|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Dziewczyny w Tesco jest promocja, pisałam już o Pampersach, dzisiaj widziałam proszek Lovela 3,5 kg + 2l mleczka do prania za 39,99 zł. Weraa w Tesco wanienka za 26 zł są różne kolory i to jest taka wanienka, którą kiedyś w Biedronce kupowałyśmy z Kubusiem Puchatkiem, tylko ta jest bez Kubusia akurat
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Wykoncza mnie te hormony
Siedze w tym glupim pokoju sama i sobie co chwile wymyslam powody do placzu...potem sobie mysle, ze jest fajnie, zajmuje sie czyms, a za chwile...znowu w ryk...;/ Dzis tez bylam na cmentarzu u babci...i cala droge sobie mowilam, ze juz sie przeciez pogodzilam z ta sytuacja, ze babci nie ma, a jak chce mi sie plakac, to w domu to zrobie... ale oczywiscie musialy mi lzy poleciec na cmentarzu... az zapalniczki nie moglam w torebce znalezc...Chce juz koniec tej ciazy... ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
tylko pewnie zanim oni znowu zaczna ten temat to juz bedzie po promocji bo licze na to, ze jednak TŻ cos nagada swoim rodzicom, ze mogliby juz kupic ta wanne...
|
|
#4383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to moim zdaniem jak najbardziej normalne zachowanie jest przeciez masz za chwilke zostac mama, to chyba nic dziwnego, ze bys chciala urodzic dzieciatko bezpiecznie i pod opieka lekarzy po prostu postepujesz odpowiedzialnie a szpital, lekarze i wszyscy tam maja Cie informowac, co sie dzieje i pomagac, bo ich rola jest podobno "sluzebna" w stosunku do pacjenta ja mam termin dopiero na 6 lutego, a tez jestem nie-za-spokojna i siebie sama uwaznie bardzo obserwuje czy to aby nie "juz"trzymaj sie, kochana, a jesli to bedzie "juz", to zeby gladko szlo |
|
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
lilijko w baby-boxie mają teraz fajnego x-landera za 480zł
|
|
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki,
ja dzis nie mam siły nawet Was nadrabiac.. leże cały dzien, noc tragiczna, mega skurcze, w ciagu dnia niby spokój ale jak juz wstalam znów sie zaczeło, do tego kłucie w pochwie takie ze normlanie zwalało z nóg.. glowa mi do tego peka.. ja juz mam dośc, do tego tesciowa mnie tak wkur..ła ze przez głupia babe wyłam poł wieczoru.. no nic nie smece wiecej, melduje ze nadal 2w1
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj sie, kochana |
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
werka, nie bój żaby jakby nie zdążyli, w zwykłych sklepach dzieciowych też się spokojnie trafi za taką cenę lub niższą (u mnie są 2 sklepy - jeden ziołolek ze stoiskiem dzieciecym-tam byly po 22, a drugi typowy dziecięcy ale droższy... i tam kupilam wlasnie po 26 zł)
|
#4388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ktos pisal,ze marzy o koncu ciazy...dolaczam sie do marzen ....ciekawe tylko czy noca robia cc , bo ja niestety mam zbyt chore serducho aby normalnie urodzic bo jak cos to jak mialabym czekac do rana? :|
|
|
#4389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja polecam wanienkę z ikea.. niecałe 20zl a jest wg mnie super..sama taka kupilam ostatnio.. szukalam czegos co jak wanienka nie wyglada a spelni te funkcje a to jest wanienka i to z gumkami antypoślizgowymi w srodku (by dziecko sie nie sliznelo) i od spodu (by wanienka nie zjechała z jakies powierzchni na ktorej sie ją ustawi) naprawdę super i nie ma zbednych miejsc na mydełka bo mi to niepotrzebne.. no i nada sie jako miska później.. naprawdę ją polecam no nie wspominając ze chyba 20zl to nie majtek nawet dla twoich potencjalnie przyszlych tesciow..link do wanienki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388 polecam takze foczke do kąpieli noworodka (taki specjalny foteli do kąpieli) idealnie mi pasuje do wanienki a ja bardzo mam obawy jak sobie z malym poradze przy kąpanku a to mnie trochę uspokoilo ze dam radę.. no tylko ze to dodatkowe koszta.. ale naprawdę te kilka groszy to mozna na co dzien oszczędzić rezygnując np z kilku piw lub fajek jesli palą.. (no i uzywane na allegro widzialam ze tez są moze to ich by skusilo.. sorry za uszczypliwy zarcik )http://allegro.pl/fotelik-foczka-do-...421611379.html |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec z ta foczka to mozesz kupic , a nawet raz nie uzyc.. ) Pzdr
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
foczka dobra rzecz, a napisz mi ile długości ma ta wanienka z ikeii ? |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę wtedy jakoś kombinowac, przekręcac, a w zwykłej wanience bez niczego dostęp jest ułatwiony...
|
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4395 |
|
Raczkowanie
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388 - wanienka na dnie ma niebieskie poprzeczne antyposlizgowe gumeczki
Długość: 71 cm Szerokość: 43 cm Wysokość: 20 cm
Mamusia Synusia ze styczniusia )Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm) Edytowane przez Ann84 Czas edycji: 2011-01-21 o 20:52 |
|
|
|
#4396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gosiaczek na odchowani pisała właśnie że musi zaopatrzyć się chyba w zwykłą wanienkę , bo ciężko jej umyć pupkę małego
|
|
#4397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
kurcze powiem Wam ze przeczytalam dosyc niepokojace informacje... licze ze skoro zostaly mi 3 tyg to i zakazy znikna
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1..._zakazane.html |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie po całym dniu wrażeń. Dziś już jechałam ostatni raz do babci i dziadka, bo niestety takie wycieczki już nie dla mnie. Było wspaniale, oczywiście nakarmili mnie porządnie jak to na dziadków przystało. Babcia porusza się o kulach lepiej niż my ciężarówki
.Spotkanie z dziewczynami było cudowne. DZIĘKUJĘ WAM i liczę na kolejne. ![]() Powrót do domu okazał się chyba najgorszym etapem, bo musiałam zmierzyć się z górką W domu już prawie na luzie poczułam takie zmęczenie, a do tego wszystko mnie boli, że szok! Już nie mówiąc, że nie mogłam załatwić się w toalecie, bo miałam skurcze No ale dałam rady, teraz piję herbatę i wcinam ciacho, które dostałam w spadku wałówkowym od dziadków. MARIKO świetny sen ![]() Ligotko przecież nie wybieramy się na Raciborską!!!!!!!
|
|
|
|
#4400 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez dziekuje i licze na szybkie powtorzenie!!! Ojc ta gorka.. biedactwo! ale dla pocieszenia powiem ze moj maz parkuje za spodkiem i tam musielismy sie zataszczyc
![]() No na raciborska nie ale ja sie boje ze to sie rozniesie po tych szpitalach
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego artykułu to powiem szczerze, że powstał, bo jakiś tatuś był niezadowolony i tyle............... takie wrażenie ja odniosłam ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- no nic ja mówię dobranoc dzisiaj
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z foczki bylam bardzo zadowolona, z tym ze uzywalam jej jak Kamil mial ok 3 m-ce... a wogole super bylo jak pojechalismy na wakacje i tam byl prysznic, foczka stosunkowo malutka i leciutka , wiec wzielismy ja ze soba i nie bylo problemow z kąpiela w obcym prysznicu
![]() wczesniej korzystalismy z gąbki anatomicznej czy jakos tak to sie nazywa ale widac sa gusta i gusciki, i kazdemu co innego odpowiada ale za ok 15 zl warto zaryzykowac uwazam...
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi znowu smutno...
) Stwierdzilam ze jestem zlym czlowiekiem...;/ i duzo mieszam w moim zwiazku z TŻem...to chyba ja jestem winna a nie on... ![]() Tzn.jego wada jest to, ze nie chce ze mna szczerze rozmawiac...ale moze to dlatego ze ja jestem jakas nieprzyjemna czy cos podczas tych rozmow... Dzis sobie pogadalismy tak bardzo szczerze...Powidzial mi dlaczego tak ten slub odklada, dlaczego jego rodzice nam nic nie pomagaja w kwestii finansowej... Powiedzial,ze bardzo chce ze mna wziac slub i tworzyc prawdziwa rodzine, ale on nie ma na to tyle pieniedzy, zeby wyprawic takie wesele jakie ja sobie wymarzylam (zrobilam zestawienie wszystkich kosztow i wyszlo jakies 30tys.-to duzo??), ze ja moge liczyc na rodzicow bo maja kase, a jego nie maja tyle...powiedzial mi ze jego mama zarabia mniej od niego no i powiedzieli TŻowi, ze w lutym dadza mu tyle ile zaplacil za lozeczko tak mi sie przykro zrobilo... Ale z drugiej strony tez musialam zjechac TŻa...bo skoro on wiecej zarabia, to dlaczego nawet nic nie doklada do zycia rodzicom?! Przeciez oni go normalnie utrzymuja a ten sobie zyje jak paczek w masle, bo ma cala pensje na przyjemnosci... Powiedzialam, zeby nie bral tych pieniedzy od nich, bo my jakos damy rade, a im moga sie bardziej przydac...Mowil tez ze mnie kocha i gdybym chciala zrezygnowac z wesela, to on chetnie w kazdej chwili wezmie slub ze mna...a jesli chce wesele, to go jeszcze nie stac na to...bo wie, ze za calosc musi ze swojej kieszeni zaplacic-druga czesc moi rodzice chca zaplacic...bo ja nawet nie mam z czego... No i jestem w szoku...bo powiedzial, ze on nie wie co ja urodze...bo mam taki maly brzuch, ze dziecko pewnie nie bedzie miec odpowiedniej wagi, bedzie jakies schorowane i w ogole... I powiedzial, ze mam jesc nawet jak mi sie nie chce chociaz powiedzial, ze wydawalo mu sie, ze ja w 9 miesiacu to juz bede taka gruba, ze on mnie nie pozna...Wybaczcie za mojego kolejnego dlugasnego posta, ale jakos tak mam ze zawsze musze sie wygadac...;/
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
wera
i powiem Ci że wyszło wspaniale wtedy i naprawdę nie warto jak dla mnie wydawać jej na jedzenie i picie oraz jakiś zespól lepiej zrobić kameralnie, ale z sercem pomyśl o tym ...miłej nocy dziewczyny mnie zbudziła stopa a nie ciąża - wesoło
|
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
O widze ze wiele to tu sie wieczorem nie dzialo, wszystkie pouciekaly spac
A ja witam o swicie - noc kiepska, zasnac nie moglam chyba dwie godziny, po polnocy dalo rade, ale potem cogodzinne wycieczki na siusiu no i od 5 nie moglam zasnac I dzieki temu jestem juz po sniadaniu, ale moze poklikam troche i znow mnie ochota najdzie to pojde spac... tym bardziej ze maz za pol godzinki do pracy wstanie to pozbede sie tego chrapacza z lozka Milego dnia Wam zycze... No i czekamy na maluchy i dobre wiesci!
|
|
|
|
#4406 | ||
|
Rozeznanie
|
ale mnie głód obudził
wygrzebałam kotleta z lodówki, włożyłam do buły, wkroiłam pomidora i karmię dzieciaka Mam nadzieję, że jeszcze uda mi się zdrzemnąć potem do 10tej zaczekam aż mnie najdzie.Cytat:
Cytat:
![]() ej laseczki a byłyście na tym kebabie? bo my wczoraj z mężem ustaliliśmy że robimy sobie ostatnią wycieczkę taką przed porodem, no i padło wlaśnie na tego obiecanego mi kebaba (Justine pamiętasz chyba, że to przez Ciebie? ) Stwierdziliśmy, że spróbujemy bez samochodu, sturlamy się do miasta pieszo, a ja nawet wyraziłam zgodę na piwo dla męża, bo on (z własnej woli) od jakiegoś miesiąca nic nie pije, żeby być w stałej gotowości
|
|
|
#4407 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja
![]() Tez nie spie, od 4 chyba, ale sniadanko spalaszowane, reszta chrapie, wiec ide sprobowac jeszcze usnac
|
|
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
saj skonczylo sie na tortilli
Ale tez byla pyszna )) Moj mezus tez od 1 stycznia wstrzemiezliwosc, ale ostatnio sie zlamal i kupil 12pak puszek 0,33 i jak zapyta mnie 10 razy czy dobrze sie czuje i czy na pewno nie urodze to wypije sobie jedna A za tego kotleta z rana to szacun! Bo ja w ciazy za miesem nie przepadam tak bardzo, wiec z rana platki z mleczkiem ale cos czuje ze czas na drugie sniadanie ![]() marlen tez mialam pomysl zeby usnac, ale chyba dam spokoj... |
|
|
|
#4409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mięsa nie tknęłam przez pierwszych 5 miesięcy, było to dla mnie najgorsze paskudztwo na świecie, a od kurczaków to miałam największy odrzut, do tej pory mi zresztą został bleee Ale teraz nadrabiam wszystkie zaległości, mogę jeść niemal wszystko, wszędzie i zawsze, o każdej porze dnia i nocy
|
|
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny informuję, że dziś oficjalnie mam skończone 39tc
Ja przespałam całą noc, no nie liczę ciągłych wypadów do toalety...wieczorem spinał mi się brzuch, ale nic się nie ruszyło, więc nocka spokojna Cytat:
.Aha - świetny pomył na śniadanko Lilijko, Ligotko i Agape - super, że spotkanko Wam się udało No to miłego dnia, dziewczyny, uważajcie na siebie i brzuszki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

są różne kolory i to jest taka wanienka, którą kiedyś w Biedronce kupowałyśmy z Kubusiem Puchatkiem, tylko ta jest bez Kubusia akurat

bo licze na to, ze jednak TŻ cos nagada swoim rodzicom, ze mogliby juz kupic ta wanne...

ktos pisal,ze marzy o koncu ciazy...dolaczam sie do marzen ....ciekawe tylko czy noca robia cc , bo ja niestety mam zbyt chore serducho aby normalnie urodzic
muszę wtedy jakoś kombinowac, przekręcac, a w zwykłej wanience bez niczego dostęp jest ułatwiony...

wygrzebałam kotleta z lodówki, włożyłam do buły, wkroiłam pomidora i karmię dzieciaka
bo my wczoraj z mężem ustaliliśmy że robimy sobie ostatnią wycieczkę taką przed porodem, no i padło wlaśnie na tego obiecanego mi kebaba (Justine pamiętasz chyba, że to przez Ciebie?