|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
mam ten sam problem, nie mam czasu poczytać i się wbić w rozmowę
![]() Cytat:
wróciliśmy od neurologa, powiedział że wszystko ok, wszystkie odruchy w normie. nawet artystka się ładnie dżwigła na rękach na brzuchu i podniosla głowę w momencie gdy mówilam , że tego nie robi. powiedziałam że sę popisuje a on" żeby w tym wieku wiedzieć przed kim się popisywać to jest duża sztuka" ![]() powiedził, że jedyne co by go mogło niepokoić to małe ciemiączako, ale taki może być i nic złego nie oznaczac, tylko obserwować tj mierzyć obwód główki. i że na razie mamy nic nie robic i niczym się nie marwtić, bo jest dobrze. także cieszę się ![]() i własnie czekając na lekarza Paula takie baki waliła, że musialam wachlować ręką żeby się rozeszło
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
|
#4802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Anecka narazie bylo w miare dobrze - moze troszke malo skory do zabaw ale spokojnie - zobacze jak noc... kupilam cos na goraczke i bol wiec jestem ubezpieczona ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4803 |
|
Dragonfly
|
Ale macie z tymi kupami
Mialysmy dzis ciezki dzien:mala na cyckach wciaz wisiala i za nic nie chciala sie od nich odczepic,jakby bylo mi malo to wydawalo mi sie ze boli ja brzuszek...W pewnym momencie zaczelam sie zastanawiac czy przez ta stara jedze czyli babke nie stracilam pokarmu(ona mnie kiedys nerwowo wykonczy)....Emilka okropnie wyla i nie moglismy z tztem jej uspokoic,bo rozpaczala,ja plakalam juz razem z nia... I wszystko skonczylo sie gdy zrobila kupsko giganta(podnioslam jej nozki do brzucha i zaczela cisnac)-tyle godzin sie i mnie meczyla,a jak zaczela robic to od razlu zaczela sie cieszyc i gugac Padam na twarz
|
|
#4804 | ||||
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj na kontroli u gina ... on mnie ogląda i się pyta, czy było nacięcie? Ja taka zdziwiona "no tak panie doktorze" - a on mówi, że tak pieknie zszyte i zagojone, że nic nie widać
I pocieszył mnie, że jeśli chcę to moge sie już starać o rodzeństwo dla Ali! bo bałam się, że przez to pęknięcie szyjki będę musiała długo czekać, a tu wszystko zagojone Cytat:
współczuję , sama przeszłam operację usunięcią torbieli, także wiem co to znaczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A jak patent z pieluszką? Potrzebne jeszcze foto instruktażowe? Dziewczyny czy planujecie zajęcia na basenie ze swoimi Maluszkami? Jeśli tak, to od którego miesiąca? Ja właśnie chce koniecznie, ale zastanawiam się czy od 3ego, 4ego?
Urodziłam się 13ego w piątek Nasz Skarb Nasze nadchodzące Szczęście Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2011-01-19 o 23:22 |
||||
|
|
|
#4805 |
|
Rozeznanie
|
pamietajcie dziewczny ma leciec 6 tygodni.
Miałas racje Weronisiu ze biegiem dolekarza jak dłuzej.
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2011-01-20 o 09:49 |
|
|
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
U nas od wczorajszego wieczora spokojnie
A co do zatrzymania laktacji to robic jakies okłady na piersi?? I odciagac troche jak zaczynaja robic sie twarde?? Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2011-01-20 o 09:55 |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Rptrbj, mnie leciało ponad 7 tygodni (wygląda na to, że od wczoraj wreszcie koniec) i lekarka powiedziała, że wszystko jest w porządku. Naprawdę zdarza się, że leci dłużej, na kilku forach czytałam (szukając właśnie czy to normalne), że kobietom leciało i po 2-3 miesiące i lekarze zwykle stwierdzali, że wszystko OK, przecież organizm to nie maszyna i nie zna się na kalendarzu
Tylko zawsze trzeba to skontrolować jeśli leci dłużej niż 6 tygodni Essence A moje dziecię chyba oszalało dziś (jutro 8 tygodni - czyżbyśmy mieli skok rozwojowy?) Wczoraj nakarmiony przed 22-gą, obudził się dziś o 5. No spoko, 7 godzin - w sam raz. Ale potem o 7-mej zawołał jeść, i potem o 8-mej Teraz śpi, mam nadzieję, że chociaż do 9,30 wytrzyma
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2011-01-20 o 08:53 |
|
|
|
#4808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
u nas noc okropna... zasnęłyśmy chyba dopiero o 4 nie wiem co jest przyczyną tych wieczornych płaczów... dziś spróbuję saba dać ze 3 razy i zobaczymy czy znów się powtórzy spokojna doba ![]() Cytat:
mi się właśnie chyba kończy w końcu ![]() Cytat:
![]() ja bym chciała chodzić na basen, ale u nas to chyba nie ma takich zajęć
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2011-01-20 o 09:34 |
||
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, współczuję
|
#4810 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kretencja;24494248]Rptrbj, mnie leciało ponad 7 tygodni (wygląda na to, że od wczoraj wreszcie koniec) i lekarka powiedziała, że wszystko jest w porządku. Naprawdę zdarza się, że leci dłużej, na kilku forach czytałam (szukając właśnie czy to normalne), że kobietom leciało i po 2-3 miesiące i lekarze zwykle stwierdzali, że wszystko OK, przecież organizm to nie maszyna i nie zna się na kalendarzu
Tylko zawsze trzeba to skontrolować jeśli leci dłużej niż 6 tygodni o to mi codziło ze ma leciec 6 tyg jesli ponad to do lekarza tylko niezgrabnie napisałam. nie czekac ponad
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko ma od kilku dni wieczorami napady bólu chyba. Codziennie wygląda to tak samo między 21 a 22. Karmię ją a ona gwałtownie odrywa się od cyca, sztywnieje na jakieś 2 sekundy a potem zaczyna wywijać nóżkami i rączkami i od razu płacz w wysokim rejestrze. Trzymam ją na rękach to aż mnie drapie po dekolcie. Trwa to godzine, potem zasypia ale budzi sie jeszcze ze dwa razy.
Nie wiem skad te bóle? czy to może być od kawy (zaczęłam pić jedną rozpuszczalną dziennie), a może od słodyczy (codziennie coś zjem), pikantny keczup? Wczoraj jak zaczęła wyć o 21 to zasnęła dopiero o 0.30. Już miałam jej dość i takie nerwy we mnie grały. Potem obudziła się o 4.30, zjadła i już lux, zasnęła od razu |
|
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
M25 chce jej dawac cyca tylko wydawalo mi sie ze 80 ml to malo jak na caly dzien odciagania.
A ty karmisz tylko piersia czy dokarmiasz??Robisz cos zeby byla wieksza ta laktacja. Dzisiaj w nocy mala sie budzila co godzine,co pol.Chyba sie nie najadala.Wisiala na cycu i tyle.Lezalam z nia od 23 do 2.Az w koncu zrobilam jej 60ml mm i usnela po ululaniu o 3.Spala do 8 |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
u nas noc spokojna chociaz znowu czesciej jemy
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, które brały już becikowe mam pytanie a propos oświadczenia lekarskiego o bycie pod opieką od 10go tygodnia, tam jest rozdzielone na trymestry a jak się było wcześniej u innego i potem u innego to od obydwu trzeba?czy obeszłyście to jakoś?>
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
A u nas niezbyt spokojnie...
od wczoraj podaję bobotic i TZet twierdzi ze po tych kropelkach jest gorzej ![]() nikt nie wie jak prawidłowo ściągać pokarm żeby nie zaburzyć laktacji? wczoraj spróbowałam: karmiłam lewą i po karmieniu opróżniłam prawą a Mały zawołał cyca po godzinie-normalnie po 2-3 woła i coś tam leciało-bo sprawdzałam, ale po godzinie znnowu chciał i tak jeszcze 3 razy czyli cos się jednak schrzaniło przez to ściąganie... i nie wiem jak tu przygotować zapas?Mieliśmy dziś zamiast spaceru jechać na zakupy ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo TZet coś robi z samochodem i nie mam czym jechać ![]() Zbliżamy się do końca wątku i chciałam komuś przekazać prowadzenie kolejnych części mnie póki co przytłoczyło macierzyństwo i babyblues i często nie mam ochoty wchodzić na forum albo tylko swoje żale wylewam...
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Rptrbj,
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u nas noc ok, ale nad ranem bolesne bąki
kurde...a czytam taką książkę, normalnie dylematy, jak na naszym forum ![]() http://www.petlaczasu.pl/z/b00062863
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2011-01-20 o 11:21 |
|
|
|
#4818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas noc nawet nawet.Nakarmiony o 21 zasnal o 23, usypiany w lozeczku przez meza. Ja sie juz wczesniej polozylam. No i spal do 5.
|
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
esence my bedziemy chodzic na basen jak sie ociepli, bo w tym aquaparku u nas jest strasznie zimno w szatni. nie chce dzieciaka zaziebic.
A ten rogal napoakowane ma to wypelnienie, nie jest super miekki ani super twardy - najlepiej pomscaj w sklepie. foto z pielucha juz niekonieczne. ![]() ![]() My kolejna noc z glowy, myslalam ze zamorduje wlasne dziecko - serio. wykanczam sie psychicznie i fizycznie. Mala na cycu od 17 do 23 i pozniej w nocy co godzine i bez snu. niw eiem o cochodzi, bo na skok to dlugo trwa.... ja ss podaje non stop, a moja mala najbardziej mecza rano pierdki. a espumisan na te baki nie bedzie lepszy? no i zaczela pluc smoczkiem :/ |
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Główkę kapusty pokroić na małe kawałki i zmiksować w mikserze na papkę (uwaga! Potwornie śmierdzi siarką) Tą papkę nałożyć na każdą pierś niezbyt grubą warstwą. Na to nałożyć woreczek foliowy i na to stary stanik. Tak trzymać pół godziny. Powtarzać 3 razy dziennie. Przeważnie wystarcza 2-3 dni, żeby pozbyć się pokarmu całkowicie. Pamiętaj, że stanik, jak i koszulką którą ubierzesz będą później do wyrzucenia, bo kapusta robi plamy nie do sprania, a smród pozostaje nawet po praniu. ![]() Aha! Może pierwszego dnia, gdy ten sposób jeszcze za słabo działa - będzie w piersiach pełno, to troszeczkę musisz odciągnąć. Ale dosłownie odrobinkę, byleby poczuć ulgę i piersi nie bolały. Ja musiałam odciągać prawie 3 dni, bo piersi miałam jak kamienne balony. A po trzecim dniu miałam już spokój. |
|
|
|
|
#4821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że gdzieś od maja, jak Mary skończy 6 miesięcy. Chyba nawet są w Łodzi jakieś zajęcia dla takich maluchów, tylko muszę poszukać. A my zabrałyśmy się za ćwiczenia leżenia na brzuszku. Wczoraj przez cały dzień udało nam się leżeć 29 minut (oczywiście nie przy jednym podejściu tyko przy sześciu Dziś dochodzi południe mamy 12 minut na brzuszku aktywnie i 1,5 godziny na śpiocha. Dziewczyny a czy zauważyłyście u swoich maluchów taką prawidłowość, że jak nauczą się czegoś nowego to na trochę "zapominają" poprzednią nabytą umiejętność?? |
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja schudłam 2 kg i jestem bardzo zadowolona, oby tak dalej. Idę rytmem 3/3, ale wczoraj w książce wyczytałam, że najlepsze rezultaty są na 5/5 i nie wiem teraz co zrobić, ale chyba przejdę na 5/5. A przepisy wzięłam z wątku przepisowego, no i też w googlach szukałam. Wybrałam te, które mi odpowiadają, i wydrukowałam sobie. Najbardziej brakuje mi pomysłów na wołowinę, więc jak masz coś ciekawego to daj znać ![]() A jesteś na jakimś wątku Dukanek? |
|
|
|
|
#4823 |
|
Dragonfly
|
anankee,wlasnie ostatnio znalazlam moje materialy z SR i tam znalazlam notke,ze kawa rozpuszczalna wywoluje kolki dlatego lepiej pic prawdziwa lub z ekspresu
![]() mallinka,ja na raz karmie jedna piersia-jak karmie lewa to sciagam z drugiej i tak caly dzien sobie sciagam chyba nadchodzi kryzys laktacyjny,bo mala gardzi smoczkiem i tylko na mnie wisi-a nie sciemnia tylko ciagnie jak smok podlecialam i ja odkrylam szybko,a ona tak sie zlekla ze wyrzucila obie rece do gory a taka zaspana byla ze szok..pewnie sie obudzila w srodku nocy i tak zaczela machac nogami,ze dala nura pod koldre,a byla tak cicho,ze myslalam,ze corka mi sie udusila
|
|
#4824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Keczup mi nie pasował bo już wcześniej jadłam i to z pizza i nic jej nie było, po słodyczach podobnie nie cierpiała. Zobaczę jak będzie dziś wieczorem, bo już naprawdę nie miałam pomysłu o co może jej chodzić. Wykąpana, przewinięta, nakarmiona a ryk taki, że uszy puchną. |
|
|
|
|
#4825 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to,ze jedzie tu tesciowa i babka sie wlecze za nia,bo sie uparla ze nam gaz zaplaci jak ja dzisiaj nie ukatrupie staruchy to bedzie dobrze,przez nia mam tylko problemy
|
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
ja nie miałam żadnego podziału na trymestry, ja dostałam poprostu zaświadczenie zwykłe od sowjej gin, ze bylam pod opieką i już .
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
a ja tak pisze na raty bo jestem załamana u mojej corci w szpitalu wykryli wzmozone napiecie miesniowe do tego wszstkiego..
czuje sie rozbita i słaba.. trzeba codzic na rehabilitacje ma moze któas z was znajomego z taka coroba nie moge wyszukac cwiczen q domu
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2011-01-20 o 12:37 |
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha i dziękuję za ten opis ćwiczeń metodą vojty i masażu shantala- tylko nie pamiętam kto mi to opisywał ale bardzo dziękuję
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wreszcie się zdecydowałam do fryzjera iść
Ale mojej kuzynki koleżanka, która poleciła nam naszego ulubionego ginekologa, poleciła nam też fryzjera niedaleko mnie I w sobotę idę wreszcie zrobić porządek z włosami, razem z moją kuzynką Tak że muszę jutro w nocy ściągnąć trochę mleka dla mojego żarłoka, bo jak w 2 godziny się nie wyrobimy, to może być kiepsko ![]() To będzie moje pierwsze wyjście z domu bez Ptysia, ciekawe, jak nam obojgu z tym będzie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

I pocieszył mnie, że jeśli chcę to moge sie już starać o rodzeństwo dla Ali! bo bałam się, że przez to pęknięcie szyjki będę musiała długo czekać, a tu wszystko zagojone
współczuję , sama przeszłam operację usunięcią torbieli, także wiem co to znaczy 

w końcu 

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

podlecialam i ja odkrylam szybko,a ona tak sie zlekla ze wyrzucila obie rece do gory