|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Ervisha mam anoreksje. Chodzi o to, że np. większość osób z anoreksja musi jeść dużo, żeby przytyć. A ja cały czas się ograniczam, a waga rośnie.. Myślałam, że proces przytycia będzie chociaż trochę przyjemny, a tu się okazuje, że jednak następuje przy liczbie kalorii ok. 1500. Ale może to rzeczywiście woda, bo bardzo mało pije. Może to jakieś zaburzenia elektrolitów czy coś..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawia mnie ten fakt. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli mało pijesz to to na pewno to. Jest to niebezpieczne. Jeśli masz zaburzenia elektorlitów trzeba to wyrównać. http://www.stomia.info.pl/inout/iout019.html Poczytaj sobie. Musisz dużo pić, jednak najlepsze w wyrównaniu poziomu elekrolitów są kroplówki.
![]() |
#1174 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Raczkowanie
|
Laskiiiii, przytyłam 0.8 kg!
![]() ![]() Martwi mnie jedynie to, że przez 7 dni przybyło aż 0.8 kg, a zdrowe tempo przyrostu masy ciała wynosi przecież od 0.3 do 0.5 kg. Myślicie, że ta waga mi się utrzyma czy po prostu pokazała więcej przez wczorajszą kolację? Nie chciałabym, żeby spadła... |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Kurde czemu mnie tu wszyscy olewają co? ;(
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Nikt mi nie odpisuje,nie komentuje i nie ocenia moich jadłospisów,ale co tam ja i tak napiszę: Śniadanie:bawarka,3 kromki razowego ze słonecznikiem z masłem,ok.160g półtłustego serka twarogowego,1/2 pomidora,kawałek papryki,sałata /1 granat,jogurt naturalny 375g,duuuże jabłko,8 migdałów,kawa roz.z mlekiem i znów 8 migdałów/ Obiad:3 michy zupy krupnik(bardzo gęsta i treściwa) /2 mandarynki,kawa rozp.z mlekiem/ Kolacja:wielki dzwonek łososia smażony,pieczone ziemniaki,1/2 mieszanki warzyw na patelnię Obiad był dziś niestety późno więc pomiędzy obiadem a kolacją nie byłam w stanie zjeść zbyt dużo. Poza tym miałam wyrzuty, że za mało jem,bo miałam być niby na P,więc dla ''rekompensaty'' dziś na kolację zrobiłam sobie ''drugi obiad'' oprócz tego różne herbaty,woda ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- zapomniałam dopisać dżemu do śniadania :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Rozeznanie
|
sniad; grahamka połówka z 2 łyzeczkami dżemu niskosłodzonego, druga z połowa plasterka sera żołtego i plasterkiem szynki z indyka
2śniad; sałatka z 2 lisci kapusty pekińskiej, pół pomidora, 10 kosteczek sera fety light i łyżka jogurtu nat, mala kromeczka razowca, łyżka mieszanki studenckiej obiad; 200ml kremu z pomidorów na wodzie z 10 kluseczkami, mały ziemniak, jajko sadzone bez tłuszczu, mały buraczek podw; 150ml kefiru wkrojony mały banan,2 łyżki płatków fitness kolacja; 2 kromki razowca,jedna z łyżką serka wiejeskiego lekkiego i szynką z indyka, druga z żóltym serem gouda fit hohland i plasterkiem pomidora i jak jest lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jest lepiej i to dużo-widzę to wkraczam pomału bo pomału w piękne P ,by być piękna jak to P. ![]() A jak u Ciebie ,wiem że waga skoczyła a jak psychika?U mnie w ciągu dnia tak średnio ![]() Poza tym kurde bym chciała się zważyć a nie mam gdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio coś senna jestem po obiedzie zasnełam jak mops obudziła się o 19 i na śpiącego poszłam na aerobic ale teraz mam więcej energii.
A dzisiaj lekkostrawnie by organizm odpoczol (wczorajszy ból brzucha) Dziś : w stronę U śniadanie (koło 9): owsianka z 4 łyżek z jogurtem naturalnym 150g łyżeczka migdałów w płatkach,łyżeczka słonecznika,łyżeczka otrebów śliwkowych,cynamon , kawałek suszonej śliwki i moreli(ostatki ) ale zrobiłam już zakupy kupiłam mieszanke studencka i różne takie także będe mogła jeść do owsianki czy na podwieczorek w szkole: po 12 bułka alpejska pełnoziarnista posmarowana serkiem twarogowym śmietankowym z sałatą lodową,rzodkiewą,ogórem,p omidorem marchewa pokrojona w paski (słodziutka MNIAM) w szkole : po 14 pomarańczo(kupione w sklepiku) w domu obiad : 16:30 kasza jaglana tak z 4 łyżki takie kopiaste w sumie(2 płatków owsianych górskich,2 owsianych z amarantusem i jabłkiem suszonych są bardzo smaczne szybko miękną polecane już dla małych dzieci) (dużo wyszło i oczywiście dopiero co chce przyzwyczajać mój żoładek bo nie jestem przyzwyczajona do większe ilości) pół papryki czerwonej,pół papryki żółtej,szklanka kopiasta fasolki szparagowej w soku pomidorowym duszone + dotego na brzuch( troche serka wiejskiego wymieszanego chodz nie lubie : suszona natka,koper,oregano,tymia nek,rozmaryn,zioła prowansalskie,bazylia,chi lli) warzywa polane łyżką oleju lnianego i ciut oliwy by smak dała warzywą podwieczorek: zazwyczaj jak mam lekce do 16 to podwieczorek mam w szkole przed obiadem. Ale dzisiaj usnełam jak mops O 19:30-20:30 aerobic kolacja: kawał makreli wędzonej z kromką chleba żytniego razowego posmarowane serkiem śmietankowym twarogowym z rzodkiewą i troche serka grani na wierzch ze szczypiorem W ciągu dnia : woda i herbatki zielone,ziołowe Ps. No i dodam ,że dziś mnie brzuch nie boli ![]()
#1182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się, że potrafię jeść zgodnie z jadłospisem będąc sama w domu. mama mówiła, że jeśli będzie musiała to weźmie wolne w pracy, aby mnie przypilnować, ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, bo sama walczę i widać efekty (waga idzie w górę). dzisiaj humor w miarę ok, chociaż po śniadaniu czuję się jak jakiś opchany żarłok ![]() a jak tam u Was dziewczyny? jak sobie radzicie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
A mnie ostatnio jakiś śpioch nawiedził
![]() Ciągle mi się chce spać a dziś zaspałam do szkoły i nie poszłam ![]() U mnie różnie a wizyta u psychologa dopiero 22 lutego. A chciałabym z kimś porozmawiać ale moje koleżanki nie rozumieją tego co czuje bo dla nich to dziwne/jakaś głupota. A chciałabym się komuś wygadać.
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nikogo.
Zawsze jak leże wieczorem w łóżku czuje się zupełnie sama.
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm, a wiesz, powiem ci, że w trakcie mojej anoreksji bulimicznej, rozmowy o chorobie właściwie mnie w niej trzymały. miałam wrażenie, że objawy wzbudzają zainteresowanie bliskich, takie jakiego nigdy nie otrzymałabym będąc zdrowa. poza tym miałam przy sobie osobę, której bardzo zależałona moim powrocie do normalności, dużo bardziej niż mi w tamtym czasie. miałam ogromne wsparcie, ale w gorszych chwilach oboje wykorzystywaliśmy ed jako świetne narzędzie manipulacji. słyszałam wiele razy, że mogę wybrac chorobę ALBO jego i uruchamiał mi się mechanizm pt. gdyby mu zależało to akceptowałby mnie i zdrową i chorą, nie zależy mu, mogę schudnąc jeszcze x kilo. całe szczęście, że kiedy zaczęłam zdrowiec zmieniło się troche moje patrzenie na pewne sprawy i naprawdę nie potrzebne jest mi zainteresowanie moją chorobą, bo moja choroba nie jest / nie była nigdy mną, a ja mam do zaoferowania wiele ciekawszych rzeczy niż moje objawy. przecież jestem interesującą osobą ![]() nie wiem, jak byłoby w twoim wypadku, ale na podstawie moich doświadczeń utrzymuję, że stricte chorobowe tematy należy zostawic dla psychologa ![]() i też nie poszłam dzisiaj do szkoły, dopadło mnie paskudne przeziębienie i bolące gardło jest przeszkodą w mówieniu czegokolwiek ![]() także zaczęłam dzisiaj ferie, mam nadzieję, że błyskawicznie się podleczę, bo czeka mnie dużo planów, które mam zamiar zrealizowac ![]() całus <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo u mnie jest tak mam wagę w normie aczkolwiek stan psychiczny mi nie pozwala żyć tak jakbym chciała. Cieszyć się życiem tak jak kiedyś odizolowałam się od życia z przed odchudzania. Chodziłam na imprezy różne wypady z znajomymi. Jak pujde do psychologa to on stwierdzi co mi jest bo ja to dokładnie nie umiem ocenić co mi jest. Czasami nie wiem czy to jakiś wymysł czy naprawdę coś poważnego. Chciałabym jeść bez kontroli,wyrzutów,kalkulo wania wszystko na luzie. Jak będę głodna o 9 chodź zjadłam śniadanie o 8 to zjeść a nie jak z zegarkiem w ręku. Jak ktoś będzie mnie częstował ciastkiem to zjem ze smakiem bez wyrzutów. Chce na nowo poczuć jak żyć umieć wyjść ze znajomymi i iść na pizze bez wyrzutów i myśli ,że mogę zjeść coś bardziej wartościowego. Dziękuje poppy ![]() ![]() ![]() Za wszystko ![]() I kuruj się i wracaj szybko do zdrowia. ![]() Ps. A co do ferii ja mam ferie od 30-13 lutego a 30stycznia do 4 bądź 5 lutego lecę do Londynu zrobię MEGA zakupy bo tam tanio i ładne rzeczy. Mam nadzieje ,że przestane tam chociaż tak myśleć o jedzeniu , że nie będę miała głupich myśli jak zjem coś mniej zdrowego .
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-01-21 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz napiszę swój ogólnie jestem zadowolona: śniadanie:bawarka,3 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem i wędzonym łososiem,trochę sałaty,serek wiejski 200g z wkrojonym 1/2 pomidora /jabłko,2 kawy rozpuszczalne z mlekiem,3 duże kawałki ciasta czekoladowo-orzechowego,jogurt naturalny 175g/ obiad:dziś tylko zupa ale 3 porządne michy gęstej jarzynowej z ryżem /2 duże mandarynki,jogurt 180g naturalny z miodem i orzechami,10 migdałów,kawa inka z mlekiem/ kolacja:3 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem,trochę sałaty,jajko na miękko I niech ktoś mi coś doradzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie.
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Mam taką ochotę gdzieś wyjść do kina obojętnie gdzie ale nie ma z kim.
Albo z chłopakiem albo gdzieś wyjeżdżają a ja siedzę sama. Dzisiejszy wieczór trochę gorszy popłakałam się wylewają się zemnie wszystkie złe emocje.
#1196 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
Sama to tak nie bardzo.
Wiadomo ,że można poznać ale przecież nie będę chodzić z transparentem szukam znajomych by z kimkolwiek mów pomagać ktoś kto znajdzie dla mnie czas. Jeju kiedy ja ostatni raz gdzieś wychodziłam to ja nie pamiętam moje wyjścia ograniczają się do szkoła->dom w weekendy sklep-->dom
#1198 | |
szamanka
|
Cytat:
![]() Tylko u mnie jest odwrotnie z jedzenie, bo ważę za dużo, a zdarzają mi się napady...
![]() |
#1199 |
Raczkowanie
|
kurcze dziewczyny tak sobie czytam co piszecie i muszę niesetety stwierdzić, że mnie to też dotyczy. również nie pamiętam, kiedy ostatnio gdzieś byłam ze znajomymi, w kinie, czy na jakiejś imprezie. pewnie jest to moja wina, bo sama nie robię nic, żeby wyjść z domu. jakoś mi łatwiej, gdy spędzam całe dnie siedząc przed tv lub komputerem. wiem, że pewnie gdybym gdzieś wyszła do ludzi, nawiązała jakieś znajomości to pewnie łatwiej by mi było z tego wszystkiego wyjść. mogłabym się od tego oderwać. a tak to ciągle tylko tkwie w miejscu. i mimo, że na wadze jest trochę więcej, to w głowie nadal to samo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Chociażby jakaś herbatka/kawa
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.