|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
co do "używek" to ciuszków mam pełno ale takich fajnych, łóżeczko też od znajomych dostaliśmy ale za materac ładnie podziękowałam i się nie obrazili
![]() edit: wózek też mam używany z komisu - całe pokrycie jest do ściągnięcia i bez problemu można wyprać kuzyn też nam proponował i to za darmo ale grzecznie odmówiliśmy bo nam się inny model poprostu podobał![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Wera odmowa wcale nie musi być niekulturalna a jak ci niewygodnie odmawiać to powiedz że dostaniesz nowe od kogoś tam a potem pogadaj na osobności z TŻ że tak naprawde to nie chcesz tego używanego
Edytowane przez agape Czas edycji: 2011-01-19 o 21:45 |
|
|
|
#3992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
makupistko pocieszylas mnie tym postem
lilijko, agape dzieki bardzo! Tego mi bylo trzeba bo zaczynam szalec ZJadlam sobie jeszcze dwa kawalki ciasta, pewnie na zgage nie pomoga a wrecz przeciwnie, ale zawsze mi lepiej lilijko moze ty sie o tydzien przyspiesz... bo mnie sie jakis 9 luty marzy... ad badan to nie wiem czemu tak, ale jak cos to wyszukalam wszystkie stare najwyzej pojade z tymi...Jesli chodzi o wanienke, to rzeczywiscie bez sensu tym bardziej ze to kosztuje grosze! Ja moja mam najzwyklejsza bo siostra biedna studetnka chcial kupic wiec z niej nie zgarnialam i wybralam najtansza Ciuszkow mala ma sporo uzywanych, bo nie dosc ze lumpek to jeszcze znajomi, rodzina, ale wszystkie upralam, lumpkowe to po dwa razy
|
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Ja w przyszlym tyg pojde sobie do gina i wtedy bede Wam dopiero plakac
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jeśli lilijka zobowiąże się do wcześniejszego porodu to może i być ten 9 luty![]() ![]() |
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ciągle się zastanawiam jak tam u Ciebie jeśli gin nic nie mówi to nie ma się co martwić |
|
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
no ale ruchy normalnie odczuwasz?
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
ja mam jutro USG zobaczymy więc ile mój klocuś przytył
no i gdzie ma pupkę...ale czuję nadal na dole nóżki chyba jednak
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
taaa dokladnie marzyc se mozemy a i tak wyjda kiedy chca :P, a 9 luty to ja mam skalkulowany, bo od 14 maz ma urlop, dwa dni czyli czw, piatek wezmie okolicznosciowego, a w srode urlop na zadanie i potem ja wroce 14 juz do domku to cale dwa tygodnie razem
![]() Jesuis ja ruchy odczuwam i to bardzo bardzo mocno ![]() To ja zalaczam moja pileczke z dzis
|
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co..a ja mam juz dość tej ciązy, i ostatnio tylko narzekam i narzekam.,wiem..ale końcówka jest straszna...rozstepy mam już chyba wszedzie, depilacja sprawia mi starszna trudność ( dziś sie az popłakałam
A powiedzcie w skonczonym 35 tygodniu dziecko jest zdolne do przezycia poza łonem matki, samo bez specjalnej pomocy medycznej??Ma już wykształcone płucka??? Oświadczam, że mąż przekonał mnie dziś do zakupu tańszego wózka niż planowaliśmy .Chcielismy taki wypasiony za ok 1000/1200 zł...Albo baby merc kolekcja 2010 albo tako jumper...ale ustaliliśmy , że kupimy baby merc ale starszy model i tanszy, z przesyłka bedzie nas kosztował jakies 650 zł. Po pierwsze zapowiada sie , że sami bedziemy musieli kupic wozek, tescie narzekaja ze nie maja pieniedzy a jak beda chcieli sie dołozyc np. 300 zł to nas wózek bedzie kosztował tylko 350zł a dla nas to ważne. Stwierdzilismy, że wazniejsze od wypasionego wózka jest to bym mogla jak najdluzej byc z mała w domku a zeby tak było musimy jak najwiecej pieniazków odłożyc by dokładac co miesiąc do mojego zasiłku by jakos przezyc od wypłaty do wypłaty. Pewnie marzył mi sie nowoczesny zgrabny wózeczek ale cóż..ten tez jest ładny a ile tańszy...a jednak w naszej sytuacji cena odgrywa role...poza tym mielismy kupować drogi wozek by juz byl na dwoje naszych dzieci bo tyle planujemy, ale doszlismy do wniosku, ze druga dzidzia tez bedzie miala nowy wozek, ze nie bedziemy wyrózniać, i ze i tak moda sie zmienia a ze planujemy dzidzie za 3 lata to tym bardziej..ale sie rozpisałam..podaje link i ocencie co myslicie i doradźcie..czy róż+popiel czy fiolet+wrzos Mi sie osobiscie ten drugi bardziej podoba oryginalny kolorek i mój.. ![]() http://allegro.pl/wozek-baby-merc-ag...400327787.html Może uda mi sie jeszcze was nadrobic, zanim mąz mnie do wyrka zawoła..a jak nie to jutro.. w każdym bądź razie życze spokojnej i przespanej nocki
|
#4002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a brzuszek ładny- okrąglutki |
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja stawiam na róż i popiel
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
ligotko śliczny brzuszek, a jakie plany!!
Justine też tak mamy!!!!!!! nie jesteś sama, a co do wózka to Ty chyba fiolet lubisz prawda?? |
|
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tak Lilijko fiolet bardzo lubie..ale prawiewszystko mam w pokoju fioletowe...wózek wzięłabym róz i popiel dla odmiany, ale taki sam kupiła moja kolezanka , była pierwsza, nie chce małpowac..to wezme fiolet chyba...jest słodki, coraz bardziej mi sie podoba... Kłade sie, jestem zmeczona bardzo...
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a koleżanką się nie przejmuj, weź taki, jaki Ci się podoba.
|
|
|
|
|
#4007 |
|
BAN stały
|
Justine mnie też się podoba róż i popiel, ale to może dlatego że ostatnio mam wstręt do fioletu
a wózek fajny ![]() Ligotko cieszę się że Cię pocieszyłam. A skoro mój lekarz (a pytałam go o to) w ogóle nie kazał mi się przejmować niewielką wagą dziecka, to wszystko jest OK Wręcz powiedział mi że dziecko jest zupełnie zdrowe, a z wagi mam się cieszyć, bo z moją budową to tylko lepiej dla mnie, łatwiej urodzić
|
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Mamuśki!
Dzień mnie nie było a już drugą godzinę nadrabiam, no ale ja sobie nie odpuszczam i czytam każdą po kolei co naskrobała Ja jestem z wizyty mega zadowolona, mały jest strasznym szajbuskiem, denerwował się niesamowicie na KTG, wigibaski robił, piruety, tańce, hulanki Wyniki w porządku, szyjka zamknięta, zero skurczy, nic nie zapowiada porodu, mam o nim nawet nie myśleć w najbliższym czasie he he heCały dzień spędziliśmy u rodziców jednych i drugich, oczywiście nie muszę wspominać, że nażarłam się jak prosiak, moje upragnione mamusiowe kotleciki mielone ![]() Wracając skoczyliśmy jeszcze kupić parę kosmetyków da mnie, a co tam, mały słonik też chce czuć się piękny ![]() Justine ja też miałam ostatnio kilka takich nerwowych dni pod rząd, normalnie nie mogłam siebie poznać, albo ryczałam cały dzień, albo potrafiłam coś tak wstrętnego powiedzieć mężowi, nagadać takich głupot, a później z wyrzutów sumienia znów na nowo wyć do księżyca jaka wstrętna baba ze mnie. Tak więc to chyba normalne na tym etapie Uszka do góry Ogólnie fajny dzień ale umęczona jestem okrutnie. Aaaaaaa jeszcze rano kurier zawitał do nas z fotelikiem z bazą. Tym który nam Stokrota upatrzyła na allegroszu. Stokrota raz jeszcze buziaki dla Ciebie Mamuśki przespanej nocy życzę i łagodnych poranków
|
|
#4009 |
|
BAN stały
|
S_a_j - ptasie mleczko...
![]() A co do humorów, to ja po prostu podziwiam mojego TŻ że jeszcze nie uciekł, bo w ostatnich dniach jestem straaaasznie nieznośna... |
|
|
|
#4010 | ||
|
Zadomowienie
|
ligotka fajny brzuszek
moj jest jakis taki....dziwny... Wy wszystkie macie takie fajne ksztaltne a moj to taki "bez wyrazu" Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3mam kciuki za jutrzejsze usg zeby sie Grześ obrocil ![]() No wiec macie fotke mojego brzuchola i moj wystajacy pepek widac niestety kiepska jakosc, bo robilam kamerka a w tym swietle to lipa wychodzi...
|
|
#4011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i oby sluzyl jak najlepiej![]() to i ja sie wam pozale , a co... nosi mnie już drugi dzien... moj Synek ma jutro urodziny, a tesciowa wczoraj dzwoni do mojego Tż i pyta kiedy imprze szykuje... a ja mowie na to ze jak tesc przyjedzie z tortem to impreza bedzie(dziadek sam sie zaoferowal jak bylismy tam 6 stycznia) na co tesciowa ze tesc zartowal , i ze on najprawdopodobniej wogole nie przyjedzie(Kamil puki co jedyny wnuk- a tescia nie bylo na 1 ur, zobaczyl go 3 m-ce po ur malego jak sami pojechalismy odwiedzic tesciow, na chrzcinach tez nie bylo-bo nie po drodze- i ciagle sie dopytuje(teść) czego maly nie chce sie z nim witac, z nim byc , wygania go z pokoju gdzie jest) wiec ja powiedzialam ze moje dziecko w czwartek ma urodziny i w czwartek bedzie tort... a czy jak ona przyjedzie w niedziele to nie wiem czy jeszcze go zostanie... i generalnie mam to w d... - ona mysl ze da kase i po sprawie, pozalilam sie dzis mamie, a ta mowi ze mialam takich samych dziadkow... to ja na to ze oni mieli 17 wnuczat i wybierali sobie kogo lubia a kogo nie... ja bylam nielubiana, A MOJE DZIECKO TO PIERWSZY WNUSIO ![]() i dzis generalnie pieklam placki, juto przeloze bo juz nie mam sil ![]() Kasiu gratuluje Klaudynki
|
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tym bardziej jak tesc taki troche negatywnie nastawiony na spotkania z Twoim synkiem...skoro Maly tez go nie lubi, to nie bedzie mu przykro, ze dziadek nie przyszedl w dniu jego urodzin,a dopiero w niedziele (o ile w ogole sie pojawi). I dobrze powiedzialas, ze ma w czwartek i wtedy wyprawiasz urodziny Chociaz ja pamietam, ze jak bylam mlodsza i jeszcze wyprawialismy dla wszystkich moje urodziny, to zawsze bylo to w sobote, ale to ze wzgledu na to, ze raczej kazdy sie jeszcze wtedy chetnie spotykal, wiec zeby kazdemu pasowalo, to bylo w dzien wolny
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
ligotko, jaki piekny brzuszek!!!
cuuudo!!!!!! moj chyba wiekszy i zaczyna opadac do 6 lutego troche, ale..... Justine1988, tez sie tak meczylam i przejmowalam i martwilam i dopiero zaczynam sie luzowac powoli (wlasnie skonczone 37 tygodni, dziecie juz nie bedzie wczesniakiem, nawet gdy teraz urodze, uffffffffffff). Na razie robie wszystko, zeby jeszcze ciut wytrzymac i zeby mala miala lepiej. Czyli w zasadzie to nic nie robie ![]() weraa11, Ty po prostu jestes straszny szczuplaczek )brzuszek masz piekny a smukly jak Ty sama A propos rodzicow czy tesciow. Ja mam zarazem szczescie i nieszczescie byc daleko od wszystkich - czyli mozna powiedziec, ze zero stresu, jak rowniez zero wsparcia od rodziny. Tak chcialam i tak mam... Sa plusy i minusy. Moi rodzice przyleca do nas na poczatku marca, na co dzien zostaje Skype. Mam szczescie, bo sa bardzo kochani i stesknieni bardzo i totalnie zeswirowani na punkcie Natalki, a to w ogole pierwsze i bardzo dlugo oczekiwane wnucze. Czekamy jeszcze na dzidzie, a ja od dawna wiem, ze chcieliby nie tylko nas widziec na zywo czesciej, ale najchetniej to zatrzymac u siebie nasza mala!!! Druga babcia mieszka za granica i sie nie zapowiadala z wizyta poki co ![]() Meza tato zmarl nagle rok temu i wnusie zobaczy tylko "z gory". Heh, ja mam latwo, bo wiem, ze rodzice i brat kochaja, mysla i przynajmniej sercem sa ze mna, a jak trzeba zrobiliby wszystko, by pomoc. Ale moj kochany mezyk w swej debiutanckiej roli taty nie ma wsparcia od nikogo z rodziny... niestety. To ja i corcia "w drodze" jestesmy jego calym rodzinnym wsparciem
Edytowane przez Milacik Czas edycji: 2011-01-20 o 01:45 Powód: dolaczony komentarz |
|
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
nie spimy
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
nie śpimy, nie śpimy, skurcze mamy
ale co 12-15 minut, więc luuuzzz... No i delikatne, takie na @...Wera, jak ten Twój TŻ jeszcze raz powie, że jesteś gruba czy coś, to ja osobiście mu . Litości, przecież po porodzie w tydzień odzyskasz sylwetkę!
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
nie za łaskawa ta noc dla mnie, oj nie
wcinam kanaposa, pobuszuję po necie i może uda się potem jeszcze na chwilkę wskoczyć do łózka. Coś źle mi się oddycha :/
|
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za mile slowa nt mojego brzuszka
![]() TŻ na szczescie juz siedzi cicho... Chociaz jak czasem sobie tak lezymy, to sie smieje, ze to takie smieszne ten wystajacy i caly twardy brzuch mimo, ze sie lezy A w nocy mnie troche zdziwil bo dostalam od niego smsa ze moze mnie dzis ze szkoly odebrac saj mi tez sie czasem zle oddycha, ale chyba dlatego, ze wciaz mam wysoko brzuch a Oliwka czasem wpycha mi sie pod zebra... Wiec moze u Ciebie to ten sam powod? Zazdroszcze, ze mozesz sobie pospac jeszcze ja zaraz lece na praktyki a potem na zajecia...;/
|
#4018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie też brzuch jeszcze wysoko i to na pewno od tego trzeszczę jak traktor. Tej szkoły Twojej to ja Ci współczuję z jednej strony, bo sama zaszlam w ciąże kończąc 5 rok. U mnie co prawda inna sytuacja bo ja już po sesji byłam, tylko obrona mnie czekała. Ale ja (już tu wiele razy o tym pisalam) fatalnie znosiłam początek ciąży (kilkanaście razy dziennie wymiotowałam, 5 miesięcy praktycznie przeleżane w łóżku). No i nad tym kiblem biedna uczyłam się do tej obrony, potem miałam ten egzamin, na którym modliłam się tylko, żeby nie zwymiotować na swojego promotora ![]() Tak więc jako niedawna studentka kibicuję Ci i trzymam kciuki za Ciebie
|
|
|
#4019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czego Ci GRATULUJE ![]() Ale u mnie tez juz chyba bedzie ok...tyle tylko, ze jeszcze musze te 3 dni pochodzic na zajecia, potem we wtorek egzamin i koniec
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co miałam takie głupie sny - okropne tak sie strasznie w nich bałam o jakiś potworach - takie horrory. No i obudziłam się na brzuchu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

kuzyn też nam proponował i to za darmo ale grzecznie odmówiliśmy bo nam się inny model poprostu podobał

Ciuszkow mala ma sporo uzywanych, bo nie dosc ze lumpek to jeszcze znajomi, rodzina, ale wszystkie upralam, lumpkowe to po dwa razy 

. Litości, przecież po porodzie w tydzień odzyskasz sylwetkę!