|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Powiem Ci, że odebrałam Twoje wypowiedzi i pytania o wagę inaczej, ale skoro tak, to zwracam honor
No i respekt za 58 z 75! ![]() Po cichu liczę, że ja to do końca ciąży będę ważyć maks 75 kg ![]() Amarciu, no to miałaś idealnie z tym porodem i warunkami! ![]() W ogóle to powiem Wam, że trochę się bulwersuję na myśl, że martwimy się czymś takim, jak DOBRA OPIEKA. Przecież Ci ludzie są w pracy, powinni zapewniać dobrą opiekę i profesjonalną pomoc bez łaski, bez dodatkowych opłat, bez fochów. No albo robimy coś dobrze, albo wcale!
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Hej Mamuśki!
Dajecie czadu, ale was nadrobiłam ![]() U mnie jeśli chodzi o wózek to będe miala od rodziny gondole ze spacerowką, jakąś zwyklą, nie wiem jaka firma, jak bede miała to sie pochwale. Więc nawet sie nie wglębiam w temat wózków bo jak zaczynam je wszystkie oglądać to już sama nie wiem ktory fajniejszy, który lepszy, a za to ceny spore. A jeśli chodzi o szpital to wam troche zazdroszcze, bo macie jakiś wybór, a i szpitale napewno lepsze od mojego. Ja w swoim mieście (miasteczku ) mam tylko jeden szpital, i na dodatek wszyscy na niego narzekają. Wiele kobiet decyduje sie na prywatną klinikę oddaloną o ponad 100km (ode mnie dokladnie 150), ale ja nie moge sobie na to pozwolic. Troche sie boje porodu w tym szpitalu ale mam nadzieje że będzie dobrze.Co tam jeszcze pisałyście. Aha o pościeli. Ja też poszukuje czegoś. Wszystkie są ładne ale nie moge na nic sie zdecydowac. Boje sie ze jak kupie na alegro, to nie wiadomo co do mnie przydzie, a w sklepie można pomacać, ale i różnica w cenie jest. Kupiła już któraś z was pościel na allegro? Już nie pamiętam o czym jeszcze pisałyście, wybaczcie, ale pamięć szwankuje
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-19 o 10:58 |
|
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
poziomkowa dokładnie - ci ludzie są w pracy, tylko jak tak obserwuję, to chyba nie każdy swoją pracę lubi
ja trafiłam nieźle i mam nadzieję, że tak samo będzie tym razem. Nie wiem, jak naprawdę wygląda sprawa naturalnego porodu, więc mogę później drastycznie zmienić zdanie
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
tą drugą koszulke kupiłam do karmienia właśnie ale całą niebieską i w misie
mary poziomkowa właśnie tak sobie pomyślałam że masz troche racji boję się utyć i kiedy zaszłam w ciąże byłam przerażona tym co mnie czeka po... ale teraz już zupełnie inne myślenie na ten temat ![]() kalkulator wagi w ciąży http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-01-19 o 11:01 |
|
|
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka spokoooojnie
tego nie przeskoczysz i tak nie mamy szans, wiec nie ma się co denerwować. Dla kazdej mamy uśmiech jej dziecka jest na 10* z 5 możliwych, wiec cieszmy się że są śliczne i zdrowe---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Pora na kanapkę z ogorkiem też tak macie z ogórkami? Ja z Wiktorią wypijałam hektolitry przecieru pomidorowego, takiego własnej roboty i już słyszałam wokół ze w ciąży jestem, choć sama się jeszcze nie zorientowałam wtedy
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A za każdym uśmiechem kryje się niesamowita historia, wspomnienia. Ach mogłabym tak bez końca ....
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zanizalam akurat w innych konkursach |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Amarciu, to zabrzmi banalnie, ale jak nie lubią swojej pracy, to niech zmienią, a nie robią łaskę, że dobrze zaopiekują się pacjentką po porodzie. Nie wymagam, żeby mnie karmiły jogurcikiem i szeptały czułe słówka do ucha, ale jakieś minimum pomocy i empatii, to chyba podstawa. Jeśli w mojej pracy wymaga się ode mnie profesjonalizmu, to się dostosowuję.
Ech, nakręciłam się, motyla noga! ![]() Vanes, w czasie ciąży i po nie unikniesz zmian w ciele, nie oszukujmy się. Mało która z nas będzie miała takie ciało, jak przed ciążą. Ale trzeba się z tym zmierzyć ![]() Moria nie zauważyła mojego postu z X-landerami w świetle dziennym, a tam to energy, to żadna malina
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a konkursy polegaja na tym, ze jeden dostaje mniej punktow, a drugi wiecej - inaczej sie nie da ![]() |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc moja opinia nie dot. Ciebie ale własnie takich sytuacji jakie opisałam.
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
poziomkowa święta racja! Każdy powinien robić co lubi, a nie chodzić z musu i przy okazji zatruwać życie innym, którzy akurat z tego dżoba mają przyjemność. Widzę, żeś się moja droga nakręciła. Choooo wyżyjesz się na moim prasowaniu np co?
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie mala kopie, po pecherzu
az sie wzdrygam przy klientach |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to przepraszam, zle zrozumialam Twoja wypowiedz, myslalam, ze chodzi o tych, ktorzy celowo wlepiaja najnizsze noty, czyli czasami mnie
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem że moje ciało się zmieni i już się z tym pogodziłam.
ten skarbek w moim brzuchu i tak mi wynagrodzi to wszystko jednym uśmiechem także nie ma się czym przejmować. życie jest za krótkie żeby martwić się o takie rzeczy.
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
vanes dzięki za kalkulator
Wygląda na to ze ide idealnie i dociągnę do 70-ki hihihmary poziomkowa ...i jeszcze dorzucę to ze Wielka Orkiestra SP jest hańbą dla naszej służby zdrowia, to co ona załatwia to powinno nam państwo zapewnić! Wiecie ze dzięki orkiestrze w każdym szpitalu w Polsce jest sprzęt do badania słuchu u noworodków Super, prawda ![]() Co do ciała po porodzie to myślę ze będzie sie dało nad nim popracować ale piersi-nie ma szans...trudno, skończyły sie czasy kiedy człowiek miał 19-cie lat |
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
a co to za kalkulator może dasz linka.
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=dorkabl;24474029]vanes dzięki za kalkulator
Wygląda na to ze ide idealnie i dociągnę do 70-ki hihihmary poziomkowa ...i jeszcze dorzucę to ze Wielka Orkiestra SP jest hańbą dla naszej służby zdrowia, to co ona załatwia to powinno nam państwo zapewnić! Wiecie ze dzięki orkiestrze w każdym szpitalu w Polsce jest sprzęt do badania słuchu u noworodków Super, prawda ![]() Co do ciała po porodzie to myślę ze będzie sie dało nad nim popracować ale piersi-nie ma szans...trudno, skończyły sie czasy kiedy człowiek miał 19-cie lat nie ma za co sama z niego korzystam ale mam trochę za mało kg ale spokojnie nadrabiamy z maleństwema jeśli chodzi o rozstępy bo pewnie też się pojawią to nimi się zupelnie nie przejmuję moja kuzynka kupiła sobie bio oil i po 2 miesiacach zniknęły nie ma ani śśladu (a w ciąży przytyła 35kg) więc uwierzcie mi na słowo że rozstępy miała duże co do piersi hmmm może z moimi nie będzie tak źle bo jak na razie wcale nie rosną niestety... ![]() nadal 70B
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie wkleila kilka postow wyzej
kurcze nadrabiajcie bo pozniej niepotrzebnie tyle postow sie produkuje a dziewczyny pisza swoje wypowiedzi na marne
|
|
|
|
#2872 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajcie spokój laseczki
pewnie, ze nie kazde dziecko w oczach innych zasługuje na 5*. I normalne jest, że zawsze znajdą się tacy, którym będzie zależało tylko na tym, żeby na końcu ich wypisaliw pierwszej dziesiątce. Byłoby miło - pewnie Ale nie przesadzajmy, że będę pisać do obcych ludzi prywatne wiadomości i całe dnie siedzieć przy kompie rejestrując coraz to nowe nicki i glosować. Przyznaję - byłoby to przemiłe i dla mnie i dla małej też, ale nikt tu nie wygra z osobami walczącymi o ten bon za 50 zł jak o możliwość lotu na księżyc. Koniec tematu
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
już podawałam ale proszę bardzo przesyłam jeszcze raz
kalkulator wagi w ciąży http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ __________________
|
#2874 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
![]() Ale gonicie z tymi postami, już nie wiem co której miałam napisać, ehhh Mamaoptymistka super że znowu jesteś Gratuluje udanej wizyty i tylko 1 kg na + u mnie jest ich już 6 Vanes mój lekarz mówił że no-spa jest bezpieczna i spokojnie można wziąść 3 tabletki na dzień, ale jeśli ból nie przechodzi to trzeba jechać do szpitala albo gina. i co ja jeszcze miałam wam napisać, ehhh A mialam dziś bezsenną noc, chyba całą noc się kręciłam na łózku, dopiero nad ranem zasnełam, nigdy wiecej
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pelnia byla
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ciala po ciazy - to bardzo roznie bywa, ja przytylam 26kg + 4 po porodzie, karmilam piersia i... nie mam nawet pol rozstepu, a do piersi tez nie moge sie przyczepic bo dla mnie wygladaja dokladnie jak dawniej. Schudlam, skora wrocila do siebie, choc dosc dlugo okolice pepka wracaly do dawnego stanu, ale tez wszystko wyglada jak nowe, wiec nie zakladajcie od razu, ze po urodzeniu dziecka koniec z pieknym cialem.
|
|
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bądźmy dobrej myśli, będziemy się martwić po porodzie, i napewno poradzimy sobie z powrotem do figury. Ja też waże teraz tyle ile nigdy jeszcze nie ważyłam i troche dziwnie sie z tym czuje ale tak musi być. Przytyłam już jakieś 4-5kg, to jeszcze nie tak dużo na szcęście, ale apetyt mam
A jeśli chodzi o ten konkurs to powiem tylko tyle że wysyłanie wiadomości z prośbą o glos do obcych ludzi jest moim zdaniem nie na miejscu.
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Kochana dziękuję za cenne uwagi, czy Ty jesteś moderatorem tego wątku??? I jeszcze jedno prosiłam o odp. inną osobę. Nie potrzebnie się tak mocno przejęłaś.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

ale zebyscie mnie nie zapomnialy, to musze Wam tu kilka slow naskrobac
Zaczelam sobie cytowac wczoraj, mam nadzieje, ze duzo mi sie tego nie uzbieralo, uwaga - zaczynam 

sama z niego korzystam ale mam trochę za mało kg ale spokojnie nadrabiamy z maleństwem