![]() |
#391 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie wesele?
W Malwie nie wiem bo bawiłam się u kuzyna a w Różanej Dolinie płaciliśmy za menu 140zł od osoby, poprawiny brali połowę ceny pierwszego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
Odkupie termin weselny w salach we Wrocławiu na maj 2011lub (soboty)ewentualnie inny miesiąc do września w salach do 120 osób
![]() ![]() ![]() Chyba że mają państwo jakaś sale godną polecenie we Wrocławiu lub jego okolicach ![]() Z góry dziękuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
Madziu a czy napoje, ciasta czy tort (bo alkohol na pewno nie) wchodzą w cenę menu? masz może jakieś zdjęcia sali? czy to jest jedna sala czy są dwie w których można by osobno e jednej usadzić gości a w drugiej tylko zespół i miejsce do tańczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
Witam!
Byłem dzisiaj w różowej dolinie i zostawiła ona miłego wrażenia na mnie otóż cena na 2012 rok w czerwcu za wesele 200zł dodatkowo musi być min. 60 osób. także sobie odpuściłem. Bardzo Chciałbym uzyskać informację na temat sali Murckowianka, bo byłem tam dzisiaj i podobała mi się sala, menu itd. tylko nie mogę nigdzie uzyskać jakiś informacji od osób, które już tam miały jakąś imprezę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
szymin mówisz o różowej czy różanej dolinie? jeśli o tej drugie to powiem Ci szczerze że bardzo mnie zmartwiłeś tą informację o cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do sali to jest w kształcie L nam to nie przeszkadzało, chociaż wiem, że wielu osobą to nie pasuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
przepraszam
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- No właśnie nie pytałem się o full opcję tylko taką przykładową cenę na wesele, dlatego zdziwiło mnie dlaczego tak dużo :/ Ta menagerka powiedziała, że taka cena będzie obowiązywała w 2012. Dodam, że sama lokalizacja nie przypadła mi do gustu (przy stacji benzynowej, przy działkach, gdzie jest raptem 10-15 miejsc parkingowych) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś może mi udzielić informacji o Murckowiance?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
Hej,
My będziemy miec wesele w Venecia Palace w michałowicach kolo Warszawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
A może któraś z Was miała wesele w Księżycowym Dworku w Gierłoży?
![]() |
#401 |
Przyczajenie
|
Odstąpię termin w Casa Nouva we Wrocławiu (ul. Ruska) - 28 maja 2011. Sala znajduje się w centrum Wrocławia, ceny bardzo przystępne. Wystrój bardzo ładny. Najlepiej samemu zobaczyć.
![]() Info na priv lub mail: roksana.k@gmail.com . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś miał wesele lub będzie miał w Różanej Dolinie w Katowicach? będę wdzięczna za informacje o Waszych spostrzeżeniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
witajcie !
Czy ktoś zna takie miejsce jak dworek w Skarżycach? przymierzam się do zrobienia tam wesela w przyszłym roku, ale nim podpisze umowę szukam więcej opinii o tym miejscu. słyszałam już, że mają tam pyszne jedzenie i jest go dużo a co najwazniejsze jest tanio. jak macie jakies info o tym miejscu to piszcie. z gory dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Przyczajenie
|
Hey moje wizazystki
Niestety w związku z finansami musiałam zrezygnować z wesela. Postanowilismy zaprosić rodzine na obiad- koszt ok 1500zł za 40 osob. Jakies ciasto czy tort zrobią nam ciotki. Moja mama zasugerowała zeby po obiedzie, który będzie w restauracji zrobić grilla. Bardzo mi sie ten pomysł spodobał- tym bardziej ze wesele będzie na początku sierpnia. Troche żal że nie będzie super imprezy do białego rana, ale z drugiej strony to nie miejsca a ludzie tworzą atmosfere. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Przyczajenie
|
Witaj fraurewa2207, co prawda wesela w tym dworku w Skarżycach nie miałam, ale moja znajoma tam była na imprezie i mówiła że zmieniła się właścicielka i teraz bardzo się starają. Jedzenie jest bardzo dobre i w sumie niedrogie, bo z tego co wiem zaczynają w cenniku od 35, czy 40 złotych na os., a wesela mają od 100zł. .. acha i współpracują z jakąś fajną firmą, która dekoracje na wesela dobiera super
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie szukam opinii o sali w pałacu w IZBICKU woj opolskie >> prosze o kontakt joanna40-17@o2.pl lub inne ciekawe sale w woj. opolskim dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Przyczajenie
|
![]()
ja moge jedynie powiedziec gdzie napewno nie robic wesela w katowicach. mianowicie w "Zielonej Gęsi" na Murckach, jedyne co bylo udane w moim weselu tam to dobre jedzenie, kucharz tylko godny polecenia, obsluga nie mila, szefowa restauracji niby stara sie i organizuje wszystko jak trzeba ale.. obiecuje jedno a na weselu wychodzi drugie.. nawet na sali nie byly oznaczone miejsca dla nas ( fatycznie duzo roboty jest z tym zeby ozdobic krzesla pary mlodej przescieradlem ;/ ) kolejna rzecza jest to ze koszty wesela wyszly wieksze niz bylo umawiane.. mialo byc za osobe 130 zl a wyszlo 170.. ;/ i najlepsze jest to ze placilismy za to w noc weselna i szefowa nawet nie chciala wydac nam rachunku co ile niby kosztowalo. kolejna rzecza jest to ze przy umawianiu i zamawianiu sali nie bylo mowy ze poza ta kwota ktora miala byc 130 zl nie bylo powiedziane ze ciasto nie zostalo wliczone w ta kwote a nawet byla mowa ze to jest w cenie jak i rowniez szampan.. ;/ po prostu jedna wielka klapa.. nie wspominajac zepsutego wesela przez tort ktory nie mial nic wspolnego z tym co zamawialismy u szefowej ani nie byl takiego ksztaltu jaki obiecala ani nie byl nawet tego smaku ktory chcialam.. poprostu jeden wielki ŻAL !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Zastanawiam się nad tymi ofertami http://www.poradnikprzedslubny.pl/informacje-o-usc/96 i http://www.w eselne-radio.pl/pl/sale_weselne/275.html co Wy na to?? Robiła któras z Was wesele w którymś z tych miejsc?? czekam na odpowiedz ![]() Edytowane przez Laura1987 Czas edycji: 2011-03-14 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() ![]() Edytowane przez Laura1987 Czas edycji: 2011-03-18 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam, że cena w "Różanej Dolinie" w Katowicach (pewnie taka sama w pozostałych filiach) to koszt 200 zł za osobę w 2012 r. - i to jest standardowa cena, czyli jeśli chcecie, np. "lepsze" mięso lub więcej kawałków (standardowo są 2 do obiadu), to trzeba dodatkowo dopłacić (nie pytałam ile za co konkretnie) . Dodatkowo trzeba sobie dokupić we własnym zakresie takie rzeczy jak: ciasta, tort, owoce, słodycze, gazowane napoje, no i oczywiście alkohol.
No i minimalnie musi być 60 pełnopłatnych osób (łącznie z obsługą i dziećmi za które jest pełna opłata, czyli jeśli dobrze pamiętam to od 6 (!) roku życia), a jak jest mniej, to i tak płacicie za 60. Oczywiście więcej może być i wtedy płaci się za tyle, ile się zadeklarowało, że będzie. Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-22 o 02:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
Chciałam się podzielić w tym miejscu moimi doświadczeniami zorganizacją wesela w hotelu.
ślub odbyłsię 5.03 - więc jeszcze emocje nowożeńskie nie opadły, a można już trochę podsumować. Już zeszłym roku na jesieni zaczęliśmy rozglądać się za miejscem. Planowaliśmy 100 osób, elegancko, więc sale weselne z zasady już odpadły. Restauracje warszawskie są zdecydowanie za małe na taką ilość osób ijeszcze parkiet. Zdecydowaliśmy się na hotele. Oferta jest ogromna, ceny zróżnicowane. Centrum miasta odpadło właśnie ze względu na wysokość stawek. Spore skupisko hoteli znaleźliśmy w okolicach Okęcia. Na pierwszy ogień poszedł hotel Lord. Niby wszytsko ok, ale wystrój zupełnie nie odpowiadał. Potem Novotel - niby wszystko ok, ale obsługa tj osoba która jest odpowiedzialna za bankiety kompletnie nie kometentna. Czas mijał a my mieliśmy coraz więcej staracha że nie uda się tak jak chcemy. W końcu zadzwoniliśmy do hotelu Airport Okęcie. Pan od wesel niezwykle miły i kompetentny, zaprosiła nas na oglądanie sal - są to dwie sale łączone razem - co prawda konferencyjne, ale oglądając zdjęcia z innych zrealizowanych wesel widać że bardzo dobrze się je adaptuje. Ceny przystępne, w cenie apartament dla nowożeńców i zniżki na pokoje dla gości. Generalnie powiem - udało się, jedzenie świetne, ilość alkoholu taka jak powinna być, obsługa szybka i profesjonalna. POLECAM! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
BAN stały
|
Witajcie wszystkie przyszłe Panny Młode
![]() Taak czytam ten temat i postanowiłam się w nim wypowiedzieć i podzielić swoimi doświadczeniami - jak ta która już ten Wielki Dzień przeżyła ![]() Czas przygotowań to mimo iż przyjemny bardzo męczący ... zatem do sedna. Oboje z mężem jesteśmy z Warszawy więc długo szukalimsy sali która byłaby odpowiednia dla naszej kieszeni i do tego była przytulna, fajna z dobra obsługą by goście czuli się tam swobodnie a dzieci naszych najbliższych nie były narażone po wyjściu z sali na kontakt np z ruchliwą ulicą .. po długich poszukiwąn udało nam się znaleźć salę pod Warszawą w Jachrance nad zalewem zegrzyńskim w hotelu Windsor - sala super, okolica przepiękna i przede wszystkim bezpieczna ![]() ![]() Długo się zastanawialiśmy na zatrudnieniem firmy, która zajmie się dekoracją ale koneic końców znajomi polecili nam firmę z ożarowa godan która ma dużo fajny rozwiązań ślubnych ![]() Największy problem byl z ubieraniem kościoła i zparoszeniami ale daliśmy radę ![]() Jeśłi któras z was potrzebowałby rady to służe pomocą i bardzo chętnie podziele się doświadczeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was drogie Wizażanki robiła wesele w Dworku Dębówko w Bartoszycach?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
![]()
Polecam sale dla osób z Warszawy i okolic - Lawendowy Pałacyk (w Błoniach).
Sam dom weselny wygląda jak dworek, ma dużą salę w której jest duże i wygodne miejsce do tańczenia (wyłożone specjalnym parkietem do tańca). W sali pomieści się sporo osób, nie pamiętam jaki był limit ale chyba coś koło 160 osób. Ja miałam 90 osób i też było super. Na górze są miejsca noclegowe dla gości, pięknie urządzone. Cały obiekt jest czysty, nowy i elegancki. Właścicielka to przemiła kobieta, doradzi, pomoże i pocieszy ![]() ![]() Naczytałam sie i naoglądałam w internecie za salami weselnymi, dworkami, pałacykami itd. I to był mój numer jeden. Inna sala która również przypadła mi do gustu to Baśniowa, ale ona jest w zupełnie inną stronę niż Lawendowy Pałacyk. W każdym bądź razie, jeśli szukacie przecudnej sali, zbudowanej specjalnie z myślą o cudownych weselach, a w dodatku za przyzwoitą cenę, to ja polecam Lawendowy ![]()
Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2011-05-30 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Przyczajenie
|
Dla osób z Gorzowa Wielkopolskiego polecam Pałacyk w Gliśnie
30 km na Południe od Gorzowa w małej miejscowości koło Lubniewic znajduje się zapomniany przez wszystkich pałacyk wraz z ogrodem angielskim. Raz do roku w tej siedzibie ODR Kalsk organizowane są targi rolnicze a poza tym nikt o nim nie pamięta. I właśnie w tym ustronnym miejscu odbył się mój ślub. Piszę, bo jeżeli szukasz miejsca na wesele w klimacie szlacheckim za niewielkie pieniądze to wiem że najpiękniejsza chwila waszego życia utkwi nie tylko wam, ale również waszym gościom na długo w pamięci. W centralnym miejscu pałacu - rotundzie jest sala weselna na ok 75 osób. W dwóch skrzydłach znajdują się pokoje hotelowe zdolne pomieścić 50 osób. Orkiestra i parkiet znajdują się na zewnątrz, na wolnym powietrzu. I to stanowi prawdziwy klimat tego miejsca. Nikomu nie jest za gorąco, latem nikomu za zimno. Nie ma ścisku bo do dyspozycji tańczących jest połowa parku. A gdy kogoś wódka zmęczy może wejść na wzgórze i obejrzeć ruiny. O całość dba "wielebny" - zarządca pałacyku podczas wesela. Orientacyjna cena przyjęcia weselnego z noclegiem (dla wszystkich gości), poprawinami (12-18) i wyżywieniem (bez alkoholu) ok. 190 zł/osobę. Do tego należy doliczyć orkiestrę, fotografa/kamerę i w zależności od urozmaiceń fontanna czekoladowa, dzik, chińskie lampiony, fajerwerki... Zarządca lokalu pozwala na wiele urozmaiceń które Młoda Para sobie zażyczy. Osobiście zorganizowałem tu również wieczór kawalerski dzień przed weselem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
...
http://www.suwaczek.pl/cache/3de4f3a8f0.png?html ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/56a3ff9b30.png?html ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3klzw2o665.png ♥ Edytowane przez Dominika6 Czas edycji: 2011-08-31 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Czy któraś z Was ma jakieś informacje albo zna kogoś kto organizował wesele w sali "Dworek Biesiadny KONSTANCJA" w Rybienku Leśnym (Wyszków) [niedaleko znajduje się też bardziej znana Baśniowa]? Odwiedziliśmy już salę, odpowiada nam cenowo i wizualnie, ale chcielibyśmy poznać opinie osób, które bawiły się na weselu w tej sali i miały do czynienia z właścicielami. W sieci nie ma na jej temat żadnych informacji, a to dziwne bo sala jest dość atrakcyjna. ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
...
http://www.suwaczek.pl/cache/3de4f3a8f0.png?html ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/56a3ff9b30.png?html ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3klzw2o665.png ♥ Edytowane przez Dominika6 Czas edycji: 2011-08-31 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
Zna ktoś może hotel amadeus ? w Wodzisławiu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś z tu obecnych był, a przynajmniej słyszał coś w miarę z pierwszej ręki, na temat Ośrodka Arena w Nadarzynie? Jeśli tak, to baaaardzo proszę o info
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.