|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
no a u mnie już takie ładne skurcze były... tyle, że to jeszcze nie ten ból... No i co z tego, usnęłam i wszystko sie wyciszyło...
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
biedne, ale się męczycie. Ja w sumie tez ale inaczej;-) Rana przestaje boleć. Wczoraj Kurcak został z tatą a ja wyskoczyłam na 2 godzinki
Ale super, pierwszy raz od ponad 3 tygodni!W nocy spała i tylko 3 pobudki od 24 do 7. Teraz sobie śpi i wydaje śmieszne dźwięki.No i dziecku wczoraj kupiłam śliczne ciuszki w smyku za grosze.Za 3 tyg idę na kontrolę i będę musiała podziękować ginowi za opiekę- chodziłam za darmo, a prywatnie. No i już widzę przepychanki:nie trzeba, ależ nie etc. Chciałam dzis na 1. spacer a tu u nas tak pogoda się popsuła...
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski. Melduję się jeszcze w dwupaku ciągle. CZytam Was na bierząco, ale nie pisze bo ostatnio mam doła ze względu że sama siedzę w tych 4 ścianach..no i 36tydzien wiec wszystko boli i ciężko cokolwiek zrobić-same wiecie.
gratuluje wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki za resze. dzis wizyta u gina.. |
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
witam porannie
co do łożyska - ja mam II stopien-gin powiedział, ze to jest ok na ten etap ciąży [badanie było w ostatnim dniu 38tyg] agape - co do tej umowy to 3mam kciuki za przedłużenie wiem cos w tej kwestii, bo mi się kończy ok 2 tyg po powrocie z macierzyńskiego... zobaczymy co to będzie :/ juz mnie to stresujejustine - mi fiolet się podoba, ale ja ogólnie też jestem maniaczką tego koloru ![]() wera - zgrabniutka laseczka z ciebie, dziwię się niektórym tekstom Twojego partnera... zaglądam rano przez okno, a tam biało :/ do du..py.. a w załączeniu olbrzymi brzuchol [z sob fot]
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
coś ta pełnia sie nie spisała w tym miesiącu
![]() Ja miałam CC równo 5 lat temu tym samym dzisiaj mój synek obchodzi urodzinki , więc pracowity dzień przede mną wczoraj 3 godziny prasowałam wszystkie ciuszki małej , wieczorem padłam jak mops . Dokupiliśmy brakujące rzeczy i mam chyba już wszystko .Od dwóch dni zaczęło tak naprawdę docierać do mojego męża ,że to już niedługo
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak myślicie mogło cos zaszkodzić dziecku jak się przespało trochę na brzuchu?
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
nie
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się czwartkowo
Noc minęła całkiem całkiem. Oprócz standardowego wstawania to muszę się pochwalić, że nawet się wyspałam.weraa śliczny brzuszek, Ty chyba sobie zapomniałaś jak wygląda mój. To dopiero śmieszny kształt. A jak Twój TŻ powie Ci, że jesteś gruba, to wyślij go do mnie. Bo siłę do kopnięcia w 4 literki jeszcze znajdę Stokrotka olej teściów. Z drugiej strony mógł teściu nie obiecywać, skoro wiecznie mu nie po drodze do Was. I niech żałuje, że nie ma kontaktu z wnuczkiem (jedynym). Ja miałam ze strony mamy takich dziadków (bo została babcia). Też wybierali sobie ukochanych wnuczków (bo oczywiście wszyscy blisko mieszkali), a ja z siostrą zawsze takie wyrzutki. No ale cóż przynajmniej ich gryzie sumienie, a nie nas. LadySith śliczny brzuszek, a może to jednak bliźniaki?? ![]() Koperco ja też siedzę sama w 4 ścianach i powiem tyle, że już fiksuję |
|
|
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
Witam rankiem
![]() Wera super zgrabny i rzeczywiscie malutki brzuszek masz, ale pamietaj, ze to nie przesadza o wadze dziecka, ja mialam w porownaniu z moja bratowa bardzo maly, a moje dziecko wazylo 3240, a jej 2240, ale tez sie wczesniej urodzila, a bratowa po prostu tak spuchnieta byla .Co do pieluch no szkoda slow, ja bylam wsciekla jak moj TZ, przyniosl uzywane ciuchy po swoich siostrzencach, ktore niby byly tak piekne, ze szwagierka nie chciala nikomu oddac, ale corce brata dala , ale mialam o tyle latwiej, ze te ubrania mialy wtedy po 14 lat co najmniej, no i wlasnie byly plamy, albo juz taki material, ze moglam go porwac dotykajac , pokazalam to TZ, i wyrzucilismy, szwagierce nic nie mowiac .Tesciowa za to wtedy nakupila mi cala torbe nowych, ale nie w moim guscie, no i pozniej tak sobie "odbijalam", ze majatek na ubranka wydalismy, ale TZ mial takie samo podejscie co ja .Ligotka, Lady Sith sliczne brzuszki okragluszki ![]() Ligotka waga sie nie przejmuj, mi lekarz powiedzial, ze wlasnie przez wody plodowe, nawet na najlepszym super sprzecie, dzieciaczka nie da sie zwazyc tak dokladnie. A, mi sie moja mala dzis przysnila, i zastanawiam sie czy rzeczywiscie tak wyglada ), bo musze odebrac dzieciaki ze szkoly, no a po poludniu obiecalam je zaprowadzic do kolezanek, ale jak mala sie upiera, to ja jej daje o 16 zielone swiatelko, bynajmniej nie martwilabym sie o starsze ,bo najwyzej by siedzialy u tych kolezanek dluzej troche , ale nie zapowiada sie nic, w nocy bole mnie obudzily, ale zoladka, bo sie przejadlam wczoraj .Wera tutaj studenci maja luzy w szkole, chyba tylko w podstawowce takie ostre reguly sa, i w gimnazjum, bo tu podstawowka trwa 4 lata tylko, a mandaty, dlatego, ze rodzice wlasnie nie posylali dzieci, ale nawet jak dziecko wagaruje, to i tak troche trwa zanim szkola na to wpadnie, bo najpierw licza, ze chore, i tak chyba po 3 dniach dzwonia z zapytaniem, a jak nikt nie odbiera, to zostawiaja czas do tygodnia, najlepsze ze po tygodniu dyrektor ma prawo Policje lub Kuratora wyslac, co by ten dziecko do szkoly doprowadzil, jak ma pewnosc, ze rodzice lub dziecko unikaja obowiazku szkolnego .Ze studiami jest inaczej, bo majac 18 lat, nie trzeba sie nikomu tlumaczyc .Usmialam sie dzis z TZ, bo rano odstawilismy dzieciaki do szkoly, on mial na 9 do pracy, wiec powiedzialam, zeby podrzucil mnie do sklepu po szpinak, no i stoimy juz przy kasie, a on, ze musi mi kwiaty kupic, pyta jakie mi sie podbaja itd.., a pozniej zaglada do portmonetki i stwierdza, ze nia ma kasy, bo w domu zostawil Chcial, zebym zaplacila, a on mi odda, ale tak mnie ubawil, ze nie chcialam tych kwiatow, zreszta w ogole ich nie chcialam, bo wole jak mi kupi sam, a nie ze mam sama wybierac .Na szczescie tez zareagowal humorem, nie przyczepil, sie nawet, ze humorzasta jestem .
|
|
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam spanie na brzuchu , ale próbą spania na brzuchu w ciąży nie można tego nazwać tylko właściwie- nie wiem jak nazwać............ale wracając do Twojego pytania nie, nie zaszkodziłaś swojemu dziecku
|
|
#4031 |
|
Rozeznanie
|
Stokrotko urodzinowe calusy dla synka
![]() Vilya dziecku nic nie bedzie, obudzilas sie, bo natura wie co robi, kiedys nasze mamy spaly w pozycjach w jakich chcialy, bo nie wiedzialy, ze lewa jest najlepsza, no i ja czytalam, ze zadna pozycja dziecku nie szkodzi, a jak jest mu niewygodnie, to wlasnie sie budzimy, co by ja zmienic, takze bez stresu. Mi sie zdarzylo tak przekrecic na drugi bok, ze moja mala chyba jako trzesienie to odczula
|
|
|
|
#4032 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczynki
No co jest ? była pełnia a dzidziusiów nie ma ,a Ja myślałam że tylko na mnie nie podziałało vilia-na pewno nic się nie stało .Ja jak byłam jakoś w 36 tyg to wywaliłam sie na kaflach w domu na brzuch,rypnełam równo. Niby zamortyzowałam upadek ,upadłam i podparłam się ręką ale że trzymałam w ręku mokrą chusteczke taką do pupy malucha to się po prostu rozjechałam .Stracha miałm jak cholera ,wyłam , ale mała się ruszała byłam na USG ,lekarz mówił że ona jest tak mocno chroniona przez macice a to silny mięsień,łożysko ,płyn,że nie mam co się martwić .Ale wiem że się martwisz |
|
|
|
#4033 |
|
BAN stały
|
Vilya nie, na pewno nic nie zaszkodziło dziecku to spanie na brzuchu
Ja gdzieś czytałam, że wody na tyle mocno amortyzują, że nie trzeba się tego w ogóle obawiać (no może co innego, jakby ktoś tak spał codziennie)LadySith wow, ale piękny duży brzuszek ![]() anula jakaś lipna ta pełnia była TŻ twierdzi, że to przez zachmurzenie, więc się tego trzymajmy. A ja tak na nią liczyłam. Ale spokojnie, podobno najwięcej rodzi w pełnię i do 2-3 dni po niej więc jeszcze do soboty mamy czas A ja jak normalnie w jej czasie nie mogę spać, tak dziś spałam jak kamień. Tylko miałam jakieś chore sny o wielkiej imprezie w moim domu, a później o wężach wchodzących mi pod kołdrę ![]() Jednak dziś jedziemy po fotelik Jak uważacie któy kolor: ![]() http://www.abcdziecko.pl/products/ma...stal_black.jpg http://www.spokowozki.pl/Portals/1/I...ense%20Red.jpg http://www.cabriofix.com/_var/gfx/56...47cad83408.jpg bo dalej nie zdecydowaliśmy... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-20 o 09:57 |
|
|
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tak szybko wczoraj poszłam spać a dziś z samego rana USG ... i nie zdążyłam Wam przekazać wieści!!!!!!!!!!!!!!
Wczoraj w nocy napisała Madelinem: Cytat:
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2011-01-20 o 09:56 |
|
|
|
|
#4035 |
|
BAN stały
|
Ojej! Gratulacje dla Madelinem!!!!!
![]() Na jedną pełnia jednak zadziałała ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- O rany, zostałam się druga na liście - Vilya musimy się pospieszyć co by kolejki nie blokować
|
|
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
my mamy identyczny brązowy
No nareszcie jakieś dobre wieści!!!
|
#4037 |
|
Konto usunięte
|
Madelinem Gratulacje
make_up_istka-Ja o dziwo też dzisiaj spałam ,ale ja noc wcześniej miałam przeboje (oby,oby...)![]() foteliki-prawda jest taka że wszystkie mają ładne kolory
Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2011-01-20 o 10:09 |
|
|
|
#4038 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak ja w koncu zmadrzeje to mnie straci za te teksty i moze wtedy swojej przyszlej, nowej dziewczyny nie bedzie tak krytykowac....Cytat:
ale zaczynala zawsze wtedy tak kopac, ze chyba od razu sie budzilam...Cytat:
![]() Cytat:
no ale do lekarza pojde dopiero po egzaminie, zeby w razie czego nie martwic sie w momencie kiedy bede miec nauke na glowie...A ja sie dzis w ogole nie wyspalam doszlam na praktyki...odbebnilam swoje, wrocilam sobie na pieszo, zeby sie obudzic i nic...doslownie oczy mi sie zamykaly...;/ A zaraz na zajecia
|
|
#4039 |
|
Rozeznanie
|
MADELINEM GRATULACJE
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
madelinem gratulacje
|
|
|
|
#4041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem tego samego zdania, smoczki , gumki do butelek ,wszystko to co dziecko bierze do buzi powinno byc nowe. Jesli chodzi o wanienke ja nowa kupilam za niecale 20zl w IKEA z antyposlizgiem w kolorze bialym Ubraka jak kazdy troche uzywanych , a na pierwsze dni tylko nowe ( koszt bawelnianego spiocha w Atlanticu 9zl) tak samo z poscielkami. Łozeczko udalo mi sie na allegro znalezc od producenta za 310zl z przesylka i materacem ( kolor sosna 50zl taniej), łatwe do złozenia , z szuflada i wyjmowanymi szczebelkami ( nr aukcji :1358530236).
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Lady Sith brzuszek fajny
i chyba Ci sie juz obniza co? ![]() Madelinem gratuluje!!!!!!
|
#4043 |
|
BAN stały
|
Ja akurat pościel mam od cioci (bliska ciocia bo siostra taty), po jej dzieciach, bo w tej małej kołyskowej prawie wcale nie spały i wygląda zupełnie jak nowa
, do dużego łóżeczka dostałam 5 kompletów też od niej. Oczywiście stan idealny i bardzo zadbane, no i znam i ją (i wiem jak szanuje rzeczy) i jej dzieci, bo widujemy się co najmniej raz w tygodniu, niemniej jednak nie wzięłabym od kogoś dalszego.
|
|
|
|
#4044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja sie tez dorzuce z brzuchalem.. koniec 39tyg , mały 2 tyg temu wazyl 3450.. ciekawe ile teraz
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze co do uzywanych rzeczy, to oczywiscie tesciowa tez sie oferowala ze kupi nam komplet poscieli i oczywiscie juz nie kupi
BO znalazla gdzies w szafach po TŻcie posciel...jak byl maly to w niej spal...wiec dala nam ta i juz odhaczone Ale z drugiej strony, to akurat z tej poscieli sie ciesze...tzn.znowu sie wkurzam, ze niby cos chce dac/pomoc, ale tylko uzywane, zeby nie wiem....bylo tanio ale posciel jest naprawde zadbana i nie wyglada na taka ktora ma cwierc wieku ale wg mnie to by powinien byc taki 'gratis' symboliczny z ich strony, a nie ze zamiast nowej daje mi cos takiego
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Madelinem gratuluję
![]() Cytat:
Byłam wczoraj na wizycie u gina, na KTG nie było ani jednego skurczu za to młody zaliczył chyba z milion ruchów , rozwarcie jest na 1cm i głowka napiera do wyjścia...Wkurzył mnie wczoraj ten mój gin, zawsze go chwaliłam i polecałam innym, ale mam wrażenie, że się zmienił...za wizytę z usg płacę 120 zł, a wczoraj wziął tyle ale usg nie zrobił, tylko jakaś tam szybka gadka i zbadał szyjkę i koniec...zdziwiłam się no ale potulnie zapłaciłam, chciałam jeszcze potem w recepcji na cennik zerknąc, ale go zdjęli w ogóle ile płacicie za ktg u swojego gina?? Ja jak idę tylko na ktg to płacę 50 zł a jak z wizytą to wliczone jest w tą wizytę (chyba, kurcze nigdy nie pytałam czy mam coś osobno za ktg zapłacic ).Poza tym już na ostatniej wizycie mówiłam mu, że puchnę i to dośc mocno, to śmiał się i mówił, że to normalne, a jak wczoraj usiadłam na fotelu i zerknął na moje łydki i stopy to taki przerażony zaczął wypytywac kiedy mi puchną, jak jest po nocy, jak dużo piję wody, itp.
|
|
#4047 | |
|
Raczkowanie
|
Urlop okolicznosciowy to dodatkowo do tacierzynskiego tygodnia? A bierzecie 2 tyg zwolnienia mezowi ze szpitala na opieke nad Wami ? Mi tak doradzil moj dokotor.
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Kochana dziecko jak sie przespi na brzuszku nic mu nie bedzie, chociaz lepiej podkladaj mu cos aby sie tak nie ukladalo. Nie chce Cie straszyc ale to jest czestym powodem smierci łozeczkowej niemowlat. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Wracajac do tematu paciorkowcow , dzwonil do mie wczoraj moj lekarz zebym sie zglosila po recepte na antybiotyk... kurcze sama nie wiem bo czytalam,ze przed samym porodem nie powinnam juz tego leczyc , a jedynie wziac jednorazowa dawke w dniu cc i pozniej powinni dac jedna dawke dziecku po porodzie od razu
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Ann84 tez fajny brzusio
![]() make_up_istka ten rozowy jest swietny
|
#4049 | |
|
BAN stały
|
Ann ale vilya chyba pytala o siebie, bo sama spała na brzuchu i się martwi czy to nie zaszkodziło dziecku
![]() Kma mój gin nie ma KTG (za wizytę z USG płacę 80zł), więc tylko miałam robione będąc na IP, ale wiem że koło mnie jest przychodnia prywatna w której KTG kosztuje 30zł. wera moja teściowa też wynalazła kołdrę do TŻ (2 komplety) - ale ze starej kory, która dawno już wyblakła i wygląda okropnie przez to - ale ja powiedziałam TŻowi, że nie dam tego małej, (bez przesady, stać mnie na jeden komplet czystej, nowej pościeli...) więc schowałam do reklamówki i wylądowała na strychu ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
- ba, sam go wynalazł! - a mi się chyba ten czerwony najbardziej podoba
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
weraa mi się wydaję, że Ty troszkę nie tak do tego podchodzisz...rodzice twojego Tżta i twoi nie mają obowiązku kupowania niczego dla wnuka, takie jest moje zdanie...jak kupią, to fajnie, to jest miłe, ale jak nie, to trudno...jak chcą dac coś używanego, to jeśli chcesz-bierz, jak nie to odmów i tyle...Nie wymagaj od nich, żeby dawali kasę czy prezenty dla wnuka, bo może się nie poczuwają, a jak dadzą, to będzie miło...
U mnie teściowie też nic nam nie dali, nawet używanego, co mnie dziwi, bo teściowa lubi rozdawac używane rzeczy...Ja się cieszę, bo znam gust i możliwości teściowej, więc wolę sobie oszczędzic tego problemu...Moja teściowa za to bardzo lubi nam wciskac używane meble, sprzęty...ostatnio nam dywan wciskała, ale odmówiliśmy, wcześniej zepsute radio i jeszcze walnęła tekstem:' naprawicie sobie i będziecie miec', Tż ją wyśmiał i powiedział, że jeszcze stac nas na nowe A ona jaka obrażona, że skoro dają, to się bierze...nie wiem skąd taka maniera u niej...w Wigilię za to wzięłam jakiś tam miedzioryt po wujku, bo tak mi wciskała, a mi było głupio odmówic, teraz leży w piwnicy, ale Tż się nabija ze mnie, że jak przyjedzie jego mama, to na pewno za każdym razem będzie o niego pytac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Ale super, pierwszy raz od ponad 3 tygodni!W nocy spała i tylko 3 pobudki od 24 do 7. Teraz sobie śpi i wydaje śmieszne dźwięki.

,a Ja myślałam że tylko na mnie nie podziałało 

doszlam na praktyki...odbebnilam swoje, wrocilam sobie na pieszo, zeby sie obudzic i nic...doslownie oczy mi sie zamykaly...;/ A zaraz na zajecia 
za to młody zaliczył chyba z milion ruchów
w ogóle ile płacicie za ktg u swojego gina?? Ja jak idę tylko na ktg to płacę 50 zł a jak z wizytą to wliczone jest w tą wizytę (chyba, kurcze nigdy nie pytałam czy mam coś osobno za ktg zapłacic