|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Hej
![]() Odebrałam już wczorajsze wyniki badań, wszystko jest ok poza czasem krzepnięcia, jest trochę za krótki...cholera to od brania tabletek, jeszcze się zakrzepicy nabawię...chyba czas odstawić prochy...buuuu
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
cześć
![]() Katunia zdrówka dla mężą Ana niedługo o ty na bank będziesz miała swoją grupkę urwisków ![]() Agatka gratulacje pomidorówki Anika dobrze, że z dziadkiem się wyjaśniło Gucia bardzo się cieszę, że smakowały. Ja kiedyś robiłam takie na słono z pieczarkami, szynką ale jakoś mi nie podeszły ![]() Mąż wczoraj ubezpieczył samochód. W ogóle to tak ubezpieczenia poszły w górę, że szok. o 100% (z tego co do tej pory mieliśmy) jeśli mąż nie ma skończonych 28 lat. Więc jak zawsze 1200 płaciliśmy to teraz 2400 wychodziło. Ubezpieczyciel 6 ofert przeszukał (wszędzie ceny takie same) aż w końcu trafił na tańsze i zapłacimy w sumie 1120 zł uffff A i mam pytanie Pamiętacie jak nam teściowa miała kupić tę szafę do kuchni za to, ze jej mięso z miesiąc trzymaliśmy., Więc wczoraj mąż zawiózł zaprojektowaną przez nas szafę do wyceny i 1200zł i tak sobie pomyśleliśmy, że jak ją weźmiemy to w sumie sobie całą kuchnię zagracimy (bo to 2 m wysokości i 110cm długości) . I wpadłam na pomysł, że lepiej kupić sobie zmywarkę a ociekacz (80cm - 3 półki) przerobić na szafkę z półkami. Wczoraj zadzwoniliśmy do teściowej i ona powiedziała, że spoko kupi nam tę zmywarkę. Dziś jedziemy szukać jakieś. I powiedzcie mi na co mam zwrócić uwagę bo jestem w tym zielona. Wiem, że musi mieć 45 cm bo większa nam tam nie wejdzie.
|
|
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj już nie miałam czasu odpisać
Odpukać z uchywtami nic złego się nie dzieje, nie wkurzają mnie jedynie jak się spieszę to czasami "traifć" nie mogę hehe. Ogólnie jesteśmy zadowoleni
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4295 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ta wit K, to chyba wpływa na lepsze krzepnięcie, a mi krzepnie za bardzo...
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Marta my do niej wczoraj zadzwoniliśmy powiedzieć jej, ze ta szafa jest za droga i że kupimy sobie zmywarkę i ociekacz przerobimy a ona no dobra, to ja Wam tę zmywarkę kupię, ale aby nie była droższa od szafy. Sama to zaproponowała
A co do tego, że to niby za trzymanie mięsa to taka przenośnia. Bo jak odbierała od nas to mięso to powiedziała, że tak nas wykorzystała z tym, że chce nam cos kupić i że wie, że nam tej szafy brakuje. Dodała, ze w sumie na parapetówkę nam nic nie kupiła więc to będzie taki łączony prezent. Wtedy nam ten wielki gar chciała dać, ale nie chcieliśmy A na co trzeba zwrócić uwagę wybierając zmywarkę?? Z firm to chcę brac pod uwagę: Bosh, Beco, Whirlpool, Electrolux, samsung, Mastercook. |
|
|
|
#4298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jajko w śmietanie? Nie jadłam nigdy Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie u mnie te z kluchy na parze je się z sosem pieczeniowym, absolutnie nie na słodko. Co region to inna kuchnia |
||
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem skąd to babcia wzięła. W rondelku daje troszkę masła, daje troszkę wody z małą ilością kostki rosołowej. Do tego daje śmietanę i wbija jajko. czeka aż się zetnie, troszkę podważa żeby się nie przypaliło i gotowe. Je się to z ziemniakami zazwyczaj w piątek. Ja uwielbiam. Ale nie potrafię tego sama zrobić. Nie wychodzi mi.
Babcia ma dużo takich wynalazków ![]() Madzia, z tego co mąż mówił mi kiedyś, to zmywarka powinna mieć 3 klasy A. Nie wiem od czego to zależy, ale jak jest 3razy A to jest dobrze.
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
madzialenka beco odradzam z tego co wiem nie jest to marka godna polecenia , ja mam zmywarkę którą moja teściowa wygrała i nam ją zostawiła a zaznaczam to że leży on od dwóch lat na strychu i chyba szybko jej nie podłączymy , dopóki nie zrobimy remontu dalej , co oczywiście odwleka się w czasie ponieważ nie mamy kasy na to żeby robić remont , więc sobie poczekam jeszcze martucha ja również lubię czytać książki ale u ciebie to już chyba mania bo ja tak bym nie mogła non stop czytać , moje czytanie teraz skupia się na książkach dotyczących moich studiów , a zresztą Dominik nie daje za wiele zrobić anika nie ma reguły że jak szczupła dziewczyna to mu się jej to dziać, ja czegos takiego nie miałam a w biodrach mam 82 cm już po ciązy a zaznaczam że wcześniej miała węższe bo po ciąży mi zostały , jednymy problem był tylko taki czy jeśli dziecko będzie duże to mogę mieć problem z urodzeniem go siłami natury, ale myślę że na to też nie ma reguły bo nawet jak kobieta jest grubsza i ma szerokie biodra to też może nie urodzić normalnie bo dziecko będzie duże nie ma co porównywać każda ciąża , każdy poród i każde dziecko jest inne AgatkaL a robiłaś przerwy jakies w braniu tabletek , mój gin zawsze powtarzał że muszą być takie przerwy żeby właśnie nie było potem problemów katunia uważaj na dzidziola bo to jest niebezpieczne dla niego , trzymaj z daleka męża jeśli ma jelitówką emilia co tam u ciebie słychać ? misqa jak tam u ciebie ? kurcze pogoda do du.py nawet nie wychodzę z domu z Dominikiem bo panuje normalnie u mnie ospa także wolę zaoszczędzić Dominikowi dodatkowych chorób szczególnie teraz musze zadzwonić umówić się na szczepienia a wogóle to weszłam dzisiaj na wagę i aż mi się gęba uśmiechnęła hhh... a zrobiłam to bo weszłam w swoje spodenki które kupiłam 4 lata temu gdzie byłam szczuplutka i ważę 46 kg czyli ok , jeszcze tylko jakby jeszcze moje piersi wróciły do swojego rozmiaru to by było super
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A te ubezpieczenia to tak często bywa... jak tata ubezpiecza to tez zawsze wysoka składka wychodzi... ale przeważnie coś się się znajdzie ![]() Cytat:
I wzajemnie ![]() A my właśnie zjedliśmy śniadanko... smażoną kiełbaskę z dodatkiem przypraw: papryka, chilli i pieprz a do tego podsmażona cebulka
|
|||
|
|
|
#4303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pyzy też zazwyczaj jemy z sosem pieczeniowym (najlepszym dodatkiem do tego jest zasmażana kiszona kapusta ), ale zdarza się też, że jemy na słodko, ale wtedy z bitą śmietaną pomieszaną z dżemem.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
To chciałabyś mieć mniejsze piersi? ![]() Cytat:
A jaka dawka cholesterolu
|
||||
|
|
|
#4304 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pampuchy inaczej parowce wyglądają tak http://fantazjemagdyk.blogspot.com/2...l-parowce.html podajemy je śmietaną i owocami, najczęściej są to jagody ![]() Pyzy zazwyczaj jadamy nadziewane mięsem http://www.pierozek.pl/?q=Oferta&q2=Pyzy+z+mi%EAsem Kluskie śląskie jadam z sosem i mięskiem, wyglądają mniej więcej tak http://wmojejkuchni.blox.pl/2009/01/Kluski-slaskie.html A racuchy... rzadko je robimy, a najczęściej jadamy na wakacjach, przepyszne są w Kolobrzegu, z cukrem pudrem lub ze śmietana i jagodami... mhmmm http://carmelgotuje.blox.pl/2008/08/...-Racuszki.html No i chyba tyle
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-20 o 09:48 |
|
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
ktosia no większe bo mimo iz zakładam te same staniki i nie są za duże ale jakoś takie po tym karmieniu mniej jędrne i to mnie wkurza bardziej się zrobiły takie rozlane
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4307 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia my mamy boscha ,ale jeszcze nie byl uzywany.
|
|
|
|
#4309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
juz dzis o wiele lepiej sie czujeJa kochana polecam firme whirpool - moi rodzice maja zmyware i sie sprawdza. a jesli chodzi o to na co warto zwracac uwage to na pewno na klase oszczednosci pradu i wody czyli potrojne A najlepiej. Dobrze tez jak zmywarka ma funkcje 1/2 czyli ze mozesz ja zakadowac tylko do polozwy i zuzywa mniej wodu, bop nie zawsze uzbierasz pelna zmywarke jesli jestescie tylko we dwojke w domu. Cytat:
nigdy takiego nie jadlam Cytat:
u nas tez ospa panuje! wiec uwazaj na swojego szkraba w sumie dobrze jak dziecko przyjdzie wczesniej ospe bo lagodniej ja przejdzie, ale moze na Twojego malucha jeszcze nie pora tym bardziej ze tak chorowal ostatnio boraczek. A propos moja 16letnia kuzynka mial ostatnio ospe - mozecie sobie wyobrazic jak sie meczyla - krostki miala doslownie WSZEDZIE! Na szczescie maz juz dzis dobrze sie czuje! wiec jedziemy do miasta niedlugo, ostatnie fotki dla prababci wywolac i mam pytanie: czy jak zalaminuje cos to da sie potem ta zalaminowana kartke zlozyc na pol ? nie jest za sztywna ? dawno nic nie laminowalam i nie pamietam.... a chce ta laurke dla babć chyba zalaminowacMarta-a zdradz jak twoja laurka wyglada ? bo ja moja chce jakos skomponowac ze bedzie na niej foto i wyciete te odciski raczki i nozki i wlasnie nad zalaminowaniem sie zastanawiam-bedzie trwalsze. |
|||||
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, miałam ostatnią przerwę od listopada 2009 do lipca 2010. Nie wiem, udam się do lekarza i niech mi poradzi co z tym zrobić. Póki co będę sobie moze brała po połóweczce polopiryny na noc, ponoc najlepsza na rozrzedzenie krwi.
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo najpierw wywnioskowałam, że wolałabyś mieć mniejsze i się zdziwiłam, bo rzadko się to zdarza ![]() No właśnie z piersiami jest ten problem, że trudno im przywrócić wcześniejszy wygląd, bo nawet te wszystkie kremy itp niewiele dają. Kobiety mają przerąbane ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Aspiryna chyba lepsza |
|
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
AgatkaL- polopriryny nie polecam, jeśli juz lekarz Tobie ja zaleci, to ... nie będziesz miała wyboru. Poczytaj sobie skutki uboczne długoterminowego przyjmowania polopiryny, to odejdzie Tobie ochota na zarzywanie jej, ja przez nia mialam powazną nadpobudliwość z brakiem snu- coś okropnego.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-01-20 o 10:16 |
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ospy, to żona mojego kolegi z pracy teraz przechodziła i wylądowała w szpitalu. Nie dość, ze jakieś ropne krosty jej się porobiły, do tego liszaje, leczy się już 3 tyg, 3tyg jest na antybiotykach i poprawy nie ma. Dalej ją swędzi - koszmar. Cieszę się, że przechodziłam ospę jak byłam dzieckiem! AgatkaL, jeszcze lepsza aspiryna jest.
|
|
#4314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Madzia podobno najlepsze zmywarki to Bosch, ale ja mam Indesit i jestem bardzo zadowolona.
Uwagę trzeba zwrócić głównie na zużycie prądu i wody, mnie dodatkowo zależało na tym by górna "półka" była podnoszona, bo mam duże talerze i przy normalnym ustawieniu byłby problem.
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam chyba 12 lat i tez dosc ciezko bylo z ta ospa |
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Klion, nie wiem czy Ci już mówiłam, ale strasznie podoba mi się Twój avatarek!
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ze sie powtarzam,ale niedlugo jedziemy do miasta i chcialabym zasiegnac informacji jesli ktoras z was wie - czy zalaminowana kartke uda mi sie zgiąć na pół ? ?
chce tak zalaminowac laurke ale nie wiem czy potem ja zegne bez problemu...
|
|
|
|
#4319 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
gucia i jak dzis ruszac sie mozesz po tym fitnesie?
agatka super, ze wyniki ok. pomidorowa z ziemniakami? nie jadlam nigdy. ![]() martucha faktycznie kiepskki interes ma Twojmaz z Twoimi rozrywkami. Skoku wczoar czesc dalsza, od 17 ciurkuem do 23 wisiala na mnie. i pozniej w nocy z krotkimi przerwami.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

i tak sobie pomyśleliśmy, że jak ją weźmiemy to w sumie sobie całą kuchnię zagracimy (bo to 2 m wysokości i 110cm długości) . I wpadłam na pomysł, że lepiej kupić sobie zmywarkę 
?.
Odpukać z uchywtami nic złego się nie dzieje, nie wkurzają mnie jedynie jak się spieszę to czasami "traifć" nie mogę hehe. Ogólnie jesteśmy zadowoleni