|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
![]() Na przelomie 8-9 tygodnia jest skok rozwojowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Jezuuuuu ale miałam sen - śniło mi się, że 3 miesiace po porodzie urodziłam następne dziecko - w nocy, po cichutku, we własnym łóżku, praktycznie bezboleśnie i tylko ja byłam zdziwiona jakim cudem to się stało - połozne i lekarze w szpitalu starali mi się wmówić, że czasem tak się zdarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Kotek, nieźle
![]()
#4924 |
Rozeznanie
|
karolinab dopiero sie dowiedziałam
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie sie dzis snilo, ze bylam gdzies na plazy z mała i jakimis kolezankami ktorych nie widzialam od ponad 10 lat ![]() W ogole zapomnialam wczoraj napisac, ze mnie po porodzie tylko 2 tygodnie lecialo ze mnie.. to moze za krotko??? no ale we wtorek ide do ginekologa.. zobaczymy jak zajrzy i co powie czy pozarastane itp.. bo w koncu szyjke mialam bardzo popękana.. I w ogole po porodzie mam taka troche wstydliwa dolegliwosc ze jak robię "dwojeczke" w wc, to mnie bardzo brzuch boli ![]() Wczoraj nie wiem co sie z małą dzialo, bo co 2h.. wypijala 160ml!!! byla strasznie marudna i w ogole.. a dzis dzien zaczela od 50 ml (zrobilam 120..)
![]() |
#4926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale macie sny dziewczyny ![]() ja takie mialam przed zajściem w ciążę i na początku ciąży że np po trzech dniach przypomnialam sbie o dziecku że jest i było obsikane itp
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Wtajemniczenie
|
Nikisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
to widzę, że nie tylko ja mam takie pokićkane sny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
hehe daleko troszkę a myslałam że się dokulamy z wózkiem i spotkamy gdzieś w połowie drogi, ale ja witosa
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zadomowienie
|
niebieska czyli masz ta samą sytuacje co ja??? Ale dajesz cyca przed każdym karmieniem czy tylko jak widzisz że maluszek potrzebuje i szuka??? O 10 dałam małemu butle, zrobiłam 90ml ale wypił tylko 60 bo wczesniej dostał cyca i juz zaczął płakac przy butli wiec sie najadł jak juz nie chciał???
I równo dajesz co 3 godz butle czy jak wczesniej zawoła np po 2h to dajesz czy przetrzymujesz???????? I dodam że jak dostawał samą butle to ciężko miał zeby zasnąć a jak dostaje cyca i butle to z zasnieciem nie ma problemu Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2011-01-21 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
moja mala je i sie nie moze najesc, pokarm mam,ale ona cagle glodna :O
a jak nie cyc to wcina palcei tak smiesznie nimi mlaska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ten delicol podajecie do każdego posiłku? i ile kropli? bo ja podaję 6 a jest napisane żeby zwiększyć jeśli nie widać poprawy ale nie wiem jak szybko ma być widoczna poprawa?
#4936 |
Zadomowienie
|
Tak sie zastanawiam co z tym nalotem na jezyczku u mojego urwisa...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
De, a ja właśnie zapomniałam Wam napisac, że widziałam przedwczoraj, jak matka weszła do piekarni (wprawdzie z dużym oknem na chodnik i jak się odwróciła od lady, to mogła widzieć, no ale i tak...) i zostawiła na chodniku na zewnątrz wózek z dzieckiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ponawiam pytanie - co można bez recepty na lekkie przeziębienie w ciąży. Czy coś z witaminą C można? Nie chce mi się na razie iść do lekarza, zresztą idzie weekend i najwcześniej w poniedziałek bym mogła, więc chciałabym w domu sama to zwalczyć... Moje dziecię dziś rano znowu w ciągu 2 godzin wołało cyca 3 razy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Patrycja, u nas jest nalot od samego początku prawie, dlatego na początku myślałam, że to od mleka (zresztą lekarka, która była u nas w drugim tygodniu nic nie powiedziała). Ale jak w zeszły wtorek byliśmy z nim u lekarza na ważenie i zaklejenie pępka plastrem, to inna lekarka powiedziała, że jej zdaniem pleśniawki i kazała kupić Aphtin i zakrapiać na języczek. Teraz jak byliśmy w ostatni wtorek na szczepieniu, to powiedziała, że jest lepiej i żeby jeszcze parę dni poużywać tego, a potem obserwować. Ale mój mały nie płacze przy jedzeniu, najwyraźniej nie przeszkadza mu to aż tak bardzo.
#4938 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]() mi sie dzis snilo zacmienie slonca i ze caly czas broilam z tztem..a na koniec przyprawilam mu rogi ![]() Wypilam wczoraj karmi i ogolnie mala rano sie porzadnie najadla,az sama sie zaczela odstawiac i odwracac glowke ze juz nie chce ![]() Anecka,z wstydliwych dolegliwosci to byly wlasnie problemy z dwojeczka-jak mi sie zachcialo to MUSIALAM blyskawicznie do lazienki,bo inaczej byloby zle,tak bardzo mialam oslabione miesnie mimo ze przed porodem cwiczylam ![]() ![]() De,kminek????hmmmm sprobuje go dodac do mojej herbatki na laktacje ![]() ![]() Kretencja,po takim czasie pojscie na calosc to zawsze jest chyba dosc nieprzyjemne doswiadczenie ![]() ![]() W ogole ja ostatnio to jeden wielki chodzacy kompleks ![]()
![]() |
#4939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Dragonfly
|
Kretencja,moze Prenalen?jest z naturalnych skladnikow,bralam jak w 5 miesiacu ciazy rozlozyla mnie kompletnie grypa...calkiem niezly w dzialaniu
#4941 |
Wtajemniczenie
|
kretencja ja jak byłam na wsi i musiałam wejść do takiego małego pobliskiego sklepu też małą zostawiłam na sekundkę przed sklepem, bo tam by mi się nawet wózek nie zmieścił a wchodziłam tylko po bułki... I często też np wystawiam wózek na podwórko (mieszkam w domku) stawiam nianię i ją tam zostawiam samą. a ja uczę się np albo sprzątam. z tym że ona na dworzu śpi twardo
![]() Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2011-01-21 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
zeby pozbyc sie plesniawek trzeba tez 'dezynfekowac' sutki chyba tym apthinem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Dragonfly
|
ja nie zostawiam dziecka przed sklepem,ale ze wzgledu na to,ze mieszkam w niebezpiecznej dzielnicy i rozne szumowiny sie tu kreca
![]() ![]() Kradna dzieci,naprawde nieraz slyszalam o takich przypadkch,takze w Gdyni ![]()
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
u nas porwali dziecko z takie'placu zabaw' co stoi w tesco miedzy sklepami - zjezdzlania, kulki etc. ogrodzone tylko takim plotkiem.. rodzice zostawili tam dziecko samo i poslzi na zakupy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Artystka, ja tez tak mialam z dwójeczką ale po samym porodzie.. MASAKRA ![]() ![]() ![]() ![]() Cwiczycie moze cos na brzuch? bo ja nie moge patrzec na ciastoline swoją ![]() ![]()
![]() |
#4946 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Oliwii było to reflux IV stopnia i niestety w wieku niespełna dwóch latek musiała mieć operację. Ale potem wszystko jej przeszło. Thomas nie miał z tym nigdy problemów. A u Pascalka wykryli to już jak byłam gdzieś w 23 tc, i potem pod koniec jeszcze raz to potwierdzili, a później jak miał 3 tygodnie to też. Ale on nie ma tak mocno jak Oliwia miała i jak na razie nie ma żadnych bakterii w moczu, ani infekcji. Cytat:
![]() Pleśniawka to są bąbelki na dziąsłach i wewnętrznej stronie policzków. Ból jest potworny i dziecko drze się w niebogłosy i nie chce jeść, ani nie bierze smoczka. Cytat:
![]() Ja mam zwykły kminek mielony i dodawałam go Pascalkowi do herbatki i sobie też. Cytat:
Ja mam kminek mielony. Jeśli będziesz dawać koper to musisz się liczyć z bączkami. Mój Pascal nie może pić kopru, bo boli go brzuch od tego a każdy bąk poprzedzony jest krzykiem. Cytat:
Książki się podstawia tylko jak dziecko intensywnie ulewa. Cytat:
Ja w ciąży mialam problem, bo właśnie czułam, że tam nie ma miejsca i mnie to bolało. Ale zaraz po urodzeniu Pascalka poczułam ulgę i róznicę, a przytulanki to sama przyjemność. Cytat:
![]() ![]() Ja po poprzednich dwóch porodach krwawiłam właśnie 2 tygodnie. Teraz aż 6 i byłam załamana. Ciesz się kobieto ![]() Jak to nie? ![]() Co ci w nim nie pasuje? Może ty myślisz o takim słodkim serku homogenizowanym, rzadkim? No to ja takiego robię sama. Właśnie do tego quarku dolewam odrobinkę mleka i dodaję troszkę słodzika/cukru, oraz odrobinkę aromatu waniliowego, albo jakiegoś innego i mieszam aż się wszystko ładnie połączy na jedną masę. Wychodzi dokładnie taki słodki serek homogenizowany. ![]() A mój Pascalcio tonie w mleku. Wczoraj dałam mu inne mleko, tak jak kazał pediatra. Zmieniałam mu na HA. I co? Tak strasznie chlustał, że szok. Nie nadążam go przebierać. Wczoraj wieczorem o 19.00 dałam mu to nie chciał tego pić, ale wypił 70ml, a zawsze wypija 110-120. Po czym przez godzinę chlustania zwrócił prawdopodobnie wszystko i był taki nerwowy, normalnie z głodu. Dałam mu o 20.00 a więc po godzinie jego stare mleko i wypił 120ml, a więc tamtego nic mu nie zostało w żołądku. Dziś rano do tego nowego mleka dosypałam 4 łyżeczki kleiku w nadziei, że takiego gęstego nie zwróci. No i ![]() A więc wracam znowu do AR. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zadomowienie
|
Co robić gdy dziecko nie chce leżeć na brzuszku i nie podnosi główki? Kiedyś podnosiła, nawet na ramionkach, potem odpuściłam i teraz leży jak kamień...są jakieś sposoby oprócz kładzenia sobie na klacie- też nie pomaga...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn które karmią Bebilonem Pepti jakie kupki robią po nim Wasze dzieci? Ja karmię Kacperka właśnie tym preparatem i robi po nim ciemno zielone kupki!!! Nie wiem czy mam się tym martwić
![]() Dziewczyny a jak fachowo sprawdza się czy dziecko ma skazę białkową, u mojego lekarka stwierdziła to po wysypce na buzi i bólach brzuszka, ale ja tak do końca nie jestem przekonana czy moj mały ma skazę, a nie chciałabym go okradać z normalnego mleczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() masakryczna noc za nami, mała zdecydowanie jest nocnym markiem. O 23.30 obudziła się na karmienie, a poszłyśmy spac o....7 rano ![]() ![]() ![]() Chciałam kupić własnie herbatkę z koprem, ale położna mi powiedziała, że od tej herbatki może jeszcze bardziej dziecko boleć brzuszek. I teraz już sama nie wiem. Artystka, Anecka, ja też miewałam problemy z zatrzymaniem "tego" zanim pobiegłam do wc. Masakra. Teraz jest lepiej, za to zaczęlam się obawiać, czy nie dopadnie mnie nietrzymanie moczu. Bo niestety zdarzyło mi się dziś w nocy,że mimowolnie coś spłynęło, to nie krew, bo patrzylam (noszę jeszcze podpaskę). Mam nadzieję, że to minie.
#4950 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, nie no nie jest mi mało
![]() ![]() Aliszcze, ja mam lekki problem z nietrzymaniem moczu a dziwne bo cwiczylam miesnie i po porodzie tez.. no ale coz ![]() Moja mała wlasnie cisnie demona ![]() ![]() Wlasnie zjadla to nie bede jej przewijac, poczekam z pol godzinki ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.