2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 12:55   #3391
hagar1
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

hej dziewczyny,

wybaczcie ale nawet nie mam czasu przeczytać co u was. U nas masakra. Noc w plecy, wstawałam do małej 8 razy. Padam na pysk i w ogóle mam doła.

Wczoraj była u mnie doradczyni laktacyjna. Okazało się że jednak mam za mało pokarmu wieczorem i mała się nie najada. Trochę straciłam zaufanie do mojego pediatry który jakoś nie wpadł na to. No cóż ....
Chciałabym małą karmić jeszcze tylko piersią ale nie wiem czy starczy mi siły na walkę. Muszę rozbujać laktację co wiąże się z codzienną męczarnią z odciąganiem mleka (2-3 razy)- zapewne wiele z was to zna. Niestety mój laktator, ręczny, nie stymuluje tak dobrze brodawki więc muszę wypożyczyć albo kupić laktator elektryczny. Mam dokarmiać małą swoim mlekiem i stymulować laktacje. podobni po ok 2 tyg wszystko powinno się unormować. nie wiem, dziś nawet nie chce mi się o tym myśleć, nie mam siły
Po za tym babka powiedziała mi kilka fajnych rzeczy, którymi z chęcią się z wami podzielę ale to za jakiś czas. teraz nawet na pisanie brak mi siły.
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:06   #3392
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

waniliaania - ja podaje Devikap i mi nikt nic takiego nie mówil

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:09   #3393
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Generalnie rozumiem tą teorię itd. ale powiem tak - ja jako dziecko też nie piłam wody (ba, tak na serio to zaczęłam ją pić dopiero w ciąży) a jestem i byłam zawsze szczupła. Nie ma co w dziecko ładować cukru, ale uważam, że trzymanie dziecku spartańskiej diety też nie jest dobre. Dziecko trzeba przyzwyczajać do ruchu i normalnej diety - moim zdaniem. Jak chce to niech pije herbatę nawet zamiast tej wody, ważne żeby była odpowiednia ilość płynów.
a pewnie ze nie mozna trzymac diety hehehe...wiadomo ze dizecko bedzie jadlo slodycze, slodkie napoje itp. Bo tego sie nie uniknie Ale trzeba tez do wody przyzwyczajac. Bo ja np do tej pory dawalam tylko herbatke i nic wiecej. A teraz planuje dawac ja, ale tez wode i soki bez cukru. Zeby pil nie tylko samo slodkie.

Bylam na spacerze.... 10 min i rozpadal sie deszcz ;(

hagar1 ja mialam podobnie. Wypozyczylam laktator medeli taki elektryczny w wypozyczalni sprzetu medycznego (4 zl za dzien i rozchulalo mi sie

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2011-01-19 o 13:13
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:14   #3394
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ktora z was daje bejbikom Devikap? mi poradzila lekarka aby przez 10 dni dawac go po 3 krople, a potem wrocic do 1. Czy on jest ok? bo do tej pory dawalam witaminke d w kapsulkach.
Ja dopiero od kilku dni w ogole podaje witamine D, wlasnie Devikap, ale nic nam pediatra nie mowila o 3 kroplach

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:14   #3395
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
waniliaania - ja podaje Devikap i mi nikt nic takiego nie mówil
ale czego ci nie mowil??? bo ja pytalam czy sie czyms rozni od zwyklych kapsulek. Bo my mamy zwiekszona ilosc i zastanawiam sie czy kupowac ten Devikap czy moje stare krople moga byc tylko bede dawala trzy

Paula SHIN, misQa - zamieszlam chyba. Tylko my mamy brac 3 krople!!! Wy pewnie jedna normalnie

U nas malemu sie glowa troche poci podczas jedzenia, dlatego przez 10 dni amm dawac mu 3 krople a potem wrocic znowu do 1 odziennie

Czas edycji: 2011-01-19 o 13:16
Stary 2011-01-19, 13:18   #3396
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

waniliaania hehe no ja wiem, ze tylko wy te 3 krople,ale wydaje mi sie, ze jest ok, bo chyba zeby nie był to by go nie sprzedawali

no a co lekarka powiedziala? ze mozesz te swoje stare krople dawac czy kawała ten konkretnie devikap kupic?

Stary 2011-01-19, 13:19   #3397
Klarissa
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja się tak wk****łam, że szkoda gadać. Wczoraj rozebrałam choinkę i posłałam tż-ta do komórki po pudełka na bombki itd. Jak wrócił, to powiedział, że coś tam cieknie po ścianie ale tylko trochę i mam się nie przejmować. Przez ten okres bardzo źle się czuję i wczoraj to olałam, ale dzisiaj mi nie dawało spokoju i poszłam sprawdzić. Tam jest pełno wody i to widać, że nie od dzisiaj! Wszystkie rzeczy są mokre - ubranka za małe dziecka co poprałam i popakowałam, nasze ubrania, inne rzeczy... jestem taka wściekła na tż-ta - jak można być takim głupkiem i nie wpaść na to, że jak coś się leje to trzeba stamtąd rzeczy powynosić? Nie mam sił tego wynieść bo jest ich dużo, a z Natalką nie dam rady kursować z pudłami na 4 piętro i z powrotem mimo windy... a tż mi powiedział, żebym się nie przejmowała bo się śmierdzącemu leniowi nie chciało rzeczy wieczorem wynosić! Bo przecież to nie on na darmo prał, prasował i składał te rzeczy tylko wiadomo, ze teraz ja to będę prala, sprzątała i suszyła...

Jestem taka strasznie wkurzona, że chyba się rozpłaczę... i na dodatek to coraz bardziej zamaka bo ja nie mam siły tego zrobić i muszę czekać aż ten grrrrr "pi pi pi" mój mąż wróci z pracy i to wszystko wyniesie.

Dlaczego faceci są tak bezmyślni?
Mam czasem wrażenie, że na rzecz jąder matka natura poskąpiła im mózgu..
Stary 2011-01-19, 13:23   #3398
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
świete słowa pozwolisz, że sobie zapiszę i czasem użyję

heh a wcale się nie dziwię, ze się wku*** ja bym puściła dobrą wiązankę i nawet w środku nocy kazała mu po ogarnąć i wtedy od nowa, prać, prasować itd te rzeczy, może wtedy coś by dotarło do tego łebka...

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2011-01-19 o 13:25
Stary 2011-01-19, 13:24   #3399
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
no a co lekarka powiedziala? ze mozesz te swoje stare krople dawac czy kawała ten konkretnie devikap kupic?
wlasnie tylko powiedizla ze ten devikap jest tanszy, bo polski. A ja teraz patrze i mam dwie paki starych kropelek tych w kapsulkach i sie zastanawiam czy je moge dawac trzy i bedzie to samo??? i czy kupowac ten devikap....

Klarisa- poczekaj niech wroci z pracy i sprzata. Dlaczego ty masz to robic? ja bym paluszkiem nie ruszyla

Czas edycji: 2011-01-19 o 13:41
Stary 2011-01-19, 13:26   #3400
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
wlasnie tylko powiedizla ze ten devikap jest tanszy, bo polski. A ja teraz patrze i mam dwie paki starych kropelek tych w kapsulkach i sie zastanawiam czy je moge dawac trzy i bedzie to samo??? i czy kupowac ten devikap....
a może sprawdz zawartosc witaminy w tych swoich kroplekach i porownaj z devikapem. Ale wydaje mi sie, ze wszędzie powinno byc tyle samo....
a może po prostu poleciła ten, bo tańszy

Stary 2011-01-19, 13:28   #3401
Paula SHIN
Zakorzenienie

Devikap to kwestia kilku zlotych, w porownaniu do kapsulek to ogromna oszczednosc Dlatego mi sie wydaje, ze jest ok. Ja malemu daje na lyzeczce z mlekiem lub z obiadkiem.
Ostatnio tez do obiadku (marchew + ziemniak) dodalam wit. C, bo zauwazylam, ze w sloiczkowych zawsze jest A teraz taka pogoda brzydka, ze co jakis czas wit. C nie zaszkodzi.

Nasze Drugie Dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 13:30   #3402
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dokładnie, devikap kupiłam za niecałe 4 zł, a jak popatrzyłam na ceny kapsułek to zwątpiłam
a wit C tez czasem do mleka wkropię, szczegolnie jak ktos zaczyna w domu kichac-tak profilaktycznie, zeby na mala nie przeszlo od razu

Stary 2011-01-19, 13:58   #3403
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie, devikap kupiłam za niecałe 4 zł, a jak popatrzyłam na ceny kapsułek to zwątpiłam
ja mam ten devikap na recepte rzeczewiscie duzo tanszy, bo ja za kapsulki place 18 zloty. A jak teraz bede dawac 3 dziennie to duzo wyjdzie drozej.

A jaka wy ta witaminke c kupujecie?
Stary 2011-01-19, 14:06   #3404
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ja mam Cebion, wit. C w kropelkach

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2011-01-19, 14:08   #3405
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ja mam juvit C

Stary 2011-01-19, 14:20   #3406
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
gratuluje odsmoczkowania, nie daj się zęzowi i mamie nie dawaj mu
ooo i brawo dostałaś okres, ja chyba będę świętować szampanem jak go dosatne

czy cos przed nami ukrywasz??

Cytat:
Ktora z was daje bejbikom Devikap? mi poradzila lekarka aby przez 10 dni dawac go po 3 krople, a potem wrocic do 1kropli raz dziennie (bo poci sie malemu glowka przy jedzeniu). Czy one sa ok? bo do tej pory dawalam witaminke d w kapsulkach. Czyms sie roznia od zwyklych kropli?
ja daje..tzn dawałam..musimy chwilowo odstawić bo małemu zbyt szybko się ciemiączko zrasta...czy któras z was tak miała???
ale podawałam po 1 kropelce ...

Cytat:
Dziewczyny a ja się tak wk****łam, że szkoda gadać. Wczoraj rozebrałam choinkę i posłałam tż-ta do komórki po pudełka na bombki itd. Jak wrócił, to powiedział, że coś tam cieknie po ścianie ale tylko trochę i mam się nie przejmować. Przez ten okres bardzo źle się czuję i wczoraj to olałam, ale dzisiaj mi nie dawało spokoju i poszłam sprawdzić. Tam jest pełno wody i to widać, że nie od dzisiaj! Wszystkie rzeczy są mokre - ubranka za małe dziecka co poprałam i popakowałam, nasze ubrania, inne rzeczy... jestem taka wściekła na tż-ta - jak można być takim głupkiem i nie wpaść na to, że jak coś się leje to trzeba stamtąd rzeczy powynosić? Nie mam sił tego wynieść bo jest ich dużo, a z Natalką nie dam rady kursować z pudłami na 4 piętro i z powrotem mimo windy... a tż mi powiedział, żebym się nie przejmowała bo się śmierdzącemu leniowi nie chciało rzeczy wieczorem wynosić! Bo przecież to nie on na darmo prał, prasował i składał te rzeczy tylko wiadomo, ze teraz ja to będę prala, sprzątała i suszyła...

Jestem taka strasznie wkurzona, że chyba się rozpłaczę... i na dodatek to coraz bardziej zamaka bo ja nie mam siły tego zrobić i muszę czekać aż ten grrrrr "pi pi pi" mój mąż wróci z pracy i to wszystko wyniesie.

Dlaczego faceci są tak bezmyślni?
No nieźle..ja tez bym sie wkórzyła
heh męzusiowi chyba sie dziś dostanie..

Co do smoczków to soczki klarowne podwałam w 1 a przecierowe w 2

fem..świetne kolaże..

Wiecie co..próbuje coś napisac od rana, ale Domik daje mi tak dziś po du..e że szok...to odsmoczkowanie to cięzka sprawa
Narazie sie zawziełam, choc matka sie drze ..Domik sie drze..
oj nie łatwo jest...
w sumie to Domik nie wpomina o smoku, tylko mama mu ciągle przypomina..pyta go "gdzie nenuś" albo jak płacze to mu mówi 'choć przytul babcie .idzimy szukać nenusia"..nosz kurka..powiedziałam jej że ma sie nie wtracać...
Nie chciał dziś usnąć , bo jest u nas cały dzien syn siory i zaczoł byc marudny..wziełam go wiec w auto przewiozłam z kilometr i odfrunoł (bez smoka) cza se jakoś radzić hihi...
Nocnik narazie zostawiam w spokoju..pierw "odsmocze"..bo to by było za duzo jak na raz dla Domika....

Lece bo Patryczek sie budzi...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 14:48   #3407
pandziolka
Raczkowanie

kurcze a ja byłam dzisiaj u pediatry i ona tylko zapytała czy dalej podajemy tą zwiększoną dawkę wit.d,ale nic nie mówiła,że ciemiączko się za szybko zrasta a my dajemy vigantoletten 1000 na receptę,bo Wojtek to taki większy jest (dzisiaj był ważony - 8300 )
o devicapie słyszałam,że on jest na bazie wody robiony i po otwarciu to wietrzeje jak się trzyma w temp pokojowej,może dlatego jest tańszy

Klarissa wcale Ci się nie dziwię,że jesteś 'zdenerwowana'.jak tż wróci z pracy to go zagoń do ratowania zamoczonych rzeczy.a tekst o facetach...bardzo trafny

AAneczka za odsmoczkownie Dominika.tylko nie rozumiem dlaczego mama tak bardzo się wtrąca i nie daje Ci robić po swojemu?
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 14:59   #3408
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Klarissa chyba bym go zatłukła ..ale Ty nie sprzątaj niech on zasuwa

Aaneczka
porozmawiaj z mamą ze tak nie można...

Waniliani ja mam Cebion

Dziewczyny czy Wy wszytkie macie tą witaminę D na receptę?? Bo nam w szpitalu kazali kupić taką w "rybkach" bez recepty ...a K właśnie kazali mi odstawić
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 15:02   #3409
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
kurcze a ja byłam dzisiaj u pediatry i ona tylko zapytała czy dalej podajemy tą zwiększoną dawkę wit.d,ale nic nie mówiła,że ciemiączko się za szybko zrasta a my dajemy vigantoletten 1000 na receptę,bo Wojtek to taki większy jest (dzisiaj był ważony - 8300 )

No niezły klocuś mój 7800 wazy i mi sie wydaje duzo

o devicapie słyszałam,że on jest na bazie wody robiony i po otwarciu to wietrzeje jak się trzyma w temp pokojowej,może dlatego jest tańszy

Chyba to nie prawda ze wietrzeje, bo kiedyś znalazłam buteleczke, która podawałam Domikowi , zuzyłam jej pół i tylez tez zostało..nie zauwazyłam żeby wywietrzało coś...

AAneczka za odsm
oczkownie Dominika.tylko nie rozumiem dlaczego mama tak bardzo się wtrąca i nie daje Ci robić po swojemu?
Mo moja mama lubi cisze w domu..zatka Domika smokiem i ma spokój.nawet mi powiedziała ze nie zostanie mi z nim wiecej, bo nie chce sie z nim użerać...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 15:26   #3410
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
ja daje..tzn dawałam..musimy chwilowo odstawić bo małemu zbyt szybko się ciemiączko zrasta...czy któras z was tak miała???
ale podawałam po 1 kropelce ...

my dawalismy po 1 kropli codziennie a teraz mamy dawac 1 krople co drugi dzien i tez ze wzgledu na ciemiaczko i jeszcze mamy co dwa tygodnie chodzic do lekarza na kontrole (mamy mierzyc glowke) a za 2 miesiace na kontrole do neurologa

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Klarissa chyba bym zabila Tzta jakby tak zrobil a juz napewno sprzatalby sam i pral i prasowal i ukladal. Moze wtedy by sie nauczyl szacunku do pracy innych. Ciebie przytulam a Tzta to mi podeslij

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 15:36   #3411
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Wojtek to taki większy jest (dzisiaj był ważony - 8300 )
moj 8100 wiec gonimy hehe

kotekk81a co jest u was z tym ciemiaczkiem? po co mierzyc glowe macie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wy wszytkie macie tą witaminę D na receptę?? Bo nam w szpitalu kazali kupić taką w "rybkach" bez recepty ...a K właśnie kazali mi odstawić
ja caly czas uzywalam w kapsulkach a wczoraj mi dala lekarka na recepte ten Devicap

Czas edycji: 2011-01-19 o 15:29
Stary 2011-01-19, 16:04   #3412
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

kotekk81a co jest u was z tym ciemiaczkiem? po co mierzyc glowe macie
Maja od urodzenia miala malutkie ciemiaczko a teraz to juz prawie prawie jej sie zarasta i jak bylismy u neurologa to on kazal chodzic na kontrole do przychodni mierzyc glowke, a to po to zeby sprawdzic czy glowka rosnie i ile rosnie troche sie tym zmartwilam bo moja pediatra nic na ten temat mi nie mowila a na kazdej wizycie badala jej ciemiaczka no i teraz kazala nam podawac wit d co drugi dziem po 1 kropli. za dwa miesiace idziemy na kontrole do neurologa i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 16:25   #3413
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa wcale Ci się nie dziwię,że jesteś 'zdenerwowana'.jak tż wróci z pracy to go zagoń do ratowania zamoczonych rzeczy.a tekst o facetach...bardzo trafny
Już mi trochę przeszło...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Klarissa chyba bym go zatłukła ..ale Ty nie sprzątaj niech on zasuwa
Ale on to i tak zrobi byle jak i efekt będzie taki, że sobie te rzeczy będę mogła wyrzucić... fajnie, tylko trochę szkoda...Zresztą nawet mi się nie chce na ten temat gadać, po prostu w kwestii robienia czegokolwiek w domu mój tż jest fatalny - ani "babskich" rzeczy nie potrafi, ani "męskich" zrobić dobrze, za to jak ktoś chce sobie w domu coś zepsuć to mogę go wypożyczyć
Cytat:
Nie, ja mam zwykłą taką bez recepty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 17:46   #3414
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
smoczek: dziewczyny mam pyt dotyczace smoczków,za 2tyg musze zmienic malutkiej smoczka bo skonczy 3miesiace uzywamy Avent chcialam teraz kupic jej Lovi czy to dobry pomył ze zmiana firmy czu jak juz uzywam z aventu to zostawic???jak bylo u was przeszla zmiana jak była,bo firmowo chyba sie roznia???
ja kupiłam większe, ale tych samych firm
nosek :uzywacie do noska soli fizjologicznej????mam 2 gruszki i obie zle ciagną,zastanawiam sie nad fridą-mozecie polecic czy lepszy katarek to z odkurzaczem?
ja zakraplam sól fizjologiczną (po 2-3 krople) i odciągam fridą. A w ciągu dnia jeszcze czasami psikam solą morską w sprayu

Czy wasze dzieci tez tak maja ze jak w dzien chca isc spac najpierw terroryzuja was placzem??
może za długo przetrzymujesz malucha jak jest zmęczony? Ja jak widzę, że Ola jest zmęczona to kładę ją do łóżka. Jak przegapię odpowiedni moment to zaczyna marudzić a potem płakać i ciężko jest ją uspać

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci mają spocone dłonie i stópki?
tak- i to jest ponoć normalne

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja leżaąłm chora cały week...a teraz moje biedaczysko Patryczek strasznei kaszle..byłam dziś u lekarki i niby to nic poważnego bo tylko delikatnie mu zalega w płuckach..ale małego i tak ten kaszelek męczy do tego straszny katar... buu...nie śpimy przez to w nocy
zdrówka życzę
Wczoraj byłam na usg bioderek i wszystko ok
super
Do tego postanowiłam "odsmoczkować' Dominisia. uciełam mu większe pół smoczka i powiedziaąłm że sie popsuł...młody szybko przyjoł to do wiadomości i nie doi go tylko i AŻ 2 dni..
gratuluję udanego odsmoczkowania

gabisun
zdrówka

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
hej...
jutro idziemy na szczepienie i troszkę sie niepokoję jak Kubuś to przejdzie... ostatnio miał przez dwa dni gorączkę i był na zmianę raz senny raz marudny... no nic trzeba to przeżyć....
ale to nie znaczy, że następnym razem też tak będzie

a propos dzieciaki jeżdżą jeszcze w gondolach, czy tylko mój jest taki wyrosnięty?...
jeszcze się mieści- myślę, że jeszcze ze 2 miesiące damy radę w gondoli
Cytat:
ja mam ten devikap na recepte rzeczewiscie duzo tanszy, bo ja za kapsulki place 18 zloty. A jak teraz bede dawac 3 dziennie to duzo wyjdzie drozej.
ja mam juvitD3- bez recepty
A jaka wy ta witaminke c kupujecie?
juvit C
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:56   #3415
Zuziczka
Rozeznanie

Klari- oj podpadl TZ podpadl.. Oni czasem tacy niedomyslni, ze hej..

Aneczka- co ta twoja mama wyprawia? Dziecko dostaje dwa wykluczajace sie komunikaty od dwoch waznych dla niego osob. Aniu ustaw ta swoja mame, bo Domik zglupieje. Nie rozumiem takich ludzi czasem; chcialaby by Domik do 18tki ciagnal smoka??

Weronka- Olek nie bywa spocony. Czasem jak jest bez skarpetek to ma lekko spocone stopki.

Witamine D- mamy vigantoleten 500-10zl (sprzedaja mi bez recepty) i juvit d-9zl
Witamine C- Cevikap-6zl

Hagar- pisz jak masz czas, ja chetnie poczytam co tam sie dowiedzialas.

U nas dolek. wrocilam od alergologa- zaproponowala mi testy za prawie 400zl i musialam zrezygnowac, bo z wizyta to byloby juz 500, a takiej kasy to ja nie bralam.. wg niej to moze byc alergia nawet na kurz czy naszego kota, no ale trzeba zrobic testy by wiedziec.. Zeby zrobic testy trzeba pobrac 2 probowki krwi, a ze Olek ma anemie, to tym bardziej teraz nie chcialam testow robic. Za to zapisalam sie do tej samej pani na NFZ na luty i moze sie uda taniej je zrobic, bo przeciez zbankrutuje (sama jestem alergikiem i wiem jak jedne testy wyzwalaja inne testy itd.) A w ogole to zlapalam mega dola... Olek przed wyjsciem przy karmieniu sie tak darl, ze zaniosl sie 2 razy ;( a ja nawet nie wiem o co mu chodzi. Kazde nasze karmienie to ostatnio jakis cyrk... Juz nie wiem co moge robic oprocz kolysania, uciszania, chodzenia, bujania,glaskaniai odwracania uwagi,zeby podczas karmienia bylo spokojnie.
Ryczec mi sie chce i tyle..
Jakby chcial butle, to bym sciagala mleko i tyle. A tak to jest -w najlepszym wypadku memlanie smoczka od butli (bo probuje ciagle go przekonac) , w najgorszym mega ryk z zanoszeniem.

Nie wiem, mam dola pt- Nie daje sobie rady, Co ze mnie za matka...
Do mamy nie zadzwonie, bo i tak mnie nie zrozumie; zreszta przyjezdza teraz na weekend, a ja zamiast sie cieszyc, to sie boje, ze sie znow poklocimy...

Chyba czas na karmi..
Stary 2011-01-19, 18:11   #3416
Klarissa
Zakorzenienie

Zuziczka ściskam mocno i powiem ci tak - nikt nie byłby lepszą mamusią rozdartego Ola niż ty. Nie trać wiary, kiedyś MUSI być lepiej Szkoda, że testy takie drogie. Ja się na alergiach nie znam.

U nas znowu jest zwyczajna wysypka na buzi (chyba to są potówki?).

I tak się zastanawiam - moje maleństwo ma totalnie asymetryczną główkę... nie wiem czy coś się z tym robi? W sumie łepek cały czas rośnie, może to się samo jeszcze zmieni? Ma główkę jakby bardziej płaską z lewej strony (jej lewej). Może to moja wina? Może karmić na lewej ręce, nosić z lewej strony itd.? Bo w sumie najczęściej noszę i trzymam ją na prawej. Ale teraz ona dużo się bawi itd. już jej tak nie nosimy a mimo to asymetria jest cały czas.
Stary 2011-01-19, 18:15   #3417
malwina1204
Rozeznanie

Question Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

ja poszłam do apteki dzisiaj chciałam kupic wit K bo do konca 3miesiaca trzeba brac a braknie mi może z 10szt musiałą bym kupic całe opakowanie 30zł nie chce mi sprzedac poł opakowania czy jak kupie całe dawac malej do konca czyli przedłuzyc wit k o 2 tyg???Bo jak karmiłam 1,5 piersia i mm to jej nie dawałam pediatra kazała odstawić to 1,5nie dawałam wydłużyć czy nie wolno????Jak uwazacie?

A Wit c dajecie same czy pediatra kazał???

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Zuziczka ściskam mocno i powiem ci tak - nikt nie byłby lepszą mamusią rozdartego Ola niż ty. Nie trać wiary, kiedyś MUSI być lepiej Szkoda, że testy takie drogie. Ja się na alergiach nie znam.

U nas znowu jest zwyczajna wysypka na buzi (chyba to są potówki?).

I tak się zastanawiam - moje maleństwo ma totalnie asymetryczną główkę... nie wiem czy coś się z tym robi? W sumie łepek cały czas rośnie, może to się samo jeszcze zmieni? Ma główkę jakby bardziej płaską z lewej strony (jej lewej). Może to moja wina? Może karmić na lewej ręce, nosić z lewej strony itd.? Bo w sumie najczęściej noszę i trzymam ją na prawej. Ale teraz ona dużo się bawi itd. już jej tak nie nosimy a mimo to asymetria jest cały czas.
pewnie jest cały czas na lewej stronie bierz ją na prawą czesto zmieniaj strony
Wspołczuje zalanej piwnicy i nie dziwie sie ze jestes zla

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:30   #3418
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki Kasiu
U mnie dzis dolkowo, dobrze ze rozdarciuch zasnal. Choc zaraz pora karmienia i juz sie trzese. :|

Malwina- podaj vit K do konca, przeciez nic sie nie stanie, bez paniki Ja daje vit C sama, tak jak probiotyki. Pediatra nic nie mowila, ale jak powiedzialam, ze daje to wyszlo ze to sie rozumie samo przez sie. Wiec dzialam zgodnie z intuicja.
Stary 2011-01-19, 18:48   #3419
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny pomocy Chodzi o To że mój Franek zbuntował się na ta butelkę na dobre A ja muszę go zostawić na jedno karmienie albo i dwa Czy są jakieś kaszki czy kleiki po 3 miesiącu co można mu dać ?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:11   #3420
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

kochane!!!!!!!!
ile jesttescie w stanie jednorazowo odciagnac sobie pokarmu laktatorem? bo ja przez 40 min odciagnełam 50ml i ani ml wiecej:mur :
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości