|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Czesc dziwczyny
Ja szukalam tego wszedzie zeby sciagnac no ale nie moge znalesc Jezeli ktoras bylaby tak dobra zeby przeslac mi linki to tych cwiczen to bylabym wdzieczna Pozdrawiam |
|
|
|
#782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Tesco słyszałam że one grosze kosztują ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ja mam tylko na chomiku linki, jakbyś chciała, ale trzeba wykupić transfer żeby sciągnać.
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek, a co myślisz o tym żeby zacząć w środku tygodnia TF? np dzisiaj.
Nie mam do tego szczęścia :/ Po zwykłym przeziębieniu dostałam żołądkówkę Zastanawiam się czy lepiej czekać i zacząć od poniedziałku czy mogę już dzisiaj. Tylko jak zacznę dzisiaj to od przyszłego tygodnia muszę iść z planem z pierwszego chyba
|
#784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej zapisuj na kartce po kolei każdego dnia co cwiczyłaś, nie pomylisz się
|
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
Ściągam ten Turbo Fire i się zastanawiam: Fire 45 Class i Fire 45 EZ Class to nie jest ten sam filmik, prawda? ;> Czym one się różnią w praktyce?
|
#786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
Od jutra zaczynam po raz (uwaga
) czwarty Turbo Fire. Zaczynają się ferie, więc będzie więcej czasu dla siebie Mam nadzieję, że teraz wytrwam dłużej, niż 1,5 miesiąca ![]() Tylko teraz ćwiczę jeszcze callanetics i nie chcę tego przerywać, a muszę ćwiczyć TF, więc mogę to jakoś połączyć ? Co najpierw ? Turbo Fire czy callanetics ? Czy to ma wgl jakieś znaczenie ?
|
#788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem najpierw TF a potem callanetics, bo poćwiczysz a poźniej się dobrze rozciągniesz w callaneticsie
|
|
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam mega pracowity tydzień i nie miałam czasu nawet nic popisać :/ Ale ćwiczyć ćwiczyłam, a to najważniejsze
![]() ![]() ![]() Cytat:
myślę, że jak będę miała czas i ochotę to sobie będę po to sięgać. BB spróbuję być może jutro. Więcej pisać o tym nie będę bo to przecież nie temat o BBL Widziałam, że były pytania o taśmy wykorzystywane w ćwiczeniach. Wydaje mi się, że w przypadku TF tam gdzie ćwiczą z tą różową wąską gumą z uchwytwami to w części ćwiczeń (tych robionych na stojąco) początkowo jeżeli się nią nie dysponuje to można wykorzystać ciężarki. Gorzej będzie przy ćwiczeniach na macie, tam jednak lepsza jest taka guma guma (ewentualnie długi expander bez uchwytów, taka szersza guma). Jest też jeszcze wykorzystywana taka zielona guma, na tym filmiku oni mają związany taki długi szeroki ekspander, ale można też kupić pasy do ćwiczeń i je też wykorzystywać. Taki pas przydaje się też właśnie w BBL. A jeżeli kogoś to interesuje to obecnie w ofercie rossmanna są: - expandery - zestaw 3 elementów (w tym jest właśnie taka guma z uchwytami) - pasy do ćwiczeń - 2 sztuki (czyli coś w stylu tej zielonej gumy) Nie wiem jakiej jakości, bo jeszcze nie widziałam tego bezpośrednio, dzisiaj w gazetce reklamowej zobaczyłam, ale w poniedziałek pójdę popatrzeć i może się skuszę, bo jednak cenowo atrakcyjnie to wygląda. |
|
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Od poniedziałku dołączam do was i będę się pocić razem z Chalean
Trochę mnie martwią te przyrządy, taśmy i inne gumy, no ale będę kombinować, bo nie mam nic takiego, a forsą ostatnio nie śmierdzę. Już nie mogę się doczekać poniedziałku
|
#791 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cholera, akurat u mnie w mieście jest 1 rossman i akurat teraz go remontują i nieczynny do połowy lutego Cytat:
Nie przejmuj się tak tymi taśmami i gumami. Ja tamten trening robilam bez taśm i gum a efekty były
|
|
|
#792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te ćwiczenia siłowe na leżąco możesz wykonywać bez przyrządów jeżeli ich nie masz, albo spróbować znaleźć jakiś dłuższy w miarę rozciągliwy pasek (żeby zastąpić tą różową gumę) albo krótszy pasek (do zastąpienia tej zielonej gumy). Ale na początek jeżeli wcześniej nie ćwiczyłaś to spróbuj może bez obciążeń, a w międzyczasie może a nuż ci przyjdzie pomysł czym możesz je zastąpić jeżeli stwierdzisz, że ćwiczenie bez obciążeń już ci nie wystarczają ![]() Cytat:
A te ekspandery to wcześniej były też w lidlu, można tam poszukać, ewentualnie słyszałam że w tesco mają takie gumy, ale ja ich jakoś nie widziałam. Ja powoli staram się skompletować takie różne przyrządy do ćwiczeń, więc szukam i patrzę gdzie co akurat się pojawia
|
||
|
|
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko przeciwko mnie
|
|
|
#794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całkiem możliwe, że nie będzie mi nic potrzebne, bo chociaż wcześniej robiłam Turbo Jam, to ręce mam strasznie słabe.Cytat:
Zobaczymy, czy jutro po ćwiczeniach nadal będę taka pełna entuzjazmu
|
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() od jutra do Was dołączam! nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony przerażają mnie opisy potwornych zakwasów! pocieszam się jedynie efektami, o których wspominacie ![]() mniej więcej po jakim czasie dostrzegacie widoczne efekty (na wadze i wizualnie?)
|
|
|
|
#797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po niecałym tygodniu widziałam już efekty, bardziej zbite ciało
|
|
|
#798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jest świetne ! "Po" byłam mokra i ledwo dyszałam (cóż... nad kondycją jeszcze trzeba popracować), ale uśmiech miałam na pół twarzy Ale gdybym nie była po Turbo Jam, to chyba nie załapałabym nic z tych kroków, podziwiam tych, dla których TF było pierwszym spotkaniem z Chalean.
Give thanks for unknown blessings already on their way. 2012: 55 2013: 13 tu piszę o przeczytanych książkach Edytowane przez krtek_ Czas edycji: 2011-01-24 o 16:17 |
|
|
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Można się wyżyć, wyskakać. Dopiero pod wieczór poczujesz się zmęczona.No dla mnie początek z TF to była jakaś czarna magia ale pare dni i załapałam
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Dzisiaj rozpoczynam swoją przygodę z turbo fire :P Chciałam zaraz zacząć dzień pierwszy ćwiczeń tzn fire 30 class + stretch 10 class i mam takie oto pytanie.. Co wykonać najpierw? i co wykonywać zawsze najpierw? kolejność ma znaczenie? Z góry dziękuję za odp |
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wykonuj tak jest w rozpisce po kolei, najpierw to co na górze, pozniej to co na dole. Stretch to rozciąganie, więc zawsze będzie na końcu
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
mamuniuuu.. zanim załapię jeden krok i dobrze go wykonam raz, to już jest następny
|
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pisza, że po Turbo jam jest o wiele łatwiej Callanetics nic tu nie pomoże
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
hmm to pościągam filmiki z turbo jam, mam nadzieje ze to mi pomoze
|
|
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początku też było bardzo ciężko, ale po ok. 4 dniach już mniej więcej łapałam kroki. Spróbuj jeszcze kilka razy, aż w końcu będzie trochę lepiej. Może np. tydzień przed takim porządnym rozpoczęciem treningu, oglądaj filmiki, spróbuj "na sucho" powtarzać.
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już po dzisiejszym HIIT 15 & Stretch 10 i powiem tak: lubię to coraz bardziej
Oczywiście, mojemu wykonaniu ćwiczeń daleko do ideału, zwłaszcza w skokach, ale daję radę 15 min minęło zanim się obejrzałam, to uczucie zmęczenia jest świetnie, ogólnie jestem bardzo zadowolona i szkoda, że jutro mam Rest
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak są przerwy to rób je, bo są potrzebne Ja wczoraj fire 45 class zrobiłam i H&T z BBL, a dziś zrobie hiit'a 15 jeśli wytrwam do końca, bo zawsze przy hiitach mnie kolka jakaś wstrętna łapie i nie mogę dalej robić Tak w ogóle to nie robię wg planu, robię to na co akurat mam ochotę ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Dziewczyny zrobiłam jednak hiit 20 Ale jestem z siebie dumna, bo prawie w ogóle się nie zmęczyłam, nawet mokra nie jestem jak to zawsze było, tylko lekko zgrzana Nie spodziewałam się, że kiedyś będę miała taką kondycję Ale super się czuję
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
grrr jestem wściekła, bo nie mam czasu na robienie ćwiczeń. wszystkie weekendy w rozjazdach, imprezy i dużo jedzenia. do tego w szkole mnóstwo do roboty i padam ze zmęczenia.
dzisiaj obiecałam sobie, że poćwiczę i zrobiłam hiit 20 i parę elementów z abs 10. czuję się dumna z siebie, że dałam radę muszę się jakoś zmobilizować i wygospodarować czas na TF, bo znowu zgrubnę i wcześniejsze efekty pójdą na marne :<
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek nie wiem, czy mnie pamiętasz. Po kim jak po kim, ale po tobie kondycji można było sie spodziewać, moja guru
![]() Ja miałam choc czasem ćwiczyc TF, ale czasu brak. Ledwo starcza na 20-30 min na rowerku ehh.
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

W Tesco słyszałam że one grosze kosztują

najlepiej zapisuj na kartce po kolei każdego dnia co cwiczyłaś, nie pomylisz się 

Wszystko przeciwko mnie