|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: od jutra lżejsze z dietą South Beach
Cytat:
jak Ty to zrobiłaś????? mów mi tu zaraz! może jakimś jadłospisem się podzielisz hę? ![]() zastanawiam się nad powrotem do SB, tylko, że ja chudłam bardzo mało i wiem, że robię gdzieś błąd tylko nie wiem w którym miejscu
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum//showthrea...=41266&page=43 możesz sobie poczytać
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie do Marty i Marisy [chyba najwiecej schudlyscie]:
jak duzo cwiczylyscie w czasie 1 fazy no i potem?
|
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie ćwiczyłam wcale i nie ćwicze a co do dietki to działa na mnie rewelacyjnie dodam że przed dietką jadłam a właściwie żarłam dużo ,teraz moja dieta jest mało urozmaicona właściwie ciągle jem prawie to samo.Przeważają jajka na twardo potrafie w ciągu dnia zjeść 5 nie wiem jak mój cholesterol?Jem dużo zielonych ogórków,pomidory,serek wiejski light,wędlinę drobiową z dań gorących pierś z kurczaka smażona na oleju z przyprawami i warzywami(brokuły,kalafio r.fasolka szparagowa)z owoców tylko czereśnie ok 250 gr.Wymieniłam chyba wszystko co było w moim jadłospisie przez ostatnich 5 tygodni.A tak wygląda mój przeciętny dzienny jadłospis
śniadanie ok 2-3 jajka na twardo lub jajecznica z ok 2-3 ogórków zielonych lub małosolnych + pomidor.Kawa bez cukru. II śniadanie:kawa ,ok.8-10dkg polędwicy drobiowej. obiad:Smażona pierś z kurczaka ok ćwierć średniej piersi czasem więcej + pół kalafiora lub brokuła lub prawie pół kilo fasolki. W między czasie kolejna kawa lub herbata bez cukru. kolacji raczej nie jadam bo nie mam takiej potrzeby a jeżeli to przegryzam dowolne ilości ogórków zielonych lub małosolnych.
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Można podobno jeść galaretkę bez cukru, a kisiel??
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, mogłabym prosić o podesłanie ebooka SB na maila yennn@gazeta.pl ?
od jutra zaczynam plażowanie
|
|
|
#158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
No coś tam takiego przypominającego konsystencję mąki jest, ale nie wiem czy to mąka. Bardzo możliwe. Dzięki za odpowiedź Myszi.
A tak w ogóle to nie mogę znaleźć galaretki, która nie ma cukru w składzie
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy jest jakaś mąka czy nie? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#161 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
galaretka to gelwe w małych opakowaniach w tesco sa z normalnymi tylko opakownia sa jak od cukru waniliowego trudno znalexć. a co do kisielu to to ejst maka ziemniaczana(skrobia)+aro mat+ew. kawałki owoców wiec odpada
|
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: od jutra lżejsze z dietą South Beach
Dzięki dziewczyny za odpowiedz odnośnie pytania na temat kisielu.
|
|
|
|
|
#163 |
|
Przyczajenie
|
Hej, i jak idzie?
po pierwszym tygodniu I fazy zmalałam o 5cm w pasie i 2 w biodrach Ciężko w to uwierzyć po tygodniu takiego intensywnego jedzenia .... właśnie skonsumowałam przepiękne śniadanko - papryczka trójkolorowa z jajami ... coś cudnego i mniam. pozdrawiam wszystkie plażowiczki |
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
cudownie ze Wam tak dobrze wychodzi dziewczyny.
Ja w I fazie nie stracilam tyle kg co Wy. Mozliwym powodem byl kisiel i jogurty i drobne grzeszki. Nie zawsze mam co wszamac Ifazowego ![]() ![]() i wlasnie jadlam kisielek.I dowiedzialam sie ze go nie mozna bylo spozywac W ogole juz jestem na I fazie 19 dni- bo zaczelam od nowa. Troszke mam wzdecia . ehhh..... potrzebuje zrzucic az 8 kg....~~
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
Myszeczka, jestem pełna podziwu - 19 dni.. czy jesteś pewna, że tym razem jesteś w stanie przeżyć bez grzeszków kolejne 14
? ja już mam dość tej fazy , tęsknię za owocami, a to mój 10 dzień. Niektórzy chudną bardziej na II fazie- tak wynika z książki i z zenań dziewczyn na różnych forach, więc może lepiej spróbuj tego zamiast katować się...? Tak czy owak wytrwałości i sukcesu życzę
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zalezy mi na czasie w sumie.Glupio to brzmi ale naprawde, wierze ze sie uda. Tylko ciągle czytam ze to co jem tego nie mozna. Rozni ludzie pisza rozne rzeczy Jogurty, mleko- jedna porcja na dzien bądź dwie. (0%-1%). Inni znow piszą ze tego nie wolno.... Gubie sie w tym juz. Dietka calkiem przyjemna tylko trzeba miec pieniazki na zrobienie naprawde dobrego zarełka... Powodzenia
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co wiem, to na początku istnienia tej diety autor mówił, że nie wolno jeśc produktów mlecznych, jednak po czasie w skutek wielu badań doszedł do wniosku, że jednak twarozki, mleko itp są dobre dla diety a swoją drogą ile to jest "porcja'??? jedno opakowanie np serka wiejskiego? a mnie też przygarniecie do grona zwolenniczek SB??? walcze od poniedziałku i mam nadzieje, ze będę miała choc po części takie wyniki jak wy
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Ja ciągle mam problemy czy to dozwolone czy nie. A tak szczerze mówiąc to chudy twaróg i jajka trochę mi się znudziły. Może podrzucicie kilka pomysłów na jakieś ciekawe posiłki? Z góry dzięki!
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Są tam i zasady i przepisy - wystarczy poczytać. http://dietaplazpoludnia.ilonka.org/...tpage&Itemid=1 http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=32987 http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=12037 http://free4web.pl/3/1,104875,277056...1871B05D5BB11F http://kulturystyka.com.pl/a/33949 |
|
|
|
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem jak to jest z nabiałem - ja wybieram produkty z półki patrząc co jest napisane w tablece
- jeśli jest więcej węglowodanów niż białka - to odkładam na półkę. serek wiejski to inaczej cottage cheese - tak to w stanach się nazywa - ma swoje miejsce w spisie produktów dostępnych w I fazie - no i spójrzcie na tabelkę -> dużo białka - mało węglowodanów - w przypadku jogurtów albo 'węgli' jest więcej albo tyle co białka - ja zrezygnowałam z nich. Wybierając serki nie patrzę obsesyjnie na zawartość tłuszczu - bo tu nie o to chodzi - oczywiście nie zajadam się tłustą fetą czy żółtymi serami. W tej diecie chodzi głównie o węglowodany proste i "napady insulinowe" - skupcie sie tylko na tym, a wszystko będzie ok. Autor diety w swej książce pisze, że czasem te produkty z nieobniżoną zawartością tłuszczu są lepsze - bo sycą na dłużej, przedłużają trawienie - a im dłużej coś "mieli się" w naszych brzuszkach tym lepiej. ![]() Gdy strasznie chce mi się czegoś słodkiego , mieszam dwie łyżki serka figura light z łyżeczką kakao i dodaję kilka pokruszonych tabletek słodzika - moja psyche oszukana i szczęśliwa ,a organizm pasie się kolejną porcją białka. Grejfrutowe gumy orbit, cynamonowe tic tac od czasu do czasu i da się przeżyć. Galaretki bez cukru nie znalazłam ,więc zrobiłam zwykłą dodając trochę żelatyny i dolewając wiecej wody, podzieliłam na porcje i przez trzy dni na zakończenie dnia delektowałam się ich smakiem. To nie jest trudne - trzeba tylko wiedzieć po co się to robi i tego chcieć.i sukces murowany chyba za dużo gadam
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olina_w w załączniku podaje przepis z książki kucharskiej SB na przepyszne 'babeczki' śniadaniowe z kiełbasą i serem, dzisiaj wypróbowałam i są na prawdę genialne troche zmieniłam przepis: zamiast pieczarek z puszki dałam świerze, które podsmarzyłam na patelni na oliwie z oliwek, a ser kupiłam niestety pełnostłusty, bo innego nie mogłam znaleźc SMACZNEGO
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
tricomi - wielkie dzieki
A co do produktów to też sprawdzam zawartość węglowodanów tłuszczy i kalorii ( to mam nawet jak nie jestem na diecie ) i staram się wybierać najbardziej właściwe. I dzieki za linki myszi.
|
|
|
|
|
#173 |
|
Przyczajenie
|
Marisa,
jak zaczynam myśleć, jak bardzo mam dość jaj i całej tej diety, to czytam sobie Twoje posty i mi "ataki" mijają. Fajnie piszesz, dzięki |
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
takie sympatyczne śniadanko znalazłam w sieci: http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,65634296,P_KOB IETA_PRZEPISY.html
smacznego
|
|
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
wygląda smacznie
![]() napewno upichce. dziekujemy jeszcze chcemy
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja teraz sobie bede robic diete dla lakomczuchow (tak ise nazywa) podobno mzna przy niej schudnac ok.3kg tygodniowo. Wlasciwie to w to nie wierze bo sie w niej je ok. 1400kcal dziennie. Ale zrobie ja tylko tydzien bo potem bedzie ksiezycowa, a potem kapusciana (prezydencka) i akurat bedzie poczatek roku. Mam nadzieje przy nich schudnac ok.6kg do konca sierpnia bo sobie przyrzeklam ze bede wazyc 60kg albo mniej bo inaczej nic mi sie w zyciu nie uda. Mam 174cm i waze 66kg. w lipcu robilam sobie kopenhaska i wytrzymalam 12 dni. Natomiast przytylam w ciagu kolejnych trzech
i jestem bardzo zla na siebie ale widze ze nie tylko mnie ta dieta wyniszczyla i w koncu doprowadzila do poprzedniej wagi. Tylko sie przy niej wymeczylam. Teraz czytam sobie ten watek i sie zastanawiam dlaczego ja wczesniej na niego nie trafilam. Niestety teraz juz nie moge zrezygnowac z diety dla łakomczuchów bo kupilam sobie na nia produkty ktore w sumie kosztowaly ok. 300zl . Ewentualnie tylko sprawdze czy nie nadaja sie one do prowadzenia tejze dietki SB to bym wtedy zrezygnowala ze wszystkich pozostalych skoro jest ona taka zdrowa i skuteczna . Mam tylko jesszce pytanie poniewaz slyszalam ze SB sie troche zmienila i ze jest jej nowa wersja a poniewaz ja baaaaardzo chcialabym kupic jakas ksiazke na jej temat to prosze napiszcie ktora kniga zawiera najnowsze reguly tej diety. Z gory dziekuje i zycze milego plazowania. A Wy trzymajcie kciuki abym zdazyla schudnac te 6kg do konca wakacji. |
|
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o e-booka. Ja odchudzam się od 2 tygodni i schudłam tylko 2 kg ( wcześniej jakoś szybciej to szło
) Wyeliminowałam pieczywo, ziemniaki, makaron i słodycze. Ćwiczę...zastanawiam się, czy nie kupić jakiś tabletek. Może Apletif?! Zastanawiam się nad SB, dlatego bardzo proszę o tego e-booka. Acha - czy dobrze oprócz diety brać właśnie jakieś tabletki wspomagające?! Pozdrawiam![]() E-mail magdagisman@interia.pl |
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Siemka dziewczyny to znowu ja!
Plany odnośnie dietki troche mi sie zmienily ale to nic a ja nie chce!!!! |
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, ja mam dzis 9 dzien I fazy i jestem bardzo ciekawa, jak u Was sie potoczylo, bo prawie od tygodnia cisza jest. Czy ktoras schudla cos, czy moze rzucilyscie diete w kat?
|
|
|
|
|
#180 |
|
Przyczajenie
|
siemka plażowiczki!
Ale tu cisza nastała! Zrezygnowałam z dietki (bo wyjeżdżałam), schudłam 5kg i teraz dziś na nią wróciłam (choć już zgrzeszyłam jedząc 3winogronka). Wróciłam,a le razem z dietą stosuję 50min ćwiczeń co2dzień i zestaw herbat System Slim Figura. Ciekawe jak to wszystko zadziała razem. Zastanawiam sie tez nad L-karnityną, i chyba zainwestuję w nią (tak mi radzi mój mężczyzna). Trzymajcie kciuki za efekty 10kg mam w plecy i trza to zrzucić... Pozdro, ja tez trzymam kciuki za wszystkie plażowiczki!!
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Czy jest jakaś mąka czy nie? 

Grejfrutowe gumy orbit, cynamonowe tic tac od czasu do czasu i da się przeżyć. Galaretki bez cukru nie znalazłam ,więc zrobiłam zwykłą dodając trochę żelatyny i dolewając wiecej wody, podzieliłam na porcje i przez trzy dni na zakończenie dnia delektowałam się ich smakiem. To nie jest trudne - trzeba tylko wiedzieć po co się to robi i tego chcieć.