![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Dzwoniłam do lekarza rodzinnego i powiedział,że to nie jest jakieś wielkie przeciwwskazanie do zabiegu.Bo ten katar co pisałam wcześniej zatokowy może to wywoływać.Ale i tak się boje co powie tamten chirurg.Jeśli w końcu uda mi sie z nim porozmawiac,to ajkieś chore.jak jego asystentka moze nic nie wiedziec i ja nawet z lekarzem nie rozmawiałam i nie moge z nim porozmawiac.QW końcu zapłace im kilka tysiecy i taka obsługa.
![]()
#2672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetnie,że się udało i wszystko jest dobrze !!!! ![]() ![]() Też już chcę być "po" ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- No mam cały czas jakąś tam cichą nadzieję,że się uda... ![]()
![]() |
#2673 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Anja, a ty miałaś takie całkowicie miejscowe znieczulenie? Czy mieszane - miejscowe z dożylnim NLA?
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
dożylne, miejscowe i sedację
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
A na salę operacyjną wiozą wózkiem czy samemu się idzie czy jak to jest ????
#2676 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Przeczytałam większość waszych wypowiedzi, ponieważ sama wybieram się za 3 tyg na zabieg do dr Libora Polaka w CZechach. Z tego co sie o nim dowiadywałam to świetny chirurg a ceny ma o połowe tańsze niż w Polsce a w dodatku na zabieg czeka sie ok. miesiąca. Też podzielę się z wami wrażeniami po operacji. Też sie boję, ale czasem w życiu trzeba zaryzykować, bo piękny wygląd na pewno podniesie naszą samoocenę i poczujemy się o wiele lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Wtajemniczenie
|
To chyba coś takiego jak ja miałam.
Ale ja miałam w tym znieczuleniu pełną korektę. Cytat:
![]()
![]() |
#2678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha ![]() ![]() Oglądałam dziś filmik z takiej operacji na You Tube i niedobrze mi się zrobiło ;x nie polecam oglądania ![]()
![]() |
#2679 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny lekarz powiedział,że to moje ob nie jest przeciwwskazaniem.nawet nie wiecie jak sie cieszę i jak mi nerwy opadłay ufff...
#2681 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny,
witam na forum po kilku miesiącach - pół roku temu miałam operację u dr Małka w Krakowie, ktoś ostatnio o mnie pytał.. Jeśli chodzi o dr to nie wiem co powiedzieć - w moim przypadku operacja wymaga poprawki (nosek ogólnie wyszedł całkiem ładnie, ale fragment kości uległ przemieszczeniu i z jednej strony nos jest bardziej kanciasty..) Dr bardzo rzeczowy, konkretny, sympatyczny - za poprawkę nie płacę..Natomiast czy jest wart polecenia, skoro trzeba poprawiać? Pewnie każdy lekarz ma na koncie noski udane, i te mniej.. Może tak trzeba do tego podejść - nie wiem, ja jestem straszną panikarą i naprawdę wiele stresu mnie ta operacja, potem czekanie na efekt (chodziłam w opatrunku prawie miesiąc,i wiadomość o poprawce kosztowała - a teraz jeszcze jedna operacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Rozeznanie
|
mam nadzieję,że ja poprawek nie będę miała.Właśnie foty sobie zrobiłam takei jak dr. kazał.Normalnie są takie jakby mi do akt policyjnych robili.Okropne jakieś
![]()
#2683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Przyczajenie
|
miał ktoś robioną operację w trójmieście? mógłby polecić specjalistę : ) z góry dziękuję za odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
od razu po zabiegu mogłaś do domu jechac? Ciekawa jestem jaki bedzie efekt zmniejszenia profilu bez ruszania kosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
Tak, najpierw znieczulenie dożylne i sedacja, potem zastrzyki w nos. Do domu pojechałam na drugi dzień. Chrząstka jest zmniejszona i zadarta, aby pasowała do kości, a jaki będzie efekt to sama jestem ciekawa, narazie nos jest szeroki i wielki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny ja jestem trzeci dzien po operacji...i nadal jestem slaba...wciaz leze momentami naprawde mysle po co mi to bylo... ale podobno pierwsze dni sa najtrudniejsze
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2011-01-21 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ammmm...u mnie dzis mija 6 dzien a nie czuje sie dobrze. Jestem ogolnie slaba,kreci mi sie czasem w glowie,a jesli juz cos robie to chwilke i zaraz siadam bo czuje sie oslabiona. Slaba jestes dlatego,ze nie jadasz normalnie. U mine staraja sie jakos mi dogodzic, proponuja moze to,moze tamto. Ewelinko na co masz ochote a mi tak naprawde jest obojetnie bo wszystko smakuje prawie tak samo. Caly czas spie w jednej pozycji bo mam tez ten opatrunek na uchu. Co mnie mega meczy. Kurcze naprawde wiem co czujesz. A jak wczoraj przejezdzalam z jednego mieszkania do 2 to dziewczynak w windzie sie mnie przestraszyla. Az jej tata wytlumaczyl,ze Pani miala wypadek! Powiedzmy,ze to byl wypadek ![]() Damy rade, dzis juz napewno bedzie lepiej po wyciagniecu setonow! Pamietaj trzymam kciuki i jestem z Toba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypilam tez troche mleka..bo jednak jak sie nie je czlowiek jest slaby. O 3 rano sie obudzilam wstalam do wc i myslalam ze upadne..jednoczesnie bylo mi goraco i jednoczesnie zimno...Boze niech juz mija ten czas...moj maz mowi ze wygladam jak krecik ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
kurde dziewczyny wiem przez cp przechodzicie ja tez czasem sie budzilam po operacji i myslalm na cholere mi to a teraz znowu tez bede to przezywac i najgorsze jest to ze juz wiem jak to bedzie. mam chyba teraz wiekszy strach niz przezd pierwszym razem...no i znowu strach o efekt mam nadzieje ze bede zadowolona tak jak za pierwszym razem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
Wiedziałam,że to będzie przerąbane być ostatnia czekająca w kolejce na zabieg.Wy już jesteście po,a ja czytam wasze posty i...nie no na pewno ze mną będzie jeszcze zupełnie inaczej.Chce już być po i się przekonać.A najbardziej to bym już chciała widzieć efekty.
#2692 |
Wtajemniczenie
|
Ja to jestem ogolnie panikara...wiec trzeba brac na wszystko poprawke
![]() myslalam ze bedzie lepiej ale coz...zycie samo pokazuje jade niedlugo do lekarza wyciagnac te setony ufffff jak sie boje nos tez w tym gipsie mam zadarty jak swinia a lekarz nawet mi chrzastki nie nacinal tylko lekko ja uniosl
#2693 |
Wtajemniczenie
|
jestem juz po wyciagniecu setonow...i ogolnie wraca mi sila
![]() ![]() w niedziele zmiana gipsu a pod koniec przyszlego tygodnia calkowite uwolnienie ![]()
#2694 |
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim
Wpierw chcialam po gratulowac sily i wytrwalosci dzeve, ammm i pozostalym noskom poddanym operacjom. Jestescie bardzo dzielne dziewczyny!!! ![]() Do Polka_Polka ile placisz za operacje w Czechach u dr L... gdzie on konktretnie przyjmuje w Brnie? Tez planuje zabieg w Czechach ze wzgledu na koszty i dlatego ze mam blizej ale to dopiero w 2012:p Czy on mowi po polsku? Lukrecia gdzie mialas zabieg nosa czy robilas tylko czesc chrzestna? |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi będą musieli dać całą stertę leków uspokajających ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Boli wyciąganie setonów ? Bo jak oglądałam na pewnym filmiku na YouTube to facet się męczył jak mu wyciągali te setony... nawet miał łzy w oczach ![]()
![]() |
#2696 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polozyl mnie na stole wygodnie...i powoli wyciagal...wydawalo mi sie ze te setony byly bardzo naoliwione...pewnie wazelina ![]() uczucie hmmm dosc specyficzne ale to napewno nie bol ![]() ![]() ![]() ![]() teraz saczy sie delikatnie krew ale to ponoc norma pamietajcie CO MNIE NIE ZABIJE TO PODWOJNIE WZMOCNI MNIE!!!!!!! ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Zero siniakow ![]() ![]() ale oby Ciebie uszczesliwil
![]() |
#2697 | |
Raczkowanie
|
No ja tez juz jestem po wyjeciu setonow
![]() Ja mialam wrazenie,jakby mi takie male gwozdziki wykrecali ![]() Ale wg mnie to nie jest jakies mega nieprzyjemne, trwa to doslownie 10 sek. Bardziej bolalo mnie wyciaganie szwow z ucha po tym przeszczepie. Grzecznie sie polozylam, Pani pielegniarka ktora akurat byla przy moim zabiegu byla i mowi,ze jestem mega dzielna. Tak dlugo mnie meczyli a ja dzis usmiechnieta przychodze:P Powiem Wam, jakie dziwne uczucie moc oddychac na obie dziurki,az mi lezki do oczu przyplynely ![]() ![]() Jutro sciagniecie gipsu, lub zmiana. Bo podobno duzo juz zeszlo mi opuchlizny i gips odstaje a tak przy modelowanej chrzastce nie moze byc.Bo poki co jest bardzo plastyczna. Taka moja skromna relacja. MAM NADZIEJE,ZE BEDZIE DOBRZE. Choc jutrzejszego dnia sie bardzo boje. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moge oddychac i to dla mnie mega dziwne uczucie:P I staram sie na noc przerzucic bo poranilam wargi od wewnatrz i bola mnie, wiec staram sie miec zamknieta buzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z nosa tez mi sie tak saczy lekko krew...jeszcze nie potrafie oddychac nim..ale mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej w niedziele zmieniam gips wiec wtedy jeszcze wypytam lekarza,... moj lekarz jest za zmiana gipsu w 5 dobie...mowi ze zawsze mozna jeszcze cos dopasowac ...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.