|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Cytat:
![]() A o tym to już oddzielne dzieje, jest taki wątek "sposoby na przyspieszenie porostu włosów [...]" czy jakoś tak. W każdym razie z olei polecam olej rycynowy
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2452266 4]Ciekawy skład. Wykończę olej kokosowy i poeksperymentuję z innymi, bo po tym wątku bardzo mnie to korci ![]() [/QUOTE] wg producenta jedyny ( ) dostepny olej z natural ratio of Omega 3 Alpha linolenis and Omega 6 lilolenic and Omega 9 oleic acids.wg instrukcji stosowac 1 x tygodniowo
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz włoski te są naturalne ale one na pewno są chemicznie zabezpieczone itd no i po myciu są troszkę suche i trzeba wyprostować więc gdybym je naolejowała i miała dokładnie myc szamponem to i tak byłyby suche dlatego wolę je przesmarować czasem jedwabiem by je wygładzić gdybym myła je częściej może bym pomyślała nad olejowaniem ale ciężko jest je myć normalnie trzeba być delikatnym a co dopiero po oleju może kiedyś spróbuję ... Aniu jak chcesz na Pw dam Ci link do mojej fotki z doczepionymi skręconymi ale pewnie już widziałaś
|
|
#544 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
ja wczoraj naolejowiłam (?) clipy, umyłam szamponem, poleżały troche w odzywce, odsączyłam w ręcznik i wyciągłam na ceramiczną szczotkę, na koniec przeprostowałam remingtonem na 150 st. i wygladaja dzis jak nowe. Nawet sie zdziwiłam jak mi to szybko poszlo (niecała godzina ze wszystkim), chociaz z tym wyciaganiem na szczotkę musialam zastosować ulepszenie, bo rak by mi brakło:P Co ile czasu myjecie takie włosy? chyba nie za czesto co? ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
co to za wynalazek?
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jak beda dluzsze bede myc do drugi, trzeci dzien) z tym ze suszenie uskuteczniam dyfuzorem wiec jest bezbolesne, glowa dol, szuszarka na on i po 20 minutach gotowe (susze ledwo cieplawym powietrzem dlatego tak dlugo), no ale staram sie teraz olejowac 2-3 tygodniowo zeby meza nie straszyc moim nalogiem olejowym
|
|
#546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tatty, agison, Rybiorek, trihomonas, anka.d Dziękuję dziewczyny za przemiłe przywitanie i przygarnięcie
Cytat:
). Choć ja sama nie wojuję z nożyczkami, bo wiem, że to mogłoby się źle skończyć ![]() A włoski widziałam, chyba nie muszę pisać, że są świetne? Ja niestety mam na tyle wrażliwy skalp, że nie mogę sobie pozwolić na wcieranie w niego olejku, bo niestety wypada mi wtedy ogromna ilość włosów. I mam nadzieję, że udzieli mi się od Ciebie / od Was nawyk systematyczności ![]() Cytat:
Obserwowałam tak po cichaczu ten wątek już od dłuższego czasu, ale postanowiłam się wreszcie ujawnić. No właśnie jesteście dla mnie motywacją Cytat:
A o tych wszystkich olejach dowiedziałam się właśnie z Waszego wątku i dzięki Wam miałam okazję wypróbować ![]() Cytat:
|
|
|
#547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Właśnie zaczynają mi się ferie. Pewnie spędzę je z warkoczami i kokami, bo będę przyzwyczajać skórę do rzadszego mycia głowy. Tym samym olejować też będę nie codziennie, a co dwa dni.. zobaczę jak wyjdzie. W każdym razie może byłaby to ulga dla włosów i dla portfela
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja clipy suszę i myję ściągnięte więc wymyśliłam sobie że clipy przyczepie do ręcznika, ręcznik przytrzasne z jednej strony 2l szamponem z drugiej strony nogą no i tak ręce mam wolne i wyciągałam na szczotkę szybko mi to poszło szybciej niz suszarka samą. dzisiaj włoski pachną amlą
|
|
#549 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczyny!
Przeczytałam, że do masek i odżywek do włosów można dodać kilka kropli olejków eterycznych, np. rozmarynowy. Czy jeszcze jakieś olejki można w ten sposób wykorzystać? Stosuje któraś z Was taką metodę? Z góry uprzedzam, że przewertowałam pobieżnie różne wątki i znalazłam jedynie informację o dodaniu kropelki olejku rozmarynowego. |
|
|
|
#550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja swoje noszę rzadko tylko od wielkiego dzwonu więc i myje rzadko ![]() szkoda mi na co dzień obciążać swoje włosy i niszczyć clipy
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(myslalam ze to bylo ze i swoje i te clipy tak urzadzilas
|
|
#552 |
|
Konto usunięte
|
O, wizaż nie chce mi cytować
![]() aanka86 - metoda z stosowaniem olejków eterycznych do masek jest dla mnie dosyć nowa, ale już słyszałam o olejku rozmarynowym. Słyszałam także, że żołnierze armii pruskiej stosowali olejek z bergamotki w strachu przed łysieniem i przerzedzaniem warkocza. Poczytam dokładniej o bergamotce
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
nie pamiętam na którym wątku jakaś dziewczyna pisała ze miesza oliwe z oliwek z miodem i właśnie olejkiem eterycznym rozmarynowym i wciera w główkę
od jakiegoś czasu właśnie planuje taka maseczkę a dzisiaj byłam w Piotrze i pawle poszukać kokosowego ale niestety... ( ale kupiłam lniany mam nadzieje że będzie dobry
|
|
|
|
#554 |
|
Konto usunięte
|
Lniany dosyć drogi, ja bym stosowała wewnętrznie.
Był taki okres, że wcinałam sałatki z olejem lnianym, w ostateczności łykałam łyżkę samego oleju ![]() A to wszystko ze względu na to, że ten olej jest bardzo bogaty w kwasy omega-3. Może na wiosnę czy lato powrócę do tego, jak będą świeże warzywa, bo włosy i paznokcie miałam naprawdę w lepszej kondycji. |
|
|
|
#555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja stosuje olejek tymiankowy, rozmarynowy, lawendowy i z drzewka herbacianego + olej rycynowy |
|
|
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za link
|
|
|
|
#557 |
|
Konto usunięte
|
tatty przeczytałam co nieco o tym na wątku o składzie kosmetyków do włosów, ale w sumie niewiele tego było. Ktoś pisał, żeby właśnie wzbogacać odżywkę kropelką olejków eterycznych, np rozmarynowym.
A swoją drogą ciekawe czy ta bergamotka pomagała tym żołnierzom marry62344 a wiesz może jak długo trzeba trzymać tą maseczkę na głowie? Może też spróbuję O miodzie też słyszałam i dodaję zawsze troszeczkę do masek.
|
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno śliwkowy pięknie pachnie.Cytat:
A tak w ogóle, jeśli chodzi o porost włosów to ja polecam zwykłego kokosa albo Vatikę To jedyne, poza tonikiem Garnier Neril, co mi choć trochę pomogło.
|
||
|
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam sie zbytnio na szamponach nie znam...Tak przy okazji kupilam-kupujac tluszcz kokosowy Na razie uzylam pierwszy raz i jestem zadowolona i nawet nie przypuszczalam,ze delikatny zapach lawendy mi sie spodoba |
|
|
|
|
#560 |
|
Konto usunięte
|
No gorzej jak ma SLS a nie SLES.
Do listy zakupów dołączam olejek rozmarynowy. Już za dużo naczytałam się o nim na LHC i na wizażu, żeby się nie skusić ![]() Mam pytanie laika - to są takie zwykłe olejki, jakie często można znaleźć w sklepach obok świec, czy to mają być jakieś specjalne? |
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Ankaa86- wiesz co nie mam pojęcia...nawet nie pamiętam gdzie o tym czytałam... ale w tym wątku co Cynthia89 podała to że mieszanke oliwy z oliwek z rozmarynową na całą noc można zostawić... a ja w niedziele może wybiorę sie do sklepu i zakupie olejek rozmarynowy i lawendowy
a może i jakiś inny pieknie pachnący żeby też w ciałko wetrzeć
|
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2452795 3]No gorzej jak ma SLS a nie SLES.
Do listy zakupów dołączam olejek rozmarynowy. Już za dużo naczytałam się o nim na LHC i na wizażu, żeby się nie skusić ![]() Mam pytanie laika - to są takie zwykłe olejki, jakie często można znaleźć w sklepach obok świec, czy to mają być jakieś specjalne?[/QUOTE] Na 8 miejscu to chyba nie tak zle Moje wlosy i skóra glowy toleruja chyba kazdy szampon-nigdy nie mialam zadnych problemów,nie mniej jednak ciesze sie,ze kupilam sobie inny szampon niz zwykle |
|
|
|
#563 |
|
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2452795 3]No gorzej jak ma SLS a nie SLES.
Do listy zakupów dołączam olejek rozmarynowy. Już za dużo naczytałam się o nim na LHC i na wizażu, żeby się nie skusić ![]() Mam pytanie laika - to są takie zwykłe olejki, jakie często można znaleźć w sklepach obok świec, czy to mają być jakieś specjalne?[/QUOTE] To mają być olejki eteryczne 100% naturalne. Nie jestem pewna, ale chyba można je kupić w aptekach
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie zakupiłaś te szampony?
![]() bardzo ciekaweiw wyglądają, bo lubie takie naturalne ![]() els daleko w składzie, czyli nieźle sie zanosi ![]() a czy stosowanie tranu daje tez efekt jak po stosowaniu wewnetrznym olei? mozna to wogóle porównywac? bo od paru miesięcy biore tran
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-01-21 o 18:56 |
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#566 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2452859 3]Właśnie dlatego pytam, bo nie wiem, czy te w sklepach są w 100% naturalne, czy też może chemia z dodatkiem olei eterycznych co to by ładnie pachniało
![]() O, a moje sklepy ze zdrową żywnością oferują tylko żywność! [/QUOTE]Oj a u mnie wszystko: ziola,zywnosc,kosmetyki itd.
|
|
|
|
#568 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio zaczęłam na dozie zioła zamawiać, bo za dużo płaciłam na nie miesięcznie. Zielarskie sklepy chętnie bym wspierała, ale zbyt wysoką marże u mnie naliczają
![]() A taki zielarski przy dworcu pks bije wszelkie rekordy: za 50g ziela skrzypu polnego zapłaciłam 3,29zł, podczas gdy w innych zielarskich paczka kosztuje ok. 2zł, a na dozie 1,62zł ![]() Wracając do olei - mieszała któraś z Was olejki eteryczne z olejem kokosowym? Akurat kokos mam pod ręką, ale ten typ jest dosyć stały, a nie chcę go podgrzewać, aby nie stracił swoich właściwości. Macie jakieś sposoby na to? |
|
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2452795 3]Do listy zakupów dołączam olejek rozmarynowy. Już za dużo naczytałam się o nim na LHC i na wizażu, żeby się nie skusić
![]() Mam pytanie laika - to są takie zwykłe olejki, jakie często można znaleźć w sklepach obok świec, czy to mają być jakieś specjalne?[/QUOTE] Tak, to te. Ja zamawialam przez doz, bo w aptekach teoretycznie sa lepiej przechowywane. |
|
|
|
#570 |
|
Konto usunięte
|
Teoretycznie.
Moje ostatnie zamówienie z dozu leżało do mojego przyjścia pod drzwiami w korytarzu, torebka była nieco nadszarpnięta - wolę nie myśleć, ile razy mój pakunek przesuwano tymi drzwiami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

może kiedyś spróbuję ... Aniu jak chcesz na Pw dam Ci link do mojej fotki z doczepionymi skręconymi
Umylam 2x moim nowym nieznanym mi szamponem bez sls i sylikonów za to z mnóstwem extratów 

( ale kupiłam lniany mam nadzieje że będzie dobry