Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 14:36   #3841
bosti
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
no to pewnie zależy od szpitala. ja zarówno w szpitalu , jak i na SR dowiedziałam się, że muszę mieć i to i to.
ale pewnie, jak to mówią, 'co kraj to obyczaj '
najlepiej zorientować się w szpitalu, gdzie chcemy rodzić.
całkiem możliwe trzeba dopytać w swoim szpitalu i będzie przynajmniej pewność

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:37   #3842
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

dziewczyny a zapytam jak u Was z kawą... do 5 miesiąca nie piłam wcale a teraz po prostu tak bardzo jej chcę że nie mogę się oprzeć... i piję jedną małą filizankę dziennie ... ale czasami mam ochotę na druga np. dziś i pewnie zrobię... wypiję i będę się zastanawiac czy nie szkodzę dziecku eh...lekarz mówił że mogę pić kawę przy moim ciśnieniu ( 110/60 ) ale mimo wszystko zastanawiam się... a jak jest u Was
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:38   #3843
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane.
Dawno mnie nie było, mam nadzieję , ze mnie jeszcze pamiętacie.
Podczytuję Was w międzyczasie co kilka dni, widzę że już pierwsze Maluszki są na świecie .
Kolba - cudowna Malutka ! i moja imienniczka!

nie jestem na bieżąco, nie wiem wszystkiego - co u Was, bo czytam co którąś stronę. ale zaglądam-zawsze kiedy mam chwilę i siłę by wysiedzieć przed komputerem.

U mnie ciężko. nie daję rady z rwą kulszową i bólem kości łonowej. Byłam u ortopedy i u lek. prowadzącego- totalna olewka tematu. w ciąży tak się dzieje i muszę doczekać do porodu... a ja każdej nocy przeżywam traumę. wyję z bólu a mąż ze mną.
Brak mi sił już nawet by Wam tłumaczyć jaki to ból. te, które też boli - Montii np - wiedzą o czym mówię. chwilami się poddaję. i tylko kopniaczek Syneczka podnosi mnie na duchu...

Wyprawka już w 70% skompletowana. brakuje wózka i łóżeczka i kilku drobnych rzeczy ale to kwestia jednego zamówienia na All jeszcze. i wizyta w aptece. reszta zamówiona u rp_77, czekam na paczki.
Zegarek nam tyka Dziewczyny. dopiero Was poznawałam, a tu już lada chwilka, lada moment... będziemy Mamami.

Ściskam Was mocno.
zajrzałam, byście pamiętały że jestem z Wami duchem, dzielę z Wami Wasze troski i radości. trzymajcie się w dwupakach jak najdłużej - zdrowo i z uśmiechem!
subtelle-marnotrawna

SUBTELL
jakmoge poradzic to narwę kulszową mnie w szpitalu poradzili jak sie zaczyna bol połozyc sie co ciepłej wody na dłuzej to bardzo pomaga

ja sobie tak poradziłam z rwą a bole miałam przeokropne łaziłam po scianach

stysia ja miałam tez obciazenie 75g i wg normy do 140 jest ok mi wynik wyszedł 136 i lekarka powiedziała ze cukrzyca to to tak na prawde zaczyna sie od 200 pomiedzy normą 140 a 200 jest stan przedcukrzycowy

bosti chyba tak na zapas ci lekarz powiedział ze 144 to cukrzyca, moze zebys sie pilnowała bardziej bo ja przy tym 136 tez miałam diety bardzo pilnowac
do teraz jestem na diecie bo ten cukier ciagle skacze

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:40   #3844
n.ik.a
Zadomowienie

subtelle już miałam pisać do Ciebie na nk, bo dawno sie nie odzywałaś...dobrze, że jesteś i trzymaj się

dziewczyny dzwoniłam do mojego lekarza i zmienił mi dawkę fenoterolu, bo te trzęsawki mnie wykańczły :/ od teraz mam brać po pół tabletki 4 razy dziennie i godz. przed mam brać ten stoveran. mam nadzieję, że będzie lepiej

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:42   #3845
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny a zapytam jak u Was z kawą... do 5 miesiąca nie piłam wcale a teraz po prostu tak bardzo jej chcę że nie mogę się oprzeć... i piję jedną małą filizankę dziennie
ja też nie piłam wcale do chyba 4-tego, a teraz to bym najchetniej 3 dziennie wypila, ale tez sie ograniczam do jednej, słabszej
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:46   #3846
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

stysia ja miałam tez obciazenie 75g i wg normy do 140 jest ok mi wynik wyszedł 136 i lekarka powiedziała ze cukrzyca to to tak na prawde zaczyna sie od 200 pomiedzy normą 140 a 200 jest stan przedcukrzycowy

bosti chyba tak na zapas ci lekarz powiedział ze 144 to cukrzyca, moze zebys sie pilnowała bardziej bo ja przy tym 136 tez miałam diety bardzo pilnowac
do teraz jestem na diecie bo ten cukier ciagle skacze
no właśnie to nie do końca jest tak - wczoraj dopytałam się na wizycie u diabetologa. wynik pomiędzy 140 a 200 to stan przedcukrzycowy, ale nie w przypadku ciąży. tu normy są inne i powyżej 140 to właśnie cukrzyca ciążowa. dostałam taką kartę informacyjną dla lekarza kierującego, że diabetolog stwierdza cukrzycę ciążową, jakie są zalecenia itp.

Stary 2011-01-20, 14:48   #3847
iweczka
Zakorzenienie

a ja w związku z pogarszającymi się wynikami badan dostałam na obiad watrobkę....ogólnie nie przepadam, ale rodzinka postanowiła się za mnie wziąć....no zobaczymy jak to będzie ze mną po tej wątróbeczce....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:49   #3848
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
SUBTELL
jakmoge poradzic to narwę kulszową mnie w szpitalu poradzili jak sie zaczyna bol połozyc sie co ciepłej wody na dłuzej to bardzo pomaga

ja sobie tak poradziłam z rwą a bole miałam przeokropne łaziłam po scianach
nie mam wanny
ale pomagam sobie ciepłym prysznicem, kiedy tylko mogę. pomaga, ale na krótko........

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
subtelle już miałam pisać do Ciebie na nk, bo dawno sie nie odzywałaś...dobrze, że jesteś i trzymaj się
Dziękuję Kochana Ty też się trzymaj!

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:50   #3849
bosti
Zadomowienie

ada, olusiaa propos kawy mała ciekawostka - wg naszej położnej bardzo dobrze uelastycznia krocze przed porodem i zmniejsza ryzyko nacinania, ale trzeba codziennie robić okłady z mocnej, parzonej kawy na min.15 min. kilka tyg. przed porodem

Stary 2011-01-20, 14:53   #3850
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a zapytam jak u Was z kawą... do 5 miesiąca nie piłam wcale a teraz po prostu tak bardzo jej chcę że nie mogę się oprzeć... i piję jedną małą filizankę dziennie ... ale czasami mam ochotę na druga np. dziś i pewnie zrobię... wypiję i będę się zastanawiac czy nie szkodzę dziecku eh...lekarz mówił że mogę pić kawę przy moim ciśnieniu ( 110/60 ) ale mimo wszystko zastanawiam się... a jak jest u Was
ja piję jeden kubek parzonej, a czasami jeszcze filizanke rozpuszczalnej ale to baaaardzo rzadko, ostatnio piłam w swieta dwie jak gosci duzo mielismy. jeden kubek kawy na dzień poprawia mi po prostu samopoczucie ja ogolnie mam wysokie cisnienie a w ciazy mi sie wszystko poprzewracało i mam niskie
i jak byłam w szpitalu to miałam ciśnienie 90/60 to lekarz na obchodzie powiedział żebym wałnęła sobie małą czarną
kawa jedna na dzień na pewno nie szkodzi, jedynie może własnie wypłukiwać magnez ale ja i tak biorę magnez w tabletkach i całą ciąze w sumie pije kawę - mój lekarz mówi ze jak mam na coś wielką ochotę to żebym z tego nie rezygnowała a bez kawy chyba bym dnia nie wytrzymała

a propo tej cukrzycy mi też lekarz mówil że jak jest powyżej 140 to juz cukrzyca, także zgadzam się z bosti - w ciązy te normy idą swoim torem
bosti bardzo ciekawe to z tą kawą
to bede robic teraz dwie jedną do picia drugą do mycia
ale okłady to jak? mogę w miseczke wlozyc dupke do tej kawy na 15 minut?czy zamoczyc jakis recznik i przykładac?

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-20 o 14:58
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:53   #3851
Ewelqa1985
Zadomowienie

ja na poczatku pilam slaba kawe potem mnie nastraszyly kolezanki weic nie pilam a teraz raz na jakis czas pije
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:07   #3852
Mirabilka
Zakorzenienie

qrczaki a ja pije po 2-3 kawy rozpuszczalne ale z płaskiej małej łyżeczki pół kubka a pozostałe pół mleka... uwielbiam smak kawy

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:09   #3853
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a ja w związku z pogarszającymi się wynikami badan dostałam na obiad watrobkę....ogólnie nie przepadam, ale rodzinka postanowiła się za mnie wziąć....no zobaczymy jak to będzie ze mną po tej wątróbeczce....
wiesz co, moja gin mi powiedziała, że mam jeść wątróbkę dwa razy w tygodniu...oprócz tego befsztyki albo kaszankę raz w tygodniu, pół pęczka natki codziennie i morele suszone, kilka razy w tyg. brokuły i szpinak... nie mam za bardzo ochoty na wątróbkę aż tak często, muszę kompletnie mój jadłospis poprzestawiać, a jak się wyniki i tak nie zmienią za 3 tygodnie, to już olewam; tardyferon swoją drogą biorę, brałam raz dziennie, a teraz mam dwa razy

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:11   #3854
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
qrczaki a ja pije po 2-3 kawy rozpuszczalne ale z płaskiej małej łyżeczki pół kubka a pozostałe pół mleka... uwielbiam smak kawy
to tak jak ja pol kawusi pol mleczka jak za mocna to nie pije wiec zawsze uprzedzam gdy ktos chce mi kawke w gosciach podac
Stary 2011-01-20, 15:17   #3855
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
laseczka ja kupiłam ten zestaw i w nim niestety nie ma dekielka
w żadnej butelce go nie ma
wiesz ze nawet nei pomyslalam ze go trzeba dokupić....

co tdo tego czy jestem zadowolona to nei wiem bo na razie lezy zapakowanyw szafce
dzięki bo tak właśnie myślałam patrząc na te zestawy TT
czyli muszę kupić tą przykrywkę najlepiej nawet 2 sztuki

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Widzę, że każda kobieta jest taka sama. Ja też jak małego nie czuję to czekoladę jem albo szturcham

Dziewczyny słyszałyście jakieś opinie o tych pieluchach babydream z rosmanna? Koleżanki zachwalały, a są chyba troszkę tańsze? Napiszcie jaki rozmiar bierzecie dla malucha do szpitala?
ja się zastanawiałam ale ja chcę na pewno spróbować DADA z biedronki pieluch podobno rewelacja , mam też chusteczki DADA które też są zachwalane ... mam też pieluszki Pampers- te co za darmo dawali próbki mam ich 26 sztuk tak więc na wypróbowanie będą , myśle by wypróbować te z rossmana nawet są takie do kupienie tylko nie wiem czy male rozmiary widziałam 2 sztuki po chyba 1,50 zł akurat na wypróbowanie jeszcze gdzieś czytałam że te z Lidla pieluszki też dobre ale one chyba nie mają aż takiej rozmiarówki małej zaczynają się chyba od kg jeśli sie nie mylę...
a rozmiar jaki wezmę do szpitala to chyba newborn czyli cos ok 2/3kg-4/5kg jakoś tak

a teraz kolejne pytanko :
Słyszałyście o czymś takim jak termometr w smoczku :
np. http://allegro.pl/smoczek-z-termomet...402430497.html
któraś z was miała/ma czy jakaś znajoma jej ma ? czy to się sprawdza -temperatura w miarę dokładna ?

dziś zrobiłam sobie listę na kartce co muszę kupić od tego użytkownika r p77 i już wyszło mi do zapłaty ponad 200 zł .... masakra tyle kasy .... zamawiam u tego użytkownika pewnie rzeczy w sobotę jak dobrze pójdzie . a długo czekałyście na dostawę kurierem jak wpłaciłyście kasę to paczka była na następny dzień ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:20   #3856
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
wiesz co, moja gin mi powiedziała, że mam jeść wątróbkę dwa razy w tygodniu...oprócz tego befsztyki albo kaszankę raz w tygodniu, pół pęczka natki codziennie i morele suszone, kilka razy w tyg. brokuły i szpinak... nie mam za bardzo ochoty na wątróbkę aż tak często, muszę kompletnie mój jadłospis poprzestawiać, a jak się wyniki i tak nie zmienią za 3 tygodnie, to już olewam; tardyferon swoją drogą biorę, brałam raz dziennie, a teraz mam dwa razy
własnie ciocia mi mówila o suszonych morelach żeby jeść i ta watróbka......
jestem ciagle ospała, zero koncentarcji, o wszystkim zapominam.......
i wex tu się naucz do obrony...
do tej pory miała dobre wyniki, a teraz dla odmiany pospadało....
ooo moja niunia się uaktywniła przy wątróbce
Stary 2011-01-20, 15:23   #3857
Ewelqa1985
Zadomowienie

ja kupowalam u niego (r_p77)18.01 wieczorem placilam przez place z allegro i dzis do mnie dzwonil przed chwilka spytac o kolor przewijaka i powiedzial ze dzis wysyla paczke wiec napisze wam jutro jesli dojdzie do mnie
Stary 2011-01-20, 15:24   #3858
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=laseczkaa;24502002]
któraś z was miała/ma czy jakaś znajoma jej ma ? czy to się sprawdza -temperatura w miarę dokładna ?

ciekawe.....
Stary 2011-01-20, 15:29   #3859
Castia
Wtajemniczenie

laseczkaa ja słyszałam, że te termometry nie bardzo są dokładne, ciągle wskazują inna temperaturę
moja kolezanka ma ten
http://allegro.pl/termometr-do-czola...417488369.html
i tez do niczego, wskazuje 5x pod rzad inna temperature
ja kupiłam zwykły elektroniczny

godne polecenia są ponoć termometry Brauna i Microlife

u tego rp77 zamowilam w poniedzialek i w srode mialam paczke w domciu

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-20 o 15:38
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:34   #3860
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny, widzę, że raczej pampersy kupujecie, a ja kupiłam w ciemno paczke Huggisów z naturalna bawelna Czy ktoras z Was też takie zakupiła? Mam też chussteczki z tej samej serii, ale nie rozpakowywałąm jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z7802320X,Huggies-Newborn--br---Ulepszone-pieluszki-Huggies.jpg (33,7 KB, 2 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:38   #3861
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, widzę, że raczej pampersy kupujecie, a ja kupiłam w ciemno paczke Huggisów z naturalna bawelna Czy ktoras z Was też takie zakupiła? Mam też chussteczki z tej samej serii, ale nie rozpakowywałąm jeszcze
oo ja mam takie
Stary 2011-01-20, 15:38   #3862
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
ja kupowalam u niego (r_p77)18.01 wieczorem placilam przez place z allegro i dzis do mnie dzwonil przed chwilka spytac o kolor przewijaka i powiedzial ze dzis wysyla paczke wiec napisze wam jutro jesli dojdzie do mnie
a powiedz mi jak ja bede u niego kupowac kilkanascie rzeczy i jak to jest z tymi by kolory wybrac -pisze mu jednego @ ze chce taki a taki kolor do tego czy jakis formularz sie wypelnia

[QUOTE=iweczka;24502163]
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
ciekawe.....
tez mnie zaciekawilo to

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
laseczkaa ja słyszałam, że te termometry nie bardzo są dokładne, ciągle wskazują inna temperaturę
moja kolezanka ma ten
http://allegro.pl/termometr-do-czola...417488369.html
i tez do niczego, wskazuje 5x pod rzad inna temperature
ja kupiłam zwykły elektroniczny

u tego rp77 zamowilam w poniedzialek i w srode mialam paczke w domciu
aha dzięki no wlaśnie ja mam w domu taki zwykly elektroniczny i wiem że co chwila inna temperatura , znowu rtęciowy to za długo mierzy ... a dokładny ... u tego rp77 widzialam termometr galowy podobno dokladny jak rteciowy ale nie wiem ... i chyba tak samo dlugo mierzy wiec odpada . i chcialabym jakis termometr ale nie wiem jaki ...

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-20, 15:41   #3863
Eirene1987
Zakorzenienie

o i jestem po fryzjerze
jestem mega zadowolona fajnie mi włoski ścięła aż inaczej się czuję tak fajnie

Niutka super że dzieciaczki tak pomagają i rozumieją a ty leż odpoczywaj duzo ci już nie zostało

Cytat:
dziewczyny, a jakie termometry kupujecie dla maluszków ??
ja mam taki:

http://allegro.pl/termometr-elektron...411570960.html

tylko my za 70zł kupiliśmy u rp_77 mierzyliśmy sobie temperaturę i wychodziła normalna czyli 36,6, 36,7...
ale na wszelkie szelki i tak mamy taki zwykły

Cytat:
to moja przedwczoraj usadowiła się po lewej stronie i miałam taki stożek....małz się śmiał ze mnie jak oszalały
ja wogóle ostatnio zauwazyłam że jakaś zeschizowana chodzę, bo jak dlużej nie czuję malutkiej to się denerwuję, i sama nie wiem czemu tak mam,
ja też tak mam jak się nie rusza to go budzę wiem wyrodna ze mnie mama szturcham brzuszek aż w końcu poczuję kopa

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
mój synek ma dzisiaj imieninu, ho ho
coś mu kupię z tej okazji

wróciłam z uczelni i zakończony mam ten semestr, jeszcze 2 egzaminy, ale to już na spokojnie.
dzisiaj trochę lepiej się czułam ale żeby nie było kolorowo,wracam do domu a tam jakieś beżowe plamienia
Nie wiem od czego, położyłam się, nic mi w sumie nie dolega, młody się rusza, nie wiem, eh idę spać i zobaczymy do wieczora mam dość rewelacji.
ty to zawsze okazję znajdziesz
plamienia... hmm... zobacz wieczorem jak coś to lepiej to sprawdzić

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Jok3r witaj
miałam od razu test diagnostyczny z 75g glukozy, bez tego przesiewowego 50g. wyszło mi 144, czyli tylko o 4 przekroczona norma, ale gin od razu stwierdził cukrzycę ciążową i kazał zgłosić się jak najszybciej do poradni diabetologicznej. tam najpierw była rozmowa z dietetyczką, dostałam glukometr, nauczyła mierzenia poziomu cukru i zapisała na wizytę lekarską po tygodniu mierzenia i diety. wczoraj na wizycie lekarka potwierdziła, że w ciąży normy są bardzo zaostrzone i że to cukrzyca. tak więc do końca ciąży mam mierzyc kilka razy dziennie cukier i stosować dietę, co 2-3 tyg. wizyta kontrolna u diabetologa
dziwne... ja też miałam 144 i lekarz powiedział że mam się nie martwić bo to tylko 4 za dużo... hmm. ale może przy 75g jest inny przelicznik... bo ja mialam z 50 robione

Subtelle zaglądaj częściej współczuję z tym bólem...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
--

Majeczka jest już na świecie

2800g i 53 cm
jak super u ciebie to co rusz się maluchy rodzą

Cytat:
ja piję ale bezkofeinową bo lubię ale jakby brakło to zwykłą też bym się napiła to nic nie szkodzi na tym etapie a jak ktoś ma niskie ciśnienie wręcz pomaga

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziś zrobiłam sobie listę na kartce co muszę kupić od tego użytkownika r p77 i już wyszło mi do zapłaty ponad 200 zł .... masakra tyle kasy .... zamawiam u tego użytkownika pewnie rzeczy w sobotę jak dobrze pójdzie . a długo czekałyście na dostawę kurierem jak wpłaciłyście kasę to paczka była na następny dzień ?
ja trochę czekałam bo nie podałam koloru prześcieradła i oni dzwonili do nas w piątek wieczorem o ten kolorek. a we wtorek była paczka. moim zdaniem szybko

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:43   #3864
Ewelqa1985
Zadomowienie

[QUOTE=laseczkaa;24502480]a powiedz mi jak ja bede u niego kupowac kilkanascie rzeczy i jak to jest z tymi by kolory wybrac -pisze mu jednego @ ze chce taki a taki kolor do tego czy jakis formularz sie wypelnia

Cytat:

tez mnie zaciekawilo to

aha dzięki no wlaśnie ja mam w domu taki zwykly elektroniczny i wiem że co chwila inna temperatura , znowu rtęciowy to za długo mierzy ... a dokładny ... u tego rp77 widzialam termometr galowy podobno dokladny jak rteciowy ale nie wiem ... i chyba tak samo dlugo mierzy wiec odpada . i chcialabym jakis termometr ale nie wiem jaki ...
ja mu wyslalam @ zaraz po tym jak wszystko juz zakupilam
Stary 2011-01-20, 15:47   #3865
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja mam taki:

http://allegro.pl/termometr-elektron...411570960.html

tylko my za 70zł kupiliśmy u rp_77 mierzyliśmy sobie temperaturę i wychodziła normalna czyli 36,6, 36,7...
ale na wszelkie szelki i tak mamy taki zwykły

ja trochę czekałam bo nie podałam koloru prześcieradła i oni dzwonili do nas w piątek wieczorem o ten kolorek. a we wtorek była paczka. moim zdaniem szybko
Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

ja mu wyslalam @ zaraz po tym jak wszystko juz zakupilam
dzięki ja chyba też wyślę mu @

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-20, 15:49   #3866
diatoma
Zadomowienie

ja jakąś rzeźnię z tą zgagą przechodzę nie dość że wczoraj od 18 nic już nie jadłam bo tak mnie ta cholera męczyła to dziś przechodzi jakieś apogeum. no szok.
co chwila pokasłuje tak mi draźni przełyk...

co do termometru, to podglądałam u znajomych mam ze dobrze zdaje egzamin taki który z ucha mierzy, i ja też chyba się na taki zdecyduję.

zamówiłam fotelik i pościel (2 komplety) i jestem wypompowana
a i dziś jeszcze poluję na wanienkę tylko koniecznie ze stojakiem, bo po prostu nie mamy na czym tej wanienki położyć

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:50   #3867
Eirene1987
Zakorzenienie

[QUOTE]a powiedz mi jak ja bede u niego kupowac kilkanascie rzeczy i jak to jest z tymi by kolory wybrac -pisze mu jednego @ ze chce taki a taki kolor do tego czy jakis formularz sie wypelnia [QUOTE]

nie wiem kto zadał to pytanie bo mi wcięło posta ale ja zawszę płacę przez allegro więc od razu tam jest wiadomość dla sprzedającego a jak płacisz normalnie to wystarczy maila wysłać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:59   #3868
avikusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja jakąś rzeźnię z tą zgagą przechodzę nie dość że wczoraj od 18 nic już nie jadłam bo tak mnie ta cholera męczyła to dziś przechodzi jakieś apogeum. no szok.

co do termometru, to podglądałam u znajomych mam ze dobrze zdaje egzamin taki który z ucha mierzy, i ja też chyba się na taki zdecyduję.

a i dziś jeszcze poluję na wanienkę tylko koniecznie ze stojakiem, bo po prostu nie mamy na czym tej wanienki położyć
a próbowałaś pić Alugastrin? mi pomaga kosztuje jakieś 9 zł za 250 ml

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:05   #3869
diatoma
Zadomowienie

na razie wypiłam pół litra mleka i jest dobrze dopóki czegoś znowu nie zjem...
jak do wieczora nie przejdzie to wyślę tż po to, dzięki avikusia

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:05   #3870
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

ojej.. wiem o czym mówisz mnie też codziennie męczy zgaga najgorzej wieczorem i nocą

ważne ze zakupy udane ja już wanienkę mam ale tak myślę czy można sam stojak zamówić ??

Kacper 18.04.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości