Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 17:38   #3631
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
a wktorej czesci mieszkałas?? dawno temu wyjechałas??

ja podobnie jak black do gliwic przyjechałam za mężem tylko ja miałam blizej niż ona bo z pyskowic sie przeprowadzilam a black z rybnika bodajze

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

bo to wszystko zalezy od roku
w tym roku zimna przyszła szybko to i moze pojdzie sobie równie szybko jak przyszła
Nie chce dokladnie pisac tu na forum napisze na priv;p
A w UK jestem niecale 4 lata

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:38   #3632
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Dziewczyny od paru dni zauwazylam u soebie since pod oczami wy tez takie macie???? Bo u mnie to masakra.....nigdy takich nie mailam
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:46   #3633
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Dziewczyny od paru dni zauwazylam u soebie since pod oczami wy tez takie macie???? Bo u mnie to masakra.....nigdy takich nie mailam
ja nie mam i mam nadzieje ze nie bede miala;:P

Stary 2011-01-19, 17:47   #3634
olsza30
Raczkowanie

czesc dziewczyny, mam pytanie o kosmetyki dla dzieciątka, kupowałyście już może? jeśli tak to z jakiej serii? ja właśnie wczoraj zakupiłam mydełko, płyn do kąpieli i mleczko do ciałka z J&J seria bedtime, ale teraz okropnie żałuje, bo przeczytałam w necie, że J&J bardzo uczula, no i najprawdopodobniej sama będę ich używać... możecie coś doradzić?
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:49   #3635
87czarna
Zakorzenienie

Kochane,jestem po wizycie

U nas wszystko w porządku. Miałam dzisiaj mierzenie miednicy,a za 2 tygodnie jestem umówiona na posiew z pochwy(na wykrycie jakichś bakterii). Poza tym wszystko idealnie i prawidłowo,także wygląda na to,że jednak będę rodzic naturalnie-z czego wcale nie jestem zadowolona Pytałam też o to kołatanie serca,ale lekarz stwierdził,że to całkiem normalne w tym stanie..jednak zawsze mogę pójśc zrobic EKG,żeby byc spokojniejsza I to na tyle... kolejna wizyta 7 lutego ,a badanie USG pewnie będę miała robione pod koniec lutego

Teraz uciekam,bo czeka mnie mycie głowy Miłego wieczoru,buziaczki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:49   #3636
zaba5
Raczkowanie

I po spacerku , pogoda taka sobie ale sie człowiek choc troszke dotlenił

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
może wpadnę i też go kopnę ulży nam dwóm :P

ja nie chciałam baldachimu itp rzeczy ale ze względu na kota chyba zamontuje moskitierę

zaba ja też mam 3 letniego kocura i na razie to najbardziej się boję żeby mi do łóżeczka nie wskakiwał a o resztę będę martwić się później bo nie jestem w stanie przewidzieć jak będzie się zachowywał
tez z chęcią bym sobie pokopała, szczególnie takich ludzi

Baldachim u mnie też odpadł z powodu kocurka , a co do łóżeczka dla małego to jest kupione, ale nie złożone właśnie dlatego, aby kociak nie ładował się do niego myśląc że to kolejny "domek" dla niego. Wózek zresztą tak samo. Mąż poskłada tuż przed moim powrotem ze szpitala, a wtedy kociak od początku będzie wiedział że to nie jego - no przynajmniej mamy taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
tak myślałam, ze tylko u nas są te wymysły,
to się nazywa przedporodowy nadzór płodu czy cuś

trzeba się zgłosić na 10 do szpitala, i tam robią badania, wywiad, ciśnienie, itp
badania ginekologiczne a przy nim pełno ludzi (tzn. ordynator, lekarz prowadzący, położna)
potem usg
potem ktg
i tak mija dzień i do domu
też pierwszy raz słyszę o czymś takim, ale wydaje się to fają sprawą - coś ala profilaktyka ??

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Co do Tztow i pomocy, to ja jestem tym leniwcem w domu, a Tz zazwyczaj sprzata czy wrzuca pranie, chociaz to sie pewnie zmieni, bo ja w domu zostane to wypadaloby cos robic;p.
Narazie pracujemy w tych samych godzinach wiec niby takie same obowiazki(moze ja mniejsze bo ociezala jestem;p).
Ja zazwyczaj gotuje, chociaz Tz jest kucharzem, ale jakos lubie pomieszac w garnkach...
Zazwyczaj ja gotuje on sieka itp bo tak szybciej;p
kiedy leniuchujemy to po całości , od początku mamy pewien podział obowiązków np. mąż nienawidzi mycia garów wiec to moja rola on ma inne teraz jeszcze część przejął moich, wiec czasem jest mi głupio że tak leniuchuję siedząc w domku ale z drugiej strony kiedy mamy leniuchować jak nie teraz
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:50   #3637
87czarna
Zakorzenienie

olsza30 ja też kupiłam oliwkę i mydełko z J&J i uważam,że to indywidualna sprawa. Oliwkę wybrałam na początek hipoalergiczną,także mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:56   #3638
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość

kiedy leniuchujemy to po całości , od początku mamy pewien podział obowiązków np. mąż nienawidzi mycia garów wiec to moja rola on ma inne teraz jeszcze część przejął moich, wiec czasem jest mi głupio że tak leniuchuję siedząc w domku ale z drugiej strony kiedy mamy leniuchować jak nie teraz
Ja nie lubie myc naczyn i on zazwyczaj myje ale dzis sie poswiecilam i umylam;p bo jednak w domu siedze, a jutro do pracy jupi;p
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
olsza30 ja też kupiłam oliwkę i mydełko z J&J i uważam,że to indywidualna sprawa. Oliwkę wybrałam na początek hipoalergiczną,także mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku
ja kupilam wszystko tlyko nie oliwke i sie zastanawiac jaka kupic. Mam w domu ta z J&J bo sama uzywalam ale chyba nie bede smarowac nia malej.

Ok tz wraca z pracy i od fryzjera(bedzie prwie jak nowy model :P )
ja spadam, jak tylko przyjdzie to karpatka a pozniej fasolka po bretonsku mniam mniam

Stary 2011-01-19, 17:57   #3639
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
ja mam ale juz przestałam sie tym przejmować nakładam korektor i lece

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, mam pytanie o kosmetyki dla dzieciątka, kupowałyście już może? jeśli tak to z jakiej serii? ja właśnie wczoraj zakupiłam mydełko, płyn do kąpieli i mleczko do ciałka z J&J seria bedtime, ale teraz okropnie żałuje, bo przeczytałam w necie, że J&J bardzo uczula, no i najprawdopodobniej sama będę ich używać... możecie coś doradzić?
jeszcze nie kupiłam, ale i też nie mam zamiaru kupować za wiele , ograniczę się do szampnu i oliwki z bambino oraz maści do smarowania pupencji .

Cytat:

U nas wszystko w porządku. Miałam dzisiaj mierzenie miednicy,a za 2 tygodnie jestem umówiona na posiew z pochwy(na wykrycie jakichś bakterii). Poza tym wszystko idealnie i prawidłowo,także wygląda na to,że jednak będę rodzic naturalnie-z czego wcale nie jestem zadowolona Pytałam też o to kołatanie serca,ale lekarz stwierdził,że to całkiem normalne w tym stanie..jednak zawsze mogę pójśc zrobic EKG,żeby byc spokojniejsza I to na tyle... kolejna wizyta 7 lutego ,a badanie USG pewnie będę miała robione pod koniec lutego

fajnie że wszystko dobrze oby tak dalej, trzymam kciuki
Stary 2011-01-19, 18:02   #3640
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

oooooooooo wlasnie mi przypomniałas!!!!

dostalam dzis pakiet niespodziankowy od lekarki i tam w jednym z artykułów jest napisane odnośnie kosmetyków noworodka

"Płyny do kąpieli
do wanienki z wodą mozesz wlewać płyn do kąpieli (wtedy juz nei używaj mydła!) Uwaga jesli dziecko na suchą skórę lepsze będą emolienty, tworzą na skórze film ochronny zapobiegający jej wysuszeniu. Myją a jednoczesnie nawilzają i natłuszczają skórę"

"balsamy mleczka oliwki kremy maści
oliwka dobrze zsie rozsmarowuje ale jest całkiem bezpieczna tylkow pierwszych dniach życia (potem gruczoły łojowe zaczynają pracowac coraz mocniej i oliwka powoduje nasilenie zmian łojotokowych) lepiej nawilżać skórę balsamem lub mleczkiem a jesli skóra bardziej suchaa - kremem, miejsca moznop przesuszone smaruj mascią która jest bardziej tłusta lub emulsją"

to są dane z mamo to ja

cała gazeta własciwie jest poświęcona kosmetykom i karmieniu

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

a i ktoras z was przepraszam ale nei pamietam ktora pytała o spirolek do pepuszka

jest tez o tym artykuł

i jest w nim napisane
"do pielęgnacji pępuszka potrzebujesz: jałowych gazików, patyczków higienicznych praz 70% roztworów spirytusu (dwie czesci 96% ze sklepu monopolowego plus jedna część przegotowanej wody)

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:04   #3641
avikusia
Zadomowienie

Dziewuszki a ja mam takie pytanie odnośnie wózka, bo pewnie większość z Was już ma...

zastanawiamy się z Tżtem nad wielofunkcyjnym X-landerem X1 bo jest to typowo terenowy wózek z mega fajnymi amortyzatorami (pasowałoby go jeszcze oblookać w realu, a nie tylko na fotkach z all) . No ale właśnie... w zestawie nie ma do niego fotelika.

I teraz mam pytanie.
Kupiłyście wózki wielofunkcyjne, czy teraz tylko głębokie a później spacerówki a jeszcze osobno fotelik? jak najlepiej to rozegrać żeby było good, bo ja już się w tym wszystkim mieszam a no i jakie firmy ew. polecacie, tak żeby to wyszło do 1500 zł.

Pomóżcie

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:09   #3642
wikakika
Rozeznanie

U mnie tez sie zrobily since pod oczami, ale tez slyszalam, ze to normalne, wiec zainwestowalam w korektor pod oczy i mam nadzieje, ze to zniknie po porodzie

Slyszalam wlasnie o tych kosmetykach z J&J, ze tak naprawde maja w sobie duzo konserwantow i moga uczulac bejbiki.

Apropo pracy to, wam sie kochane nudzi, a ja marze o kilku dniach w domu, lezeniu do gory brzuchem, juz nie wiem co to znaczy nudaaaaa
Wiec odpoczywajcie ile wlezie
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:11   #3643
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
Dziewuszki a ja mam takie pytanie odnośnie wózka, bo pewnie większość z Was już ma...

zastanawiamy się z Tżtem nad wielofunkcyjnym X-landerem X1 bo jest to typowo terenowy wózek z mega fajnymi amortyzatorami (pasowałoby go jeszcze oblookać w realu, a nie tylko na fotkach z all) . No ale właśnie... w zestawie nie ma do niego fotelika.

I teraz mam pytanie.
Kupiłyście wózki wielofunkcyjne, czy teraz tylko głębokie a później spacerówki a jeszcze osobno fotelik? jak najlepiej to rozegrać żeby było good, bo ja już się w tym wszystkim mieszam a no i jakie firmy ew. polecacie, tak żeby to wyszło do 1500 zł.

Pomóżcie
Ja kupilam cos podobnego co ty masz plus fotelik ktory mozna wpinac, zadnej gondolki nie kupuje, z tego co widzialam to wiekszosc dziewczyn kupuje;p http://www.mamasandpapas.com/product...295700/type-i/

a myslelismy o takim poniewaz zyjemy dosyc aktywnie jakies wypady w gory, wspinaczki, hiking itp;p

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-01-19 o 18:12
Stary 2011-01-19, 18:14   #3644
zaba5
Raczkowanie

Cytat:

I teraz mam pytanie.

Pomóżcie
My kupiliśmy z firmy tako model jumper gt (zaszaleliśmy ), identyczny jest jumper x , tu masz linka http://www.ceneo.pl/2261635 , jakbyś miała pytania dodatkowe co do niego to z chęcią odpowiem
Stary 2011-01-19, 18:21   #3645
n.ik.a
Zadomowienie

kochane odpisywałam wam i nagle brakło mi neta kurcze piszę z pamięci
diatoma własnie martwi mnie to, że fenoterol ma wpływ na dzidzię :/ mam jednak nadzieję, że tak jak pisała jedna w was, że bierze sie go do 34 tyg.

Asiu ze Śląska szkoda, że takie kilometry bo spacerek z wózkami byłby całkiem wskazany ale ty młodziutka jesteś

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:42   #3646
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie zamówiłam kosmetyki: płyn do kąpieli, szampon, oliwka z Bubchen ( to będę stosowała na początek) dodatkowo płyn i oliwka z penaten i hipp, a do tyłka sudocrem. Małe zapasy porobione - mam nadzieje, że małemu podpasuje - bo mam nadzieje, że się obejdzie bez produktów typowo aptecznych (oilatum itp). Jak nie to sama wykorzystam

a co do wózka to u nas szaleństwo - zanim zaszłam w ciąże mówiłam, że to będzie stokke xplory ale cena ponad 3000zł za głęboko-spacerowy trochę mnie przeraża tym bardziej, że kończymy budowę domu i kaska się przyda. Drugi typ to maxi cosi mura 3 wersja tańsza ale nie dużo - chociaż już przy odrobinie negocjacji za 2000zł się kupi.. a mąż i jego gust - obojętnie co byle tanio i nie było szkoda wyrzucić... no i mam mętlik.

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-01-19 o 18:48
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:44   #3647
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

dziwne, że nie ma fotelika do tego modelu
wszystkie inne modele X-landera mają fotelik, i jeszcze adaptery do Maxi Cosi
Stary 2011-01-19, 18:52   #3648
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kochane odpisywałam wam i nagle brakło mi neta kurcze piszę z pamięci
diatoma własnie martwi mnie to, że fenoterol ma wpływ na dzidzię :/ mam jednak nadzieję, że tak jak pisała jedna w was, że bierze sie go do 34 tyg.

Asiu ze Śląska szkoda, że takie kilometry bo spacerek z wózkami byłby całkiem wskazany ale ty młodziutka jesteś
hweh no szkoda,cała Polska nas dzieli Można zawsze by zrobić obchód z dzieciakami.Ja tu w ogóle sama jstem z tych terenów,chyba ktoraś Gdańska jest dziewuszka

a jaki ma wpływ ten lek?ja go brałam chyba pół pierwszej ciąży i Zosia ur się zdrowa itp.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:06   #3649
Ewelqa1985
Zadomowienie

olusiamam takiego samego pajaca z 5-10-15 poluje na ten sweterek tylko poki co kosztuje 40 zl i wydaje mi sie duzo wrrr....

zaba ja tez mam koty a w zasadzie 2 kotki i mam zamiar od poczatku je przyzwyczajac do malej i uwagi tez bede im starac sie jak najwiecej poswiecac
ja mam 13.02 egzamin z powszechnej jezu bede w 36tc mam nadzieje ze dam rade eh
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:10   #3650
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
zanim nadrobię te strony naprodukowane to się przywitam
wyszłam dziś ze szpitala, nie było źle

3 dni siedziałam, dostałam sterydy, 4 zastrzyki co 12 godzin,
robili mi usg, na szczęście rozwarcie wewnętrzne ujścia szyjki jest takie samo, nie powiększa się, zewnętrznego ni ma i ni ma skurczy

miałam usg w poniedziałek i mały ważył wtedy 2040g

mam nadal się oszczędzać i nie dzwigać ale nie muszę leżeć plackiem na szczęście

mały już nie taki mały 2040g to już coś
super że jesteś już w domku

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hey

Ja dzisiaj dostałam pare zaliczeń, czekają mnie jeszcze 2 egzaminy i koniec sesji, jak dobrze pójdzie to 27mego oddaję indeks do dziekanatu trzymajcie kciuki

najgorsza będzie ochrona prawa pracy i własności intelektualnej, ale wykuję!

A bóle nie przechodzą, przeraża mnie ,że to może trwać aż do końca, każdego dnia jest gorzej, ciężko mi wyjść z auta, podnieść nogę żeby buta założyć, chodzenie to katorga jakaś, w sumie przyzwyczajam się już do bólu bo muszę jakoś funkcjonować, ale najgorzej nocą kiedy to 'zastyga' i chce się ruszyć... muszę budzić Tż żeby mi kołdrę poprawił

Ale od jutra mam wolne do 14 lutego , tylko zjazd na te 2 egzaminy
będę leżeć leżeć leżeć...

no pewnie że trzymamy no i jestem pewna że dasz rade

biedna jesteś z tym bólem

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

zaba ja tez mam koty a w zasadzie 2 kotki i mam zamiar od poczatku je przyzwyczajac do malej i uwagi tez bede im starac sie jak najwiecej poswiecac
na pewno dasz radę my będziemy trzymać wtedy mocno kciuki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:16   #3651
Montii
Zakorzenienie

dziekuje Wanilko dam radę

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:28   #3652
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
ja po wizycie, ale bez usg
okazało się, że mam ograniczyć słodkie, bo cukier mam na pograniczu, następna wizyta 10 lutego, ale za dwa tyg usg dzidzi, juz sie nie mogę doczekać, tak to wszystko ok, pan doktor powiedzial, że ten antybiotyk co brałam, to nie powinien zaszkodzić malemu i mam się nie martwić

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

opowiem Wam komiczną sytuacje, w minione wakacje poszłam do ogródka, dokończyć pielenie zielska, które zaczełam rano, poszłam do pracy i ok. 19 wróciłam, może z 2 m2 mi zostały. a nie lubie zostawiać, i postanowiłąm dokńczyć pracę. coś tam mi się w tyłek wbijało myślałam że to świerk, bo koło niego długo pieliłam. jak wróciłam po 30 minutach, strasznie mnie piekło. zdjełam gacie i zdrętwiałam a tż zaczął mi zdjęcia robić mojego tyłka!!! potem liczył ile mnie ugryzło komarów, wyszło 115 ugryzień. uwieżcie mi nie wiedziałam gdzie się drapać!!! wziełam wapno, jakieś alerteki i diphergan, bo bałam się zeby jaka reakcja mi sie nie zrobiła od takiej ilości jadu. rano w pracy dostałam zastrzyk odczulający, a lekarze po kilka razy mnie wołali jak nie mieli pacjentów żeby zobaczyć mój tyłek, bo jak stwierdzili czegoś takie to nie widzieli!!!
teraz jak mnie ugryzie z 5 komarów, to tż mówi do mnie, nie narzekaj co to dla ciebie jest!!!
no sytuacja teraz śmieszna, ale wtedy musialo Cię to nieźle boleć

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Mam 40 stron zaległości...W piątek miną dwa tygodnie odkąd rozłożyła mnie chyba pierwsza w życiu grypa Miałam gorączkę do 39 st (nigdy nie gorączkuję), niedrożne górne i dolne drogi oodechowe, zaatakowane zatoki (w życiu nie miałam z nimi problemu). Cały ubiegły tydzień leżałam jak kłoda. Synka zabrali rodzice, niestety za późno Zaatakowała go angina ropna a dwa dni później wylądował w szpitalu z podejrzeniem zapalenia krtani Spędził dwie doby na oddziale a ja nie mogłam go nawet zobaczyć Od niedzieli jest w domu, obydwoje powoli dochodzimy do siebie choć obydwoje nadal strasznie kaszlemy a ja ciągle mam zatkany nos. Mam nadzieję że z malutką wszystko ok, kontaktowałam się z ginem ale kazał normalnie przyjść na wizytę, w przyszły czwartek. Ciągle zbijałam gorączkę więc mam nadzieję że nie miała na nią wpływu Powoli wezmę się za nadrabianie zaległości, zajmie mi to pewnie z tydzień...
no nareszcie sie odezwałaś
my z mężem też chorzy i to na antybiotykach, ale z malym to współczuję, napewno Ci było smutno jak musiał iść do szpitala

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
zanim nadrobię te strony naprodukowane to się przywitam
wyszłam dziś ze szpitala, nie było źle

3 dni siedziałam, dostałam sterydy, 4 zastrzyki co 12 godzin,
robili mi usg, na szczęście rozwarcie wewnętrzne ujścia szyjki jest takie samo, nie powiększa się, zewnętrznego ni ma i ni ma skurczy

miałam usg w poniedziałek i mały ważył wtedy 2040g

mam nadal się oszczędzać i nie dzwigać ale nie muszę leżeć plackiem na szczęście
no to teraz leżeć, a mały to już taki kawał chlopa

Cytat:

no to gratulacje ja ten posiew z szyjki, to będę miała dopiero za jakieś 6tyg, bo okazało się, że moje wyniki sie poprawiły i nie muszę tak wcześnie robić, wystarczy żeby do porodu mieć zrobione to badanie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:30   #3653
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
dasz, dasz moja bratowa tydzień temu miała egzamin a była w 37 tc . twardzielka

Montii- gratuluję i trzymam kciuki za resztę
Stary 2011-01-19, 19:32   #3654
Montii
Zakorzenienie

zaba dziekuje

[LEFT]
Stary 2011-01-19, 19:37   #3655
gosiawolna
Rozeznanie

jestem juz w domku jutro bede was nadrabiac bo zaraz ide spac.. wszystko jest ok juz brak skurczy, szyjka wg usg 43 mm a maly wazy 1360 gram
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:51   #3656
n.ik.a
Zadomowienie

kampasiula branie fenoterolu powoduje podobno to że dzidziusie mają bardzo podwyższone tętno :/
więc troszkę się martwię ale wiem, że cała masa kobiet w ciąży bierze ten lek i maluszki rodzą się zdrowe tak jak twoja Kasieńka

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:52   #3657
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
jestem juz w domku jutro bede was nadrabiac bo zaraz ide spac.. wszystko jest ok juz brak skurczy, szyjka wg usg 43 mm a maly wazy 1360 gram
super witamy spowrotem to teraz odpoczywaj sobie w domowych pieleszach
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:02   #3658
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
suuuper, obyś już dosiedziała z nami do samego końca a teraz odpoczywaj

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:04   #3659
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
do mnie codziennie listonosz puka utrzymuję pocztę
leżaczek już jest i inne pierdołki
na dobrą sprawę brakuje mi do całości biustonosza do karmienia i heja wsio gotowe
o kurka nie mam jeszcze biustonosza....
ja już wszystko mam wybrane co jeszcze chce kupic, tylko trzeba się zebrac i pojechać, co z moim małż nie jest takie proste....

Montii spoko, może nikt Cie nie wyczai ze Ty to Ty

Cytat:
też czytałam, ale powiem Ci że moja kuzynka używa u swojego malucha od urodzenia kosmetyków JJ, mały ma 4 m-ce i żadnych uczuleń, więc to zapewne zalezy od dziecka.......
Ja póki co kupiłam Hipp, ale chce jeszcze kupić Oilatum

[QUOTE=wikakika;24483539]U mnie tez sie zrobily since pod oczami, ale tez slyszalam, ze to normalne, wiec zainwestowalam w korektor pod oczy i mam nadzieje, ze to zniknie po porodzie

wikakika ja tez mam since pod oczami, wżyciu takich nie miałam, a przecież tyle co ja spie w chwili obecnej to dla mnie są rekordy....

Cytat:
no to kochana wypoczywaj, żeby maluszek posiedział jeszcze troszkę w brzuszku,
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:08   #3660
Montii
Zakorzenienie

IWECZKA - w sumie niech mnie tam wyczają , tylko kurcze nie każdy musi wiedzieć, że np boli mnie krocze oo

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości