|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Młoda - kopę lat. Już prawie zapomniałyśmy o Twoim (waszym) istnieniu. Fajnie zę jednak sie odezwałaś
Martuko - ZASZALEJ!!. Jeszcze niejdnej rzeczy sobie dmuwisz w przyszłości. A jeżeli chodzi o Włochy to tam teraz są pzeceny u nich zaczynają się po 6.01. Ja to zawsze z Włoch buty sobie przywoziłam. No i włoski jest Beneton. Gmyrelka - ja to taka do końca bezinteresowna to nie jestem. Jak tak czytam co Libra w kuchni wyrabia od razu ją lubię. No i tak jak napisała "prawie" w moim wieku jest. ![]() Cytat:
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Libra, moze bys urzadzila jakas wielka wyzerke, he????
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
MARTUKO SPA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ty dla dzieci robisz cos CALY CZAS!!!! TERAZ NADESZLA KOLEJ NA CIEBIE!
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi – bardzo mi Ciebie szkoda. Z TZ Ci się nie układa ( bo to palant jest), teraz jeszcze te nadgarstki więc nic dziwnego że jesteś podenerwowana. A dziecko to wyczuwa i być może dlatego nie che jeść. Ale jeżeli to tylko jeden dzień czy jeden posiłek to nie powinnaś jeszcze wpadać w panikę. Ja zawsze próbuję się wprowadzić w dobry nastrój przed karmieniem bo jak jestem zdenerwowana to Oliwka już na pewno nic nie zje.
I strasznie Ci zazdroszczę Krymu
|
#1085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja zazdroszcze Ci Indii, kawki w Rzymie i pewnie wielu innych miejsc; a na dodatek tzta ;zmykam do lazienki |
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar - ja też Cię nie lubię już!!!!!!! Kobieto, ależ Ty masz nogi.... Zdenerwowałaś mnie
Laski mam problem (który mi się przypomniał, bo patrzyłam na tę sukienkę Anakazar, której już nie lubię) : ja nie wiem, w co się mam ubrać, nie potrafię kupić sobie ostatnio nic fajnego, wyglądam powoli jak powrót do przeszłości. W każdym razie wchodzę do sklepów i jakieś dziwne te ubrania i siebie w nich sobie sama nie wyobrażam i nie wiem, co mam kupić, nawet mierzyć mi się nie chce... K****a mać - gdzie ja mam szukać jakiś sensownych wzorców i inspiracji? Na codzień albo widzę jakieś stare baby w pracy - ubierające się jeszcze gorzej niż ja albo chude małolaty... a jednak jestem po 30 No i w ogóle nie mam czasu na zakupy za bardzo (babcia nie chce zostawać z młodym) i generalnie o wiele lepiej wyglądam w spódnicach (ukrywają dziwaczne uda) i w ogóle milion dylematów
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-01-20 o 07:48 |
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Libra widać uwielbiasz bycie w kuchni. Ja wczoraj sałatke jarzynową zrobilam i teraz zjadam. Nic więcej mi się nie chce. Może jakiś przepis co zrobić z prawie 3kg królikiem Miał być na zupki dla małego, ale chrzestnica go zamroziła żeby nie czuć w rękach martwego ciałka i teraz muszę na raz go zrobić
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
A może upiecz królika - pamiętam, że w dzieciństwie jadłam pieczonego i był super.
Co oni mi dawali do jedzenia... króliczki malusie
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-01-20 o 08:21 |
|
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blok bambo nie ma w sobie czekolady,więć to nie to o czym napisałaś,a tych lodów to ja znowu nie znam ![]() Cytat:
![]() Ważne,że waga spada. Czyli dobrze myślałam co do yoonki-pewnie tak samo gruba jak Pop i Megi ![]() Cytat:
akurat Ciebie to parę dni temu widziałam i Tobie chyba to klikanie w klawiature za bardzo coś na wzrok pada Łydki długie,smukłe jak sarenka i narzeka![]() Lecimy niedługo z rodzicami do sąsiedniego dużego miasta-już się boję.Oby tam nic z odzieża dziecięcą nie było
|
|
#1090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to w mojej rodzice robię za styliste:moja siostra,mama,mąż beze mnie na zakupy nie pójdą.Kupno butów,spodni,kurtki czy torebki(wszystkiego praktycznie)jest konsultowane ze mną,zakupy umawiane są pod mój przyjazd,a jak którąś przyciśnie w sklepie to wysyłają mmsa. Ja ogólnie gdzieś wchodzę do sklepu i wiem co jak i do czego.Zawsze wynajdę jakaś "perełke"o którą potem pytają gdzie ja to kupiłam. Nawet w lumpeksach uda mi się wynalezc coś fajnego,innego. Chociaż teraz samą siebie zaniedbałam,bo wszystko pcham w Nine Może też dlatego,że w tej chwili nie mam gdzie się stroić,a wszystko i tak kurtka przykrywa.
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Martuko oczywiście,że zrób coś dla siebie przecież od wielu miesięcy robisz wszystko co najlepsze dla dzieci,a po za tym przeciez to są pieniążki za szpital czyli Twoją męczarnię Młoda no wkońcu też miałam pisać do Ciebie na nk Cigi bidulko,może Basia ma chwilowo brak apetytu poczekaj chwilkę. Czasami bym chciała żeby Daniel tak czegoś nie chciał,bo on wszystko wciąga i zjeść nie da niedługo to będę w kiblu jadła żeby zjeść spokojnie ![]() Danio tez się nauczył robic tany tany i coś sobie podśpiewuje takim cieniutkim głosem,nawet ma swoje ulubione piosenki ![]() Dusiaka piękne podejście szczególnie to"kto mądrzejszy" hehe Co do ubioru ja tez czasmi widze co chcę kupić tylko za nic nie mogę nigdzie tego znaleźć
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-01-20 o 08:51 |
|
|
|
#1093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baklave muszę wypróbować Też Ci zazdroszczę tego Krymu , ja to penie nigdy tam nie pojadę ![]() A co studiowałaś jeśli można wiedzieć? Cytat:
O! nastepna "gruba" Cytat:
Jest tyle potraw których jeszcze nie robiłam i często wydaje się że coś jest trudno zrobić a okazuje się że nie. Może z tego króla zrób pasztet, pamiętam z dzieciństwa mój tato zawsze robił bo chodowalismy króliki. Albo upiecz jak Megi radzi w ziołach najlepiej albo uduś w śmietanie ____________________ Jestem wykończona po dzisiejszej nocy , Miko tak się wiercił , wziełam go do siebie , gdzie tam nic to nie dało budził się chyba milion razy i walił głową o wezgłowie łóżka , musze tam coś wymyślić. Już miałam plan poobiedniej drzemki a przypomniało mi się że do dentysty sie umówiłam na dzisiaj |
|||
|
|
|
#1094 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
jakies 25kg za duzo mam. dluuuga droga przede mna.
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Martuko wydaj na siebie
Ja jak dostałam kase z pracy to większość zakupów zrobiłam dla siebie ciuchowych. Megi - że jakie masz uda ? A co za problem z młodym iść na zkupy ? Szymek jeszcze śpi .. szok normalnie
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka do Anoreksji to Ankazar jeszcze daleko , widziałyście tą modelkę co zmarłą nie dawno właśnie na anoreksję? straszne jaka to musi być straszna choroba
|
|
|
|
#1097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
cigi może przejdz się kochana do lekarza i wez sobie miej w domku jakieś lekko wyciszające tabletki na uspokojenie-przy tych bardziej stresowych sytuacjach łyknij i będziesz sama spokojniejsza i na Basi się Twój stres nie będzie odbijał,bo szkoda malutkiej,która odczuwa Twoje samopoczucie i sama się denerwuje.A i Tobie będzie lepiej,bo potem nie będziesz czuła się paskudnie przez to,że na Basię nakrzyczałaś.
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- wariatki
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka to ile ważysz?
Ania tylko zalezy jaki ta młoda będzi emieć gust , ja bym się chyba tak nie poddała pod czyjeś dyktando Też mam podobne odczucia jak Megi co prawda ja do pracy się nie muszę ubierać.Jednak jak chodzę po sklepach to wydaje mis ię ze nic dla mnie nie ma , młodzieżowo już chyba nie wypada a znowu jak star baba też nie ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Na stres to polecam wysiłęk fizyczny na świezym powietrzu, jak dam sobie porządnie wycisk to żaden stres mi w głowie . Albo spokojniej Yoonka pisała o jodze. Tez kiedyś cwiczyłam , na długie sesje może nie ma czasu ale można poćwiczyć pojedyncze asany które pomogą w walce ze stresem i jestem w 100% pewna że działa |
|
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
Cigi na stres pomaga tez suplementacja magnezem i rezygnacja z kawy i czarnej herbaty. i ja bym nie robila z dziecka na sile wegetarianki, mysle, ze to nie jest tak, ze nie zjadla, bo na mięsie. wmawiasz sobie, bo Ty miesa nie lubisz.
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie że co pół godziny przez niego na nogach jestem
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Uda mam jakieś nieproporcjonalne. Takie jakby co najmniej jeden rozmiar większe niż reszta
A z młodym... chyba dzisiaj się popołudniu do Arkadii przejadę - jak jest jeszcze mało ludzi, żeby mi go czymś nie zarazili.A Ty AniaP kiedy się wybierasz do Wa-wy?
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-01-20 o 09:40 |
|
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu po którymś jej narzekaniu,że jak to ja mam fajnie,że mogę nosić leginsy,wzięłam ją do sklepu kazałam przymierzyć rurki i leginsy i matka po spojrzeniu w lustro i wykrzeczeniu"Ty jesteś nienormalna,z matki nastolatkę chcesz zrobić "wyszła ze sklepu.Na drugi dzień sto razy się pytała czy oby na pewno jej to pasuje i po moich zapewnieniach kupiłyśmy i leginsy i rury.Mama lata tak ubrana,wygląda świetnie,sama się sobie podoba,tata zazdrosny czasami coś sobie człowiek wbije do głowy i żyje w przekonaniu tak parenaście lat,że ma coś grubego czy krzywego i ma masę niepotrzebnych kompleksów.Cytat:
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia mi to się wydaje że ja w ogóle nie śpię.
Megi chyba wszyscy mają uda grubsze niż reszta nóg , a poza tym pamiętaj że urodziłaś dziecko ,Twoja sylwetka zmieniła się bezpowrotnie, kości miednicy się rozszerzyły i już tak zostaną. Bardzo mało jest kobiet które wracają co do centymetra do swoich starych wymiarów z przed ciąży. Ja nawet jak po 1 ciąży schudłam do starej wagi a nawet mniej to biodra i tak były szersze |
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba, że ktoś naprawdę ma coś krzywego lub grubego.
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam kiedy mieć jakiejkolwiek aktywności fizycznej niż spacerów z pchaniem wózka(około 2h dziennie) i 1-2 razy dziennie tulenie z tz
. Chętnie bym na rowerze pojeździla, tylko jeszcze za zimno żeby młodego na fotelik zabierać. Ale już chociaż mam wytypowany do kupienia
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar wiem o co chodzi , wiem że Ty im doradzasz a nie narzucasz , mi chodziło o to że ja nigdy nikomu na tyle nie zaufam że ktos mi powie że wyglądam dobrze a ja się w czymś źle czuję , np nigdy nie założę legginsów(tylko przykład) nawet jak mi 100 osób powie że ok. owszem wysłucham rady ale nie koniecznie posłucham.Chyba że chodzi o coś na czym się kompletnie nie znam , ale na czym ja się nie znam
|
|
|
|
#1109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widziałyście coś takiego? http://vod.onet.pl/zaklinacz-dzieci,...6,odcinek.html Libra ja tez uwielbiam gotowac kiedyś ciągle wymyślałam cos nowego a teraz nie mam czasu ani chęci za bardzo,musze to zmienic bo wiem ile to radości sprawia ![]() jak bys miała jakieś sprawdzone przepisy to ja bardzo chętnie
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia pokaż ten fotelik , ja przy tym starszym tez miałam taki z regulowanymi podnóżkami i jak był jeszcze mały to oparcie mu za głowę sięgało i po bokach tez były takie zaporki
Megi to ja mam to samo jak tyję to uda najpierw i to najtrudniej odchudzić ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Oliwka zależy co by Cię interesowało, już tu pisałam wcześniej że w tym tyg kuchnia tatarska u mnie.Lubię robić różne potrawy tradycyjne dla różnych kuchni, polskie też Widziałam kiedyś tą zaklinaczkę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

Miał być na zupki dla małego, ale chrzestnica go zamroziła żeby nie czuć w rękach martwego ciałka

((