|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mysle ze jak nie widac to nie ma sensu, a te z ikei sa na prawde fajne, my chcielismy z drewexu ale to co mi sie podobalo nie ma komody w komplecie, wiec skonczymy pewnie na ikei. Cytat:
Cytat:
Ale w sumie az dziwne ze nas tak malo z pomorzaCytat:
Kolba - super wieści, a malutka sliczna, pokazalam mezowi, i az byl w szoku ze nasz maluch w brzuchu zaraz bedzie tak wygladal. Duzo zdrówka dla Was |
||||||
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
kolba, cudownie się takie wiadomości czyta, Oleńka jest prześliczna
z tego wszystkiego ja też już się doczekać nie mogę
|
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I on na dodatek bardzo mlodo wyglada, czasami jeszcze dowod w monopolowym od niego chca, ale ja sie wiekiem nigdy nie sugerowalam tylko na charakter patrzalam. Ma swoje wady, bo kto ich nie ma, ale jest bardzo dojrzaly jak na swoj wiek i od poczatku swietnie sie dogadywalismy.Sliczna. Kurcze nie zrozum mnie zle, ale dziwnie sie glada zdjecie dzieciatka, ktore powinno jeszcze te 2 miesiace w brzuchu posiedziec, bo zaraz sobie wyobrazam czy np Mati wyglada tak samo. Tak jakbym zajrzala do brzucha hehe. No i te wlosy powalaja. Uwielbiam noworodki z bujna czuprynka. Zreszta oczka tez ma sliczne. Cytat:
|
||
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, nie mam spania
![]() Kolba śliczna ta Twoja Oleńka *.* niech rośnie zdrowo ![]() Co do różnicy wieku to mój Tż jest starszy ode mnie o 3 lata, także w sumie nie tak dużo... ale jakby był teraz w moim wieku to masakra, nie wiem jakbyśmy sobie dali radę :| chociaż? mam sąsiada który wpadł z dziewczyną w II klasie LO. Był dokładnie miesiąc po 18-tych urodzinach jak urodziła się mu córka, no a ta jego dziewczyna jest starsza od niego o rok.. najlepszy jest motyw, że urodziła małą w maju między egzaminami i na maturę z geografii jechała prosto ze szpitala no niestety, nie zdała wtedy tej gejcy, ale hardcorem i tak jest ![]() teraz są już 3 lata po ślubie, córka będzie miała 5 lat w maju i jest ok, z tym że mieszkają z rodzicami, a on pracuje w firmie ojca.
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
o Jok3r widzisz kolejny dowód na to ,że wiek na prawdę nie ma znaczenia, ważne że się kochacie, dogadujecie i chcecie tego samego w życiu
swoją drogą fajnie mieć takie młodsze ciacho w domu
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kochane po dłuuuuuugiej przerwie
mam nadzieję, że mnie jeszcze tu przyjmiecie po wypadnięciu z wizażowego obiegu. nie mam pojęcia, co tam u Was, postaram się nadrobić przynajmniej kilkanaście stron. a u mnie cukrzyca ciążowa a wcześniej pod koniec roku okrutne zmęczenie i przepracowanie - ale udało mi się przepracować tak jak założyłam do końca grudnia, a od stycznia już odpoczywam
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
witaj bosti
ja po śniadaniu i jadę na uczelnię, spać mi się chce
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciastko ja mam ten wózek, o opinię na razie mi trudno bo nie używany, ale po złożeniu wydaje się bardzo zwrotny i solidny. Niestety trochę waży, ale chyba tyle co inne wózki mniej więcej. Jedyne co głośno chodzi to włączanie hamulca, odblokowanie już jest ciche. Jest ładnie wykończony. Spacerówki jeszcze nie składaliśmy. A no i wydaje się, że sporo w nim miejsca.
Ja też zawsze myślałam, że wyjdę za mąż pewnie w wieku 28 lat, dziecko urodzę po 30-stce, a wyszłam za mąż w wieku 23 i dziecko urodzę mając 27 ![]() Cytat:
![]() Kolba Oleńka jest prześliczna ![]() bosti witaj A coś bierzesz na tą cukrzycę, czy tylko dieta?
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Jednak chyba muszę iść do nauczyciela z matmy córki wrrKOlba córka prześliczna )![]() To cudowne wiesci , że może juz w piątek będzie w domku Trzymam kciukiIweczka nakładki silikonowe kupowałam w sklepie z akcesoriami dla dzieci, z Aventu.
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-01-20 o 08:30 |
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
kolba
śliczna Oleńka U nas znów zimowo, śnieg w nocy spadł ![]() waga o poranku 67,7. AAAAAAAAaaaaaaaaa |
|
|
|
#3732 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane
dziś w nocy dopadł mnie pierwszy raz skurcz łydki myślałam że zeświruje z bólu ![]() Cytat:
ja to sobie nawet wyobrazić tego nie mogę Cytat:
Cytat:
fajne łóżeczko ![]() kolba super wieści bo maleństwo śliczne bosti witaj z powrotem tylko mi się tam proszę nie denerwować
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
kolba właśnie przeczytałam, że masz już swoje maleństwo
w poradni diabetologicznej dostałam ostre zalecenia dietetyczne, staram się ich trzymać. kilka razy dziennie mierzę cukier i jak na razie jest ok, dieta wystarcza. ale trzeba się bardzo pilnować - raz sobie trochę pofolgowałam i od razu tak cukier skoczył, że szok. ciężko mi, bo słodycze bezwzględnie zakazane, a to uwielbiam najbardziej
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
kolba popłakałam się jak czytałam ale to ze szczęścia
![]() a u mnie z rana trzęsawka po fenoterolu...ale jeszcze przez zdążyłam umyć gary i podłogi teraz z latającymi rękami byłoby ciężko
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Monti ty to nobla dostaniesz..DLA CIEZAROWEK WYBITNIE UZDOLNIONYCH hhihihih..podziwiam :P:P
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- DZIEWCZYNY mam pytanko bolal ktoras z was brzuch....mam na mysli takie jakies klucia mialyscie...mnie wczoraj i dzis w nocy brzuch pobolewal troche na miesiaczke a tak to takie klucia dziwne mialam na calej wielkosci brzucha nie wiem co to...a w nocy jak mi sie przysnelo na prawym boku to ledwoscia sie na lewy przekrecilam bo mnie tak klulo ....dzidzia dzisiaj szaleje od rana ale caly czas mysle o tych bolach czy to normalne....ja nigdy od poczatku ciazy nospy nie bralam....a wczoraj pare razy mi brzuch mi stwardnial....a wy jak bierzecie nospe????i jak tak to kiedy?????dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
musisz wytrwac juz niedlugo zostalo i slodyczki w kat zostawic...znajoma miala zatrucie ciazowe i wsio ok.teraz bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
kolba Jestem zauroczona Twoją córeczką-jest PRZEUROCZA!
Jeśli już mowa o różnicy wieku-u nas jest 4 lata-Tż starszy ![]() My dzisiaj jedziemy do NFZ..muszę złożyc wniosek o wydanie nowej dyskietki. Dowód mam już na nowe nazwisko i boję się,że mogłabym potem miec jakies problemy przy przyjmowaniu do szpitala.
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Wiem,że bardzo dawno sie nie odzywałam i pewnie już o mnie zapomniałyście. Nie zaniedbuje forum, bo staram sie czytać go codziennie, ale w związku z tym, że cały czas pracuje nie mam za bardzo czasu pisać. Jestem już szczerze zmęczona ta pracą, odliczam dni kiedy pójdę na urlop, a później na zwolnienie. Z jednej strony wiem,że trochę ruchu i zajęć dobrze mi zrobi, ale z drugiej strony obawiam się, bo zdałam sobie sprawę, że praktycznie w ciąży w ogóle jeszcze nie zwolniłam tempa. Wychodzę z domu o 7.30, a wracam najczęściej o 20.30 ;/ bo po pracy trzeba podjechać do robotników, którzy remontują mieszkanie na przyjście Konradka albo mam zajęcia w szkole rodzenia, albo zakupy, ciągle coś.
Poza tym czuję się bardzo dobrze. Wczoraj byliśmy u lekarza, jestem w 32 tygodniu, mały waży 1834 gramy, lekarz pochwalił moją hemoglobinę i mocz , Mały jest ustawiony głową w dół, na następną wizytę mam przyjść za 3 tygodnie. Waga wzrosła mi od początkowej o 11 kg. Dodatkowo chodzimy na zajęcia w szkole rodzenia, w której słuchamy wykładów, ćwiczymy i śpiewamy kołysanki Wyprawka cała już przygotowana, jeszcze w przyszłym miesiącu dokupimy łóżeczko i wszystko co do niego potrzebne oraz kosmetyki i już wszystko będzie gotowe i będzie czekało na przyjście Konradka. Wczoraj odebraliśmy huśtawkę z Fisher Price Tropical forest, którą wywalczyłam na allegro. Kupilismy ją za 130zł, oczywiście wczoraj miała testy. Już się nie mogę doczekać aż będzie w niej mój Synek
|
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
do 2 w nocy ogladalam film i dopiero wstalam teraz was nadrobilam i zmykam sie uczyc ale bede was podgladac
|
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamuski
znow mi sie zeszlo zanim moglam spokojnie siasc na kompa ale oprocz imprezy urodiznowej Tz we wtorek zmieniali nam ze spoldzielni liczniki na wode i kolejne kucie i sprzataenie sie trafilo ![]() ale w ramach poceszenia wczoraj wieczorem poejchalismy z Tz do tego sklepu co wozek kupowalismy i nabylismy materac, przewijak, butelki + smoczki, termometr w smoczku, tetrowki, kocyk i sterylizatr do butelek natomiast oporcz zakupow wczoraj bylismy w szpitalu w Pruszkowie obejzec porodowke bo polozna ktora w Pruskzowie prowadzi skozle rodzenia daje taka mozliwosc, i.... niemoglam spac cala noc.... sal gdize odbywaja sie porody jest 2 + jedna sala do ciec cesarskich... akurat jak bylismy w jednj byl porod a w drugiej dizewczyna siedial a tylko z podpietym ktg wiec moglismy zajzec na chwilke, maja duzy prysznic i wc, zielone sicny i lozko porodowe, w tej samej sali jest ktg i jakas inna aparatura, waga dla dziecka worki pilki itp choc szczerze mowiac jestem spostrzegawcza i pamietam co widze ale wczoraj tak sie zestresowalam ze niemoglam z gardal wydobyc glosu i niewiele pamietam jak ta sala naprawde wygladala, jak mialam siew odezwac to mi sie plakac chcialo, pozniej ogldalismy sale poporodowe gdize mamausie z malenstwami lezaly i te wszytkie dzieciaczki takei mikroskopijne w ramionach mamus i wiecie co jeszce weszlam na strone szpitala a tam tekst : Nasz blok porodowy składa się z dwóch jednostanowiskowych sal porodowych, sali cięć cesarskich i trzyosobowej sali przedporodowej z łazienką i telewizorem. Sale porodowe posiadają nowoczesne łóżka porodowe, wannę z hydromasażem i łazienkę z prysznicem. Umeblowanie sal przypomina atmosferę domową, są worki sako i piłki pomagające rodzącej pacjentce bądź parze na przyjmowanie najbardziej wygodnych pozycji podczas porodu. Dysponujemy najnowszej generacji aparatami KTG i USG. BLOK PORODOWY JEST KLIMATYZOWANY Prowadzimy porody w sposób profesjonalny mając jednak na uwadze życzenia i oczekiwania przyszłych rodziców dotyczące np. enemy, golenia włosów, nacinania krocza, przyjmowanych pozycji etc. W trakcie porodu prowadzimy ćwiczenia oddechowe relaksacyjne jak również stosujemy leki rozkurczowe i przeciwbólowe. Znieczulenie zewnątrz oponowe jest możliwe ze wskazań medycznych nieodpłatnie lub na życzenie w ramach indywidualnych kontraktów anestezjologicznych, po uprzedniej konsultacji w czasie ciąży. Istnieje możliwość odbywania porodów rodzinnych z korzystaniem z sal 2- łóżkowych o podwyższonym standardzie. Nie limitujemy czasu przebywania z położnicą i dzieckiem mężowi lub osobie towarzyszącej przy porodzie. Po porodzie mamy z dziećmi przebywają na salach 2-4 łóżkowych wyposażonych w WC, prysznic a także wanienki i punkt przewijania noworodka. W sytuacji gdy dziecko przebywa w oddziale noworodkowym mama może kontaktować się z nim bez ograniczeń. Szpital propaguje karmienie naturalne. czyli generalnie wszystko ladnie pieknie poki nie przyjedizesz rodizc... eh no i mam teraz metlik co robic czy rodizc tu bo Tz blisko, czy Inflancka bo tam przynajmiej za nic nie place... doczytam Was w miedzyczasie mielgo dizonka Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-01-20 o 10:30 |
|
|
|
#3740 | ||||
|
Zadomowienie
|
kolba gratuluję wytrwałej i pięknej córci - jutro już piątek
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie przyjrzałam się jakiej firmy to wózek Sprawdzałam tylko jego funkcjonalność. Został u teściów, więc jak następnym razem będziemy u nich, to sprawdzę jakiej marki toto ![]() Dziewczyny, wybieracie sobie pozycję do rodzenia? Czy w ogóle w szpitalach, gdzie będziecie rodzić, jest taka możliwość? Ja postanowiłam rodzić "w kuckach", ale oczywiście przy ostatniej wizycie zapomniałam się zapytać, czy w ogóle mogę Edytowane przez brązowiutka Czas edycji: 2011-01-20 o 10:34 |
||||
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami, jak jestem to poprowadzam sobie wózek z maluchem i powiem, że prowadzi się lekko i zwinnie, więc moim zdaniem jest ok. Montii co do tych nakładek silikonowych, ja patrzyłam w świecie dziecka i jeszcze w innym sklepie, gdzie są te wszystkie "pierdoły". teraz chyba przejdę się do apteki po to Bosti, witaj !!!
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-20 o 10:27 |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja dziś kompletnie niewyspana, bo bardzo późno poszłam spać
Idę na kontrolę do gina, zobaczymy co się dowiem.kolba wspaniała śliczna córeczka a do jutra wcale nie tak daleko, niedługo będziecie w domu razem bosti współczuję, bo ja też ze słodyczy nie potrafię zrezygnować ![]() ale jak trzeba o siebie dbać to nie ma innego wyjścia jak przestrzegać diety. Będzie dobrze
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś znowu słabo spałam. standard od 5 do 7 bezsenność dziewczyny, które sa juz po 30-tym tygodniu, powiedzcie czy czujecie często Wasze maluchy ?? ja swoją czuję mniej ostatnio.....i się martwie. W sumie ma już mniej miejsca, więc może to dlatego?
|
|
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eh a jak czytam jak opisuejsz porod to jakbym sama tam byla... eh ja to mam jakies dziwne reakcje bo na takei szczescie reaguej placzem... dizewczynki duzo zdroweczka dla Was i niech coronia szybko rosnie i niedlugo zawita w domku z Wami ![]() Iweczka ja jetem w 33 ale jakby wiecej maly sie rusza i boje sie ze moze przez to ostatnie sprzatanie ciagle detergentow sie nawdychalam a on szaleje?? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-01-20 o 10:48 |
|
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
bosti, Stysia, witajcie z powrotem
![]() Stysia, faktycznie jesteś zalatana, ale to dobrze, że masz tyle siły i energii do tego wszystkiego i nie musisz leżeć ![]() ja też zmykam się uczyć... |
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolba aż sie poryczałam jak przeczytałam post od Ciebie i zobaczyłam mala Oleńkę.Jest taka malutka i śliczna
Monti dzisiaj jak jechałam do pracy w autobusie wyświetliła się informacja,ze dziś imieniny obchodzą m.in.Fabian.Wszystkie naj z okazji imieninek dla twojego synka .Pogłaszcz brzuszek ode mnie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
bosti i stysia71 oczywiście że nie zapomniałyśmy o Was Kolba siedzę i ryczę po przeczytaniu Twoich postów i po obejrzeniu zdjęcia!!! uświadomiło mi to że moja kruszynka jest już małym człowieczkiem...ach IZABELA czy możesz napisać jaka gatunkowo jest ta pościel którą zamówiłaś, bo chcę ją dziś zamówić, ale chciałbym poznać Twoje zdanie ![]() iweczka jak masz RMUA to nie musisz pokazywać książeczki. a co do ruchów to moja dzidzia ma różne dni, ale z moim przednim łożyskiem to się przywyzczaiłam już że ruchy są umiarkowane, nigdy mocne. jedynie jak usłyszałam o szpitalu że mam isc to sie zdenerwowałam to miałam wrażenie że on mi wyjdzie z tego brzucha, i odtąd już wiem jak negatywnie stres wpływa na dziecko. było nienaturalnie ruchliwe!!! mnie wczoraj zgaga chciała zamęczyć, zjadłam o 18 dwa talerze zupy ogórkowej, a rekacja po 2 godzinach, no masakra, wypiłam z litr mleka, dzieki czemu jakoś zasnęłam. tż chce za tydzien jechać po meble dla dzidzi, bo uświadomił sobie że my ciągle nie nie mamy oprócz wózka. ja mam trochę obawę, żę to jeszcze wcześnie. ale musi być tylko dobrze!!!
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-20 o 10:54 |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Bosti witaaaaj!
![]() Kolba, śliczna córeczka dużo wytrwałości dla Was!
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

.

a tam takich nie ma. a z drugiej strony łóżeczko bedzie tak ustawione ze tych ewentualnych wyrzezbien i tak nie bedzie widac, wiec czy jest sens kombinowac? szukam jakiejś ładnej pościeli dla dzidzi tylko takiej nietypowej, nie w misie itp. tylko może w jakąś kratę, coś oryginalnego bym chciała. a i jeszcze mam pytanie co wy myślicie o tych baldachimach? przydatne to jest?

a wcześniej pod koniec roku okrutne zmęczenie i przepracowanie - ale udało mi się przepracować tak jak założyłam do końca grudnia, a od stycznia już odpoczywam 

wrr