Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 18:46   #3121
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
u nas miał byc Wojtuś gdyby miał conieco między nogami
także mamy podobny gust

Dziewczynki a taka wanienka z termometrem i dozownikami fajna?
http://www.bebejou.poltrade.pl/bbjpr...r=65&product=8

.. tak sobie myślę, że jak dziecko już troszkę starsze to może te dozowniki to jakaś taka dodatkowa frajda.. ale z drugiej strony jestem za prostotą.. i nie mam zdania
Stary 2011-01-19, 18:47   #3122
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Ewesko haha. Jak już młody w bronchildę ładuje to nieźle
Fajnie Twojej siostrze i fajnie Tobie, że masz taką siostre

Ja dziewczęta pewno sobie teraz troche poćwicze, potem pójde wyszorować szlachetne cztery litery i może zaglądne jeszcze

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 18:55   #3123
eweska
Moderatoreska

Pewnie coś drobnego mi się dostanie Nie licze na nie wiadomo co przeciez ona tez spodziewa się dzieciaczków

dobra ja będę spadać właśnie mężul dzwonił, że jedzie do domku idę mu żarełko jakieś mu przygotować
Więc na dzisiaj się już żegnam, dobranoc
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:00   #3124
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

.. tak sobie myślę, że jak dziecko już troszkę starsze to może te dozowniki to jakaś taka dodatkowa frajda.. ale z drugiej strony jestem za prostotą.. i nie mam zdania
Bardzo ładna, a dużo kosztuje?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:01   #3125
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, które zdecydowały się na xlandera xa - czy możecie mi powiedziec skąd się biorą takie różnice w cenie na allegro? (ja nie wiem ). Chodzi mi o zestaw gondola+spacerówka, bo fotelik kupujemy osobno. Rozbieżnośc cen jest ogromna od 1099,00 http://allegro.pl/megazestaw-x-lande...418546913.html do 1490,00 http://allegro.pl/x-lander-model-xa-...403952825.html. Jakby nie było jest to 400zł - prawie tyle co kosztuje fotelik Jedyne co zauważyłam to kolory - czy za inny kolor niż vulcano lub jungle trzeba dac dużo więcej?
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:05   #3126
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

o matko !!!!!!!!!
takich cudów to ja jeszcze nie widziałam,
wanienka z dozowniakami - hehe, śmieszne
Zosia by miała niezłą zabawę teraz, ale jej płyn do mycia kończyłby się w expresowym tempie bo oszczędna to ona nie jest

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
a wogóle to siorka moja ma już wszystko oprócz ubranek, nawet wózek już ma X-Lander z całym wyposażeniem, śpiworkami, gondolami itp. a zapłaciła tylko 1700zł, takiej to dobrze, ale jak sie pracuje w sklepie to przedstawiciele załatwiaja jej wszystko taniej, nie dość że bez marży to jeszcze ze zniżką.
Ja czasami u niej coś kupowałam dla synka też ze zniżką siorki pracowniczą, ale nie taka dużą jaką ona dostała od przedstawicieli.
Ogólnie ma wszystko już oprócz ubranek, więc wózek, łóżeczko, butelki smoczki, pościel, okrycia kąpielowe, grzechotki, butelki i inne duperelki które ja uważam za zbędne już ma
Ale nie ma się co dziwic to jej pierwsze wyczekiwane dzieciaczki, więc wyposażenie będzie full wypas, no i mają kasę nie ma co ukrywać, ona sama sporo zarabia i do tego jest kierownikiem sklepu sieciowego z artykułami dziecięcymi
Mam przyjść do niej to ma tez kilka rzeczy nawet dla mnie
Hehehe nie ma to jak siostra
wow, też zazdraszczam

Zosia śpi
odpoczywam !!
piszcie bo mam dziś kompa i czas

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-19 o 19:06
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:14   #3127
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Wow, fajna , a ile takie cudo kosztuje?

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Znalazłam taką zwykłą wanienkę z tej firmy na allegro i kosztuje 69zł, to ta będzie kosztowała pewnie ponad 100zł - stanowczo za dużo jak dla mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 19:17   #3128
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Bardzo ładna, a dużo kosztuje?
40 lub 45 zł.. jakoś tak w skle;pie widziałam, ale nie wiem czy z tej firmy

Ładna może tak, ale czy do wzięcia to nie wiem..
Stary 2011-01-19, 19:19   #3129
principessina
Zakorzenienie

Wrocilam z zakupow, nie moglam sie powstrzymac i kupilam szczoteczke i grzebyk do wloskow dla Flawcia taka mala rzecz a cieszy

eweska w sumie to sie nie dziwie, Twoja siostra nie dosc ze pracuje w sklepie dzieciecym to jeszcze oczekuje pierwszych dzidziusiow, no i zle im sie nie powodzi to szaleje, chyba nie mozna uznac tego za nienormalne

Zastanawiam sie czy juz od poczatku kupowac termometr do mierzenie temperatury ciala jesli np. dzidzius mialby goraczke, jak myslicie

lolka extra ta wanienka, ale nie mysle zeby byla taka tania?!

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-01-19 o 19:21
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:20   #3130
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wow, fajna , a ile takie cudo kosztuje?

Znalazłam taką zwykłą wanienkę z tej firmy na allegro i kosztuje 69zł, to ta będzie kosztowała pewnie ponad 100zł - stanowczo za dużo jak dla mnie
O qrcze, firma się ceni.. zdecydowanie tańszą widziałam, ale tylko rzuciłam okiem i poszłam dalej, to było na początku ciąży i jeszcze nie byłam w szale zakupowym..

A Dziewczonka jaka ekspersowa, zaraz na Allegro wyszukała
Stary 2011-01-19, 19:23   #3131
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
O qrcze, firma się ceni.. zdecydowanie tańszą widziałam, ale tylko rzuciłam okiem i poszłam dalej, to było na początku ciąży i jeszcze nie byłam w szale zakupowym..

A Dziewczonka jaka ekspersowa, zaraz na Allegro wyszukała
znalazłam tylko taką zwykłą bez termometru i dozowników za 69zł http://allegro.pl/dla-dzieci-bebe-jo...406592859.html, to ta pewnie droższa

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-19 o 19:24
Stary 2011-01-19, 19:28   #3132
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Na szybko, żeby nie zapomnieć

Princi, termometr i tak Ci się przyda, a nie wiadomo kiedy, więc lepiej mieć, żeby np. po nocy nie szukać apteki całodobowej

Ewesko, daj znać, jak siostra Co do zakupów, to Tobie nie chciała zniżki chociaż na wózek załatwić?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:33   #3133
anula_81
Zakorzenienie

ale fajna ta wanienka!
ja myslalam zeby kupic zwykla z Ikei i teraz zasialyscie we mnie ziarenko niepewnosci.....

wlasnie ogladam John & Kate plus 8 , strasznie lubie te dzieciaki tam, ogladalyscie to?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:36   #3134
principessina
Zakorzenienie

mary pozimkowa i reszta mamusiek jaki termometr bylby najlepszy taki na podczerwien do ucha czy do czola czy w smoczku tyle tego na rynku, ze nie wiadomo co wybrac...
Stary 2011-01-19, 19:37   #3135
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ale fajna ta wanienka!
ja myslalam zeby kupic zwykla z Ikei i teraz zasialyscie we mnie ziarenko niepewnosci.....

wlasnie ogladam John & Kate plus 8 , strasznie lubie te dzieciaki tam, ogladalyscie to?
anula_81 ja chyba też kupię zwykłą wanienkę z Ikea.
I też lubię tę rodzinkę, chociaż byłam w mega szoku jak okazało się, że im małżeństwo się rozpadło, nie mogłam uwierzyć

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:39   #3136
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Również mam taką nadzieję. Życzę powodzenia na jutrzejszych zaliczeniach Na pewno będzie dobrze, jak coś to dzidziol podpowie

Zgadzam się w 100%. moria niezastąpione źródło informacji! Dziękujemy!
Moria edytowałam tamtego posta, ale może nie zauważyłaś, może by tak te 2 listy wrzucić na początek wątku, bo zapewne wiele mam będzie o nie pytać?
Siasiek jako doświadczona mama ma pewnie rację, że nie wszystko jest potrzebne, ale każdy będzie miał możliwość weryfikacji listy według własnych potrzeb.

Szybko zleciało.

Ja o wiaderku pierwszy raz dowiedziałam się z wątku, kiedy moria pokazała jakie kupuje. I powiem szczerze, że troszkę się przeraziłam. Bardzo boję się kąpieli, aby nie zrobić dzidzi krzywdy, a w takim wiaderku bałabym się aby mi się nie wyślizgnęło i aby głowka nie znalazła pod wodą. Wiem, że te wiadereczka są bardzo polecane, jednak jeszcze nie podjęła.m decyzji
czekam na relacje z uzytku

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ja nie jestem doświadczoną mamusią, ale kupiłam taki kocyk z mikrofibry (to chyba to samo?) http://allegro.pl/tanio-bobas-kocyk-...402845683.html
jest mięciutki i delikatny, mam nadzieję, że nic się z nim nie stanie po praniu, no i chyba może byc dla dziecka. Pamiętam, że Andziot pisała, że kocyki z polaru się nie za bardzo nadają, bo nie przepuszczają powietrza, a te nie wiem
tez sliczny
ja ten wzielam bo szwagierka polecala
musze dokupic jeszcze drugi
na pewno wezme z microfibry
a ten wydaje sie super

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ziemniaczki mi się prażą więc zajrzałam jeszcze do Was

Już kupiłam pisałam wcześniej że póki co robi za składzik na dzidziowe akcesoria ale już w maju będę w nim wymaczać pierworodną

cucciola witamy na forum
Termin masz dokładnie na 15.06?

No coooś Ty, nie gniewam się absolutnie Ja zaznaczałam, że to taka moja prywatna lista, którą uzupełniam i modyfikuję od jakiegoś czasu. Jeszcze nie wiem, czy wszystko z niej zakupię ale są to rzeczy, o których zebrałam dobre opinię i uważam, że akurat mi się przydadzą. Nie ukrywam też, że np. taki podgrzewacz kupuję z czystego lenistwa Nie chce mi się grzać wody w garnku a np. termometr to bardziej dla TŻ, znam go i wiem, że takie maczanko łokcia mu nie wystarczy i zawsze to ja musiałabym biegać do łazienki i potwierdzać, czy woda dobra
Z naszym pieskiem było to samo, nawet jak sam jej przygotowywał jedzenie gdy była szczeniaczkiem to zawsze ja musiałam umaczać palucha i potwierdzić temp.

A no i termometr i tak dostałam gratis do wiadra

Te gaziki 5x5 będę używać do przemywania oczek, tak jak pisze amarcia.

No a gdybym wiedziała, że sól do noska jest też w płynie to zrezygnowałabym z tej w sprayu No ale już kupiłam, to przetestujemy na Igusiowej, może nie będzie jej przeszkadzać a jeśli będzie ryk to kupimy tą, o której piszesz

Otulaczek - a to taki cienki kocyk do otulania niemowląt, podobno niektóre dzieci, takie małe noworodki lubią być zamotane ale to jeszcze nie wiem czy wezmę.

Mango, wolałabym nie, bo taką listę każdy powinien mieć u siebie w kompie i modyfikować ją pod siebie. Każda mama wpiszę na nią coś innego i nie chciałabym narzucać moich wyborów

Dziewczynki kochane jesteście, dziękuję za wszystkie całusy i miłe słowa ale jest mi aż głupio więc już mi tyle nie dziękujcie bo pęknę z dumy i dopiero będzie

No to super A jak waga maluszka? Wstawisz nam film?
no to czekam na kolejna relacje
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w pozycji "na czworaka" także jakby któraś potrzebowała taboret pod nogi to mogę posłużyć...
Plecy mi wysiadają od mycia podłogi, a jeszcze pomarańczowe plamki widzę nie zmyte...
Dobrze, że jeszcze akwarium tylko zostało do przeniesienia z mojego pokoju do młodego bo wreszcie chce sobie usiąść z nogami na ławie, wrr...

Byłam dzisiaj w poszukiwaniu koszuli idealnej tzn dla mnie bawełnianej bo nienawidzę jak w najbliższym kontakcie z skórą jest coś z domieszką...

Aguś te Twoje z linków są na pewno 100% bawełny?? bo dzisiaj kupiłam jedną a to mało.

Za to kupiłam sobie płaszczyk, a co?! ubranka już mam dla dzidzi to teraz sobie mogę coś kupić

Teraz mi się przypomniało Amarcia, Moria my przemywaliśmy oczka watką dlatego nie wiedziałam po co te gaziki. Dzięki
kochana pozniej ci sprawdze bo musze troche pracy jeszcze zrobic...

wlasnie wrocilam ze szkoly rodzenia
2 godziny teorii i godzina cwiczen
a tu troche pracy jeszcze
trzeba sie spakowac
Stary 2011-01-19, 19:47   #3137
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny, wklejam moją wyprawkę. Miałam w tym wielki bałagan, ale uporządkowałam i oto co wyszło. Może się komuś przyda, albo ktoś ma jakieś sugestie

na różowo rzeczy, które dostałam
na niebiesko rzeczy, które już kupiłam
na czerwono to, czego zapomniałam i Wy mi przypomniałyście

Ikea:
łóżeczko 90,0
pościel 49,99
kołdra wypełnienie 29,99
ochraniacz/cerata na łóżeczko 39,99
moskitiera/baldachim 39,99
ceratka do przewijania,19,99
[reczniczki 3 za 15,99]
śliniaki 9,99

Spaniowo-kąpielowe:
becik=rożek
śpiworek x 2
kocyk polarowy x 3 [od K]

kocyk bawełniany x 2
ręcznik x 3 [zwykły i z 2 kapturem]
pieluchy tetrowe x 7
pieluchy flanelowe x 2

niedrapki x 2 pary
prześcieradła z gumką [1 x bawełniane, 2x frotte]

[/B][/COLOR]
Pielęgnacja i higiena:
płyn do mycia ciała i włosów Nivea/Hipp/Klorane
oliwka/balsam do smarowania ciała Nivea/Hipp
chusteczki mokre Nivea
krem z filtrem Nivea/Chicco
myjka frote
pieluchy Huggies/Pampers/Dada
Paklanki
płatki kosmet x 2 op.
pałeczki do uszu
proszek Dzidziuś
Octenisept
gaziki 5x5 [12]
Linomag w maści
Frida/Katarek [ble]
sól fizjologiczna 10 x 5 ml

Żarcie:
lakator ręczny TT
butelka 150 ml TT + przykrywka
butelka 260 ml [różowa] TT
Avent 150 ml

Akcesoria:
smoczki Pure x2 TT
szczota+grzebień TT
nożyczki+cążki TT
termoopakowanie TT
wanienka
termometr do ucha

Matka Polka:
pieluszki Bella [po porodzie zamiast podpasek i podkładów]
majty poporodowe
wkładki laktacyjne
koszule do karmienia x 2 [+2 koszulki męskie XL ]
bawełniane majty x 3
biustonosz do karmienia x 2\
Linomag w maści [zabrać dziecku]
Kinder Bueno x 1

Oraz:
wózek Mutsy/X-lander XA + fotelik MC
chusta Jendrulino
mata edukacyjna FP [od M]
bujaczek FP lub BS
nawilżacz Climatic/Boneco
karuzelka [dostanę w spadku]

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Princi, kochana, u mnie wybór prosty, bo termometr dostałam w prezencie:

http://www.nokaut.pl/termometry/term...wy-ac-322.html

Ale nie znam się dobrze na nich. Wiem, że dobre są Microlife i Braun.

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-01-19 o 21:52
Stary 2011-01-19, 19:48   #3138
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
mary pozimkowa i reszta mamusiek jaki termometr bylby najlepszy taki na podczerwien do ucha czy do czola czy w smoczku tyle tego na rynku, ze nie wiadomo co wybrac...
Odradzam taki na czoło.
Ja sama kupuję w smoczku
Doświadczenie opiekunki

Np. http://allegro.pl/termometr-w-smoczk...414515079.html

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-19 o 19:50
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:50   #3139
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej Lasencje Dzisaj caly dzien z przerwami Was nadrabialam! Caly dzien mam na mysli od godziny 15:30 z mielonymi na ogniu Ja w tym tygodniu mam mniej czasu na nadrabianie i pisanie, bo konczymy z mezem o podobnej godzinie i wole czas spedzac z nim. Gadac, ogladac filmy i obrady sejmu Jeszcze tylko 3 tygodnie i mam nadzieje, ze bede na biezaco z Wami. To chyba najwieksza rzecz jaka mnie ostatnio meczy, ze strasznie trudno Was nadrabiac. Z reszta pewnie kazda z Was o tym wie Wlasnie tez mocno rzucilo mi sie w oczy, ze Kasi jest znaaaacznie mniej niz zwykle.

Przyszedl glukometr od tesciowej. Zmierzylam sobie godzine temu i wynik 81. Tesciowa mowi, ze wynik super jesli chodzi o pore dnia. Sprobuje zrobic jeszcze raz jutro rano na czco.
Maly wariuje. Fajnie jest go odczuwac z dnia na dzien coraz mocniej
Bosko!!!

Co do wanienki to ja bede uzywac tej co dostalam. Wizualnie mi sie podoba plus mam do tego ten lezaczek wiec mysle, ze wystarczy.
Wiaderko jakos mnie nie moze w 100% przekonac.

Moria i Siasiek lista i odnosniki do niej bardzo przydatne

Malo humoru mam, bo tesciowa mi na nerwie zagrala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 19:53   #3140
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
anula_81 ja chyba też kupię zwykłą wanienkę z Ikea.
I też lubię tę rodzinkę, chociaż byłam w mega szoku jak okazało się, że im małżeństwo się rozpadło, nie mogłam uwierzyć
no to nie jesem jedyna z wanienka z Ikei ufff
wiem, ze sie rozpadli, ale szczerze ona strasznie byla dla niego surowa ciagle go krytykowala u nas teraz leci tez seria nowa Kate plus 8 o niej samej i tez jestem pelna dla niej podziwu
uciekam powoli, TZ poszedl na squosha wiec ide sie rozgoscic powoli w poscieli
nakremowana i czysciutka zegnam i do jutra
hihi i w dodatku sie zrymowalo

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:59   #3141
spice1985
Zadomowienie

Moria, te orzechy piorące można też do czyszczenia różnych rzeczy w domu używać,tak? Rozpuszcza się je w wodzie i już? Potem myje co mam do umycia,np. piekarnik, zlewy, krany itp i spłukuje jeszcze wodą? Bo zastanawiam się nad kupnem i używaniem do sprzątania,ale w opisie tych orzechów na allegro nie znalazłam info że można nimi sprzątać (tj. przy ich pomocy)

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-01-19 o 20:03
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:02   #3142
Paulizia
Wtajemniczenie

Mary... tylko prosze Cie powiedz mi co to sa paklanki???? To jedyna rzecz, o ktorej nie wiem
Stary 2011-01-19, 20:04   #3143
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wklejam moją wyprawkę. Miałam w tym wielki bałagan, ale uporządkowałam i oto co wyszło. Może się komuś przyda, albo ktoś ma jakieś sugestie

na różowo rzeczy, które dostałam
na niebiesko rzeczy, które już kupiłam

Ikea:
łóżeczko 90,0
pościel 49,99
kołdra wypełnienie 29,99
ochraniacz/cerata na łóżeczko 39,99
moskitiera/baldachim 39,99
ceratka do przewijania,19,99
[reczniczki 3 za 15,99]
śliniaki 9,99

Spaniowo-kąpielowe:
becik=rożek
śpiworek x 2
kocyk polarowy x 3 [od K]

kocyk bawełniany x 2
ręcznik x 3 [zwykły i z 2 kapturem]
pieluchy tetrowe x 7
pieluchy flanelowe x 2

niedrapki x 2 pary

Pielęgnacja i higiena:
płyn do mycia ciała i włosów Nivea/Hipp/Klorane
oliwka/balsam do smarowania ciała Nivea/Hipp
chusteczki mokre Nivea
krem z filtrem Nivea/Chicco
myjka frote
pieluchy Huggies/Pampers/Dada
Paklanki
płatki kosmet x 2 op.
proszek Dzidziuś
Octenisept
gaziki 5x5 [12]
Linomag w maści
Frida/Katarek [ble]
sól fizjologiczna 10 x 5 ml

Żarcie:
lakator ręczny TT
butelka 150 ml TT + przykrywka
butelka 260 ml [różowa] TT
Avent 150 ml

Akcesoria:
smoczki Pure x2 TT
szczota+grzebień TT
nożyczki+cążki TT
termoopakowanie TT
wanienka
termometr do ucha

Matka Polka:
wkładki laktacyjne
koszule do karmienia x 2
bawełniane majty x 3
biustonosz do karmienia x 2\
Linomag w maści [zabrać dziecku]
Kinder Bueno x 1

Oraz:
wózek Mutsy/X-lander XA + fotelik MC
chusta Jendrulino
mata edukacyjna FP [od M]
bujaczek FP lub BS
nawilżacz Climatic/Boneco
karuzelka [dostanę w spadku]

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Princi, kochana, u mnie wybór prosty, bo termometr dostałam w prezencie:

http://www.nokaut.pl/termometry/term...wy-ac-322.html

Ale nie znam się dobrze na nich. Wiem, że dobre są Microlife i Braun.
kochana pieluszek tettrowych nie kupujesz??
przydadza ci sie do karmienia, do kapieli, do podlozenia na przewijaku
nie musisz ich miec koniecznie
ja kupilam, bo wiem, ze bede ich uzywac
dopisz sobie alantan do pupci dla malego a bepanthen do brodawek
a oslonki na brodawki ?
fridy do noska nie kupujesz? ah masz sorki
termoopakowania na mleczko ?

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-01-19 o 20:06
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:10   #3144
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Przyszedl glukometr od tesciowej. Zmierzylam sobie godzine temu i wynik 81. Tesciowa mowi, ze wynik super jesli chodzi o pore dnia. Sprobuje zrobic jeszcze raz jutro rano na czco.
Bosko!!!
zmierz sobie 1h po obiedzie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana pieluszek tettrowych nie kupujesz??
przydadza ci sie do karmienia, do kapieli, do podlozenia na przewijaku
nie musisz ich miec koniecznie
ja kupilam, bo wiem, ze bede ich uzywac
dopisz sobie alantan do pupci dla malego a bepanthen do brodawek
a oslonki na brodawki ?
fridy do noska nie kupujesz?
termoopakowania na mleczko ?
coś niedokładnie czytasz
pieluchy, frida, termoopakowanie są na liście

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Mary... tylko prosze Cie powiedz mi co to sa paklanki???? To jedyna rzecz, o ktorej nie wiem
to są woreczki na śmierdzace pieluchy
ale polecam też takie woreczki z tesco , sa takie same i pachnące a tańsze

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

dziewczyny a umiecie znaleźć mi w necie gdzieś takie zwykłe koszulki bawełniane na ramiączkach ale żeby były dłuuugie ???????
siedze na allegro ale nic takiego nie widze

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:13   #3145
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, to taki wynalazek na pieluchy zużyte Poleciła mi przyjaciółka, która ma maluszka kilkumiesięcznego

Aguś, weź no doczytaj moją listę

- osłonek nie kupuję teraz, jeśli będą potrzebne, to wtedy
- do smarowania pupy dziecka i sutków [moich:P] będę stosować Linomag, tani, sprawdzony, skuteczny
- jeśli pojawią się odparzenia, to ewentualnie kupię dodatkowo coś z alantoiną i D-panthenolem, jednak Alantan i Bepanthen mają podobne składy, więc z pewnością kupię tańszy Alantan

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-01-19 o 20:52
Stary 2011-01-19, 20:15   #3146
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

[/COLOR]dziewczyny a umiecie znaleźć mi w necie gdzieś takie zwykłe koszulki bawełniane na ramiączkach ale żeby były dłuuugie ???????
siedze na allegro ale nic takiego nie widze
Ja lubię z primarka czy atmosphere są własnie dłuższe
tego typu:
http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...403105686.html

http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...400858300.html

http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...403941971.html

Jak kupisz większy rozmiar to nawet lepiej będzie dłuższa.
Stary 2011-01-19, 20:17   #3147
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, o tescowych nie słyszałam, ale sprawdzę to przy okazji. Za woreczki na pieluchy nie zamierzam przepłacać

Co do koszulek, to na allegro nic dłuższego nie znajdziesz. Sama szukałam różnych i zostało mi polatanie po sklepach

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Aaaa, ja myślałam, że o koszule do karmienia chodziło

vege!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 20:24   #3148
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Andziot, o tescowych nie słyszałam, ale sprawdzę to przy okazji. Za woreczki na pieluchy nie zamierzam przepłacać

Co do koszulek, to na allegro nic dłuższego nie znajdziesz. Sama szukałam różnych i zostało mi polatanie po sklepach

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Aaaa, ja myślałam, że o koszule do karmienia chodziło
Do karmienia taka znalazłam :

http://allegro.pl/dluga-koszula-lakt...405922353.html
Stary 2011-01-19, 20:25   #3149
violisia
Zadomowienie

i jak tam wizazoholiczki?

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ja tez głodna jestem a siedze jeszcze w pracy do 18 (bo dyzur od 10)
Zanim zakupy jedzeniowe i nim dotre do domu bedzie ok 19,30

Zazdroszcze kopania bo u mnie jeszcze kompletnie nic nie czuć, mimo ze 19 tygodni i 5 dni
Ciekawe kiedy i ja sie doczekam
doczekasz sie doczekasz, i zaczynasz myslec ciazowo jestesmy z ciebie dumne

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
to az tak czuć, ze budzi w nocy ??
i czy widać gołym okiem ze pod skóra cosik sie rusza? bardzo bym chciała to mojemu tż pokazac
pewnie ze czuc jak kopnie tak w dolek to mozna oszalec.. sie pierwszy raz wystraszylam ze dzidzia mi chce wychodzic:P

moja mala dzis spokojna, musialam ja 2 razy budzic i jej pukać w M1 bo spala i spala
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki nadrobilam Was, ale przyznaje sie bez bicia, ze pobierznie, bo strasznie duzo od wczoraj napisalyscie...

Siasiek, moria44 napewno skorzystam z listy, super jest, no i czesc rzeczy chyba na allegro sobie zamowie...tylko ten kubelek do mycia dzidziusia to uwzam za zbedny, po co to

Ja jutro mam drugie zajecia z kursu ciazowego, agus87 jak tam u Ciebie kurs, u mnie zadna rewelacja, nie ma poloznej, tylko psycholog, nie ma zadnych pilek do cwieczen, ani nic w tym stylu, no przynajmniej pierwsze zajecia nie zrobily na mnie wrazenia, ale nie chce sie zreazac, zobaczymy jak bedzie jutro

widze Kochane, ze szalejcie z zakupami, ja o takich wiekszych i konkretnych to pomysle w marcu, narazie sie bede rozgladac
ja bym go chciala ale przeraza mnie 3manie za glowke..

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy znacie jakieś ćwiczenia rozciągające na kręgosłup ... bardzo mnie ostatnio boli zwłaszcza w nocy jak mam sobie pomóc???
nie wiem czy w ciazy dobrze cwiczenia rosciagajace, a moze lepiej basen??

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ale mały ładuje w broncholindę Niezbyt miłe uczucie
Czekam na telefon od siostry bo na 19 miala drugie usg genetyczne, więc jeszcze z pół godzinki pewnie i będzie po

a wogóle to siorka moja ma już wszystko oprócz ubranek, nawet wózek już ma X-Lander z całym wyposażeniem, śpiworkami, gondolami itp. a zapłaciła tylko 1700zł, takiej to dobrze, ale jak sie pracuje w sklepie to przedstawiciele załatwiaja jej wszystko taniej, nie dość że bez marży to jeszcze ze zniżką.
Ja czasami u niej coś kupowałam dla synka też ze zniżką siorki pracowniczą, ale nie taka dużą jaką ona dostała od przedstawicieli.
Ogólnie ma wszystko już oprócz ubranek, więc wózek, łóżeczko, butelki smoczki, pościel, okrycia kąpielowe, grzechotki, butelki i inne duperelki które ja uważam za zbędne już ma
Ale nie ma się co dziwic to jej pierwsze wyczekiwane dzieciaczki, więc wyposażenie będzie full wypas, no i mają kasę nie ma co ukrywać, ona sama sporo zarabia i do tego jest kierownikiem sklepu sieciowego z artykułami dziecięcymi
Mam przyjść do niej to ma tez kilka rzeczy nawet dla mnie
Hehehe nie ma to jak siostra
fajnie sie masz z siostra

Cytat:

wanienka wymiata,ale jak pisala andziot oszczedzac by dzidzia nie oszczedzala..
Cytat:
Hej Lasencje Dzisaj caly dzien z przerwami Was nadrabialam! Caly dzien mam na mysli od godziny 15:30 z mielonymi na ogniu Ja w tym tygodniu mam mniej czasu na nadrabianie i pisanie, bo konczymy z mezem o podobnej godzinie i wole czas spedzac z nim. Gadac, ogladac filmy i obrady sejmu Jeszcze tylko 3 tygodnie i mam nadzieje, ze bede na biezaco z Wami. To chyba najwieksza rzecz jaka mnie ostatnio meczy, ze strasznie trudno Was nadrabiac. Z reszta pewnie kazda z Was o tym wie Wlasnie tez mocno rzucilo mi sie w oczy, ze Kasi jest znaaaacznie mniej niz zwykle.

Bosko!!!

Co do wanienki to ja bede uzywac tej co dostalam. Wizualnie mi sie podoba plus mam do tego ten lezaczek wiec mysle, ze wystarczy.
Wiaderko jakos mnie nie moze w 100% przekonac.

Moria i Siasiek lista i odnosniki do niej bardzo przydatne

Malo humoru mam, bo tesciowa mi na nerwie zagrala
co sie stalo, co ci tesciowa powiedziala??
Cytat:
to woreczki na zuzyte pieluszki, o ile dobrze pamietam, ja tez je mam kupilam jedno opakowanie, tak na wyjscia:P
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:27   #3150
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziotku, Mary dziekowac!!! Ja nie wiedzialam, ze TO ma taka dzwieczna nazwe

To ludzie sprzedaja ciuchy z primarka na allegro? Ta bluzeczka nie jest super gatunkowo dobra, ale za taka cene... funt piecdziesiat czyli jakies 7 zl w sam raz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości