BIAŁYSTOK II - poszukiwań w mieście ciąg dalszy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 20:14   #91
VanilQ
Rozeznanie

Dot.: BIAŁYSTOK II - poszukiwań w mieście ciąg dalszy

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
oooo Witam nie wiedziałam że mamy taki wątek

Czy któras z Was była u profesjonalnej Braffiterki?? i Czy taka w Białymstoku urzęduje??
A owszem, są takie 3 miejsca w Białymstoku o których mi wiadomo: BraZone na Rocha, EsotiQ czy jakoś tak w Alfie i Kamelia na Warszawskiej. Sama się tym interesowałam, niestety zakup stanika w tych miejscach wcale do tanich nie należy. Biustonosze kosztują ponad 100 zł, to najtańsze modele. Co do samego dobierania to na ten temat nic nie powiem, bo nie korzystałam. Zraziła mnie cena, skłonna jestem zapłacić za stanik 50 zł, ale nie 150.
Stary 2011-01-17, 21:23   #92
mrowkan
Raczkowanie

Gdzie kupię najzwyklejsze bawełniane figi oprócz bazarów?
mrowkan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 22:29   #93
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

Cytat:
Napisane przez VanilQ Pokaż wiadomość
A owszem, są takie 3 miejsca w Białymstoku o których mi wiadomo: BraZone na Rocha, EsotiQ czy jakoś tak w Alfie i Kamelia na Warszawskiej. Sama się tym interesowałam, niestety zakup stanika w tych miejscach wcale do tanich nie należy. Biustonosze kosztują ponad 100 zł, to najtańsze modele. Co do samego dobierania to na ten temat nic nie powiem, bo nie korzystałam. Zraziła mnie cena, skłonna jestem zapłacić za stanik 50 zł, ale nie 150.

Do esotiq bym nie polecała, nie mają w ogóle rozmiarówki poniżej 70 (wg aktualnego katalogu) więc jak chcą dobrać prawidłowo stanik? a i miseczka maksymalnie G ciekawe co by mi zaproponowali xD

Panią w BraZone jak najbardziej polecam wiele modeli poda i wybierze najlepiej leżące

Trzeciej Pani nie znam

A cena.. fakt, powyżej 100 zł jednak stanik służy na b.długo, mój pierwszy już ma 3 lata i dopiero się niszczy przygotuj się na cenę ok. 120-150 zł [przynajmniej w BraZone]
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 22:31   #94
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apollinka Pokaż wiadomość
Do esotiq bym nie polecała, nie mają w ogóle rozmiarówki poniżej 70 (wg aktualnego katalogu) więc jak chcą dobrać prawidłowo stanik? a i miseczka maksymalnie G ciekawe co by mi zaproponowali xD

Panią w BraZone jak najbardziej polecam wiele modeli poda i wybierze najlepiej leżące

Trzeciej Pani nie znam

A cena.. fakt, powyżej 100 zł jednak stanik służy na b.długo, mój pierwszy już ma 3 lata i dopiero się niszczy przygotuj się na cenę ok. 120-150 zł [przynajmniej w BraZone]

A taka porada w sprawie stanika jest płatna jakoś dodatkowo?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:37   #95
kaktus236
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
Czy któras z Was była u profesjonalnej Braffiterki?? i Czy taka w Białymstoku urzęduje??
Kiedyś słyszałam, że w Kontri na Białówny są kobietki, które potrafią dobrać dobrze biustonosz. Czy są profesjonalnymi brafitterkami i jak sobie z tym radzą nie wiem, ale można przejść się i zapytać. Tym bardziej, że jest duża rozpiętość cen, chyba od 20 złotych (pewnie jakość w takim wypadku nie najlepsza, ale jednak )
kaktus236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:49   #96
moooniaaaa
Zakorzenienie

Zawsze dziwiło mnie, że kobietom na dobrze dobrany stanik, który ma na prawdę wielki wpływ na biust żal 100zł.,a na byle szmatkę w sieciówce już nie Tym bardziej,że to nie są staniki z bazaru na miesiąc. Ja mam effuniaka jeszcze za czasów zamawiania na blogu i wygląda b.dobrze. Warto inwestować w dobrą bieliznę. Bo wbrew pozorom stanik to nie tylko ozdoba naszych piersi.
Ale jak ktoś szuka czegoś tańszego to niech zajrzy na Mardo. Jedna wizażanka pisała ostatnio, że staniki są ok,a ceny przyzwoite.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:53   #97
VanilQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Zawsze dziwiło mnie, że kobietom na dobrze dobrany stanik, który ma na prawdę wielki wpływ na biust żal 100zł.,a na byle szmatkę w sieciówce już nie Tym bardziej,że to nie są staniki z bazaru na miesiąc. Ja mam effuniaka jeszcze za czasów zamawiania na blogu i wygląda b.dobrze. Warto inwestować w dobrą bieliznę. Bo wbrew pozorom stanik to nie tylko ozdoba naszych piersi.
Ale jak ktoś szuka czegoś tańszego to niech zajrzy na Mardo. Jedna wizażanka pisała ostatnio, że staniki są ok,a ceny przyzwoite.
To jakaś aluzja do mojej wypowiedzi? Kupiłam sobie kilka staników do 50 zł i dobrze mi służą, nie mówię tutaj o stanikach po 10 zł z madro. Może pracujesz to stać Ciebie na stanik za 100 zł, mnie niestety nie. Zresztą nie ważna jest chyba cena tylko dopasowanie, a nie tylko w tych sklepach z brafittingiem mają dobre staniki.

Co do Kontri, to akurat tam pani nie dobiera staników i nie ma tam raczej nietypowych staników np 65 G, bo te wszystkie produkty są z podlaskiego klastra bielizny.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Odnośnie zbiórki dla schroniska.
Najpotrzebniejsze są preparaty owadobójcze i konserwy dla psów - najchętniej takie dla szczeniąt, ale każda jest dobra. Kołder i kocy nie potrzebują. Obawiam się, że akurat na takie zakupy przydałaby się zbiórka pieniężna, chyba, że każdy kupiłby coś od siebie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 18:46   #98
margaritaa
Wtajemniczenie

MARRITKA dzięki
a gdzies tak, żebym mogła znaleźć ten stanik samonośny niedaleko centrum to gdzie byłoby to możliwe??
Stary 2011-01-18, 21:46   #99
monikk87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marrrtaa
Dziewczyny, wiece może gdzie można dostać kosmetyki Golden Rose ?
Chodzi mi głównie o eyelinery
Cytat:
Napisane przez MisQa
na allegro wystawia sie ktos z białego z tymi kosmetykami, mozesz maila wyslac, moze akurat ma to co Cie interesuje
a jeżeli chodzi o jakies stoisko stacjonarne... proponuje rozejrzec sie na ryneczkach... ja osobiscie nie bylam na zadnym od ponad pol roku wiec nie bardzo sie orientuje, ale mysle, ze na ktoryms na pewno znajdziesz te kosmetyki
Hej Dziewczyny, ponawiam pytanie? podobno z Golden Rose jest bardzo dobra kredka do oczu, w super tez cenie ale na allegro z przesyłka to juz tak srednio....wiecie gdzie moge znalezc kosmetyki tej firmy?
monikk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:43   #100
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
A taka porada w sprawie stanika jest płatna jakoś dodatkowo?
podczas wybierania modelu biustonosza Pani sama robi Ci brafitting od razu dobierając odpowiedni rozmiar i wyjaśniając jak wybierać biust etc

Ja akurat nie korzystałam z porady jako tako, tylko się poradziłam czy sama dobrze sobie dobrałam ale ja wiedziałam czego potrzebuję Ale jakiejś klientce właścicielka wyjaśniała co i jak
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 06:42   #101
MARRITKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaritaa Pokaż wiadomość
MARRITKA dzięki
a gdzies tak, żebym mogła znaleźć ten stanik samonośny niedaleko centrum to gdzie byłoby to możliwe??
Jezeli chodzi o centrum to wczoraj wpadł mi w oczy w pasmanteri na skrzyzowaniu aleji i sienkiewicza tu zaraz za przystankiem i kosztował 38 zł.a tak po za tym to poszukaj w sklepach z bielizna lub w salonach slubnych ale wiadomo tam juz moga być troszeczke droższe. De facto masz także w Alfie i myslę że dziewczyny tez tam powinny mieć. pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 09:57   #102
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do Kontri, to akurat tam pani nie dobiera staników i nie ma tam raczej nietypowych staników np 65 G, bo te wszystkie produkty są z podlaskiego klastra bielizny.
Z tym się akurat nie zgodzę, rozmiarówka jest tam bardzo szeroka. Z tym, że te "nietypowe" rozmiary lepiej zamówić na stronie internetowej z opcją odbioru w sklepie. Mają od 60C do 110G.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:49   #103
niczka87
Zakorzenienie

A w Konri ile tak średnio stanik kosztuje? Ile czasu Wam służy? Każdy stanik za ok 100zł jest dużo lepszy jakościowo?
Stary 2011-01-19, 12:00   #104
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
A w Konri ile tak średnio stanik kosztuje? Ile czasu Wam służy? Każdy stanik za ok 100zł jest dużo lepszy jakościowo?
ja nie kupowalam co prawda w Kontri, ale od kilku lat przez net kupuję staniki i niestety raczej te z droższych ( 100-250 zł) i ostatnio znalazłam swój stanik sprzed 3 lat i zastanawiałam się czy to jakiś nowy, tylko upchnięty w szafie... W ogole nie widać żeby miał 3 lata, a nie powiem, ponosiłam go naprawdę sporo.
Uważam, że warto zainwestować te 100-200 zł na naprawdę dobry biustonosz, nie dośc, że będziecie miały ładnie zebrane i utrzymane piersi , to naprawdę taki stanik posłuży Wam kilka lat.
Kiedyś kupowałam na rynku staniki za 25-70 zł i po miesiącu, dwóch już były ostro rozciągnięte w obwodzie... zniekształcone od prania, pomechacone miseczki i stanik do wywalenia

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:49   #105
Melissa86
Zakorzenienie

Dziewczyny przecież rozmowy na temat staników już były na poprzednim wątku, wystarczy je tylko przeszukać...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=129474 (P.S. Warto dać ten link do pierwszej części wątku na pierwszą stronę tego.)

O brafiterkach była dyskusja w październiku, 3 miesiące temu.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...a#post22683384

Wystarczy opcja "Przeszukaj ten wątek" i wpisać słowo,które nas interesuje i wyskoczą posty z tym tematem.

Oczywiście jak chcecie to sobie dyskutujcie,ale mnie osobiście męczy już czytanie któryś raz z kolei o stanikach w dużych rozmiarach czy oleju kokosowym...

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2011-01-19 o 12:53
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 17:42   #106
pat0
Wtajemniczenie

czy u nas w tesco sa ciuchy? np f&f?
Stary 2011-01-19, 18:28   #107
trynosz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
czy u nas w tesco sa ciuchy? np f&f?
wyszukiwarka! milion razy o to pytano
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 19:56   #108
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
To jakaś aluzja do mojej wypowiedzi? Kupiłam sobie kilka staników do 50 zł i dobrze mi służą, nie mówię tutaj o stanikach po 10 zł z madro. Może pracujesz to stać Ciebie na stanik za 100 zł, mnie niestety nie. Zresztą nie ważna jest chyba cena tylko dopasowanie, a nie tylko w tych sklepach z brafittingiem mają dobre staniki.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Odnośnie zbiórki dla schroniska.
Najpotrzebniejsze są preparaty owadobójcze i konserwy dla psów - najchętniej takie dla szczeniąt, ale każda jest dobra. Kołder i kocy nie potrzebują. Obawiam się, że akurat na takie zakupy przydałaby się zbiórka pieniężna, chyba, że każdy kupiłby coś od siebie.
A wiesz gdzie może w Białymstoku można kupić takie konserwy? I w jakiej cenie mniej więcej?

Cytat:
niczka87
Osobiście polecam ten sklep. Jest dużo przecen i fajne biustonosze można już kupić od 20-30zł.
Ja zamawiałam na ich stronie a później w sklepie mierzyłam.
Nie mam porównania do droższych staników, bo nie jestem w stanie tyle wydać ale uważam, że najważniejsze to aby dobrze dobrać stanik i wtedy nawet te tańsze będą się świetnie nosiły.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:39   #109
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ja nie kupowalam co prawda w Kontri, ale od kilku lat przez net kupuję staniki i niestety raczej te z droższych ( 100-250 zł) i ostatnio znalazłam swój stanik sprzed 3 lat i zastanawiałam się czy to jakiś nowy, tylko upchnięty w szafie... W ogole nie widać żeby miał 3 lata, a nie powiem, ponosiłam go naprawdę sporo.
Uważam, że warto zainwestować te 100-200 zł na naprawdę dobry biustonosz, nie dośc, że będziecie miały ładnie zebrane i utrzymane piersi , to naprawdę taki stanik posłuży Wam kilka lat.
Kiedyś kupowałam na rynku staniki za 25-70 zł i po miesiącu, dwóch już były ostro rozciągnięte w obwodzie... zniekształcone od prania, pomechacone miseczki i stanik do wywalenia
Gdzież Ty stanik na rynku za 70zł znalazłaś?

A tak jak już w temacie jesteśmy, to pierzecie ręcznie czy normalnie w pralce te staniki? Bo skoro mówicie, że nie mechaci się, nie rozciąga, ani nic...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 21:40   #110
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trynosz Pokaż wiadomość
wyszukiwarka! milion razy o to pytano
Miło,że ktoś ma podobne zdanie do mojego.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:44   #111
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Gdzież Ty stanik na rynku za 70zł znalazłaś?

A tak jak już w temacie jesteśmy, to pierzecie ręcznie czy normalnie w pralce te staniki? Bo skoro mówicie, że nie mechaci się, nie rozciąga, ani nic...
ja piorę w pralce, i nie w żadnych koszyczkach czy specjalnych woreczkach do prania bielizny. po prostu wrzucam i się pierze

Stary 2011-01-19, 22:03   #112
malagaw
Zakorzenienie

Cytat:
W pralce na programie delikatnym, w woreczku do prania bielizny (wcześniej do tego celu używałam związanej poszewki poduszki ).
Stary 2011-01-19, 22:11   #113
VanilQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
A wiesz gdzie może w Białymstoku można kupić takie konserwy? I w jakiej cenie mniej więcej?

Osobiście polecam ten sklep. Jest dużo przecen i fajne biustonosze można już kupić od 20-30zł.
Ja zamawiałam na ich stronie a później w sklepie mierzyłam.
Nie mam porównania do droższych staników, bo nie jestem w stanie tyle wydać ale uważam, że najważniejsze to aby dobrze dobrać stanik i wtedy nawet te tańsze będą się świetnie nosiły.
Konserwy to chyba chodzi o mokrą karmę w puszkach. Cena takiej karmy to ok. 3-4 zł, tak mi się wydaje. Prosili o karmę dla szczeniąt, bo w niej są też antybiotyki. Mogą też być pewnie i woreczki suchej karmy.
Stary 2011-01-19, 23:22   #114
pat0
Wtajemniczenie

Wybiera sie ktos z Białegostoku na koncert Hurts do Warszawy w sobote 22 stycznia?
Stary 2011-01-20, 07:40   #115
mrowkan
Raczkowanie

gdzie kupie taka opaske i w jakiej cenie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kok-z-opaska.jpg (36,1 KB, 21 załadowań)
mrowkan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:51   #116
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
W pralce na programie delikatnym, w woreczku do prania bielizny (wcześniej do tego celu używałam związanej poszewki poduszki ).
Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ja piorę w pralce, i nie w żadnych koszyczkach czy specjalnych woreczkach do prania bielizny. po prostu wrzucam i się pierze
O proszę i faktycznie nic z nim nie dzieje się? Koleżanka kupiła za ponad stówę stanik i jej się rozciągnął w niedługim czasie...
Stary 2011-01-20, 12:17   #117
malagaw
Zakorzenienie

Cytat:
O proszę i faktycznie nic z nim nie dzieje się? Koleżanka kupiła za ponad stówę stanik i jej się rozciągnął w niedługim czasie...
Z moimi nic się nie dzieje. Gdyby się działo, nie ryzykowałabym więcej Mam duży biust i swego czasu trudno było mi znaleźć stanik w odpowiednim rozmiarze, więc jak już znajdę idealnie dopasowany model i wydam na niego ciężką kasę - to bardzo o niego dbam.
Tak jak pisałam, piorę w woreczku, na programie delikatnym, w płynie do prania.
Stary 2011-01-20, 14:49   #118
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Konserwy to chyba chodzi o mokrą karmę w puszkach. Cena takiej karmy to ok. 3-4 zł, tak mi się wydaje. Prosili o karmę dla szczeniąt, bo w niej są też antybiotyki. Mogą też być pewnie i woreczki suchej karmy.
W zoologicznym w galerii Zielone Wzgórza widziałam wczoraj koszyk, do którego można było wkładać rzeczy dla zwierząt. Ale nie miałam czasu pogadać ze sprzedawcami. W przyszłym tygodniu się przejdę i popytam
+ na Dogomani jest wątek białostocki, można tez tam uderzyć.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:08   #119
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
to może jakiś taki akurat się jej trafił, ale przez moje ręce przeszły już dziesiątki staników za ponad 100 zł i wszystkie tak samo piorę i wszystkie są w super stanie

Stary 2011-01-20, 16:36   #120
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie mogę takich kilka kupić + jakaś sucha karma, na pewno się przyda. Z tym, że ja chyba nie byłabym w stanie tam osobiście pojechać...
Dam Ci znać po sesji, bo teraz nie mam na nic czasu.

Cytat:
moooniaaaa
W zoologicznym w galerii Zielone Wzgórza widziałam wczoraj koszyk, do którego można było wkładać rzeczy dla zwierząt. Ale nie miałam czasu pogadać ze sprzedawcami. W przyszłym tygodniu się przejdę i popytam
+ na Dogomani jest wątek białostocki, można tez tam uderzyć.
Faktycznie na tym forum, które podałaś można by było zapytać administrację czy wyrażą zgodę na przeprowadzenie zbiórki.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości