W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 16:33   #4171
karinaaa
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Laubotinka sliczny pokoik a ta komoda to jest z Ikei i malowana przez kogos bo efekt fajowy jak tak

Co ja bym dala abym miala dla malenstwa osobny pokoik ,a tak dzielimy sie nasza sypialnia i juz na przewijak miejsca nie mam a tak bym chciala miec i tak wszystko slicznie przystroic .

Ja tez biore Renie ale tylko czasami jak juz naprawde mi dokucza tak jak dzis ta zgaga

Milacik to pewnie macie fajne widoki jak nad samym morzem. My mamy tez blisko tylko bardziej mieszkamy przy zatoce ale i tak klimat morski jest ,wogóle uwielbiam te widoki

Aja dzis piore ,sprzatam i choc ledwo zipie to zastanawiam sie za co jeszcze sie zabrac w koncu w niedziele przyjedzie tesciowa to nie chce straszyc jakims balaganem zeby nie myslala ze w ciazy sie lenie o nie
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:47   #4172
Louboutinka
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

dzieki dziewczynki za mile slowa o pokoiku..

co do komody to są to dwie biale komody malm z ikea (dwie zamiast jednej dużej by mozna bylo je rozstawic w razie przemeblowania) malm malowane przeze mnie z inspiracji poscielką i by całościowo pasowało to wszystkie ozdóbki odnosza sie od poscielki..wazki na scianach tez..
niestety jeszcze nie dokonca te komodki są dokonczone bo musze niektore kontury pokonczyc ale to dopiero po ciazy bo teraz brzuch mi przeszkadza by sie tak do nich schylać przy malowaniu..wiec musialam odpuscic na razie ale jak ktos nie wie to nie widac tak bardzo gdzie czego brakuje..

------------------

kurdę wlasnie obmyslam jak tu sobie samej zrobic pedicure.. i nie mam pomysłu..
fajnie by bylo byc choć trochę zadbanym podczas porodu a nie jak zwierz
bo w sumie moze jak szczescie dopisze to jutro lub pojutrze syncio się zdecyduje wyjsc obyyy ...bo inaczej mu klapsa w dupke dam jak tylko wyjdzie..i babcia tez juz sie mu wygraza..bo nie moze tez się juz doczekac

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2011-01-20 o 16:48
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:01   #4173
Koperco
Zakorzenienie

eh ja trochę odżyłam, w końcu się ruszyłam i byłam u lekarza. Ja w 36tyg. Młody 2200 (wychodzi, że przybiera 1kg na miesiąc teraz:P) to będzie jak znalazł przy porodzie. Gorzej, ze dziecię moje ma dużą główkę(po tatusiu)i lekarz mnie pocieszył ciężkim porodem-extra
dziś przynajmniej zrobię pyyszny obiad - razowe penne ze szpinakiem i fetą-mniam-tak na pocieszenie.

co do używanych rzeczy-ja też mam mieszane, wanienke mam np. używana ale mi to nie przeszkadza,wyparzę i będzie gites. Ważne jest to, że te rzeczy,które są używane są ładne i niezniszczone-tylko takie brałam, reszcie odmawiałam, albo brałam i wyrzucałam, oddawałam potrzebującym.Pewnie, że jakbym miała możliwość to bym Młodemu wszystko nowe kupiła, ale nie ma lekko i bardzo dobrze, że podostawaliśmy część rzeczy, część ubranek w lumpie kupiłam(niezniszczone, część to markowe jak next, h&m czy takie tam,część poprostu super jakości). Nie można dać się zwariować w żadną ze stron. Ważna jest jakość a nie czy używane czy nie(przynjamniej dla mnie).
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:11   #4174
ligotka
Rozeznanie

Louboutinka pokoik wspanialy, taki sloneczny, a ta komoda cudo!!!

A ja jestem dzisiaj jakas taka nijaka, za nic porzadnie zabrac sie nie umiem, ciagle mam cos do zrobienia, gdzies mam zadzwonic itp... do niczego nie umiem sie zabrac, nie znosze tak sie czuc, zawsze lubie miec wszystko zrobione, a teraz tak siedze caly dzien i gapie sie w monitor...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:15   #4175
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
czesc laseczki
tu wasza leniwa kolezanka od dwóch dni nic nie robię tylko leżę przez tą głupią nogę bo co najwyżej moge ją tylko ciągać za sobą do wc..zaczynam marzyc o porodzie do tej pory sie balam ale juz chce.. moze wtedy zejdzie ten ucisk na nerw ktory blokuje mi nogę i nie bede sie czula jak niepełnosprawna :-(

GRATULUJE NOWO ROZPAKOWANYM ...I ZAZDROSZCZĘ..

juz mnie tylek od tego siedzenio-leżenia boli i zamiast rozstepow to odlezyn dostanę..
..ale jestem dzisiaj marudna ..buu
ale to chyba tez ta pogoda szaro buro i ponuro.. nawet ladnych zdjęć nie udalo mi sie zrobic przez to..ale i tak załączam bo drugi raz sie nie zwlokę by je porobic..

niestety pokoik jeszcze troche pusty i niedokończony ale juz maly moze tam mieszkac (wiec wychodź syneczku!) brakuje oczywiscie lampy by podswietlila sufit ktory jest specjalnie brokatem wymalowany ale tylko jak jest podswietlony to to widaca w dzien tylko szare smugi , no nie do konca tak mialo bys ale trudno..
brakuje w miejscu lezaczka ma byc mala sofa 2 osobowa bym miala gdzie karmic ale dopiero wczoraj udalo mi sie zamowic blekitny material obiciowy wiec pewnie bedzie gotowa po weekendzie jak się mama postara.. no i brakuje dywaniku ..bo dopiero jak stanie sofa to bede wiedziala jaką wielkosc zamowic..
wiec na razie pokoik troche skromny ale w miare mi sie podoba..mimo ze nie do konca wyszedl jak bym chciala.. szkoda ze zdjecia tez troche przeklamuja bo nie widac dokladnie kolorow i tego ze np wszystkie wazki maja brokatem pociagniete skrzydelka by migotaly ale za to widac co stoi na parapecie ..widać ze matka butoholiczka
o dostaniemy od babci i prababci ten sam bujaczek

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:21   #4176
Jessy_
Raczkowanie

Madelijne - GRATULUJĘ

Ja dzisiaj spałam na raty, czyli wstałam ok 5 zjadłam śniadanie i udało mi się jeszcze trochę pospać - nareszcie

Ale przez to jak teraz zajrzałam do was to sporo był nadrabiania

Louboutinka pokoik prześliczny i wygląda na całkiem przestronny - komoda super!!

Ja dzisiaj znowu trochę posprzątałam, polatałam po schodach (mieszkam na 4) ale ze skurczy to uraczył mnie raptem jeden
Jutro wieczorem ktg, ale coś nie czuję aby jakoś rozsądnie to wyglądało i nastawiam się już na 26 na szpital - muszę tylko jutro podpytać czy od razu mnie potną czy będą czekać (nie wiadomo w sumie na co).
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:22   #4177
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
czesc laseczki
tu wasza leniwa kolezanka od dwóch dni nic nie robię tylko leżę przez tą głupią nogę bo co najwyżej moge ją tylko ciągać za sobą do wc..zaczynam marzyc o porodzie do tej pory sie balam ale juz chce.. moze wtedy zejdzie ten ucisk na nerw ktory blokuje mi nogę i nie bede sie czula jak niepełnosprawna :-(

GRATULUJE NOWO ROZPAKOWANYM ...I ZAZDROSZCZĘ..

juz mnie tylek od tego siedzenio-leżenia boli i zamiast rozstepow to odlezyn dostanę..
ale to chyba tez ta pogoda szaro buro i ponuro.. nawet ladnych zdjęć nie udalo mi sie zrobic przez to..ale i tak załączam bo drugi raz sie nie zwlokę by je porobic..

niestety pokoik jeszcze troche pusty i niedokończony ale juz maly moze tam mieszkac (wiec wychodź syneczku!) brakuje oczywiscie lampy by podswietlila sufit ktory jest specjalnie brokatem wymalowany ale tylko jak jest podswietlony to to widaca w dzien tylko szare smugi , no nie do konca tak mialo bys ale trudno..
brakuje w miejscu lezaczka ma byc mala sofa 2 osobowa bym miala gdzie karmic ale dopiero wczoraj udalo mi sie zamowic blekitny material obiciowy wiec pewnie bedzie gotowa po weekendzie jak się mama postara.. no i brakuje dywaniku ..bo dopiero jak stanie sofa to bede wiedziala jaką wielkosc zamowic..
wiec na razie pokoik troche skromny ale w miare mi sie podoba..mimo ze nie do konca wyszedl jak bym chciala.. szkoda ze zdjecia tez troche przeklamuja bo nie widac dokladnie kolorow i tego ze np wszystkie wazki maja brokatem pociagniete skrzydelka by migotaly ale za to widac co stoi na parapecie ..widać ze matka butoholiczka
\

jak ja zawsze chcialam wazki....
one sa malowane czy naklejki?!

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

ooo.... znalazlam wazke i sarenke (szkoda tylko ze cienie) http://sciennenaklejki.pl/?15,sarenka-i-wazka-naklejka ale i tak urocze..musze sie zastanowic
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:25   #4178
make_up_istka
BAN stały

No i kupiliśmy ten czerwony fotelik ze względów praktycznych, bo po 1. ciemniejszy od jaśniutkiego różu, więc mniej sie brudzi, a po 2. jakbyśmy zatrzymali, to może być później i dla chłopca i dla dziewczyny, a jak byśmy chcieli sprzedać to chyba też łatwiej taki uniwersalny. Wygląda prześlicznie - taka żywa czerwień Z czarnego zrezygnowaliśmy, bo okazało się że każdy kolor jest wykonany z innych materiałów i te na czarnych fotelikach nie były tak przyjemne dla skóry.

vilya nie bój się - będzie dobrze a my tu trzymamy kciuki!!! Ja tez już chcę... A moja bliska ciocia miała oba porody z oksytocyną (wprawdzie same się zaczęły ale nic dalej pójść nie chciało) i absolutnie nie wspomina ich z traumą
P.S. A masz chociaż już skróconą lub zgładzoną szyjkę lub jakiekolwiek rozwarcie? bo nie pamiętam...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-20 o 17:29
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:29   #4179
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Louboutinka - pokoik boski ta komoda jest cudna... i łóżeczko też fajne
ja też butomaniaczka bo mam ileś tam par dla małego ;p

Stokrotka81 - leżę i kwiczę

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:31   #4180
make_up_istka
BAN stały

Stokrotka popłakałam się ze śmiechu
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:42   #4181
marleen32
Rozeznanie

Lobuotinko sliczny gustowny pokoik i gratuluje talentu , ja tam nic namalowac nie umiem
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:47   #4182
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
chyba nie no bo co mi ona powie, jak mi powie żebym szła to ok, a jak mi powie że nie? a coś się stanie a ja mam to skierowanie?

No ale jak u Ciebie też mówili że po terminie tzreba wywoływac jak jest cukrzyca to coś jest na rzeczy.
przy cukrzycy zawsze wywołują poród jak nie odbędzie się o czasie, ja mam termin z OM 24 stycznia a z USG 27 stycznia jak Ludzik nie wyjdzie to mam czekać do 3 lutego i też beda wywoływać ale u mnie to juz będzie wtedy 42 tc

Cytat:
jakas Ty zdolna cudne komody, poprostu cudne zawsze zazdrościłam ludziom talentu do malowania, ja to ma dwie lewe ręce czy możesz zdradzić gdzie kupiłaś tę cudną pościel?? no i buty
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:02   #4183
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
\

jak ja zawsze chcialam wazki....
one sa malowane czy naklejki?!

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

ooo.... znalazlam wazke i sarenke (szkoda tylko ze cienie) http://sciennenaklejki.pl/?15,sarenka-i-wazka-naklejka ale i tak urocze..musze sie zastanowic
malowalam recznie akrylówkami i brokatem pozostalym z sufitu na bloku technicznym a pozniej naklejalam je na sciane klejem do podklejania tapet..

moze tego nie widac ale wysokosc pomieszczenia 3m .. i nieźle sie namachałam tydzien temu na drabine i z powrotem z kazda wazką.. masakra.. ale jakos tez nie przyspieszylo porodu :-/

postawilam sobie za cel ze sama zrobie dla synka jak njawiecej no i oczywiscie nie zaufala bym nikomu ze sie bardziej niz ja postara wiec sama na siebie wzielam ten trud malowania komód i wazek oraz ich rozklejania.. bo jestem perfekcjonistką wiec innym bym nie wierzyła ze mi dokladnie zrobią a tak to moge miec pretensje tylko do siebie jak cos mi nie wyszlo
no oczywiscie penie innym by to krocej zajela ale ja wolalam sie pomeczyc..i miec satysfakcje

trochę kolorki nie te na zdjeciach wyszly ale jest juz ciemno..
ale przez te zdjecia trocho sie rozruszalam ..az podejmę wyzwanie zejsc do kuchni i rozgrzać pizze uzaleznilam sie od 4sery z ristorante czy jakos tak mniammm
Stary 2011-01-20, 18:06   #4184
Louboutinka
Raczkowanie

kurde nie wiem czemu mi nie załączyło tych zdjęć do poprzedniej wiadomosci...wrrrr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0022.jpg (9,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0023.jpg (12,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0024.jpg (14,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-01-20, 18:11   #4185
Louboutinka
Raczkowanie

dzieki za pochwaly..
ale nawet malowanie komody to byl pikus dla mnie przy wycinaniu ważek nozyczkami do paznokci i to nadmienię ze mam nerwicę która objawia się trzęsącymi rękoma wiec dziwne ze falbanki nie wyszly no ale odcisk od tych malych nieporęcznych nożyczek mam do teraz no nic trzeba kupic tez normalne nożyczki

------------
wlasnie oglądam na tvn "prosto w serce" czy jakos tak to ten nowy durnowaty serial..ale socha ma fajny cieniowany golfik...tez chcę taki......tylko gdzie go kupic?? któraś wie??
Stary 2011-01-20, 18:16   #4186
kaskup
Rozeznanie

Louboutinka pokój cudo bajka normalnie..

Vilya a jeszcze zapomniałam dodac ze z Amelka też po odejściu wód nic sie nie działo i byłam na oksytocynie i jakiejs traumy nie mam..

a ja sie zdrzemnełam, a moje dziecko tak koło mnie siedziało po ciemnku i bało sie iśc siku nawet.. bidulka, nie chciała mamy budzic..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:17   #4187
s_a_j
Rozeznanie

Podziwiam za perfekcję, jestem pełna uznania
Stary 2011-01-20, 18:19   #4188
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
dzieki za pochwaly..
ale nawet malowanie komody to byl pikus dla mnie przy wycinaniu ważek nozyczkami do paznokci i to nadmienię ze mam nerwicę która objawia się trzęsącymi rękoma wiec dziwne ze falbanki nie wyszly no ale odcisk od tych malych nieporęcznych nożyczek mam do teraz no nic trzeba kupic tez normalne nożyczki

no to tym bardziej jestem pełna podziwu
Stary 2011-01-20, 18:20   #4189
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość

jakas Ty zdolna cudne komody, poprostu cudne zawsze zazdrościłam ludziom talentu do malowania, ja to ma dwie lewe ręce czy możesz zdradzić gdzie kupiłaś tę cudną pościel?? no i buty
pościel ta co jest na tym łóżeczku (czyli z główkami maskotek ponaszywanymi na ochraniaczu zagłówkowym to kupiłam na ebay z usa bo w europie jest bzdurnie zakazana ze względu na małe elementy.. ale przecież to zwykle pluszaki mocno poprzyszywane.. i ładniej wyglada niż pościel bez.. bo tez taką mam i tamta jest identyko tylko bez główek z pluszaków.. i kupiłam ją tez na ebay z Anglii..teraz powedruje do łózeczka małego co bedzie u mojej mamy.. tylko przescieradlo zostawilam sobie na zmiane bo jest na duzy wymiar a u mamy łózeczko standardowe polskie 120x60 wiec i tak by nie pasowalo..

co do bucików to łowy z allegro wszystkie oprócz jednej pary pochodzą z anglii bo w polsce to raczej skarpetkowe buciki tylko mozna dostac na rozmiar 8-9cm
niedługo dojdą pczuszki z nową dostawą bucików juz nie moge sie doczekac..mama i mąz sie załamią dobrze ze to nie dziewczynka i dla chlopcow jest mniej ladnych maciupkich buciczków ale i tak mamci nie ma szans dogonic a ze ja mam teraz stopy jak slonik spuchnięte to wole mu kupowac niz sobie..a ile na tym oszczędzę
Stary 2011-01-20, 18:25   #4190
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez louboutinka Pokaż wiadomość
czesc laseczki
tu wasza leniwa kolezanka od dwóch dni nic nie robię tylko leżę przez tą głupią nogę bo co najwyżej moge ją tylko ciągać za sobą do wc..zaczynam marzyc o porodzie do tej pory sie balam ale juz chce.. Moze wtedy zejdzie ten ucisk na nerw ktory blokuje mi nogę i nie bede sie czula jak niepełnosprawna :-(

gratuluje nowo rozpakowanym ...i zazdroszczę..

Juz mnie tylek od tego siedzenio-leżenia boli i zamiast rozstepow to odlezyn dostanę..
ale to chyba tez ta pogoda szaro buro i ponuro.. Nawet ladnych zdjęć nie udalo mi sie zrobic przez to..ale i tak załączam bo drugi raz sie nie zwlokę by je porobic..

Niestety pokoik jeszcze troche pusty i niedokończony ale juz maly moze tam mieszkac (wiec wychodź syneczku!) brakuje oczywiscie lampy by podswietlila sufit ktory jest specjalnie brokatem wymalowany ale tylko jak jest podswietlony to to widaca w dzien tylko szare smugi , no nie do konca tak mialo bys ale trudno..
Brakuje w miejscu lezaczka ma byc mala sofa 2 osobowa bym miala gdzie karmic ale dopiero wczoraj udalo mi sie zamowic blekitny material obiciowy wiec pewnie bedzie gotowa po weekendzie jak się mama postara.. No i brakuje dywaniku ..bo dopiero jak stanie sofa to bede wiedziala jaką wielkosc zamowic..
Wiec na razie pokoik troche skromny ale w miare mi sie podoba..mimo ze nie do konca wyszedl jak bym chciala.. Szkoda ze zdjecia tez troche przeklamuja bo nie widac dokladnie kolorow i tego ze np wszystkie wazki maja brokatem pociagniete skrzydelka by migotaly ale za to widac co stoi na parapecie ..widać ze matka butoholiczka
przepięknie !!! Cudny pokoik
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:29   #4191
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
pościel ta co jest na tym łóżeczku (czyli z główkami maskotek ponaszywanymi na ochraniaczu zagłówkowym to kupiłam na ebay z usa bo w europie jest bzdurnie zakazana ze względu na małe elementy.. ale przecież to zwykle pluszaki mocno poprzyszywane.. i ładniej wyglada niż pościel bez.. bo tez taką mam i tamta jest identyko tylko bez główek z pluszaków.. i kupiłam ją tez na ebay z Anglii..teraz powedruje do łózeczka małego co bedzie u mojej mamy.. tylko przescieradlo zostawilam sobie na zmiane bo jest na duzy wymiar a u mamy łózeczko standardowe polskie 120x60 wiec i tak by nie pasowalo..

co do bucików to łowy z allegro wszystkie oprócz jednej pary pochodzą z anglii bo w polsce to raczej skarpetkowe buciki tylko mozna dostac na rozmiar 8-9cm
niedługo dojdą pczuszki z nową dostawą bucików juz nie moge sie doczekac..mama i mąz sie załamią dobrze ze to nie dziewczynka i dla chlopcow jest mniej ladnych maciupkich buciczków ale i tak mamci nie ma szans dogonic a ze ja mam teraz stopy jak slonik spuchnięte to wole mu kupowac niz sobie..a ile na tym oszczędzę
dzięki za info poszukam zatem na ebayu - a nie miałaś kłopotu z wysyłką??

co do butów to własnie mam ten sam problem - w polsce tylko skarpetkowe, a możesz polecić jakies stronki z bucikami noworodkowymi?? z góry dziekuję
Stary 2011-01-20, 18:34   #4192
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Stokrotko kawał rewelacyjny!!!!!!!!! Aż przeczytałam mężowi, który też się uśmiał i stwierdził, że należałoby przetrzeć drogi w "rurze wydechowej", żeby dzieciak miał jak wyjść

Louboutinka
śliczny pokoik i gratuluję talentu malarskiego oraz odnośnie info o rennie. Wzięłam jedną tabletkę i o niebo lepiej, już się nie męczę.

vilya mocniutko trzymamy i powodzenia życzę
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:39   #4193
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za info poszukam zatem na ebayu - a nie miałaś kłopotu z wysyłką??

co do butów to własnie mam ten sam problem - w polsce tylko skarpetkowe, a możesz polecić jakies stronki z bucikami noworodkowymi?? z góry dziekuję
zero problemow z przesylką tylko ze z anglii zwykla poczta szla 2tyg z usa lotniczą 4 dni az sie zdziwilam ze przyszla szybciej niz rzeczy ktore jednoczesnie w polsce zamawialam.. no tylko ze przesylka drozsza niz posciel wyszla ale i tak mi sie bardziej oplacalo sciagnac niz kupic w polsce.. bo kupowalam jeszcze druga w misie na prezent od jednego goscia i razem wyszly mi z przesylka jakos 380zl

ja troche bucikow zakupilam przez tego allegrowicza:
allegro.pl/show_user.php?uid=1107335 0
teraz nie widze by mial buciki w ofercie ale warto do niego napisac czy czegos nie ma.. bo naprawde mial sporo ładnych
Stary 2011-01-20, 18:39   #4194
s_a_j
Rozeznanie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa

leżaczek bąbelek

http://allegro.pl/bright-starts-leza...408100044.html
Stary 2011-01-20, 18:52   #4195
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
zero problemow z przesylką tylko ze z anglii zwykla poczta szla 2tyg z usa lotniczą 4 dni az sie zdziwilam ze przyszla szybciej niz rzeczy ktore jednoczesnie w polsce zamawialam.. no tylko ze przesylka drozsza niz posciel wyszla ale i tak mi sie bardziej oplacalo sciagnac niz kupic w polsce.. bo kupowalam jeszcze druga w misie na prezent od jednego goscia i razem wyszly mi z przesylka jakos 380zl
to na all pościel ze stanów wychodzi ok 250 zł za komplet to jak za 2 z przesyłką lotniczą 380 to luzik

raz jeszcze dzięki za butami się porozglądam też na ebayu, może coś wyczaję

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
ja troche bucikow zakupilam przez tego allegrowicza:
allegro.pl/show_user.php?uid=1107335 0
teraz nie widze by mial buciki w ofercie ale warto do niego napisac czy czegos nie ma.. bo naprawde mial sporo ładnych
coś chyba nie do końca sie wkleiło bo to użytkownik bez przedmiotów wystawionych z zerem komentarzy
Stary 2011-01-20, 18:58   #4196
vilya
Zadomowienie

Cytat:
dzieki dziewczynki za mile slowa o pokoiku..

co do komody to są to dwie biale komody malm z ikea (dwie zamiast jednej dużej by mozna bylo je rozstawic w razie przemeblowania) malm malowane przeze mnie z inspiracji poscielką i by całościowo pasowało to wszystkie ozdóbki odnosza sie od poscielki..wazki na scianach tez..
niestety jeszcze nie dokonca te komodki są dokonczone bo musze niektore kontury pokonczyc ale to dopiero po ciazy bo teraz brzuch mi przeszkadza by sie tak do nich schylać przy malowaniu..wiec musialam odpuscic na razie ale jak ktos nie wie to nie widac tak bardzo gdzie czego brakuje..

------------------

kurdę wlasnie obmyslam jak tu sobie samej zrobic pedicure.. i nie mam pomysłu..
fajnie by bylo byc choć trochę zadbanym podczas porodu a nie jak zwierz
bo w sumie moze jak szczescie dopisze to jutro lub pojutrze syncio się zdecyduje wyjsc obyyy ...bo inaczej mu klapsa w dupke dam jak tylko wyjdzie..i babcia tez juz sie mu wygraza..bo nie moze tez się juz doczekac

piękne, podziwiam i zazdraszczam talentu. Ja też myslałam o pomalowaniu ale z moim talentem to stwierdziłam, ze jak komoda zacznie się sypać.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
No i kupiliśmy ten czerwony fotelik ze względów praktycznych, bo po 1. ciemniejszy od jaśniutkiego różu, więc mniej sie brudzi, a po 2. jakbyśmy zatrzymali, to może być później i dla chłopca i dla dziewczyny, a jak byśmy chcieli sprzedać to chyba też łatwiej taki uniwersalny. Wygląda prześlicznie - taka żywa czerwień Z czarnego zrezygnowaliśmy, bo okazało się że każdy kolor jest wykonany z innych materiałów i te na czarnych fotelikach nie były tak przyjemne dla skóry.

vilya nie bój się - będzie dobrze a my tu trzymamy kciuki!!! Ja tez już chcę... A moja bliska ciocia miała oba porody z oksytocyną (wprawdzie same się zaczęły ale nic dalej pójść nie chciało) i absolutnie nie wspomina ich z traumą
P.S. A masz chociaż już skróconą lub zgładzoną szyjkę lub jakiekolwiek rozwarcie? bo nie pamiętam...

Nic, ani rozwarcia ani skrócenia, wszystko pozamykane. teraz mi zaczął czop chyba odchodzić ( tak mi sie wydaje że to to),..

Oj, to chyba będę mieć łatwy poród jak tyle kciuków jest trzymanych.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:05   #4197
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

Nic, ani rozwarcia ani skrócenia, wszystko pozamykane. teraz mi zaczął czop chyba odchodzić ( tak mi sie wydaje że to to),..

Oj, to chyba będę mieć łatwy poród jak tyle kciuków jest trzymanych.
oj napewno łatwy
mi tez chyba od wczoraj reszty czegos wychodza, pewnie czopa.. hehe..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:17   #4198
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
to na all pościel ze stanów wychodzi ok 250 zł za komplet to jak za 2 z przesyłką lotniczą 380 to luzik

raz jeszcze dzięki za butami się porozglądam też na ebayu, może coś wyczaję

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

coś chyba nie do końca sie wkleiło bo to użytkownik bez przedmiotów wystawionych z zerem komentarzy
dokladnie, bezposrednio ze stanow bardziej sie oplaca
i wiekszy wybor... takich slicznych ze ciezko bylo mi sie zdecydowac..

to próbuje jeszcze raz wkleic..
http://allegro.pl/show_user.php?uid=11073350

a jak to nie pójdzie to spróbuj przez szukaj uzytkownika GOK_WAN
Stary 2011-01-20, 19:25   #4199
winylowa_plyta
Raczkowanie

GG do winylowa_plyta

Louboutinka pokój bardzo ładnie zrobiłaś.... kolory i dodatki rewelacyjne
ps bardzo podoba mi się łóżeczko : love:
winylowa_plyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:30   #4200
cytrynka3002
Zadomowienie

Ja właśnie wróciłam ze spaceru z mężem - mróz na noc łapie - tylko nie to!!

Cytat:
cytrynka oleju rycynowego nie bierz. Niby podobno kobiety go łykają na przyśpieszneie porodu ale ja bym sie bała, czytałam, że może on też spowodwać wydalenie smółki przez dziecko a to już jest niebezpieczne.

Dlatego naturalne metody albo ew. zadzwoń do ginki i dowiedz się bo przecież w szpitalach ciężarnym dają jakies czpki glicerynowe które dziecku nie szkodzą.
Nie, na pewno bym tego oleju nie wzięła, tylko czytałam o takiej metodzie. Ja co najwyżej na końcówki włosów mogę go sobie nałożyć, żeby się wzmocniły, hehe.
Spacer mi pomógł - od razu po przyjściu powędrowałam na kibelek.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Masz rację - czerwony bardziej uniwersalny jest. Też później pomyślałam, jak dziewczyny - nie ma co patrzeć tylko na kolor, trzeba też brać pod uwagę uniwersalność.
My jak kupowaliśmy wózek 3 w1 wzięliśmy kolor czarno - żółty, właśnie ze względu na to, że i dla chłopca i dla dziewczynki pasuje.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości