Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 19:56   #3421
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Agus wybierz się wybierz do pepco.Jakość ubrań niemowlęcych bardzo dobra no i cena także,bodziaki po 3.99 i 4.99,półśpiochy także no iinne rzeczy w atrakcyjnych cenach.
Odpoczywaj i wdychaj górskie powietrze,i nie zapomnij onas

A mi zachciało się baby kartoflanej nio i się piecze ,takie proste żarełko a jaka przyjemność z jedzenia,do tego szklana mleka i bedziemy kolację miały z głowy(ja i mój bębenek)

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:58   #3422
zosiaaa
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Hej.

Ja jestem właśnie po wizycie, z dzidzią wszystkie ok, rośnie potwierdzony facet, ale moje wyniki moczu niestety niezadowalające, mam chyba zapalenie pęcherza, dostałam tabletki.
Z waga nie tak żle przez 3 tygodnie + 1kg, czyli w sumie od początku +6kg. Lecę zjeść kolację, a póżniej dalej was poczytam.

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:00   #3423
kasia1361
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
kasia wg mnie w Słoniu jest drogo Nic tam nie kupiłam wszystko zamówiłam dużo taniej na allegro.

Dziewczynki, doświadczone wózkowiczki, mam do Was pytanie:
Jak myślicie, czy wózek z takimi przednimi kółkami ( zwrotne z możliwością blokowania) nie pojadą w ogóle po śniegu:
http://images.teamsugar.com/files/up...2008/skate.jpg

Jestem totalnie napalona na ten wózek i mimo, że wiem iż X-lander to lepszy wybór to jakoś nie mogę się do niego przekonać
Bardzo ładny wózek,według mnie to pojedzie po śniegu jednak jak nie bedzie go okropnie dużo

Stylistycznie bardziej mi się podoba niż x-lander,choć ten też jest ładny

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2011-01-20, 20:00   #3424
Lolka1212
Zadomowienie

Anula wow, wow, wow!! Śmiesz narzekać? O ty.. super wyglądasz, i tak miło na Ciebie popatrzeć
Stary 2011-01-20, 20:05   #3425
anula_81
Zakorzenienie

Tz spojrzal co pisze i sie wydziera ze glupoty wypisuje ze slonicy chyba nie widzialam, ze w ciazy jestem i co bym chciala 40 kilo wazyc

Cytat:
kasia wg mnie w Słoniu jest drogo Nic tam nie kupiłam wszystko zamówiłam dużo taniej na allegro.

Dziewczynki, doświadczone wózkowiczki, mam do Was pytanie:
Jak myślicie, czy wózek z takimi przednimi kółkami ( zwrotne z możliwością blokowania) nie pojadą w ogóle po śniegu:
http://images.teamsugar.com/files/up...2008/skate.jpg

Jestem totalnie napalona na ten wózek i mimo, że wiem iż X-lander to lepszy wybór to jakoś nie mogę się do niego przekonać
kochana ja tu widuje u nas w krainie sniegu takie wozki z malymi przednimi zwrotnymi kolkami /najczesciej bugaboo/ i powiem ci mecza sie te mamy na duzych sniegach, dlatego my wybralismy ten trojkolowy pisalam ci z duzymi pompowanymi i przednim zwrotnym bo z tego co polecaly mi znajome i widze na ulicach lepiej sie sprawuja, ale wiem z ew PL ludzie nie lubia trojkolowek
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Ale mi się Twój brzuszek podoba Szczególnie na ostatnim zdjęciu.
Ja nie miałam jak narazie żadnych kolek. W ogóle na początku jedynym objawem ciąży było zatrzymanie miesiączki. Ostatnio dopiero powiększyły się piersi no i brzuszek zaczął w końcu wystawać.
dziekuje kochana, zazdroszcze ci maluskiego brzuszka chudzinko
i braku kolek. ja mam nadzieje, ze to kolki a nic innego.
ide sie kapac kochane moje bo jak pisalam totalnie jesem neiwyspana padne dzisiaj o 21-szej chyba

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:06   #3426
bzyczka1
Zakorzenienie

dziewczyny to chyba niemożliwe żebyście czuły jak dzidzia ciągnie za pępowinę...nie wiem, tak mi się wydaje

