Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 18:57   #1201
dusiaka
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
no nie wiem.. ja przy wzroćie 168cm mam 78kg i waga ani drgnie w dół od 4 msc!!!!! przed ciąża miałam 75 ale przytyłam z 70kg.
madziwnia, yoonka-to ja mam więcej i się nie chwalę
Chyba poszukam klubu grubasów, nie pasuję do Was

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:59   #1202
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

mam pytanko?

mam zamrozone maliny któe własnie sie rozmrazaja i robimy koktajl z bananami i malinami... a chce zostawic dla michaliny troszke.. czy moge podac jej "świeże" czy trzeba podgotowac?
i jak moge podac?? jakie deserki macie?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:09   #1203
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
mam pytanko?

mam zamrozone maliny któe własnie sie rozmrazaja i robimy koktajl z bananami i malinami... a chce zostawic dla michaliny troszke.. czy moge podac jej "świeże" czy trzeba podgotowac?
i jak moge podac?? jakie deserki macie?
Możesz zmieszać surowe z jogurtem naturalnym albo zrobić kisiel na MM i dodać malinek

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:15   #1204
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
madziwnia, yoonka-to ja mam więcej i się nie chwalę
Chyba poszukam klubu grubasów, nie pasuję do Was
Cytat:
no nie wiem.. ja przy wzroćie 168cm mam 78kg i waga ani drgnie w dół od 4 msc!!!!! przed ciąża miałam 75 ale przytyłam z 70kg.
mam wiecej przy tym wzroscie, nadal wygrywam

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

ja z 70 na 79 przy hormonach, ktore bralam, zeby zajsc w ciaze, a teraz jeszcze 4 zostaly z ciazy
Stary 2011-01-20, 19:22   #1205
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
mam wiecej przy tym wzroscie, nadal wygrywam

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

ja z 70 na 79 przy hormonach, ktore bralam, zeby zajsc w ciaze, a teraz jeszcze 4 zostaly z ciazy
yoonka- ja też mam 8 na początku, więc nie Ty jedna
Nie przejmuj się, damy radę. Jak nie do tego lata, to może do następnego
Właśnie upiekłam muffinki z jabłuszkiem, ale sama nawet nie spróbowałam, za to ile radości w domu i jakie zapachy
Jak się tak napatrzę i nie zjem, to zaraz sobie myślę, że niezła ze mnie twardzielka.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-01-20 o 19:23
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:28   #1206
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny nie przejmujecie sie tak bardzo tą wagą.
Powiedziała ta co się nie przejmuje. Ale na pocieszenie WAm powiem jam tu NAJSTARSZA - i tego nie da sie zmienić

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
no nie moge wobraziłam sobie Oliwke Vasca obrzygana kuchnie i śpiewającą i usmiechniętą POP
Dokładnie tak to wyglądało.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
P0P może moją dwójkę byś przygarnęła

http://www.serce-oliwki.pl/ właśnie spłakałam się jak bóbr Co tam moje problemy z uwagami Hani i wyciem Dyzia ... ;(
Oczywiście że przygarnę tę Twoją uroczą dwójkę. A jak będzie trzecie to też przygarnę.
Ale Ty masz fajnie: jedno nie chce jeść a drugie ja za dwójkę.

Też się wzruszyłam historią Oliwki.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:44   #1207
madziwnia
Zakorzenienie

Ja z pytaniami pisze na bierząco bo zapominam a tyle ich miałam ...

ile dziecko może jeśc chrupek kukurydzianych w dzien?.. ja narazie ograniczam ale kurcze ona tak bardzo je lubi?
jakie splusy i minusy??
ile podajecie?.
to samo z biszkoptaki

do dusiaczki!! kochana .. jak karmisz ole w dzien... ty tez cyckowa wiec pytam
inne mamy cyckowe tez prosze o odpowiedz jak bedziecie miały chwile...
bo ja sie zastanawiam czy ja jej nie głodzę...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-01-20, 19:52   #1208
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A ja już wiem skąd moja waga się wzięła i dlaczego nie chce spaść.
Zbliżam się do magicznej 10-tki, przy ostatniej było to samo +7 kg i spaść nie chciało mimo ćwiczeń, biegania ścisłej diety.
Wrzucam na luz
Stary 2011-01-20, 19:52   #1209
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ja co prawda nie cyckowa ale chrupek to daje tyle ile chce. Przecież tam nic niezdrowego nie ma Warto tylko patrzeć czy są bez soli. Biszkopty Mu daję ze 2-3 bo tam całe jajko jest, ale teraz jak już je jajecznicę to spoko

P0P trzymam Cię za słowo z tymi dziećmi

Stary 2011-01-20, 19:57   #1210
madziwnia
Zakorzenienie

dawno sie nie pokazywałysmy
nasz Bazyl
i nasza Michasia kilka dni temu oj te jej zabójcze spojrzenia.. a mi ny jakie trzaska... czasami to taka "staramalenka" .. jak dorosła1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1565michasia.jpg (31,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1563.jpg (48,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1564.jpg (29,3 KB, 28 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-01-20, 19:59   #1211
madziwnia
Zakorzenienie

A jesli ona chce zjesc całą paczke? i tak np. codziennie by chciała?
dlatgeo ja jej daje np. po 10 szt. 2-3 razy dziennie.. bo inaczej by opedzlowała wszystko

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-01-20, 20:03   #1212
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
A jesli ona chce zjesc całą paczke? i tak np. codziennie by chciała?
dlatgeo ja jej daje np. po 10 szt. 2-3 razy dziennie.. bo inaczej by opedzlowała wszystko
Myślisz że całą paczkę by zjadła jedna po drugiej chrupka?? Bo mój Dyziek po 5 sztuce to już wyrzuca. Ale przez dzień to może i by zjadł pakę.

Uciekam - POOOOOOOOOLLLSSSSSKAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-20 o 20:04
Stary 2011-01-20, 20:07   #1213
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mój ojciec to kulturysta i też mi często mówił, ze mam zacząć pić odżywki... może faktycznie to dobry pomysł... dopytaj o co chodzi to pomyślę

Jestem ZA!! już wpisuje w kalendarz trzeba się skontaktować z Jagą i dogadać szczegóły

Aaaa i chciałam donieść, że mamy następną "oszukistkę" na forum- to lind!! Ona chuda jak przecinek jest!! wierzcie mi na słowo...
spytam o nazwe bo kiedys włąśnie jakoś się zgadało i mówie że znam taką co nie wie jak przytyć i tata mi podał nazwe ale za cholere nie pamiętam , dryndne to Ci powiem . Powiedział że po tym to raczej nie ma szansy żeby się nie przytyło bo to bomba kaloryczna i do tego kupa białka .

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
anakazar będę mierzyć podane wymiary na swoich spodniach jak tylko ten mój okropny wyjec pójdzie spać Wiecie co, mam takie dni, że po powrocie z pracy nie myślę o niczym innym jak o godzinie 19 (Marcel wtedy idzie spać...) Wiem, okropna jestem, ale On od momentu gdy przekroczę próg domu wyje non stop, stale o coś Mu chodzi Idę sobie jutro jajniki podwiązać coby nigdy więcej nikt ani nic nie podkusiło mnie by mieć jeszcze dziecko. Na dobitkę Hanka dostała dzisiaj minusa i dwie uwagi o braku pracy domowej, bo oczywiście nie zapisuje sobie co trzeba zrobić. Czy ja aby na pewno nadaję się na matkę??
P0P może moją dwójkę byś przygarnęła

Dodam że wydaje mi się, iż On jest głodny i dlatego wyje... ile by nie zjadł owoców to po godzinie jest głodny, a ja staram się Go przetrzymać od 16 do 19... teraz wciągnął 240ml i z krzykiem że koniec mleka a ja nie chce Mu żołądka rozepchać, bo będzie grubasem w przyszłości I co ja mam zrobić? Głodzić dziecko, żeby nie miało w przyszłości problemów z nadwagą?

Ufffffff, jestem wolna, bo Marci poszedł spać

http://www.serce-oliwki.pl/ właśnie spłakałam się jak bóbr Co tam moje problemy z uwagami Hani i wyciem Dyzia ... ;(
A ile masz przerwy miedzyu tymi owocami a tym mlekiem moze daj mu owoce a za pół godziny 150 mleka czy czegoś do picia .

Cytat:
Ja z pytaniami pisze na bierząco bo zapominam a tyle ich miałam ...

ile dziecko może jeśc chrupek kukurydzianych w dzien?.. ja narazie ograniczam ale kurcze ona tak bardzo je lubi?
jakie splusy i minusy??
ile podajecie?.
to samo z biszkoptaki

Ja jakoś chrupków wogóle nie daje kiedys kupowałam dla Szymka potem przestałam , Ola je ze dwa biszkopty dziennie i na tym koniec bo chrupek poprostu nie zna . muszę jej kiedyś kupic wkońcu . Szymek nigdy nie był fanem chrupek
Stary 2011-01-20, 20:09   #1214
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

madziwnia ogranicz jej jedzenie chrupek, bo w ten sposób nauczysz ją podjadania między posiłkami, a ta nauka już może zostać na całe życie i prowadzić do nadwagi. Chrupki nie są niezdrowe, ale chodzi o to podjadanie, dziecko powinno mieć przerwy między posiłkami, żołądek musi odpocząć.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:36   #1215
lindsley
Zakorzenienie

Dziewczyny macie sprawdzonych i niedrogich kurierów? Muszę odesłać tę bramkę, nie wiem jakim kurierem przyszła... Zawsze wysyłałam pocztą...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:55   #1216
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
madziwnia ogranicz jej jedzenie chrupek, bo w ten sposób nauczysz ją podjadania między posiłkami, a ta nauka już może zostać na całe życie i prowadzić do nadwagi. Chrupki nie są niezdrowe, ale chodzi o to podjadanie, dziecko powinno mieć przerwy między posiłkami, żołądek musi odpocząć.
ooo tego potrzebowałam... tylko że ja staram sie jej dawac np. rano w godzinie owoców potem zaraz po obiadku i po deserku.. no nie powiem zdarzało sie miedzy.... ale włsnie potrzebiowałam tego argumentu.. bo wiedziałam że coś nie tak.. i zapomniałam o tym włąsnie podjadaniu.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-01-20, 20:58   #1217
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A ja już wiem skąd moja waga się wzięła i dlaczego nie chce spaść.
Zbliżam się do magicznej 10-tki, przy ostatniej było to samo +7 kg i spaść nie chciało mimo ćwiczeń, biegania ścisłej diety.
Wrzucam na luz
A ja właśnie miałam pytać kiedy będzie ten wielki dzień?

---------------------------------------------------------

Do nas po 19-tej przyjechał kurier i przywiózł wózek (Maclaren XLR) no i już przed 20-tą został przez TZ popsuty. Zamiast sprawdzić w instrukcji jak on się składa to on siłą go złożył i powyginał taką jedną część metalowa która służy do składania. . Normalnie jestem na niego wściekła. Taka usterka nie podlega reklamacji. Teraz próbuje ją naprawić.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:10   #1218
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ooo tego potrzebowałam... tylko że ja staram sie jej dawac np. rano w godzinie owoców potem zaraz po obiadku i po deserku.. no nie powiem zdarzało sie miedzy.... ale włsnie potrzebiowałam tego argumentu.. bo wiedziałam że coś nie tak.. i zapomniałam o tym włąsnie podjadaniu.
najlepiej jak chce jeść chrupki to daj jej mniej deserku i po nim chrupki. Ja Erwinowi daje chrupki czasami w domu jak musi jeszcze chwilę poczekać np na obiad aż wystygnie a już ryczy że głodny, albo zawsze zabieram do wózka, bo jak gdzieś sie na mieście zagadam, lub zasiedzę u kogoś to tez na chrupkach przeczeka do posiłku.

Dzisiaj mój synek prawie zjadl kawałek piankowego telefonu, zjadł kawałek kartonu od zakupów, i też Erykowi braknie opakowania po kredkach, no nie calego ale częściA wczoraj robilam zupę a on przy mnie sobie szafkami stukał, i niby do pilnowałam a ten obierki z ziemniaków zaczął wcinać z reklamówki przy śmietniku
Koleżanka mówiła że jak jej tak wszystko zjadał to suszyła mu chleb, i taki twardy podjadał, to ja tez mojemu dzisiaj suszę, to jutro zobaczymy.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Do nas po 19-tej przyjechał kurier i przywiózł wózek (Maclaren XLR) no i już przed 20-tą został przez TZ popsuty. Zamiast sprawdzić w instrukcji jak on się składa to on siłą go złożył i powyginał taką jedną część metalowa która służy do składania. . Normalnie jestem na niego wściekła. Taka usterka nie podlega reklamacji. Teraz próbuje ją naprawić.
zawsze zamiast motoru może kupić kolejny
jak materiał wygięty to będzie slabszy, w razie czego możecie jedną blaszke dołożyć i przyśrubować żeby trzymałoja tak mialam robione w chicco Eryka co mi tz zepsuł, to jeszcze dwójce innych dzieci służył

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:30   #1219
ania p
Zakorzenienie

Pop - w razie czego nie grzebcie sami tylko oddajcie go do serwisu maclarena , za kase ale zrobią .

Lindsley - a niby dlaczego Ty masz kogoąś zamawiać ich bramka jest rozwalone nich wezwą do ciebie kuriera swojego który ją zabierze . Bo rozumiem za tego co masz zamówic płacą oni ?
Stary 2011-01-20, 21:35   #1220
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja mam dosc waszych rozmow na temat wagi i wzrostu i koniec.!!
yoonka nie jestes najgrubsza!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:50   #1221
la_wenda
Raczkowanie

Hej!
Zajrzałam do Was na chwilkę i widzę, że wiosna idzie!
bo tu takie dyskusje na temat wagi i wyglądu i diet i ćwiczeń...
Ja się wagą 'chwalić' nie będę. Ale ponarzekać mogę, a co! np, że brzuch mam sterczący oo! i biust mały o!
no dobra trochę urósł...ale jak skończę karmić to się znowu skurczy
Ale powiem Wam w sekrecie, że to wszystko chyba nie jest ważne. Wydaje mi się, że bez wględu na to jak wyglądamy to i tak fajne babki jesteśmy.
Dbamy o nasze dzieci jak umiemy najlepiej (to forum to najlepszy dowód), wspieramy się wzajemnie i trwamy razem już drugi rok!
Stary 2011-01-20, 22:11   #1222
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a moja mala po chrupkach sie zalatwic nie moze i nie dostaje wcale.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:24   #1223
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
mamy ten sam wozek na początku też nie mogłam się połapać jak się go składa instrukcji nie czytałam do dziś szkoliła mnie aniaP najorzej było z kółkami nie wiedziałam jak je odblokować żeby były obrotowe hehehe jak sobie przypomnę to śmiać mi się chce ze swojej głupoty

Dawno nie pisałam nie mam weny ... ale czytam Was na bierząco

madziwnia oferowałas się do zakupów ciuchlandowych jestem chetna bo u nas drożyzna wogóle nie mamy lumpeksów na waga a te zwykłe to porażka ceny z kosmosu.. Jak to aktualne to daj znać odezwe sie na priv

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja mam dosc waszych rozmow na temat wagi i wzrostu i koniec.!!
yoonka nie jestes najgrubsza!!
ja jestem najgrubsza z was wszystkich i już
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:29   #1224
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
mrowak jeszcze są bluzki czy tuniki w pasie ściągane-tylko też trzeba na człowieku zobaczyć,bo w ciemno nie ma co kupować.Jak ma sie wałek na brzuchu to taka bluzka-jezu nie potrafię wytłumaczyć...ta dolna już ściągnięta dolna część fajnie zakrywa fałde/wałek,a talia zostaje podkreślona przez ściągacz-a ja nie wiem czy coś zrozumiecie,bo pieprzę jak potłuczona.
Tylko ja mówię tych fasonów setki i ja bym Cię musiała wziąć do sklepu i poprzymierzać.
chyba kumam o co Ci biega, ale prawie musiałam to sobie rozrysować

a na zakupy to ja zawszesama łażę, bo nie mam nikogo kto by mi szczerze i prosto między oczy powiedział, że w czymś wyglądam jak wieloryb bądź własna babcia i mam tego nie kupować, a potem ląduję w domu z rzeczami, które nie w 100% mi się podobają i są wszystkie na jedno kopyto!
a już jak mam kupić sobie sukienkę lub nie daj Boże dżinsy to jestem chora przez tydzień najpierw
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
madziwnia oferowałas się do zakupów ciuchlandowych jestem chetna bo u nas drożyzna wogóle nie mamy lumpeksów na waga a te zwykłe to porażka ceny z kosmosu.. Jak to aktualne to daj znać odezwe sie na priv
właśnie, właśnie-ja wczoraj już się pisałam wstępnie, bo cierpię na brak czasu oraz kompletny brak ciuszków wiosenno-letnich!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-01-20 o 22:30
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:37   #1225
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

a na zakupy to ja zawszesama łażę, bo nie mam nikogo kto by mi szczerze i prosto między oczy powiedział, że w czymś wyglądam jak wieloryb bądź własna babcia i mam tego nie kupować, a potem ląduję w domu z rzeczami, które nie w 100% mi się podobają i są wszystkie na jedno kopyto!
a już jak mam kupić sobie sukienkę lub nie daj Boże dżinsy to jestem chora przez tydzień najpierw
nawet mi nie mów ja zawsze mam doła na zakupach a jeszcze jak widze te wszystkie laski które chodzą po CH i przebieraja wybieraja jak szalone to jestem wściekła i najchetniej wracałabym do domu
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:51   #1226
libra777
Zakorzenienie

Anakazar nie wiem może i mam ciężkie kości, zawsze dość dużo ważyłam
Gmyrelka ja może nie tyle chcę być chuda co chcę być wysportowana i odbudować formę i wyrzeźbić sylwetkę
no ja też szybko w dorosłość weszłam
Nie przejmuj się uwagami Hani , pocieszę Cie że później może być gorzej.Niektórzy nauczyciele są psychiczni.
A może byś Marciego piciem oszukała czy się nie da.Albo może dawaj mu chrupki tym się nie napcha bo to napompowane.Ja też czasami oddycham z ulgą jak Miko zaśnie , bo póki siedzę tu to on śpi , polka się zaczyna jak się kłądę.
Mrowak jak nie chcesz na razie ćwiczyć czy nie masz czasu a chcesz zatuszować oponkę to polecam Ci takie wysokie majtki modelujące albo taki pas nosiłam po 1 ciąży , w ogóle nie widać tego pod ubraniem, nawet cienkim bo się fajnie dopasowuje , ukrywa fałdy i jest w kolorze cielistym
Yoonka nie taki znowu szczypior ze mnie , chyba na ankazar się zapatrzyłaś, pokaż Ty zdjęcie może też się okaże jaką to masz nadwagę
Cigi no co Ty co to za studia jedyne w swoim rodzaju ?to napisz na pw.
A po co Ci do jogi kupe kasy? ja ćwiczyłam z płytą która była gratis w gazecie i wcześniej z gazety jak wszystko jest dokładnie opisane to trzeba być tumanem żeby nie zakumać.
Właśnie dlatego że nie masz siły to powinnaś to Ci doda energii ,serio
Tylkooliwka Mika zostawiam z tż, wszystko da się zorganizować.Korzystam póki jest w domu bo na wiosnę znowu wyjedzie
Pl_Madzia nie polecam a6w ja robiłam prawie do końca umordowałam się okrutnie i nic to prawie nie dało, rozwija tylko dolne mięśnie brzucha górnych prawie wcale , już lepsze są zwykłe brzuszki
,albo skośne
Baobabkudzięki za komplement , ja nie kupiłam kombinezonu i się obeszło mamy kurtki , no niestety musiałam 2 kupić bo w grudniu z pierwszej wyrósł , a spodnie mu zakładałam 2 pary jak były mrozy, no a buty to i tak kupiliśmy na jesieni już , no do chodzenia nie będą bo są raczej po to aby mały nie marzł
P0P no nie zazdroszczę ale tak się uodpornisz, pamiętaj co Cię nie zabije to Cię wzmocni
Izazula tak masz rację to Kołobrzeg, mam sentyment do tego miasta bo jeździłam tam jak byłam nastolatką
Asiulek to na pewno przez zęby , u nas najgorzej było jak wyłaziły czwórki są dużaśne
Madziwnia ja podaję takie mrożone maliny na surowo zmiksowane np. z twarożkiem , tylko trzeba dosyć mocno zmiksowac bo tam pestki są
Mój je chrupek ile chce leżą i sam się częstuje , kukurydza jest zdrowa, aztekowie nazywali ją złotem, biszkoptów daję kilka 2-3
Widzę że Michaśka już gotowa do czesania, spojrzenie to faktycznie ma zwalające będzie chłopców wodzić a Bazyl bardzo zrelaksowany widać

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Dzisiaj wynalazłam w starym shape takie ćwiczenia mieszanka qu gongu, jogi i boksu , tak sobie dałam w kość że aż mi się nogi i ręce trzęsą , stary mnie jutro chyba dźwigiem podniesie.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 23:44   #1227
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mrowak jak nie chcesz na razie ćwiczyć czy nie masz czasu a chcesz zatuszować oponkę to polecam Ci takie wysokie majtki modelujące albo taki pas nosiłam po 1 ciąży , w ogóle nie widać tego pod ubraniem, nawet cienkim bo się fajnie dopasowuje , ukrywa fałdy i jest w kolorze cielistym

Dzisiaj wynalazłam w starym shape takie ćwiczenia mieszanka qu gongu, jogi i boksu , tak sobie dałam w kość że aż mi się nogi i ręce trzęsą , stary mnie jutro chyba dźwigiem podniesie.
jakis konkretny ten pas-znaczy firma, nazwa, cosik?

qu gongu a co to-grzyb jaki?
Stary 2011-01-21, 00:01   #1228
cigi
Rozeznanie

Cytat:

Moja rano sniadanko- cyc; potem je deserek, czyli kaszke z owocami; banana, albo kisiel z owocami; obiad- zupka plus drugie (miesko lub zoltko, jakas kaszka lub makaron plus warzywko albo po prostu warzywka)
to drugie to od niedawna jej wprowadzilam i ona niewiele je ostatnio; dzis zupy w ogole nie chciala (a byla zmiksowana tyle ze nie na drobno; ona chyba nie lubi lyzeczek...), zjadla brukselke, zoltko , makaronu nie tknela niemal. A tak to miala jedno danie kompletne;
Potem dostaje cyca o 16, 17 i przed spaniem tez; No i dwa razy w nocy sie budzi; Chrupek dostaje 3 albo w ogole, czasem kawalek chlebka do pozucia. Dzis przed kolacja skrobala sobie jablko.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Cigi no co Ty co to za studia jedyne w swoim rodzaju ?to napisz na pw.
A po co Ci do jogi kupe kasy? ja ćwiczyłam z płytą która była gratis w gazecie i wcześniej z gazety jak wszystko jest dokładnie opisane to trzeba być tumanem żeby nie zakumać.
Właśnie dlatego że nie masz siły to powinnaś to Ci doda energii ,serio

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

No, libra, ja tam sie nie dalam nabrac, jakos nie moglam sobie wyobrazic Ciebie jako spaslaka, co na rowerze podrozuje i biega sobie jeszcze na dodatek; Fajna babka zes; no ale to widac bylo po Mikusiu, ze rodzice ok.

E, nie jakies tam jedyne, ale chyba w dwoch miejscach w Polsce sa; ale ja na Krymie bylam podczas studiow, a nie studiowalam tam; bo jak potem przeczytalam, to tak to mozna bylo zrozumiec; A ja to mam manie przesladownictwa i zaraz jawi mi sie wizja, ze wszyscy beda sobie mnie palcem potem pokazywac, a pewnie nikt i tak tutaj kto moze mnie znac nie zaglada...

Co do tej jogi, to ja hathe joge powaznie traktuje i wiem,ze jesli nieprawidlowo sie wykonuje, to mozna sobie wiecej zaszkodzic; Ja kiedys probowalam sama cwiczyc z jakas broszurka; cwiczenia mnie meczyly, a nie powinny; nie potrafilam sobie uregulowac oddechu itd. Poza tym ja mam krzywy kregoslup to tez chyba nie wszystko powinnam wykonywac; Wg mnie do jogi, tak jak do tai chi np potrzebny jest mistrz, albo instruktor co najwyzej. Na basen bym poszla chociaz i potanczyc normalnie chodzilam; ale jak uspie Basie przy cycku, to zasypiam z nia a potem nic mi sie juz nie chce; forum i tyle;
Super brawka dla Mikusia ; dawaj filmik

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
jakis konkretny ten pas-znaczy firma, nazwa, cosik?

qu gongu a co to-grzyb jaki?
chi gong; to sa takie cwiczenia energetyczne; to czesc zdaje mi sie tai chi; tzn tai chi czesciowo sie na nich opiera;

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Acha, jeszcze sie chcialam podpiac pod temat dietowy; mnie on nie dotyczy, ale mam taka skromna uwage;
wydaje mi sie, ze dieta, ktora eliminuje pieczywo, makarony (dusiaka) najzdrowasza nie jest; przeciez to powinno stanowic podstawe zywienia; a owoce to powinny byc w sumie raz dzinnie; bo to cukry; to tyle
A wszystkim tym, ktore narzekaja na wielkie dupska, tudziesz bioderka za okragle, to polecam nosidlo mei tai!!
Otoz, wykonalam, wyprobowalam, ledwie przezylam; choc wlasciwie pierwszy raz byl koszmarny, czulam sie jak z wieeelkim plecakiem wiszacym na ramionach na brzuchu; a potem poszlam w plener i bylo juz ok, ale za to dowiedzialam sie o istnieniu wczesniej mi nieznanych miesni. Mieszcza sie one gdzies na wysokosci bioder, tak bardziej z przodu; Podejrzewam, ze pupy moga sie odchudzic; To ja chyba zarzuce mei taia, bo ja pupe chce miec;

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-01-21 o 00:31
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 00:05   #1229
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
A ja to mam manie przesladownictwa i zaraz jawi mi sie wizja, ze wszyscy beda sobie mnie palcem potem pokazywac, a pewnie nikt i tak tutaj kto moze mnie znac nie zaglada...

no mów, mów

a moje mei tai kurzy się w szafie-bo gdzie teraz zimą chodzić? przecież jak gabryśkę ubiorę na wyjście to w życiu mi się nie zmieści w tej kurtce do nosidła, a jak się ociepli wreszcie to się okaże że już za duża i za ciężka-i sobie ponosiłam
Stary 2011-01-21, 00:29   #1230
cigi
Rozeznanie

Cytat:
no mów, mów

a moje mei tai kurzy się w szafie-bo gdzie teraz zimą chodzić? przecież jak gabryśkę ubiorę na wyjście to w życiu mi się nie zmieści w tej kurtce do nosidła, a jak się ociepli wreszcie to się okaże że już za duża i za ciężka-i sobie ponosiłam
nie mowie; wyznalam na priva; pozostane tajemniczo pociagajaca...
Normalnie chodzic; a ile u was stopni teraz? u mnie dosc cieplo, ale opatulasz dziecie, przytulasz jeszcze i ok; nie wiem jak twoje mei tai, ale moje jest wielkie, taki wykroj byl, uniwersalny i ja je zawijam trzy razy na dole, i szerokie jest.; jak dla mnie to przyznam, ze srednio wygodne; ciezar wisi na ramionach i cos w tych biodrach, sama nie wiem; boje sie, ze sobie macice naderwe czy co, kobieta nie powinna dzwigac, cos podejrzane dla mnie te bole w tym miejscu.. ale moze to faktycznie tylko miesnie. Pewnie jakbym ja od poczatku nosila, to byloby ok, ale teraz taki ciezarek wlec, to .. ; no ale na sciezke lesna turystyczna moge wejsc i do urzedu gdzie ni windy ni podjazdu tez; wiec ok.
Tylko mozna tez nosic wiekszego malucha na plecach i chyba to jest rozwiazanie; zapewne bedzie wygodniej, tylko nie wiem jak sie wiaze; masz jakis link? Musze poszukac;

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-01-21 o 00:33
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości