|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
a dzięki za info dot. spirali ![]() Cytat:
i tak - usunąć dane możesz tylko przed usunięciem konta - plus potwierdzenie z maila przypisanego do konta więc u męża już nie przejdzie - ja też bym nie usunęła danych gdybym nie poczytała, chyba nie wiele osób czyta te wszystkie "dziwne umowy" i myślą że samo usunięcie załatwi sprawę a jednak.... "cfaniaki"
|
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
Cytat:
Mąż mi mówi, ze mam się nie spinać i jak się będę dobrze czuła, to pojedziemy, a jak nie to on ma to gdzieś i na siłę mnie ciągnąć nie będzie tylko dlatego, że matka znowu coś ustaliła nie pytając nikogo o zdanie. Generalnie, to ona należy do osób bardzo zimnych i oschłych. Dla niej fakt, że jestem w ciąży nie wiąże się z tym, że ona będzie mieć wnuka. Teść, babcia czy szwagierka zawsze zapytają nie tylko jak ja się czuję, ale też jak maleństwo, czy się rusza itp, no takie normalne pytania kierowane do kobiet w ciąży. A teściowa ogranicza się do "jak się czujesz", o dziecku nie wspomniała ani razu, nie obchodzi jej to jak ono się rozwija i w ogóle. Raz jej się tylko łyso zrobiło, jak będąc u nich rozmawiałam z moją mamą przez telefon (bo akurat wcześniej kupowałam jakieś ciuszki dla malucha) i moja mama powiedziała, że jeszcze mi kupi to czy tamto, a ja jej odpowiedziałam, że ma nic nie kupować, bo już dosyć nakupiła tych ciuszków i innych rzeczy. Tylko co to da ![]() Dobra, wyplułam swoje żale, teraz już będzie miło
|
||
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() więc faktycznie założyli jej już po
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
No moja siostra urodziła przed 18
Są niby spiralki dla kobiet które jeszcze nie rodziły ale się ich nie zaleca.
|
|
#4445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mnie teraz zaskoczyłaś... "cfaniaki" to mało powiedziane...rozbój w biały dzień (to mi bardziej pasuje )No nic, w takim razie zrobię zgodnie z Twoimi wskazówkami, a męża tylko uświadomię. Cytat:
Cytat:
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Nie...to pewnie ja tak niejasno napisałam
ale to wszystko przez ciąże...czasami muszę się 5 razy zastanowić zanim coś napiszę, a jak już napiszę to się zastanawiam czy ktoś to zrozumie albo piszę coś, mam myśl, aż nagle czarna dziura i nie wiem co miałam dalej pisać
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ty napisałaś dobrze, to ja miałam problem ze zrozumieniem. ![]() Ale faktycznie, ta ciąża to jest niesamowita, jeśli nawet na pamięć, jak i sposób wyrażania myśli wpływa. Strach się bać
|
|
#4448 | ||
|
Zakorzenienie
|
z polecenia
to dobry kolega mojego kuzyna apropo tego ,,przejścia na ty" to chyba normalne że skoro dzwoniłam do niego pierwszy raz i wiedziałam, że chłopak jest młodszy ode mnie i mój kuzyn go uprzedzał, ze ja zadzwonię to nie bedę zaczynać rozmowy ,,dzień dobry panu" z księżyca się urwał i tyle ![]() Cytat:
wczoraj miał poprawić tę podłogę i dzisiaj fugować, pojechałąm wieczorem do mieszkania a on tylko oderwał te płytki. Dzisiaj jeszcze nie byłam, mam nadzieję, że jest ok trzymajcie kciuki Cytat:
![]() Apropo spirali to mnie sam fakt posiadania w sobie plastiku obrzydza nawet jak miałam wenflon w szpitalu to chodziłam taka ,,najeżona- przewrażliwiona" - tak to moge okreslić a tyle co się naczytałam o stanach zapalnych, bólach (bo prawda jest taka, że dlatego też nie dochodzi do zapłodnienia bo w macicy jest cały czas stan zapalny) to wiem że nigdy sobie spirali nie wsadzę |
||
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spiralki , wkładki już kiedyś poruszałam ten tamat nie wiem czy pamiętacie i wszystkie mi odradzałyście a teraz no proszę im więcej mam tym większe zainteresowanie , jak ten świat się zmienia od punktu siedzenia hehehe byłam dzisiaj z Dominikiem na spacerku tylko za nim wyszłam musiała najpierw rozłożyć wózek dziadek mojego kolegi trzymał mi dziecko a ja zaczełam rozkładać a tu siup coś mi wyleciało myślałam że coś z wózka a to był...... SZCZUR ........ ło matko mało zawału nie dostałam jejku dobrze że Dominika nie trzymałam na rękach bo chyba bym go wypuściała sama tak podskoczyła i się wystraszyłam że szok , była tam taka dziewczyna koło skrzynek na listy o wrzucała gazetki też się wystraszyła i on wyleciał do wyjścia a ta ciach go drzwiami i trzymała poszłam szybko po sąsiada i ten go złapał za ogon trzepną o ziemię i wyrzucił na dwór a ten siup i na łąkę , wzięłam wszystkie zdejmowane elementy do domu i wypiorę bo nie wiadomo co to cholerstwo mogło przenieść na ten wózek , ale wystraszona jestem do tej pory a od miesiąca skubańca ganiali po piętrach bo się czasmi pokazywał żadne trutki nie działały , no ale wkońcu go nie ma mam nadzieje że nie będę miała takich przygód
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ciążowe mózgi- to naprawdę niesamowite, dla mnie to abstrakcja, nie mogę sobie tego wyobrazić Ciekawe jak to ze mną będzie
|
|
|
|
#4451 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w sklepie i pomacanie czy Wam się środek podoba czy nie.Ja mam komplet 6 osób talerze plus jakieś luźne misy itp. do tego garnki, sztućce 12 osób i kubki - wchodzi do mojej 60. Cytat:
Cytat:
Wierzchni materac jest zazwyczaj wysoki i potrzeba specjalnego prześcieradła jeśli chcesz je tak założyć aby jego brzeg nie wisiał w powietrzu tylko wchodził w tą lukę pomiędzy dwoma warstwami. Cytat:
Cytat:
![]() A teściowa - wiesz jaka jest, jak się będziesz źle czuła to po prostu nie pojedziesz i tyle. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sytuacja ze szczurem - masakra chyba bym padła na zawał---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Mnie się to wydawało niemożliwe, a teraz mam takie dziury w mózgu, że szok
|
||
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
ktosia ehsss całkowicie cię rozumiem.. jak to się mówi - dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane... przytulam
Gucia zrób zrób ![]() bzyczka jesteś usprawiedliwiona kasiaher nie wiem kto ci odradzał a kto nie, wizja oczywiście bardzo kusząca 5 lat spokoju.. aczkolwiek podobnie jak goldi i kliwia jestem na nie jakby nie było to coś obcego w moim ciele, ale rozumiem i nie krytykuje osób które mają bo to owszem wygodne rozwiązanie.. szczególnie gdy są przeciwwskazania do posiadania koljenego dziecka..a przygody ze szczurem niezazdroszczę baja kiedyś się przekonasz co to ciążowe zaćmienie umysłu hahahah mój syn mnie dziś rozwala co godzinę idzie spać na godzinę... ciekawe co on w nocy będzie robił ![]()
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzizus a pfe sądzę że to nie jeden będzie my też kiedyś mieszkaliśmy na jednej stancji domku jednorodzinnym to się okazało że mysz była w kuchni jak ją złapaliśmy to okazało się że były jeszcze trzy to wszystkie złapały się na skórkę z chleba gold co do spirali to prócz faktu że plastik w sobie nosić to nie masz pewności że działa znam przypadek co wpadł na spirali ![]() rozmawiałam z mamą przez telefon to jej koleżanka mieszka pod miastem gdzie ta moja co jej mąż zmarł i prawdopodobnie zmarł w wypadku samochodowym do pracy jechał do Niemiec że niby młody chłopak z kolegą jechał z koleżanką doszłyśmy do wniosku że to o niego musiało chodzić
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-01-21 o 13:27 |
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sytuacji nie zazdroszczę i mam nadzieje, że to był ten jeden i żadnego innego nie ma. A rzeczy wypierz koniecznie! Co do spirali to nie pamiętam takiej rozmowy
|
|
#4457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A przechodziły gdzieś pewnie po rurach od wody, a pod zlewem był kosz, więc za długo sobie nie spacerowały po kuchni na szczęście.Cytat:
![]() Głodna jestem, idę poszperać w zamrażarce, może jakieś frytki się znajdą
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-01-21 o 13:34 |
|||
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
a ja powspominałam programy z dawnych lat
![]() ![]() http://teleshow.pl/gid,13058486,img,...i,galeria.html i idę grzać obiad
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosia, owocnych polowań!
a co do spirali, to jeszcze się tak zastanawiam, że jak ja nie jestem wstanie używać tamponów - bo właśnie mam jakąś blokadę psychiczną, że to obce i we mnie... to pewnie tym bardziej spirali mój mózg nie ogarnie... ciężkie jest życie kobiety! O ileż facetom jest prościej...
|
#4460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co tu taka cisza dzisiaj? Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-01-21 o 14:11 |
||
|
|
|
#4461 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
acha to nie była sąsiadka tylko dziewczyna która gazetki roznosi i akurat była u mnie w bloku Cytat:
wiesz co w sumie to wystraszyłam się nawet bałam się wejśc potem do bloku i wszystko co mnie gdzieś tam miźnie po nodzę już w domu sprawia że wpadam w panike Cytat:
w każdym bądź razie ja nie mam żadnych przeciwskazań jeśli chodzi o drugą ciążę, ja poprostu nie chcę teraz i jeszcze długo nie chociaż mój mąż już mi truje o córce , hi... jaki mądry ciekawe kto się będzie potem męczył przy ciąży i porodzie a potem .... z jednym jest roboty co nie miara a co dopiero z dwojgiem nie na moje nerwy teraz Cytat:
myszy to moja teściowa miała jak się już zimno zaczeło , kiedyś leżałam rano w łóżku i chciałam wstać a tu hop mysz przez drzwi biegnie prosto na mnie matko myślałam że nie puszczę tż aż próbowałam się schować pod niego z każdej strony żeby tylko żaden skrawek ciała mi nie było widać co graniczyło z cudem bo tz wielki i by mnie zgniótł, potem trzymałam się tylko jego ramienia i kazałam mi chodzić bardzo blisko mnie , a po poludni jak chciałam zagotowac wody podeszłam do kuchebki a tu mi coś wisi patrzę a to macha i się zjarnełam że to mysz .... matko jakbyście zobaczyły co ja zrobiłam jak się wpinałam tż na szyję i nie mogłam bo on wysoki a ja za skurczybka nie mogła sie wpiąć , matko jakie kombinacje a jaki pisk brrrryyy..... Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
||||||
|
|
|
#4462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
mianowicie bardzo ryzykowne A co do spirali to jak chodziliśmy na te nauki przed ślubem to babka nam pokazywała na żywo ta spirale, bleee... nie chciałabym miec tego w sobie ale kto wie co przyniesie czas i czy nie zmieni mi się podejście... na tą chwile mówię nie!![]() Ooo a przypomniał mi się jeszcze taki przypadek znajomej, że dziewczyna pomimo spirali zaszła w ciążę... spirali wyciągnąć nie mogli, czy za późno się zorientowała, nie wiem... w każdym razie skończyło się tragicznie, bo spirala wrosła się dziecku w główkę... Cytat:
Cytat:
jak miałam wbity w zgięciu łokcia to była masakraaa ręką praktycznie ruszać nie mogłam, bo ta igła mnie kuła tam w środku! nie wiem jak to się działo, ale straszneee... w ogóle szybko musieli mi zdjąć ale ja miałam założony do pobierania krwi, bo za dużo razy musieliby mnie kłuć... także rachu ciachu i po strachu ![]() Kasiaher sytuacji ze szczurem nie zazdroszczę... brr Kiedyś jak byłam mała i spotkałam na klatce szczura to go chciałam sobie przywłaszczyć ![]() Matko, jak z perspektywy czasu patrze jaka ja byłam odważna, w porównaniu do teraz to szok ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-01-21 o 15:27 |
||||
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
no te lozka drogie ale fajne i soloidne
szkoda ze mieszkamy w polsce, boze tu taka dziura ze nic nie ma.po obiedzie instalujemy malej karuzelke zobaczymy![]() mecza ja dzisiaj gazy ciagle i kupala nie moze zorbic, i przez to nie spi.eeeeeh |
|
|
|
#4464 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja piore od poczatku wszystko z zwyklym proszku i malemu nic nie ma Cytat:
moja droga widze ze tesciowa Cie zdenerwowala, ale spokojnie chciala dobrze! nie przyjmuj sie, jak ci sie uda to pojedziesz na imoreze a jak nie to chyba swiat sie nie zawali Cytat:
![]() Wrzucam fotki moich laurek, sa takie do postawienia, udalo sie zalaminowac i najnowsa fota Tomcia dla wizazowych cioć
|
|||||
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to cześć
![]() My jutro mamy gości i pomagam mamie w przygotowaniach usmażyłam coś w stylu nuggetsów upiekłam dwa chlebki i zrobiłam sałatkę z tuńczykiem ![]() Ooo właśnie Katunia doszedł przepis?
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
ziemniaczki i bigosik
![]() Cytat:
a Tomuś boski taki dużyy już - Pat ma takie samo body
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu super te laurki
widzę w tej otwartej kartkę, rozumiem że to życzenia?![]() Tomuś mały przystojniak Maluszek ma oczko zaczerwienione, czy mi się wydaje? |
|
|
|
#4468 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy mniej talerzy i wystarcza spokojnie ,a mamy zmywarkę 60 tkę.Cytat:
A Ciara (Kira) to irlandzkie imię .Już myślałam ,że ta Wasza znajoma była wcześniej w Irlandii.Sporo polaków nazywa dzieci irlandzkimi imionami Najlepsze jest imię Siobhan czyta się Sziwon,znam polaków ,którzy tak nazwali swoją córkę...Ja tego nie rozumiem ,ale cóż ... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tutaj to są najtańsze łóżka dlatego zazwyczaj można je spotkać w wynajmowanych mieszkaniach One nie są wcale drogie,za ile widziałaś w uk? Mówisz ,że Polska to dziura hmmm musiłabyś tutaj przyjechać Irole jak jeżdzą do Polski to się bardzoooo dziwią jak widzą nasze centra handlowe i sklepy.Tutaj nikt takich na oczy nie widział
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-01-21 o 15:46 |
||||||
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweńko przykro mi
Iwka, atomufka dzięki za odp co do zmywarki ![]() katunia sliczne laurki i zdjęcie Tomaszka Marta dobrze wiedzieć z tym nk, nawet bym na to nie wpadła. Występ moich dzieci się udał. Ale zostało tyle ciasta i odkręconych napoi , ze musiałam dzwonić po męża i przyjechał i mi się pomógł zabrać więc dziś wyżerka
|
|
|
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Proponuję też wycieczkę do Holandii Holendrzy którzy byli w Polsce nie wierzyli że mamy takie centra handlowe, a przede wszystkim sklepy spożywcze z takim wyborem towarów. Atomufka - w Was też jak chcesz kupić jakiś produkt np. majonez to masz wybór z 2-3 rodzajów i wsio? Najbardziej abstrakcyjny przykład - chciałam kupić galaretkę - miałam do wyboru jedną - truskawkową. Gdzie przepis? ![]() Właśnie piecze mi się ciasto z colą - boziu jak pachnie! Już wiem co się miałam Was zapytać - macie jakiś fajny przepis na tort? Byle nie z ciężkimi ucieranymi na maśle masami.Tż ma urodziny i chciałam coś upiec. Mona - jak tak urodziny męża?
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-01-21 o 16:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

z księżyca się urwał i tyle
trzymajcie kciuki
nawet jak miałam wenflon w szpitalu to chodziłam taka ,,najeżona- przewrażliwiona" - tak to moge okreslić

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chyba bym padła na zawał
a pfe