|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Siedzę jak na szpilkach, bo wiem że jak się do poniedziałku nie urodzi, to mnie pewnie gin do szpitala skieruje Liczę na tę pełnię (podobno najwięcej się rodzi dzieci w pełnię i 2-3 dni po niej) a przyszli dziadkowie liczą na to, że w tym roku ich Dzień Babci i Dziadka nie ominie
|
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() a tak w ogóle to tekst mojej mamy z wczoraj: "jakbyś więcej przytyła, to nie byłoby widać ciąży po Tobie" normalnie debilizmem powiało jednym słowem zazdrości mi, że wcześniej udało mi się schudnąć ![]() mówię Ci, że Gabrysia kombinuje.......... ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- cytrynko jak to miło, jak jest woda prawda?? od razu człowiek lepiej się czuje |
|
|
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
nie próbuje nawet dziś czytać waszych postów, bo właśnie jestem na przepustce ze szpitala.. miałam iść na SR.. ale wolałam do domku!
No więc, w niedziele maz zawiozł mnie na IP ze skurczami co 5 min. miałam je od południa do 3 nad ranem!! wtedy wszystko ucichło to przeniesli mnie na patologie ciąży. Myślałam, że mnie puszczą na drugi dzień.. a oni odkryli, że mały ma za mało wód płodowych i, że mam zostać w szpitalu prawdopodobnie do rozwiązania. Wczoraj miałam robiony jakiś test z oxytocyną, po którym niby można rodzić.. a mi po największej dawce skurcze ustały!!!a co lekarze na to? wieczorem mi powiedziała babka, że może bede mieć balonik, a rano lekarz, że trzeba czekać!!!!!!! ale na co nie powiedział... więc ogólnie lekarze nic nie mówią. co dwie godziny mam badanie tętna małego a rano KTG i to wszystko co robią w szpitalu. no to na tyle.. maz zrobił mi coś normalnego do jedzenia - idę jeść..
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
normalnie mam noc za oknem.......
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
a przepustka to z jakiego powodu?? nie nadrabiaj niczego, bo wieje straszną nudą u nas ![]() bardzo się Cieszę, że się do nas odezwałaś, bo my to trzymamy kciuki za Ciebie
|
|
|
|
|
#3875 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Może się Tobie poszczęści i wreszcie się uda .Cytat:
Cytat:
Współczuję Tobie, informowałam tutaj dziewczyny, może Adaś dziś w pełnię w końcu się zdecyduje i wyjdzie...3maj się dzielnie! Ja czekam na męża...też odpuszczam sobie dzisiaj sr...wolę iść na spacerek sobie i poprzytulać się do męża...zmęczona jestem już tym wszystkim, energii zero. |
|||
|
|
|
#3876 |
|
BAN stały
|
mysiopez trzymam kciuki w takim razie!
Na pewno będzie dobrze.Cytrynko jakbym nie miała wody przed wyjazdem do szpitala, to bym chyba kazała TŻowi do sklepu po mineralną lecieć Gabi siedzi cicho... |
|
|
|
#3877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Miałam niezłą schizę, jak zobaczyłam, ze pod blok podjeżdża kontener z wodą - już miałam wizję, że nam ją całkiem odcięli. Ale na szczęście naprawili...Ja zmykam na razie, czekam z obiadem na lubego, potem zakupy i spacerek, zajrzę do Was wieczorkiem, 3majcie się wszystkie |
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co taka cisza, czyżby przez tą pogodę wszystkie poleciałyście na porodówkę??
|
|
|
|
#3879 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To chyba ta pogoda, każdemu się chce spać... Ja dziś w ramach oderwania się jadę z TŻ i chyba mamą po fotelik w końcu, bo my tu czekamy na małą, a nie mamy jej w czym zabrać ze szpitala - może to ją tak zniechęciło do wyjścia |
|
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
ja po wizycie u gina - moja głupia "uczciwość" nie pozwoliła mi wziąć L4
bo gin był bardzo chętny i nawet jak mu mówiłam o wcześniejszym macierzyńśkim to powiedział że mam się zastanowić bo on wolałby mi L4 wypisać żebym sobie macierzyńskiego nie marnowała... a tak te kłucia to od tego że maleństwo już się wstawia w kanał a tak wszystko w porządku tylko kazał mi się zgłosić do rodzinnego żeby ten zbadał czy ten mój katarek to rzeczywiście takie nic...no i dziś po raz pierwszy doświadczyłam uprzejmości z tytułu ciąży jako że jestem ciężarna pewien dzentelmen kazał mnie i męża obsłużyć poza kolejką - te miny innych ludzi bezcenne ale i tak akurat się tak złożyło że nadeszła nasza kolej a mimo to bardzo bym chciała podziękować mężowi Ligotkimała rzecz a tak cieszy ![]() a teraz robie obiadek i będę Was nadrabiać
Edytowane przez agape Czas edycji: 2011-01-19 o 16:54 |
|
|
|
#3881 |
|
Rozeznanie
|
a skąd
ja zjadłam obiad i poleżałam chwilkę z TŻ a teraz wstawiłam pranie potem może coś poogarniam w kącie Ludzika bo wczoraj mnie zebrało na pożądki ok 23 i skończyłam i jestem bardzxo zadowolona z siebie bo poutykałam graty po koszykach
|
|
|
|
#3882 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj mam wizytę u gina. Ciekawe czy moje Maleństwo bardzo urosło od ostatniego badania
|
|
|
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
ja już po wizycie u gina, jestem wkurzona, bo lekarz nie zrobił mi USG, bo mają sprzęt w naprawie.
![]() No i mam tego cholernego paciorkowca smutno mi...
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2011-01-19 o 17:02 |
|
|
|
#3884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co Cię skusiło? Przecież lekarz taki chętny jest do wypisania tego L4 Wiem, Ty chyba chcesz urodzić w pracy.... a z katarkiem dobrze prawi, przejdź się do rodzinnego ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-01-19 o 17:06 |
||
|
|
|
#3885 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
jutro ide do lab badania zrobic i do lekarza rodzinnego to zobacze kto tam jest z pediatrów
![]() aha, gin mi mówił odnośnie szpitali w Katosach - klinike odradza, najlepszy na dzien dzisiejszy jest kolejowy, potem raciborska a na bogucicach pacjentki ponoc czesciej widuja zakonników z komunia niz lekarzy... (szpital ojc. bonifratów) a o Sosnowcu nic nie powiedział bo oddział sie dopiero formuje... za tydzien mam miec sprecyzowany szpital zeby mi skierowanie wypisał... aha wg OM mam dzis skonczony 37tc i jak to gin powiedział: teraz sie moze zdarzyc wszystko ![]() rzeczywiście cisza, a ja sie bałam że cały wieczór bede nadrabiac |
|
|
|
#3887 |
|
Rozeznanie
|
nie martw się paciorkowcem a na USG pewnie idź sobie gdzie indziej przynajmniej się uspokoisz choć na tych ostatnich USG to już niewiele widac szczerze mówiąc
|
|
|
|
#3888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie smutaj sie , nie jestes sama. Z tego co wyczytalam na temat paciorkowcow typu B to wystarczy ,ze przed porodem poda sie nam antybiotyk , a po porodzie dziecku. Mam nadzieje,ze to co pisza jest prawda Jutro bede znala 100% odpowiedz bo ide do gina i zobaczymy co on powie. Na leczenie juz za pozno..bo za 5dni mam cc,ale to i tak dziwne bo tylko co skoczylam antybiotyk Macromet czy jakos tak na bakterie biala , a on powinien zabic mi tez paciorkowca .. ale nie zabil wiec nie wiem juz nic. Czekam cierpliwie do jutra aby potwierdzic to co przeczytalam ,ze to nic strasznego ) Pozdrawiam
|
|
#3889 |
|
Rozeznanie
|
hej Gabi, no wiem, ale przynajmniej będę znała wagę dziecka w przybliżeniu, bo to usg, które ma mój lekarz, jest przedpotopowe ( i pewnie dlatego jest w naprawie), i nigdy mi nie powiedział wagi dziecka...ostatnia waga jest z listopada, bo byłam wtedy u innego lekarza, a Mały na pewno sporo urósł od tamtego czasu...
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może być 16, tylko gdzie??a o pediatrów to proszę dowiedz się jak najwięcej plisssswidać, że fajny ten lekarz ![]() to samo słyszałam o klinice - wszyscy odradzają ![]() no to gratuluję 37 tc - i tym bardziej powinnaś wziąć te L4!!!
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
to tak jak w naszej klinice, paciorkowiec jest i nic nie da się zrobić........ |
||
|
|
|
#3893 |
|
Rozeznanie
|
a jak waży ok 3,5 kg? to za miesiąc może ważyć jeszcze więcej... oczywiście to tylko teoria, ale tak naprawdę jak policzę 250 gram na tydzień to tyle wychodzi. Więc muszę iść to sprawdzić, bo 4 kilogramowe dziecko to się chyba do cc kwalifikuje??
|
|
#3894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oo a to musisz podać konkretny szpital? właśnie spojrzałam z ciekawości na moje skierowanie - tylko napisane Oddział Położniczy
|
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
Upiekłam dziś murzynka i tak przeglądałam trochę w internecie różne przepisy i oto co znalazłam!!!
Ważne dla wszystkich, które już posprzątały całe mieszkanie a brzuchy mają cały czas na swoim miejscu!!! MURZYNEK ROZPAKOWYWACZ : Składniki 1 kostka margaryny 3 jajka 2 szkl mąki pszennej 1,5 szkl cukru 1 olejek migdałowy (niekoniecznie) 4-5 czubatych łyżek kakao 0,5 szkl mleka 6 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie (wedle uznania) Margarynę roztopić, dodać cukier, kakao, wodę -> zagotować. Masę ostudzić. Odlać pół szklanki na oblanie murzynka. Do pozostałej masy wbić żółtka, miksować. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Następnie wrzucić bakalie i wlać olejek. Wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wylać do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki. Piec około 45 minut w 180 st C. Przepis jest z tego forum: http://forum.gazeta.pl/forum/w,86269...wacz_.html?v=2 ale jak trochę poszukałam w internecie to w wielu miejscach o nim piszą Zabieram się za jedzenie - nie wiem czy za działa ale na pewno będzie się miło jadło
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
podczytuje Was bardzo intensywnie ... właśnie pakuję torbę i chcę też przygotować w nosidełku to co na wyjście dla małego. powiedzcie mi w co ubierzecie dziecko??
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam robione w odstepie 3 tyg 2 x usg na roznych sprzetach, przez roznych lekarzy i na obu wyszlo 3,5 [wiec niby nic nie urosł młody]
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() więc przez 3,5 miesiąca na pewno przytył a ja nawet nie wiem, czego mam się spodziewać, czy to jest 2,5, 3 kg, czy więcej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

.
.
Siedzę jak na szpilkach, bo wiem że jak się do poniedziałku nie urodzi, to mnie pewnie gin do szpitala skieruje
Liczę na tę pełnię
(podobno najwięcej się rodzi dzieci w pełnię i 2-3 dni po niej) a przyszli dziadkowie liczą na to, że w tym roku ich Dzień Babci i Dziadka nie ominie 

normalnie debilizmem powiało