|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Laubotinka sliczny pokoik
Co ja bym dala abym miala dla malenstwa osobny pokoik ,a tak dzielimy sie nasza sypialnia i juz na przewijak miejsca nie mam a tak bym chciala miec i tak wszystko slicznie przystroic . Ja tez biore Renie ale tylko czasami jak juz naprawde mi dokucza tak jak dzis ta zgaga ![]() Milacik to pewnie macie fajne widoki jak nad samym morzem. My mamy tez blisko tylko bardziej mieszkamy przy zatoce ale i tak klimat morski jest ,wogóle uwielbiam te widoki Aja dzis piore ,sprzatam i choc ledwo zipie to zastanawiam sie za co jeszcze sie zabrac w koncu w niedziele przyjedzie tesciowa to nie chce straszyc jakims balaganem zeby nie myslala ze w ciazy sie lenie o nie
|
#4172 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
dzieki dziewczynki za mile slowa o pokoiku..
co do komody to są to dwie biale komody malm z ikea (dwie zamiast jednej dużej by mozna bylo je rozstawic w razie przemeblowania) malm malowane przeze mnie z inspiracji poscielką i by całościowo pasowało to wszystkie ozdóbki odnosza sie od poscielki..wazki na scianach tez.. niestety jeszcze nie dokonca te komodki są dokonczone bo musze niektore kontury pokonczyc ale to dopiero po ciazy bo teraz brzuch mi przeszkadza by sie tak do nich schylać przy malowaniu..wiec musialam odpuscic na razie ale jak ktos nie wie to nie widac tak bardzo gdzie czego brakuje.. ------------------ kurdę wlasnie obmyslam jak tu sobie samej zrobic pedicure.. i nie mam pomysłu.. fajnie by bylo byc choć trochę zadbanym podczas porodu a nie jak zwierz ![]() bo w sumie moze jak szczescie dopisze to jutro lub pojutrze syncio się zdecyduje wyjsc obyyy ...bo inaczej mu klapsa w dupke dam jak tylko wyjdzie..i babcia tez juz sie mu wygraza..bo nie moze tez się juz doczekac
Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2011-01-20 o 16:48 |
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
eh ja trochę odżyłam, w końcu się ruszyłam i byłam u lekarza. Ja w 36tyg. Młody 2200 (wychodzi, że przybiera 1kg na miesiąc teraz:P) to będzie jak znalazł przy porodzie. Gorzej, ze dziecię moje ma dużą główkę(po tatusiu)i lekarz mnie pocieszył ciężkim porodem-extra
![]() dziś przynajmniej zrobię pyyszny obiad - razowe penne ze szpinakiem i fetą-mniam-tak na pocieszenie. co do używanych rzeczy-ja też mam mieszane, wanienke mam np. używana ale mi to nie przeszkadza,wyparzę i będzie gites. Ważne jest to, że te rzeczy,które są używane są ładne i niezniszczone-tylko takie brałam, reszcie odmawiałam, albo brałam i wyrzucałam, oddawałam potrzebującym.Pewnie, że jakbym miała możliwość to bym Młodemu wszystko nowe kupiła, ale nie ma lekko i bardzo dobrze, że podostawaliśmy część rzeczy, część ubranek w lumpie kupiłam(niezniszczone, część to markowe jak next, h&m czy takie tam,część poprostu super jakości). Nie można dać się zwariować w żadną ze stron. Ważna jest jakość a nie czy używane czy nie(przynjamniej dla mnie). |
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
Louboutinka pokoik wspanialy, taki sloneczny, a ta komoda cudo!!!
A ja jestem dzisiaj jakas taka nijaka, za nic porzadnie zabrac sie nie umiem, ciagle mam cos do zrobienia, gdzies mam zadzwonic itp... do niczego nie umiem sie zabrac, nie znosze tak sie czuc, zawsze lubie miec wszystko zrobione, a teraz tak siedze caly dzien i gapie sie w monitor... |
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
Madelijne - GRATULUJĘ
![]() Ja dzisiaj spałam na raty, czyli wstałam ok 5 zjadłam śniadanie i udało mi się jeszcze trochę pospać - nareszcie Ale przez to jak teraz zajrzałam do was to sporo był nadrabiania ![]() Louboutinka pokoik prześliczny i wygląda na całkiem przestronny - komoda super!! Ja dzisiaj znowu trochę posprzątałam, polatałam po schodach (mieszkam na 4) ale ze skurczy to uraczył mnie raptem jeden ![]() Jutro wieczorem ktg, ale coś nie czuję aby jakoś rozsądnie to wyglądało i nastawiam się już na 26 na szpital - muszę tylko jutro podpytać czy od razu mnie potną czy będą czekać (nie wiadomo w sumie na co ).
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ja zawsze chcialam wazki.... one sa malowane czy naklejki?! ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- ooo.... znalazlam wazke i sarenke (szkoda tylko ze cienie) http://sciennenaklejki.pl/?15,sarenka-i-wazka-naklejka ale i tak urocze..musze sie zastanowic
|
|
#4178 |
|
BAN stały
|
No i kupiliśmy ten czerwony fotelik
ze względów praktycznych, bo po 1. ciemniejszy od jaśniutkiego różu, więc mniej sie brudzi, a po 2. jakbyśmy zatrzymali, to może być później i dla chłopca i dla dziewczyny, a jak byśmy chcieli sprzedać to chyba też łatwiej taki uniwersalny. Wygląda prześlicznie - taka żywa czerwień vilya nie bój się - będzie dobrze a my tu trzymamy kciuki!!! Ja tez już chcę... A moja bliska ciocia miała oba porody z oksytocyną (wprawdzie same się zaczęły ale nic dalej pójść nie chciało) i absolutnie nie wspomina ich z traumą ![]() P.S. A masz chociaż już skróconą lub zgładzoną szyjkę lub jakiekolwiek rozwarcie? bo nie pamiętam... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-20 o 17:29 |
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Louboutinka - pokoik boski
ta komoda jest cudna... i łóżeczko też fajne ![]() ja też butomaniaczka bo mam ileś tam par dla małego ;p Stokrotka81 - leżę i kwiczę
|
#4180 |
|
BAN stały
|
Stokrotka popłakałam się ze śmiechu
|
|
|
|
#4181 |
|
Rozeznanie
|
Lobuotinko sliczny gustowny pokoik i gratuluje talentu
, ja tam nic namalowac nie umiem
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
cudne komody, poprostu cudne zawsze zazdrościłam ludziom talentu do malowania, ja to ma dwie lewe ręce czy możesz zdradzić gdzie kupiłaś tę cudną pościel?? no i buty
|
||
|
|
|
#4183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze tego nie widac ale wysokosc pomieszczenia 3m .. i nieźle sie namachałam tydzien temu na drabine i z powrotem z kazda wazką.. masakra.. ale jakos tez nie przyspieszylo porodu :-/ postawilam sobie za cel ze sama zrobie dla synka jak njawiecej no i oczywiscie nie zaufala bym nikomu ze sie bardziej niz ja postara wiec sama na siebie wzielam ten trud malowania komód i wazek oraz ich rozklejania.. bo jestem perfekcjonistką wiec innym bym nie wierzyła ze mi dokladnie zrobią a tak to moge miec pretensje tylko do siebie jak cos mi nie wyszlo ![]() no oczywiscie penie innym by to krocej zajela ale ja wolalam sie pomeczyc..i miec satysfakcje ![]() trochę kolorki nie te na zdjeciach wyszly ale jest juz ciemno.. ale przez te zdjecia trocho sie rozruszalam .. az podejmę wyzwanie zejsc do kuchni i rozgrzać pizze uzaleznilam sie od 4sery z ristorante czy jakos tak mniammm
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
kurde nie wiem czemu mi nie załączyło tych zdjęć do poprzedniej wiadomosci...wrrrr
|
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za pochwaly..
ale nawet malowanie komody to byl pikus dla mnie przy wycinaniu ważek nozyczkami do paznokci i to nadmienię ze mam nerwicę która objawia się trzęsącymi rękoma wiec dziwne ze falbanki nie wyszly no ale odcisk od tych malych nieporęcznych nożyczek mam do teraz no nic trzeba kupic tez normalne nożyczki ![]() ------------ wlasnie oglądam na tvn "prosto w serce" czy jakos tak to ten nowy durnowaty serial..ale socha ma fajny cieniowany golfik...tez chcę taki......tylko gdzie go kupic?? któraś wie??
|
|
|
|
#4186 |
|
Rozeznanie
|
Louboutinka pokój cudo bajka normalnie..
Vilya a jeszcze zapomniałam dodac ze z Amelka też po odejściu wód nic sie nie działo i byłam na oksytocynie i jakiejs traumy nie mam.. ![]() a ja sie zdrzemnełam, a moje dziecko tak koło mnie siedziało po ciemnku i bało sie iśc siku nawet.. bidulka, nie chciała mamy budzic..
|
#4187 |
|
Rozeznanie
|
Podziwiam za perfekcję, jestem pełna uznania
|
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to tym bardziej jestem pełna podziwu
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do bucików to łowy z allegro wszystkie oprócz jednej pary pochodzą z anglii bo w polsce to raczej skarpetkowe buciki tylko mozna dostac na rozmiar 8-9cm niedługo dojdą pczuszki z nową dostawą bucików juz nie moge sie doczekac..mama i mąz sie załamią dobrze ze to nie dziewczynka i dla chlopcow jest mniej ladnych maciupkich buciczków ale i tak mamci nie ma szans dogonic
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do butów to własnie mam ten sam problem - w polsce tylko skarpetkowe, a możesz polecić jakies stronki z bucikami noworodkowymi?? z góry dziekuję |
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko kawał rewelacyjny!!!!!!!!! Aż przeczytałam mężowi, który też się uśmiał i stwierdził, że należałoby przetrzeć drogi w "rurze wydechowej", żeby dzieciak miał jak wyjść
![]() Louboutinka śliczny pokoik i gratuluję talentu malarskiego oraz odnośnie info o rennie. Wzięłam jedną tabletkę i o niebo lepiej, już się nie męczę. ![]() vilya mocniutko trzymamy i powodzenia życzę
|
|
|
|
#4193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no tylko ze przesylka drozsza niz posciel wyszla ale i tak mi sie bardziej oplacalo sciagnac niz kupic w polsce.. bo kupowalam jeszcze druga w misie na prezent od jednego goscia i razem wyszly mi z przesylka jakos 380zlja troche bucikow zakupilam przez tego allegrowicza: allegro.pl/show_user.php?uid=1107335 0 teraz nie widze by mial buciki w ofercie ale warto do niego napisac czy czegos nie ma.. bo naprawde mial sporo ładnych |
|
|
|
|
#4194 |
|
Rozeznanie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa
leżaczek bąbelek http://allegro.pl/bright-starts-leza...408100044.html
|
|
#4195 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz jeszcze dzięki za butami się porozglądam też na ebayu, może coś wyczaję---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękne, podziwiam i zazdraszczam talentu. Ja też myslałam o pomalowaniu ale z moim talentem to stwierdziłam, ze jak komoda zacznie się sypać. Cytat:
Nic, ani rozwarcia ani skrócenia, wszystko pozamykane. teraz mi zaczął czop chyba odchodzić ( tak mi sie wydaje że to to),.. Oj, to chyba będę mieć łatwy poród jak tyle kciuków jest trzymanych. |
||
|
|
|
#4197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi tez chyba od wczoraj reszty czegos wychodza, pewnie czopa.. hehe..
|
|
#4198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wiekszy wybor... takich slicznych ze ciezko bylo mi sie zdecydowac.. to próbuje jeszcze raz wkleic.. http://allegro.pl/show_user.php?uid=11073350 a jak to nie pójdzie to spróbuj przez szukaj uzytkownika GOK_WAN |
|
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
Louboutinka pokój bardzo ładnie zrobiłaś.... kolory i dodatki rewelacyjne
ps bardzo podoba mi się łóżeczko |
|
|
|
#4200 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie wróciłam ze spaceru z mężem - mróz na noc łapie - tylko nie to!!
![]() Cytat:
Spacer mi pomógł - od razu po przyjściu powędrowałam na kibelek Cytat:
. My jak kupowaliśmy wózek 3 w1 wzięliśmy kolor czarno - żółty, właśnie ze względu na to, że i dla chłopca i dla dziewczynki pasuje. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

w koncu w niedziele przyjedzie tesciowa to nie chce straszyc jakims balaganem zeby nie myslala ze w ciazy sie lenie o nie

ale i tak urocze..musze sie zastanowic 

mocniutko trzymamy i powodzenia życzę