Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-22, 08:51   #3781
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

MOria jestes rewelacyjna ja nawet nie słyszłąm o takiej "adopcji" masakra podziwiam i bije pokłony
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
vanes mi się wydaje, że teraz będzie się nam to zdarzać coraz częściej Ja też od kilku dni niby śpię normalnie ale często się przebudzam bo coś mnie boli, a to nadgarstki a to mi ręce drętwieją, ostatnio mnie coś przy kostce kuło no a przy przewracaniu z boku na bok to już w ogóle są cyrki i chyba budzę się wtedy za każdym razem, czuję jak brzuch mnie ciągnie tak po bokach jakby się mięśnie chciały rozerwać.

Czasem się budzę gdy śpię na plecach i mnie wszystkie wnętrzności bolą, jakbym mi ktoś kamień na brzuch położył

No a do tego czasem tak jak piszesz, przebudzę się, chcę szybko zasnąć a Iguśka zaczyna harce

Ja nie śpię dziś od 5 i tak mi się chce kawy, takiej mojej z żeliwnej kafeterki z dużą ilością spienionego mleka Nic, idę pod prysznic to się może dobudzę

ania2631

Acha, w nocy śniły mi się wózki bo wczoraj TŻ znów mi zadziałał na nerwa, bo znów wyjechał z tekstem, że czarnego wózka nie kupimy (mimo, że obojgu nam się ten kolor podoba) bo później będzie trudno sprzedać więc zaproponowałm, że w takim razie dam już teraz ogłoszenie na allegro z zapytaniem jaki kolor wybiera przyszły kupujący to taki kupię No i już teraz mówi, że mogę wybrać taki kolor jaki chcę

I jeszcze miałam koszmar, po prostu straszny i dziwaczny. Moja mama leciała samolotem, wracała skądś do domu i ja się strasznie o nią martwiłam i bałam czy się nic nie stanie. Czekałam na nią w moim rodzinnym domu z tatą, TŻ i siostrami no i wchodzi do pokoju tata i mówi, że mama nie ż....e ....normalnie tak mi się gorąco i słabo zrobiło i tylko krzyczałam "nie!nie!" no i tata mówi "żartowałem, już jest na dole"....

Okropne to było
haha z tym zapytaniem na allegro to za***isty pomysł cięta riposta to to co uwielbiam;p haha

tez jak leze na lplecach to potem wszystko mnie w srodku boli, ale paradoksalnie to najwygodniejsza pozycja dla mnie

a sen.... jezus maria... okropny nie lubie takich bo nawet jak sie budzisz i wiesz ze to sen to jakis niesmak jest....
Stary 2011-01-22, 08:52   #3782
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Dzień dobry

Widzę, że większość z Was już robi glukozę a mnie gin chyba przepisze to badanie za ok. miesiąc. Już się boję skoro mówicie, że to takie ochydne

Dziś znów miałam ciąg dalszy absurdalnych snów. Śniło mi się, że rodziłam (to był koszmar sam w sobie) i w końcu urodziłam czarne dziecko! Co za durne sny.

Eweska, gdzie jesteś????

Moria, podziwiam Cię masz na prawdę dobre serce

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-01-22 o 08:53
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 08:56   #3783
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Gratulacje!:roll eyes:
dzieki

no wlasnie gdzie jest EWESKA????????????????:co ol:
Stary 2011-01-22, 09:02   #3784
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
dzieki

no wlasnie gdzie jest EWESKA????????????????:co ol:
no wlasnie, gdzie eweska, a powiedzcie mi kochane, czy ja cos przegapilam czy mi sie wydaje ze paulizia tez sie juz jakis czas nie odzywa?

byc moze ze cos mi umknelo przez ostatni tydzien

co do spania, mnie notorycznie cierpna rece, ciagnie przy przekrecaniu sie z boku na bok i za kazdym razem sie budze, a od niedawna maly juz tak wariuje ze potrafi obudzic mnie w nocy
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 09:10   #3785
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry,

o ile dzień po takiej nocy można nazwać dobrym

Masakra... wieczorem pokłóciłam się z tż (przynajmniej nie o pierdołę) i on się znów strasznie zdenerwował i mimo, że chciałam normalnie porozmawiać i wyjaśnić, to nic. Nie dociera do niego po prostu, że krzyczenie na mnie nie jest teraz najlepszym wyjściem
Tak się zdenerwowałam, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. A potem wpadłam w panikę, czy dzidzi nie zaszkodzę i zaczęłam się jeszcze bardziej denerwować
Skończyło się na tym, że dzidzia zaczęła się bardzo mocno ruszać, mnie boleć brzuch i miałam skurcze i pół nocy zastanawiałam się, czy jechać do szpitala
Ja mam wrażenie, że on kompletnie nie rozumie, że teraz powinien mieć więcej cierpliwości. A teraz jeszcze ON ma na mnie focha...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 09:13   #3786
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ale tu dzisiaj cisza...
ide sie kapac w takim razie i sprzatac

tż jeszcze śpi to moge z wami popisac a tu taki zawód;p
trzymajcie sie bede tu wpadac mam nadzieje

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Masakra... wieczorem pokłóciłam się z tż (przynajmniej nie o pierdołę) i on się znów strasznie zdenerwował i mimo, że chciałam normalnie porozmawiać i wyjaśnić, to nic. Nie dociera do niego po prostu, że krzyczenie na mnie nie jest teraz najlepszym wyjściem
Tak się zdenerwowałam, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. A potem wpadłam w panikę, czy dzidzi nie zaszkodzę i zaczęłam się jeszcze bardziej denerwować
Skończyło się na tym, że dzidzia zaczęła się bardzo mocno ruszać, mnie boleć brzuch i miałam skurcze i pół nocy zastanawiałam się, czy jechać do szpitala
Ja mam wrażenie, że on kompletnie nie rozumie, że teraz powinien mieć więcej cierpliwości. A teraz jeszcze ON ma na mnie focha...
faceci...
nie zdaja sobie sprawy co moga narobic takimi nerwami. ja z moim tez mam przezycia czasem jest nerwus....
ale pamietaj w takich sytuacjach ze moze po prostu lepiej sie nie odzywac i pomyslec o dziecku... mi sie ciezko do tego zastosowac bo tez jestem narwana ale staram sie
mysle w takich sytuacjach ze klutnia nie jest tak wazna jak dziecko i powinnam sie dla niego poswiecic...
Stary 2011-01-22, 09:23   #3787
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
ale tu dzisiaj cisza...
ide sie kapac w takim razie i sprzatac

tż jeszcze śpi to moge z wami popisac a tu taki zawód;p
trzymajcie sie bede tu wpadac mam nadzieje

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

faceci...
nie zdaja sobie sprawy co moga narobic takimi nerwami. ja z moim tez mam przezycia czasem jest nerwus....
ale pamietaj w takich sytuacjach ze moze po prostu lepiej sie nie odzywac i pomyslec o dziecku... mi sie ciezko do tego zastosowac bo tez jestem narwana ale staram sie
mysle w takich sytuacjach ze klutnia nie jest tak wazna jak dziecko i powinnam sie dla niego poswiecic...
dokładnie a jemu pokarzesz że jego foch w ogóle na ciebie nie działa i nie przynosi zamierzonego efektu...
powiedz mu po prostu że nie będziesz z nim rozmawiała na taki temat bo zdrowie maleństwa jest dla ciebie najważniejsze

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 09:26   #3788
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam
chyba wszystkie miałyśmy ciężką noc dziś,ja poszłam dość szybko spać ,obudziłam się o 1,30 i już nie moglam zasnąć.Czułam jakiś wewnętrzny niepokój ,zboku na bok się kręciłam i zasnełam koło 3 .
Moria ma rację,teraz to juz bedzie tak,ze cośnam bedzie dolegać.A to kręgosłup a to coś bedzie kuć itd.Dziewczynki już jest bliżej niż dalej

EWESKO gdzie jesteś ,???????
Paulizia też się nie odzywa hallo dziewczyny

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 09:28   #3789
andziot
Zakorzenienie

Dzień doberek (na różowo )

Grazin
gratulacje kochana, a nie mówiłam
niektórzy mają fuksa

moria44 już kiedyś byłam na tej stronie i przeczytałam ją bardzo dokładnie, to wszystko ma sens tylko mi zabrakło samozaparacia ... fajnei ze sa na swiecie takie osoby jak ty

a co do czarnych wózków, to mam wrażenie że one bardzo dobrze sie właśnie sprzedają na allegro poszukaj aukcji z czarnymi i pokaż tż zawsze jest dużo licytujących

co do spania to ja śpie dobrze, jak zasypiam to czasem się budzę jak się przekręcam (ale zauważyłam że potrafię przespać całą noc na jednym boku), czasem mnie skurcz w nodze złapie, czasem na siku wstaje ale ogólnie to jeszcze jest ok bo sie wysypiam

dziś w nocy musiałam ściągnąć obrączke bo strasznie mi palce spuchły (ledwo mi sie udało)

matallewar uspokój się kochana
ja pamiętam w tamtej ciąży (już zaawansowanej) też pokłóciłam się z mężulem o jakąś pierdołę i on w środku kłótni wyszedł z domu zostawiając mnie płaczącą i zdenerwowaną ....
to był szczyt jak dla mnie ...
jak ochłonęłam to wytłumaczyłam mu, że kobiety ciężarnej nie można zostawiać samej w takim stanie, bo co by było jakbym nagle dostała skurczy i zaczęło się coś dziać ????
on się zastanowił i powiedział że mam racje i ze źle zrobił więc myślę, że facetom czasem nie przychodzą do głowy takie proste rzeczy póki się im o tym nie powie

idziemy niedługo do miasta z mężulem
Zosia zostaje z babcią (dobrze jest mieć babcię obok !!!!)

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-22 o 09:30
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 09:32   #3790
matallewar
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-22, 09:59   #3791
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a mi dzisiaj przyjaciółka przywiezie chyba wór ubranek na maluszka o ile znajdzie czas zeby do mnie podskoczyc juz sie nie moge doczekac

jezu co z tym moim dzieciakiem, chyba jak spałam to sie gdzies wyprowadził, albo jakiś foch jest bo kopnie raz za czas i cisza.
leń mnie ogarnia.....

a mam troche pracy.
Stary 2011-01-22, 10:07   #3792
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jak ochłonęłam to wytłumaczyłam mu, że kobiety ciężarnej nie można zostawiać samej w takim stanie, bo co by było jakbym nagle dostała skurczy i zaczęło się coś dziać ????
on się zastanowił i powiedział że mam racje i ze źle zrobił więc myślę, że facetom czasem nie przychodzą do głowy takie proste rzeczy póki się im o tym nie powie
zgadzam się, facetom trzeba prosto z mostu

Cytat:
jezu co z tym moim dzieciakiem, chyba jak spałam to sie gdzies wyprowadził, albo jakiś foch jest bo kopnie raz za czas i cisza.
leń mnie ogarnia.....
moje też dzisiaj jakieś niemrawe jest
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 10:09   #3793
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

listopadowa80 i ddaaiissyy dziewczyny trzymam za was kciuki, myslcie o dziecku waszym, ktore jest po sercem! wzystko sie ulozy bo jak mowicie wszystko siedzi w glowie....

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ANULA I KASIU
oraz wszystkim innym dziewczynkom i maluszkom
serdeczne pozdrowienia z Krynicy Górskiej oraz Muszyny!!!!!!!!
zjadlam za was wszystkie oscypki na cieplo z zurawinka
okej
u mnie egeneralnie wszystko okej
mala duzo kopie
tutejsze powietrze mi duzo sluzy
jestem bardziej zmeczona
ale brzuch sie napina czesto
wiec staram sie duzo odpoczywac

lece grac w tysiaca i na oscypki
buziaki
tylko pozazdroscic tych gor i swiezego powietrza! bawcie sie dobrze z malenka

Cytat:
kasia pożeram hamburgera ze stuska
aaaaa mscisz sie za to ze twoj maz byl w Łodzi????
hehe

dziewczynki wstalam o 9. bo w nocy sie budzilam. Nie da sie spac. Tez was bola miesnie brzucha jak zmieniacie pozycje? mi doszedl bol plecow i brocholindy a spac na stojaco nie umiem....
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 10:19   #3794
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Grazin
gratulacje kochana, a nie mówiłam
niektórzy mają fuksa

moria44 już kiedyś byłam na tej stronie i przeczytałam ją bardzo dokładnie, to wszystko ma sens tylko mi zabrakło samozaparacia ... fajnei ze sa na swiecie takie osoby jak ty

a co do czarnych wózków, to mam wrażenie że one bardzo dobrze sie właśnie sprzedają na allegro poszukaj aukcji z czarnymi i pokaż tż zawsze jest dużo licytujących

co do spania to ja śpie dobrze, jak zasypiam to czasem się budzę jak się przekręcam (ale zauważyłam że potrafię przespać całą noc na jednym boku), czasem mnie skurcz w nodze złapie, czasem na siku wstaje ale ogólnie to jeszcze jest ok bo sie wysypiam

dziś w nocy musiałam ściągnąć obrączke bo strasznie mi palce spuchły (ledwo mi sie udało)

matallewar uspokój się kochana
ja pamiętam w tamtej ciąży (już zaawansowanej) też pokłóciłam się z mężulem o jakąś pierdołę i on w środku kłótni wyszedł z domu zostawiając mnie płaczącą i zdenerwowaną ....
to był szczyt jak dla mnie ...
Szkoda tylko, że mój jest jakiś niereformowalny... Ja mu mówię, on przytakuje, w potem znów to samo
Czasem mam ochotę go spakować i powiedzieć "do zobaczenia po ciąży"

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-22, 10:20   #3795
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja od jakiegoś miesiąca mam problemy ze wstawaniem z łóżka ale to między innymi dlatego że nie mam praktycznie żadnego ruchu i mięśnie mi zanikają
jak przewracam się z boku na bok to też jakoś bolą a dziś w nocy to już był przełom
mam nadzieję że to tylko epizod i wszystko wróci do normy...
tak sobie to będę tłumaczyć

ale dzisiaj cisza na forum

Stary 2011-01-22, 10:21   #3796
Aliczka88
Zadomowienie

Witam w sobote
Oczywiście u mnie pierogi i wielkie sprzątanie jak co tydzień
Także nie wiem czy jeszcze dziś zaglądne

A potem mamy chate wolną gdyż rodzice idą na tzw Biesiade przyspiewki ludowe z wódką, ogórkiem i smalcem A my mamy wieczór dla siebie dawniej założyła bym stringi i byłby romantyczny wieczór a dziś.... Kto ich później wydrze z mojego zacnego tyłka

Całusy na caaaaaały dzień

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 10:28   #3797
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Paulizia widze ,że jesteś,napisz co u Ciebie?

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 10:29   #3798
anula_81
Zakorzenienie

Hej Kochane, witam z rana
Widze, ze wszystkie mialyscie dzisiaj problemy ze spaniem, a ja wreszcie od tygodnia sie wyspalam, kolka mnie nie klula w nocy, teraz zjadlam plak\tki z mlekiem i sie obserwuje, mam nadzieje, ze nic mnie nie bedzie klulo, bo az mnie wzdryga na sama mysl o szpitalu, dziekuje za wczorajsze porady
ja dzis poszlam spac o 22:30 kilka pobudek na siku lacznie z ta o 6 rano gdzie dzidzia kopala jak szalona ale dospalam do 9:30 co do mnie niepodobne i mam ochote nie wychodzic dzisiaj z lozka, dawno tego nei robilam, wiec moze sie skusze, pod warunkiem ze nic mnie nie bedzie klulo

Cytat:
wczoraj w domu byłam o 20 45 a wyszlam o 6 30 masakra.... jak przyszlam to bylam tak skonana ze zasnelam na fotelu w szlafroku nie zrobilam sobie tantum rosa wczoraj bo nie mialam jak i mnie dzis znowu szczypie dalej ta infekcja;/
wyobraźcie sobie, że przed pierwszym egzaminem przeczytałąm dwie strony notatek od kolezanki i mi siadły pytania i dostał 4,5 hahah ależ jestem mądra:P a bardzo duzo osob oblało wiec w szoku jestem. a wynikow drugirgo nie mam jeszcze.

mi sie tak raz dziecko odwróciło ze czułam je bezpośredni pod skóra nie wiem jak to okreśłic ale cuzłam jakby byl od razu pod naskurkiem taka własnie kula twarda

macie cudowne brzuszki i takie malutkie
gratuluje egzaminow
ja tez czasem tak czuje dzidzie, czesto wieczorem z jednej strony twarda kulka a z drugiej jakby raczka czy tez nozka nawet TZ to wyczuwa i zawsze sie zastanawiamy jak ta nasza corcia sie tamm ciagle obraca w tym brzuszku
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Czasem się budzę gdy śpię na plecach i mnie wszystkie wnętrzności bolą, jakbym mi ktoś kamień na brzuch położył

No a do tego czasem tak jak piszesz, przebudzę się, chcę szybko zasnąć a Iguśka zaczyna harce
Acha, w nocy śniły mi się wózki bo wczoraj TŻ znów mi zadziałał na nerwa, bo znów wyjechał z tekstem, że czarnego wózka nie kupimy (mimo, że obojgu nam się ten kolor podoba) bo później będzie trudno sprzedać więc zaproponowałm, że w takim razie dam już teraz ogłoszenie na allegro z zapytaniem jaki kolor wybiera przyszły kupujący to taki kupię No i już teraz mówi, że mogę wybrać taki kolor jaki chcę

I jeszcze miałam koszmar, po prostu straszny i dziwaczny. Moja mama leciała samolotem, wracała skądś do domu i ja się strasznie o nią martwiłam i bałam czy się nic nie stanie. Czekałam na nią w moim rodzinnym domu z tatą, TŻ i siostrami no i wchodzi do pokoju tata i mówi, że mama nie ż....e ....normalnie tak mi się gorąco i słabo zrobiło i tylko krzyczałam "nie!nie!" no i tata mówi "żartowałem, już jest na dole"....

Okropne to było
co do spania Moria ja mam tak samo, cierpna mi nogi, mam skurcze i wlasnie jak sie gwaltownie przewracam z boku na bok(moj tz nazywa to rzutami niekontrolowanymi to mnie czesto kolka moja slawna zaklluje albo dokladnie ciagniechyba tak musi byc, w koncu mamy dziecko w sobie, kurcze zawsze jak o tym mysle, to zastanawiam sie nad tym jakie to jest niesamowite
niezly sen
ohhh ja juz nie moge doczekac sie naszego wozka, kiedy przyjdzie i postawie go w malej sypialence, bede sie w niego chyba wpatrywac
a w ogoole wiecie, ze u nas w spzitalu wszystkon daja, bo dzwonilam do kolezanki ktora urodzila w grudniu, maja ubranka dla dzieci, trzeba miec tylko ubranko na wyjscie do domu, maja specjalne wygodne pizamki dla mamus, podpaski, podklady,m kosmetyki dla maluszka, moja kolezanka wszystko wedle polskich list wziela ze soba i sie caly szpital z niej smial, ze chyba sie chciala do szpitala na stale przeprowadzic
co do snu, mnie tez czesto snia sie takie rzeczy, potrafie o 7 rano dzwonic do rodzicow bo snilo mi sie cos zlego, szczgeolnie ze moj tatus ma zoltaczke typu C i leczy sie kolejny rok tymi interferonami, okropienstwo, wiec na kazdy taki sen mnie wzdryga..
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
Witam Was brzuchatki

dziękuję Moria
Dziewczyny nawet nie macie pojęcia jak mi się dzisiaj źle spało

co chwilę się budziłam i myślałam że coś jest nie tak a to wszystko chyba z tego przejedzenia...w domu tyle nie jem ale u mamy... po prostu nie umiałam się oprzeć tu nawet herbata smakuje lepiej

całą noc miałam taki twardy brzuch jakby napięty a dzidziuś mój kochany skakał jak szalony... nie spałam gdzieś do 4 nad ranem później zasnęłam na trochę i obudziłam się teraz no i jest wszystko ok

popijam właśnie mleczko z miodem... och chyba tego mi brakowało

powodzenia aniu jeszcze trochę i wypoczniesz
ja tez u mamy tyle jem , ale moja jest specyficzna i ciagle mi przypokina, nie jedz tyle bo ci tylek rosnie ale za to u tesciowej to by mnie przekarmili za wszystkie czasy
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

kochana nie martw sie, zdarza sie jestesmy w ciazy przewrazliwione dodatkowo, ja reaguje 10 razy mocniej na wszystko, my tez mielismy raz taka mega klotnie ze dostalam histerii nie moglam sie uspokoic, zaklulo mnei w brzuchu az zgielam sie wpol to moj TZ momentalnei sie opamietal, polozyl do lozka i przepraszal, ale na drugi dzien tez mial focha.... faceci!
Cytat:

ale ci fajnie, wiec dzisiaj macie dzien bez Zosi zakupki planujecie?? dzieciowe...?
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
zgadzam się, facetom trzeba prosto z mostu

moje też dzisiaj jakieś niemrawe jest
a moja od rana skopala mamusie rozbudzila i teraz spi chyba ma po mnei charakterek,,,

ide cos jeszcze zjesc, poki nic mnie nie kluje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 10:37   #3799
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Mamusie Ja tez dzis zle spalam, od 5tej Flawcio kopal, maz chrapal, a taka ulewa za oknem ze tragedia znowu mam mase prasowania, ja nie wiem tylko nas dwoje a non stop przy zelazku stoje
jakie macie plany na weekend??
Stary 2011-01-22, 10:38   #3800
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Ktoras noc z rzędu na wpół nieprzespana...

Moria pewnie slyszalas to setki razy ale to co robisz jest godne podziwu..
ukłon w Twoja strone

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 10:41   #3801
caffelate05
Rozeznanie

dzień dobry
ja dziś dobrze spałam dla odmiany fakt, że późno poszłam spać, może to dlatego
Teraz czekam aż TŻ wróci z apteki z torbą leków dla mnie i zjemy śniadanko i w końcu trochę czasu spędzimy razem.

Moria44 masz wielkie serce kobitko, naprawdę. Lubię i cenię ludzi, którzy aktywnie działają i pomagają czy to ludziom, czy zwierzętom

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 10:58   #3802
24kasia86
Wtajemniczenie

canela
za ciebie tez slonce trzymam kciuki!

vanes
dzidzia dostala jedzonko, zaczela buszowac i prosze jak brzuszek sie zaokroglil slicznie

agnieszka_pe25
ale chyba ktos ci pomoze, czy poczekasz na meza jak wroci?

matallewar
zazdroszcze tej wyprawki. Do mnie w koncu dotarlo ze mase rzeczy mi brakuje, chocby do samego porodu i wpadlam w panike co by bylo gdybym wczesniej urodzila?przeciez to juz 27tc strach mnie oblecial!

agnieszka_pe25
nawet nie mysl ze ci spadnie ta hemoglobina slyszysz

moria44
no dokladnie tez tak mam! i ciesze sie ze nie jestem z tym sama teraz pewnie bedzie coraz trudniej spac jak brzuszek bedzie jeszcze wiekszy- kurde....
snu nie zazdroszcze, jedno jest pewne z pewnoscia Twoj tata nigdy by tak sobie nie zartowal...ehhh az mi ciary przeszly...

MoniaK
hehe jak ty bys urodzila to jeszcze bys moze uwierzyla ze twoje, a jak Tż by nie bylo przy tym a pozniej by zobaczyl- to co by pomyslal? moj sobie tak czesto zartuje

matallewar
ja mam wrazenie ze moj maz to zapomina stale ze w ciazy jestem, wczoraj tez ryczalam przez niego, normalnie mam do niego zal... dopiero jak zaczynam milczec i glaskac sie po brzuchu to mnie przeprasza. Mysle ze faceci zawsze tacy beda, nigdy sie nie dowiedza jak to jest naprawde byc w ciazy...mi sie juz nie chce tlumaczyc...tez na mnie nieraz krzyczy, ze chetnie bym go uderzyla ehhh

andziot
taaaak kochane te babcie...ciagle mysle jak ja sobie dam rade z tym malenkim dzieckiem sama tu w Łodzi gdy tesciowie i rodzice tak daleko. Z jednej strony fajnie a z drugiej

Aliczka88
hehehehe a wiesz ja nieraz mam ochote na pikantny wieczor, ale niestety konczy sie na jednej pozycji i bez emocji... w koszule ktore mi kupil wczesniej niewchodze, a jak juz wejde to raczej seksi nie wygladam
moj Tż nie mowi ze jestem gruba, ale tez nie powie ze ladnie wygladam...
kurde wkurza mnie to

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

dziewczyny jak tam wasze zeby? dziasla? mnie tak naparzaja ze szok, krew mi leci jak myje i zauwazylam ze mi dziasla odchodza od zebow wiem co napiszecie idz do dentysty... na nfz sobie pewnie dlugo poczekam

malo tego, dzisiaj rano mi krwi z nosa sporo poszlo

co do planow na weekend to bede sie byczyc z Tż przy tv, na rozrywki kasy brak... a od poniedzialku ja robie powtorne badanie na glukoze, a on jezdzi do drugiej roboty...

moja dzidzia po 4dniach wojowania w koncu sie uspokila i dzisiaj jak na razie jest spokojna- odsypia

tez tak macie, ze jak pomyslicie o waszym dzidziusiu to az chce sie zyc? Boze jak ja je strasznie kocham
Nikosia

Stary 2011-01-22, 11:02   #3803
Paulizia
Wtajemniczenie

Jestem jestem Kochane Nadrabialam
Dzien doberek!!!!
Okropniasta pogoda az sie ryczec chce pochmurno, szaro, brzydko!!!
U mnie wszystko dobrze. Wczoraj z Babcia rozmawialam. Odlaczyli ja od aparatury. To niesamowite, ze z tego wychodzi. Zaden z lekarzy nie dawal jej szans. Powiedziala, ze poczeka na mnie do lutego by zobaczyc mnie i brzuszek Kochana!!!!!
Wczoraj wyciagnelam tez swoja wyprawke. No i okazalo sie, ze mam 3 pajace na noworodka [newborn] wiec moze dokupie jeszcze dwa i no i body. Ciuszki od 0-3 wydaja sie dosc wielkie. Tutaj jest rozmiarowka.
1. tiny baby [wczesniaki??? i naprawde maluszki]
2. newborn
3. 0-3m

Jeden pajac jest na tiny baby. Jakie to malusie. Moj ulubiony, bo jest taki slodziutki, ze szok
Zauwazylam, ze juz brzuch mi sie porusza jak Maluch rozrabia no i czasem sie z nim bawie w pukanie-odpukiwanie

Dzisiaj u mnie kapusniak, a teraz wlasnie boczus parze

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
a wiec bylam u diabetologa-przemiła kobieta! dala mi skierowanie na powtorne obciazenia glukoza 75g, poniewaz:

-poprzedni test byl robiony z palca ( a to wielki blad)
-nietolerancja jest niska
-drugi test na glukoze na czczo z zyly wyszedl mi niski bo 73.

powiedziala ze mam przez ten weekend jesc NORMALNIE i dala mi ogromna nadzieje, ze cukrzycy moge wcale nie miec!!!!!

jestem szczesliwa
Bardzo sie ciesze kochana. Ktos Ci przysporzyl niepotrzebnych stresow ludzie to w ogole wyobrazni nie maja. Przeciez kobieta w ciazy nie moze sie stresowac, a jakies baby z laboratorium maja to gdzies
Czyli dzisaj biesiadujesz co?

Cytat:
matko ponad 5 kg???? masakra
moj też wazył 4,5 kg (wczoraj rozmaiwąłam z teściowa i moiwła mi jak go rodziła ze nie było lekarza na porodówce i porod odbierała położna ktora była pijana tak że nie wiedziąła co robi! coś mu z pępowiną źle zrobiła i by sie wykrwawił. na drugi dzien na szczescie wyleciała z pracy. masakra
O Boze jaki koszmar Twoja Tesciowa musiala miec niezlego stresa

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
O bożesz cóż to za imiona.Moja kuzynka 14 lat temu dała na imie synowi Ariel
oj zebyście wiedziały jaki on jest nieszczęśliwy z tego powodu.
To ja swojemu dam Persil albo Domestos dla dziewczynki bylaby WC Kaczka
Ludzie to maja wyobraznie

Wczoraj mnie nie bylo wiec skladam spoznione, ale szczere zyczenia wszystkim Agniesiom Kochane spelnienia marzen, zdrowka no i bezkomplikacyjnych i bezbolesnych porodow

Moria za wielkosc serca
BTW bardzo prosze o zmiane mojego wieku z 23 na 24
Stary 2011-01-22, 11:07   #3804
principessina
Zakorzenienie

Paulizia u mnie normalnie londynska pogoda, Ty niedobra zesmy przyslala taka mgle i ulewe szaro, buro i ponuro, naszczescie u mnie dosc zadko zdaza sie taka pogoda, wtedy nachodzi mnie melancholia a co dopiero ma powiedziec anula_81 wiecznie pod sniegami
Ciesze sie, ze z babcia lepiej
u mnie chyba jest podobna rozmarowka, to tiny baby to na "0" i takie to malusieeeeeeeeee. Ja policzylam co juz mam i napewno musze dokupic male bodziaki i spioszki no i jakis ladny zestawik na pierwszy dzien po urodzeniu

Dziewczyny jaka jest najlepsza taka miekka lyzeczka sylikonowa zeby ew. dac noworodkowi mleczko ta lyzeczka aby nie zabrzuc karmienia bozesz co dzien to jakiejs nowej rzeczy sie dowiaduje
Stary 2011-01-22, 11:09   #3805
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak tam wasze zeby? dziasla? mnie tak naparzaja ze szok, krew mi leci jak myje i zauwazylam ze mi dziasla odchodza od zebow wiem co napiszecie idz do dentysty... na nfz sobie pewnie dlugo poczekam

malo tego, dzisiaj rano mi krwi z nosa sporo poszlo

co do planow na weekend to bede sie byczyc z Tż przy tv, na rozrywki kasy brak... a od poniedzialku ja robie powtorne badanie na glukoze, a on jezdzi do drugiej roboty...

moja dzidzia po 4dniach wojowania w koncu sie uspokila i dzisiaj jak na razie jest spokojna- odsypia

tez tak macie, ze jak pomyslicie o waszym dzidziusiu to az chce sie zyc? Boze jak ja je strasznie kocham
Ja to caly czas pluje krwia. Dostalam meridol i zaraz bede myc ta pasta zeby. Zobaczymy czy jakas roznica bedzie. Wlasnie przypomnialas mi, ze ja tez musze zapisac sie do dentysty Musze jakiegos wybrac tez na NHS [angielski odpowiednik NFZ] i nie mam pojecia do koho, bo zero opini, a ja jestem przyzwyczajona do perfekcyjnych ludzi w tym fachu... na necie zero opini. Musze popytac wsrod znajomych!
I ja tez ogromnie kocham tego malego szkrabusia. Moj Tz zacza mnie nawet lapac na tym, jak siedze, usmiecham sie do brzucha i go glaszcze. Mowi, ze go to rozczula, a ja uwielbiam sie tak zawiesic na swoim brzuszku i myslami sie z nim lacze
Stary 2011-01-22, 11:09   #3806
bzyczka1
Zakorzenienie

ja ostatnio kiepsko sypiam...ale co się dziwić, w nocy mam kilka wyciecze do toalety, potem wycieczkę z kotem do drugiego pokoju bo inaczej włazi mi do szafek z ubraniami, na koniec wstaje tż. Jak tż wychodzi do pracy to wypuszcza kota na dwór a ta wraca za jakieś pół godziny i skacze na klamkę żeby ją wpuścić.

Mama wczoraj znowu zaszalała i kupiła kilka ubranek, ale zostawiłam u niej bo u mnie póki co miejsca już brakuje a poza tym w poniedziałek może dowiemy się już na pewno kto się kryje w brzuszku i wtedy część zostanie a część pójdzie ale kupiła mama taką śliczną sukienkę z takiego materiału jak sweterki, no śliczna jest zobaczymy czy pan doktor ostatnim razem się nie pomylił, ja tam czuję że mam panienkę w brzuszku ale tż się ze mnie śmieje

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 11:11   #3807
Siasiek
Zadomowienie

Witam
Wczoraj popołudniu nadrobiłam Was i zaczęłam odpisywać, niestety zasnęłam na łóżku z laptopem. Nie pamiętam kiedy w dzień spałam, nie lubię tego bo później zasnąć w nocy nie mogę i oglądałam filmy do chyba 3 godziny.
Wczoraj oglądaliśmy z Tżtem jak się młody w brzuchu wierci, chyba nakręcę mu filmik jak się rzucał i będę mu puszczać jak urośnie

Muszę Wam powiedzieć, że ostatnio mam mniej czasu na siedzenie na forum, niestety, dużo mniej. I tak jakoś szkoda mi tego ale szczerze dzięki temu, że więcej się ruszam, więcej wychodzę z domu lepiej się czuję. Mniej mnie plecy bolą, na nogi tak nie narzekam. Przede wszystkim samopoczucie mam też lepsze
Ale coś za coś...

Dzisiaj znów śmigam na miasto bo dzień dziadka i młody coś musi sprezentować swojemu Popołudniu idziemy na kawkę a jutro jedziemy do drugich dziadków.

Miłej sobotki dla Was.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 11:15   #3808
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Paulizia u mnie normalnie londynska pogoda, Ty niedobra zesmy przyslala taka mgle i ulewe szaro, buro i ponuro, naszczescie u mnie dosc zadko zdaza sie taka pogoda, wtedy nachodzi mnie melancholia a co dopiero ma powiedziec anula_81 wiecznie pod sniegami
Ciesze sie, ze z babcia lepiej
u mnie chyba jest podobna rozmarowka, to tiny baby to na "0" i takie to malusieeeeeeeeee. Ja policzylam co juz mam i napewno musze dokupic male bodziaki i spioszki no i jakis ladny zestawik na pierwszy dzien po urodzeniu

Dziewczyny jaka jest najlepsza taka miekka lyzeczka sylikonowa zeby ew. dac noworodkowi mleczko ta lyzeczka aby nie zabrzuc karmienia bozesz co dzien to jakiejs nowej rzeczy sie dowiaduje
O kochana z ta pogoda to nie moja sprawka U nas przez ostatnie kilka dni bylo piekne sloneczko... tylko dzisiaj tak brzydko i szaro
To w kazdym panstwie inaczej oznaczaja te rozmiary Ja na poczatku myslalam, ze 0-3 to najmniejsze
Ja chyba i tak wszystkie zakupy bede robic w Nexcie, bo sie zakochalam w tych ciuszkach
Stary 2011-01-22, 11:19   #3809
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Bardzo sie ciesze kochana. Ktos Ci przysporzyl niepotrzebnych stresow ludzie to w ogole wyobrazni nie maja. Przeciez kobieta w ciazy nie moze sie stresowac, a jakies baby z laboratorium maja to gdzies
Czyli dzisaj biesiadujesz co?
na razie mam nadzieje, a to juz bardzo duzo! przez te 3 dni moge jesc slodyczne, frytki itp we wtorek lub w poniedzialek sie wszystko okaze

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Ja to caly czas pluje krwia. Dostalam meridol i zaraz bede myc ta pasta zeby. Zobaczymy czy jakas roznica bedzie. Wlasnie przypomnialas mi, ze ja tez musze zapisac sie do dentysty Musze jakiegos wybrac tez na NHS [angielski odpowiednik NFZ] i nie mam pojecia do koho, bo zero opini, a ja jestem przyzwyczajona do perfekcyjnych ludzi w tym fachu... na necie zero opini. Musze popytac wsrod znajomych!
I ja tez ogromnie kocham tego malego szkrabusia. Moj Tz zacza mnie nawet lapac na tym, jak siedze, usmiecham sie do brzucha i go glaszcze. Mowi, ze go to rozczula, a ja uwielbiam sie tak zawiesic na swoim brzuszku i myslami sie z nim lacze
kochana ja ta paste uzywam jakis miesiac, fakt ze polepszylo sie, ale i tak mnie bola zeby i dziasla...no i ta krew...moze ta pasta spowalnia to co jest jednak nieuniknione-prochnica. Jedyne wyjscie to dentysta- bynajmniej w moim przypadku. Juz czuje jak mnie opiep****
Nikosia

Stary 2011-01-22, 11:25   #3810
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

mi też co jakiś czas leci krew z nosa.
na szczęście z zębami nie mam problemu

siasiek to przynajmniej sobie pospałaś nie sądziłam że jesteśmy takie nudne ;p

bzyczka fajnie że masz taką mamę
pod tym względem moja to konserwatystka niestety
jak zobaczyła że wczoraj kupiłam te śpiochy to powiedziała że na to jest czas kiedy dziecko się urodzi a nie teraz...i że się nie kupuje przed narodzinami pierwszego...ogólnie nie jest przesądna a tu proszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości