Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 12:25   #4471
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
o mamo, co za ksiądz... dobrze pamiętam? ślub bierzecie w Ornontowicach? tam jest jeden kościół? i taki stary proboszcz.... ze średniowiecza

i tu jest problem. bo ja chcę buty na mały obcasie - do 5 cm i nie umiem znaleźć w żadnym sklepie. w salonach cena od 220 wzwyż
a nie chcę jakoś w ciemno kupować.

szczerze, to nie wiem...
taaak dobrze pamiętasz... masakra...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
kajasia222 zobacz sobie to zdjecie!! w sumie mozna by taka miec fryzure! z tylu jakies upiecie do welonu! hm
jak myslisz

a jak ta cukiernia wRYbniku???
ja mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu podjedziemy do tej marysienki,
cukiernia w rybniku odpada, jak zobaczyłam na żywo te torty to zwątpiłam... nie polecam.
my tez chcemy do tej marysieńki jechać,musze tam zadzwonic sie umówic na degustację. nie wiem słonko jakie masz włosy ale fryzura mi sie podoba, ja nadal szukam i niewiem
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:28   #4472
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
robiłaś nauki w Katowicach? możesz powiedzieć gdzie? (i czy było ciężko? )

wiem, że pytanie nie do mnie ale ja robiłam w Panewnikach. Trzy dni po godzinie wykładu i z głowy.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:35   #4473
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
wiem, że pytanie nie do mnie ale ja robiłam w Panewnikach. Trzy dni po godzinie wykładu i z głowy.
o super
pytanie było do każdego kto robił nauki w Katowicach
bo sprawdzałam na stronie Duszpasterstwa rodzin ale tam czasami mało precyzyjnie to określają.
Tak jak tu piszą pierwszy środa, czwartek i piątek miesiąca? http://www.rodzina.archidiecezja.kat...%20Panewniki#2

A co z poradnią rodzinną?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:50   #4474
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
o super
pytanie było do każdego kto robił nauki w Katowicach
bo sprawdzałam na stronie Duszpasterstwa rodzin ale tam czasami mało precyzyjnie to określają.
Tak jak tu piszą pierwszy środa, czwartek i piątek miesiąca? http://www.rodzina.archidiecezja.kat...%20Panewniki#2

A co z poradnią rodzinną?
http://www.parafia.panewniki.pl/inde...rzedlubne.html
Najbliższe masz 2-3-4 luty Idziesz bez zapisów do domu parafialnego na 20 i tam wpisujesz się dopiero na listę. U nas dwa ostatnie dni były prowadzone przez panie z poradni i po wykładzie można się do nich na poradnie zapisać ale nie wiem jak z terminami bo my jesteśmy zapisani w parafii małża do poradni.
Stary 2011-01-18, 12:58   #4475
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Niestety mój termin ma już zajęty.. Czy ktoś jeszcze może polecić jakąś wizażystkę?

A ktos wie czy w K-cach i okolicy można dostać buty Menbura? Wiem, ze mają salon w Krakowie, ale może gdzies bliżej można dostać..?

Acha i mogę polecić kwiaciarnię w Bytomiu Stokrotka na Matejki, wczoraj sobie o niej przypomniałam, moja koleżanka robiła tam bukiet i był przepiękny. ja kupowałam urodzinowe kwiaty i zawsze były super. Popołudniu mogę załączyć zdjęcie. I jeszcze słyszałam, że super kwiaciarnia jest na Mikołowskiej w Katowicach, ale nie pamietam jak się nazywa. Cuda tam robią.
Ja wprawdzie nie z Katowic,ale w moim mieście widziałam Menbura w salonie Agnes i w sklepie GaPa Fashion. Jesli są takowe w Kato to możesz pójść i popytać
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:58   #4476
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajasia222 Pokaż wiadomość
taaak dobrze pamiętasz... masakra...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

cukiernia w rybniku odpada, jak zobaczyłam na żywo te torty to zwątpiłam... nie polecam.
my tez chcemy do tej marysieńki jechać,musze tam zadzwonic sie umówic na degustację. nie wiem słonko jakie masz włosy ale fryzura mi sie podoba, ja nadal szukam i niewiem
no własnie mam strasznie proste, i nie ukladajace się
wiesz, my bedziemy miec dowoz płatny,

Tort na około 80 -90 porcji to u nas koszt od 400 - 500,00. Cena tortu zalezy od bardzo wielu czunników nie tylko wielkości.
. Zamawiając tort wraz z ciastem, koszt transportu do Paniówek wyniesie 20,00, jeśli będzie to tylko tort koszt transportu wyniesie 40,00. Jeśli wartość zamówienia przekroczy 1000,00 - transport jest gratis

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:14   #4477
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.parafia.panewniki.pl/inde...rzedlubne.html
Najbliższe masz 2-3-4 luty Idziesz bez zapisów do domu parafialnego na 20 i tam wpisujesz się dopiero na listę. U nas dwa ostatnie dni były prowadzone przez panie z poradni i po wykładzie można się do nich na poradnie zapisać ale nie wiem jak z terminami bo my jesteśmy zapisani w parafii małża do poradni.
dzięki za informacje
tak w 3 dni pod rząd się uwinąć byłoby bardzo dobrze do Panewnik nie mamy bardzo blisko, ale może warto

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 13:19   #4478
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za informacje
tak w 3 dni pod rząd się uwinąć byłoby bardzo dobrze do Panewnik nie mamy bardzo blisko, ale może warto
moi znajomi na nauki do Panewnik z za Tarnowskich Gór dojeżdżali
Stary 2011-01-18, 13:21   #4479
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
moi znajomi na nauki do Panewnik z za Tarnowskich Gór dojeżdżali
no to jednak mamy blisko

edit: wiem o co miałam jeszcze zapytać czy nauki sa płatne a jeśli tak to ile?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2011-01-18 o 13:28
Stary 2011-01-18, 13:26   #4480
sweetbe
Raczkowanie

muminek82a masz wieksze zdjecie tej sukni?

21.08.2011 Nasz ślub

sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:27   #4481
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

też chciałam tam zamówić dasz znać czy jesteś zadowolona? (buty są na wymiar szyte? ile kosztują mniej więcej?)

Tu jest ich strona jakby ktoś szukał: http://www.stakato.pl/
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
pomyliłam się.
powiedz ile kosztują te buty?
Na tej stronie można obejrzeć wszystkie dostępne modele, są również podane ceny, i tak jak już pisałam niestety przy zamówieniu trzeba doliczyć ok 40zł
Moje będą kosztowały 234zł. Trochę dużo, ale i tak miałam zamiar kupić takie buty do tańca, bo chodzimy cały czas na kurs tańca towarzyskiego, więc tak czy inaczej je roztańczę
A zamawianie wyglądało tak, że pani dała mi do przymierzenia kilka modeli w różnych rozmiarach i tęgościach i pomogła dobrać odpowiednie.
Swoją drogą firmy produkujące te buty mają dziwną rozmiarówkę: ja zamówiłam model produkcji Stakato w rozmiarze 39 (normalnie noszę buty duże 39/40), a z innej firmy tak samo pasował na mnie rozmiar 37,5 Także najlepiej mierzyć.
Szkoda, że głównie mają tam buty w kolorach czarnym i cielistym (a raczej opalonym), akurat ze srebrnych były tylko w małym rozmiarze, więc musiałam zamówić. Widziałam, że jest kilka par białych typowo ślubnych, więc może akurat traficie.

Zdam relację jak je odbiorę i potańczę

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 13:30   #4482
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Na tej stronie można obejrzeć wszystkie dostępne modele, są również podane ceny, i tak jak już pisałam niestety przy zamówieniu trzeba doliczyć ok 40zł
Moje będą kosztowały 234zł. Trochę dużo, ale i tak miałam zamiar kupić takie buty do tańca, bo chodzimy cały czas na kurs tańca towarzyskiego, więc tak czy inaczej je roztańczę
A zamawianie wyglądało tak, że pani dała mi do przymierzenia kilka modeli w różnych rozmiarach i tęgościach i pomogła dobrać odpowiednie.
Swoją drogą firmy produkujące te buty mają dziwną rozmiarówkę: ja zamówiłam model produkcji Stakato w rozmiarze 39 (normalnie noszę buty duże 39/40), a z innej firmy tak samo pasował na mnie rozmiar 37,5 Także najlepiej mierzyć.
Szkoda, że głównie mają tam buty w kolorach czarnym i cielistym (a raczej opalonym), akurat ze srebrnych były tylko w małym rozmiarze, więc musiałam zamówić. Widziałam, że jest kilka par białych typowo ślubnych, więc może akurat traficie.

Zdam relację jak je odbiorę i potańczę
faktycznie ponad 200 zł to trochę dużo, ale jak na buty robione na zamówienie to nie tak źle chyba Czekam na relację

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-01-19, 09:22   #4483
muminek82
Wtajemniczenie

sweetbe wklejam większe zdjęcie
Moja mama stwierdziła że ta sukienka jest prosta i taka zwykła,pytam ją więc jaka miałaby być jej zdaniem?na to ona że sama nie wie..przyznam że mnie wkurzyła namąciła mi w głowie i teraz już sama nie wiem czy dobrze wybrałam?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1292769813.jpg (35,9 KB, 46 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:02   #4484
HEXISELLA
Przyczajenie

Cytat:
Cześć
Ano widzisz taki jest mój proboszcz, napisałam do kurii w tej sprawie anonimowo (bo wiem, że proboszcz by mi tego nie darował, gdybym się podpisała a doszło by to do niego) odpisali że nie ma czegoś takiego że nam sie nie należy ślub kościelny bo nam sie tym bardziej należy i jak mogą nam pomóć. W tym problem, że niewiem jak mogą nam pomóc skoro chcę pozostać anonimowa... ehhh

Pokaż nam swój tort!
A możesz pokazać nam swój tort? Na ile osób i ile Cię kosztował??

Sweetbe wszystko ok? Jesteś cała?? Kurcze wiem co czujesz ja się ostatnio na zmrożonym sniegu zatrzymałam jak mnie poniosło na drodze i tylko dlatego nie wylądowałam w rowie. Pokaż zaproszenia jakie będziesz mieć.

A mozesz coś więcej powiedzieć? jak tam trafić? Na degustację trzeba się umówić? A jakie smaki mają?
TORT Z CUKIERNI M&M Z PRAWDZIWYMI KWAIATAMI chetnie pkażę! Nie wiem jednak jak wstawić zdjęcia. Poradźcie i poduczcie, prosze. Inaczej zdjęcia tortu i nie pokażę A warto się przyglądnąć. Tort smaczny, lekki i piekny. a co najwazniejsze wszystkim smakował.

To, o czym zapomniałam za pierwszym razem, a co mogę jeszce plecić

KAWIACIARNIA www.buqet.pl
Kwiaciarnia BUQET
42-680 Tarnowskie Góry (Opatowice)
ul.Starotarnowicka 34
telefon kontaktowy fax (32)284-14-49
telefon komórkowy 0 607 919 707

FOTOGRAF www.fotografbielsko.pl - ARTUR LASZCZAK

DJ SŁAWEK BILIŃSKI www.djslawek.slask.pl

SUKNIĘ szyła, ale moge polecić -Panią KATARZYNĘ ADAMOWICZ z katowic (Osiedle Witosa). Jęsli nie suknię ślubno, to moze uszyje Wam bajeczną sukienke na poprawiny lub wesele koleżanki.

PREZENTY DLA GOŚCI:
tu raczej nie poecam migdałów czy czekoladek, a coś oryginalnego np:

a! Małe zapochowe torebeczki z organzy z wypełnionym suczem i karteczką na podziekowanie

b) małe słoiczki prawdziwego miodu, stylizowane na stary słoiczek ze spizarki babuni

c) buteleczki z nalewka domowej roboty lub domowym winem

d) słoiczki z własnorecznie wyszykowana konfiturą, może byc słoik ogórków kiszonych, tak plebejsko i domowo, w odpowiedniej stylizacji.

Ja dawałam miody w słoivzkach deorownych serwetką ażurowa (papiwrową) , rafia i do tego dziekczynny bileik. Goście byli zaskoczeni i zachwyceni.

DODAM JESCZE, jesli na Waszych slubach beda dzieci, któe znacie, zaangażujcie je do sypania kwiatów na wasze wyjscie z Koscioła. naprawde spektakularnie to wyglada.
PONADTO nie polecam sypania monet w upał, zbieranie męzy. JA MIAŁAM RCEĘ Z PŁATKÓW I SERC- efekt rewelacyjny

no i jescze- TANIE ZAKUPY NA GIEŁDZIE KWIATOWEJ W TYCHACH!
Maja tam mnóesto zaproszen, podiekowań dla rodziców, poduszek na obraczki, winietki, organzy do stojenia, balony itp. POLECAM!wARO Z UWAGI NA CENY, JAKOŚĆ, WYBÓR!

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Moja mama stwierdziła że ta sukienka jest prosta i taka zwykła,pytam ją więc jaka miałaby być jej zdaniem?na to ona że sama nie wie..przyznam że mnie wkurzyła namąciła mi w głowie i teraz już sama nie wiem czy dobrze wybrałam?

DO MUMINEK 82!

Nie słuchaj, proszę nikogo oprócz własnego serca, ewentualnie przyjaciółki-też od serca. Moja Mama widziała suknię dopiero w dniu ślubu. Ponieważ mama lubi ingerować, wszystkim zajęłam się sama i troszkę Ją odsunęłam z tych działań. Była zawiedziona, a potem dumna, szczęśliwa i zaskoczona wspaniałym efektem i dopracowaniem szczegółów.
Minie Twoja SUKNIA bardzo się podoba. jest prosta i urokliwa. W prostocie jest metoda!I pewnie będzie wygodna w tańcu, bo te krynoliny i inne bufiaste kiecki są - dla mnie- OKROPNE.

POLECAM JESZCZE COŚ- jeśli Goście słabo znają pannę lub pana młodego przygotujcie prezentację multimedialna nt historii Waszej miłości (jak się poznaliście, okres narzeczeństwa itp) + to, czym sie zajmujecie, jakie sa Wasze pasje. Prezentacja może być doskonałym wstępem do podziękowań dla Rodziców!

A! i pomyślałam sobie a' propos prezentów dla Rodziców, prócz kwiatów w antyramie możecie dać swoje zdjęcie lub-śmiesznie- karykatury
HEXISELLA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:11   #4485
muminek82
Wtajemniczenie

Hexisella bardzo Ci dziękuje za rade masz w 100% racje!moi rodzice mieszkają za granicą wszystko załatwiam sama z Tż i jego rodzicami a moja mama albo wcale sie nie angazuje albo jak już zadzwoni to mnie dołuje swoimi pomysłami
Mi się podobaja proste sukienki a jak mama chce jakies falbany to niech szuka takiej dla siebie pozdrawiam!i dzięki za otuchę
Stary 2011-01-19, 10:14   #4486
HEXISELLA
Przyczajenie

Cytat:
Witam wszystkie ślązaczki/ zagłębiaczki
Jesli mogę z chęcią do Was dołącze
Mam wesele 11/06/2011 w Katowicach i z wieloma rzeczami jestem jeszcze w lesie. Na szczęście sukeinkę zamówiłam kilka dni temu, bo to najbardziej spędzało mi sen z powiek.
Prawdopodbnie w przyszłym tygodniu zamówię zaproszenia. Brakuję fryzjera/ kosmetyczki, obrączek, butów, biżuterii, kwiaciarni, cukeirni.. Jeszcze mnóstwo załatwiania. Przynajmneiij nauki zrobilam już w listopadzie
Zastanawiam się też nad cukiernią Ania z Jaworzna, któraś z dziewczyn o tej cukierni wspomniała. Rzeczywiście wyliczyli mi 670 około na 60 osób tort. Ale jeszcze nei byłąm na degustacji, może któraś wie czy wogóle warto?

Natkęłam się ostatnio na cukiernię z Bielska - Anielska Cukiernia. Torty an stronei mają piękne, chyba ładneijsze niż w Ani, a cena zabójczo niska. I teraz sama nie wiem, niby dowożą do K-c, fakt że trochę kawałek to jest , ale to chyba w ich gestii, zeby tort do mnie dojchał w całości.
Cena to 50 za kg, czyli na mój tort ok 300-350zł + dojazd 100, 150. czyli i tak sporo mniej niż W Katowicach..
Może znacie ajkieś godne polecenia miejsca w Katowicach , ja słusząłam że w sklepie MIG w K-cach mają świetną bieliznę , ale jeszcze się nei wybrałam, choć i tak push-upy będe miałą wszywane prawdopodobnie do sukienki.

A kwiaciarnia.. nie mam pojęcia jaka..
AMANDI!

wszelkie adresy-mnie przydatne- podałam powyżej ( w tym kwiaciarnie).

Jeśli chodzi o obrączki -może macie stare złoto, warto je wykorzystać i w pracowni Jubilerskiej na wzór np KRUKA zrobić 3x taniej. Ja mam na wzór APART'a i są śliczne, z diamentem ze starego pierścionka. Grubsze, z białego i żółtego złota. w środku -obowiązkowo grawer - imiona wymiennie) i data ślubu

Makijażystkę odkryłam w Tarnowskich Górach w SALONIE ALEXANDRA ul. Piastowska 13 - robi super maikijaże, jest miła i myślę,że na domową wizytę można się umówić. Fryzjerki tez tam fajne i kompetentne.

Powodzenia
Stary 2011-01-19, 11:15   #4487
Senseds
Raczkowanie

Muminek Twoja suknia jest sliczna Moja mama powiedziala ze moja wyglada jak zasłona,bo jest delikatna i zwiewna ale mam to w ..

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:22   #4488
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
Muminek Twoja suknia jest sliczna Moja mama powiedziala ze moja wyglada jak zasłona,bo jest delikatna i zwiewna ale mam to w ..
dziękuje bardzo widzę że nie tylko ja mam takie problemy z mamą uhh...ale zmieniam podejście to mój ślub i moja sukienka nie dam sobie wejść na głowePs.naszczęście mam super teściowa na którą zawsze moge liczyć nie marudzi a sukienka bardzo się Jej podoba!
Stary 2011-01-19, 11:46   #4489
maka2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez HEXISELLA Pokaż wiadomość
Moje Panny (bo rozumiem,ze jeszcze tak zwracać się można),
podrzucę kilka adresów, które mnie pól roku temu doskonale się sprawdiły. ślub brałam w największy upał, a wszystko, co wymienię sparwdziło sie bezbłędnie

Polecam w Katowicach i miastach ościennych (Mysłowice, Chorzów, Świętochłowice):

KOŚCIÓŁ: Św. Michała w katowickim Parku Kościuszki

WIZAŻYSTKA: bezbłędnie profesjonalna Pani Joanna www.makeupslubny.pl (czesanie i makijaż)

CUKIERNIA: Cukiernia M&M ul. Łagiewnicka 19 41-608 Świętochłowice. Cukiernia, POLECAM TORT fantazja z prawdziwymi kwiatami (cudo!)

LOKAL: PATIO PARK W Parku Kościuszki w Katowicach
a mogłabyś podać jakieś informacje o restauracji Park Patio? tzn. cena, jak jedzienie i obsługa? bede wdzięczna za wszelkie informacje
maka2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 12:20   #4490
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

WIZAŻYSTKA: bezbłędnie profesjonalna Pani Joanna www.makeupslubny.pl (czesanie i makijaż)
możesz coś więcej napisać o niej? głównie jak z cenami (może być na PW) bo resztę sobie na stronie poczytałam i bardzo mi się spodobało (zwłaszcza lokalizacja jej salonu - w bloku obok mojego )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-01-19, 12:58   #4491
vujka
Raczkowanie

Z nieśmiałością chciałam się do was dołączyć.
Ślub mam 10 września tego roku. Parafia św. Barbary w Katowicach. Zespół AKORD, sala KIM na Kostuchnie (+ noclegi). Jestem w trakcie poszukiwania sukni, wizażystki, fryzjera i całej reszty... Ogólnie jeszcze masa załatwiania.

I tu moja prośba, czy mogłybyście polecić jakiegoś dobrego fryzjera i makijażystkę? Ja kompletnie się w tym nie orientuje. Pytałam już Panią Joannę www.makeupslubny.pl, ale nie ma już wolnych miejsc... i nie wiem gdzie dalej szukać.
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:46   #4492
HEXISELLA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maka2 Pokaż wiadomość
a mogłabyś podać jakieś informacje o restauracji Park Patio? tzn. cena, jak jedzienie i obsługa? bede wdzięczna za wszelkie informacje
PATIO PARK to dawne ZIELONE OCZKO w PARKU KOSCIUSZKI w katowicach. Miejsce- stylowe, pełne uroku i ciepła. Obsługa kelnerska- w pełni profesjonalna i dyskretna. Szefowe- Pani Monika i Jej mama są ekspertami w dziedzinie prowadzenia restauracji i organizacji przyjęć. Menu ustala się wspólnie, moga byc tradycje na stole , a moga byc nowosci np fontanny czekoladowe z owocami do maczania (palce lizać). Wina pycha- pięknie podane , bo w karafkach. Niestety ich wina i sa te z górnej pólki, zatem cena wysoka. Sala ustrojona wg wczesniej ustalonych kolorów. Kompozycje kwiatowe i stroiki robi pani plastyk i jest to w cenie przyjęcia.
Atmosfera świetna! Wystrój także i cała okolica- to w końcu park!

Cista i soki, wszystko Wam Patio Park zorganizuje. Cena, niestety ok 250 zł za osobę, ale za luksusy się płaci.
Ja polecam, bo byliśmy bardzo zadowoleni z kompleksowej usługi: oklaski:

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
możesz coś więcej napisać o niej? głównie jak z cenami (może być na PW) bo resztę sobie na stronie poczytałam i bardzo mi się spodobało (zwłaszcza lokalizacja jej salonu - w bloku obok mojego )
Mnie tez się podobało i dlatego wybrałam Pania Joannę - świetna kobieta. Jest zapracowana i ma spuchniety kalendarz;-) Pani Joanna świetnie czesze i maluje. Tania nie jest, ale wart zainwestować. Ja za maikjaz i wtzyure swoja + fryz i makijaż świadkowej płaciłam 480 zl. próbny makijaż chyba 50 zl i fryzura też.

Polecam!

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
AMANDI!

Jeśli chodzi o obrączki -może macie stare złoto, warto je wykorzystać i w pracowni Jubilerskiej na wzór np KRUKA zrobić 3x taniej. Ja mam na wzór APART'a i są śliczne, z diamentem ze starego pierścionka. Grubsze, z białego i żółtego złota. w środku -obowiązkowo grawer - imiona wymiennie) i data ślubu

Makijażystkę odkryłam w Tarnowskich Górach w SALONIE ALEXANDRA ul. Piastowska 13 - robi super maikijaże, jest miła i myślę,że na domową wizytę można się umówić. Fryzjerki tez tam fajne i kompetentne.

Powodzenia
co do bielizny - ja swoja kompletowałam w INTIMISIMI (np CH SILESIA CC) . WARTE SWEJ CENY -stanik bardotka -trzyma bosko biust, a majtki to tkie, że ich nie czuję

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
AMANDI!

Powodzenia
I jeszce cos o kwiatach: KWIACIARNIA WRZOS W KATOWICACH ( w budynku "Żyleta" przy głownej ul. Sokolskiej). Tam jest pani kasia Tutaj i Jej magiczne dłonie wraz z głowa pełna pomysłów. Pani Kasia finezyjnie ozdabia samochoy, pieknie wykonuje bukiety. Czesto zamawiam u Niej kwiaty na rózne okazje i zawsze jest slicznie. na slub jednak szykowalam bukiet w Tarnowskich Górach www.buqet.pl

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
MUMINKU!

Przyglądnełam sie blizej, ta suknie jest śliczna. aplikacje u góry, a prosty, frywolny w strukturze dół. Gdybym miała wybierać ponownie, byłabym na tak z ta suknia!! nie zmieniaj zdania, jeśli tylko dobrze się w niej czujesz

Pozdrawiam ciepło!

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Ślub mam 10 września tego roku. Parafia św. Barbary w Katowicach. Zespół AKORD, sala KIM na Kostuchnie (+ noclegi). Jestem w trakcie poszukiwania sukni, wizażystki, fryzjera i całej reszty... Ogólnie jeszcze masa załatwiania.

I tu moja prośba, czy mogłybyście polecić jakiegoś dobrego fryzjera i makijażystkę? Ja kompletnie się w tym nie orientuje. Pytałam już Panią Joannę www.makeupslubny.pl, ale nie ma już wolnych miejsc... i nie wiem gdzie dalej szukać.
Witaj!

Spróbuj zerknąć na :
www.makijaze.com.pl -podobno godna polecenia

w Tarnowskich Górach w salonie Aleksandra jest świetna pani kosmetyczka- super maluje i nie zrobi krzywdy

Pani Anna Małachwiej www.makijaz.slask.pl
tel. 697 02 88 76 - uczyła sie u profesjinalnej AGNIESZKI BRODY! Wiec musi być dobra. na PRÓBNYM MAKIJAZU MOŻESZ SIE PRZEKONAĆ

Agnieszka Broda School of make-up - TA PANI ROBI CUDA!
Stary 2011-01-19, 15:10   #4493
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Przepiękna suknia
To niech mama pokaże w jakiej kreacji brała ślub wtedy to była moda bomba
Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość

Ja mam Anie Oramus.
Tu zobaczysz jej makijaże:
http://www.wizaz.pl/Makijaz/Galeria-...nt-Anna-Oramus

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 16:45   #4494
Kasiek1987
Zakorzenienie

Mamami faktycznie chyba nie należy się przejmować
Jak pokazałam mojej zdjęcie sukni, którą wybrałam, to stwierdziła, że na pewno będę w niej wyglądać grubo, i że lepiej bym wzięła jakąś w stylu greckim (a mierzyłam kilka takich i w każdej wyglądałam potężnie ). Także mam nadzieję, że jak mnie zobaczy w mojej sukni to jej kopara opadnie :P

A w ogóle chwilami miałam wątpliwości co do mojej sukni, bo wybrałam ją już we wrześniu, a ślub dopiero w lipcu, ale wczoraj zajrzałam do salonu i jak ją zobaczyła, to znowu serce mi mocniej zabiło, więc już się nie przejmuję

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:09   #4495
muminek82
Wtajemniczenie

Dziewczyny Jestescie Kochanedziękuje Wam bardzo za miłe słowo!właśnie wróciłam od krawcowej i suknia będzie Ta a żadna inna nie wchodzi w grę!
the rock dzięki racja wtedy była taka moda!ale się uśmiałam
Stary 2011-01-19, 17:14   #4496
amandi84
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za informacje
Ja robiłam nauki i "poradnię" w Kościele Mariackim w Katowicach.
Nauki robiłam w listopadzie, całość to 3 spotkania. Pierwsze były z Panią doktor (poradnia), nawet nie było bardzo nudne, potem 2 spotkania z księdzem i muszę przyznać, ze też na poziomie (bez jakiegoś straszenia i nawiedzonych historii). Trzeba zadzwonić i się dokładnei dowiedzieć kiedy będą, mieliśmy w czwartki - bodajże godz. 18.
.

Cytat:

co do bielizny - ja swoja kompletowałam w INTIMISIMI (np CH SILESIA CC) . WARTE SWEJ CENY -stanik bardotka -trzyma bosko biust, a majtki to tkie, że ich nie czuję

Bardzo lubię INTIMISIMI A najbardziej, że mają porządne przeceny 50%. Na początku stycznia się pięknie obkupiłam Ale wtedy jeszcze nie patrzyłam na bieliznę ślubną.
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-01-19 o 17:18
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:50   #4497
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez sweetbe Pokaż wiadomość
no własnie mam strasznie proste, i nie ukladajace się
wiesz, my bedziemy miec dowoz płatny,

Tort na około 80 -90 porcji to u nas koszt od 400 - 500,00. Cena tortu zalezy od bardzo wielu czunników nie tylko wielkości.
. Zamawiając tort wraz z ciastem, koszt transportu do Paniówek wyniesie 20,00, jeśli będzie to tylko tort koszt transportu wyniesie 40,00. Jeśli wartość zamówienia przekroczy 1000,00 - transport jest gratis
ja tez takie mam włosy i jakakolwiek fryzura u mnie to porażka, na cywilny trzymała sie chyba z pół godziny i potem strąki... wiem wiem ja bym płaciła 50 zł za dowóz, musze nas umówić na degustację tylko mój małż ciągle ostatnio robi nadgodziny i mam z tym problem.
Cytat:
TORT Z CUKIERNI M&M Z PRAWDZIWYMI KWAIATAMI chetnie pkażę! Nie wiem jednak jak wstawić zdjęcia. Poradźcie i poduczcie, prosze. Inaczej zdjęcia tortu i nie pokażę A warto się przyglądnąć. Tort smaczny, lekki i piekny. a co najwazniejsze wszystkim smakował.

To, o czym zapomniałam za pierwszym razem, a co mogę jeszce plecić

KAWIACIARNIA www.buqet.pl
Kwiaciarnia BUQET
42-680 Tarnowskie Góry (Opatowice)
ul.Starotarnowicka 34
telefon kontaktowy fax (32)284-14-49
telefon komórkowy 0 607 919 707

FOTOGRAF www.fotografbielsko.pl - ARTUR LASZCZAK

DJ SŁAWEK BILIŃSKI www.djslawek.slask.pl

SUKNIĘ szyła, ale moge polecić -Panią KATARZYNĘ ADAMOWICZ z katowic (Osiedle Witosa). Jęsli nie suknię ślubno, to moze uszyje Wam bajeczną sukienke na poprawiny lub wesele koleżanki.

PREZENTY DLA GOŚCI:
tu raczej nie poecam migdałów czy czekoladek, a coś oryginalnego np:

a! Małe zapochowe torebeczki z organzy z wypełnionym suczem i karteczką na podziekowanie

b) małe słoiczki prawdziwego miodu, stylizowane na stary słoiczek ze spizarki babuni

c) buteleczki z nalewka domowej roboty lub domowym winem

d) słoiczki z własnorecznie wyszykowana konfiturą, może byc słoik ogórków kiszonych, tak plebejsko i domowo, w odpowiedniej stylizacji.

Ja dawałam miody w słoivzkach deorownych serwetką ażurowa (papiwrową) , rafia i do tego dziekczynny bileik. Goście byli zaskoczeni i zachwyceni.

DODAM JESCZE, jesli na Waszych slubach beda dzieci, któe znacie, zaangażujcie je do sypania kwiatów na wasze wyjscie z Koscioła. naprawde spektakularnie to wyglada.
PONADTO nie polecam sypania monet w upał, zbieranie męzy. JA MIAŁAM RCEĘ Z PŁATKÓW I SERC- efekt rewelacyjny

no i jescze- TANIE ZAKUPY NA GIEŁDZIE KWIATOWEJ W TYCHACH!
Maja tam mnóesto zaproszen, podiekowań dla rodziców, poduszek na obraczki, winietki, organzy do stojenia, balony itp. POLECAM!wARO Z UWAGI NA CENY, JAKOŚĆ, WYBÓR!

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

A! i pomyślałam sobie a' propos prezentów dla Rodziców, prócz kwiatów w antyramie możecie dać swoje zdjęcie lub-śmiesznie- karykatury
HEXISELLA żeby dodać zdjęcie zjedz niżej na stronie na której odpisujesz na posty, w "dodatkowe opcje" jest klik zarządzaj załącznikami, kliknij i wyskoczy ci ramka tam daj przeglądaj, znajdz w twoim kompie zdjęcie daj załaduj i tak mozesz robic z kilkoma załącznikami. Wysyłasz odpowiedź jak zwykły post
Cytat:
Nauki robiłam w listopadzie, całość to 3 spotkania. Pierwsze były z Panią doktor (poradnia), nawet nie było bardzo nudne, potem 2 spotkania z księdzem i muszę przyznać, ze też na poziomie (bez jakiegoś straszenia i nawiedzonych historii). Trzeba zadzwonić i się dokładnei dowiedzieć kiedy będą, mieliśmy w czwartki - bodajże godz. 18.
.

Bardzo lubię INTIMISIMI A najbardziej, że mają porządne przeceny 50%. Na początku stycznia się pięknie obkupiłam Ale wtedy jeszcze nie patrzyłam na bieliznę ślubną.
A gdzie znajde sklepy Intimisimi? Bo nie umiem zlokalizować.

A u mnie dół... pokomplikowało nam się znów, chyba będziemy musieli zmienić kościół, no i w związku z tym nowe zaproszenia zamówić... ehhh 13 się ciągnie od kilku dni
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 20:03   #4498
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez się podobało i dlatego wybrałam Pania Joannę - świetna kobieta. Jest zapracowana i ma spuchniety kalendarz;-) Pani Joanna świetnie czesze i maluje. Tania nie jest, ale wart zainwestować. Ja za maikjaz i wtzyure swoja + fryz i makijaż świadkowej płaciłam 480 zl. próbny makijaż chyba 50 zl i fryzura też.

Polecam!

dzięki za informację ja mam ślub w przyszłym roku więc jeszcze czas, ale widzę ze w miarę wcześnie trzeba u niej zaklepywać jakby coś
Cytat:
.
dzięki
też tam sprawdzę w takim razie zwłaszcza ze mam duużo bliżej
A te spotkania ile trwają?
Płaciliście za nauki?
(wiem że dużo pytań zadaję )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-01-19, 20:56   #4499
HEXISELLA
Przyczajenie

Cytat:
ja tez takie mam włosy i jakakolwiek fryzura u mnie to porażka, na cywilny trzymała sie chyba z pół godziny i potem strąki... wiem wiem ja bym płaciła 50 zł za dowóz, musze nas umówić na degustację tylko mój małż ciągle ostatnio robi nadgodziny i mam z tym problem.

HEXISELLA żeby dodać zdjęcie zjedz niżej na stronie na której odpisujesz na posty, w "dodatkowe opcje" jest klik zarządzaj załącznikami, kliknij i wyskoczy ci ramka tam daj przeglądaj, znajdz w twoim kompie zdjęcie daj załaduj i tak mozesz robic z kilkoma załącznikami. Wysyłasz odpowiedź jak zwykły post

A u mnie dół... pokomplikowało nam się znów, chyba będziemy musieli zmienić kościół, no i w związku z tym nowe zaproszenia zamówić... ehhh 13 się ciągnie od kilku dni

UWAGA! Wysyłam nasz tort;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort 1.jpg (90,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort 2.jpg (62,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-01-19, 21:12   #4500
HEXISELLA
Przyczajenie

Cytat:

KAJASIU!

Dziękuje pięknie za instruktaż. Posłałam swego tortu oblicze. Mam nadzieję ,że choć trochę się Wam spodoba. wiadomo, każdy ma inny gust i preferencje;-) Przypomnę tylko,że tort nazywa się Fantazja i jest dziełem cukierni M&M ze Świętochłowic

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
dzięki za informację ja mam ślub w przyszłym roku więc jeszcze czas, ale widzę ze w miarę wcześnie trzeba u niej zaklepywać jakby coś

dzięki
też tam sprawdzę w takim razie zwłaszcza ze mam duużo bliżej
A te spotkania ile trwają?
Płaciliście za nauki?
(wiem że dużo pytań zadaję )
EWUSIA!

Rok to sporo czasu na przygotowania. ja wszystkie szczegóły załatwiałam tak naprawde w miesiąc, bo czasu ogólnie mało w moim zyciu.

co jescze koge polecić, a o czym żadna nie wspominała- OPRAWA MUZYCZNA PRZED KOSCIOŁEMalbo jako wtórowanie organiscie. ja miałam skrzypka, Znam dziewczynę -FLECISTKĘ. Grają astralnie. Są uczniami PSM i w związku z tym ceneę możecie Wy zasugerować (najmniej 50 zł).

Jesli jestescie zainteresowane Flecistka lub Skrzypkiem -dajcie znać, udostepnię namiary ;-)

A uwierzcie, że az milej się czeka na wejście do Kościoła, gdy w tle gra skrzypek
"I JUST CALL TO SAY I LOVE U". Piotrek i karola naprawde wiele potrafią!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości