Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 12:20   #1381
anonymouse
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Fajna jest ta Elfka Co prawda nie mój styl i sama bym się tak nie ubrała, ale podoba mi się jej:
-konsekwencja
-to że nosi spódnice na co dzień, a nie tylko dżinsy i dżinsy
-to że nie ukrywa figury pod wielkimi bluzami tylko podkreśla talię paskami itd.
anonymouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:24   #1382
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anonymouse Pokaż wiadomość
Fajna jest ta Elfka Co prawda nie mój styl i sama bym się tak nie ubrała, ale podoba mi się jej:
-konsekwencja
-to że nosi spódnice na co dzień, a nie tylko dżinsy i dżinsy
-to że nie ukrywa figury pod wielkimi bluzami tylko podkreśla talię paskami itd.
Dokładnie
Dlatego długo wahałam się czy wspomnieć o niej w tym wątku bo według mnie nie pasuje tutaj Ale jej styl jest według niektórych oceniany jako zupełnie nie przystający do rzeczywistości, wielu internautów bardzo negatywnie ją ocenia. A dla mnie jest taką kolorową, oryginalną fajną dziewczyną. I bardzo oczytaną
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:28   #1383
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulka066 Pokaż wiadomość
To fakt. W sensie nie porażka, tylko że ubiera się dość dojrzale
Ale plus za to, że ma swój styl, dobrze się w nim czuje i nie zmienia go co sezon"bo moda się zmienia". I to właśnie mnie chyba najbardziej może nie "rozwala" ale dziwi trochę - ślepe gonienie za tym co modne.

Był szał na rockowe stylizacje, ćwieki, skóry, czerń, kapelusze - dużo osób się tak ubierało tylko dlatego, że to było na topie. Miętowy lakier do paznokci - tu również to samo. Legginsy+mini jeansowa. Motywy kwiatowe. Styl marynarski. Nude. Łaty na łokciach. Camel.. Można tak wymieniać.
Oczywiście nie mówię tu o wszystkich

Dopiero jak szał na coś przemija to wtedy widać, kto tak naprawdę od dawna miał dany styl. Bo nie wstydzi się założyć czegoś mimo, że "to jest niemodne".

Ja 5 lat temu chodziłam w kolorach pastelowych typu:pudrowy róż, beż i za 5 lat też w nich będę chodzić i w nosie mam czy będą w modzie czy nie Natomiast nie ubrałabym czegoś z łatami na łokciach, albo mimo, że jest szał teraz na to, albo czegoś co jest typowo rockowe bo to po prostu nie mój styl.
Nie wyobrażam sobie wyrzucić jakąś rzecz, dlatego że jest niemodna. Wyrzucam bądź oddaję tylko z 2 powodów - bo się zniszczyło albo mi się przestało podobać. Nigdy nie spojrzałabym na ciuch, który mi się bardzo podoba i nie powiedziałabym sobie - hmm to już jest niemodne, do kosza.

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

O właśnie a tego to już w ogóle nie pojmuje. Przecież taki ogon wygląda okropnie w życiu bym czegoś takiego nie kupiła.
A na ulicy, w necie, gdzie nie wejdę na bloga jakiegoś to wszędzie wszyscy z ogonami latają.

Ale my się Gabi chyba nie znamy - przecież teraz jest taka moda
ja przyznam się szczerze, że naprawdę się nie znam ale kompleksów z tego powodu nie mam; nie rozumiem wielu trendów/szałów (często tu na wizażu) i czasem aż czuję się out, bo nie zachwycam się tym czym 90% wizażanek no ale ja już taka dziwna byłam od zawsze
Stary 2011-01-16, 13:20   #1384
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
a mi się tam podoba, spodziewałam się jakiejś masakry, a tu po porstu oryginalny blog. ja jestem na tak, dziewczyna fajnie oryginalnie i kolorowo się ubiera, lubię takich ludzi

a tutaj wygląda prze-bosko http://elfka.pl/wp-content/uploads/2010/09/plaszcz.jpg
zgadzam się
Stary 2011-01-16, 14:37   #1385
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Akurat tej Elfki nie znałam, ale wydaje mi się, że dziewczyna ma akurat większą świadomość własnego ciała niż przeciętna kobieta Nie wszystko z jej bloga do mnie trafia, ale widać, że ją to cieszy i imho w większości całkiem fajnie się ubiera, po swojemu po prostu No i ma dziewczyna duży dystans do siebie
Stary 2011-01-16, 16:46   #1386
Light Limara
Zadomowienie

takie buty. W ogóle cała ta stylizacja...

buty.jpg
Stary 2011-01-16, 17:32   #1387
owieczkaa
Zakorzenienie

No faktycznie ten "zestaw" straszny - ale tutaj już jakby wchodzimy w ogólną kwestię zestawiania ubrań/dodatków eleganckich z typowo codziennymi, a jeśli nie weekendowymi strojami - nie wspomnę o adidasach do garnituru, czy marynarce garniturowej do jeansów, czy wyjętej koszuli ze spodni do garnituru. Choć i takie zestawy bywają interesujące, ale raczej na modelach na okładkach

Ale potrafię zrozumieć osoby, które naprawdę mają jedną kurtkę i jak idą na maturę/do teatru/gdziekolwiek muszą założyć to, bo nie mają nic innego :/
Stary 2011-01-16, 19:13   #1388
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Załącznik 3673144
jeszcze bransoletka na nogę...
Stary 2011-01-16, 19:21   #1389
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
jeszcze bransoletka na nogę...

nie zauważyłam jej;p ogolnie "stylizacja" pt. istna masakra :P
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:37   #1390
sintagma
Wtajemniczenie

Nie lubię bransoletek na nodze, jak i pierścionków- wydaja mi się bardzo frywolne...
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:58   #1391
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 3673144
Miej litość
Stary 2011-01-16, 20:45   #1392
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
a co to jest 'rusówa'???
haha, u mnie się tak mówi własnie a google grafika reaguje na "czapka ruska" więc zerknij sobie

co do kaloszy zgadzam się, katastrofa!! zakładam kalosze na spacer po lesie i nie wyobrażam sobie pokazać się w nich gdzie indziej...
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:48   #1393
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
haha, u mnie się tak mówi własnie a google grafika reaguje na "czapka ruska" więc zerknij sobie

co do kaloszy zgadzam się, katastrofa!! zakładam kalosze na spacer po lesie i nie wyobrażam sobie pokazać się w nich gdzie indziej...
Z kaloszami się zgadzam.

A co do czapki "ruskiej" tudzież "uszatki" - noszę takie od dzieciństwa, zanim jeszcze pojawił się na nie "boom". Jest to jedyna czapka, która nie pomniejsza już mojej małej głowy, a powiększa A do tego na mróz nie ma nic lepszego. A co do stylizacji z taką czapą - wszystko zależy.

Co do kaloszy - w pełni się zgadzam (ja nawet do lasu nie zakładam, a do koszenia trawy hahah)

Mnie ostatnio rozwalaja wszelkie stylizacje typu dresy+ obcasy feee!
Stary 2011-01-19, 19:46   #1394
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 3673144
Te buty są koszmarne O.O!
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 23:08   #1395
emigrantkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fashionably Pokaż wiadomość
Od siebie mogę dodać jeszcze, że nie podobają MI się jeansy- dzwony, bądź rozszerzane ku dołowi. Jeśli są w fajnej stylizacji to ok, gorzej, że praktycznie nikomu one nie pasują..

A mi się takie podobają Wyszczuplają
emigrantkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:30   #1396
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Z kaloszami się zgadzam.

A co do czapki "ruskiej" tudzież "uszatki" - noszę takie od dzieciństwa, zanim jeszcze pojawił się na nie "boom". Jest to jedyna czapka, która nie pomniejsza już mojej małej głowy, a powiększa A do tego na mróz nie ma nic lepszego. A co do stylizacji z taką czapą - wszystko zależy.

Co do kaloszy - w pełni się zgadzam (ja nawet do lasu nie zakładam, a do koszenia trawy hahah)

A mnie np takie spodnie dresowe plus platformy podobaja sie
http://www.forever21.com/EU/Product/Product.aspx?BR=f21&Categ ory=whatsnew_app_bottoms& ProductID=2080972665
kolor szary
Stary 2011-01-20, 08:54   #1397
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Z kaloszami się zgadzam.

czapka uszatka to super rozwiązanie na zimę przynajmniej ja lubię mieć uszy zakryte, poza tym jest zabawna i wzbudza pozytywne reakcje

odnośnie dresów.. e tam, trochę dystansu mnie też podobają się dresy+obcasy.

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:23   #1398
Vilqa
Zadomowienie

Uszatki lubię i noszę. I cieszę się, że jest na nie moda, bo to jedyne czapki w których wyglądam, noszę je więc od zawsze, ale od kiedy stały się popularne ludzie nie patrzą na mnie jak na ufo.

Kalosze, sa ok, kiedy leje i jest błocko. W innych przypadkach, to kicha straszna.

Najgorsze, moim zdaniem, są te zmiętolone czapy w typie zużytej prezerwatywy, oraz legginsy z przezroczystymi pasami z boku nogi - widziałam takie "coś" w outlecie Vero Mody.

I, ponieważ jestem w trakcie ślubnych przygotowań, kiecki z wychapanym przodem i przezroczystym gorsetem połączone z koronkowymi kozakami. Toż to musiał projektować szyć ktoś pozbawiony choćby szczątkowego i warunkującego przeżycie poczucia estetyki.

Cytat:
odnośnie dresów.. e tam, trochę dystansu mnie też podobają się dresy+obcasy.
Moja podstawówkowa wuefistka nosiła melanżowy, jasnoszary dres i czerwone szpilki + czerwona pomadka.
Bajer. Ale tak się przyzwyczailiśmy, żeśmy jej nie poznali kiedyś na akademii - bo wskoczyła w czarną garsonkę.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Edytowane przez Vilqa
Czas edycji: 2011-01-20 o 09:26
Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:36   #1399
aja23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Uszatki lubię i noszę. I cieszę się, że jest na nie moda, bo to jedyne czapki w których wyglądam, noszę je więc od zawsze, ale od kiedy stały się popularne ludzie nie patrzą na mnie jak na ufo.

Kalosze, sa ok, kiedy leje i jest błocko. W innych przypadkach, to kicha straszna.

Najgorsze, moim zdaniem, są te zmiętolone czapy w typie zużytej prezerwatywy, oraz legginsy z przezroczystymi pasami z boku nogi - widziałam takie "coś" w outlecie Vero Mody.

I, ponieważ jestem w trakcie ślubnych przygotowań, kiecki z wychapanym przodem i przezroczystym gorsetem połączone z koronkowymi kozakami. Toż to musiał projektować szyć ktoś pozbawiony choćby szczątkowego i warunkującego przeżycie poczucia estetyki.

Moja podstawówkowa wuefistka nosiła melanżowy, jasnoszary dres i czerwone szpilki + czerwona pomadka.
Bajer. Ale tak się przyzwyczailiśmy, żeśmy jej nie poznali kiedyś na akademii - bo wskoczyła w czarną garsonkę.
Po sali gimnastycznej chodziła w obcasach ? Jak ona prowadziła zajęcia? Moi nauczyciele zawsze pokazywali nam ćwiczenia, prowadzili rozgrzewkę...skakała przez kozła w szpilkach?
aja23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 17:57   #1400
malowanareggae
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aja23 Pokaż wiadomość
Po sali gimnastycznej chodziła w obcasach ? Jak ona prowadziła zajęcia? Moi nauczyciele zawsze pokazywali nam ćwiczenia, prowadzili rozgrzewkę...skakała przez kozła w szpilkach?
Wiesz, większość nauczycieli wf-u ma raczej olewający stosunek, przecież nie będą się wysilać i pokazywać ćwiczeń. Ja nie spotkałam nigdy nauczycielki wf-u w szpilkach , ale u mnie raczej rozgrzewka na wf-ie wyglądała tak, że najpierw nauczycielka kazała nam obiegać, czyli zrobić x okrążeń boiska/sali gimnastycznej, a potem każdy po kolei pokazywał jakieś ćwiczenie a reszta powtarzała. A ona w tym czasie plotkowała sobie z nauczycielką innej klasy, także strój sportowy nigdy nie był jej przydatny.
malowanareggae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:20   #1401
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Nauczycielka wfu na szpilkach?o.O OMG
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 18:29   #1402
dagienka
Zadomowienie

Nie wiem, skąd takie zdziwienie Wuefistki, z którymi miałam w mojej karierze szkolnej do czynienia, co prawda nie nosiły szpilek, ale każda do dresu czy innego stroju sportowego, nosiła tonę biżuterii, pełny makijaż, pomalowane, długie paznokcie i fryzurę jak od fryzjera.
Dopiero na studiach w jednym semestrze trafiłam na taką, która miała doktorat na AWF i ćwiczyła cały dzień na zajęciach, razem ze studentkami.
Stary 2011-01-20, 21:49   #1403
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagienka Pokaż wiadomość
Nie wiem, skąd takie zdziwienie Wuefistki, z którymi miałam w mojej karierze szkolnej do czynienia, co prawda nie nosiły szpilek, ale każda do dresu czy innego stroju sportowego, nosiła tonę biżuterii, pełny makijaż, pomalowane, długie paznokcie i fryzurę jak od fryzjera.
Dopiero na studiach w jednym semestrze trafiłam na taką, która miała doktorat na AWF i ćwiczyła cały dzień na zajęciach, razem ze studentkami.

Moje tez!!! Jota w jote takie same. A wszystko to przy akompaniamencie dresiku i adidaskow.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:15   #1404
6roove
Zakorzenienie

wow, niezły widok, pani od wf-u niemal jak przysłowiowa tipsiara

u mnie w średniej babka nosiła buty sportowe i dres, podobnie nauczyciel (+ nieodłączny gwizdek na szyi).

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:17   #1405
paula-zla
Zakorzenienie

U mnie też nauczycielki pomykały w butach sportowych i dresie, nigdy nie spotkałam się z wuefistką na obcasach obwieszoną biżuterią jak choinka.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 12:07   #1406
imbryka
Rozeznanie

a ja lubię kalosze ale takie porządnie wykonane i ładne wizualnie, poza tym bardzo praktyczne kiedy jest straszna plucha/błoto, po prostu szkoda mi innych butów które dość szybko niszczą się w taką pogodę

natomiast nie przepadam za tą 'uszatką' pół miasta w nich chodzi, ale w lustro to chyba nie każdy spojrzy, niektórym zwyczajnie taka czapa nie pasuje
imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 18:41   #1407
EjjSenioritta
BAN stały

mnie rozwala to
http://warsawfashion.blogspot.com/
zawsze sie usmieje jak patrze na tego kolesia

blog26.jpg
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 18:43   #1408
EjjSenioritta
BAN stały

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
a ja lubię kalosze ale takie porządnie wykonane i ładne wizualnie, poza tym bardzo praktyczne kiedy jest straszna plucha/błoto, po prostu szkoda mi innych butów które dość szybko niszczą się w taką pogodę

natomiast nie przepadam za tą 'uszatką' pół miasta w nich chodzi, ale w lustro to chyba nie każdy spojrzy, niektórym zwyczajnie taka czapa nie pasuje

Ja lubie kogos w kaloszach sa urocze na pewien sposob
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 18:51   #1409
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EjjSenioritta Pokaż wiadomość
mnie rozwala to

Załącznik 3684839
on jest jak dobry demot
Stary 2011-01-21, 19:48   #1410
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EjjSenioritta Pokaż wiadomość
mnie rozwala to

Załącznik 3684839

aaaa! on tak na serio ?!
imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości