|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]()
![]() |
#3092 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cafelate to ja do Ciebie mam teraz pytanko?
![]() ![]()
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
hello !
dużo dziś piszecie wózki - najważniejsze zeby każdy kupił taki jaki mu odpowiada i na jaki go stać, może i są idealne, ale trzeba też brać pod uwagę cenę bo czy jest sens wydać wszystkie oszczędności to nie wiem tematy rozmów myślę, że takie powtarzanie tematów jest nieuniknione, sama pisałam już o niektórych rzeczach kilka razy i pewnie jeszcze kilka razy napisze to samo, ale jest nas za dużo, żeby każdy wszystko wyłapał, ja doczytuje codziennie wszystko co napisałyście ale czasami też mi umknie co kto napisał ![]() waga ja schudłam po ciąży baaardzo szybko, do wagi niższej niż przed, ale to przez to że nie mialam czasu nawet porzadnie zjeść ![]() obciążenie glukozą robi sie w ciązy raz ok 24-28 tc, prawidłowo z 50g glukozy, jesli ten test wyjdzie źle to powtarza sie jeszcze raz z 75g, niektórzy (tak jak mój) każa od razu zrobić z 75g zeby w razie czego nie robic tego dwa razy aktywność ja sobie myślę że i tak zostanie nas garstka najwyrtwalszych mamusiek i część podczytujących, ja chcialabym dużo wiecej pisac, ale praca mi nie pozwala, później będziemy miały jeszcze mniej czasu jak juz dzidzia bedzie na świecie, wtedy się okaże kto tak naprawdę jest uzależniony od wizażu ![]() BPA jeśli chodzi o Aventy to bez tego czegoś sa butelki koloru żółtego (taki przezroczysty żółty) wydziela on się podczas grzania, wiec jesli sie wyparza, podgrzewa to właśnie wtedy wychodzi, co do szkodliwości to jest pełno informacji w internecie ... czy to rzeczywiscie prawda to nie wiem baldahim kupiliśmy pościel gdzie był w zestawie ale ani razu go nie zamontowaliśmy ![]() moria44 jesteś doskonale zorganizowaną mamuśką ![]() ![]() moniqac ![]() matallewar jesteś bardzo dzielna ![]() ![]() ![]() Octenisept ja polecam nie tylko do pępka, to jest niezastąpiona rzecz do wszystkiego, nawet na odparzenia, plesniawki i chore gardło, można to stosować na błony śluzowe i nie szczypie więc jest genialne, działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo i grzybiczo w szpitalach się to stosuje na porzadku dziennym Siasiek wiesz my mamy już trochę inne podejście bo jedno już za nami, ja pamiętam że też chciałam mieć wszystko najlepsze (taiej listy jak moria nie miałam nigdy ![]() ![]() mój gin się rozchorował !!!!!!!!!!!! ![]() ![]() nici z wizyty w tym tygodniu ![]() muszę się jeszcze pomartwić z tydzień ![]() odezwę sie wieczorkiem jak Zosia zaśnie papa ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- mamaoptymistka masz imie wybrane dla synka ??? ja poprzednio miałam akrobatkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ile kosztuje ten octenisept
![]()
#3096 |
Raczkowanie
|
chetnie ale nie mam pojecia jak ;/ w jakims takim dziwnym formacie jest ze ani przewijac ani nic. cos wykombinuje
Waga 373g nie znam sie ale lekarz powiedzial ze polak w takim tyg powinien tyle wazyc ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Wtajemniczenie
|
50ml kosztuje od 20 do 25 zł
a 1000ml 60zł
#3098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jestem mamą i też nie miałam takiej listy a jeśli byłaby to miałaby mniej pozycji. Jestem minimalistką i wygoda moja i dzidzi najważniejsza, więc co się da z ciuszków wykorzystam od szwagierki, większość rzeczy wykorzystam tych co miałam. Trochę kupuję w ciucholandach. Na początku to dzidziuś będzie leżał w łóżeczku na prześcieradełku w rożku zwinięty, pierzynka się przyda dużo później a poduszka bardzo późno.
![]() |
#3099 | ||||||
Moderatoreska
|
Doczytałam w koncu zaległości
![]() Widzę, że spięcie było, nie ma co dziewczyny sie denerwować, po prostu notorycznie powtarzające sie pytania ignorować, jak ktoś będzie miał ochotę to odpowie itp, nie ma potrzeby się stresowac niepotrzebnie. Co do wyprawki to powiem Wam kochane że ja połowy z tych rzeczy nie będę miała, uważam je za zbędne i niepotrzebne, ale to tylko moje zdanie, jeśli po urodzeniu dzieciaczków coś okaże mi się potrzebne to dopiero dokupię, wcześniej nie planuję kupować np maści na sutki, nakładki, laktator itp. bo nie wiem czy będę karmić piersią, synka karmiłam tylko tydzień, butelki kupuję wcześniej ponieważ przydają się do sztucznego jak i naturalnego pokarmu. Termometr mam zwykły i elektronicznego nie kupuję, termometr do wody jak dla mnie zbędny. Jak widać każda będzie ukladać wyprawkę według siebie i to normalne bo to co jest mi potrzebne dla innej mamy będzie zbędne, a i tak wszystko wyjdzie dopiero w praniu i nigdy nie zaplanujemy tego wszystkiego tak że wszystkie rzeczy z listy wykorzystamy, lub czegoś potrzebnego nie będziemy mieć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do nadrabiania wątku to ja się nie dziwię dziewczyną że go nie nadrabiają tak jak by należało, nie zawsze ktos ma czas na to aby przewertować kilkanaście, lub kilkadziesiąt stron wątku, a do tego jeszcze coś napisać, sama bym nie dała rady, a jestem tu codziennie i czasami tez mam problem z nadrobieniem wszystkiego, każdy z nas ma inne obowiązki niż siedzenie i śledzenie wątku na bieżąco, więc bądźmy dla siebie bardziej wyrozumiałe pod tym względem i nie wymagajmy aby ktoś czytał watek od deski do deski. Tak jak pisałam powyżej jak kogoś denerwują powtarzające się pytania to niech je ignoruje. No i istenieje cos takiego jak przeszukaj watek przez ta wyszukiwarkę można wyszukać tematy na które się pisało i chwilka i odpowiedź mamy gotową. Ale nie ukrywam że wiele pytań na 100% powtórzy się tu jeszcze nie raz np: wózki, wyprawka, waga, badania itp. i tego nie unikniemy, ale też nie powinniśmy doprowadzić do takiej sytuacji, że ktoś będzie sie bał o coś zapytać bo być może było to w wątku już poruszane. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moniqac trzymam kciuki za wizytę ![]() Ale się rozpisałam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
cucciola79 witaj
![]() ![]() Dziewuszki lece po zakupy, wpadne do Was wieczorkiem ![]()
#3101 | |
Zakorzenienie
|
Marysia/Gabrysia a może jeszcze coś innego
narazie intensywnie czekałam na potwierdzenie przez gina ze to dziewczynka, a on sobie wziął i zachorował ![]() 250ml kosztowało chyba 36zl Cytat:
![]() też będę miała dużo mniej rzeczy niż z Zosią ale tylko dlatego ze wiem co było nam potrzebne a co nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chciałabym czuć się obco jak przyjdę po kilku dniach i o coś zapytam. Jeszcze raz wielkie dzięki że masz takie zdrowe podejście.
![]() |
#3103 | |||||||||
Zakorzenienie
|
nadrabialam was poltorej godziny, wariactwo, normalnie az m sie plakac chce jak przychodze do domu i zagladam do was zmeczona po calym dniiu pracy a tutyle stron, a wiem,ze duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec, wiec staram sie czytac, a potem juz nie mam czasu na nic, poz atym bola mnie okrutnie plecy i nie mam jak siedziec przed kompem
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja chcialam wrocic do fotelika, u nas w testach wygrywa Pebble i przez to pewnie jest drozszy, teraz juz sama nie wiem czy kupic ten co ty czy Pebble, zbyt duzy wybor chyba na rynku po prostu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie ze dzidzia cie oszczedza, moja dzisiaj kopie jak szalona. mama dzwoni na skypie, napisze pozniej ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sił nie mam wcale, mięśnie widzę, że zanikają, porodu się boję, bo wiem, że nie wiem skąd wezmę siły. Ale nie mam wyjścia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
caffelate05 podziwiam Cię
![]() ![]() Lolka1212 a ty masz dziewczynke ??? bo nie chce mi się na pierwszą strone skakac a nie pamietam ![]() a wiecie ze ja dziś też czuję jakby moje dziecko drgało !!!!!!!!! jezu wszystko tu sie udziela normalnie ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-19 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
no i standard, ja przyszlam do domu, poltorej godziny nadrabialam, a teraz moge popisac, to dziewczyny zwolnily tempo...ehh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zadomowienie
|
moria super lista,z tym że ja połowy zniej nie kupuję,tak jak Eweska uważam ,że pewne rzeczy sa zbędne.
Octanisept mam,psikam synkowi na szyję,ma torbiel i skóra się łuszczy,płaciłam jakoś 25 zł Przeglądałam all i widziałam fotki tego wiadra do kąpieli ![]() jakoś dziwne to dla mnie wsadzać dziecko do czegoś takiego. Zostaję przy standardowej wanience,dwóch synów tak kąpałam to i następne dziecko także. Przybywa nam chłopców,przybywa,póki co jest przewaga. Byłam dziś w swojej firmie ,a że pracuje w odziezówce,zajrzałam na hurtownie i kupiłam kilka rzeczy dla dziecka. Śmiałamsię z koleżankami,że kupuje rózowe w przewadze.Jak się coś zmieni co do płci,bede sprzedawać wszystko co rózowe ![]() Później wkleje foty ubranek
#3113 |
Rozeznanie
|
dzięki, dla mnie to oczywiste że tak trzeba
![]() i jak dowiedziałam się, że do końca mam leżeć to przyjęłam to spokojnie, ja bym wszystko zrobiła byle Julka donosić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zadomowienie
|
Ja też za bardzo nie udzielam się na forum bo czasem nawet nie wiem co i komu mam odpisać i przeraża mnie ilośc postów. Przeczytam zazwyczaj każda strone zeby być na bieżąco i uciekam.
Sama siedze praktycznie cały dzień w domu i nie wiem skąd dziewczyny które rypią po kilkaset postów mają na to czas ![]() I współczuje serdecznie np Anuli która też chce być na bieżąco i wraca wykończona z pracy i 2h nadrabia posty jak juz ktoś wspomniał typu "Eweska ma bliźniaki?" ![]() Także przyłączam sie do apelu! Jest nas dużo i musimy jakoś wszystkie sie pomieścić i zrozumieć ![]()
![]() |
#3115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() także mamy podobny gust ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zadomowienie
|
caffelate05 wytrwałości życzę i cierpliwości . Podziwiam Cię że nie tracisz optymizmu leżąc cały czas. Wiem jakie to jest frustrujące.
#3117 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem w pozycji "na czworaka" także jakby któraś potrzebowała taboret pod nogi to mogę posłużyć...
Plecy mi wysiadają od mycia podłogi, a jeszcze pomarańczowe plamki widzę nie zmyte... Dobrze, że jeszcze akwarium tylko zostało do przeniesienia z mojego pokoju do młodego bo wreszcie chce sobie usiąść z nogami na ławie, wrr... Byłam dzisiaj w poszukiwaniu koszuli idealnej tzn dla mnie bawełnianej bo nienawidzę jak w najbliższym kontakcie z skórą jest coś z domieszką... Aguś te Twoje z linków są na pewno 100% bawełny?? bo dzisiaj kupiłam jedną a to mało. Za to kupiłam sobie płaszczyk, a co?! ubranka już mam dla dzidzi to teraz sobie mogę coś kupić ![]() Teraz mi się przypomniało Amarcia, Moria my przemywaliśmy oczka watką dlatego nie wiedziałam po co te gaziki. Dzięki ![]()
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-19 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Moderatoreska
|
Ale mały ładuje w broncholindę
![]() ![]() Czekam na telefon od siostry bo na 19 miala drugie usg genetyczne, więc jeszcze z pół godzinki pewnie i będzie po ![]() a wogóle to siorka moja ma już wszystko oprócz ubranek, nawet wózek już ma X-Lander z całym wyposażeniem, śpiworkami, gondolami itp. a zapłaciła tylko 1700zł, takiej to dobrze, ale jak sie pracuje w sklepie to przedstawiciele załatwiaja jej wszystko taniej, nie dość że bez marży to jeszcze ze zniżką. Ja czasami u niej coś kupowałam dla synka też ze zniżką siorki pracowniczą, ale nie taka dużą jaką ona dostała od przedstawicieli. Ogólnie ma wszystko już oprócz ubranek, więc wózek, łóżeczko, butelki smoczki, pościel, okrycia kąpielowe, grzechotki, butelki i inne duperelki które ja uważam za zbędne już ma ![]() Ale nie ma się co dziwic to jej pierwsze wyczekiwane dzieciaczki, więc wyposażenie będzie full wypas, no i mają kasę nie ma co ukrywać, ona sama sporo zarabia i do tego jest kierownikiem sklepu sieciowego z artykułami dziecięcymi ![]() Mam przyjść do niej to ma tez kilka rzeczy nawet dla mnie ![]() Hehehe nie ma to jak siostra ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-19 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozazdrościć tylko takiej siostry.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.