|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Hej dziewczyny, nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić. Przeczytałam tylko kilka stron. Cieszy mnie jak widzę opowieści jak to Wasze dzieciaki się puszczają i dmuchają
![]() Mój ciapciak jedynie chwilkę usiedzi sam jak się go posadzi. I twardu usiłuje usiąść z pozycji leżącej, podnosi się na łokciach, ciągnie głowę do przodu i tyle Nijak nie załapał żeby siadać "skośnie" ale pracujemy nad tym czasem mu pokazuję, że tak można.No i hitem jest "babuba" - mały najczęściej z ręką w buzi ględzi w kółko babububababebabu i moja mama się cieszy jak dzika, że babcię mały woła ![]() Jeśli chodzi o mnie i o małża to nie jest dobrze, dalej jesteśmy osobno. On bardzo nalega i się stara ale im mocniej to robi to tym bardziej wzbudza moją złość na niego. Nie wiem kompletnie co to będzie. Postaram się zaglądać częściej ale mój stary komp u rodziców jak odpala to się czuję jak w odrzutowcu a nie w pokoju a mały tam sypia, więc nie chcę go budzić
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4892 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
W tym miesiącu sporo już wydałam na ubrania, 300zł na pewno... No ale to na zapas, 80 i 96 brałam, ew. naprawdę duże 74, które wygląda jak 80 Na razie chyba ok, co prawda wieczorem jakieś krosteczki na skroni były, z jednej strony, ale raczej wygląda mi to na potówki albo uczulenie kontaktowe, skaza inaczej wygląda. U Bratki nie wiem, jest wyjechana w tym tygodniu, jak wróci to pewnie nam napisze Cytat:
choć i tak nie zamierzałam, szkoda mi tyle kasy na kibel, że tak powiem Cytat:
A, jeszcze huggies były, ale nam przeciekają (i znów - nam tak, a Kropce nie). Cytat:
8 - ok. 100ml mleka (więcej nie wcisnę, bo dziecię garnie się do zabawy )10 - słoiczek owoców, albo np. pół banana i 1/3 słoiczka, a czasem duży rossmanowski. Ale teraz najczęściej łączę banana z czymś. 13 - obiadek, duży, ew. troszkę zostawi, a ostatnio np. 2 małe zjadła... 16-17 180 mleka, lub kaszka ze 120 mleka, na gęsto, ale tu muszę wywalić ryżowe, bo ją na gęsto taka kasza zatwardza. A skubana prawie nic pić nie chce Jeśli mleko o 16, to czasem kaszkę wsunie ok 19 przed spaniem.22 - 180-210 mleka lub kaszki do picia. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2446885 7] tak czy inaczej wczoraj obudziłam się z takim mega dołem, znowu kłótnie z małżem... chyba nie zauważył, że ja też muszę sobie czasem odpocząć. a jak siadam do kompa na pół godziny a on w między czasie zajmuje się małą i co chwila wrzeszczy do mnie "widziałaś co zrobiła", albo ewentualnie pyta mnie co chwilę czemu ona marudzi, czy dać jej pić czy może jest śpiąca - to nie jest odpoczynek. w dodatku jak ja skręcałam się, niedobrze mi było to on jakoś poszedł do roboty i tyle. a jak jego w niedzielę rozłożyło to tylko spał albo leżał i DOSŁOWNIE jęczał jak baba na porodówce... ciekawe co by zrobił jakbym wyszła tak jak planowałam, odsapnąć od małej, połazić po sklepach, pospacerować... oczywiście bez małej. albo chociaż wetknęłabym nos w książkę... chyba by oczadział... albo cudownie ozdrowiał... szkoda że nie sprawdziłam. ja wiem, że nie zachorował złośliwie, ale dlaczego jak facet choruje to zawsze umiera... a ja w takim samym stanie musiałam i dziecko ogarnąć i obiad zrobiłam itp... no dzień jak co dzień... sorki za smęty, już nie będę. w ogóle świetnie się rozwijają Wasze maluchy. zazdroszczę tym raczkującym i stojącym i puszczającym się ![]() liwka próbuje podnieść się do raczkowania, ale nie umie. czekam. obracania tez się nauczyła z dnia na dzień, niby nic a pewnego dnia hop i już.a o zębach już nie wspomnę... ![]() kto oprócz nas jeszcze bezzębny został? [/QUOTE]Dobrze, że już zdrowi jesteście! I umówmy się - każda z nas tu smęci, nie łam się No Aga też - wieczorem nie stawała na czworaka, rano tak. Ja nie wiem, ona chyba w nocy wyszła na korepetycje gdzieś ![]() No i zębów nie mamy również Cytat:
O północy obudził mnie koszmarny ból głowy, wzięłam mocną tabletkę, przeszło, a teraz znów boli. Nie cierpię takiej pogody wilgotnej... A z młodą i matkokrzesno jedziemy dzisiaj do naszej koleżanki wspólnej, ciekawa jestem, co młoda na to
|
|||||
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Rosmanowskie pieluchy te Baby dream są też różne rodzaje. Ja miałam te w kwiatki za 19,90 i uważam, że fajne, mają elastyczne boczki. Miałam tez inne, droższe i były sztywne i bez elastycznych boków, beznadzieja.
|
#4894 |
|
Wtajemniczenie
|
Już nie offtopuję
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2011-01-19 o 17:18 Powód: Obawa przed banem |
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nocka ok. tylko 2 karmienia.
za to rano strajk - ani jednej łyżki kaszki nie zjadła. może dlatego, że bananowa, a wcześniej wlałam w nią bananowe calcium, które też niechętnie przyjęła. zamiast kaszki dałam cyca, ale też się nie rzuciła. teraz mamy pierwszą drzemkę, usnęła migiem i bez jednego kwęknięcia. na rękach, bujana. ale nawet nie zdążyłam odczuć jej ciężaru. ![]() jakieś 10 minut dla siebie mi zostało ![]() dziś jesteśmy same, bo małż ma dyżur, a babcia ma swoje sprawy. obie smarkamy, ciekawe która pierwsza przestanie. |
|
|
|
#4896 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
u nas pobudka na jedzonko dopiero o ... 3.20! my też jeszcze bezzębni i już przestałam co chwila zaglądać w paszczę margo zdrówka dla was, a wyzdrowieje pierwsza Ewcia czy jak robicie same deserki z owoców to dajecie tam wodę lub jakiś sok? bo chciałam dać banana z brzoskwinią mrożoną i nie mam pojęcia
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24471628]Na razie chyba ok, co prawda wieczorem jakieś krosteczki na skroni były, z jednej strony, ale raczej wygląda mi to na potówki albo uczulenie kontaktowe, skaza inaczej wygląda. U Bratki nie wiem, jest wyjechana w tym tygodniu, jak wróci to pewnie nam napisze
[/QUOTE] Mleko weszło bez problemów. A na ciągłe prywatne wizyty kasy kiedyś może braknąć, więc kombinujemy jak się da, no i lepiej kupić mleko za pół ceny niż za całość. ![]() Bydgoś i Szaja posłałam Wam zaproszenia n FB. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam szukając Was. ![]() U nas super. Babcia Bogusia przyjechała do nas wczoraj. Inaczej nie dałabym rady dojechać do nich pociągiem, sama bym się z całym majdanem nie pozbierała. Babcia jest wnukiem zachwycona. Dziś jeszcze muszę nas spakować, więc pewnie znów mnie tu nie będzie. Postaram się Was nadrobić po powrocie. Udanych ferii życzę. |
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
emerald, jak się człowiek wygada, to mu lepiej
siala, miło widzieć Twoje literki ![]() szaja, ten nocnik to był zwykły, tylko tyle, że miał melodyjkę ![]() panna migotka, do deserków nie daje wody, ale możesz w razie czego trochę mineralki dać jak jest za gęsty. Nocka przespana w łóżeczku aż do rana, dopiero ją wzięłam o 7.30, ale już nie spaliśmy. Tylko to wstawanie co 2-3 godziny......ale damy radę ![]() Teraz jest pierwsza drzemka. bratka, już potwierdziłam
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-01-19 o 10:50 |
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam wczoraj Blankę spać ok 7, przebudziła się po 22 i ani myślała spać
![]() Zaczęła głupieć, wariować i padła po 24. Obudziła się dopiero o 7 ![]() Teraz śpi, jak się obudzi lecimy na basenik ![]() Ugotowałam zwykłą kaszkę manną na normalnym krowim mleku i dałam kilka łyżeczek. I chyyyba jej smakowało bo domagała sie jeszcze i jeszcze ![]() Ale za to jajecznica jej nie podchodzi ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- A kto zaprosi mnie na FB ?
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja robię sobie jajecznicę to mały mi prawie do talerza wchodzi
![]() Szymon własnie często tak ma, że położę go przykładowo o 20 a on o 21 wstaje i ani myśli spać. Wtedy potrafi do 23 mnie męczyć nim zaśnie
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
oo booziuuu Ona, czy Szymek jest zajęty
![]() Mi pierwszy raz się zdarzyło że nie zasnęła od razu po butli, ale być może ze ja sama nawet w łóżku nie leżałam, ani nic. |
|
|
|
#4902 |
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24469016]emerald, smęć ile chcesz, my zawsze wysłuchamy.
...[/QUOTE] [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24471628]... Dobrze, że już zdrowi jesteście! I umówmy się - każda z nas tu smęci, nie łam się No Aga też - wieczorem nie stawała na czworaka, rano tak. Ja nie wiem, ona chyba w nocy wyszła na korepetycje gdzieś ![]() No i zębów nie mamy również Dobrze cię widzieć znów ...[/QUOTE] lubią nas dzieciska zaskakiwać. a jaka radocha potem na buzi jak matka piszczy z zachwytu i dzieć dumny jak paw ![]() no dobra, czyli bezzębni jesteśmy my, znaczy liwka i agatka, i jeszcze wiktorek... tiaaa... ja jeszcze zaglądam w paszczę, ale nie wiem po co... ![]() a u nas ładna nocka. liwka poszła spać jak zwykle o 21. obudziła się po 7 rano, wzięliśmy ją do naszego wyrka, dostała butlę i zasnęliśmy z powrotem. obudziliśmy się wszyscy o 9:30 ale się wybyczyłam a teraz znowu usnęła. na nią ta pogoda działa tak jak na mnie. albo senna, albo wnerwiona. mi to się nawet na spacer nie chce wychodzić. mała też nie lubi, jak jej wiatr w twarz wieje, i takie powietrze mokre, zimne. no to kiśniemy w domu...
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
kardashi jeszcze wolny jest
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Ona to ja bym go z chęcią widziała w parze z Blanką jako mojego zięcia
![]() Blanka też bezzębna i niiiic się nie zapowiada że kiedys jej wyjdą
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Kardashi jeśli Blanka chce takiego kluska
Mój też bezzębny jeszcze Właśnie wstał, zmykam. Coś dla Blanki :
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-01-19 o 12:41 |
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
ojj klusek
Przynajmniej będzie miała sie do czego przytulić ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- oo kuuurdee, ale Alwaro z tego Szymka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=flmWM...layer_embedded |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten- u nas- deszczowy dzionek.
Czytam na bieżąco ale jakoś weny na pisanie nie ma- mała budzi się w nocy non stop idzie nam prawa górna jedynka i daje w kość strasznie. My dziś chyba też spacer odpuścimy- się okaże czy przestanie padać
|
|
|
|
#4908 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam do Was pytanie,zastanawiam się nad kupnem skoczka fisher price.Małam go zamówić juz tydzień temu ale nadal się waham,Chciałabym,żeby Ala bawiła się w nim i dałą mi trochę odpocząć,z drugiej strony nie chcę wyrzucić kasy w błoto...Doradzice coś? ![]() Nie wiem kiedy dokładnie ale czytałam,że miód jest ciężkostrawny i nie powinno się go podawać małm dzieciom i niemowlętom.Na początku jak karmiłam małą nie wiedziałam,że miód może jej zaszkodzić.Jadałam tylko gotowane i sprawdzone rzeczy a pomimo to czasem badzo płakała i było to spowodowane bólem brzuszka.Nagłe wybudzanie i wrzask,nachodziło ją falami.Nie sądziłam,że to może być przez miód ale jednak tak.Jadłam go rano np. i Ala miała bóle brzucha popołudniu,jak nie jadałam to było ok.No ale to było kilka mcy temu...Teraz jem miód i Ali nic nie jest.Myślę,że to też jest trochę indywidualna sprawa. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-19 o 13:47 |
|
|
|
#4909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Because ty laska jesteś. Widac na zdjęciach jak Shade się zmienia. Cytat:
![]() Cytat:
A tu coś ode mnie. http://www.youtube.com/watch?v=Ls8pzbHITNU& NR=1&feature=fvwp Ja w nocy dalam 150ml mm+kleik ryżowy ale to nic nie dalo bo po 3h sie obudziła na cycka. U nas pobutka jest około 7.00,potem około 10.00 idziemy spac na godzinkę. Ledwo zaczęła raczkować a już mi się wpina . |
||
|
|
|
#4910 | |||
|
Konto usunięte
|
a podeślij naPW link do Twojego profilu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba że Ty nie masz na myśli tego co ja myslę, tylko taki bujaczek- zebrę?
|
|||
|
|
|
#4911 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24478462]
wolałabym chodzik, przynajmniej przemieszczać sie można ... samo skakanie szybciej się znudzi.- taka moja opinia. chyba że Ty nie masz na myśli tego co ja myslę, tylko taki bujaczek- zebrę? [/QUOTE]taki mam na myśli: http://allegro.pl/fisher-price-skocz...409424040.html Chodzi mi o to,żeby Ala zajęła się czymś a jednocześnie nie przemieszczała się po domu,bym ja miała trochę czasu dla siebie i nie musiała ciagle na nią patrzeć bo strasznie ruchliwa jest,ciągle musze za nią chodzić po domu,żeby sobie krzywdy nie zrobiła...chodzi na czworaka piorunem i wdrapuje się na wszystko.Nie chce siedzieć w kojcu,buczy jak tylko ją do niego wsadzę
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-19 o 14:48 |
|
|
|
#4912 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aj bym na tego skoczka 400zł nie wydała.
|
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radziłabym ci kupić używkę.Taka zabawka jest mało zniszczona po 1 dziecku bo używana może być do 12kg.Druga sprawa u mnie w uk używki są w cenie i pewnie dużo nie strace sprzedając ta zabawkę. Ja tak myslę,że jeszcze max 2 miesiace i sprzedam to jumperoo. |
|
|
|
|
#4914 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24478951]myśle, że skoro w kojcu jej się nie podoba, to ten skoczek też na długo jej nie zajmie.
J też bym na tego skoczka 400zł nie wydała.[/QUOTE]No drogi jest i to mnie powstrzymuje...,są też używane za połowę ceny.Nie mam już siły z nią walczyć codziennie i latac po całym domu,już i tak bardzo schudłam przy niej i wyglądam jak kostucha i jakby to miało mi dać trochę spokoju codziennie to bym kupiła.Mam wrazenie ,że ona wcale sie nie męczy.Może jakby sobie tak poskakała z godzinę to by padła w końcu...no ale musi chciec się w nim bawić.Widziałam na youtube jak dzieci w tym szaleją i nie wiem juz sama..A jaki masz chodzik? Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-19 o 15:05 |
|
|
|
#4915 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się wyjść na spacer, taki spontan, bo się przejaśniło. nie było nas 2h. zaczęłyśmy od histerii, że musiałam na chwilę z wózka wyjąć, potem odłożyłam, popłakała jeszcze odrobinę i padła. przespała resztę spaceru - ponad godzinę w sumie.
i teraz grzecznie bawi się w leżaczku i mnie nie woła, więc mogłam spokojnie obiad zjeść, co się rzadko zdarza. z katarem jakby ciut lepiej. u Ewci, bo u mnie jakby gorzej. likwidują u nas sklep dzieciowy i są obniżki, jutro tam mauśkę wyślę
|
|
|
|
#4917 |
|
Rozeznanie
|
hej
nie udzielam się ostatnio, bo czasu brak...podziwiam wszystkie pracujące mamybylismy wczoraj na szczepieniu żółtaczkowym ostatnim i pomiary, uwaga ![]() wzrost: 74cm waga"1100g Adam ponoć wygląda jak roczniak- szkoda, że sie nie zachowuje jak roczniak U nas dalej problemy ze spaniem, oszalec można....juz nie wiem, co jest grane. Po zasnięciu na noc, budzi się średnio co pół, co godzinę...i tak do północy. Przytulam, zasypia i spi dalej i tak w kółko, dopiero po następnym karmieniu (cycek), ok. 23 spi trochę dłużej. POMOCY!!!
|
|
#4918 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4919 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale olbrzym
to Ci rośnie chłopisko!---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24478462]a podeślij naPW link do Twojego profilu.
[/QUOTE] Wysyłam ![]() nie poszłyśmy na basen jednak Miałyśmy iśc z koleżanką, ale ona nie mogła a same tak nie pójdę z Blanką. Noo cóż, jutro może pojde
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

czasem mu pokazuję, że tak można.
a mały tam sypia, więc nie chcę go budzić
"

nie mam pomysłu jak to rozwiązać... a jak je w dzień? Szczepanek kiepsko, w nocy poprostu nadrabia...
wkurza mnie to, próbowałam dawać więcej w dzień, żeby nie jadł w nocy, ale się nie da...
Jeśli mleko o 16, to czasem kaszkę wsunie ok 19 przed spaniem.
a ja w takim samym stanie musiałam i dziecko ogarnąć i obiad zrobiłam itp... no dzień jak co dzień...
[/QUOTE]

Miałyśmy iśc z koleżanką, ale ona nie mogła a same tak nie pójdę z Blanką. Noo cóż, jutro może pojde