|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Agus wybierz się wybierz do pepco.Jakość ubrań niemowlęcych bardzo dobra no i cena także,bodziaki po 3.99 i 4.99,półśpiochy także no iinne rzeczy w atrakcyjnych cenach.
Odpoczywaj i wdychaj górskie powietrze,i nie zapomnij onas ![]() A mi zachciało się baby kartoflanej nio i się piecze ,takie proste żarełko a jaka przyjemność z jedzenia,do tego szklana mleka i bedziemy kolację miały z głowy(ja i mój bębenek )
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Hej.
Ja jestem właśnie po wizycie, z dzidzią wszystkie ok, rośnie potwierdzony facet , ale moje wyniki moczu niestety niezadowalające , mam chyba zapalenie pęcherza, dostałam tabletki.Z waga nie tak żle przez 3 tygodnie + 1kg, czyli w sumie od początku +6kg. Lecę zjeść kolację, a póżniej dalej was poczytam.
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stylistycznie bardziej mi się podoba niż x-lander,choć ten też jest ładny
|
|
#3425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tz spojrzal co pisze i sie wydziera ze glupoty wypisuje ze slonicy chyba nie widzialam, ze w ciazy jestem i co bym chciala 40 kilo wazyc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i braku kolek. ja mam nadzieje, ze to kolki a nic innego. ide sie kapac kochane moje bo jak pisalam totalnie jesem neiwyspana padne dzisiaj o 21-szej chyba
|
||
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to chyba niemożliwe żebyście czuły jak dzidzia ciągnie za pępowinę...nie wiem, tak mi się wydaje
![]() Ja dzisiaj się strasznie źle czuję cały dzień...kręci mi się w głowie od rana, mierzę ciśnienie bo mi pani u gina kazała i jest ok, cały czas podobne. Chociaż wydaje mi się niskie (np 102/57, 107/62). w poniedziałek mam wizytę więc wezmę te swoje zapiski i pokażę, bo w gabinecie zawsze wychodzi mi 120-130/70-80.
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje ze mnie tak pocieszacie! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyglądasz pięknie i jeśli wcześniej byłaś sporo chudsza to na pewno wyglądałaś gorzej Jesteś super sexi szczuplutka mamuśka z piękną kształtną piłeczką Cytat:
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam, napisałam, a jak poszło, to nie wiem, będą wyniki - to się dowiem.
Dobrze, że miałam komputer na uczelni i Was podczytywałam, bo gdybym miała teraz tyle stron przeczytać, to bym nie dała rady Zmęczona jestem koszmarnie, dobrze, że mnie tata odwiózł do domu, bo miałam już mroczki przed oczami i brzuch mnie strasznie bolał... Do tego znów pokłóciłam się z tż... ![]() Mam nadzieję, że dzidzia jest cierpliwa, bo nie ma ze mną łatwo... Non stop stres, nerwy i przejmowanie się. Powinnam się ogarnąć w ciąży, a jakoś nie do końca mogę i nie umiem zlać wszystkiego ![]() anula brzuszek słodki, a Ty nadal jesteś chudziutka!
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak jeszcze myślę, jak takie kółka sprawują się na kocich łbach. Bo tak sobie teraz wyobrażam jak jadę nim na spacer no i mieszkam w sumie na zadu.iu przed budynkiem mamy kostkę (taką nierówną) a wychodząc za bramę mamy jeden chodnik taki z płyt i niedaleko las więc tak sobie myślę, że gdybym miała gdzieś spacerować to właśnie tym chodniczkiem do lasu no a w lesie wąska ścieżka, patyczki, kamyczki itd. Inna opcja to spacer uliczką w takich płytach sześciokątnych, o takich: http://images34.fotosik.pl/188/94c9cff7457f4b10med.jpg więc też wertepy no i jak wtedy takie kółka się sprawdzą, czy dzidziolka nie wytrzęsie, czy nie będą się blokowały?
|
|
#3432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anula ja mam takie kolki czasami, że nie mogę się ruszyc, muszę bez ruchu poleżec chwilę i przechodzi - tylko, że ja podejrzewam, że moje kamyczki na woreczku żółciowym się odzywają, a ty robiłas usg jamy brzusznej? A brzuszek masz piękny i jak ślicznie wyglądasz . Nie wiem gdzie jest niby ten słonik? ![]() Cytat:
, a zapalenie pęcherza wyleczysz
|
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Kobitki naskrobałam w klubie,bo nikogo nie było znajomego na forum.
A teraz jestescie to powtórze: otóż odebrałam dzisiaj wyniki testu obciążenia glukozą i kurcze mam dziwne wyniki,bo na czczo miałam 71( to juz b niskie) a po 2h po wypiciu miałam 65,czyli nizsze niz na czczo.wizyte mam we wtorek i ciekawa jastem czy któras tez miala taki ewenement?? Wyglada na to,ze mam niedocukrzenie, a faktycznie chodze spiąca non stop ziewam,mam b wysokie tetno bo ponad 85 przy niskim cisnieniu i czasem az mi sie język plącze taka spiaca jestem.kurcze az sie boje,bo nie wiem jak to leczyc?? wiem ,ze tez sie powinno ograniczyc cukier prosty ,ale co poza tym??
|
#3434 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za takie głupoty! To że czasem gorzej się czujesz nie oznacza, że źle wyglądasz kobieto. Ślicznie brzuszek rośnie, zgrabny. O Ty...!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozumiem Twoje rozterki bo mnie też strasznie podoba się ten wózek ale waga już nie. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Do wtorku niedaleko także spokojnie o wszystko zapytasz.
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
Anula pięknie wyglądasz! W ogóle nie jesteś gruba, więc nie rycz!;p Brzuszek rewelacja.
Moria fajnie wygląda ten wózek,ale ja ekspertem nie jestem,więc profesjonalnie Ci nie doradzę niestety ![]() 24kasia86 może faktycznie jakbyś zrobiła drugi raz gdzie indziej to wyszłoby w normie. A spróbuj na własną kieszeń zrobić. Ja idę jutro, 18 zł płacę. I właśnie mam pyt co do tego badania obciążenia glukozą: czy ma znaczenie co się jadło poprzedniego dnia? Bo ja miałam dość ciężkostrawny obiad (spaghetti), potem lody...potem żelki, kakao ,ale zakończyłam jedzenie po 19 i jutro po 8 planuje oddać tą krew. Czy to może mieć wpływ że cukier wyjdzie za wysoki?
|
|
|
|
#3436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz tylko myślę nad kolorem XA Energy: http://www.superkoala.pl/image/cache...gy-500x500.jpg czy Rocky: http://www.superkoala.pl/image/cache...5D-500x500.jpg ![]() Niby bardziej "dziewczynkowy" jest Energy ale boję się, że taka "róziowa" dziewczynka będzie kiepsko w tym kolorze wyglądać a Rocky bardzo mi się podoba ale czy nie jest za bardzo chłopięcy
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przy mojej diecie tzn jej braku (pochłaniam wszystko na co mam ochotę, jem o której godzinie jestem głodna, zapiekankę tikitakami zagryzam) poszłam i na głodnego miałam 64 a po 81 także chyba dzień wcześniejszy nie miał znaczenia.
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 Ty to lubisz mnie denerwowac slonica!!! wszystkie wlosy mi przez ciebie wypadna, jak bedziesz takie glupoty pisac! super wygladasz, brzuszek extra zgrabny
|
#3439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po kapieli, pachnaca w wielkiej koszulce TZta
![]() Cytat:
startowalam chuda bo po poronieniu troche wyszkapialam, ale zawsze mam wiecej w du..pci i bioderkach a teraz doszlo wlasnie tam, nie wiem mam chyba dodatkowow gorszy dzien dzisiaj, przejdzie![]() Trzymam kciuki za wyniki ![]() i dziekuje za mile slowa, dzisiaj jak w siebie zwatpilam to mi potrzebne ![]() Cytat:
cokolwiek wybierzesz ty musisz sie dobrze z tym czuc ![]() Cytat:
ale tez jak leze bez ruchu totalnie to pomagai dziekuje za slowa otuchy. slonik jest w podbrodku ![]() zbieram sie chyba do spania bo juz wykapana, oczka sie zamykaja, ale nie umiem sie rozstac z wizazem.... |
|||
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Nie zacytowało, wrr..
Moria Wiem jak u Ciebie wyglądają warunki mieszkaniowe oglądałam wszystkie filmiki z Tztem bo taki ciekawski był jak zobaczył sunie i honde (o ile dobrze pamiętam). Z tą waga to chodziło mi o to jak będzie jeździł, bo to różnie wygląda. Raz wózek jest ciężki i fantastycznie jeździ a raz odwrotnie, zależy jak jest zrobiony. To mnie bardzo w tym modelu zastanawia tak na marginesie. Co do koloru to mnie również podoba się ten jaśniejszy, a próbowałaś napisać do centrali kiedy maja wprowadzić nową gamę kolorystyczną do sprzedaży? Może a nóż nie będzie trzeba długo czekać a będzie coś ładnego?!
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-20 o 21:02 |
|
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To pełna nadziei, uzbrojona w książkę do czytania, pojadę jutro na to badanie Nie mam cytryny kurcze... mam nadzieję że nie zwymiotuję...
|
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu nie szła bez cytrynki, osobiście bym tego nie wypiła gdyby nie cytryna...
|
|
#3443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No mam nadzieję Bo jak nie to już się nie będę w młotki bawić tylko bat wyciągnę ![]() spice - ja też jutro pędzę na glukozę więc będę o Tobie myśleć ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Co do kolorystyki, to jutro będę dzwonić do Dino w Łodzi więc podpytam, może coś wiedzą
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
ja w przyszlym tygodniu pojde na te glukoze juz sobie zarezerwowalam, czy u Was w przychodni tez kazda siedziec 3 godziny?
moria44 no powiem Ci, ze jestem troche przerazona, bo idzie mi 24ty tydzien, czyli to nawet nie 6 m-cy a brzuszek juz pokazny, to jaki on bedzie, moj kregoslup chyba tego nie wytrzyma
|
#3445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczymy jak sie sprawdzi, z pewnoscia juz jednak zamowiony wiec nie ma przebacz ![]() Cytat:
mnie krzyz tez boli i tyje szybko, pewnie dlatego ze chudzielce bylysmy przed ciaza to nas plecy bola bo nei da w stanie udzwignac nowej wagi
|
||||
|
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej poraz kolejny
byłam na mieście i u babci... wróciłam tak objedzona,że ruszyć się nie mogę...anula_81 jak ja bym chciała tak wyglądać...matko, jak ci zazdroszcze figury szykowałam się, żeby cyknąć zdjęcie brzuszka, ale jakoś nie mogę się przełamać...ja za gruba jestem...wy wszystkie takie ładne piłeczki macie, a ja taka rozlazła.... powiedzcie mi czy takie bańki mydlane w brzuchu to juz to??? bo ja czasem coś tam czuję, ale bardzo rzadko i zastanawiam się, czy nie za rzadko....może raz dwa razy na dzień?/ 'ja już pisałam o tym wcześniej, ale jakoś chyba zostałam przeoczona... jak często odczuwałyście te pierwsze ruchy?? ja jestem tak napalona na nie, że boje sobie znowu coś w kręcic,że to już to a wcale się nasilać nie będą juz nie mogę się doczekać kiedy zajrzymy do brzusia... już za tydz. usg połówkowe
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-01-20 o 21:15 |
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przeczytałam na blogu kulinarnym pewnej początkującej dziewczyny ginekolog (robiącej staż po studiach u nas na medycynie), jaki to jest ból jak na USG przychodzą kobiety w ciąży z oponką tłuszczową, bo oni (lekarze) muszę się przebijać przez ten tłuszcz, naciskać tym przyrządem żeby coś dojrzeć...I że chodzi jej o kobiety które przed zajściem w ciążę ważyły 75, 80,90,100 kg... Kurde, jakoś mi się głupio zrobiło...I że ta wyższa waga wiąże się z powikłaniami w ciąży też itd...Martwicie się tym? Oczywiście te które muszą się pytam
Tu link do wpisu: http://polishcookbook.blogspot.com/ Ten pierwszy na stronie (czyli najświeższy)
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uciekam powoli, bo znowu jutro nie bede na oczy widziec w pracy
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz będzie coraz mocniej! Szykuj się
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki!
Zajrzałam z ciekawości na wątek, bo jestem na innym - czerwcowo - lipcowe mamusie, ale termin mam na 20 czerwca, tak że mogę zaczepić się i tu Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

)

, mam chyba zapalenie pęcherza, dostałam tabletki.
Nic tam nie kupiłam wszystko zamówiłam dużo taniej na allegro.
bo jak pisalam totalnie jesem neiwyspana padne dzisiaj o 21-szej chyba

Wyglądasz pięknie
i jeśli wcześniej byłaś sporo chudsza to na pewno wyglądałaś gorzej 

Czekamy na Ciebie fasolko
za takie głupoty! To że czasem gorzej się czujesz nie oznacza, że źle wyglądasz kobieto. Ślicznie brzuszek rośnie, zgrabny. O Ty...!
Bo jak nie to już się nie będę w młotki bawić tylko bat wyciągnę