|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
dla Bartoszka i też mi się podoba Twój avatarek![]() Cytat:
skłaniałabym się ku pierwszemu,bo też mam czasem wizje różnych nieszczęść ruchliwa ulica,brak ogrodzenia-chyba cały czas myślałabym tylko o tym,żeby się nic nie stało z drugiej strony kwestia przygotowywania tych posiłków Tak źle i tak niedobrze Nie wiem co Ci doradzić ale trzymam aby to co wybierzecie było dobre dla TymoteuszkaU nas w szkole np.chodziło o takie poważniejsze choroby właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
Zawsze lubił,ale ostatnio,to już przesada![]() Dzisiaj w łazience czyścił gąbką klapę od kibelka Chciałabym ,żeby taki nawyk sprzatania miał jak będzie miał naście lat -ale pewnie mu sie odwidzi.I jeszcze tak co wieczór myślę,ile to dziecko zrobi kilometrów za jeden dzień? Dużo![]() Cytat:
aby to sikanie u Laurki,wynikało z Jej przebiegłości,a nie z bakterii w moczu.Cytat:
![]() Cytat:
No to taki normalny odruch ![]() Kiedyś pisałam,że Bartoś lubi ogladać gazetki reklamowe ze sklepów,a teraz jeszcze przy tym krzyczy,żeby mu dać z obrazka ten produkt,który on pokazuje ![]() Cytat:
dla Maciusia.Olu Czyjś cytat mi jeszcze zjadło,ale już nie pamiętam
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-21 o 23:57 |
||||||||
|
|
|
#2162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Trzymam
z całych sił.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdolna z Ciebie uczennica![]() magi,bo tak mi się jeszcze przypomniało,o Maciusiu i krzesełku-dobrze,że się nie przeważyło na Niego ![]() Uff,nadrobiłam ![]() Wczoraj mnie nie było,zeszło mi trochę w szkole przygotowywałyśmy poczęstunek(trójki klasowe) na Dzień Babci i Dziadka,po południu Bartosz był taki marudny,że myślałam,że sobie w głowę![]() Bratowa z małym,wyszła wczoraj ze szpitala do domu,jednak to był rota Lekarz kazał mu jeszcze podawać środek nawadniający,ale już jest ok.I jeszcze jedna dobra wiadomość,braciszek młodszy obronił dzisiaj(w sumie to już wczoraj )inżyniera na 5![]() To się pochwaliłam ![]() Dobrej nocy |
|||
|
|
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne Odziedziczył zamiłowania po mamusi? ![]() Dzień dobry, miłej soboty
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie, ze się nie odzywam, ale ostatnie dni miałam masakryczne, zaraz z resztą też idę do pracy
![]() chciałam tylko napisać do angy, ze my też mamy małego Krupsa bez młynka i zapłaciliśmy w promocji ok 800 zł - jestem bardzo zadowolona
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ola Unhola gratulacje I zmykam bo wczoraj nie miałam ani kiedy ani siły na sprzątanie. Dziś musimy. Najpierw śniadanko, później wyprawię z domu ferajnę i ja biorę się za swoje porządki. Jak Małż wróci ze spaceru to posprząta swoją część ![]() |
|
|
|
#2166 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Dziwczynki
![]() Ale już nie przesadzajmy, to tylko egz. wewn ![]() anula, tak odziedziczyl bardziej po mnie. Z czego się cieszę ![]() Na pewno w weekendponiedziałek dam Ci znać z tym żłobkiem sylko, cieszę się, ze chorba już przechodzi i kaszel nie męczy Gratulacje dla Brata, duzo się u niego dzieje ![]() p4w Siły w pracy, żeby dzień szybko minął. Dzień Dobry. Wyprawiłam Małża z Bartkiem na maraton, Antoś dosypia, a ja piję kawkę ![]() Miłego
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() jednak wczoraj mala byla bardzo zmeczona i zasnela mamie bez zadnych krzykow Unholy gratulacje
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
![]() i znów mi się nazbierało do nadrabiania...ale że jestem sama to musze posprzątać więc wrzucam tylko zdjęcia mojej balikowej Maludy...i idę po odkurzacz...wpadnę troszkę późniejP.S. bardzo dziękuję za kciuki...później napiszę w klubie o co chodziło
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2170 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego sprzątania ![]() Czekam... ![]() ![]() A co tu tak pusto? Bartek wrócił z Małzem z Maratonu. Moje dziecko zrobiło wszystkie zadania, tylko ciekawe czy dobrze ![]() No to ide, jak nikogo nie ma
|
|
#2171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na gg do Oli tak czasem piszę Cytat:
![]() Jak nie ma jak jest
|
||
|
|
|
#2172 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zobaczymy jaki będzie wynik ![]() No jest, jest
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala znowu dzisiaj nie chce spac
znaczy spala ale 10min![]() chyba zrobie malej badanie moczu bo ostatnio ma pipke jakas czerwona i wtedy miala te krostki , nie wiem czy jakies zapalenie ma czy co
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
a mój mąż tak na Ole mówi.Pomysłodawca.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2175 | |||||
|
Zadomowienie
|
Skorzystałam z okazji, że Prezes beczał i doliczyłam się wreszcie stanu uzębienia - wygląda na to, że brakuje tylko piątek, a reszta już mniej lub bardziej na wierzchu. Tymek był dzisiaj u fryzjera ![]() ![]() Cytat:
Tymek będzie od 7.30 do 15.30, czasem zdarzy się do 16, więc obiad musi być. No i fajnie z tym cateringiem macie, bo zawsze jest jakieś zabezpieczenie. Wiem, że tam, w razie czego, rodzice przynoszą słoiczki, zawsze jest to jakaś furtka..... Muszę zapytać o ten catering, nie mam pojęcia dlaczego tego nie stosują, nie mają skąd zamawiać dla dzieci czy co? Czy może rodzice nie chcą? Nie wiem, bo po informacji o braku wyżywienia doznałam takiego szoku, że już nie pytałam o nic ![]() W tym drugim żłobku mają w tym czasie 4 posiłki - śniadanie, zupa, II danie i podwieczorek. I jeszcze, o ironio, ten z jedzeniem jest o 100 zł tańszy od tego bez ![]() Cytat:
Muszę się przejść jeszcze raz. Cytat:
Muszą po prostu otworzyć trzeci żłobek i ten wybiorę ![]() Już mi mózg paruje ![]() .
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to już pokaźna kolekcja ![]() Pokażcie nową fryzurę A cena już od razu z wyżywieniem? Bo u nas oczywiście podają bez, a potem niespodzianka, jeżeli się nie doczyta ![]() Ja się nie dziwię ![]() Dziewczyny, które używają dla dzieciaków Olbas Oil - mogę o jakąś instrukcję prosić? Ile kropelek? Na piżamkę czy gdzieś dalej od noska??
|
|
#2177 |
|
Ola-Unhola
|
morska
cos o parowaniu mózgu wiem, ale myślałam, ze to tylko ja tak mam i ze mną coś nie tak ![]() czeko, oby to tylko takie chwilowe na pipci ![]() A przeszkadza jej to jakoś, drapie się czy coś? ciekawe czy magi coś dzisiaj napisze ![]() Caly czas trzymam kciuki
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
też o nich myślę...
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piatek idziemy na szczepienie to pokaze lekarce, jak ja smaruje mascia to daje dotknac czyli ja nie boli
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Anula ja 3-4 krople na ramię dawałam, albo na kołnierzyk piżamki.
|
|
|
#2181 |
|
Ola-Unhola
|
anula, mi lekarka odradzała uzywanie olbasu jako inhalacji poduszkowej czy piżamkowej, ale wiem, ze inne Dziewczyny używają i wszystko ok.
Argumetowała to możliwym skurczem oskrzeli u dziecka. Lepiej wg niej zrobić tradycyjną inhalację nad miską (z olbasem również)
|
#2182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Spróbuję może jakąś bajkę włączyć i podsunąć małej, a nie wiesz czasem jakie proporcje byłyby ok?
|
|
#2183 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokażę później, muszę zgrać z aparatu ![]() Cena z wyżywieniem ![]() A ten drugi 800 zł i pracują dłużej, a nawet można wykupić w razie czego opiekę całodobową ![]() