Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 15:41   #1171
agueda
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Ja kiedyś przytyłam w miesiać 4 kg Ale mnie zastanawia czy agueda ma zaburzenia ED. Jeśli tak to bez podstawnie się boi o wzrost wagi.
Ervisha mam anoreksje. Chodzi o to, że np. większość osób z anoreksja musi jeść dużo, żeby przytyć. A ja cały czas się ograniczam, a waga rośnie.. Myślałam, że proces przytycia będzie chociaż trochę przyjemny, a tu się okazuje, że jednak następuje przy liczbie kalorii ok. 1500. Ale może to rzeczywiście woda, bo bardzo mało pije. Może to jakieś zaburzenia elektrolitów czy coś..
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:59   #1172
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość
Hm, być może. Jutro rano zważę się na czczo i zobaczę, czy waga ruszyła. Co do obiadu - dzisiaj nie było zupy, bo żadne z rodziców nie miało czasu ugotować, a ja mam dwie lewe ręce w kuchni .
Zainteresowałaś mnie tym opuchniętym brzuchem. Zastanawiam się, czy jelita mogą być opuchnięte z powodu przyjmowania całkiem dużej dawki błonnika?
Właśnie problem z brzuchem. Chodzi o to ,że mój zawsze był i wciąż jest duży(serio) i od zawsze patrzyłam tylko na niego i wydawało mi się że wcale nie jestem chuda bo ''przecież mam wielki brzuch''.Dopiero dość niedawno przyjrzałam się swojemu ciału jako całości i dostrzegłam swoją chudość tj.bardzo chude ręce,nogi,mały biust itp.,ale ten brzuch jest rzeczywiście dość spory i co najgorsze nieproporcjonalny do reszty.
Zastanawia mnie ten fakt.
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 16:01   #1173
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
Ervisha mam anoreksje. Chodzi o to, że np. większość osób z anoreksja musi jeść dużo, żeby przytyć. A ja cały czas się ograniczam, a waga rośnie.. Myślałam, że proces przytycia będzie chociaż trochę przyjemny, a tu się okazuje, że jednak następuje przy liczbie kalorii ok. 1500. Ale może to rzeczywiście woda, bo bardzo mało pije. Może to jakieś zaburzenia elektrolitów czy coś..

jeżeli mało pijesz to to na pewno to. Jest to niebezpieczne. Jeśli masz zaburzenia elektorlitów trzeba to wyrównać.

http://www.stomia.info.pl/inout/iout019.html

Poczytaj sobie. Musisz dużo pić, jednak najlepsze w wyrównaniu poziomu elekrolitów są kroplówki.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:07   #1174
agueda
Raczkowanie

dzięki za odpowiedź . trochę mnie pocieszyłaś . Bo np zdarza mi się wypić tylko 1 szklanke wody dziennie, a do tego tylko cola light i kawa, które podobno odwadniają. Nie jem też praktycznie warzyw i owoców, więc nawet stąd nie dostarczam wody. Wiem, że robię źle, ale od dziś mocne postanowienie poprawy i regularnego picia .
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:14   #1175
TrueLook
Raczkowanie

Laskiiiii, przytyłam 0.8 kg! Od równego tygodnia jem dużo pieczywa i produktów pszennych, tak jak ustaliłam z mamą i udało się
Martwi mnie jedynie to, że przez 7 dni przybyło aż 0.8 kg, a zdrowe tempo przyrostu masy ciała wynosi przecież od 0.3 do 0.5 kg. Myślicie, że ta waga mi się utrzyma czy po prostu pokazała więcej przez wczorajszą kolację? Nie chciałabym, żeby spadła...
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:16   #1176
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź . trochę mnie pocieszyłaś . Bo np zdarza mi się wypić tylko 1 szklanke wody dziennie, a do tego tylko cola light i kawa, które podobno odwadniają. Nie jem też praktycznie warzyw i owoców, więc nawet stąd nie dostarczam wody. Wiem, że robię źle, ale od dziś mocne postanowienie poprawy i regularnego picia .
I koniecznie wporwadź jakieś soki owoce i warzywa.

Stary 2011-01-20, 19:39   #1177
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Kurde czemu mnie tu wszyscy olewają co? ;(

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Nikt mi nie odpisuje,nie komentuje i nie ocenia moich jadłospisów,ale co tam ja i tak napiszę:

Śniadanie:bawarka,3 kromki razowego ze słonecznikiem z masłem,ok.160g półtłustego serka twarogowego,1/2 pomidora,kawałek papryki,sałata
/1 granat,jogurt naturalny 375g,duuuże jabłko,8 migdałów,kawa roz.z mlekiem i znów 8 migdałów/
Obiad:3 michy zupy krupnik(bardzo gęsta i treściwa)
/2 mandarynki,kawa rozp.z mlekiem/
Kolacja:wielki dzwonek łososia smażony,pieczone ziemniaki,1/2 mieszanki warzyw na patelnię
Obiad był dziś niestety późno więc pomiędzy obiadem a kolacją nie byłam w stanie zjeść zbyt dużo. Poza tym miałam wyrzuty, że za mało jem,bo miałam być niby na P,więc dla ''rekompensaty'' dziś na kolację zrobiłam sobie ''drugi obiad''
oprócz tego różne herbaty,woda

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

zapomniałam dopisać dżemu do śniadania :P
Stary 2011-01-20, 20:04   #1178
lanvin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość
Laskiiiii, przytyłam 0.8 kg! Od równego tygodnia jem dużo pieczywa i produktów pszennych, tak jak ustaliłam z mamą i udało się
Martwi mnie jedynie to, że przez 7 dni przybyło aż 0.8 kg, a zdrowe tempo przyrostu masy ciała wynosi przecież od 0.3 do 0.5 kg. Myślicie, że ta waga mi się utrzyma czy po prostu pokazała więcej przez wczorajszą kolację? Nie chciałabym, żeby spadła...
przyrost masy ciała na tydzień powinien mieścić się w przedziale 0,5-1kg, także jak najbardziej się w nim mieścisz ja też ostatnio przytyłam 0,7kg przez ponad tydzień.

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Kurde czemu mnie tu wszyscy olewają co? ;(

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Nikt mi nie odpisuje,nie komentuje i nie ocenia moich jadłospisów,ale co tam ja i tak napiszę:

Śniadanie:bawarka,3 kromki razowego ze słonecznikiem z masłem,ok.160g półtłustego serka twarogowego,1/2 pomidora,kawałek papryki,sałata
/1 granat,jogurt naturalny 375g,duuuże jabłko,8 migdałów,kawa roz.z mlekiem i znów 8 migdałów/
Obiad:3 michy zupy krupnik(bardzo gęsta i treściwa)
/2 mandarynki,kawa rozp.z mlekiem/
Kolacja:wielki dzwonek łososia smażony,pieczone ziemniaki,1/2 mieszanki warzyw na patelnię
Obiad był dziś niestety późno więc pomiędzy obiadem a kolacją nie byłam w stanie zjeść zbyt dużo. Poza tym miałam wyrzuty, że za mało jem,bo miałam być niby na P,więc dla ''rekompensaty'' dziś na kolację zrobiłam sobie ''drugi obiad''
oprócz tego różne herbaty,woda

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

zapomniałam dopisać dżemu do śniadania :P
mi się Twój jadłospis podoba. szkoda, że nie ma podwieczorku, ale rozumiem, że obiad był późno i nie byłaś w stanie go zjeść. naprawdę ładnie widać, że się starasz
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:19   #1179
olik187
Rozeznanie

sniad; grahamka połówka z 2 łyzeczkami dżemu niskosłodzonego, druga z połowa plasterka sera żołtego i plasterkiem szynki z indyka
2śniad; sałatka z 2 lisci kapusty pekińskiej, pół pomidora, 10 kosteczek sera fety light i łyżka jogurtu nat, mala kromeczka razowca, łyżka mieszanki studenckiej
obiad; 200ml kremu z pomidorów na wodzie z 10 kluseczkami, mały ziemniak, jajko sadzone bez tłuszczu, mały buraczek
podw; 150ml kefiru wkrojony mały banan,2 łyżki płatków fitness
kolacja; 2 kromki razowca,jedna z łyżką serka wiejeskiego lekkiego i szynką z indyka, druga z żóltym serem gouda fit hohland i plasterkiem pomidora

i jak jest lepiej?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:31   #1180
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
przyrost masy ciała na tydzień powinien mieścić się w przedziale 0,5-1kg, także jak najbardziej się w nim mieścisz ja też ostatnio przytyłam 0,7kg przez ponad tydzień.

mi się Twój jadłospis podoba. szkoda, że nie ma podwieczorku, ale rozumiem, że obiad był późno i nie byłaś w stanie go zjeść. naprawdę ładnie widać, że się starasz
Dziękuję Ci kochana Lanvin ale to nie jest jeszcze P,wiem o tym to tak myślę nadawało by się na zwykłe U.Tylko tyle że ja wcześniej mało jadłam więc ciężko mi tak się ze skrajności w skrajność przerzucić.
Ale jest lepiej i to dużo-widzę to wkraczam pomału bo pomału w piękne P ,by być piękna jak to P.
A jak u Ciebie ,wiem że waga skoczyła a jak psychika?U mnie w ciągu dnia tak średnio ciężki dzień,ale wieczorkiem już się polepszyło teraz jest naprawdę ok.Czuję że zdrowieję -mówię tu o swojej główce,o tym co siedzi w środku.
Poza tym kurde bym chciała się zważyć a nie mam gdzie
Stary 2011-01-20, 21:15   #1181
Tynusia
Zakorzenienie

A ja ostatnio coś senna jestem po obiedzie zasnełam jak mops obudziła się o 19 i na śpiącego poszłam na aerobic ale teraz mam więcej energii.

A dzisiaj lekkostrawnie by organizm odpoczol (wczorajszy ból brzucha)

Dziś : w stronę U
śniadanie (koło 9):
owsianka z 4 łyżek z jogurtem naturalnym 150g łyżeczka migdałów w płatkach,łyżeczka słonecznika,łyżeczka otrebów śliwkowych,cynamon , kawałek suszonej śliwki i moreli(ostatki ) ale zrobiłam już zakupy kupiłam mieszanke studencka i różne takie także będe mogła jeść do owsianki czy na podwieczorek

w szkole: po 12
bułka alpejska pełnoziarnista posmarowana serkiem twarogowym śmietankowym z sałatą lodową,rzodkiewą,ogórem,p omidorem
marchewa pokrojona w paski (słodziutka MNIAM)

w szkole : po 14
pomarańczo(kupione w sklepiku)

w domu obiad : 16:30
kasza jaglana tak z 4 łyżki takie kopiaste w sumie(2 płatków owsianych górskich,2 owsianych z amarantusem i jabłkiem suszonych są bardzo smaczne szybko miękną polecane już dla małych dzieci) (dużo wyszło i oczywiście dopiero co chce przyzwyczajać mój żoładek bo nie jestem przyzwyczajona do większe ilości)
pół papryki czerwonej,pół papryki żółtej,szklanka kopiasta fasolki szparagowej w soku pomidorowym duszone + dotego na brzuch( troche serka wiejskiego wymieszanego chodz nie lubie : suszona natka,koper,oregano,tymia nek,rozmaryn,zioła prowansalskie,bazylia,chi lli)
warzywa polane łyżką oleju lnianego i ciut oliwy by smak dała warzywą

podwieczorek:
zazwyczaj jak mam lekce do 16 to podwieczorek mam w szkole przed obiadem.
Ale dzisiaj usnełam jak mops

O 19:30-20:30 aerobic

kolacja:
kawał makreli wędzonej z kromką chleba żytniego razowego posmarowane serkiem śmietankowym twarogowym z rzodkiewą i troche serka grani na wierzch ze szczypiorem

W ciągu dnia :
woda i herbatki zielone,ziołowe

Ps. No i dodam ,że dziś mnie brzuch nie boli

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 07:57   #1182
lanvin
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Ci kochana Lanvin ale to nie jest jeszcze P,wiem o tym to tak myślę nadawało by się na zwykłe U.Tylko tyle że ja wcześniej mało jadłam więc ciężko mi tak się ze skrajności w skrajność przerzucić.
Ale jest lepiej i to dużo-widzę to wkraczam pomału bo pomału w piękne P ,by być piękna jak to P.
A jak u Ciebie ,wiem że waga skoczyła a jak psychika?U mnie w ciągu dnia tak średnio ciężki dzień,ale wieczorkiem już się polepszyło teraz jest naprawdę ok.Czuję że zdrowieję -mówię tu o swojej główce,o tym co siedzi w środku.
Poza tym kurde bym chciała się zważyć a nie mam gdzie
tak waga u mnie skoczyła, a z psychiką bywa różnie. raz jest dobrze i mam super humor, a raz gorzej. najgorsze jest to, że ciągle porównuje moje posiłki, do tego co jedzą inni i jakoś nie czuję się z tym dobrze, że jem najwięcej, mimo iż zdaje sobie z tego sprawę, że jestem chuda i muszę przytyć. no ale już tak mam i nie potrafię nad tym póki co zapanować...
cieszę się, że potrafię jeść zgodnie z jadłospisem będąc sama w domu. mama mówiła, że jeśli będzie musiała to weźmie wolne w pracy, aby mnie przypilnować, ale na szczęście nie ma takiej potrzeby, bo sama walczę i widać efekty (waga idzie w górę).
dzisiaj humor w miarę ok, chociaż po śniadaniu czuję się jak jakiś opchany żarłok
a jak tam u Was dziewczyny? jak sobie radzicie?
Stary 2011-01-21, 10:54   #1183
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
a jak tam u Was dziewczyny? jak sobie radzicie?
Nastrój do bani i nie zapowiada sie na poprawę ;(

Stary 2011-01-21, 11:22   #1184
Tynusia
Zakorzenienie

A mnie ostatnio jakiś śpioch nawiedził
Ciągle mi się chce spać a dziś zaspałam do szkoły i nie poszłam

U mnie różnie a wizyta u psychologa dopiero 22 lutego.
A chciałabym z kimś porozmawiać ale moje koleżanki nie rozumieją tego co czuje bo dla nich to dziwne/jakaś głupota.
A chciałabym się komuś wygadać.

Stary 2011-01-21, 11:29   #1185
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
A chciałabym z kimś porozmawiać ale moje koleżanki nie rozumieją tego co czuje bo dla nich to dziwne/jakaś głupota.
Mnie też nikt w domu nie rozumie . Mogę tylko pogadać z lanvin ona mnie wspieraKochana jest

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 11:43   #1186
lanvin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Mogę tylko pogadać z lanvin ona mnie wspieraKochana jest
dziękuję, że tak uważasz
bardzo mi miło
Stary 2011-01-21, 11:45   #1187
Tynusia
Zakorzenienie

Ja nie mam nikogo.
Zawsze jak leże wieczorem w łóżku czuje się zupełnie sama.

Stary 2011-01-21, 11:53   #1188
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
A mnie ostatnio jakiś śpioch nawiedził
Ciągle mi się chce spać a dziś zaspałam do szkoły i nie poszłam

strasznie się cieszę, że zdecydowałaś się na psychologa!

hmm, a wiesz, powiem ci, że w trakcie mojej anoreksji bulimicznej, rozmowy o chorobie właściwie mnie w niej trzymały. miałam wrażenie, że objawy wzbudzają zainteresowanie bliskich, takie jakiego nigdy nie otrzymałabym będąc zdrowa. poza tym miałam przy sobie osobę, której bardzo zależałona moim powrocie do normalności, dużo bardziej niż mi w tamtym czasie. miałam ogromne wsparcie, ale w gorszych chwilach oboje wykorzystywaliśmy ed jako świetne narzędzie manipulacji. słyszałam wiele razy, że mogę wybrac chorobę ALBO jego i uruchamiał mi się mechanizm pt. gdyby mu zależało to akceptowałby mnie i zdrową i chorą, nie zależy mu, mogę schudnąc jeszcze x kilo.
całe szczęście, że kiedy zaczęłam zdrowiec zmieniło się troche moje patrzenie na pewne sprawy i naprawdę nie potrzebne jest mi zainteresowanie moją chorobą, bo moja choroba nie jest / nie była nigdy mną, a ja mam do zaoferowania wiele ciekawszych rzeczy niż moje objawy. przecież jestem interesującą osobą

nie wiem, jak byłoby w twoim wypadku, ale na podstawie moich doświadczeń utrzymuję, że stricte chorobowe tematy należy zostawic dla psychologa

i też nie poszłam dzisiaj do szkoły, dopadło mnie paskudne przeziębienie i bolące gardło jest przeszkodą w mówieniu czegokolwiek
także zaczęłam dzisiaj ferie, mam nadzieję, że błyskawicznie się podleczę, bo czeka mnie dużo planów, które mam zamiar zrealizowac

całus <3

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:07   #1189
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
strasznie się cieszę, że zdecydowałaś się na psychologa!

hmm, a wiesz, powiem ci, że w trakcie mojej anoreksji bulimicznej, rozmowy o chorobie właściwie mnie w niej trzymały. miałam wrażenie, że objawy wzbudzają zainteresowanie bliskich, takie jakiego nigdy nie otrzymałabym będąc zdrowa. poza tym miałam przy sobie osobę, której bardzo zależałona moim powrocie do normalności, dużo bardziej niż mi w tamtym czasie. miałam ogromne wsparcie, ale w gorszych chwilach oboje wykorzystywaliśmy ed jako świetne narzędzie manipulacji. słyszałam wiele razy, że mogę wybrac chorobę ALBO jego i uruchamiał mi się mechanizm pt. gdyby mu zależało to akceptowałby mnie i zdrową i chorą, nie zależy mu, mogę schudnąc jeszcze x kilo.
całe szczęście, że kiedy zaczęłam zdrowiec zmieniło się troche moje patrzenie na pewne sprawy i naprawdę nie potrzebne jest mi zainteresowanie moją chorobą, bo moja choroba nie jest / nie była nigdy mną, a ja mam do zaoferowania wiele ciekawszych rzeczy niż moje objawy. przecież jestem interesującą osobą

nie wiem, jak byłoby w twoim wypadku, ale na podstawie moich doświadczeń utrzymuję, że stricte chorobowe tematy należy zostawic dla psychologa

i też nie poszłam dzisiaj do szkoły, dopadło mnie paskudne przeziębienie i bolące gardło jest przeszkodą w mówieniu czegokolwiek
także zaczęłam dzisiaj ferie, mam nadzieję, że błyskawicznie się podleczę, bo czeka mnie dużo planów, które mam zamiar zrealizowac

całus <3
Ja też się ciesze na tą wizytę a jednocześnie trochę boje bo nie wiem czego mam się spodziewać.
Bo u mnie jest tak mam wagę w normie aczkolwiek stan psychiczny mi nie pozwala żyć tak jakbym chciała.
Cieszyć się życiem tak jak kiedyś odizolowałam się od życia z przed odchudzania.
Chodziłam na imprezy różne wypady z znajomymi.
Jak pujde do psychologa to on stwierdzi co mi jest bo ja to dokładnie nie umiem ocenić co mi jest.
Czasami nie wiem czy to jakiś wymysł czy naprawdę coś poważnego.
Chciałabym jeść bez kontroli,wyrzutów,kalkulo wania wszystko na luzie.
Jak będę głodna o 9 chodź zjadłam śniadanie o 8 to zjeść a nie jak z zegarkiem w ręku.
Jak ktoś będzie mnie częstował ciastkiem to zjem ze smakiem bez wyrzutów.
Chce na nowo poczuć jak żyć umieć wyjść ze znajomymi i iść na pizze bez wyrzutów i myśli ,że mogę zjeść coś bardziej wartościowego.

Dziękuje poppy Potrójny dzięki i potrójny całus.
Za wszystko

I kuruj się i wracaj szybko do zdrowia.

Ps. A co do ferii ja mam ferie od 30-13 lutego a 30stycznia do 4 bądź 5 lutego lecę do Londynu zrobię MEGA zakupy bo tam tanio i ładne rzeczy.
Mam nadzieje ,że przestane tam chociaż tak myśleć o jedzeniu , że nie będę miała głupich myśli jak zjem coś mniej zdrowego .

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-01-21 o 12:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-21, 16:24   #1190
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
sniad; grahamka połówka z 2 łyzeczkami dżemu niskosłodzonego, druga z połowa plasterka sera żołtego i plasterkiem szynki z indyka
2śniad; sałatka z 2 lisci kapusty pekińskiej, pół pomidora, 10 kosteczek sera fety light i łyżka jogurtu nat, mala kromeczka razowca, łyżka mieszanki studenckiej
obiad; 200ml kremu z pomidorów na wodzie z 10 kluseczkami, mały ziemniak, jajko sadzone bez tłuszczu, mały buraczek
podw; 150ml kefiru wkrojony mały banan,2 łyżki płatków fitness
kolacja; 2 kromki razowca,jedna z łyżką serka wiejeskiego lekkiego i szynką z indyka, druga z żóltym serem gouda fit hohland i plasterkiem pomidora

i jak jest lepiej?
Nie jestem zbytnio ekspertem ,ale to jest R czy U? Poza tym bardzo dużo u Ciebie produktów typu FIT.I jeszcze jedna rzecz która przykuła moją uwagę to strasznie wszystko odliczasz mam na myśli :10 kluseczek,10 kosteczek-wiem rozumiem kiedyś też odliczałam ilość makaronu ,ale już tego nie robię ,sypię ''na oko'' też postaraj się jeść bardziej spontanicznie,ogólnie cały jadłospis wydaje mi się jakąś kontrolą.

A teraz napiszę swój ogólnie jestem zadowolona:

śniadanie:bawarka,3 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem i wędzonym łososiem,trochę sałaty,serek wiejski 200g z wkrojonym 1/2 pomidora
/jabłko,2 kawy rozpuszczalne z mlekiem,3 duże kawałki ciasta czekoladowo-orzechowego,jogurt naturalny 175g/
obiad:dziś tylko zupa ale 3 porządne michy gęstej jarzynowej z ryżem
/2 duże mandarynki,jogurt 180g naturalny z miodem i orzechami,10 migdałów,kawa inka z mlekiem/
kolacja:3 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem,trochę sałaty,jajko na miękko
I niech ktoś mi coś doradzi skomentuje.
Stary 2011-01-21, 16:35   #1191
TrueLook
Raczkowanie

Cytat:
śniadanie:bawarka,3 kromki chleba ze słonecznikiem z masłem i wędzonym łososiem,trochę sałaty,serek wiejski 200g z wkrojonym 1/2 pomidora
/jabłko,2 kawy rozpuszczalne z mlekiem,3 duże kawałki ciasta czekoladowo-orzechowego,jogurt naturalny 175g/
/2 duże mandarynki,jogurt 180g naturalny z miodem i orzechami,10 migdałów,kawa inka z mlekiem/
Mi się podoba Bardzo smacznie, są warzywa, owoce, NNKT, coś słodkiego. Zrobiłaś mi ochotę na jajko na miękko
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 16:49   #1192
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem zbytnio ekspertem ,ale to jest R czy U? Poza tym bardzo dużo u Ciebie produktów typu FIT.I jeszcze jedna rzecz która przykuła moją uwagę to strasznie wszystko odliczasz mam na myśli :10 kluseczek,10 kosteczek-wiem rozumiem kiedyś też odliczałam ilość makaronu ,ale już tego nie robię ,sypię ''na oko'' też postaraj się jeść bardziej spontanicznie,ogólnie cały jadłospis wydaje mi się jakąś kontrolą.

Szczerze Ci gratuluję.
Pięknie.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 17:02   #1193
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
To teoretycznie jest P, bo BMI koleżanki jest na granicy między krytycznie niskim a śmiertelnie niebezpiecznym.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 17:17   #1194
lanvin
Raczkowanie

Cytat:

mi się bardzo podoba widać duży postęp mam wrażenie, że każdy kolejny Twój jadłospis jest lepszy od poprzedniego. jest masełko na kanapkach, owoce, coś słodkiego super! oby tak dalej kochana
Stary 2011-01-21, 17:58   #1195
Tynusia
Zakorzenienie

Mam taką ochotę gdzieś wyjść do kina obojętnie gdzie ale nie ma z kim.
Albo z chłopakiem albo gdzieś wyjeżdżają a ja siedzę sama.
Dzisiejszy wieczór trochę gorszy popłakałam się wylewają się zemnie wszystkie złe emocje.

Stary 2011-01-21, 18:04   #1196
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką ochotę gdzieś wyjść do kina obojętnie gdzie ale nie ma z kim.
Albo z chłopakiem albo gdzieś wyjeżdżają a ja siedzę sama.
Dzisiejszy wieczór trochę gorszy popłakałam się wylewają się zemnie wszystkie złe emocje.
idź sama zawsze możesz kogoś poznać
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 18:16   #1197
Tynusia
Zakorzenienie

Sama to tak nie bardzo.
Wiadomo ,że można poznać ale przecież nie będę chodzić z transparentem szukam znajomych by z kimkolwiek mów pomagać ktoś kto znajdzie dla mnie czas.

Jeju kiedy ja ostatni raz gdzieś wychodziłam to ja nie pamiętam moje wyjścia ograniczają się do szkoła->dom w weekendy sklep-->dom

Stary 2011-01-21, 18:22   #1198
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Sama to tak nie bardzo.
Wiadomo ,że można poznać ale przecież nie będę chodzić z transparentem szukam znajomych by z kimkolwiek mów pomagać ktoś kto znajdzie dla mnie czas.

Jeju kiedy ja ostatni raz gdzieś wychodziłam to ja nie pamiętam moje wyjścia ograniczają się do szkoła->dom w weekendy sklep-->dom
Jak czytam ostatnie Twoje posty, to mam wrażenie, jakby to było o mnie
Tylko u mnie jest odwrotnie z jedzenie, bo ważę za dużo, a zdarzają mi się napady...
Stary 2011-01-21, 18:31   #1199
lanvin
Raczkowanie

kurcze dziewczyny tak sobie czytam co piszecie i muszę niesetety stwierdzić, że mnie to też dotyczy. również nie pamiętam, kiedy ostatnio gdzieś byłam ze znajomymi, w kinie, czy na jakiejś imprezie. pewnie jest to moja wina, bo sama nie robię nic, żeby wyjść z domu. jakoś mi łatwiej, gdy spędzam całe dnie siedząc przed tv lub komputerem. wiem, że pewnie gdybym gdzieś wyszła do ludzi, nawiązała jakieś znajomości to pewnie łatwiej by mi było z tego wszystkiego wyjść. mogłabym się od tego oderwać. a tak to ciągle tylko tkwie w miejscu. i mimo, że na wadze jest trochę więcej, to w głowie nadal to samo...
Stary 2011-01-21, 18:33   #1200
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Jak czytam ostatnie Twoje posty, to mam wrażenie, jakby to było o mnie
Tylko u mnie jest odwrotnie z jedzenie, bo ważę za dużo, a zdarzają mi się napady...
Na ogół daje rade i tłumie to w sobie ale mam takie dni ,że po prostu muszę się wyryczeć bo wszystko we mnie siedzi.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny tak sobie czytam co piszecie i muszę niesetety stwierdzić, że mnie to też dotyczy. również nie pamiętam, kiedy ostatnio gdzieś byłam ze znajomymi, w kinie, czy na jakiejś imprezie. pewnie jest to moja wina, bo sama nie robię nic, żeby wyjść z domu. jakoś mi łatwiej, gdy spędzam całe dnie siedząc przed tv lub komputerem. wiem, że pewnie gdybym gdzieś wyszła do ludzi, nawiązała jakieś znajomości to pewnie łatwiej by mi było z tego wszystkiego wyjść. mogłabym się od tego oderwać. a tak to ciągle tylko tkwie w miejscu. i mimo, że na wadze jest trochę więcej, to w głowie nadal to samo...
Ja też bym chciała gdzieś wyjść ale sama to nie to co ze znajomymi.
Chociażby jakaś herbatka/kawa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości