W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 17:36   #3901
agape
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ale to nie działa

o Ty brzydka, a tak obiecywałaś ;p normalnie teraz to już nie wiem gdzie się schować, tak mi głupio, że jednak można tak długo pracować ;p

oo a to musisz podać konkretny szpital? właśnie spojrzałam z ciekawości na moje skierowanie - tylko napisane Oddział Położniczy
z tego co zrozumiałam to po to że gdyby mnie karetka zabierała to dzieki temu skierowaniu nie wywioza mnie gdzie najblizej tylko do tego konkretnego szpitala (chyba ze bede rzeczywiscie daleko...)
a z ta praca to głupota moja ciekawe czy pracodawca tez bedzie uczciwy jak bedzie trzeba mi umówe przedłużyc pod koniec marca ale za tydzien ide na L4

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:36   #3902
Jessy_
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
popłakałam się ze śmiechu!!!!!!!
Ja też jak tylko to zobaczyłam
Ależ jakie to by było piękne i przyjemne jak by działało - szczególnie w porównaniu do oleju rycynowego
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:41   #3903
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez winylowa_plyta Pokaż wiadomość
podczytuje Was bardzo intensywnie ... właśnie pakuję torbę i chcę też przygotować w nosidełku to co na wyjście dla małego. powiedzcie mi w co ubierzecie dziecko??
My ubierzemy w body, pajacyka welurowego i kombinezon( buciki i rękawiczki w kombinezonie). Do tego czapeczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:42   #3904
Pysiowaa
Raczkowanie

witajcie Mamusie,

co za dzień.... śpiąco i nijako
gabishing, ja przedwczoraj sprzątałam, prałam, po prostu power jak nigdy, a wczoraj i dzisiaj..... nic mi się nie chce robić.

aaaa, mam pytanko do dziewczyn, które piją herbatkę z liści malin, otóż zrobiłam przedwczoraj rano i wieczorem (2x dziennie), potem wczoraj rano, a już wieczorem miałam napięty brzuch, zmożyło mnie i zdrzemnęłam się, czułam też po raz pierwszy jakieś skurcze (), nie było to przyjemne....

Czy któraś z Was miała podobny objaw??
Uzależniać to od picia tej herbatki....?
Dziś wcale jej nie wypiłam.
Pysiowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:44   #3905
agape
Zadomowienie

czekam na TŻ - właśnie jedzie z naszym pomalowanym na biało łóżeczkiem, ciekawe jaki efekt materac też już przyszedł ale kurier nawet nie raczył poinformować że się zjawi a tymbardziej że zostawia u sąsiada dobrze ze ten mnie poznał na ulicy i powiedział ze ma materac bo mieszka u nas od niedawna i nawet nie wiem jak wygląda ten sasiad...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
My ubierzemy w body, pajacyka welurowego i kombinezon( buciki i rękawiczki w kombinezonie). Do tego czapeczka.
tez mam taki zestaw na wyjscie

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:45   #3906
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Upiekłam dziś murzynka i tak przeglądałam trochę w internecie różne przepisy i oto co znalazłam!!!

Ważne dla wszystkich, które już posprzątały całe mieszkanie a brzuchy mają cały czas na swoim miejscu!!!

MURZYNEK ROZPAKOWYWACZ :

Zabieram się za jedzenie - nie wiem czy za działa ale na pewno będzie się miło jadło
muszę spróbować:P

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:52   #3907
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Cytat:
podczytuje Was bardzo intensywnie ... właśnie pakuję torbę i chcę też przygotować w nosidełku to co na wyjście dla małego. powiedzcie mi w co ubierzecie dziecko??
Ja nie wiem czy dobrze, ale wg zasady warstwe wiecej niz na siebie wrzucilam:
-pajacyka,
-kombinezonik welurowy
-kombiezon ( kurteczka i spodenki)
-czapeczka i rekawiczki
-na buzke wzielam pieluche tetrowa zeby nie zaziebil sie wiatrem. Dorzucilam tez kremik ochronny aby nie zapomniec go wysmarowac przed wyjsciem
Jakby okazalo sie za zimno to najwyzej owine go jeszcze kocykiem i do fotelika nie zapomnij wrzucic dodatkowego pampersika na wszelki wypadek

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:57   #3908
dizi
Zadomowienie

Hej Kochane! Ciężko Was nadrobić, pędzicie jak szalone

Katarino gratulacje!

Mam pytanko: czy słyszałyście o jakimś przesądzie dotyczącym pępuszka? Wczoraj odpadł już mojemu Szkrabowi i teściowa radziła go zachować, ale nie pamięta dlaczego to się robi. Nie jestem przesądna, ale zaintrygowała mnie tym

A na deser dla cioć wizażowych Kamilek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kamilek.jpg (90,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kamilek1.jpg (94,9 KB, 49 załadowań)
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:58   #3909
Pysiowaa
Raczkowanie

ciekawy artykuł nt karmienia:
http://dziecko.onet.pl/58124,0,43,ml...1,artykul.html
Pysiowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:07   #3910
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Ja mimo wszystko chce jak najdluzej karmic piersia , oczywiscie nie do 3 roku zycia ale z rok to na pewno. CHciec a moc to inna sprawa , ale jestem dobrej mysli i nie mam zamiaru dokarmiac malego jak nie bedzie takiej potrzeby.

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:12   #3911
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dizi śliczny syneczek
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:19   #3912
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
hej Gabi, no wiem, ale przynajmniej będę znała wagę dziecka w przybliżeniu, bo to usg, które ma mój lekarz, jest przedpotopowe ( i pewnie dlatego jest w naprawie), i nigdy mi nie powiedział wagi dziecka...ostatnia waga jest z listopada, bo byłam wtedy u innego lekarza, a Mały na pewno sporo urósł od tamtego czasu...
nie no wagę to poznasz bankowo, poza tym przepływy w pękpowinie, stan łożyska i inne diagnostyczne, nie nastawiaj sie poprostu na mega podglądanie

Cytat:
to zależy jaka będzie pogodaz ale zgodnie z zasadą - jedna warstwa więcej niż na siebie, ja pewno dam pajacyk, dresik, kombinezon, czapka i śpiwór z fotelika albo bodziak, skarpety, spodnie, jakiś sweterek, kombinezon i śpiwór z fotelika a jak będzie bardzo zimno to coś jeszcze dołożę

murzynek rozpakowywacz - buehueheuheuehueheuhe, moze go n ie trzeba jeść tylko się nim posmarować albo usiąść w blaszce z gorącym ciastem hehehehehe mam głupawkę

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

DIZI fajny Ludzik

aaaa gratulacje dla KATARINY
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:19   #3913
marleen32
Rozeznanie

Katarina Gratulacje dla Was
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:20   #3914
_havana_
Raczkowanie

dizi Kamilek przesłodki!
Marika Sara rośnie w oczach! Jest cudna Już nie mogę się doczekać mojego aniołeczka kiedy zaczne ubierać w te wszystkie sukienki

Dziewczyny a jak to jest właściwie z tym macierzyńskim? Jak jeszcze nie urodziłyśmy to wysyłamy do firmy wniosek o urlop czy dopiero jak się urodzi? Bo nie wiem czy już nie powinnam czegoś załatwiać
Stary 2011-01-19, 18:21   #3915
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Mam pytanko: czy słyszałyście o jakimś przesądzie dotyczącym pępuszka? Wczoraj odpadł już mojemu Szkrabowi i teściowa radziła go zachować, ale nie pamięta dlaczego to się robi. Nie jestem przesądna, ale zaintrygowała mnie tym
na pamiątkę chyba albo żeby tato dziecka zrobił nalewkę na pępkowe hehehe no wybaczcie mi głupawkę
Stary 2011-01-19, 18:22   #3916
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

smutno mi...
nie smuc sie, tez mam tego dziada..
według mojego lekarza co piata kobieta to ma, nie jest grożny jak sie poda o czasie antybiotyk..

ja tez dzis nie do zycia, brzuch od wczoraj nawala.. jeszcze zachciało mi sie dzis pierogów leniwych..

moja mama w końcu poznała sie na swojej cudownej synowej..
wczoraj po tym jak dziecko płakało ponad godzine, moja mama poszła zapytac czy w czyms jej pomóc, czy herbatki zrobic to jej synowa z tekstem wyskoczyła "kur.a, nie chce od was waszej poje.. nej pomocy" i trzasnela jej drzwiami przed nosem, moja matka sie wkurzyła ze w jej domu nie bedzie jej przed nosem drzwiami trzaskac, no i sie zaczeła wojna, do tego stopnia ze moj brat zabrał swoja zonke i córeczke dzis o 6 rano na niewykończone mieszkanie..
a zaczeło sie od tego ze madra paniusia wykapała mała zaraz po tym jak mała zjadła, dziecko ewidentnie kolke miało..
szkoda mi tylko mojej mamy bo ona koło nich skakała jak tylko mogła całymi dniami jej dziecko lulala bo paniusia tak je nauczyła ze nawet spiace trzeba telepac bo sie budzi, a ona sama cały czas cos piekła, latała do sklepów, rozwiązywała krzyżówki.. a mała brała i udawała zmęczoną wielce jak mój brat z pracy miał wrócic...
no ale w końcu cos musiało sie stac zeby moja mama i siostra przejrzały na oczy..
wszyscy do około widzieli jaka ona jest tylko one dwie uważały ja za nie wiadomo kogo..

no i sie wygadałam..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:24   #3917
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
dizi Kamilek przesłodki!
Marika Sara rośnie w oczach! Jest cudna Już nie mogę się doczekać mojego aniołeczka kiedy zaczne ubierać w te wszystkie sukienki

Dziewczyny a jak to jest właściwie z tym macierzyńskim? Jak jeszcze nie urodziłyśmy to wysyłamy do firmy wniosek o urlop czy dopiero jak się urodzi? Bo nie wiem czy już nie powinnam czegoś załatwiać

to zależy, jak chcesz iśc na wczesniejszy macierzyński to piszesz wczesniej wniosek do firmy ale minimum 2 tygodnie przed planowaną data porodu + dołączasz zaświadczenie od lekarza o planowanym terminie porodu, jak chcesz zacząć z dniem porodu to powiadamiasz kadry po urodzeniu i chyba do firmy dostarcza się akt urodzenia czy coś ze szpitala do wglądu a firma już chyba sama załatwia wszystko w zusie - tego dokładnie nie wiem ale moge dopytać
Stary 2011-01-19, 18:25   #3918
weraa11
Zadomowienie

Justine, faktycznie ciezko mialas...przykro jest takie cos czytac a co dopiero przezyc ja niestety nic nie moge Ci doradzic ani w zaden sposob pomoc...ale tu chyba nawet sie nie da nic wymyslic... Tylko czas moze u Was cokolwiek zmienic... Ludzie sie zmieniaja, moze Twoja mama kiedys przemysli wszystko i jesli do Was juz nie wroci, to moze przynajmniej swojego kolejnego dziecka nie zostawi, ktore by musialo wtedy przejsc przez to wszystko co Wy... I tak jestes dzielna, ze sobie poradzilas i wyszlas na ludzi...bo wiele osob w tego typu sytuacjach kiepsko konczy... Masz przynajmniej nagrode teraz za to wszystko- kochany maz, dziecko i usmiech szczesliwej siostry przy sobie

Marleen naprawde u Was tak rygorystycznie podchodza do tego jak ktos do szkoly nie pojdzie? Wg mnie rodzaca mama to wystarczajacy powod, zeby dzieci zostaly w domu skoro nie ma ich kto zaprowadzic do szkoly. A co do pory na rodzenie, to chyba lepiej tez sie na nic nie nastawiac, bo i tak najwiecej zalezy od personelu, budowy kobiety i ogolnie calej jej psychiki niech sie dzieje co chce

olbka nie martw sie, gdyby bylo moglo dziac sie cos zlego, to juz by dawno Cie zostawili w szpitalu, albo robili cc....nie stresuj sie niepotrzebnie

katarina gratuluje dobrze ze sie wszystko szczesliwie skonczylo bo az sie zestresowalam czytajac opis Twojego meza...

make_up_istka
, nie stresuj sie tak, bo jak widze, to wg 2 terminu masz jeszcze kilka dni ale doskonale rozumiem, ze sie stresujesz i tez bys chciala juz Gabi miec przy sobie...tez pewnie tak sie bede czuc w okolicach terminu...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:26   #3919
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
moja mama w końcu poznała sie na swojej cudownej synowej..
lepiej późno niż nigdy... w sumie dobrze się stało - szkoda tylko Twojej mamy że się tak poświęcała no ale ma za swoje
Stary 2011-01-19, 18:30   #3920
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
lepiej późno niż nigdy... w sumie dobrze się stało - szkoda tylko Twojej mamy że się tak poświęcała no ale ma za swoje
no ja powiem- że sie strasznie z tego ciesze... w końcu

a ja jutro kończe 38tc
ło matko juz niedługo..
ciekawe czy mój ginekolog sie za mnie wezmie tego 26.01
Stary 2011-01-19, 18:33   #3921
olbka
Zadomowienie

ehh, jakie te Wasze maluszki są śliczniusie... A ja będę chodziła w ciąży jak słonica - 2 lata...

a ten murzynek - ja mam identyczny przepis od mamy, ale nie wiedziałam, że on rozpakowuje

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:37   #3922
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
to zależy, jak chcesz iśc na wczesniejszy macierzyński to piszesz wczesniej wniosek do firmy ale minimum 2 tygodnie przed planowaną data porodu + dołączasz zaświadczenie od lekarza o planowanym terminie porodu, jak chcesz zacząć z dniem porodu to powiadamiasz kadry po urodzeniu i chyba do firmy dostarcza się akt urodzenia czy coś ze szpitala do wglądu a firma już chyba sama załatwia wszystko w zusie - tego dokładnie nie wiem ale moge dopytać
Dziękuję
Wcześniej nie chce iść na urlop. Lekarka mi mówiła, że moge być na l4 max tydzień od dnia porodu a potem macierzyński. Więc najwyżej będę załatwiać po urodzeniu
Stary 2011-01-19, 18:41   #3923
muron
Zakorzenienie

padam dzien pod tytułem: nie mogę strzelić kupy. Darcie co chwila, zwijała sie, więc koperek. W koncu zrobiła, uwaliła się nią cała, ale po kąpieli i butli zasnęla cudnie. Myślałam, że padnę;-)

dziewczyny co się nad szpitalem w Sosnowcu zastanawiają, na stronie ich nowe zdjęcia - zakładka Mama i noworodek czy jakoś tak;-)

Wydaje mi się, że wciązy byłam wieki temu! A dzis wyszłam z domu, pomijając wizyty w szpitalu z małą, sama z domu! Autem! Do sklepu! TŻ nianczył Kurcaka. Pobiegłam do Smyka bo cuda na wyprzedaży. U nas więcej dla dziewczynek. Polecam jak macie jeszcze siłę;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:44   #3924
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

kaskup i bardzo dobrze, że tak się stało, przynajmniej oni zmobilizują się do zrobienia tego mieszkania i nikomu już nie będą truć głowy. Z jednej strony szkoda mi Twojej mamy, bo chciała dobrze itd., a z drugiej to chyba ma trochę za swoje.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:44   #3925
_havana_
Raczkowanie

kaskup zachowanie Twojej bratowej zostawie po prostu bez komentarza...

Weraa111 a byłaś już może na jakiejś naszej porodówce się porozglądać?
Stary 2011-01-19, 18:44   #3926
vilya
Zadomowienie

kaskup a Ty masz rodzić naturalnie czy cc?

No i mam pytamie gdyby wody nei odesżły to kiedy się jedzi en aporodówkę jak skurcze są co 5 minut czy mniej lub ięcej?j
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:45   #3927
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
jutro ide do lab badania zrobic i do lekarza rodzinnego to zobacze kto tam jest z pediatrów a umówimy sie na 16 w pt??

aha, gin mi mówił odnośnie szpitali w Katosach - klinike odradza, najlepszy na dzien dzisiejszy jest kolejowy, potem raciborska a na bogucicach pacjentki ponoc czesciej widuja zakonników z komunia niz lekarzy... (szpital ojc. bonifratów) a o Sosnowcu nic nie powiedział bo oddział sie dopiero formuje... za tydzien mam miec sprecyzowany szpital zeby mi skierowanie wypisał...

aha wg OM mam dzis skonczony 37tc i jak to gin powiedział: teraz sie moze zdarzyc wszystko

rzeczywiście cisza, a ja sie bałam że cały wieczór bede nadrabiac
w Sosnowcu niby oddział, a właściwie 3, dopiero się formuje ale lokalowo., Bo w takim składzie pracują od 3 lat U nas były 3 szpitale, a zrobili z niego jeden w 2 miejscach- wiadomo jedna dyrekcja, jeden zarząd mniej kasy idzie;-) Także nie ma co się bać, bo lekarze znają się od wielu lat. Ja polecam wszystkim dookoła, ale uwaga na noworodkowy- tam mają lenia. Na położnictwie ordynator trzyma personel "za mordę" i chodzi w szystko jak w zegarku
Także nie zwracaj uwagi na to, że się przenieśli z budynku A do budynku B ;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:46   #3928
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Dziękuję
Wcześniej nie chce iść na urlop. Lekarka mi mówiła, że moge być na l4 max tydzień od dnia porodu a potem macierzyński. Więc najwyżej będę załatwiać po urodzeniu

oj pierwsze słyszę, ja słyszałam, że macierzyński to najpóźniej w dniu porodu.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:48   #3929
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

No i mam pytamie gdyby wody nei odesżły to kiedy się jedzi en aporodówkę jak skurcze są co 5 minut czy mniej lub ięcej?j
ja miałam wczoraj skurcze co 5 min i co z tego... Jak nie były za bardzo bolesne... W mojej wyobraźni to powinnam gryźć ściany z bólu, i wtedy to będzie TO a tak to mnie tylko ćmiło w podbrzuszu jak na @, brzuch sie spinał i mała wypychała...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:49   #3930
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

ja na razie SN, moj lekarz chce zebym jak najkrócej była na encortonie i zeby płytki były jak najlepsze, wiec chce zadziałac jak sama sie nie rozpakuje do 25.01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości