Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 19:37   #4981
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Co do lózeczka to odkręcilam bok i nasze łózko przystawiliśmy do jej.W szczelinę pomiędzy włożylam mojego żołtego przyjaciela z czasów ciązy.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:43   #4982
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
i dla mnie bardzo wazne dziewczyny ile ostatnio wasze dzieci przybrały na wadze tzn te4 cycowe moja przybrała od 1 grudnia do teraz 500gram nie wiem czy to nie za mało chociaz z drugiej strony ona sie duzo rusza i to tez ma znacznie sma juz nie wiem jak to jest dziewczyny u waszych pociech
To trochę mało ale może dlatego,że dużo się rusza...Lekarz mi mówiła,że dziecko powinno przybierać średnio teraz po 500g na miesiąc ale moja Ala miała taki miesiąc na przełomie listopada i pażdziernika,że przez miesiąc przybrała tylko 200g.Lekarz zaleciła bym zrobiła jej badanie moczu i krwi czy nie ma jakiejś infekcji bezobjawowej.Zrobiłam badania i wszystko ok wyszło,lekarz stwierdziła,że to widocznie przez ząbkowanie tak mało przybierała.Przechodziła tez wtedy na pokarmy stałe i może tez z tego powodu...Przez ostatni miesiąc Ala przybrała 770g.W poprzednim przybrała 740g.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-01-20 o 19:47
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:53   #4983
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

i dla mnie bardzo wazne dziewczyny ile ostatnio wasze dzieci przybrały na wadze tzn te4 cycowe moja przybrała od 1 grudnia do teraz 500gram nie wiem czy to nie za mało chociaz z drugiej strony ona sie duzo rusza i to tez ma znacznie sma juz nie wiem jak to jest dziewczyny u waszych pociech
Wit od początku grudnia nie przybral a wrecz stracil na wadze. Kontrolnie pediatra zlecila morfologie i zelazo. Wszystko w normie. Mlody jest bardzo aktywny - ciagle w ruchu, lazikuje po calym mieszkaniu wiec i spala nagromadzony tluszczyk
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:31   #4984
araczki
Zadomowienie

Witam wieczorowa pora

Szaja, alez mloda sliczna
Margos, gratki za kolejna miesiecznice dla Ewci. Pieknie jej w tej czapecce.
Darianna, cudnie mala sobie kima, taki slodaczek
Kumkura, niezla waga Adasia, normalnie szal
I nie martw sie, ja czasami jestem tak zmeczona i zdolowana, ze mam ochote schowac sie gdzies

Kurde, Lea a juz myslalam, ze stanie na pierwotnym tytule watku, fajny byl

W Helsinkach zaczely sie targi turystyczne i dzisiaj byl dzien dla pracownikow biur podrozy wiec spokojnie w miare i dlatego zapakowalam mala i pojechalysmy pogadac ze znajomymi czyli z ludzmi
Bylo fajnie, spokojnie i dziec byl grzeczny.

A ja lubie ta pore dnia, czyli wieczor kiedy ,Malvis wykapana, najedzona i kima a ja sobie robie rozne rzeczy

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:44   #4985
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
dla Gabi za mama.Teraz ja Ci zazdroszcze
?

Teraz coś jej sie przysniło chyba bo sie z strasznym płaczem obudziła , i jezuu jak ona wołała mam, mama no słodko to brzmi .

musze jej chyba znów uszy skontrolowac , łapie sie strasznie i bardziej za to prawe , które ostatnio było chore kurcze może znowu zapalenie , ostatnio miała długo katar - cholera wie . Laryngologa mamy dopiero w srode .

Co do obiadków -
zrobiłam jarzynową , brokułową , rosołek z kaszą jaglaną, pomidorową z ryżem , wszystkiego kilka porcji , wszystko z cielencinką lub indykiem - baza zupa jarzynowa .

szaja - jesli gotuje sobie zupe to wkładam wiecej jarzyn , gotuje i wyjmuje przed doprawieniem i koncze juz dla małej w osobnym garnku.

Ale teraz gotuje wiecej i tylko dla niej i zamrażam .
Dajesz do gara , marchew ,korzen pietruchy , seler , por - to jest baza . możesz i ziemniaka ja daje . wiecej selera - bardziej aromatyczna .i pyszniejsza. mieso gotuje osobno , tak samo ryż czy np brokuły .
Tej zupy bazy mam wiecej - dziele na porcje i dodaje do każdej mieso plus tu brokuła tu ryż tam pomidory - wiecej marchwi i masz np marchewkową z ryżem - wiecej zoiemniaczków i masz pyszną kartoflanke . wedle uznania - brukselke robiłam ale rzeczywiscie bez smaku i zachwytu - wole cukinie .
np cukinia z ziemniaczkami i łososiem - pychota .
nie daje ziół narazie za to koperek , natka pietruszki .
na koniec łyżeczke masła i pychota - wiecej nie trzeba - nie wiem jak robiłas doładnie ale moje są zawsze smaczne , po prostu czuc te świerze jarzynki
Młoda zachwycona i je aż miło- makaronu jeszcze nie dawałam - myśle nad innymi kaszami jeszcze .

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:58   #4986
kardashi
Zakorzenienie

Wróciłam z polowań

Jaa na serio wszystko po 9 zł! Tyle ze bodziaki i pajace zostały same małe do 6 miesiecy. A ja chce 6-9! I wogole strrraaasznie dużo ciuszków dla chłopców!
Ja kupilam tylko dwie bluzki na lato, pierwszą na lato spódniczkę i na wiosnę ponczo
Znajoma jest tam codziennie i ma mi wziąć jak coś.
Nie mogłam wyjść z tego sklepu bo non stop dowieszali nowe ubranka

Curly na targówku byłam. W Wola bodajże? też są i w arkadii chyba. Wiem że w Reducie na pewno nie ma, a we Wrocławiu babki nie dowierzały ze taka promocja

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:00   #4987
araczki
Zadomowienie

Ach, Silpe, mialam napisac, ze to musi byc cudne uslyszczec mama...brawa dla Gabrysi i buziole niech uszka beda zdrowe

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:18   #4988
annLee
Zakorzenienie

Silpe-u nas mamma tylko łącznie z podkówką co mnie jeszcze bardziej rozbraja gratki

Biankaa-niech Wit już nie chudnie,on taki cudny!

Edzia-T.przybiera jakieś 500g m-cznie,dzieciaczki teraz więcej się ruszają,więc to normalne

Kumkura-wow! moja Zu waży 12,5 (ma 3lata)

Kardashi-ale kusisz! a ja mam tak daleko ale gdybym była pewna,że u nas też takie kwiatki

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:28   #4989
olivka_7
Zakorzenienie

Gratki za żebolka dla Lusi i niech drugi szybko wychodzi coby jej za długo nie męczył. I oczywiście gratki za skończone 9 miesięcy

Szaja córcia kserokopia mamy

Dla wszystkich bobasów gratki za miesięcznice i umiejętności które tak nam się tu namnażają że normalnie cięzko nadążyć

Silpe za pierwsze świadome "mama" cudne uczucie

A ja nie udzielam się bo mam meeega doła i jakoś się powiększa- nie wiem czy to ta pogoda czy co...
momentami tak jak wy mam ochotę nawiać

Małej dalej się jedynka nie przebiła i non stop się budzi- po prostu koszmar na dodatek nie może być tata tylko ja i koniec- bo ja mam cyca- czasem nawet się obejdzie bez podawania cyca ale muszę być ja- mąż zostaje skopany, zdrapany i zeszczypany. Mała śpi z nami bo nawet nie ma szans na odłożenie do łóżeczka. Ja chodzę jak zombie i mam dość wszystkiego.
Jak tak dalej pójdzie idę do pediatry może coś poradzi.
W dzień mała ładnie je ale w nocy non stop cyc- i to mi się wydaje nawet nie to że głodna tylko robi za cumelka.
Dodatkowo pisałam Wam ostatnio że musimy wywalić urzędowi miasta za służebność 600zł- otóż nie okazało się że to na razie koszt zlecenia przez miasto wyceny przez rzeczoznawcy- on tyle kasuje jak wyceni to wtedy ustalą ile mamy płacić plus my ponosimy koszty opłaty notarialnej za spisanie służebności. Nawet geodeta który nam prowadzi papiery był zdziwiony i też najpierw tak przeczytał to pismo że wszystko wyjdzie 600zł. No ale taka sytuacja że się nie da tego ominąć- w łeb sobie strzelić. Wyć mi się chce, wszystko pod górkę

Jakby kłopotów było mało dziś wzięłam pilota i chciałam wymienić bateryjki a tu się okazuje że się one w środku wylały- pół dnia chodziłam przerażona bo mała się nim nieraz bawi jak gdzieś dorwie zostawionego i wiadomo do buzi pakuje. Ale na szczęście nie wylały się na zewnątrz pilota no i od wczoraj na pewno go nie miała- a wczoraj jeszcze z bateriami nic się nie działo bo myślałam że po prostu się przestawiły i sprawdzałam. Już w życiu nie pozwolę jej tknąć pilota. Cały czas jeszcze mi po głowie się pląta czy aby przypadkiem go nie miała.

Ok wysmęciłam się- już mi lepiej.
Wczoraj też zrobiłam małe zakupy- np kurtkę na teraz i może na jesień starczy- 86 co prawda ale ta którą miała już mała była (74) więc stwierdziłam że kupię 86 może starczy a nie to sprzedam na jesień i już. Jakieś body kupiłam i Tesco zaliczyłam chciałam kupić pajace- stwierdziłam 74 ma już dawno za małe z tescowych więc wezmę 86 będzie nie dłużej- oooo na dużo dłużej jak się okazało poczekają chyba do późnej wiosny.
Zrobiłam przegląd garderoby i nie wiem jak u Was ale ja już część 80 musiałam wyciągnąć- a niby myślałam że dopiero na wiosnę, a tu dzieć mi rośnie długaśny

Odstawiam od jutra tabsy- tzn dziś ostatnia tabletka- może mi libido wzrośnie i może miną zmiany nastrojów.
Oczywiście dziś kolejny dzień chłop w domu to i ja niewiele zrobiłam- coś tam poprasowałam i jakieś szybkie pranie.
Zupki póki co na dwa dni gotuję- mam swojego królika i kurkę- ob babci wszystko. Poluję jeszcze na cielęcinkę.
Zastanawiałam się nad takim gotowaniem jak Silpe- powiedz ty to do słoików i mrozisz czy do pojemniczków. Co w ogóle lepsze takie zamrożone czy zawekowane i ile te weki mogą siedzieć.
Ja się wycwaniłam i deserki robię na dwa dni- ostatnio była np kasza jaglana plus morele suszone ugotowane z kaszą i banan- wszystko zmiksowane. Poźniej inne deserki żeby się nie znudziło a dziś znów kasza z daktylami i gruszką.- mała wciągała że hej

A i jeszcze jedno- jakie macie pomysły na dzień babci- dziadka. Nam kalendarz odpada bo dostali a pomysłu jakoś nie mam- no jeden jedyny to zdjęcie małej w ramce bo ani jedni ani drudzy jeszcze od nas nie dostali.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:28   #4990
olivka_7
Zakorzenienie

Gratki za żebolka dla Lusi i niech drugi szybko wychodzi coby jej za długo nie męczył. I oczywiście gratki za skończone 9 miesięcy

Szaja córcia kserokopia mamy

Dla wszystkich bobasów gratki za miesięcznice i umiejętności które tak nam się tu namnażają że normalnie cięzko nadążyć

Silpe za pierwsze świadome "mama" cudne uczucie

A ja nie udzielam się bo mam meeega doła i jakoś się powiększa- nie wiem czy to ta pogoda czy co...
momentami tak jak wy mam ochotę nawiać

Małej dalej się jedynka nie przebiła i non stop się budzi- po prostu koszmar na dodatek nie może być tata tylko ja i koniec- bo ja mam cyca- czasem nawet się obejdzie bez podawania cyca ale muszę być ja- mąż zostaje skopany, zdrapany i zeszczypany. Mała śpi z nami bo nawet nie ma szans na odłożenie do łóżeczka. Ja chodzę jak zombie i mam dość wszystkiego.
Jak tak dalej pójdzie idę do pediatry może coś poradzi.
W dzień mała ładnie je ale w nocy non stop cyc- i to mi się wydaje nawet nie to że głodna tylko robi za cumelka.
Dodatkowo pisałam Wam ostatnio że musimy wywalić urzędowi miasta za służebność 600zł- otóż nie okazało się że to na razie koszt zlecenia przez miasto wyceny przez rzeczoznawcy- on tyle kasuje jak wyceni to wtedy ustalą ile mamy płacić plus my ponosimy koszty opłaty notarialnej za spisanie służebności. Nawet geodeta który nam prowadzi papiery był zdziwiony i też najpierw tak przeczytał to pismo że wszystko wyjdzie 600zł. No ale taka sytuacja że się nie da tego ominąć- w łeb sobie strzelić. Wyć mi się chce, wszystko pod górkę

Jakby kłopotów było mało dziś wzięłam pilota i chciałam wymienić bateryjki a tu się okazuje że się one w środku wylały- pół dnia chodziłam przerażona bo mała się nim nieraz bawi jak gdzieś dorwie zostawionego i wiadomo do buzi pakuje. Ale na szczęście nie wylały się na zewnątrz pilota no i od wczoraj na pewno go nie miała- a wczoraj jeszcze z bateriami nic się nie działo bo myślałam że po prostu się przestawiły i sprawdzałam. Już w życiu nie pozwolę jej tknąć pilota. Cały czas jeszcze mi po głowie się pląta czy aby przypadkiem go nie miała.

Ok wysmęciłam się- już mi lepiej.
Wczoraj też zrobiłam małe zakupy- np kurtkę na teraz i może na jesień starczy- 86 co prawda ale ta którą miała już mała była (74) więc stwierdziłam że kupię 86 może starczy a nie to sprzedam na jesień i już. Jakieś body kupiłam i Tesco zaliczyłam chciałam kupić pajace- stwierdziłam 74 ma już dawno za małe z tescowych więc wezmę 86 będzie nie dłużej- oooo na dużo dłużej jak się okazało poczekają chyba do późnej wiosny.
Zrobiłam przegląd garderoby i nie wiem jak u Was ale ja już część 80 musiałam wyciągnąć- a niby myślałam że dopiero na wiosnę, a tu dzieć mi rośnie długaśny

Odstawiam od jutra tabsy- tzn dziś ostatnia tabletka- może mi libido wzrośnie i może miną zmiany nastrojów.
Oczywiście dziś kolejny dzień chłop w domu to i ja niewiele zrobiłam- coś tam poprasowałam i jakieś szybkie pranie.
Zupki póki co na dwa dni gotuję- mam swojego królika i kurkę- ob babci wszystko. Poluję jeszcze na cielęcinkę.
Zastanawiałam się nad takim gotowaniem jak Silpe- powiedz ty to do słoików i mrozisz czy do pojemniczków. Co w ogóle lepsze takie zamrożone czy zawekowane i ile te weki mogą siedzieć.
Ja się wycwaniłam i deserki robię na dwa dni- ostatnio była np kasza jaglana plus morele suszone ugotowane z kaszą i banan- wszystko zmiksowane. Poźniej inne deserki żeby się nie znudziło a dziś znów kasza z daktylami i gruszką.- mała wciągała że hej

A i jeszcze jedno- jakie macie pomysły na dzień babci- dziadka. Nam kalendarz odpada bo dostali a pomysłu jakoś nie mam- no jeden jedyny to zdjęcie małej w ramce bo ani jedni ani drudzy jeszcze od nas nie dostali.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:35   #4991
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Curly na targówku byłam. W Wola bodajże? też są i w arkadii chyba. Wiem że w Reducie na pewno nie ma, a we Wrocławiu babki nie dowierzały ze taka promocja
Dzięki za infoPewnie dopiero w sobotę będę mogła pojechać do arkadii.Może jeszcze coś zostanie dla mnie

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Dzięki za infoPewnie dopiero w sobotę będę mogła pojechać do arkadii.Może jeszcze coś zostanie dla mnie
Stary 2011-01-20, 21:37   #4992
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24507946]Dziewczyny a powiedzcie mi - gotujecie dzieciom to samo co dla was, i tylko np. na koniec sobie przyprawiacie solą?[/QUOTE]
ja na razie podaję słoiczkowe, nie che mi się gotować nic specjalnego.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Kurde, Lea a juz myslalam, ze stanie na pierwotnym tytule watku, fajny byl

W Helsinkach zaczely sie targi turystyczne i dzisiaj byl dzien dla pracownikow biur podrozy wiec spokojnie w miare i dlatego zapakowalam mala i pojechalysmy pogadac ze znajomymi czyli z ludzmi
wiesz, fajny, ale nie wiem, kogo bardziej te puszczanie tyczyło...
żartujesz? ja myślałam, że masz tylko znajomych księży na białych rumakach...

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość

Kumkura-wow! moja Zu waży 12,5 (ma 3lata)
ale z niej kruszynka. Maksiu ma 16,5kg.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:43   #4993
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-01-20 o 21:46
Stary 2011-01-20, 22:06   #4994
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24507946]Dziewczyny a powiedzcie mi - gotujecie dzieciom to samo co dla was, i tylko np. na koniec sobie przyprawiacie solą?[/QUOTE]

Gotuję dla nas, odkładam dla Lusi do innego gara i nasze doprawiam.

Cytat:
Wróciłam z polowań

Jaa na serio wszystko po 9 zł! Tyle ze bodziaki i pajace zostały same małe do 6 miesiecy. A ja chce 6-9! I wogole strrraaasznie dużo ciuszków dla chłopców!
Ja kupilam tylko dwie bluzki na lato, pierwszą na lato spódniczkę i na wiosnę ponczo

Super, zazdroszczę.

Lusia miała głupawkę przed snem, chyba z godzinę szalała Ogólnie ciężka znowu nocka mnie czeka, bo dziąsła ja bolą, już jej dałam Nurofen.

silpe, za mama dla Gabrysi.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:52   #4995
kaszpirek
Raczkowanie

bydgoś , brawa dla Lusi za ząbek
silpe za "mama"
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24494614]A w ogóle wczoraj Agata postanowiła wprowadzić nowe trendy w modzie:[/QUOTE]
Ahhh,te oczęta

Teściowa mi dziś zrobiła miłą niespodziankę. Wzięła Bruna na calutki dzień,wrócili na kąpiel.
Poszalałam trochę w domu,poszłam połazić po ciuchlandach trochę,bo daaaawno mnie tam nie było.Kupiłam kilka bluzeczek na wiosnę dla Bruna,parę spodni i rampersa krótkiego na lato do spania.
Aaaa, i nosidełko BabyBjorn w koszach znalazłam za całe 2 zeta.
Widać,że używane,ale nie zniszczone.Właśnie się suszy.Jutro próba.Jeśli się Bruno wypnie na nie,to zostawie na zaśkę dla drugiego dziecia.

Wczoraj Małego wysypało na plecach i brzuszku.Dziś już tego było mniej.Pół nocy myślałam od czego
Jedyne co mi przychodzi do głowy to gerberowski krem dyniowy z żółtkiem.Dodałam pół słoiczka do obiadku mięsnego.Jajco przeze mnie ugotowane jadł i nic nie było.
Czy to możliwe,że słoiczkowe zaszkodziło?

I jeszcze się pochwalę,że we wtorek Bruno zaczął raczkować.Narazie po kilka kroczków robi,a resztę przepełza. A wczoraj pierwszy raz sam usiadł "skośnie".Dziś już mu to ładnie wychodziło.

Edytowane przez kaszpirek
Czas edycji: 2011-01-20 o 22:56
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:54   #4996
ałła
Rozeznanie

Czesc mamusie

Dwa dni mnie nie bylo a tyle nadrabiania!!
Ja tak na szybko, bo spac zaraz ide. Na szczescie weekend wiec odespie troszke

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej nie udzielam się ostatnio, bo czasu brak...podziwiam wszystkie pracujące mamy ja sobie tego nie wyobrażam
bylismy wczoraj na szczepieniu żółtaczkowym ostatnim i pomiary, uwaga
wzrost: 74cm
waga"1100g
Adam ponoć wygląda jak roczniak- szkoda, że sie nie zachowuje jak roczniak
U nas dalej problemy ze spaniem, oszalec można....juz nie wiem, co jest grane. Po zasnięciu na noc, budzi się średnio co pół, co godzinę...i tak do północy. Przytulam, zasypia i spi dalej i tak w kółko, dopiero po następnym karmieniu (cycek), ok. 23 spi trochę dłużej. POMOCY!!!
Jakos sie udaje poki co polaczyc prace z dzidkiem, tylko czasu brakuje np na wizaz. Udalo sie jednak wszystko nadrobic

A waga konkretna, podobnie jak moj Maciej, miesiac temu wazyl prawie 9 kg teraz 10 na pewno jest

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24491314]l
.."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." [/QUOTE]

Dla mnie bomba

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

dziewczyny pamiętajcie jutro o rajtkach w biedronie
No tak, przechodzilam dzis kolo biedrony i zapomnialam. Moze jutro jeszcze cos dostane.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24494405]
3 kwartał - odnalazłam swoje libido [/QUOTE]

Cytat:
Wróciłam z polowań

Dla chlopcow powiadasz, eh... szkoda ze w Olsztynie na ma mothercare. Ja tez juz kompletuje ciuszki na wiosne i w zasadzie wszystko kupuje w rozmiarze 80, latem bedzie 86.

olivka_7 cos mi nie pasuje ta kwota za wycene. Pracuje w referacie zagospodarowania przestrzennego i gospodarki komunalnej w gminie, na biezaco zlecam wyceny i nie wiem jaki rzeczoznawca bierze tyle kasy za wycene kawalka ziemiChyba ze w gre wchodzi podzial geodezyjny dzialki, to juz bardziej prawdopodobne.

Cos ja jeszcze mialam pisac...

No tak, bylismy z Mackiem na kontroli w poradni rehabilitacyjnej i znowu dostalismy skierowanie na cwiczenia. Tylko ze kolejka dluga, dlatego przez kolejne 2 tygodnie bedziemy chodzic 2 razy w tygodniu a pozniej juz codziennie. niby jest wszystko ok, i napiecia juz nie ma ale dr stwierdzila ze trzeba mu pokazac jak sie raczkuje, wiec bedziemy cwiczyc

Dziewczyny ktore pisaly o nk i fb wyslalam do Was linki do swojego profilu

Edytowane przez ałła
Czas edycji: 2011-01-20 o 22:56
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 23:02   #4997
Dilayla
Zadomowienie

Super ze tytuł nowego wątku sie spodobal.wena mnie naszla podczas wieczornego rytualu karmienia na ''żądanie'' czego zaczynam miec juz powyzej ''kokardy''powazn ie zastanawiam sie nad ukruceniem tego cycusiania''ale nie mam ojecia jak to uczynic
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Co do lózeczka to odkręcilam bok i nasze łózko przystawiliśmy do jej.W szczelinę pomiędzy włożylam mojego żołtego przyjaciela z czasów ciązy.
bardzo sprytnie zastanowie sie nad tym rozwiazaniem ...

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

Teraz coś jej sie przysniło chyba bo sie z strasznym płaczem obudziła , i jezuu jak ona wołała mam, mama no słodko to brzmi .

musze jej chyba znów uszy skontrolowac , łapie sie strasznie i bardziej za to prawe , które ostatnio było chore kurcze może znowu zapalenie , ostatnio miała długo katar - cholera wie . Laryngologa mamy dopiero w srode .

Co do obiadków -
zrobiłam jarzynową , brokułową , rosołek z kaszą jaglaną, pomidorową z ryżem , wszystkiego kilka porcji , wszystko z cielencinką lub indykiem - baza zupa jarzynowa .

szaja - jesli gotuje sobie zupe to wkładam wiecej jarzyn , gotuje i wyjmuje przed doprawieniem i koncze juz dla małej w osobnym garnku.

Ale teraz gotuje wiecej i tylko dla niej i zamrażam .
Dajesz do gara , marchew ,korzen pietruchy , seler , por - to jest baza . możesz i ziemniaka ja daje . wiecej selera - bardziej aromatyczna .i pyszniejsza. mieso gotuje osobno , tak samo ryż czy np brokuły .
Tej zupy bazy mam wiecej - dziele na porcje i dodaje do każdej mieso plus tu brokuła tu ryż tam pomidory - wiecej marchwi i masz np marchewkową z ryżem - wiecej zoiemniaczków i masz pyszną kartoflanke . wedle uznania - brukselke robiłam ale rzeczywiscie bez smaku i zachwytu - wole cukinie .
np cukinia z ziemniaczkami i łososiem - pychota .
nie daje ziół narazie za to koperek , natka pietruszki .
na koniec łyżeczke masła i pychota - wiecej nie trzeba - nie wiem jak robiłas doładnie ale moje są zawsze smaczne , po prostu czuc te świerze jarzynki
Młoda zachwycona i je aż miło- makaronu jeszcze nie dawałam - myśle nad innymi kaszami jeszcze .
hmm super z tymi obiadami...natchnelas mie i tez zaczne znow cos robic,teraz mialam sloiczki bo mu tesciowa kupila,ale zaraz sie skonczą a ja tyle kasy nie bede wydawala wiec ez m ugotuje......
ostatnio mam z ni problem,ne chce jesc owocow....dzis poszlam po gruske ,poslodzilam i wogole byla pyszna nie chcial nawet tknac,wogole mniej je no i sie zastanawiam czy to przez bol dziąselek....czy inny czort...no zobaczymy
bylam dzis w biblitece..wypozyczylam dwie knigi po przeszlo 500stron
autor james frey ''milion malych kawalkow'' oraz ''jasny sloneczny poranek''czytala moze któraś z was?
lece do łóżka,zaraz na dwojce drugi odc serialu siostra jackie????pierwszy widzialam ale byl ze tak powiem malo powalający,obejrze kolejny i przekonam sie czy to jakas beznadzieja..

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 23:03   #4998
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
I jeszcze się pochwalę,że we wtorek Bruno zaczął raczkować.Narazie po kilka kroczków robi,a resztę przepełza. A wczoraj pierwszy raz sam usiadł "skośnie".Dziś już mu to ładnie wychodziło.

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
a mi? poprosze na n-k i fb.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 23:05   #4999
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
bydgoś , brawa dla Lusi za ząbek
silpe za "mama"

Ahhh,te oczęta

Teściowa mi dziś zrobiła miłą niespodziankę. Wzięła Bruna na calutki dzień,wrócili na kąpiel.
Poszalałam trochę w domu,poszłam połazić po ciuchlandach trochę,bo daaaawno mnie tam nie było.Kupiłam kilka bluzeczek na wiosnę dla Bruna,parę spodni i rampersa krótkiego na lato do spania.
Aaaa, i nosidełko BabyBjorn w koszach znalazłam za całe 2 zeta.
Widać,że używane,ale nie zniszczone.Właśnie się suszy.Jutro próba.Jeśli się Bruno wypnie na nie,to zostawie na zaśkę dla drugiego dziecia.

Wczoraj Małego wysypało na plecach i brzuszku.Dziś już tego było mniej.Pół nocy myślałam od czego
Jedyne co mi przychodzi do głowy to gerberowski krem dyniowy z żółtkiem.Dodałam pół słoiczka do obiadku mięsnego.Jajco przeze mnie ugotowane jadł i nic nie było.
Czy to możliwe,że słoiczkowe zaszkodziło?

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Czesc mamusie

Dwa dni mnie nie bylo a tyle nadrabiania!!
Ja tak na szybko, bo spac zaraz ide. Na szczescie weekend wiec odespie troszke

Jakos sie udaje poki co polaczyc prace z dzidkiem, tylko czasu brakuje np na wizaz. Udalo sie jednak wszystko nadrobic

A waga konkretna, podobnie jak moj Maciej, miesiac temu wazyl prawie 9 kg teraz 10 na pewno jest

Dla mnie bomba

No tak, przechodzilam dzis kolo biedrony i zapomnialam. Moze jutro jeszcze cos dostane.

Dla chlopcow powiadasz, eh... szkoda ze w Olsztynie na ma mothercare. Ja tez juz kompletuje ciuszki na wiosne i w zasadzie wszystko kupuje w rozmiarze 80, latem bedzie 86.

olivka_7 cos mi nie pasuje ta kwota za wycene. Pracuje w referacie zagospodarowania przestrzennego i gospodarki komunalnej w gminie, na biezaco zlecam wyceny i nie wiem jaki rzeczoznawca bierze tyle kasy za wycene kawalka ziemiChyba ze w gre wchodzi podzial geodezyjny dzialki, to juz bardziej prawdopodobne.

Cos ja jeszcze mialam pisac...

No tak, bylismy z Mackiem na kontroli w poradni rehabilitacyjnej i znowu dostalismy skierowanie na cwiczenia. Tylko ze kolejka dluga, dlatego przez kolejne 2 tygodnie bedziemy chodzic 2 razy w tygodniu a pozniej juz codziennie. niby jest wszystko ok, i napiecia juz nie ma ale dr stwierdzila ze trzeba mu pokazac jak sie raczkuje, wiec bedziemy cwiczyc

Wszystkim dziękujemy za gratki ząbkowe

dla teściowej, że pomyślała o Tobie.

Jak już raczkuje, to po co macie chodzić na rehab.?

Ja nie dostałam linków

Wiecie, że za parę dni pierwszy roczek mamy na wątku? Szkoda tylko, że eniggma się już nie udziela.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

I tym postem zakończyłam wątek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 23:05   #5000
Konto usunięte

bydgosia 5000-post naskrobała... więc zmykamy stąd.

Kolejna część naszego wątku założona.
ZAPRASZAM TUTAJ:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post244972 81

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości