![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
Jeszcze tego trendu nie zaobserwowałam, może przypłynie do nas niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
(a ja tam zachwytu nie czuję - właśnie mi po sąsiedzku przynoszą takie małe różowe, podtykają pod nos - a ja NIC.. No kurna wybrakowana jestem pod tym względem i już, koniec)
![]() |
![]() |
#1233 | |
Zakorzenienie
|
Ejjj bo jak się ogląda te nastoletnie matki z fajnymi ciałkami to aż milo, no ale tak z życia realnego moja znajoma ma brzuch nie że brzuch jej wisi tylko ogromne fałdy skóry pomarszczonej która wisi, bo się rozciągnęła bardzo no i tak sobie dynda... co z tym zrobić, chyba tylko lifting?
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko jakiś tusz do rzes ale już jesli chodzi o jakieś, na przykład, pudry czy podkłady, to tak, sa przeciwwskazania medyczne ![]() Po prostu przytulasz potem dziecko do swojej twarzy i wycierasz w nie to co na sobie masz. I potem rozkminki młodych mam: A skąd u neigo ta wysypka, uczulenie czy moze jakas nietolerancja, albo po prostu ja mam mleko niedobre ![]() ![]() Cytat:
Ale mam nadzieję, ze to taka poza dla obcych a jak nikt nie widzi to się zachowują bardziej po maminemu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1235 |
Zakorzenienie
|
No może to akurat o tym nie pomyślałam. Ale żeby sobie włosy ułożyć, paznokcie jakoś wypiłować pomalować to chyba okej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to już chyba tak.. Cytat:
Za to psy i i koty w każdej postaci mogę ukochać ![]()
![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchaj, to jest krótki czas, ja nie mówie, żeby sie nie malować do 3 roku życia dziecka ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie, ja z 4-5 latkami nie mogę, jestem po prostu... za mało kreatywna żeby je czymś zająć, jak zadają trudne pytania to nie wiem na jaką odpowiedź mogę sobie pozwolić i w ogóle są już duże. A takie małe puti puti to sobie leży, nakarmisz, przewiniesz, przytulisz, pozachwycasz się jak się śmieje. Drzemki urządzone zgodnie z rytmem dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No, to fakt ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie jedynie rozchodziłoby się raczej o to, że bulwers jako taki byłby właściwie zbędny, za działanie wbrew naturze można by uznać choćby odpalanie lampy wieczorem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
BAN stały
|
Mnie tam osobiście bardziej chodziło o egoizm w znaczeniu samolubnego genu
![]() A pewnie, że egoizm to nie jest cecha najgorsza z możliwych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
BAN stały
|
Co nie zmienia faktu, że ten właśnie samolubny gen każe się ludziom rozmnażać. Kiedy, to już kwestia poboczna.
Nie, cisnąca ma mózg macica w pełni wyraża sie kiedy np. podstarzała pani w okolicach 30tki w panice wybiera dawcę spermy. Jak dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz clue - jeśli nie posiadanie dziecka jest egoizmem, to jego urodzenie (ciągnąc to logicznie) musi być altruizmem - a z tym się za Chiny nie zgodzę ![]() Itd., itp. Ja tam się zdrowego egoizmu nie wstydzę, tylko nie podpisuję się pod twierdzeniem, że nie posiadanie dzieci z zasady (jeśli jest to z wyboru) jest egoizmem. Tym złym egoizmem.
![]() |
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierzę, że osoby bezdzietne mają problemy z jakimiś tam wścibskimi czy upierdliwymi osobami. Ale czytając ten komentarz powyżej, domyślacie się czego muszą wysłuchiwać ci dzieciaci? ![]() Nikt nie ma lekko
![]() |
![]() |
#1248 |
Zakorzenienie
|
Może ze mną nie jest tak źle, bo mam uczucie że powinnam otoczyć takie dziecko opieką, tak jak małe kotki i pieski :PPPP
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
*wyliczenia wzięte z kosmosu, po przeczytaniu posta reklamacji nie uznaje się ![]() Cytat:
Szczególnie, że jeszcze nie poznałam człowieka, który by, w swoim procesie przepoczwarzania w pełnowartościowego osobnika, ominął etap yorka ![]() Ale punkt widzenia...tralalala...
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2011-01-19 o 15:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez katja_24 Czas edycji: 2011-01-19 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dlaczego zawsze jak jest mowa o dzieciach, to zawsze znajdzie się pare osób, które mówią: ale ja lubię pieski i kotki No a ja lubię biały ser ![]() Ludzie, litości. A w ogóle, to dla (niektórych) ludzi, którzy dzieci mieć nie chcą lub nie lubią, to dziecko to jest COŚ a nie ktoś. Tak jak koleżanka nade mną ![]() Albo hasło: A ja to swojego Azorka to kocham jak synka I jeszcze jak tłumaczysz, ze to całkiem co innego niż dziecko, to oburzenie, bo jak to, jak ja mogę. No nie wiem, jak ktoś mi mówi, że wrażenia z wycieczki w kosmos to co innego niż wyjazd na Majorkę ![]() Albo: a ja wole podróże i wyscia na imprezę. No tak, bo jak ja mam dzieci to wyjechać moge tylko wózkiem do windy. ![]() Albo: ja się wole rozwijać. A jak ja mam dzieci, to co, się zwijam? ![]() No tak, bo matki to tylko o kupkach i zupkach. Wiadomix, to wie każdy. Itd. Itp. ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-01-19 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpadła na herbatę,wieki sie nie widziałysmy,nie wiedziala,ze jestem w ciazy. Pierwsze pytanie : I jak to...tak chcieliscie? (Jak odpowiedziałam,ze owszem ,chcielismy,to jakos nie mogla uwierzyc) A pozniej zaczela sie nade mna litowac ![]() ![]() I ze ona wlasnie karierę rozwija ( sekretarka w szkole) i z mezem sobie pieska kupują,bo ona dziecka nie chce,bo to ja ograniczy.Ze dziecko beee i złooo,a piesek to milutki i poglaskac mozna, i caly dzien sam zostanie. A w ogole to niedlugo zrobi mi sie z mozgu mleczna papka,bo kobiety jak urodza to glupieją. I ze ona nie rozumie jak mozna chciec byc w ciazy,przeciez to takie obrzydliwe. Coś sie rusza w środku,rozstępów mozna sie nabawić. A potem dochodzi mleko w piersiach i to karmienie....fujjjj. A mnie sie tylko oczy otwierały coraz szerzej od tych mundrości.... ![]() Ja wszytsko rozumiem ,ktoś chce mieć-niech ma ,ktos nie chce -jego sprawa ,co mnie to interesuje? Ale żeby tak rozkimniać sprawę? Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-01-19 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rety no, napisalam "COS", bo tak ogolnie mialo byc. Fryzura/ubraniem/perfumami, ktore mi sie nie podobaja, tez nie bede sie falszywie zachwycac. Po prostu nie powiem nic. Taki ze mnie dziwny czlowiek, ze jakos nie umiem klamac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałaś cały czas o niemowlaku i teraz nie odwracaj kota ogonem, bo z całej wypowiedzi widać, że chodziło o dziecko: "Nie jestes wybrakowana. Mam tak samo. Niemowle to niemowle. Ladne na pewno nie jest, a nie umiem sie zachwycac czyms, co tak naprawde mi sie nie podoba. Juz sie boje swojej reakcji na dzieciaka kolezanki, ktora jakos niedlugo rodzi." Ale oczywiście ja się tylko czepiam, bo co by to mogło byc innego, jak nie czepialstwo dzieciatych.
![]() |
![]() |
#1257 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Btw, zdaje się, że niedawno Elfir pisała w wątku aborcyjnym kąwersując z jednym z trolli;-), że jest również i taka teoria, że ludzie nie chcą mieć dzieci, bo nie chcą przekazywać dalej ukrytych wad (samoodstrzał z puli genowej w rzeczywistości umotywowany ;-)); w ten deseń; nie chcę czegoś ściemnić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym "nieródki" wchodzą przy tym temacie na kotki i pieski, co by podkreślić, że posiadamy jakieś uczucia, empatię, potrafimy się opiekować itp. - wiesz, że my takie zimne, wybrakowane suki nie jesteśmy.. ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na taki przykład ja, mam szczerze mówiąc do obcych dzeici stosunek raczej obojetny i owszem, mogę pochwalić, mogę się zainteresować ale zachwyt wzbudzają we mnie tylko i wyłącznie dwie pary rączek i nóżek ![]() I znam wiele takich kobiet, które na obce dzieci nie reagują piskiem. Naprawdę, ludzie nie wymagają od nikogo rozczulania się nad cudzą kołyską ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-01-19 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
BAN stały
|
egoizm, altruizm, zadziwiające jest to, że ta sprawa potrafi wzbudzić tyle kontrowersji. O ile u Pań w okolicach 20tki bunczuczność jest czy byłaby wg mnie jak najbardziej zrozumiałą, o tyle wydaje mi się, że panie bliżej 30tki powinny już naprawdę zdawać sobie sprawę z faktu, że przecież, odpukać, to do nich należy decyzja, czy będą w macicy ziarka posiewać czy nie. Wiadomo, że pewnych rzeczy słucha się mniej lub bardziej nieprzyjemnie, np. wywodzeń ciotek na rodzinnych imprezkach, koleżanek aktywistek pełnych zapału, ale przecież gdyby mnie zaczepiła sąsiadka z naleganiem, żebym sobie pomalowała sufity w błękity i zapodała lustra to chyba co najwyżej musiałabym sobie rękaw do guzików;-) przywiązać, żeby się odruchowo nie popukać w głowę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.