Ja dzisiaj się strasznie źle czuję cały dzień...kręci mi się w głowie od rana, mierzę ciśnienie bo mi pani u gina kazała i jest ok, cały czas podobne. Chociaż wydaje mi się niskie (np 102/57, 107/62). w poniedziałek mam wizytę więc wezmę te swoje zapiski i pokażę, bo w gabinecie zawsze wychodzi mi 120-130/70-80.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:06   #3427
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Anula wow, wow, wow!! Śmiesz narzekać? O ty.. super wyglądasz, i tak miło na Ciebie popatrzeć

dziekuje ze mnie tak pocieszacie!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-20, 20:06   #3428
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a wy sie ze mnie nie smiejscie ale wstawiam zdjecie brzuszka 24 t 4 d, dzisiejsze i normalnie prosze na mnie nei krzyczec, poplakalam sie jak sei zobaczylam na zdjeciach
anula no coś Ty!!!!!! Zabraniam! Wyglądasz pięknie i jeśli wcześniej byłaś sporo chudsza to na pewno wyglądałaś gorzej
Jesteś super sexi szczuplutka mamuśka z piękną kształtną piłeczką

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny wózek,według mnie to pojedzie po śniegu jednak jak nie bedzie go okropnie dużo(...)
Dzięki kochana

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:09   #3429
matallewar
Zakorzenienie

Przeżyłam, napisałam, a jak poszło, to nie wiem, będą wyniki - to się dowiem.
Dobrze, że miałam komputer na uczelni i Was podczytywałam, bo gdybym miała teraz tyle stron przeczytać, to bym nie dała rady

Zmęczona jestem koszmarnie, dobrze, że mnie tata odwiózł do domu, bo miałam już mroczki przed oczami i brzuch mnie strasznie bolał...
Do tego znów pokłóciłam się z tż...

Mam nadzieję, że dzidzia jest cierpliwa, bo nie ma ze mną łatwo... Non stop stres, nerwy i przejmowanie się. Powinnam się ogarnąć w ciąży, a jakoś nie do końca mogę i nie umiem zlać wszystkiego

anula brzuszek słodki, a Ty nadal jesteś chudziutka!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:17   #3430
kasia1361
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny to chyba niemożliwe żebyście czuły jak dzidzia ciągnie za pępowinę...nie wiem, tak mi się wydaje

Ja dzisiaj się strasznie źle czuję cały dzień...kręci mi się w głowie od rana, mierzę ciśnienie bo mi pani u gina kazała i jest ok, cały czas podobne. Chociaż wydaje mi się niskie (np 102/57, 107/62). w poniedziałek mam wizytę więc wezmę te swoje zapiski i pokażę, bo w gabinecie zawsze wychodzi mi 120-130/70-80.
Połóż się kochana odpocznij,też często miewałam zawroty głowy.Ale odkąd biorę zelazo to jest lepiej,rzadko kręci mi się w głowie.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2011-01-20, 20:18   #3431
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana ja tu widuje u nas w krainie sniegu takie wozki z malymi przednimi zwrotnymi kolkami /najczesciej bugaboo/ i powiem ci mecza sie te mamy na duzych sniegach, dlatego my wybralismy ten trojkolowy pisalam ci z duzymi pompowanymi i przednim zwrotnym bo z tego co polecaly mi znajome i widze na ulicach lepiej sie sprawuja, ale wiem z ew PL ludzie nie lubia trojkolowek
No właśnie wiem, że lepsze są większe kółka więc ciągle walczę ze sobą

I tak jeszcze myślę, jak takie kółka sprawują się na kocich łbach. Bo tak sobie teraz wyobrażam jak jadę nim na spacer no i mieszkam w sumie na zadu.iu przed budynkiem mamy kostkę (taką nierówną) a wychodząc za bramę mamy jeden chodnik taki z płyt i niedaleko las więc tak sobie myślę, że gdybym miała gdzieś spacerować to właśnie tym chodniczkiem do lasu no a w lesie wąska ścieżka, patyczki, kamyczki itd.

Inna opcja to spacer uliczką w takich płytach sześciokątnych, o takich: http://images34.fotosik.pl/188/94c9cff7457f4b10med.jpg
więc też wertepy no i jak wtedy takie kółka się sprawdzą, czy dzidziolka nie wytrzęsie, czy nie będą się blokowały?

Stary 2011-01-20, 20:29   #3432
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny!

ja dzisiaj oddalam projekt, prezentacja gotowa i bylam po pracy na kawce z psiapsiola, ale jestem tak nieprzytomna bo nie spalam znowu w nocy, kolka mnie tak klula, tzn mysle, ze to kolka, z prawej strony pod biustem zaraz, nie moglam spac, potem dzidzia kopala i w ogole masakrycznie jestem spiaca i tylko pobieznie od razu mowie was doczytalam i zaraz ukladam sie w pielesze poscielowe, moze jutro uda mi sie troche w pracy poobijac, zasluzylam sobie

Anula
ja mam takie kolki czasami, że nie mogę się ruszyc, muszę bez ruchu poleżec chwilę i przechodzi - tylko, że ja podejrzewam, że moje kamyczki na woreczku żółciowym się odzywają, a ty robiłas usg jamy brzusznej?
A brzuszek masz piękny i jak ślicznie wyglądasz . Nie wiem gdzie jest niby ten słonik?

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Hej.

Ja jestem właśnie po wizycie, z dzidzią wszystkie ok, rośnie potwierdzony facet, ale moje wyniki moczu niestety niezadowalające, mam chyba zapalenie pęcherza, dostałam tabletki.
Z waga nie tak żle przez 3 tygodnie + 1kg, czyli w sumie od początku +6kg. Lecę zjeść kolację, a póżniej dalej was poczytam.
Super najważniejsze, że z dzidzią dobrze , a zapalenie pęcherza wyleczysz
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:37   #3433
mazianka81
Rozeznanie

Kobitki naskrobałam w klubie,bo nikogo nie było znajomego na forum.
A teraz jestescie to powtórze:

otóż odebrałam dzisiaj wyniki testu obciążenia glukozą i kurcze mam dziwne wyniki,bo na czczo miałam 71( to juz b niskie) a po 2h po wypiciu miałam 65,czyli nizsze niz na czczo.wizyte mam we wtorek i ciekawa jastem czy któras tez miala taki ewenement??

Wyglada na to,ze mam niedocukrzenie, a faktycznie chodze spiąca non stop ziewam,mam b wysokie tetno bo ponad 85 przy niskim cisnieniu i czasem az mi sie język plącze taka spiaca jestem.kurcze az sie boje,bo nie wiem jak to leczyc??
wiem ,ze tez sie powinno ograniczyc cukier prosty ,ale co poza tym??

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:41   #3434
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
a wy sie ze mnie nie smiejscie ale wstawiam zdjecie brzuszka 24 t 4 d, dzisiejsze i normalnie prosze na mnie nei krzyczec, poplakalam sie jak sei zobaczylam na zdjeciach , zawsze bylam chudzina a tu drugi podbrodek, jeszcze w tej tunicznce, w ktorej dzisiaj lazilam wygladam jak slonk, dupka przytyla okrutnie, wiem wiem mam nei narzekac, ale mnie to przybilo, boje sie stanac na wage

i pytanko czy was tez tak strasznie mecza kolki, bo mnie meczyly troche tak w 15-16 t i koniec a teraz wrocily ciagllleeeee
Załącznik 3682543
Anula jak ja bym Cię za takie głupoty! To że czasem gorzej się czujesz nie oznacza, że źle wyglądasz kobieto. Ślicznie brzuszek rośnie, zgrabny. O Ty...!
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Hej.

Najważniejsze że dzidzioch zdrowy, a Tobie tabletki pomogą i będzie ok.
Cytat:
Tz spojrzal co pisze i sie wydziera ze glupoty wypisuje ze slonicy chyba nie widzialam, ze w ciazy jestem i co bym chciala 40 kilo wazyc
I ma racje.
Cytat:

I tak jeszcze myślę, jak takie kółka sprawują się na kocich łbach. Bo tak sobie teraz wyobrażam jak jadę nim na spacer no i mieszkam w sumie na zadu.iu przed budynkiem mamy kostkę (taką nierówną) a wychodząc za bramę mamy jeden chodnik taki z płyt i niedaleko las więc tak sobie myślę, że gdybym miała gdzieś spacerować to właśnie tym chodniczkiem do lasu no a w lesie wąska ścieżka, patyczki, kamyczki itd.

Inna opcja to spacer uliczką w takich płytach sześciokątnych, o takich: http://images34.fotosik.pl/188/94c9cff7457f4b10med.jpg
więc też wertepy no i jak wtedy takie kółka się sprawdzą, czy dzidziolka nie wytrzęsie, czy nie będą się blokowały?
To wszystko zależy od wózka, czy on faktycznie jest taki ciężki jak piszą, jak przy tej swojej wadze będzie się go pchało. Bo jak jest dobrze wyważony to może nie będzie tragedii. Chociaż jak u Ciebie takie lasy to wzięłabym większe koła mimo wszystko. W mieście nie byłoby problemu bo jednak chodniki nie są aż takie złe i w zimie też trochę odśnieżają.
Rozumiem Twoje rozterki bo mnie też strasznie podoba się ten wózek ale waga już nie.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Kobitki naskrobałam w klubie,bo nikogo nie było znajomego na forum.
A teraz jestescie to powtórze:

otóż odebrałam dzisiaj wyniki testu obciążenia glukozą i kurcze mam dziwne wyniki,bo na czczo miałam 71( to juz b niskie) a po 2h po wypiciu miałam 65,czyli nizsze niz na czczo.wizyte mam we wtorek i ciekawa jastem czy któras tez miala taki ewenement??

Wyglada na to,ze mam niedocukrzenie, a faktycznie chodze spiąca non stop ziewam,mam b wysokie tetno bo ponad 85 przy niskim cisnieniu i czasem az mi sie język plącze taka spiaca jestem.kurcze az sie boje,bo nie wiem jak to leczyc??
wiem ,ze tez sie powinno ograniczyc cukier prosty ,ale co poza tym??
A siedziałaś grzecznie czy chodziłaś? Bo z tego co pamiętam z rozmowy z Andziotkiem, mówiła że i tak może się zdarzyć.
Do wtorku niedaleko także spokojnie o wszystko zapytasz.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:41   #3435
spice1985
Zadomowienie

Anula pięknie wyglądasz! W ogóle nie jesteś gruba, więc nie rycz!;p Brzuszek rewelacja.

Moria fajnie wygląda ten wózek,ale ja ekspertem nie jestem,więc profesjonalnie Ci nie doradzę niestety

24kasia86 może faktycznie jakbyś zrobiła drugi raz gdzie indziej to wyszłoby w normie. A spróbuj na własną kieszeń zrobić. Ja idę jutro, 18 zł płacę.

I właśnie mam pyt co do tego badania obciążenia glukozą: czy ma znaczenie co się jadło poprzedniego dnia? Bo ja miałam dość ciężkostrawny obiad (spaghetti), potem lody...potem żelki, kakao,ale zakończyłam jedzenie po 19 i jutro po 8 planuje oddać tą krew. Czy to może mieć wpływ że cukier wyjdzie za wysoki?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:51   #3436
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
(...)
To wszystko zależy od wózka, czy on faktycznie jest taki ciężki jak piszą, jak przy tej swojej wadze będzie się go pchało. Bo jak jest dobrze wyważony to może nie będzie tragedii. Chociaż jak u Ciebie takie lasy to wzięłabym większe koła mimo wszystko. W mieście nie byłoby problemu bo jednak chodniki nie są aż takie złe i w zimie też trochę odśnieżają.
Rozumiem Twoje rozterki bo mnie też strasznie podoba się ten wózek ale waga już nie.
Siaśku u nas waga nie ma takiego znaczenia bo mieszkamy na parterze ale już wszystko przemyślałam i musimy mieć, tak jak piszesz, większe kółka, wolę nie ryzykować bo później będę się wściekać.
Teraz tylko myślę nad kolorem XA Energy: http://www.superkoala.pl/image/cache...gy-500x500.jpg czy Rocky: http://www.superkoala.pl/image/cache...5D-500x500.jpg

Niby bardziej "dziewczynkowy" jest Energy ale boję się, że taka "róziowa" dziewczynka będzie kiepsko w tym kolorze wyglądać a Rocky bardzo mi się podoba ale czy nie jest za bardzo chłopięcy

Stary 2011-01-20, 20:51   #3437
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

I właśnie mam pyt co do tego badania obciążenia glukozą: czy ma znaczenie co się jadło poprzedniego dnia? Bo ja miałam dość ciężkostrawny obiad (spaghetti), potem lody...potem żelki, kakao,ale zakończyłam jedzenie po 19 i jutro po 8 planuje oddać tą krew. Czy to może mieć wpływ że cukier wyjdzie za wysoki?
Nie wiem czy z medycznego punktu widzenia jest to jakoś znaczące.
Ale przy mojej diecie tzn jej braku (pochłaniam wszystko na co mam ochotę, jem o której godzinie jestem głodna, zapiekankę tikitakami zagryzam) poszłam i na głodnego miałam 64 a po 81 także chyba dzień wcześniejszy nie miał znaczenia.

It's not about anger
Stary 2011-01-20, 20:53   #3438
principessina
Zakorzenienie

anula_81 Ty to lubisz mnie denerwowac slonica!!! wszystkie wlosy mi przez ciebie wypadna, jak bedziesz takie glupoty pisac! super wygladasz, brzuszek extra zgrabny a mi dzis sasiadka powiedziala, ze brzuszek mam duzy jak na 24ty tydzien i ze buzia taka pyzowata mi sie zrobila! wiesz co ja jakos strasznie tyje, nie wiem czemu tak, no i krzyz mi daje we znaki, jakby zrobila zdjecia to byc dopiero zobaczyla jaki mi sie wielki brzuch zrobil, ciekawe ile ten moj synek bedzie wazyl!
Stary 2011-01-20, 20:56   #3439
anula_81
Zakorzenienie

Ja juz po kapieli, pachnaca w wielkiej koszulce TZta
Cytat:
anula no coś Ty!!!!!! Zabraniam! Wyglądasz pięknie i jeśli wcześniej byłaś sporo chudsza to na pewno wyglądałaś gorzej
Jesteś super sexi szczuplutka mamuśka z piękną kształtną piłeczką

Dzięki kochana
jestes kochana wiesz? startowalam chuda bo po poronieniu troche wyszkapialam, ale zawsze mam wiecej w du..pci i bioderkach a teraz doszlo wlasnie tam, nie wiem mam chyba dodatkowow gorszy dzien dzisiaj, przejdzie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
anula brzuszek słodki, a Ty nadal jesteś chudziutka!
Trzymam kciuki za wyniki
i dziekuje za mile slowa, dzisiaj jak w siebie zwatpilam to mi potrzebne
Cytat:

dlatego podobno pompowane kola z dobrym amortyzatprem sa najlepsze, to sprawdzal moj Tz bo ja sie na tym nie znam, potrzasal wozkiem na prawo i lewo w sklepie. ja meiszkam w miescie, ale Oslo jes specyficzne, duzo wody, gor, lazimy czesto na spacery, las, jezioro itd, dlatego taki wozek, mnie sie bardzo podobaja te z malymi kolkami z przodu ale jednak ten trojkolowy lepiej sie prowadzil. A bylas w jakims duzym sklepie i probowalas? tak najlepiej, mysle z epoczujesz od razu ktory wozek do ciebie przemawia.
cokolwiek wybierzesz ty musisz sie dobrze z tym czuc
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Anula ja mam takie kolki czasami, że nie mogę się ruszyc, muszę bez ruchu poleżec chwilę i przechodzi - tylko, że ja podejrzewam, że moje kamyczki na woreczku żółciowym się odzywają, a ty robiłas usg jamy brzusznej?
A brzuszek masz piękny i jak ślicznie wyglądasz . Nie wiem gdzie jest niby ten słonik?

Super najważniejsze, że z dzidzią dobrze , a zapalenie pęcherza wyleczysz
ciekawe, u mnie moze to tez kolki, niestety nie robilam specjalnego USG bo tu nikt mi nei zrobi, bo przeciez nie umieram z bolu i nie krwawie ale tez jak leze bez ruchu totalnie to pomaga
i dziekuje za slowa otuchy. slonik jest w podbrodku

zbieram sie chyba do spania bo juz wykapana, oczka sie zamykaja, ale nie umiem sie rozstac z wizazem....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-20, 20:59   #3440
Siasiek
Zadomowienie

Nie zacytowało, wrr..
Moria
Wiem jak u Ciebie wyglądają warunki mieszkaniowe oglądałam wszystkie filmiki z Tztem bo taki ciekawski był jak zobaczył sunie i honde (o ile dobrze pamiętam).
Z tą waga to chodziło mi o to jak będzie jeździł, bo to różnie wygląda. Raz wózek jest ciężki i fantastycznie jeździ a raz odwrotnie, zależy jak jest zrobiony. To mnie bardzo w tym modelu zastanawia tak na marginesie.

Co do koloru to mnie również podoba się ten jaśniejszy, a próbowałaś napisać do centrali kiedy maja wprowadzić nową gamę kolorystyczną do sprzedaży? Może a nóż nie będzie trzeba długo czekać a będzie coś ładnego?!

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-20 o 21:02
Stary 2011-01-20, 21:00   #3441
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy z medycznego punktu widzenia jest to jakoś znaczące.
Ale przy mojej diecie tzn jej braku (pochłaniam wszystko na co mam ochotę, jem o której godzinie jestem głodna, zapiekankę tikitakami zagryzam) poszłam i na głodnego miałam 64 a po 81 także chyba dzień wcześniejszy nie miał znaczenia.
Aha To pełna nadziei, uzbrojona w książkę do czytania, pojadę jutro na to badanie Nie mam cytryny kurcze... mam nadzieję że nie zwymiotuję...

Zęby Hanusi
Stary 2011-01-20, 21:05   #3442
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Aha To pełna nadziei, uzbrojona w książkę do czytania, pojadę jutro na to badanie Nie mam cytryny kurcze... mam nadzieję że nie zwymiotuję...
A męża masz?!
Ja bym na Twoim miejscu nie szła bez cytrynki, osobiście bym tego nie wypiła gdyby nie cytryna...

It's not about anger
Stary 2011-01-20, 21:10   #3443
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
(...) a mi dzis sasiadka powiedziala, ze brzuszek mam duzy jak na 24ty tydzien i ze buzia taka pyzowata mi sie zrobila!
Hehe, princi ja dziś usłyszałam od kolegi, że jestem chyba w ciąży z trojaczkami!

Cytat:
(...)mam chyba dodatkowo gorszy dzien dzisiaj, przejdzie
No mam nadzieję Bo jak nie to już się nie będę w młotki bawić tylko bat wyciągnę

spice - ja też jutro pędzę na glukozę więc będę o Tobie myśleć

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
(...)
Z tą waga to chodziło mi o to jak będzie jeździł, bo to różnie wygląda. Raz wózek jest ciężki i fantastycznie jeździ a raz odwrotnie, zależy jak jest zrobiony. To mnie bardzo w tym modelu zastanawia tak na marginesie.

Co do koloru to mnie również podoba się ten jaśniejszy, a próbowałaś napisać do centrali kiedy maja wprowadzić nową gamę kolorystyczną do sprzedaży? Może a nóż nie będzie trzeba długo czekać a będzie coś ładnego?!
No właśnie, bo na przykład Bugaboo, którego moglibyśmy w sumie pożyczyć ma też malutkie kółka z przodu: http://www.mumstore.co.uk/images/bugaboo_blue_pink.jpg a ma świetne opinie jeśli chodzi o jazdę po śniegu, piasku i wertepach.

Co do kolorystyki, to jutro będę dzwonić do Dino w Łodzi więc podpytam, może coś wiedzą

Stary 2011-01-20, 21:10   #3444
principessina
Zakorzenienie

ja w przyszlym tygodniu pojde na te glukoze juz sobie zarezerwowalam, czy u Was w przychodni tez kazda siedziec 3 godziny?

moria44 no powiem Ci, ze jestem troche przerazona, bo idzie mi 24ty tydzien, czyli to nawet nie 6 m-cy a brzuszek juz pokazny, to jaki on bedzie, moj kregoslup chyba tego nie wytrzyma
Stary 2011-01-20, 21:12   #3445
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Anula jak ja bym Cię za takie głupoty! To że czasem gorzej się czujesz nie oznacza, że źle wyglądasz kobieto. Ślicznie brzuszek rośnie, zgrabny. O Ty...!.
kochana kochana, bijcie mnei bijcie po tylku bo ja to tak juz mam tony kompleksow i ciezko mnie z nich podniesc a dzis naprawde do mnie dotarlo ze te 9 kilo to nie przelewki, jutro mi przejdzie obiecuje i sie bede przed wami kajac
Cytat:
Anula pięknie wyglądasz! W ogóle nie jesteś gruba, więc nie rycz!;p Brzuszek rewelacja.
?
kochana buziaki przesylam w podziece
Cytat:
Siaśku u nas waga nie ma takiego znaczenia bo mieszkamy na parterze ale już wszystko przemyślałam i musimy mieć, tak jak piszesz, większe kółka, wolę nie ryzykować bo później będę się wściekać.
Teraz tylko myślę nad kolorem XA Energy: http://www.superkoala.pl/image/cache...gy-500x500.jpg czy Rocky: http://www.superkoala.pl/image/cache...5D-500x500.jpg

Niby bardziej "dziewczynkowy" jest Energy ale boję się, że taka "róziowa" dziewczynka będzie kiepsko w tym kolorze wyglądać a Rocky bardzo mi się podoba ale czy nie jest za bardzo chłopięcy
mnei sie podoba ten zolty bardziej, my wybralismy czarny, wiem ze w PL tez nie ejst to popularny kolor, ale u nas tylko w sumie ciemne kolory jezdza, taki kraj o zmiennej pogodzie plus rzadko mamy upalne lata, ja w sumie tez stwierdzilam ze praktyczny
zobaczymy jak sie sprawdzi, z pewnoscia juz jednak zamowiony wiec nie ma przebacz
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anula_81 Ty to lubisz mnie denerwowac slonica!!! wszystkie wlosy mi przez ciebie wypadna, jak bedziesz takie glupoty pisac! super wygladasz, brzuszek extra zgrabny a mi dzis sasiadka powiedziala, ze brzuszek mam duzy jak na 24ty tydzien i ze buzia taka pyzowata mi sie zrobila! wiesz co ja jakos strasznie tyje, nie wiem czemu tak, no i krzyz mi daje we znaki, jakby zrobila zdjecia to byc dopiero zobaczyla jaki mi sie wielki brzuch zrobil, ciekawe ile ten moj synek bedzie wazyl!
moja mama tez mi taki komplement zarzucila, ze pyzata sie zrobilam po czym nie omieszkala przypomniec po raz setny ze ona tylko 7 kilo przytyla w kazdej ciazy, ale juz nie marudze i dziekuje kochana za mile slowa.
mnie krzyz tez boli i tyje szybko, pewnie dlatego ze chudzielce bylysmy przed ciaza to nas plecy bola bo nei da w stanie udzwignac nowej wagi

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-20, 21:12   #3446
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej poraz kolejny byłam na mieście i u babci... wróciłam tak objedzona,że ruszyć się nie mogę...

anula_81 jak ja bym chciała tak wyglądać...matko, jak ci zazdroszcze figury laska jak się patrzy...

szykowałam się, żeby cyknąć zdjęcie brzuszka, ale jakoś nie mogę się przełamać...ja za gruba jestem...wy wszystkie takie ładne piłeczki macie, a ja taka rozlazła....

powiedzcie mi czy takie bańki mydlane w brzuchu to juz to??? bo ja czasem coś tam czuję, ale bardzo rzadko i zastanawiam się, czy nie za rzadko....może raz dwa razy na dzień?/ 'ja już pisałam o tym wcześniej, ale jakoś chyba zostałam przeoczona... jak często odczuwałyście te pierwsze ruchy??
ja jestem tak napalona na nie, że boje sobie znowu coś w kręcic,że to już to a wcale się nasilać nie będą
juz nie mogę się doczekać kiedy zajrzymy do brzusia... już za tydz. usg połówkowe

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-01-20 o 21:15
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:15   #3447
spice1985
Zadomowienie

Właśnie przeczytałam na blogu kulinarnym pewnej początkującej dziewczyny ginekolog (robiącej staż po studiach u nas na medycynie), jaki to jest ból jak na USG przychodzą kobiety w ciąży z oponką tłuszczową, bo oni (lekarze) muszę się przebijać przez ten tłuszcz, naciskać tym przyrządem żeby coś dojrzeć...I że chodzi jej o kobiety które przed zajściem w ciążę ważyły 75, 80,90,100 kg... Kurde, jakoś mi się głupio zrobiło...I że ta wyższa waga wiąże się z powikłaniami w ciąży też itd...Martwicie się tym? Oczywiście te które muszą się pytam Tu link do wpisu: http://polishcookbook.blogspot.com/ Ten pierwszy na stronie (czyli najświeższy)

Zęby Hanusi
Stary 2011-01-20, 21:16   #3448
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, bo na przykład Bugaboo, którego moglibyśmy w sumie pożyczyć ma też malutkie kółka z przodu: http://www.mumstore.co.uk/images/bugaboo_blue_pink.jpg a ma świetne opinie jeśli chodzi o jazdę po śniegu, piasku i wertepach.

Co do kolorystyki, to jutro będę dzwonić do Dino w Łodzi więc podpytam, może coś wiedzą
co do bugaboo mnie sie on bardzo podoba i ma genialne kolory, ale nei wiem czy go probowalas w sklepie, jest leciutki wazy tylko 9 kilo z gondola, ale mnie nie przekonal, bo jak sie go dotknie jest taki rozdygotany jak wozek dla lalek, taki plastikowy i am takie bardzo plytkie siedzonko dla dzieci na spacerowke, w sumie gondola wyglada fajnie ale spacerowka tak, ze jak zima teraz obserwuje dzieciaczki w nim to wygladaja jakby sie mialy zeslizgnac. a tez na poczatku bardzo zachorowalam na bugaboo bo tu wygrywa niby we wszystkich testach

ja uciekam powoli, bo znowu jutro nie bede na oczy widziec w pracy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-20, 21:17   #3449
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Hej poraz kolejny byłam na mieście i u babci... wróciłam tak objedzona,że ruszyć się nie mogę...

anula_81 jak ja bym chciała tak wyglądać...matko, jak ci zazdroszcze figury laska jak się patrzy...

szykowałam się, żeby cyknąć zdjęcie brzuszka, ale jakoś nie mogę się przełamać...ja za gruba jestem...wy wszystkie takie ładne piłeczki macie, a ja taka rozlazła....

powiedzcie mi czy takie bańki mydlane w brzuchu to juz to??? bo ja czasem coś tam czuję, ale bardzo rzadko i zastanawiam się, czy nie za rzadko....może raz dwa razy na dzień?/ 'ja już pisałam o tym wcześniej, ale jakoś chyba zostałam przeoczona... jak często odczuwałyście te pierwsze ruchy??
ja jestem tak napalona na nie, że boje sobie znowu coś w kręcic,że to już to a wcale się nasilać nie będą
juz nie mogę się doczekać kiedy zajrzymy do brzusia... już za tydz. usg połówkowe
Tak,myślę że ta pękająca banieczka to to Też tak to czułam na początku Teraz będzie coraz mocniej! Szykuj się

Zęby Hanusi
Stary 2011-01-20, 21:18   #3450
Marina1
Zakorzenienie

Witam dziewczynki!
Zajrzałam z ciekawości na wątek, bo jestem na innym - czerwcowo - lipcowe mamusie, ale termin mam na 20 czerwca, tak że mogę zaczepić się i tu
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości