|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Co do lózeczka to odkręcilam bok i nasze łózko przystawiliśmy do jej.W szczelinę pomiędzy włożylam mojego żołtego przyjaciela z czasów ciązy.
|
|
|
|
#4982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-20 o 19:47 |
|
|
|
|
#4983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4984 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowa pora
![]() Szaja, alez mloda sliczna Margos, gratki za kolejna miesiecznice dla Ewci. Pieknie jej w tej czapecce. Darianna, cudnie mala sobie kima, taki slodaczek ![]() Kumkura, niezla waga Adasia, normalnie szal ![]() I nie martw sie, ja czasami jestem tak zmeczona i zdolowana, ze mam ochote schowac sie gdzies Kurde, Lea a juz myslalam, ze stanie na pierwotnym tytule watku, fajny byl ![]() W Helsinkach zaczely sie targi turystyczne i dzisiaj byl dzien dla pracownikow biur podrozy wiec spokojnie w miare i dlatego zapakowalam mala i pojechalysmy pogadac ze znajomymi czyli z ludzmi ![]() Bylo fajnie, spokojnie i dziec byl grzeczny. A ja lubie ta pore dnia, czyli wieczor kiedy ,Malvis wykapana, najedzona i kima a ja sobie robie rozne rzeczy
|
#4985 |
|
Zadomowienie
|
Teraz coś jej sie przysniło chyba bo sie z strasznym płaczem obudziła , i jezuu jak ona wołała mam, mama no słodko to brzmi . musze jej chyba znów uszy skontrolowac , łapie sie strasznie i bardziej za to prawe , które ostatnio było chore kurcze może znowu zapalenie , ostatnio miała długo katar - cholera wie . Laryngologa mamy dopiero w srode .Co do obiadków - zrobiłam jarzynową , brokułową , rosołek z kaszą jaglaną, pomidorową z ryżem , wszystkiego kilka porcji , wszystko z cielencinką lub indykiem - baza zupa jarzynowa . szaja - jesli gotuje sobie zupe to wkładam wiecej jarzyn , gotuje i wyjmuje przed doprawieniem i koncze juz dla małej w osobnym garnku. Ale teraz gotuje wiecej i tylko dla niej i zamrażam . Dajesz do gara , marchew ,korzen pietruchy , seler , por - to jest baza . możesz i ziemniaka ja daje . wiecej selera - bardziej aromatyczna .i pyszniejsza. mieso gotuje osobno , tak samo ryż czy np brokuły . Tej zupy bazy mam wiecej - dziele na porcje i dodaje do każdej mieso plus tu brokuła tu ryż tam pomidory - wiecej marchwi i masz np marchewkową z ryżem - wiecej zoiemniaczków i masz pyszną kartoflanke . wedle uznania - brukselke robiłam ale rzeczywiscie bez smaku i zachwytu - wole cukinie .np cukinia z ziemniaczkami i łososiem - pychota . ![]() nie daje ziół narazie za to koperek , natka pietruszki . na koniec łyżeczke masła i pychota - wiecej nie trzeba - nie wiem jak robiłas doładnie ale moje są zawsze smaczne , po prostu czuc te świerze jarzynki ![]() Młoda zachwycona i je aż miło- makaronu jeszcze nie dawałam - myśle nad innymi kaszami jeszcze .
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z polowań
![]() Jaa na serio wszystko po 9 zł! Tyle ze bodziaki i pajace zostały same małe do 6 miesiecy. A ja chce 6-9! I wogole strrraaasznie dużo ciuszków dla chłopców! Ja kupilam tylko dwie bluzki na lato, pierwszą na lato spódniczkę i na wiosnę ponczo ![]() ![]() Znajoma jest tam codziennie i ma mi wziąć jak coś. Nie mogłam wyjść z tego sklepu bo non stop dowieszali nowe ubranka Curly na targówku byłam. W Wola bodajże? też są i w arkadii chyba. Wiem że w Reducie na pewno nie ma, a we Wrocławiu babki nie dowierzały ze taka promocja
|
|
|
|
#4987 |
|
Zadomowienie
|
Ach, Silpe, mialam napisac, ze to musi byc cudne uslyszczec mama...brawa dla Gabrysi i buziole niech uszka beda zdrowe
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe-u nas mamma tylko łącznie z podkówką co mnie jeszcze bardziej rozbraja
gratki ![]() Biankaa-niech Wit już nie chudnie,on taki cudny! Edzia-T.przybiera jakieś 500g m-cznie,dzieciaczki teraz więcej się ruszają,więc to normalne Kumkura-wow! moja Zu waży 12,5 )![]() Kardashi-ale kusisz! ale gdybym była pewna,że u nas też takie kwiatki
|
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki za żebolka dla Lusi
i niech drugi szybko wychodzi coby jej za długo nie męczył. I oczywiście gratki za skończone 9 miesięcy![]() Szaja córcia kserokopia mamy Dla wszystkich bobasów gratki za miesięcznice i umiejętności które tak nam się tu namnażają że normalnie cięzko nadążyć Silpe za pierwsze świadome "mama" cudne uczucieA ja nie udzielam się bo mam meeega doła i jakoś się powiększa- nie wiem czy to ta pogoda czy co... momentami tak jak wy mam ochotę nawiać ![]() Małej dalej się jedynka nie przebiła i non stop się budzi- po prostu koszmar na dodatek nie może być tata tylko ja i koniec- bo ja mam cyca- czasem nawet się obejdzie bez podawania cyca ale muszę być ja- mąż zostaje skopany, zdrapany i zeszczypany. Mała śpi z nami bo nawet nie ma szans na odłożenie do łóżeczka. Ja chodzę jak zombie i mam dość wszystkiego. Jak tak dalej pójdzie idę do pediatry może coś poradzi. W dzień mała ładnie je ale w nocy non stop cyc- i to mi się wydaje nawet nie to że głodna tylko robi za cumelka. Dodatkowo pisałam Wam ostatnio że musimy wywalić urzędowi miasta za służebność 600zł- otóż nie okazało się że to na razie koszt zlecenia przez miasto wyceny przez rzeczoznawcy- on tyle kasuje jak wyceni to wtedy ustalą ile mamy płacić plus my ponosimy koszty opłaty notarialnej za spisanie służebności. Nawet geodeta który nam prowadzi papiery był zdziwiony i też najpierw tak przeczytał to pismo że wszystko wyjdzie 600zł. No ale taka sytuacja że się nie da tego ominąć- w łeb sobie strzelić. Jakby kłopotów było mało dziś wzięłam pilota i chciałam wymienić bateryjki a tu się okazuje że się one w środku wylały- pół dnia chodziłam przerażona bo mała się nim nieraz bawi jak gdzieś dorwie zostawionego i wiadomo do buzi pakuje. Ale na szczęście nie wylały się na zewnątrz pilota no i od wczoraj na pewno go nie miała- a wczoraj jeszcze z bateriami nic się nie działo bo myślałam że po prostu się przestawiły i sprawdzałam. Już w życiu nie pozwolę jej tknąć pilota. Cały czas jeszcze mi po głowie się pląta czy aby przypadkiem go nie miała. Ok wysmęciłam się- już mi lepiej. Wczoraj też zrobiłam małe zakupy- np kurtkę na teraz i może na jesień starczy- 86 co prawda ale ta którą miała już mała była (74) więc stwierdziłam że kupię 86 może starczy a nie to sprzedam na jesień i już. Jakieś body kupiłam i Tesco zaliczyłam chciałam kupić pajace- stwierdziłam 74 ma już dawno za małe z tescowych więc wezmę 86 będzie nie dłużej- oooo na dużo dłużej jak się okazało Zrobiłam przegląd garderoby i nie wiem jak u Was ale ja już część 80 musiałam wyciągnąć- a niby myślałam że dopiero na wiosnę, a tu dzieć mi rośnie długaśny ![]() Odstawiam od jutra tabsy- tzn dziś ostatnia tabletka- może mi libido wzrośnie i może miną zmiany nastrojów. Oczywiście dziś kolejny dzień chłop w domu to i ja niewiele zrobiłam- coś tam poprasowałam i jakieś szybkie pranie. Zupki póki co na dwa dni gotuję- mam swojego królika i kurkę- ob babci wszystko. Poluję jeszcze na cielęcinkę. Zastanawiałam się nad takim gotowaniem jak Silpe- powiedz ty to do słoików i mrozisz czy do pojemniczków. Co w ogóle lepsze takie zamrożone czy zawekowane i ile te weki mogą siedzieć. Ja się wycwaniłam i deserki robię na dwa dni- ostatnio była np kasza jaglana plus morele suszone ugotowane z kaszą i banan- wszystko zmiksowane. Poźniej inne deserki żeby się nie znudziło a dziś znów kasza z daktylami i gruszką.- mała wciągała że hej ![]() A i jeszcze jedno- jakie macie pomysły na dzień babci- dziadka. Nam kalendarz odpada bo dostali a pomysłu jakoś nie mam- no jeden jedyny to zdjęcie małej w ramce bo ani jedni ani drudzy jeszcze od nas nie dostali. |
|
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki za żebolka dla Lusi
i niech drugi szybko wychodzi coby jej za długo nie męczył. I oczywiście gratki za skończone 9 miesięcy![]() Szaja córcia kserokopia mamy Dla wszystkich bobasów gratki za miesięcznice i umiejętności które tak nam się tu namnażają że normalnie cięzko nadążyć Silpe za pierwsze świadome "mama" cudne uczucieA ja nie udzielam się bo mam meeega doła i jakoś się powiększa- nie wiem czy to ta pogoda czy co... momentami tak jak wy mam ochotę nawiać ![]() Małej dalej się jedynka nie przebiła i non stop się budzi- po prostu koszmar na dodatek nie może być tata tylko ja i koniec- bo ja mam cyca- czasem nawet się obejdzie bez podawania cyca ale muszę być ja- mąż zostaje skopany, zdrapany i zeszczypany. Mała śpi z nami bo nawet nie ma szans na odłożenie do łóżeczka. Ja chodzę jak zombie i mam dość wszystkiego. Jak tak dalej pójdzie idę do pediatry może coś poradzi. W dzień mała ładnie je ale w nocy non stop cyc- i to mi się wydaje nawet nie to że głodna tylko robi za cumelka. Dodatkowo pisałam Wam ostatnio że musimy wywalić urzędowi miasta za służebność 600zł- otóż nie okazało się że to na razie koszt zlecenia przez miasto wyceny przez rzeczoznawcy- on tyle kasuje jak wyceni to wtedy ustalą ile mamy płacić plus my ponosimy koszty opłaty notarialnej za spisanie służebności. Nawet geodeta który nam prowadzi papiery był zdziwiony i też najpierw tak przeczytał to pismo że wszystko wyjdzie 600zł. No ale taka sytuacja że się nie da tego ominąć- w łeb sobie strzelić. Jakby kłopotów było mało dziś wzięłam pilota i chciałam wymienić bateryjki a tu się okazuje że się one w środku wylały- pół dnia chodziłam przerażona bo mała się nim nieraz bawi jak gdzieś dorwie zostawionego i wiadomo do buzi pakuje. Ale na szczęście nie wylały się na zewnątrz pilota no i od wczoraj na pewno go nie miała- a wczoraj jeszcze z bateriami nic się nie działo bo myślałam że po prostu się przestawiły i sprawdzałam. Już w życiu nie pozwolę jej tknąć pilota. Cały czas jeszcze mi po głowie się pląta czy aby przypadkiem go nie miała. Ok wysmęciłam się- już mi lepiej. Wczoraj też zrobiłam małe zakupy- np kurtkę na teraz i może na jesień starczy- 86 co prawda ale ta którą miała już mała była (74) więc stwierdziłam że kupię 86 może starczy a nie to sprzedam na jesień i już. Jakieś body kupiłam i Tesco zaliczyłam chciałam kupić pajace- stwierdziłam 74 ma już dawno za małe z tescowych więc wezmę 86 będzie nie dłużej- oooo na dużo dłużej jak się okazało Zrobiłam przegląd garderoby i nie wiem jak u Was ale ja już część 80 musiałam wyciągnąć- a niby myślałam że dopiero na wiosnę, a tu dzieć mi rośnie długaśny ![]() Odstawiam od jutra tabsy- tzn dziś ostatnia tabletka- może mi libido wzrośnie i może miną zmiany nastrojów. Oczywiście dziś kolejny dzień chłop w domu to i ja niewiele zrobiłam- coś tam poprasowałam i jakieś szybkie pranie. Zupki póki co na dwa dni gotuję- mam swojego królika i kurkę- ob babci wszystko. Poluję jeszcze na cielęcinkę. Zastanawiałam się nad takim gotowaniem jak Silpe- powiedz ty to do słoików i mrozisz czy do pojemniczków. Co w ogóle lepsze takie zamrożone czy zawekowane i ile te weki mogą siedzieć. Ja się wycwaniłam i deserki robię na dwa dni- ostatnio była np kasza jaglana plus morele suszone ugotowane z kaszą i banan- wszystko zmiksowane. Poźniej inne deserki żeby się nie znudziło a dziś znów kasza z daktylami i gruszką.- mała wciągała że hej ![]() A i jeszcze jedno- jakie macie pomysły na dzień babci- dziadka. Nam kalendarz odpada bo dostali a pomysłu jakoś nie mam- no jeden jedyny to zdjęcie małej w ramce bo ani jedni ani drudzy jeszcze od nas nie dostali. |
|
|
|
#4991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie dopiero w sobotę będę mogła pojechać do arkadii.Może jeszcze coś zostanie dla mnie![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Pewnie dopiero w sobotę będę mogła pojechać do arkadii.Może jeszcze coś zostanie dla mnie
|
||
|
|
|
#4992 | |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24507946]Dziewczyny a powiedzcie mi - gotujecie dzieciom to samo co dla was, i tylko np. na koniec sobie przyprawiacie solą?[/QUOTE]
ja na razie podaję słoiczkowe, nie che mi się gotować nic specjalnego. ![]() Cytat:
żartujesz? ja myślałam, że masz tylko znajomych księży na białych rumakach... ale z niej kruszynka. Maksiu ma 16,5kg.
|
|
|
|
|
#4993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie dopiero w sobotę będę mogła pojechać do arkadii.Może jeszcze coś zostanie dla mnie
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-20 o 21:46 |
|
|
|
|
#4994 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24507946]Dziewczyny a powiedzcie mi - gotujecie dzieciom to samo co dla was, i tylko np. na koniec sobie przyprawiacie solą?[/QUOTE]
Gotuję dla nas, odkładam dla Lusi do innego gara i nasze doprawiam. Cytat:
Lusia miała głupawkę przed snem, chyba z godzinę szalała Ogólnie ciężka znowu nocka mnie czeka, bo dziąsła ja bolą, już jej dałam Nurofen.silpe, za mama dla Gabrysi.
|
|
#4995 |
|
Raczkowanie
|
bydgoś , brawa dla Lusi za ząbek
![]() silpe za "mama"[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24494614]A w ogóle wczoraj Agata postanowiła wprowadzić nowe trendy w modzie:[/QUOTE] Ahhh,te oczęta Teściowa mi dziś zrobiła miłą niespodziankę. Wzięła Bruna na calutki dzień,wrócili na kąpiel.Poszalałam trochę w domu,poszłam połazić po ciuchlandach trochę,bo daaaawno mnie tam nie było.Kupiłam kilka bluzeczek na wiosnę dla Bruna,parę spodni i rampersa krótkiego na lato do spania. Aaaa, i nosidełko BabyBjorn w koszach znalazłam za całe 2 zeta. ![]() Widać,że używane,ale nie zniszczone.Właśnie się suszy.Jutro próba.Jeśli się Bruno wypnie na nie,to zostawie na zaśkę dla drugiego dziecia. ![]() Wczoraj Małego wysypało na plecach i brzuszku.Dziś już tego było mniej.Pół nocy myślałam od czego ![]() Jedyne co mi przychodzi do głowy to gerberowski krem dyniowy z żółtkiem.Dodałam pół słoiczka do obiadku mięsnego.Jajco przeze mnie ugotowane jadł i nic nie było. Czy to możliwe,że słoiczkowe zaszkodziło? ![]() I jeszcze się pochwalę,że we wtorek Bruno zaczął raczkować.Narazie po kilka kroczków robi,a resztę przepełza. A wczoraj pierwszy raz sam usiadł "skośnie".Dziś już mu to ładnie wychodziło.
Edytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2011-01-20 o 22:56 |
|
|
|
#4996 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc mamusie
![]() Dwa dni mnie nie bylo a tyle nadrabiania!! Ja tak na szybko, bo spac zaraz ide. Na szczescie weekend wiec odespie troszke ![]() Cytat:
![]() A waga konkretna, podobnie jak moj Maciej, miesiac temu wazyl prawie 9 kg teraz 10 na pewno jest ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24491314]l .."trzy kwartały już mamy, bardzo chętnie się puszczamy..." Dla mnie bomba No tak, przechodzilam dzis kolo biedrony i zapomnialam. Moze jutro jeszcze cos dostane. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24494405] 3 kwartał - odnalazłam swoje libido Cytat:
olivka_7 cos mi nie pasuje ta kwota za wycene. Pracuje w referacie zagospodarowania przestrzennego i gospodarki komunalnej w gminie, na biezaco zlecam wyceny i nie wiem jaki rzeczoznawca bierze tyle kasy za wycene kawalka ziemi Chyba ze w gre wchodzi podzial geodezyjny dzialki, to juz bardziej prawdopodobne.Cos ja jeszcze mialam pisac... No tak, bylismy z Mackiem na kontroli w poradni rehabilitacyjnej i znowu dostalismy skierowanie na cwiczenia. Tylko ze kolejka dluga, dlatego przez kolejne 2 tygodnie bedziemy chodzic 2 razy w tygodniu a pozniej juz codziennie. niby jest wszystko ok, i napiecia juz nie ma ale dr stwierdzila ze trzeba mu pokazac jak sie raczkuje, wiec bedziemy cwiczyc Dziewczyny ktore pisaly o nk i fb wyslalam do Was linki do swojego profilu
Edytowane przez ałła Czas edycji: 2011-01-20 o 22:56 |
||
|
|
|
#4997 | ||
|
Zadomowienie
|
Super ze tytuł nowego wątku sie spodobal.wena mnie naszla podczas wieczornego rytualu karmienia na ''żądanie'' czego zaczynam miec juz powyzej ''kokardy''
![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio mam z ni problem,ne chce jesc owocow....dzis poszlam po gruske ,poslodzilam i wogole byla pyszna nie chcial nawet tknac,wogole mniej je no i sie zastanawiam czy to przez bol dziąselek....czy inny czort...no zobaczymy bylam dzis w biblitece..wypozyczylam dwie knigi po przeszlo 500stron autor james frey ''milion malych kawalkow'' oraz ''jasny sloneczny poranek''czytala moze któraś z was? lece do łóżka,zaraz na dwojce drugi odc serialu siostra jackie????pierwszy widzialam ale byl ze tak powiem malo powalający,obejrze kolejny i przekonam sie czy to jakas beznadzieja..
|
|
#4998 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
poprosze na n-k i fb.
|
||
|
|
|
#4999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkim dziękujemy za gratki ząbkowe dla teściowej, że pomyślała o Tobie.Jak już raczkuje, to po co macie chodzić na rehab.? Ja nie dostałam linków ![]() Wiecie, że za parę dni pierwszy roczek mamy na wątku? Szkoda tylko, że eniggma się już nie udziela. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- I tym postem zakończyłam wątek
|
|
#5000 |
|
Konto usunięte
|
bydgosia 5000-post naskrobała... więc zmykamy stąd.
![]() Kolejna część naszego wątku założona. ZAPRASZAM TUTAJ: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post244972 81
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

chociaz z drugiej strony ona sie duzo rusza i to tez ma znacznie sma juz nie wiem jak to jest dziewczyny u waszych pociech

dla Gabi za mama.Teraz ja Ci zazdroszcze
no słodko to brzmi .