Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 09:30   #3241
violisia
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
... A wczoraj jeszcze mówi do mnie "żonka a który Ty już masz miesiąc, piąty?" (dzień wcześniej twierdził, że jestem już w 28 tygodniu ) no to mówię mu "szósty kończę, zaraz zaczynamy siódmy" a on na to " o kurddee to już, to już, my nie mamy czasu, ja muszę pokoik malować, trzeba meble zamówić do kuchni" i dzisiaj z samego rana pojechał do firmy, która nam kuchnię robiła,
heheh no to widzisz biedny maz widzi jak sie czas skraca:P hehehhe
moj tez ostatnio wielkie oczy zrobil, jak mu powiedzialm ze juz mam 6 miesiac hehe:P
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Wizyta jest 0 15.30. Jak będę po to na pewno napisze, nie mogę sie juz doczekać, w końcu zobacze jaki jest już duży

Ale ładny i malutki brzuszek.

Będzie na pewno, nie ma innej opcji
no ja mysle dzieki)
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:31   #3242
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
ja tez dzisiaj mam wizyte u doktorka, mam nadzieje ze wszstko bedzie ok..
violisiu

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
the-sania ale ja ogólnie od zawsze jestem z tych "większych" więc u mnie się chyba troszkę chowa
Z jakich??????

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
(...)a ja ciągle się zastanawiam, czy używać tych butelek, które zamówiłam i mają BPA.:/
sania ja Ci zabraniam ich używać Taka będę!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:31   #3243
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

No Moria, wielki dzidziol musi Ci tam siedziec, wiekszy od mego masz, az oczyska zrobilam.
Stary 2011-01-20, 09:32   #3244
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lola, to u mnie 20tc tuż tuż Od czasu do czasu czuje jakby jakies malusie drgania ale nie wiem czy to dzidzia czy to może po prostu jakieś gazy w brzuszku? Diabli wiedzą

Super wanna !! Ile ona kosztuje ?
Daaiissyy te malusie drgania, to właśnie to!! !! ..bo ja na początku też takie "niewiadomoco" czułam, ale wtedy jescze nie do końca zdawałam sobie sprawę, że to moja dzidzia, ale później coraz silniej, silniej i teraz z perspektywy czasu wiem, że to było właśnie to Nom, to teraz tylko czekamy, aż mocniej poczujesz i znajdziesz się w niebie razem z nami (), bo taaakie extra uczucie

A wanna fajna, ale cena nie zweryfikowana, bo mi się wydawało, że w jakimiś sklepie widziałam właśnie takie z termometrem i dozowonikami ok 40-50 zł, a dziewczyny w necie znalazły z tej samej firmy, której link wkleiłam za dwa razy tyle

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A jeszcze mam do Was pytanie, bo mnie w nocy strasznie kuło w brzuchu z lewej strony, nisko... Wiecie co to może być? Nie wiem, czy nie ze stresu, ale tak zabolało, że aż mnie obudziło
A lekarza spytam chyba dopiero 18.02 na wizycie kontrolnej... hmm... chyba, że lekarz na usg 3d mi powie, co to, to wtedy za 5 dni. Pytam, bo to już chyba 3 raz mnie tak zabolało
Mam nadzieję, że to nic z dzidzią.
Matallewar prosimy bez paniki Spokojnie, przy mojej ostatniej wizycie rozmawiałam o wszytskich bólach, kłuciach itd z lekarzem i powiedział, że dzidziuś się układa i macica rozrasta.. a i jeszcze, że to może od tego, że łożysko "idzie do góry".. Eh! nie lubię tego nazewnictwa

Dziewzcyny a oglądał ktoś z was dzisiaj dwójkę? Mówili, że dzidziusie słysza dopiero od 26 tygodnia ciąży.. w moim przypadku puszczanie kołysanek było za wczesne! Ale nie żałuję, bo teksty paru z nich znam już na pamięć, a pewnie przyda się jeszcze ta umiejętność

Amarcia ale z Ciebie laseczka
Stary 2011-01-20, 09:33   #3245
the_sania
Wtajemniczenie

Moria no chyba wyjścia nie mam i muszę się posłuchać
swoją drogą koleś sprzedaje teraz 100zestawów tych butelek na aukcjach i mu schodzą wszystkie!

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:34   #3246
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
No Moria, wielki dzidziol musi Ci tam siedziec, wiekszy od mego masz, az oczyska zrobilam.
Iga wymiarowa jak na dziewczynkę więc to nie kwestia dzidzi a raczej mojej "drobnej" budowy ciała

Stary 2011-01-20, 09:34   #3247
amarcia
Wtajemniczenie

Naprawdę taki malutki? chyba mi takie ujęcie wyszło czy co... Czasem jak patrzę na ten brzuchol wydaje mi się że z Wiki taki miałam, jak do porodu jechałam
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:34   #3248
the_sania
Wtajemniczenie

Lolka a jakie masz te kołysanki? z netu czy coś? podasz jakieś tytuły?

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-20, 09:34   #3249
zosiaaa
Zadomowienie

moria, a ty jak te orzechy ugotujesz to ten płyn ma jakiś zapach??? I Ile musisz ugotować tych orzechów zeby np starczyło Ci na jedno takie sprzątanie???? a co do brzuszka to bardzo ładny, no i z tego co widać to ty jeszcze wcięcie w talii posiadasz, o którym ja juz u siebie nie pamiętam

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:35   #3250
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria no chyba wyjścia nie mam i muszę się posłuchać
swoją drogą koleś sprzedaje teraz 100zestawów tych butelek na aukcjach i mu schodzą wszystkie!
Myślę, że każdy z tych kupujących nie jest świadomy zagrożenia. Pewnie spora część ludzi, nie ma pojęcia co to jest to BPA

Stary 2011-01-20, 09:36   #3251
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Kwiatecku po prostu tesciom sie b. ciezko zyje... Ale do cholery co mnie to obchodzi? Ok, mozna pomóc ale bez jaj !
Nie wiem czy wprost powiedzieli ze mamy 1200 zapłacic tzn całość (nie sadze, ze tak było?) czy to raczej moj szanowny mąż wyszedł z taka inicjatywą... Rece mi opadają
też bym się wkurzyła jakby małż wydał na cokolwiek taką sumę bez porozumienia ze mną Jednakże, może wsadzę kij w mrowisko ale nie wszystkie rodziny są takie same i nie każdy rodzić tak samo podchodzi do wychowania i wydatków, tym bardziej jeśli chodzi o dorosłe dzieci. Jedni będą pomagać i w życiu nie pomyślą, aby cokolwiek wziąć od swoich dzieci a drudzy odwrotnie. Trzeba się z tym pogodzić. Daisyy, może Twoi teściowie rzeczywiście nie mieli z czego zapłacić tego rachunku Może trochę za surowo ich oceniasz?
Ja akurat mam rodziców bardzo chętnych do pomocy i w życiu ode mnie nie wezmą ani grosza, za to teściowie mają trochę inne podejście. Nie potnę się z tego powodu przecież
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:38   #3252
amarcia
Wtajemniczenie

Moria ja z tych większych większych zaczynałam od 75kg, to wiesz... Po Wiki tak naprawdę już "nie doszłam" do siebie i byłam na siebie zła, ale z drugiej strony w większym rozmiarze miałam fajniejsze cycuszki i to mi się podobało i chyba nie tylko mnie...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:38   #3253
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że każdy z tych kupujących nie jest świadomy zagrożenia. Pewnie spora część ludzi, nie ma pojęcia co to jest to BPA
bo do tej pory w sumie wszystkie takie butelki, które były produkowane zawierały BPA, tak?tylko o tym się nie mówiło i nie było świadomości, że to jest szkodliwe.. tak się zastanawiam, czy wszystkie dzieci, które rodziły się u mnie w rodzinie kilka lat temu, były karmione butelkami zawierającymi BPA

jeny spadam na śniadanie, co by dzidziusia nie głodzic

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-01-20, 09:42   #3254
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
bo do tej pory w sumie wszystkie takie butelki, które były produkowane zawierały BPA, tak?tylko o tym się nie mówiło i nie było świadomości, że to jest szkodliwe.. tak się zastanawiam, czy wszystkie dzieci, które rodziły się u mnie w rodzinie kilka lat temu, były karmione butelkami zawierającymi BPA

jeny spadam na śniadanie, co by dzidziusia nie głodzic
To ty jeszcze dzisiaj nie jadłaś????!!!! Mi juz od 8 tak burczało że słuchać się tego nie dało

Stary 2011-01-20, 09:43   #3255
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
moria, a ty jak te orzechy ugotujesz to ten płyn ma jakiś zapach??? I Ile musisz ugotować tych orzechów zeby np starczyło Ci na jedno takie sprzątanie???? a co do brzuszka to bardzo ładny, no i z tego co widać to ty jeszcze wcięcie w talii posiadasz, o którym ja juz u siebie nie pamiętam
Tak, wcięcie mam, tzn. z tyłu nie widać że jestem taka wielka ale z przodu to już kooonkret

Orzechy mają charakterystyczny zapach orzechów, tak jakby mokre jesienne liście, trochę kwaskowy. Ja dodaję to tego roztworu kilka kropelek olejku eterycznego, np. cytrynkę, lawendę ale i tak zapach orzechów jest wyczuwalny podczas sprzątania, po minucie znika.
Na taką pełną buteleczkę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40155924
gotuję około 15 orzechów ( 15 połówek) w szklance wody. Ja je tak gotuję z 4-5 minut a później zostawiam kolejne 5 na małym ogniu a później wyłączam płytę i tak się jeszcze moczą jakieś 10. Jak przestygną wlewam do spryskiwacza i uzupełniam wodą.

Na jak długo mi te pół litra starcza, hmmm nie wiem, różnie zależy ile sprzątam Tak jak każdy inny płyn do mycia z tym, że ten jest jeden do wszystkiego, wcześniej miałam Pronto do mebli, osobny płyn do blatów, osobny do piekarnika, a do łazienki to już w ogóle cały arsenał.
Taką cięższą chemię też mam, tj. domestos ( raz na jakiś czas zostawiam na noc w kibelku), kret ( nie wszystko rozpuszcza soda oczyszczona) i jeszcze taki preparat do pleśni Savo, ponieważ mamy bardzo wilgotno w brodziku a pleść ciężko schodzi, trzeba się naszorować a tym Savo tylko się psika, zostawia na 15 minut i spłukuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 09:46   #3256
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

MoniaK masz 100% racji ! Ja sie domyslam i zdaje sprawe ze nie mieli z czego zapłacic, bo jesli oni mają wspolnie ok 2,5 tys na zycie no moze 3 to chyba max wic 1200 za sam gaz to naprawde duza kwota. Mnie tylko chodzi o to, ze my takze mamy swoje wydatki Jak tu myslec o jakichś remontach, duzych zakupach jak wisi swiadomość, ze trzeba jeszcze tesciom pomagac Tak jak pisałam, gdy pojda na emeryture bedzie jeszcze gorzej! Ja nie chce tam mieszkac Załamana jestem

Wow Lolka czyli to juz ruchy ?? ale ja juz to czuje ok 2 tygodni, czyli mniej wiecej od 17tc. Możliwe że to ruchy? Bardzo rzadko je czuje i baaaardzo delikatnie
Pani dr na usg mi powiedziała ze mniej wiecej za tydzien powinnam poczuc wiec czeeeeeeeekam

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:47   #3257
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzieki kochana

jo_anna2010
mazianka81
listopadowa80
Martulka000

wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszej 100-dniowki
Jeszcze tylko 100 dni nam zostało?
Ależ ten czas szybko leci

Witajcie Mamuśki
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:48   #3258
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

andziot
wizyte mam 3 lutego wiec moze poczekam ale dziekuje za info jak tam Zosia dotyka brzuszka? cieszy sie z siostrzyczki?

caffelate05
kochana to bylo w listopadzie i mialam 12,6 a ty sobie badalas ostatnio?

agus87
no trzymajcie, przydadza sie strasznie... kurde moglam zrobic na obciazenia jeszcze raz...moze wyszloby w normie?

Dziewczonka
akurat jak pisalyscie o mnie- dobrze to wyczulam dwa dni siedzialam przy notatkach buuu ale zaliczylam moze troche po dobroci ale co tam

vanes
moj tez sie nie spieszy z zakupami... fakt na razie to mamy malo kasy, ale on uwaza ze jest czas i damy rade w ogole tematy ciuszki, dzidzius ciaza na razie sa mu obce kiedys powiedzial ze poki nie zobaczy malenstwa to nie uwierzy kurde tak rzadko mnie po brzuszku dotyka itp.

ddaaiissyy
tez ci sie przyznam do czegos, mojemu Tż mama oplaca jeden kredyt i niedawno sie przyznal ze wysyla jej zawsze ze 100, 200 zl wiecej bo jej sie zle powodzi katastrofa jakas jakby nie mogl sam tego oplacac, albo ja... szok! tesciu chce zebysmy zamieszkali z nimi- o w zyciu! bronie sie rekami i nogami! wiem co czujesz... mieszkam z Tż 3 lata juz, stale sami i tak mi dobrze.

hemoglobinke masz super ja mialam 12,6 w listopadzie- wiec nie narzekaj zbadaj sobie za ok.6 tyg jak spadnie bedziemy myslaly

Kwiatecek
jaki sliczny avatarek masz widze ze Tż zaangazowany- pozazdroscic tez mam malo kaftanikow i body... musze dokupic, wieksze jak cos

kruczaa
jak na czczo rewelacja- jestem dumna, ostatnio mialam 107 na czczo, a 149 po obciazeniu

Kwiatecek
to prawda, dosyc ze warzywa i owoce sa bardzo teraz drogie to jeszcze w ogole smaku nie maja... tesknie za pomidorkami prosto z pola, za salata... jedynie teraz mi smakuje papryka, rzodkiewka, grejfuty, jabka, marchewka...

witam was kochane
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-01-20 o 09:49
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:49   #3259
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Tak, wcięcie mam, tzn. z tyłu nie widać że jestem taka wielka ale z przodu to już kooonkret

Orzechy mają charakterystyczny zapach orzechów, tak jakby mokre jesienne liście, trochę kwaskowy. Ja dodaję to tego roztworu kilka kropelek olejku eterycznego, np. cytrynkę, lawendę ale i tak zapach orzechów jest wyczuwalny podczas sprzątania, po minucie znika.
gotuję około 15 orzechów ( 15 połówek) w szklance wody. Ja je tak gotuję z 4-5 minut a później zostawiam kolejne 5 na małym ogniu a później wyłączam płytę i tak się jeszcze moczą jakieś 10. Jak przestygną wlewam do spryskiwacza i uzupełniam wodą.

Na jak długo mi te pół litra starcza, hmmm nie wiem, różnie zależy ile sprzątam Tak jak każdy inny płyn do mycia z tym, że ten jest jeden do wszystkiego, wcześniej miałam Pronto do mebli, osobny płyn do blatów, osobny do piekarnika, a do łazienki to już w ogóle cały arsenał.
Taką cięższą chemię też mam, tj. domestos ( raz na jakiś czas zostawiam na noc w kibelku), kret ( nie wszystko rozpuszcza soda oczyszczona) i jeszcze taki preparat do pleśni Savo, ponieważ mamy bardzo wilgotno w brodziku a pleść ciężko schodzi, trzeba się naszorować a tym Savo tylko się psika, zostawia na 15 minut i spłukuje.
Dzięki za przepis. Muszę to właśnie wypróbować, bo ja posiadam savo, domesstos, cif, pronto i coś do płytek i osobno do podłóg i jeszcze kilka takich rzeczy które juz mi sie nie mieszcza w szafce w łazience. Troche juz tego za dużo, a te orzechy to przede wzszystkim cos naturalnego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 09:52   #3260
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm, nie wiem czy wszystkie ale pewnie większość. Wiesz u jednych może mniej było widać efekty działania, u innych bardziej, poza tym największe zagrożenie czyli zaburzenia płodności u mężczyzn, wychodzą po latach, czy komuś wtedy przyjdzie do głowy, że to od butelki
Ja to byłam na cycku a później pamiętam miałam szklaną butelkę a to w plastikowych było i wydzielało się pod wpływem ciepła do mleka.

Oglądałam długi materiał na ten temat na Discovery i byłam wstrząśnięta bo to była walka między badaczami a producentami butelek, którzy chcieli wszystko zakamuflować. Były też rodziny z dziećmi, które na skutek BPA cierpiały np. na zanik jąder - to były prawdziwe tragedie

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
(...) a te orzechy to przede wzszystkim cos naturalnego
Zdecydowanie Gdyby w każdym domu, rodziny używały orzechów choćby do części prac domowych to ile mniej chemii i detergentów by szło do naszych rzek
No ale powoli powoli ludzie się przekonują, że to co spuszczam do kibelka nie przestaje być moim problemem.
Jestem w wielkim szoku, że moja mama postanowiła prać w orzechach

Stary 2011-01-20, 09:52   #3261
violisia
Zadomowienie

Cytat:

z przodu to my wiemy bombowy brzusio
Stary 2011-01-20, 09:54   #3262
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolka a jakie masz te kołysanki? z netu czy coś? podasz jakieś tytuły?
Saniu moja ulubiona kołysanka to "Na Wojtusia z popielnika", ale chyba tylko dla tego, że mój synuś będzie miał Wojtuś na imię
Najwięcej lubię wszelakie wersje instrumentalne i aranżacje Karczmarczyka tj.: "Już gwiazdy śpią", "Kołysanka dla Misia", "Śpiący Miś", "Mysia wycieczka", "Mini, Mini".. wszytskie z netu ściągnięte, chociaż mam też jakieś płytki z gazet, ale jeszcze nie słuchałam!

Ddaaiissyy ja myślę, że to już to na początku takie niewyraźne i rzadkie, wręcz takie musnięcie tylko od czasu do czasu, tak że można sobie sprawy nie zdawać, że to dzidziol.. a jednak
Stary 2011-01-20, 09:54   #3263
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Was nadgonić to graniczy z cudem:P
Cytat:
to az tak czuć, ze budzi w nocy ??
i czy widać gołym okiem ze pod skóra cosik sie rusza? bardzo bym chciała to mojemu tż pokazac
ja np nie czuje w nocy nic w ogole, ale chyba dlatego ze mocno śpię i w ogole w nocy nie czuje ze jestem ciezarna brzuch mi w niczym nie rpzeszkadza czasem zapominam i przytulam sie za mocno do tż.
a brzuch skacze rewelacyjnie i widac jak dziecko kopie super uczucie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
caffelate05 podziwiam Cię

Lolka1212 a ty masz dziewczynke ??? bo nie chce mi się na pierwszą strone skakac a nie pamietam

a wiecie ze ja dziś też czuję jakby moje dziecko drgało !!!!!!!!!
jezu wszystko tu sie udziela normalnie
ja tez odczuwam jakeis wibracje chyba dzidzia sie inaczej układa.

Cytat:
z frida sie poprawilam
nie wiedzialam, ze linomag mozna stosowac do obu
a pieluszek niedowidzialam

aha chyba, ze chceszpo porodzie kupowac
spoko
ja poki co zaopatruje sie we wszystko od razu

tak to jest, jak sie ma duzo pracy na glowie, do tego musze teraz poprasowac, spakowac sie i o 4 wstajemy
i przed nami 520 km
mam nadzieje, ze droga bedzie ok'w sumiepolowa to austrady
wiec raz dwa

u nas dzisiaj w szkole rodzenia opowiadala polozna o naciec iu krocza
jak ja sie ciesze, ze nie nacina sie juz z reguly
bo kiedys tak robiono
ale ponoc czesto nacinaja ze wzgledu na to, ze pekniecie bywa grozniejsze

aha i witam wszystkie nowe mamusie
no jak pęknie to jest gorzej... lepiej jak juz natną. bo może pęknąć np w stronę odbytu i dalej niz by Cie nacieli. ja sie jakos nie boje tego nacięcia juz wole zeby m,nie nacieli niz zeby mi skóra sama pękła;/
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Zgadzam się z powyższym

Te smoczkowe mają kiepskie opinie, pomiary są niedokładne. A że wygodne? No heloł!

Rtęciowe rządzą, ale nie kupi się ich już nigdzie
ja jeszcze widziałam w niektórych aptekach rtęciowe.

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
miałam zakładany szew okrężny na szyjce macicy, bo była bardzo krótka i było 1cm rozwarcie wewnętrzne
to był mój pierwszy w życiu zabieg w narkozie

24kasia86 jaki poziom hemoglobiny miałaś wcześniej?
caffelate podziwiam i przykre to ale dobrze ze jestes taka dzielna i sobie radzisz
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Hej dzieki za mile przyjecie
Z tym terminem to mi wyliczyli na 10.06
Co do Witamin bo widzialam,ze dziewczyny wczesniej rozmawialy ja kwas foliowy zaczelam brac 2 miesiace przed ciaza a pozniej juz podczas ciazy rano kwas foliowy a wieczorkiem witaminki i tak do 3 smc,teraz 2*dziennie witaminki.
Poza tym powiedzcie mi moje drogie jak sie czujecie czy lapia was te chol...przeziebienia???bo mnie to co roz cos lapie a to gardlo a to katar a to jakis bol kregoslupa,j awiem ,ze w ciazy to organizm slabszy no ale bez przesady??!!
co do chorób to masakra jakaś jest u mnie,. zawsze mialam problemy z gardłem a teraz od połowy listopada praktycznie cały czas jestem chora przeziębiona itd. ujuz dwa razy mialam antybiotyk. i co wroce do rpacy to jestem przeziebiona i ide na l4. dlatego chce dopracowac tylko jeszcze dwa tyg i spadam stad do końca juz

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
o matuniu jak już późno
czas grzecznie położyć się do łóżeczka,
bo znów jutro będę 4 razy drzemkę włączać w komórce
(muszę rano włosy umyć jeszcze)

dobranocki kochane
śpijcie dobrze !!!
skąd ja to znam;p chodzi mi o dżemki w komórce... dzisiaj wyrobiałam sie do wyjścia w 15 min bo wiolałam pospać;p
Cytat:
Dziś zaczynamy 22 tydzień - slyszałaś Taverney?

Znalazłam w końcu kabelek, wiec wstawiam profil z niedzieli, jeszcze 21 tydzień. Z komóreczki wiec jakość - hmm... średnia
ale malusi brzuszek fajny bardzo mialam taki w 3 miesiacu;P ale pewnie niedługo Ci wypchnie

a propo przeziębienia to mnei znowu chyba łapie;/ wrrr
czy tak czeste choroby maja jakis wpływ na dziecko?

odnośnie witamin mój ginekolog jest zdania ze wszystko co protrzebne dziecko z nas wyssa i wazne zeby jesc duzo wartośiowych posiłków. już prędzej nasze drowie podupadnie ale dzidzi nie bedzie niczego brakowac bo organizm dostarcza wmu wszystko co potrzebuje w pierwszej kolejnosci potem dopiero nam...

Ewesko bardzo mądre podejscie co do wyprawek i mam juz podobne
przyznam sZczerze ze wczoraj po przeczytaniu listy Morii wpadlam w panikę! ile rzeczy musze kupic i jak duzo kasy na to pójdzie. a ja jak na razie mam 2 body i śpiochy jedne i 3 party skarpet

ale, ale... z paniką i przerazaeniem zadowiniłam do mojej przyjaciółki tej co ma 7 miesiecznego synka czy mi sprzeda laktator. to mnie sprowadziła na ziemie zebym nie kupowąła go teraz bo jak bedzie potrzebny to kupie po porodzie a wcale potrzebny być nie musi...
stworzyłam swoją listę i czuje sie jakas spokojniejsza jeszcze cały czas cos do niej dopisuje ale juz czuje ze mam wszystko bardziej poukładan

więc moja wyprawka

lóżeczko (dostane od koleżanki mama miala kupic ale za to kase przeznaczy na cos innego)
pościel i wypełniania do 100zł
prześcieradło nieprzemakalne
wózek nosidło i fotelik (licze na taki zestaw i chce taki do 800zł ostatnio dziewczyny wklejały linki z allegro takich wózeczków - też kupi mamusia)

1x butelka (NUK) max 15zł
1x smoczek (NUK) ok 15zł
pampersy dla noworodków ok 25zł
15 x pielucha tetrowa ok 25zł
3x pielucha flanelowa ok 10zł
frida 23zł
emolium (do kąpieli) do 30zł
okreycia kąpielowe (widziąłam na allegro 2 w cenie 30zł)
wanienka (też z allegro widziąłam takie po 17,90...)
leżaczek do wanienki taki z materiału (12zł)
termometr (elektroniczny 17zł, rtęciowy mam )
płatki kosmetyczne dla dzieci 4zł
patyczki do uszu 2,50zł
sól fizjologiczna lub woda morska 20zł
spirytus 2zł
alantan maść 4,50zł
podkłady do przewijania 5zł
otulaczek lub rożek 30zł
cążki do paznokci 6,50
szczoteczka do włosów 9zł
myjka do kąpieli 3zł
mydełko 3zł
kocyk z mikrofibry 20zł
proszek dla dzieci 20zł
krem do buzi dziecka (cena????)

dla mnie
wkąłdki laktacyjne (dostałam )
podkłady poporodowe na łóżko
majtki po porodowe
tantum rosa
laktacyd
chusteczki nawilżajjące
podpaski poporodowe
2x koszula do karmienia
1koszula do porodu (dostane od koelzanki)
2x biustonosz do karmienia (20zł)

leżaczek i śpiworek dostane w spadku
odnośnie ciuszków dostane od 3 kolezanek wyprawki w tym jedna z austrii jedna z anglii wiec sie o ciuszki nmioe martwie.

co jeszcze byścier dopisały do listy??

rzeczy typu nakładki na sutki albo coś co uznam za przydatne kupei po porodzie bo nie wiem czy bedzie potrzebne.

wybaczcie mi przydługiego posta...

ps. musiałam pousuwac emotikonki Z cyytowanych postów bo mi nie chcialo wysłac, przepraszam.

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-01-20 o 09:55 Powód: dopisek
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:54   #3264
dorkabl
Zadomowienie

moria44 ja juz sie troche nauczyłam podejścia do męża. Nic na siłe, oni to sobie muszą przetrawić , przemyśleć a potem ruszają jeszcze mu trzeba było na odwrót powiedzieć ze zostało 3 miesiące do przyjścia Igi na swiat to by dopiero powera dostał :P

amarcia ty to masz kochana brzuszek a nie brzuch Fajny...

the_sania widzisz ty masz dylemat czy używać te butelki czy nie tak jak ja mam dylemat czy szczepić dziecko do pierwszego roku życia czy nie.
I tak samo, wszyscy bylismy szczepieni a teraz nagle alarmują zeby uważać...ech, zgłupieć mozna...

A co do finansów to ja tak czasem pokazuje mężowi na all ile co kosztuje i co trzeba kupić i wtedy tez sobie przelicza...
Ma typowe zachowanie samca czyli troske o byt Stara sie oszczędzać i pracuje trochę więcej.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:57   #3265
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK masz 100% racji ! Ja sie domyslam i zdaje sprawe ze nie mieli z czego zapłacic, bo jesli oni mają wspolnie ok 2,5 tys na zycie no moze 3 to chyba max wic 1200 za sam gaz to naprawde duza kwota. Mnie tylko chodzi o to, ze my takze mamy swoje wydatki Jak tu myslec o jakichś remontach, duzych zakupach jak wisi swiadomość, ze trzeba jeszcze tesciom pomagac Tak jak pisałam, gdy pojda na emeryture bedzie jeszcze gorzej! Ja nie chce tam mieszkac Załamana jestem
kurczę, może oni myślą że Wy macie lepszą sytuację finansową i możecie sobie pozwolić na pomoc? Przecież gdyby było inaczej to chyba Twój mąż powiedziałby rodzicom, że nie macie kasy na zapłatę całego rachunku bo inaczej, jeśli nie byłoby Was stać to nie rozumiem postawy Twojego męża. Poza tym nigdzie nie jest powiedziane, że rodzice nigdy nie będą potrzebować naszej pomocy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:58   #3266
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Wczoraj siorka zadzwoniła po wizycie, ale już nie byłam na kompie z dzieciaczkami wszystko dobrze, będzie miała chłopca i dziewczynkę, wiem ja zamiast sie cieszyć jak to usłyszałam to zrobiło mi sie strasznie przykro, mało sie nie popłakałam ja tak bardzo pragnę córki a mnie to nie jest dane, wszyscy w około będą mieć córki, tylko nie ja. Już wiem, że będzie mi ciężko odwiedzać szwagierkę i siostrę które są w ciąży i będą miały córeczki Ja tez chcę
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ewesko, daj znać, jak siostra Co do zakupów, to Tobie nie chciała zniżki chociaż na wózek załatwić?
Ma zapytać czy ten wózek który my chcemy można zamówić bo oni na sklepie go nie mają i wtedy jakby zamówiła to miałabym ze zniżką.

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Eweska super masz siostrę,dobrze że ma układy z przedstawicielami
A czy Twoja siostra też spodziewa się bliźniąt?
Tak moja siostra też spodziewa sie bliźniąt.

Cytat:
ok ja sie zegnam
ide spac
jutro sie odezwe jk juz bedziemy na miejscu w Krynicy
Szerokiej drogi.

Cytat:
Dziś zaczynamy 22 tydzień - slyszałaś Taverney?

Znalazłam w końcu kabelek, wiec wstawiam profil z niedzieli, jeszcze 21 tydzień. Z komóreczki wiec jakość - hmm... średnia
Śliczny brzuszek.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Łojejku, jaki maciupki Oj, dobrze Ci kochana, rozstępy nie grożą Nie będzie Ci po porodzie flak wisiał

No to ja też wstawię mój bębencio, 26t.
Piękny
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:01   #3267
listopadowa80
Zakorzenienie

Eweska - no może u Ciebie lekarz się pomylił. Na 100 % będzie wiadomo po porodzie
A jak nie, to wiesz - młoda jesteś dziewucha
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 10:04   #3268
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj siorka zadzwoniła po wizycie, ale już nie byłam na kompie z dzieciaczkami wszystko dobrze, będzie miała chłopca i dziewczynkę, wiem ja zamiast sie cieszyć jak to usłyszałam to zrobiło mi sie strasznie przykro, mało sie nie popłakałam ja tak bardzo pragnę córki a mnie to nie jest dane, wszyscy w około będą mieć córki, tylko nie ja. Już wiem, że będzie mi ciężko odwiedzać szwagierkę i siostrę które są w ciąży i będą miały córeczki Ja tez chcę Ma zapytać czy ten wózek który my chcemy można zamówić bo oni na sklepie go nie mają i wtedy jakby zamówiła to miałabym ze zniżką.
nie smuc sie kochana
jak zobaczysz twoje dwa szkraby to nawet nei pomyslisz o dziewczynce, ale wiesz z dzidziusiami do konca nic nie ejst pewne
Stary 2011-01-20, 10:06   #3269
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin widac jak skacze brzuch ?? To musi byc cos niesamowitego !!!
wiecie co Dziewczynki, miałyscie racje - to USG połówkowe zrobiło rewolucję w moim ptasim móżdzku i juz bardzo bardzo sie ciesze, ze jestem w ciazy !!!!!! I juz mysle w o dzidzi ze to moje dziecko a nie jakies nie wiadomo co Ahh az chce mi sie krzyczec z radosci i powiedziec, ze WAs kocham bo Wy tez mi duuuuzo uswiadomiłyscie :
Moj maz tez juz sie pogodził chyba z faktem ze to nie facecik, gdyz wczoraj jak przyszedł z pracy to powiedział jak tam moje dziewczynki i kilka razy jeszcze to wieczorem powtórzył Ale sie ciesze !! Jak zobaczy ruszajacy brzuszek to juz w ogole pewnie bedzie radocha

Lolka, czyli coś juz sie zaczęło

Ewasko kochana, ale lekarze nie raz sie mylą !! Jeszcze nic nie jest przesadzone !!

Monia zdecydowanie mamy lepsza sytuację, ale my jestesmy na dorobku ze tak powiem :| ehhhhhhh Jesli tak mamy do końca ich zycia mamy za nich płacic rachunki, to tez nie jest fair.
Jak ich nie stac na dom, to niech sie do bloków przeniosa Ja tez bym chciała jezdzić najnowsza audica ale cóż... nie stac mnie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-20 o 10:09
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:06   #3270
moria44
Wtajemniczenie

Ewesko może jednak u Ciebie w brzuszku też siedzi jedna córcia, wiesz to nigdy nie wiadomo a częściej narządy na chłopczyka wyglądają
Poza tym synkowie są naprawdę super, ja prawie dwa lata marzyłam o dwóch chłopcach, właśnie bliźniakach
Będziesz miała trzech zuchów, każdy wpatrzony w mamusię Kontakt z synalkiem masz super więc ewidentnie nadajesz się do wychowywania synów

Dziewczynki, jadę jutro na badania do kliniki najbliżej mojego domu, nie chce mi się przez całe miasto jechać do mojej. Tylko się zastanawiam czy nie jest ta klinika super droga:
morfologia - 12zł
siki - 12zł
glukoza 75 - 30zł

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości