|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczynki a taka wanienka z termometrem i dozownikami fajna? http://www.bebejou.poltrade.pl/bbjpr...r=65&product=8 .. tak sobie myślę, że jak dziecko już troszkę starsze to może te dozowniki to jakaś taka dodatkowa frajda.. ale z drugiej strony jestem za prostotą.. i nie mam zdania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Ewesko haha. Jak już młody w bronchildę ładuje to nieźle
![]() Fajnie Twojej siostrze ![]() ![]() Ja dziewczęta pewno sobie teraz troche poćwicze, potem pójde wyszorować szlachetne cztery litery ![]() ![]()
![]() |
#3123 |
Moderatoreska
|
Pewnie coś drobnego mi się dostanie
![]() ![]() dobra ja będę spadać właśnie mężul dzwonił, że jedzie do domku idę mu żarełko jakieś mu przygotować ![]() Więc na dzisiaj się już żegnam, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które zdecydowały się na xlandera xa - czy możecie mi powiedziec skąd się biorą takie różnice w cenie na allegro? (ja nie wiem
![]() ![]()
![]() |
#3126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takich cudów to ja jeszcze nie widziałam, wanienka z dozowniakami - hehe, śmieszne Zosia by miała niezłą zabawę teraz, ale jej płyn do mycia kończyłby się w expresowym tempie bo oszczędna to ona nie jest ![]() Cytat:
Zosia śpi ![]() odpoczywam !! piszcie bo mam dziś kompa i czas ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-19 o 19:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Znalazłam taką zwykłą wanienkę z tej firmy na allegro i kosztuje 69zł, to ta będzie kosztowała pewnie ponad 100zł - stanowczo za dużo jak dla mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zadomowienie
|
40 lub 45 zł.. jakoś tak w skle;pie widziałam, ale nie wiem czy z tej firmy
Ładna może tak, ale czy do wzięcia to nie wiem.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam z zakupow, nie moglam sie powstrzymac i kupilam szczoteczke i grzebyk do wloskow dla Flawcia
![]() ![]() eweska w sumie to sie nie dziwie, Twoja siostra nie dosc ze pracuje w sklepie dzieciecym to jeszcze oczekuje pierwszych dzidziusiow, no i zle im sie nie powodzi to szaleje, chyba nie mozna uznac tego za nienormalne ![]() Zastanawiam sie czy juz od poczatku kupowac termometr do mierzenie temperatury ciala jesli np. dzidzius mialby goraczke, jak myslicie ![]() lolka extra ta wanienka, ale nie mysle zeby byla taka tania?!
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-19 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Dziewczonka jaka ekspersowa, zaraz na Allegro wyszukała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-19 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Na szybko, żeby nie zapomnieć
![]() Princi, termometr i tak Ci się przyda, a nie wiadomo kiedy, więc lepiej mieć, żeby np. po nocy nie szukać apteki całodobowej ![]() Ewesko, daj znać, jak siostra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
ale fajna ta wanienka!
ja myslalam zeby kupic zwykla z Ikei i teraz zasialyscie we mnie ziarenko niepewnosci..... wlasnie ogladam John & Kate plus 8 , strasznie lubie te dzieciaki tam, ogladalyscie to? |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
mary pozimkowa i reszta mamusiek jaki termometr bylby najlepszy taki na podczerwien do ucha czy do czola czy w smoczku
![]()
#3135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I też lubię tę rodzinkę, chociaż byłam w mega szoku jak okazało się, że im małżeństwo się rozpadło, nie mogłam uwierzyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ten wzielam bo szwagierka polecala musze dokupic jeszcze drugi na pewno wezme z microfibry a ten wydaje sie super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie wrocilam ze szkoly rodzenia 2 godziny teorii i godzina cwiczen ![]() a tu troche pracy jeszcze trzeba sie spakowac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wklejam moją wyprawkę. Miałam w tym wielki bałagan, ale uporządkowałam i oto co wyszło. Może się komuś przyda, albo ktoś ma jakieś sugestie
![]() na różowo rzeczy, które dostałam na niebiesko rzeczy, które już kupiłam na czerwono to, czego zapomniałam i Wy mi przypomniałyście ![]() Ikea: łóżeczko 90,0 pościel 49,99 kołdra wypełnienie 29,99 ochraniacz/cerata na łóżeczko 39,99 moskitiera/baldachim 39,99 ceratka do przewijania,19,99 [reczniczki 3 za 15,99] śliniaki 9,99 Spaniowo-kąpielowe: becik=rożek śpiworek x 2 kocyk polarowy x 3 [od K] kocyk bawełniany x 2 ręcznik x 3 [zwykły i z 2 kapturem] pieluchy tetrowe x 7 pieluchy flanelowe x 2 niedrapki x 2 pary prześcieradła z gumką [1 x bawełniane, 2x frotte] [/B][/COLOR] Pielęgnacja i higiena: płyn do mycia ciała i włosów Nivea/Hipp/Klorane oliwka/balsam do smarowania ciała Nivea/Hipp chusteczki mokre Nivea krem z filtrem Nivea/Chicco myjka frote pieluchy Huggies/Pampers/Dada Paklanki płatki kosmet x 2 op. pałeczki do uszu proszek Dzidziuś Octenisept gaziki 5x5 [12] Linomag w maści Frida/Katarek [ble ![]() sól fizjologiczna 10 x 5 ml Żarcie: lakator ręczny TT butelka 150 ml TT + przykrywka butelka 260 ml [różowa] TT Avent 150 ml Akcesoria: smoczki Pure x2 TT szczota+grzebień TT nożyczki+cążki TT termoopakowanie TT wanienka termometr do ucha Matka Polka: pieluszki Bella [po porodzie zamiast podpasek i podkładów] majty poporodowe wkładki laktacyjne koszule do karmienia x 2 [+2 koszulki męskie XL ![]() bawełniane majty x 3 biustonosz do karmienia x 2\ Linomag w maści [zabrać dziecku] Kinder Bueno x 1 ![]() Oraz: wózek Mutsy/X-lander XA + fotelik MC chusta Jendrulino mata edukacyjna FP [od M] bujaczek FP lub BS nawilżacz Climatic/Boneco karuzelka [dostanę w spadku] ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Princi, kochana, u mnie wybór prosty, bo termometr dostałam w prezencie: http://www.nokaut.pl/termometry/term...wy-ac-322.html Ale nie znam się dobrze na nich. Wiem, że dobre są Microlife i Braun. Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-01-19 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama kupuję w smoczku ![]() Doświadczenie opiekunki ![]() Np. http://allegro.pl/termometr-w-smoczk...414515079.html
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-19 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Wtajemniczenie
|
Hej Lasencje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyszedl glukometr od tesciowej. Zmierzylam sobie godzine temu i wynik 81. Tesciowa mowi, ze wynik super jesli chodzi o pore dnia. Sprobuje zrobic jeszcze raz jutro rano na czco. Maly wariuje. Fajnie jest go odczuwac z dnia na dzien coraz mocniej ![]() Bosko!!! Co do wanienki to ja bede uzywac tej co dostalam. Wizualnie mi sie podoba plus mam do tego ten lezaczek wiec mysle, ze wystarczy. Wiaderko jakos mnie nie moze w 100% przekonac. Moria i Siasiek lista i odnosniki do niej bardzo przydatne ![]() Malo humoru mam, bo tesciowa mi na nerwie zagrala
#3140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, ze sie rozpadli, ale szczerze ona strasznie byla dla niego surowa ciagle go krytykowala ![]() ![]() uciekam powoli, TZ poszedl na squosha wiec ide sie rozgoscic powoli w poscieli ![]() nakremowana i czysciutka zegnam i do jutra ![]() hihi i w dodatku sie zrymowalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zadomowienie
|
Moria, te orzechy piorące można też do czyszczenia różnych rzeczy w domu używać,tak? Rozpuszcza się je w wodzie i już? Potem myje co mam do umycia,np. piekarnik, zlewy, krany itp i spłukuje jeszcze wodą? Bo zastanawiam się nad kupnem i używaniem do sprzątania,ale w opisie tych orzechów na allegro nie znalazłam info że można nimi sprzątać (tj. przy ich pomocy
![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-01-19 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Wtajemniczenie
|
Mary... tylko prosze Cie powiedz mi co to sa paklanki???? To jedyna rzecz, o ktorej nie wiem
![]()
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydadza ci sie do karmienia, do kapieli, do podlozenia na przewijaku ![]() nie musisz ich miec koniecznie ja kupilam, bo wiem, ze bede ich uzywac ![]() dopisz sobie alantan do pupci dla malego a bepanthen do brodawek a oslonki na brodawki ? fridy do noska nie kupujesz? ah masz sorki ![]() termoopakowania na mleczko ? Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-01-19 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
pieluchy, frida, termoopakowanie są na liście ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ale polecam też takie woreczki z tesco , sa takie same i pachnące a tańsze ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- dziewczyny a umiecie znaleźć mi w necie gdzieś takie zwykłe koszulki bawełniane na ramiączkach ale żeby były dłuuugie ??????? siedze na allegro ale nic takiego nie widze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
Pauliziu, to taki wynalazek na pieluchy zużyte
![]() ![]() Aguś, weź no doczytaj moją listę ![]() - osłonek nie kupuję teraz, jeśli będą potrzebne, to wtedy ![]() - do smarowania pupy dziecka i sutków [moich:P] będę stosować Linomag, tani, sprawdzony, skuteczny - jeśli pojawią się odparzenia, to ewentualnie kupię dodatkowo coś z alantoiną i D-panthenolem, jednak Alantan i Bepanthen mają podobne składy, więc z pewnością kupię tańszy Alantan ![]() Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-01-19 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tego typu: http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...403105686.html http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...400858300.html http://allegro.pl/atmosphere-bluzka-...403941971.html Jak kupisz większy rozmiar to nawet lepiej będzie dłuższa.
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Andziot, o tescowych nie słyszałam, ale sprawdzę to przy okazji. Za woreczki na pieluchy nie zamierzam przepłacać
![]() Co do koszulek, to na allegro nic dłuższego nie znajdziesz. Sama szukałam różnych i zostało mi polatanie po sklepach ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Aaaa, ja myślałam, że o koszule do karmienia chodziło ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/dluga-koszula-lakt...405922353.html
![]() |
#3149 | |||||||
Zadomowienie
|
i jak tam wizazoholiczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja mala dzis spokojna, musialam ja 2 razy budzic i jej pukać w M1 bo spala i spala Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to woreczki na zuzyte pieluszki, o ile dobrze pamietam, ja tez je mam kupilam jedno opakowanie, tak na wyjscia:P |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
Andziotku, Mary dziekowac!!! Ja nie wiedzialam, ze TO ma taka dzwieczna nazwe
![]() To ludzie sprzedaja ciuchy z primarka na allegro? Ta bluzeczka nie jest super gatunkowo dobra, ale za taka cene... funt piecdziesiat czyli jakies 7 zl w sam raz ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.