|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
MOria jestes rewelacyjna
ja nawet nie słyszłąm o takiej "adopcji" masakra podziwiam i bije pokłony![]() Cytat:
cięta riposta to to co uwielbiam;p haha tez jak leze na lplecach to potem wszystko mnie w srodku boli, ale paradoksalnie to najwygodniejsza pozycja dla mnie ![]() a sen.... jezus maria... okropny nie lubie takich bo nawet jak sie budzisz i wiesz ze to sen to jakis niesmak jest....
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Dzień dobry
Widzę, że większość z Was już robi glukozę a mnie gin chyba przepisze to badanie za ok. miesiąc. Już się boję skoro mówicie, że to takie ochydne ![]() Dziś znów miałam ciąg dalszy absurdalnych snów. Śniło mi się, że rodziłam (to był koszmar sam w sobie) i w końcu urodziłam czarne dziecko! Co za durne sny. Eweska, gdzie jesteś???? Moria, podziwiam Cię masz na prawdę dobre serce
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-01-22 o 08:53 |
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() no wlasnie gdzie jest EWESKA????????????????:co ol:
|
#3784 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie, gdzie eweska, a powiedzcie mi kochane, czy ja cos przegapilam czy mi sie wydaje ze paulizia tez sie juz jakis czas nie odzywa?
byc moze ze cos mi umknelo przez ostatni tydzien co do spania, mnie notorycznie cierpna rece, ciagnie przy przekrecaniu sie z boku na bok i za kazdym razem sie budze, a od niedawna maly juz tak wariuje ze potrafi obudzic mnie w nocy |
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
o ile dzień po takiej nocy można nazwać dobrym ![]() Masakra... wieczorem pokłóciłam się z tż (przynajmniej nie o pierdołę) i on się znów strasznie zdenerwował i mimo, że chciałam normalnie porozmawiać i wyjaśnić, to nic. Nie dociera do niego po prostu, że krzyczenie na mnie nie jest teraz najlepszym wyjściem ![]() Tak się zdenerwowałam, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. A potem wpadłam w panikę, czy dzidzi nie zaszkodzę i zaczęłam się jeszcze bardziej denerwować Skończyło się na tym, że dzidzia zaczęła się bardzo mocno ruszać, mnie boleć brzuch i miałam skurcze i pół nocy zastanawiałam się, czy jechać do szpitala Ja mam wrażenie, że on kompletnie nie rozumie, że teraz powinien mieć więcej cierpliwości. A teraz jeszcze ON ma na mnie focha...
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj cisza...
![]() ide sie kapac w takim razie i sprzatac ![]() tż jeszcze śpi to moge z wami popisac a tu taki zawód;p trzymajcie sie bede tu wpadac mam nadzieje ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
nie zdaja sobie sprawy co moga narobic takimi nerwami. ja z moim tez mam przezycia czasem jest nerwus.... ale pamietaj w takich sytuacjach ze moze po prostu lepiej sie nie odzywac i pomyslec o dziecku... mi sie ciezko do tego zastosowac bo tez jestem narwana ale staram sie ![]() mysle w takich sytuacjach ze klutnia nie jest tak wazna jak dziecko i powinnam sie dla niego poswiecic...
|
|
#3787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jemu pokarzesz że jego foch w ogóle na ciebie nie działa i nie przynosi zamierzonego efektu...powiedz mu po prostu że nie będziesz z nim rozmawiała na taki temat bo zdrowie maleństwa jest dla ciebie najważniejsze
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Witam
chyba wszystkie miałyśmy ciężką noc dziś,ja poszłam dość szybko spać ,obudziłam się o 1,30 i już nie moglam zasnąć.Czułam jakiś wewnętrzny niepokój ,zboku na bok się kręciłam i zasnełam koło 3 . Moria ma rację,teraz to juz bedzie tak,ze cośnam bedzie dolegać.A to kręgosłup a to coś bedzie kuć itd.Dziewczynki już jest bliżej niż dalej EWESKO gdzie jesteś ,??????? Paulizia też się nie odzywa hallo dziewczyny
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek (na różowo
)Grazin gratulacje kochana, a nie mówiłam ![]() niektórzy mają fuksa ![]() moria44 już kiedyś byłam na tej stronie i przeczytałam ją bardzo dokładnie, to wszystko ma sens ![]() a co do czarnych wózków, to mam wrażenie że one bardzo dobrze sie właśnie sprzedają na allegro co do spania to ja śpie dobrze, jak zasypiam to czasem się budzę jak się przekręcam (ale zauważyłam że potrafię przespać całą noc na jednym boku), czasem mnie skurcz w nodze złapie, czasem na siku wstaje ale ogólnie to jeszcze jest ok bo sie wysypiam ![]() dziś w nocy musiałam ściągnąć obrączke bo strasznie mi palce spuchły (ledwo mi sie udało)matallewar ja pamiętam w tamtej ciąży (już zaawansowanej) też pokłóciłam się z mężulem o jakąś pierdołę i on w środku kłótni wyszedł z domu zostawiając mnie płaczącą i zdenerwowaną .... to był szczyt jak dla mnie ... jak ochłonęłam to wytłumaczyłam mu, że kobiety ciężarnej nie można zostawiać samej w takim stanie, bo co by było jakbym nagle dostała skurczy i zaczęło się coś dziać ???? on się zastanowił i powiedział że mam racje i ze źle zrobił więc myślę, że facetom czasem nie przychodzą do głowy takie proste rzeczy póki się im o tym nie powie idziemy niedługo do miasta z mężulem Zosia zostaje z babcią (dobrze jest mieć babcię obok !!!!)
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-22 o 09:30 |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
a mi dzisiaj przyjaciółka przywiezie chyba wór ubranek na maluszka
juz sie nie moge doczekac![]() jezu co z tym moim dzieciakiem, chyba jak spałam to sie gdzies wyprowadził, albo jakiś foch jest bo kopnie raz za czas i cisza. leń mnie ogarnia..... a mam troche pracy.
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa80 i ddaaiissyy dziewczyny trzymam za was kciuki, myslcie o dziecku waszym, ktore jest po sercem! wzystko sie ulozy bo jak mowicie wszystko siedzi w glowie....
Cytat:
aaaaa mscisz sie za to ze twoj maz byl w Łodzi???? ![]() hehe dziewczynki wstalam o 9. bo w nocy sie budzilam. Nie da sie spac. Tez was bola miesnie brzucha jak zmieniacie pozycje? mi doszedl bol plecow i brocholindy a spac na stojaco nie umiem....
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mam ochotę go spakować i powiedzieć "do zobaczenia po ciąży"
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od jakiegoś miesiąca mam problemy ze wstawaniem z łóżka ale to między innymi dlatego że nie mam praktycznie żadnego ruchu i mięśnie mi zanikają
jak przewracam się z boku na bok to też jakoś bolą a dziś w nocy to już był przełom mam nadzieję że to tylko epizod i wszystko wróci do normy... tak sobie to będę tłumaczyć ![]() ale dzisiaj cisza na forum
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
Witam w sobote
Oczywiście u mnie pierogi i wielkie sprzątanie jak co tydzień ![]() Także nie wiem czy jeszcze dziś zaglądne A potem mamy chate wolną gdyż rodzice idą na tzw Biesiade przyspiewki ludowe z wódką, ogórkiem i smalcem dawniej założyła bym stringi i byłby romantyczny wieczór a dziś.... Kto ich później wydrze z mojego zacnego tyłka Całusy na caaaaaały dzień
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia widze ,że jesteś,napisz co u Ciebie?
|
#3798 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane, witam z rana
![]() Widze, ze wszystkie mialyscie dzisiaj problemy ze spaniem, a ja wreszcie od tygodnia sie wyspalam, kolka mnie nie klula w nocy, teraz zjadlam plak\tki z mlekiem i sie obserwuje, mam nadzieje, ze nic mnie nie bedzie klulo, bo az mnie wzdryga na sama mysl o szpitalu, dziekuje za wczorajsze porady ![]() ja dzis poszlam spac o 22:30 kilka pobudek na siku lacznie z ta o 6 rano gdzie dzidzia kopala jak szalona ale dospalam do 9:30 co do mnie niepodobne i mam ochote nie wychodzic dzisiaj z lozka, dawno tego nei robilam, wiec moze sie skusze, pod warunkiem ze nic mnie nie bedzie klulo ![]() Cytat:
ja tez czasem tak czuje dzidzie, czesto wieczorem z jednej strony twarda kulka a z drugiej jakby raczka czy tez nozka nawet TZ to wyczuwa i zawsze sie zastanawiamy jak ta nasza corcia sie tamm ciagle obraca w tym brzuszkuCytat:
to mnie czesto kolka moja slawna zaklluje albo dokladnie ciagnie chyba tak musi byc, w koncu mamy dziecko w sobie, kurcze zawsze jak o tym mysle, to zastanawiam sie nad tym jakie to jest niesamowite![]() niezly sen ohhh ja juz nie moge doczekac sie naszego wozka, kiedy przyjdzie i postawie go w malej sypialence, bede sie w niego chyba wpatrywac ![]() a w ogoole wiecie, ze u nas w spzitalu wszystkon daja, bo dzwonilam do kolezanki ktora urodzila w grudniu, maja ubranka dla dzieci, trzeba miec tylko ubranko na wyjscie do domu, maja specjalne wygodne pizamki dla mamus, podpaski, podklady,m kosmetyki dla maluszka, moja kolezanka wszystko wedle polskich list wziela ze soba i sie caly szpital z niej smial, ze chyba sie chciala do szpitala na stale przeprowadzic co do snu, mnie tez czesto snia sie takie rzeczy, potrafie o 7 rano dzwonic do rodzicow bo snilo mi sie cos zlego, szczgeolnie ze moj tatus ma zoltaczke typu C i leczy sie kolejny rok tymi interferonami, okropienstwo, wiec na kazdy taki sen mnie wzdryga.. Cytat:
ale za to u tesciowej to by mnie przekarmili za wszystkie czasy![]() Cytat:
Cytat:
zakupki planujecie?? dzieciowe...?![]() Cytat:
chyba ma po mnei charakterek,,,![]() ide cos jeszcze zjesc, poki nic mnie nie kluje
|
||||||
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
znowu mam mase prasowania, ja nie wiem tylko nas dwoje a non stop przy zelazku stoje![]() jakie macie plany na weekend??
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras noc z rzędu na wpół nieprzespana...
![]() Moria pewnie slyszalas to setki razy ale to co robisz jest godne podziwu.. ukłon w Twoja strone
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() ja dziś dobrze spałam dla odmiany fakt, że późno poszłam spać, może to dlategoTeraz czekam aż TŻ wróci z apteki z torbą leków dla mnie i zjemy śniadanko i w końcu trochę czasu spędzimy razem. Moria44 masz wielkie serce kobitko, naprawdę. Lubię i cenię ludzi, którzy aktywnie działają i pomagają czy to ludziom, czy zwierzętom ![]()
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
canela
za ciebie tez slonce trzymam kciuki! ![]() vanes dzidzia dostala jedzonko, zaczela buszowac i prosze jak brzuszek sie zaokroglil slicznie ![]() agnieszka_pe25 ale chyba ktos ci pomoze, czy poczekasz na meza jak wroci? matallewar zazdroszcze tej wyprawki. Do mnie w koncu dotarlo ze mase rzeczy mi brakuje, chocby do samego porodu i wpadlam w panike co by bylo gdybym wczesniej urodzila?przeciez to juz 27tc strach mnie oblecial!agnieszka_pe25 nawet nie mysl ze ci spadnie ta hemoglobina slyszysz ![]() moria44 no dokladnie tez tak mam! i ciesze sie ze nie jestem z tym sama snu nie zazdroszcze, jedno jest pewne z pewnoscia Twoj tata nigdy by tak sobie nie zartowal...ehhh az mi ciary przeszly... MoniaK hehe jak ty bys urodzila to jeszcze bys moze uwierzyla ze twoje, a jak Tż by nie bylo przy tym a pozniej by zobaczyl- to co by pomyslal? moj sobie tak czesto zartuje![]() matallewar ja mam wrazenie ze moj maz to zapomina stale ze w ciazy jestem, wczoraj tez ryczalam przez niego, normalnie mam do niego zal... dopiero jak zaczynam milczec i glaskac sie po brzuchu to mnie przeprasza. Mysle ze faceci zawsze tacy beda, nigdy sie nie dowiedza jak to jest naprawde byc w ciazy...mi sie juz nie chce tlumaczyc...tez na mnie nieraz krzyczy, ze chetnie bym go uderzyla ehhh andziot taaaak kochane te babcie...ciagle mysle jak ja sobie dam rade z tym malenkim dzieckiem sama tu w Łodzi gdy tesciowie i rodzice tak daleko. Z jednej strony fajnie a z drugiej ![]() Aliczka88 hehehehe a wiesz ja nieraz mam ochote na pikantny wieczor, ale niestety konczy sie na jednej pozycji i bez emocji... w koszule ktore mi kupil wczesniej niewchodze, a jak juz wejde to raczej seksi nie wygladam ![]() moj Tż nie mowi ze jestem gruba, ale tez nie powie ze ladnie wygladam... kurde wkurza mnie to ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- dziewczyny jak tam wasze zeby? dziasla? mnie tak naparzaja ze szok, krew mi leci jak myje i zauwazylam ze mi dziasla odchodza od zebow wiem co napiszecie idz do dentysty... na nfz sobie pewnie dlugo poczekam malo tego, dzisiaj rano mi krwi z nosa sporo poszlo co do planow na weekend to bede sie byczyc z Tż przy tv, na rozrywki kasy brak... a od poniedzialku ja robie powtorne badanie na glukoze, a on jezdzi do drugiej roboty... moja dzidzia po 4dniach wojowania w koncu sie uspokila i dzisiaj jak na razie jest spokojna- odsypia ![]() tez tak macie, ze jak pomyslicie o waszym dzidziusiu to az chce sie zyc? Boze jak ja je strasznie kocham
|
|
#3803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem jestem Kochane
Nadrabialam ![]() Dzien doberek!!!! ![]() Okropniasta pogoda az sie ryczec chce pochmurno, szaro, brzydko!!! U mnie wszystko dobrze. Wczoraj z Babcia rozmawialam. Odlaczyli ja od aparatury. To niesamowite, ze z tego wychodzi. Zaden z lekarzy nie dawal jej szans. Powiedziala, ze poczeka na mnie do lutego by zobaczyc mnie i brzuszek Kochana!!!!! Wczoraj wyciagnelam tez swoja wyprawke. No i okazalo sie, ze mam 3 pajace na noworodka [newborn] wiec moze dokupie jeszcze dwa i no i body. Ciuszki od 0-3 wydaja sie dosc wielkie. Tutaj jest rozmiarowka. 1. tiny baby [wczesniaki??? i naprawde maluszki] 2. newborn 3. 0-3m Jeden pajac jest na tiny baby. Jakie to malusie. Moj ulubiony, bo jest taki slodziutki, ze szok ![]() Zauwazylam, ze juz brzuch mi sie porusza jak Maluch rozrabia no i czasem sie z nim bawie w pukanie-odpukiwanie Dzisiaj u mnie kapusniak, a teraz wlasnie boczus parze ![]() Cytat:
Czyli dzisaj biesiadujesz co? ![]() Cytat:
Twoja Tesciowa musiala miec niezlego stresa ![]() Cytat:
albo Domestos dla dziewczynki bylaby WC Kaczka ![]() Wczoraj mnie nie bylo wiec skladam spoznione, ale szczere zyczenia wszystkim Agniesiom Moria za wielkosc serca BTW bardzo prosze o zmiane mojego wieku z 23 na 24
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia u mnie normalnie londynska pogoda, Ty niedobra zesmy przyslala taka mgle i ulewe
![]() szaro, buro i ponuro, naszczescie u mnie dosc zadko zdaza sie taka pogoda, wtedy nachodzi mnie melancholia a co dopiero ma powiedziec anula_81 wiecznie pod sniegami![]() Ciesze sie, ze z babcia lepiej u mnie chyba jest podobna rozmarowka, to tiny baby to na "0" i takie to malusieeeeeeeeee. Ja policzylam co juz mam i napewno musze dokupic male bodziaki i spioszki no i jakis ladny zestawik na pierwszy dzien po urodzeniuDziewczyny jaka jest najlepsza taka miekka lyzeczka sylikonowa zeby ew. dac noworodkowi mleczko ta lyzeczka aby nie zabrzuc karmienia bozesz co dzien to jakiejs nowej rzeczy sie dowiaduje
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze jakiegos wybrac tez na NHS [angielski odpowiednik NFZ] i nie mam pojecia do koho, bo zero opini, a ja jestem przyzwyczajona do perfekcyjnych ludzi w tym fachu... na necie zero opini. Musze popytac wsrod znajomych!I ja tez ogromnie kocham tego malego szkrabusia. Moj Tz zacza mnie nawet lapac na tym, jak siedze, usmiecham sie do brzucha i go glaszcze. Mowi, ze go to rozczula, a ja uwielbiam sie tak zawiesic na swoim brzuszku i myslami sie z nim lacze
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kiepsko sypiam...ale co się dziwić, w nocy mam kilka wyciecze do toalety, potem wycieczkę z kotem do drugiego pokoju bo inaczej włazi mi do szafek z ubraniami, na koniec wstaje tż. Jak tż wychodzi do pracy to wypuszcza kota na dwór a ta wraca za jakieś pół godziny i skacze na klamkę żeby ją wpuścić.
Mama wczoraj znowu zaszalała i kupiła kilka ubranek, ale zostawiłam u niej bo u mnie póki co miejsca już brakuje a poza tym w poniedziałek może dowiemy się już na pewno kto się kryje w brzuszku i wtedy część zostanie a część pójdzie ale kupiła mama taką śliczną sukienkę z takiego materiału jak sweterki, no śliczna jest zobaczymy czy pan doktor ostatnim razem się nie pomylił, ja tam czuję że mam panienkę w brzuszku ale tż się ze mnie śmieje
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wczoraj popołudniu nadrobiłam Was i zaczęłam odpisywać, niestety zasnęłam na łóżku z laptopem. Nie pamiętam kiedy w dzień spałam, nie lubię tego bo później zasnąć w nocy nie mogę i oglądałam filmy do chyba 3 godziny. Wczoraj oglądaliśmy z Tżtem jak się młody w brzuchu wierci, chyba nakręcę mu filmik jak się rzucał i będę mu puszczać jak urośnie ![]() Muszę Wam powiedzieć, że ostatnio mam mniej czasu na siedzenie na forum, niestety, dużo mniej. I tak jakoś szkoda mi tego ale szczerze dzięki temu, że więcej się ruszam, więcej wychodzę z domu lepiej się czuję. Mniej mnie plecy bolą, na nogi tak nie narzekam. Przede wszystkim samopoczucie mam też lepsze ![]() Ale coś za coś... Dzisiaj znów śmigam na miasto bo dzień dziadka i młody coś musi sprezentować swojemu Popołudniu idziemy na kawkę a jutro jedziemy do drugich dziadków.Miłej sobotki dla Was.
|
#3808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas przez ostatnie kilka dni bylo piekne sloneczko... tylko dzisiaj tak brzydko i szaro ![]() To w kazdym panstwie inaczej oznaczaja te rozmiary ![]() Ja chyba i tak wszystkie zakupy bede robic w Nexcie, bo sie zakochalam w tych ciuszkach
|
|
#3809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
we wtorek lub w poniedzialek sie wszystko okaze![]() Cytat:
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też co jakiś czas leci krew z nosa.
na szczęście z zębami nie mam problemu siasiek to przynajmniej sobie pospałaś nie sądziłam że jesteśmy takie nudne ;p bzyczka fajnie że masz taką mamę pod tym względem moja to konserwatystka niestety ![]() jak zobaczyła że wczoraj kupiłam te śpiochy to powiedziała że na to jest czas kiedy dziecko się urodzi a nie teraz...i że się nie kupuje przed narodzinami pierwszego...ogólnie nie jest przesądna a tu proszę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

ja nawet nie słyszłąm o takiej "adopcji" masakra podziwiam i bije pokłony
no a przy przewracaniu z boku na bok to już w ogóle są cyrki i chyba budzę się wtedy za każdym razem, czuję jak brzuch mnie ciągnie tak po bokach jakby się mięśnie chciały rozerwać.

Nic, idę pod prysznic to się może dobudzę 

(ledwo mi sie udało)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a spac na stojaco nie umiem....

Twoja Tesciowa musiala miec niezlego stresa