Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 11:06   #3541
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

moria44 - dziękuje za informację żebym nie stresowała się brakiem siary bo już był to kolejny problem dla mnie i dzięki za listę wyprawkową ściągnęłam ją od Ciebie

amarcia
- 22tc:?! maleńki śliczny brzuszek - TY zaczynałaś od 75?!!!!!! ja też i ja tak nie wyglądałam jak Ty!!!!!!!! chyba że masz 2m56cm wzrostu bo ja to tylko 166.

the_sania
polecam się na przyszłość z czarami na pełnię

daisy
- co do TZ i opłaty za rachunek ja bym chyba z siebie wyszła.

moria
- pięknie CI rośnie brzuszek

moria - ja jestem pełna podziwu dla CIebie wiesz? Twoja wiedza nt ciązy, dziecka, butelek.... orzechów do sprzątania do prania - masakra. może jak będę w domu, znajdę więcej czasu lub chęci na takie zdrowe chemikali i zaczne czytać o butelkach, wyprawkach itp. ale padam Ci do stóp za Twoją wiedzę i styl życia

Grazin
- zgadzam się że należy się dobrze i wartościowo odżywiać - ale ja np. pracując nie mam absolutnie szans lub nawet sił na robie czegoś "zdrowego" - nie mówie że przesiaduje w Macu czy Pizzy Hut, ale gotowanie zdrowo, na parze itp wymaga czasu na zakupy i na gotowanie - a ja po pracy padam na... buzie , więc staram się brać witaminy mające wszystko w sobie.

eweska
- wiem jak marzyłaś o dziewczynce niunia nie pisz że masz pecha... "pecha" mają osoby które nie mogę wcale zajść w ciążę - z czasem to kłucie Ci przejdzie...

daisy - aż mi łzy napłynęły do oczek jak napisałaś o swoich i TZta odczuciach po usg !!!!! kochana, bardzo się cieśzę - widzisz - to tylko czasu trzeba żeby zrozumiał i uświadomił sobie !!!! bardzo się cieszę!!! ja znam facetów którym się dzieczynki urodziły i świata poza nimi nie widzą - są masakrycznie w nich zakochane - nawet jeśli już np mają synów, czy nawet nie mają - to córcia jest córcią tatusia i koniec .
dziękuję za radość co do mojego serduszka .

moria - ja płacę chyba połowę mniej, choć nie wiem ile za glukozę bo to mnie dopiero teraz czeka

Dziewczonka
- masakra ta historia z Twoją siostrą - coś potwornego!

agus87
- urlop jest o pracy a nie od współtowarzyszek wizażowych potyczek

anula Ty lasko śliczna kiecka i brzusio - dobrze Ci TZ powiedział!!!

moria
- co do wózków to ja tez mam problem - jestem "nastawiona" na Xlandera - ale mnie się w ogóle ich kolorystyka nie podoba , o rany... Ty się zastanawiasz nad kocimi łabami, płytkami itp a mnie to do głowy nawte nie wpadło - nabawiam się kompleksów przez Ciebie.

spice
- no co TY?!!!! mnie mój lekarz nigdy nic nie powiedział, nie narzekał, że przez mój tłuszcz nic nie widać (a teraz ważę 81 czyli +5kg), ale to jakieś chore - pewnie jest to jakoś trudniej, i pewnie jest większe ... może nie zagrożenie ... ale problem jak kobieta jest "duża" czy "większa", ale żeby tak o tym pisać?! nawet nie zajrzałam na bloga bo bym ją zbluzgała.

8kg od poczatku i to dużo?! ręce mi czasem opadają - naprawdę.

moria - XA Rocky mi się podoba dla chłopaka - od razu mi się z chłopakiem skojarzył, a wiesz jak ludzie na ulicy - nie znają płci więc oceniają po kolorze wózka - ale wymyśliłam teorię .

spice - czyli kasa na marne ja też się zastanawiam kiedy mój się przerzuci z powrotem główką w dól.

spice
- ja też mam łożysko na przedniej ścianie i mi gin powiedział, że to najbezpieczniejsze ułożenie dla dziecka - chyba że coś przekręciałam

antropia
- piękny brzuszek i gdzie Ty jesteś "wielka"?! .

agnieszka
!!!

weredka wiatj .

kasia za wizyte!!!

anula - jestem przed remontem nie zaproponowałabyś sposób urządzenia łazienki o wymiarach 2x2 bo ja odchodze od zmysłów?!

v
anes - echo serca? ja też miałam robione i mam powtórzyć echo z dopplerem.... a co tam sie dzieje jeśli mogę wiedzieć?
i oczywiście trzymam wszystkie 4.

Grazin senkju dawaj porównamy - choć mamy inną budowę ciała to brzusio będzie inny - ja jestem z tych dużych więc dlatego brzuchol inaczej wygląda .

daisy
- wierz mi że na obcięciu premii się nie skończy
a drugi raz na echo dopiero pod koniec lutego - kardiolog chce żeby serducho było "bardziej obciążone", ale zakłada że i tak nic nie wyjdzie, więc narazie nie stresuje się tym.
dzięki Kochana za pamięć - a jak TZ? zaczyna się oswajać bardziej?.

co do wózka to czarny - nie wiedzę przeciwwskazań, ale już słyszę komentarze moich teściów ja jednak i tak pójdę w ajkiś kolor - podoba mi się ten beż i ten niebieski, ale ja mam mieć chłopaka, więc się nie beziemy zgadzać co do koloru . właśnie - od strony 107 .... właśnie 1,5h nadrabiam Was zamiast pracować nie zauważyłam wzmianki o imieniu dla małej?.

anula_81 - nie bij Kochana - byle do macierzyńskiego .

canela
witaj w gronie posiadaczek siusiaków .

the_sania
ale zgrabniocha jesteś - lece skasowac moją fotkę .
zazdroszczę (pozytwnie żeby nie było ) super ciała i zgrabnego brzuszka!!!

gusiagatko
dziękuje

dziewczyny!!! nadrobiłam Was od strony 107!!!!!!!!!!!!
sterta maili czeka w skrzynce, jeszcze prawie nic nie zrobiłam w pracy - a padam na ppyszczek, przez to wczorajsze siedzenie... chyba sobie strzele kawuche z ekspresu, a koleżankę z biura wysłałam z prośbą o sok pomidorowy

gdzie sie podziewa eweska? albo mam wrązenie że się dawno nie odzywała, albo tych postów było tyle, że takie mam wrażenie....

my idziemy dzisiaj do kina na och karol2, nie widziałam nawet 1 części, bo nie przepadamy za filmami polskimi, idziemy bardziej posiedzieć ze znajomymi, bo mamy większą grupkę do tego kina
i ja jedna w ciąży.... a tam same "małolaty" - jak dla mnie któa za kilka miesięcy kończy 31 lat

no nic.

ide po kawę.

miłego dnia.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:09   #3542
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Witajcie Perełki

U nas wczoraj była mała imprezka i tato wyciągnął whiskacza i każdy sobie tam coś wypił - po czym o 23 telefon do domu i wzywają tatę do pracy No i kto pojedzie?? To z TŻtem wstaliśmy zawiozłam go do pracy i jeszcze godzine musieliśmy czekać na niego była przygoda....

Potem jeszcze chyba z godzine gadaliśmy w łóżku i koło 2 poszliśmy spać

Co do wagi to jak sie mnie ktoś pyta to ja każe zgadywać.... I każdy mówi, 70kg 74kg nawet ktoś powiedział 68kg haha. A ja już przed szanownym 90kilo jestem nigdy nie wyglądałam na to ile waże - TŻ zawsze mówił "Alu bo Ty masz wnętrze bogate, dlatego tyle ważysz" ha ha bardzo śmieszne

Moria obydwa wózki są ładne - o XLanderach mówie. Także na jaki byś sie nie zdecydowała to bedzie fajnie Igunia wyglądać My jednak bierzemy ten zielony JUNGLE

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:11   #3543
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Dziewuszki! Ja juz na pelnych obrotach, dobrze ze wczoraj kupilam te majtasy podtrzymujace krzyz, bo widze ze sporo daja i jestem w stanie na odkurzaczu polatac

the_sania masz zaje.....brzuszek, a ta fotka wymiata
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1295601077
musze pokazac mezowi, zeby mi taka sama z bliska zrobil

moniqc brzusio rosnie slicznie

agnieszka_pe25 super, ze u lekarza wszystko ok, bo to najwazniejsze, my wybralismy pokoik dla synka, w koncu zdecydowalismy sie na to lozko rozwojowe, od lozeczka do normalnego loznka z biurkiem itd.

bzyczka wczoraj byl u mnie rowno koniec 24tego tygodnia czy dzis 24+1 znaczy ze zaczelam 25ty tydzien ja chyba nigdy nie zakumam jak sie liczy te tygodnie, ostatnia @ mialam 5 sierpnia, moj maz jak wczoraj policzyl to wyszlo mu 21 tydzien! wscieklam sie, bo to oznacza kilogramy wiecej
Stary 2011-01-21, 11:13   #3544
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

MoniaK ja znów sie nie moge z Toba nie zgodzić masz racje !!
I wcale nie chce być pasożytem żerującym na tesciach !! Nie chce od nich nic, ale tez uwazam że nie fair, jesli juz ciagle mamy wszystkei rachunki w 100% tylko my płacić....
Spoko, ja sie nie obrazam i cenię Cie za szczerość !!!!!!!!!! i dziekuje za opinię

moniqac małz juz na drugi dzień mial lepszy humor a wczoraj juz w ogole pełnia szczescia.
Wieczorem pochylił sie nade mną i powiedział ze przyszedł dac buzi Gabrysi na dobranoc Mysle, ze z dnia na dzień bedzie coraz lepiej (choc juz jest mega postęp) no a gdy krusynka sie urodzi to juz w ogole
Z serduszkiem inaczej być nie mogło, jak tylko ok !!!!! Wiedziałam

andziot ja siebie tak nazywam, nie dzidzię Dzidzia jest malusia bo wazy raptem 318g a jej mamusia 200x wiecej hihi (o ile dobrze licze
Zdjecie jak cos potem wkleje, jestem teraz w robocie

witamy dziubku w krk tez niefajnie za oknem szaro buro i ponuro.
wazne, ze dzis piąąąątek !!!!!!!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:14   #3545
moniqac
Zadomowienie

andziot

princi

daisy
- bosko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz to się od niego jużnie odczepisz - będzie za brzucholkiem latał .

Stary 2011-01-21, 11:18   #3546
MoniaK
Zakorzenienie

Princi, wiek ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki Masz teraz skończony 24 tydzień i idzie Ci 25

Daisy, to dobrze że się nie obraziłaś Jak dla mnie to na chłopski rozum utrzymanie domu kosztuje o wiele więcej niż bloki i po prostu dla mnie to logiczne, że kto ma większe dochody w rodzinie ten dokłada się więcej do rachunków. Wiesz, teście też by pewnie chcieli jakieś tam przyjemności mieć i może po opłaceniu wszystkiego mało co im zostaje. Mieszkacie razem i niestety takie jest życie, że jakoś ten dom utrzymać trzeba.

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-01-21 o 11:22
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:19   #3547
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

the_sania wow jakie mieszkanko ma twój dzidziol śliczności.

Wracając do tematu becikowegp tokiedyś załatwiało się je w MOPR,nie wiem jak teraz jest.
Co do kart ciąży to moje zostały w szpitalu po porodach,nie oddają zostają w karcie pacjenta.
No a swoją drogą 1000zł się przyda bardzooo dla mamusiek

znalazłam coś na ten temat
http://pomoc-spoleczna.wieszjak.pl/z...iadczenie.html

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-01-21 o 11:22
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:19   #3548
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witajcie Perełki

U nas wczoraj była mała imprezka i tato wyciągnął whiskacza i każdy sobie tam coś wypił - po czym o 23 telefon do domu i wzywają tatę do pracy No i kto pojedzie?? To z TŻtem wstaliśmy zawiozłam go do pracy i jeszcze godzine musieliśmy czekać na niego była przygoda....

Potem jeszcze chyba z godzine gadaliśmy w łóżku i koło 2 poszliśmy spać

Co do wagi to jak sie mnie ktoś pyta to ja każe zgadywać.... I każdy mówi, 70kg 74kg nawet ktoś powiedział 68kg haha. A ja już przed szanownym 90kilo jestem nigdy nie wyglądałam na to ile waże - TŻ zawsze mówił "Alu bo Ty masz wnętrze bogate, dlatego tyle ważysz" ha ha bardzo śmieszne

Moria obydwa wózki są ładne - o XLanderach mówie. Także na jaki byś sie nie zdecydowała to bedzie fajnie Igunia wyglądać My jednak bierzemy ten zielony JUNGLE
ojej jaki małz kochany - bogate wnętrze !!!!!!!!!!!! cuuudnie
a przygoda niezła .... tata po % do pracy? Nieźle dobrze ze to w godzinach pracy nie było
wazne, ze nie wygladasz na tyle, gorzej gdybys wazyła 80 a wygladała na 90 !! to , ze w druga stronę, to tylko zaszczyyt !

Monia, taką mam nadzieję, ze bedzie za brzucholem latał !! Wczoraj sie gapiłam na niego czy rusza się i faluje ale narazie nic Jak zobaczę naocznie jego ruchy to dopiero bedzie fun !

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-21, 11:22   #3549
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

kiedy byłam na ostatnim usg i położny badał serduszko to okazało się że jest tylko 60w porywach do 80 uderzen na minute a norma to 160 i powiedział że są jakieś szmery zapisał mnie na echo kardiografię serca płodu która wizualnie nie różni się niczym od usg tak samo przebiega badanie tylko że skupia się na serduszku... niestety nie jest refundowane z NFZ więc musiałam iść prywatnie no i dowiedziałam się że będę miała chłopca no i że moja gin oceni badania ale na jego oko jest wszystko ok a to zwolnienie bicia serca było chwilowe... jednak szmery na sercu są wyczuwalne i musi się tym zająć moja gin
ja jestem jednak dobrej myśli i nie martwię się na zapas...

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:24   #3550
principessina
Zakorzenienie

MoniaK czyli ja dobrze licze te moje tygodnie

ddaaiissyy jesli moge sie wtracic i Cie pocieszyc to moj maz utrzymuje swoich rodzicow, juz sie nic nie odzywam, bo naprawde czekalaby mnie peruka, a sami splacamy kredyt za mieszkanie, teraz dzidzius a od nikogo nic nie mamy, nic poprostu takie zycie, trzeba to "przegryzc"

moniqac ja tez nie mam siary, a kiedy ona powinna sie pojawic?

vanes wszystko bedzie w porzadku, napewno to chwilowe, dobrze chociaz ze nie jestes takim nerwusem jak ja

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-01-21 o 11:26
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:27   #3551
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a ja poczułam siarę jakieś 2 tygodnie temu
siedzę sobie w domu bez stanika w samej koszulce przyszedł mój kochany kuzynek rozmawiam z nim i piję sok i nagle myślałam że się polałam bo czuję ze mam mokrą koszulkę idę do łazienki a tam... dla mnie to było zmartwienie bo myślałam że za wcześnie ale poczytałam i dowiedziałam się że nie jest to nic dziwnego uff no i dobrze

oj co do nerwusa to mnie chyba nikt nie przebije a teraz kiedy jestem w ciazy jest jeszcze gorzej bo kiedy mi się coś nie podoba to nie potrafię powstrzymać łez

Stary 2011-01-21, 11:31   #3552
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

principessina o kurcze... czyli nie ja jedna tak mam "kolorowo" to juz nie narzekam.. dzieki za słowa otuchy

vanes nie martw sie, dobrze ze podchodzisz do tego spokojnie bo i tak nie ma o co robić problemu. Jak sama napisałaś to tylko chwilowe, wiec wszystko bedzie na pewno dobrze !! dla spokoju idz do swojej gin.

no i gratuluję siusiaczka hihi !!!!!!!!!!!!!

co to za siara ?????????
ja tez jestem mega płaczek ! ale to zawsze tak miałam wrrr

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-21, 11:32   #3553
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
"

moniqac ja tez nie mam siary, a kiedy ona powinna sie pojawic?
Chyba nie ma reguły u każdej z nas pewnie bedzie pojawiać się w innym terminie,u mnie pojawiła się siara coś około tygodnia temu.

Ja mam taką stronkę i dzięki niej wiem ,który to tydzień dokładnie
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html
my dziś kończymy 20 tc.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:33   #3554
moniqac
Zadomowienie

Aliczka - no super wybrnął TZ z sytuacji

daisy - ja też wyczekuję aż będzie się ruszał "naocznie" ale to za wcześnie - z resztą naocznie to zauważę po porodzie bo jaj mam warstwę tłuszczyku całkiem całkiem i obawiam się że nie będzie widać - czy Ty mi odpowiedziałaś w sprawie imienia? oślepłam? czy Ty oślepłaś? .

vanes
- oooo.... pierwszy raz o czymś takim słysze - a więć zaciskam i oczywiście że wszystko bezie dobrze - najważniejsze że Ty jestes spokojna!

principessina - właśnie ok. 5 miesiąca , ale nasza skarbinca wiedzy moria napisała, że wcale nie musi się pojawiać i wcale nie oznacza to, że się nie będzie mogło karmić.

daisy
- siara to wydzielina z piersi.... może, ale nie musi wystąpić.

napije się ktoś ze mną?. .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG00211-20110121-1121.jpg (16,1 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-21 o 11:34
Stary 2011-01-21, 11:34   #3555
andziot
Zakorzenienie

canela witaj i napisz cos o sobie

moniqac powiem ci tak, ja w pierwszej ciąży miałam siarę już jakoś w nastym tygodniu, a teraz jestem w 26 i jeszcze nic mi nie leci, więc spokojnie, to wcale nie reguła, częściowo też zależy od budowy sutka, kanalików itp, ale to nie znaczy ze mleka miec nie bedziesz

principessina tak zaczęłaś 25 tc

ddaaiissyy a w ogóle to teściowie podziękowali Wam za zapłacenie tego rachunku ???

Zosia zasnęła,
mam chwile zeby sie zdrzemnąć
ale jakos mi sie nie chce

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:36   #3556
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ojej jaki małz kochany - bogate wnętrze !!!!!!!!!!!! cuuudnie
a przygoda niezła .... tata po % do pracy? Nieźle dobrze ze to w godzinach pracy nie było
wazne, ze nie wygladasz na tyle, gorzej gdybys wazyła 80 a wygladała na 90 !! to , ze w druga stronę, to tylko zaszczyyt !
Haha TŻ daje czasem strzały niezłe

Tak, tato pod wpływem pojechał do pracy haha. Ja w spodniach od piżamy i jakiejś wielkiej czapie na głowie a TŻ tyle co wykąpany sciągnął na miejscu czapke i każdy włos miał w inną stronę Wyglądaliśmy wszyscy jak rodzina Adamsów haha

A właśnie co do siary.... Ja chyba jeszcze nic takiego nie miałam ale jak chodze w czarnym staniku to pod koniec dnia są na nim takie białe jak by zaschnięte ślady bliżej nieokreślonej wydzieliny więc pytam czy któraś z Was tak ma??????

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:36   #3557
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

kasia1361 ja tez dziś 20 tc ! idziemy łeb w łeb hihi
tzn wedle tej strony co podałas jutro juz bedzie 21 tydzien..

moniqac a co oferujesz do picia ? :P ja przyznaje sie że karmi nie raz sobie łykam

EDIT: a widze kawa ja juz jedna dzis piłam ale chyba wciagne druga :P

aha, no to ja siary nie mam - przynajmniej poki co

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-21 o 11:39
Stary 2011-01-21, 11:36   #3558
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Aliczka

vanes - oooo.... pierwszy raz o czymś takim słysze - a więć zaciskam i oczywiście że wszystko bezie dobrze - najważniejsze że Ty jestes spokojna!

.
no cóż tylko spokój nas może uratować jestem dobrej myśli zaraz się zbieram może kupię coś dziś ładnego dla mojej dzidzi - moje pierwsze zakupy

Stary 2011-01-21, 11:36   #3559
moniqac
Zadomowienie

kasia - fajna ta stronka.

Stary 2011-01-21, 11:36   #3560
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Kochane!

Zostawiam Wam fotkę brzucha , a lecę nadrabiać.
Jestem dzisiaj w pracy, ale wczoraj.... wyszłam o 21.15 - dziewczyny miałam taką awarię w biurze, że o mało nie zwolniłam swojego pracownika który spieprz** sprawe dla prezesa i wczoraj ją naprawiając siedziałam do 21.... masakra. Nienawidzę być kierownikiem - chętnie się zamienię

Więc powiedziałam, że dzisiaj praca na bok - ja nadrabiam wizaż .

Zostawiam fotkę i lecę .... od strony 107 .
Cudny brzuszek..Patrząc na twój jak bym widziała swój..Po niedzieli wstawie zdjęcie mojego brzuchacza,bo teraz mam bałagan-przeprowadzka
Stary 2011-01-21, 11:38   #3561
bzyczka1
Zakorzenienie

Principessina no ja nie wiem jak Twój tż to policzył ja miałam ostatnią miesiączkę 10 sierpnia a teraz jestem w 24 tygodniu

Mój tż całe szczęście nie czuje potrzeby i obowiązku pomocy matce. Jeszcze przed ślubem jak byliśmy narzeczeństwem jak jeździliśmy to dawał jej jakieś pieniążki ale to zazwyczaj było 50zł. Teraz jak jeździmy to nie dajemy jej kasy no ale robimy zakupy takie ogólne jedzeniowe. Ale teraz i to rzadziej. Kupujemy jakieś ciasto czy ciastka do kawy, mleko bo moja teściowa nie pije i takie tam...owoce i napoje. Moim rodzicom tez nie pomagamy ale to dlatego że moi rodzice nie wzięli by od nas niczego. Tzn jak upiekę ciasto to zawsze oddaję połowę rodzicom bo my całej blaszki nie zjemy, bo u nas to głównie ja zjadam słodkości, tż nie przepada. Wczoraj oddałam mamie garnek zupy grochówki, bo my jedliśmy ją już drugi dzień a jeszcze sporo było, a nie mam w zwyczaju jeść tego samego trzy dni, boję się że to się zepsuło
Za to moi rodzice bardzo nam pomagają i nie chodzi o pieniążki, ale np teraz moja mama co rusz kupuje coś dla maleństwa, wcześniej dla nas. A teściowa nic, zero zainteresowania jakiegokolwiek. Bardziej jest zainteresowana siostra tż, chociaż wiem że jest jej ciężko bo sami dzieci mieć nie mogą a nie stać ich na sztuczne zapłodnienie.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:41   #3562
listopadowa80
Zakorzenienie

Kurcze, jakoś nie mogę znaleźć tego wózka Wydawało mi się, że w bobowózkach widziałam, ale szukam i nic. Może jak wrócę do domu to sprawdzę w historii i wkleję link
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:42   #3563
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

reasumujac, nie ma to jak nasze własne mamunie !!!!!!!!!!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-21, 11:43   #3564
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
napije się ktoś ze mną?. .

Ja bardzo chętnie
Cały czas źle sypiam
Stary 2011-01-21, 11:43   #3565
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Haha TŻ daje czasem strzały niezłe

Tak, tato pod wpływem pojechał do pracy haha. Ja w spodniach od piżamy i jakiejś wielkiej czapie na głowie a TŻ tyle co wykąpany sciągnął na miejscu czapke i każdy włos miał w inną stronę Wyglądaliśmy wszyscy jak rodzina Adamsów haha

A właśnie co do siary.... Ja chyba jeszcze nic takiego nie miałam ale jak chodze w czarnym staniku to pod koniec dnia są na nim takie białe jak by zaschnięte ślady bliżej nieokreślonej wydzieliny więc pytam czy któraś z Was tak ma??????
ja tak mam to chyab siara. czy to ma leciec ciurkiem?
ja mowilam o tym ginekologowi i mowil ze to siara i jak najbardziej jest to prawidłowe czasem jak scisne sutka (choc nie powinnam) to leci taka woda albo zołta kropla.ale nie jest tego tyle zebym wygladała na oblaną mlekiem ale a staniku są slady
Stary 2011-01-21, 11:43   #3566
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziewczyny co sądzicie o tych bodziakach http://allegro.pl/george-body-7szt-n...411068313.html

Stary 2011-01-21, 11:45   #3567
zosiaaa
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Dzieki za słowa otuchy co do tego pęcherza, wczoraj się troche tym zestresowałam, ale dzisiaj mi juz przeszło. Przeraziły mnie te leki bo dostałam furagin, urosept i jeszcze globulki dowcipne.

Co do tych kg to ja wychodze z założenia że nie ważne ile się przytyję w ciąży, tylko ważne ile się zrzuci po, ja znam trzy dziewczyny które przytyły od 25-27kg a w ciągu pół roku zrzuciły wszystko, ba nawet jedna zrzuciła więcej, a mam kuzynkę która przytyła tylko 12kg, jej córa ma już 2,5 roku i do tej pory ma nadprogramowe kg. Tak więc nie ma żadnej zasady i nie ma co się stresować na przyszłość, będą jeszcze z nas laski

Uciekam zrobic jakiś obiadek, wpadne póżniej

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 11:45   #3568
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
reasumujac, nie ma to jak nasze własne mamunie !!!!!!!!!!
Ja na szczęście mam fantastyczną teściową
Taka teściowa to skarb
Stary 2011-01-21, 11:49   #3569
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
witamy

moje kochane lecę na śniadanie i ogarnąć się, jeszcze Was ponadrabiam, a póki co wkleję zdjęcie brzuszka z wczoraj.

23 tydzień dokładnie 22t4d
Kolejny piekny brzuszek
Stary 2011-01-21, 11:49   #3570
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie o tych bodziakach http://allegro.pl/george-body-7szt-n...411068313.html
fajne

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości