nic.. Ale wczoraj mama moja znowu nas obkupiła kupiła nam 2 smoczki z aventu dl maluszków i rajtuzki w h&m 2 pary
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

od jutra ma śnieg znów padać 

Jednak jak będzie mi się w miarę podobał to stwierdziłam, że nie kupuję.

) naomiast mój lekarz powiedział że najpierw usg potem ktg - bo on na usg chce zobaczyc malucha - co z nim itp. Jak sie położyłam, okazało się że nic z nim nie tak
) i powiedzial mojemu TZ że ma żone panikare

. Ja jestem z tych co to dentystę mijają szerokim łukiem, i tak się zastanawiam czy w ciąży można dostać znieczulenie???? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)