![]() |
#121 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: teściowa się do mnie nie odzywa....
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to ma do rzeczy? Facet nie szanuje Twojej Mamy, więc nie szanuje również Ciebie. I dziwi mnie, ze na to pozwalasz. Dla mnie facet po takiej akcji byłby skreślony. Nie mogłabym być z kimś, jeśli czułabym, ze nie akceptuje/szanuje osoby, którą kocham. Moja też nie jest pięknością, ciężko pracowała latami, co się na niej odbiło, ale mój Tż traktuje ją prawie jak swoją własną matkę. Dlatego sytuacja jest dla mnie niepojęta. PS: Mój pierwszy post ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym dziwi mnie jedno - taka zapracowana na gospodarce a jest "piękna"... jakoś mi się to nie widzi coś.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moja mama w domu nie jest sama, mam jeszcze brata i siostre w domu... ale to nie zmienia faktu, że powinnam mieć dobre stosunki z matką, a od czasu jak jesteśmy razem z TŻ (ponad 1,5 roku), one się pogorszyły... on ma 28 lat, ja 22 lata... często się kłócimy (prawie co tydzień...) i albo czuje, że go bardzo kocham ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Nie chciałabym być z kimś kto się wstydzi mojej mamy.
Tylko czekać aż ciebie zacznie się wstydzić i on będzie balował i brylował w towarzystwie a ty zostaniesz w domu przy garach ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-01-19 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Żałować??? O, matko! Wiesz, im więcej o nim piszesz, tym gorzej to wygląda.
I co z tego, że nie zgodziłabyś się po ślubie??? Ty już teraz nie masz nic do gadania, nie liczy się z twoim zdaniem , nie szanuje twojej matki, nawet studia ci narzucił... i dlaczego to nagle miałoby się zmienić po ślubie? Nie rozumiesz jednego, jeśli coś się nie układa przed ślubem, nie ułoży się i po ślubie. I jak nie chcesz tam bywać co tydzień, to przestań tam tak często jeździć.A co? Boisz się, że misiu tupnie nóżką? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
ona (teściowa) głównie domem się zajmuje, gotuje, sprząta, czasem popracuje na dworze...( zwierzętami i pracą w polu zajmują się bracia i ojciec TŻ...) ale chodzi do fryzjera, ładnie się ubiera itp. .. a moja mama ostatnio u fryzjera była 3 lata temu, ciuchy ma po kimś albo najtańsze kupi może raz na rok, bo szkoda jej pieniędzy, na jedzenie brakło... nam się nie przelewa, ciężko się utrzymać z renty po ojcu i marnej wypłaty siostry...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2011-01-19 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż swoją niezależność od niego. Pokaż mu , że potrafisz sama zagospodarować sobie czas. Pokaż mu , że nie jest najważniejszy w Twoim życiu i doskonale sobie poradzisz gdy np. w weekend nie spotkacie się. Powiedz mu następnym razem w sobotę chcę być u mnie a jak się nie zgodzi to powiedz , trudno najwyżej nie zobaczymy się w ten weekend. Ale tak szczerze to po pierwsze 1. nie dałabym sobie wejść na głowę tak jak ty 2. a po drugie nie byłabym nigdy z takim facetem ![]() edit: jeszcze jedno mi się nasunęło na myśl: Na świecie nie jest tylko twój obecny tż, jest wielu wartościowych facetów, którzy Cię uszanują, będą martwili się o Twoje potrzeby i chętnie będą rozmawiali z Twoją mamą, nie wstydząc się pokazywać z nią na mieście ![]() Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-01-19 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2011-01-19 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
ja bym ja olala na twoim miejscu
![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
i życie i związek i kontakty z przyszłymi teściami wyglądają tak jak wyglądają, bo autorka ma problem ze sobą. Ze swoja samooceną, asertywnością, poczuciem niższości.
Faceta pewnie nie rzuci, bo jej się wydaje, że Pana Boga za nogi chwyciła i nic lepszego jej się nie trafi. Innymi słowy tworzy sobie piekiełko na własne życzenie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Coś w tym jest.
Swoją drogą mam wrażenie, ze szkoda naszych klawiatur, palców i wizażowych serwerów. Bo wszystkie nasze argumenty lovely_xd zwyczajnie olewa, udaje, że nei widzi, albo ma za irytujące chrzanienie. To się już chyba nawet różowe okulary nie nazywa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
postaram się z nim porozmawiać, powiem czego JA CHCĘ I OCZEKUJE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, tak Cię czytam i czytam i w tym momencie mnie naprawdę przytkało. Koleś Cię ustawia po kątach, nie chce mu się tyłka do Ciebie ruszyc, obraża Twoją matkę i totalnie jej nie szanuje, rozkazuje Ci i dysponuje Tobą jak meblem i generalnie jest nieciekawym typem. A Ty z nim jesteś bo... się boisz, że byś żałowała, że go straciła... Wiesz jak Ty z takim podejściem chcesz za mąż wychodzic to to przerażająca wizja jest: ŚLUB POWINNO SIĘ BRAĆ GDY W ZWIĄZKU JEST DOBRZE, SPOKOJNIE, NIE MA PROBLEMÓW ANI BIEŻĄCYCH ANI TYCH ZAMIECIONYCH POD DYWAN, JEST MIŁOŚĆ, AKCEPTACJA, ZAUFANIE, SZACUNEK I SAMODZIELNOŚĆ FINANSOWA . A PONADTO MA SIĘ PEWNOŚĆ, ŻE JEST SIĘ W ZWIĄZKU W PEŁNI SZCZĘŚLIWYM, USATYSFAKCJONOWANYM A PARTNER JEST TYM JEDYNYM. Takie jest moje zdanie. Czasami myślę, że jakby takie były wymogli udzielania ślubu to ślubów byłoby mniej o 2/3 a rozwodów o 90%.
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() on czasami jest kochany, wspiera mnie, motywuje.... ale te jego wady.... ![]() raz cały wieczór nie odbierał telefonów ani nic.. następnego dnia tłumaczył się, że spał... wydwało się, żę był wtedy w knajpie z kolegą i panienkami, jak dostałam smsa o treści mniej więcej: "Kasiu już wiem czemu tak się zachowywałaś bo to by był twój pierwszy raz ale nie przejmuj się to żaden powód do wstydu pozdrawiam i miłego dnia życzę...." oczywiście nie mam na imię Kasia... tłumaczył się, że był wtedy z kolegą w knajpie i poznali tam jakieś dziewczyny i niby ten jego kolega miał do czynienia z tą Kasią i pisał od niego tego smsa, bo ten kolega ma dziewczynę i ona nie mogłaby znalezc w jego telefonie, że on ją zdradza...... ale jak chciałam poznać tego kolegę i porozmawiać o tym, to oczywiście się nie udało, były pretensje, że mu nie ufam itp.. potem za pare tyg. dostałam pierśćionek.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty sobie jakieś jaja robisz *przestaje pomału wierzyć w prawdziwość tej historii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
![]() no ale co będzie to będzie... w sobote idziemy na urodziny do brata TŻ i będzie tam też oczywiście "teściowa" i zobaczę jak to będzie... może jej przejdzie tak jak kiedyś... ;P (kiedyś zostawiłam niedopitą herbatę parę razy i zostało mi wypomniane przy zmywaniu naczyń, że HERBATA, CUKIER I CYTRYNA kosztują.. wkurzyłam się i pojechaliśmy z TŻ na obiad do miasta... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I Ty ot tak sobie łyknęłaś to, bo dał pierścionek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
to chyba prowokacja
![]() a jak piszesz na serio to dziewczyno wez idz odpocznij od facetow, zwiazkow, mezczyzn, zastanow sie nad swoim zyciem i pomysl jak dalej nim pokierowac,zbey stac sie niezalezna kobietą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, jak już ktoś wspomniał, szkoda się produkować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- a co mam napisać??? boooże on mnie chyba zdradza, ma mnie w d..., nie szanuje mnie, nie szanuje mojej matki, będę miała przechlapane z nim życie.... nie ma weekendu, żebym nie mówiła mu jak mi przeszkadzają te wszystkie sprawy i płakała przy nim a on tylko na to, że jakoś to będzie, że teraz musimy być u niego, pomagać, żeby potem być na swoim.... ale ile mam czekać na te "kiedyś..." ... moje życie "teraz" też powinno być ważne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Widzisz, ale jak pokazały już choćby liczne wątki na tym forum, pierścionek nie jest magicznym amuletem gwarantującym wierność i dozgonne szczęście.
Tak na marginesie, abstrahując od idiotycznego tłumaczenia, co to jest za tekst "pozdrawiam i miłego dnia życzę" w kontekście tej wiadomości? "Właśnie Cię zdeflorowałem, miłego dnia życzę." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
A ten pierscionek to aby napewno na zareczyny czy jako przeprosinoinator zebys mu glowy nie zawracala swoimi przypuszczeniami o zdrady?
Jak dla mnie to troche na sile sie trzymasz tego faceta. O tu domek buduje zebyscie mieli przytulne gniazdko, tu nie musze ze swoja matka siedziec bo nie oszukujmy sie gdybys chciala znalazlabys sposob zeby wiecej byc z rodzina, ale tak ci jest wygodniej... Facet znalazl sobie dziewczyne ktora sobie wychowa i w sumie juz to zrobil. A gadanie O to ja mu teraz powiem jak dla mnie na nic sie nie zda bo on cie zostawi gdy zaczniesz sie mu stawiac.
![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro jesteś nieszczęśliwa, to po co się w to pakujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. Nie każdy może byc szczęsliwy w życiu, no sorry batory, muszą byc też takie, które mają życie zrąbane i to najczęściej na własne życzenie. Nie ma się co przejmować, serio. Co to, Wy się bedziecie męczyc całe życie, czy ona? A niech sie męczy, jej sprawa i jej wybór.
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, to nie jest "ten jedyny". Masz dopiero 22 lata, a desperację "starej panny" rodem z początku XX wieku, sorry - tak to wygląda. Dlaczego tak uważam? Dziewczyna niezdesperowana nie boi się powiedzieć facetowi "nie", nie boi się modyfikować pewnych planów, ustaleń, nie boi się stawiać czasami na swoim i nie zgodziła by się na trwanie w takiej sytuacji. Ty się zwyczajnie boisz, że facet kopnie Cię w wiadomo co, jak przestaniesz grać 100% na jego zasadach. Właściwie nic w tym związku nie jest Twoje, ustalone pod Ciebie i dla Ciebie. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-01-20 o 07:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.