|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | ||
Ola-Unhola
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() No i jeszcze udaje, z nie wie ![]() ![]() Chyba tak... ![]() No i właśnie o TEN nr się rozchodzi ![]() ![]() Pewnie wcześnie pobudka będzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
OOooo, to super, nie będę jedyna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2072 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
no pewnie wstanie przed 8
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ul. Wigilijna 12 20-009 Lublin Baby Fant ul. Lotnicza 3 20-469 Lublin Cytat:
![]() ![]() little pipsqueak to ktoś nieśmiały ![]() jutro pokażę...mam wielką nadzieję, że jak zobaczy że dzieci się przebierają to sama też się ubierze...bo póki co przed biedronką ucieka ![]()
![]() |
#2073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie moge sie doczekac ![]()
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Że niby ja?
![]() A Małż co o tym sądzi? ![]() Cytat:
![]() ![]() *** Lecę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
ja tez uciekam -dobranoc
![]()
#2076 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() biedna ![]() ![]() Cytat:
![]() ojjj tak ![]() brrrrrrr ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() żebyś wiedziała ![]()
![]() |
#2078 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ehhh niefajnie ![]() ![]() ![]() a jakie to minimalnie gorsze warunki? Ja na 100% nie dałabym rady szykować codziennie Zu jedzenie do żłobka ![]() ja też ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja tak nie mam siły na igrzyska dzisiaj...jutro może być? ![]() dawaj ![]() Cytat:
![]() Trzymam z całych sił kciuki za wyniki Teściowej i za zdrówko Teścia ![]() Pierwsze co mi do głowy przyszło to pytanie: A Ty Adwokatem Skierki jesteś????? ![]() ![]() ale Jola odpowiedziała już prawidłowo ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-01-20 o 22:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Wtajemniczenie
|
Mała już miała pobudkę więc chyba nocka z głowy.
Dobranoc kobitki ![]()
#2080 |
Zakorzenienie
|
Mam wątpliwości
![]() ![]() już za kilkanaście godzin się okaże ![]() A Ty gdzie? Igrzysk chciała i spać idzie...ehhh i z kim wojować? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() świetny chłopak ![]() Ania wyślij mi szybko priva z adresem bo tylko od Ciebie nie mam ![]() ![]() i dzisiaj Zu usnęła w 15 min ![]() ![]() ![]() ![]() a ja zabiegany dzień miałam...najpierw praca, później byłam w em...później szukałam rajstopek czarnych do biedronki...jak zwykle na ostatnią chwilę ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny...jutro punkt 10...prosze o ![]() Uciekam...do jutra ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-01-20 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zakorzenienie
|
Ty też
![]() ![]() ................. Czasem Was podczytuje, ale nie nadąrzam ![]() ![]() ![]() Do pracy też jeżdzę prawie codziennie ![]() ![]() Moje dziecko nauczyło sie nowego słowa ... dalej nie mówi "mama" ale od wczoraj chodzi i w kółko powtarza Ania ![]() ![]() ![]() Dawno Go nie chwaliłam to jeszcze napisze, ze umie powiedzieć: tato, dziadzio, baba, pa-pa, oć tu (chodz tu), bach i Ania ![]() ![]() ![]() Pięknie pije z kubka lub ze szklanki, jedzenie łyżką ciagle ćwiczy ![]() No to spadam spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no to czekamy i nie martw się na pewno ubierze ![]() dobranoc ![]() dobranoc ![]() dobranoc ![]() na mnie też już przyszła pora oczy same mi sie zamykają ![]()
![]() |
#2083 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że Karo śpiąca i nie ma ochoty na igrzyska, bo by mi się dostało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to teraz naprawdę spadam .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też przygotowujesz 3 posiłki? Jak liczna jest grupa Martynki? No toś pomogła ![]() Cytat:
![]() Zasypia z Mężem, odkłada Go do łóżeczka, ale jak się przebudzi, to zostaje u nas. Już bym chciała, ale ciężko będzie ![]() ![]() ![]() Myślę, żeby w marcu. O ile zdecyduję się na któreś miejsce ![]() ![]() No na to wygląda, że co najmniej 3 posiłki - na jakieś 7-8 h byłby zostawiany. Jakoś nie widzę siebie z tym przygotowywaniem jedzenia ![]() Do tego bez jedzenia jakoś bardziej serce mnie ciągnie - byłby niedaleko przystanku, z którego odjeżdżam do pracy, więc prawie po drodze. I grupy są tam małe - po 5 osób max. Jakoś tak sympatyczniej mi się kojarzy. A ten drugi - musiałabym kawałek w przeciwnym kierunku niż do pracy iść, no niewiele, nawet do przeżycia, ale - przy ruchliwej ulicy, a nie jest ogrodzony, z drugiej strony knajpa ![]() ![]() To tak z grubsza. Sorry, że tak chaotycznie ![]() Cytat:
Edit: Tak po zastanowieniu uważam, że chodzi im o takie choroby, przy których muszą na coś uważać, lub wiedzieć jak ratować w razie czego... No np. taka epilepsja. A refluks nie będzie miał wpływu na funkcjonowanie Amelki w żłobku więc IMO możesz nie wpisywać ![]() Ja też ![]() Mówisz? ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-01-20 o 23:54 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | ||
Ola-Unhola
|
Hehe, już nie pamietamy, jak mnie informowałaś na gg
![]() Małż śpi ![]() Dobranoc ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() A ja robię testy. I już 10 zrobilam i ciągle 6 błędów... ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Test nr 11, tylko 2 błedy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Pytania typu, co to jest kolejka turystyczna (mam do wyboru autobus, ciągnik z przyczepą itp) mnie dobija... Dobrej nocki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha ![]() No właśnie opisałam wyżej, sama już nie wiem czy minimalnie i czy gorsze, czy to ja wymyślam ![]() Generalnie ten z jedzeniem jest w beznadziejnym miejscu - to jest taki duży jakby domek jednorodzinny, bez ogrodzenia, przed wejściem chodnik i czteropasmówka. Mam schizę, że może im dziecko zwiać i wpadnie na ulicę, albo wyrwie się jak wyjdą na spacer... No nie wiem. I oczywiście na najbliższy plac zabaw też mają kawałek drogi. A tam znowu to jedzenie ![]() ![]() Umrę od tego myślenia, mówię Wam ![]() ~~~~~~~~~~ Ania, ![]() ![]() ![]() Spadam spać, bo niedługo pobudka ![]() ![]() .
![]() |
#2087 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() chcialam siętylko pryzwitać bo dzis sekretariat mam więc raczej nie dam rady tu zaglądac ![]() Zuzy nie mogłam wczoraj uśpic, tzn zasneła od razu ok 22 ale dostała napadu kaszlu aż ją na wymioty pociągało i się obudziła w końcu, dałam jej syropku ale ona się juz wybudziła i klops, po pólnocy uspiłam ja w końcu, sama padałam z nóg, bo nie poszła do małza, płakała, nie wiem może ja brzuszek bolała, bo bąki sadziła i za każdym prawie razem jak miala puscic to na kibelek wołała, więc tak biegałam jak usneła to musiałam posprzatac, przygotowac małzowi papiery (na szczescie ostatni raz, bo mamy już księgowa) ciuchy do pracy więc z wiadomych powodów niewyspana jestem ![]() Karo oczywiscie kciuki bede trzymać ![]() Ania słodki avek ![]()
#2088 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maciuś trochę się wyciszył, tzn. umie przez chwilę sam się sobą zająć ![]() ![]() Pewnie i ja będę miała ten sam problem, że będę tęsknić, ale mam ogromną potrzebę "wyjścia" do ludzi ![]() Ja dzisiaj nie mogłam zasnąć po pobudce o 1-wszej. Tłukłam się z boku na bok ponad godzinę ![]() Podaj rękę ![]() ![]() Cytat:
![]() Mówisz - masz ![]() Cytat:
![]() Masz śliczny Barusiowy avek ![]() morska rzeczywiście masz dylemat ![]() ![]() --- ![]() Wiecie co mój Maciek wczoraj zrobił... Przyszedł do mnie i mówi, że chce jeść czyli "niu-niu". Wziął mnie za rękę i zaprowadził do kuchni. Mówię do Niego, żeby poszedł do pokoju i poczekał, a ja przyniosę "niu-niu". Zrobiłam kanapki, wchodzę do pokoju i ![]() ![]() ![]() Dzisiaj przyjdzie do mnie koleżanka z córeczką w wieku Maciulka. Będzie szaleństwo ![]() Miłego dnia ![]()
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2011-01-21 o 07:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No dobra... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego ![]() Morska ciężki orzech do zgryzienia ![]() ![]() ![]() ![]() Megi zdróweczka dla teściów ![]() ![]() Wojtusia a jaki macie ekspres? Ciśnieniowy? Mi tez się marzy dobry ekspres ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kubie jeszcze nie wychodzi za dobrze picie z kubka, jedzenie też ćwiczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mało już karmisz, ja też dwa razy, od początku lutego chcę jedno wyeliminować. Kurczę, teraz jak napisałaś, to jeszcze cięższy wybór. Ruchliwa ulica, brak ogrodzenia, pani niefajna. Chyba bym spróbowała jednak w tym pierwszym, może z pomocą Męża jakoś byś dała radę ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- No informowałam, nie straszyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skąd ja to znam, strasznie to wnerwiające jest ![]() Jaki zdolny ![]() ![]() Będzie się działo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Ola-Unhola
|
Heloł
![]() magi, a na Jerozolimskich? ![]() ![]() Miramej, wybaczam Ci ![]() Idę szykować śniadanko i przed 11 na autobus Bartuś idzie.
#2093 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
spieszę, pędzę
właściwie byłam wieczorem, ale wciąż ktoś mi przeszkadzał i nie wiem czy w końcu napisałam czy nie Wydaję się być z nią nad wyraz dobrze. Wczorajsza spora kupa luźna, ale jakiegoś zarysu szło się dopatrzeć ![]() Może już ją puszcza, bo apetycik wraca.Ładnie rosołek zjadła... nim go popsułam ,BTW jakaś porażka ten rosół.Pierwszy raz wsypałam ryż do zupy i mam napity ryż zupą, gęścizna fujjjj ja tego jeść nie będę. Później pojechałyśmy do fryzjera-wszystkie 3 siostry i Laura ![]() Taka byłam zapuszczona, już ze 2mc nie byłam u fryzjera to się opitoliłam mega krótko. Górę mam dłuższą- mogę zaczesać pod górę, na bok, albo irokeza, a reszta 8mm maszynką ![]() Potrzebuję podpowiedzi jak złapać mocz? Mąż wsadził do nocnika, ale nie ucelował. Dziś próbowałam na kibelku ja nasadzić a mąż miał łapać, ale nie chciała tak zrobić.Wstrzymywała. Chcę zrobić ogólne bad. moczu bo albo moje dziecko jest bardzo przebiegłe, ale jej coś dolega. Po kąpieli nie chce do łóżka tylko najchętniej zasiadłaby na tronie i siedziała.Wie, że jak zejdzie to zaraz ją wsadzę do łóżka, więc grzecznie siedzi i się nie rusza.Nic nie zrobi a z 10min może siedzieć.Oponuje przy wstaniu, a jak już się zniecierpliwie i na siłę ją ubiorę i położe to zasypia. Rano woła co 5min siku.Ledwo oko zamknę, ona mówi że znowu chce ![]() Zwykle dosypiam po jej pobudce, ale ostatnio jest to niemożliwe. Wie że jak zrobi sioo, to pójde to wynieść i już będzie gwar, mama na chodzie i w to mi graj. Wieczorem jak ma pauzę w spaniu robi tak samo. Jak raz zdjęłam jej spodnie by przysiadała kiedy chce i mnie nie budziła- bo i tak nie robi ani kropki jak już raz porządnie się wysika to płakała, że ja leżę i jest ciemno. Wcz obudziła się o 1:30 w nocy ![]() Wcz u fryzjera wołała co chwilę.Nie chciałam hałasu robić i tak z nią dreptałam, ale ciśnienie miałam już wysoko. Bo doskonale wiem że w domu idzie raz na długi czas i zrobi sporo. Takich sytuacji jest sporo, jak np. zamknę bramkę od pokoju to jej odrazu się zachciewa, bo chce wyjść z pokoju itd, itd, itd Ogólne badanie moczu by coś wykazało?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() lece zaraz myc wlosy i szybka kawke a potem z Werka do mojej babci wyskocze na chwile milego dnia ![]()
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bylam przedwczoraj u fryz i tez mam na 8mm ![]() ![]()
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Na pewno.
Poza wszystkim myślę, że Laura jest po prostu cwana ![]() Dobrze, że jest poprawa, a raczej, że się nie pogarsza ![]()
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak taki łobuz a nie mama ![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Wtajemniczenie
|
korzystając z chwili samotności jednak jestem
![]() Kasiu, niewiem co Ci doradzic, ja sama wiem że jakby mi przyszło mocz łapac niewiedziałabym, jak się za to zabrac, ostatnio zdecydowałam się na woreczek jednak ale wtedy jeszcze nie sikała tak ładnie ![]() a jakby np ustawic 2 pojemniczki w nocniku to może by trafiło ![]() a z tym sikaniem na spaniu to ja na szczescie nie mam problemu bo Zuza wytzrymuje do rana ale cieszę się że z Laurką juz lepiej ![]() --- tak nawijacie o tych ekspresach że robie kolejne podejscie do kawki z ekspresu, jakos mnie nie przekonuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.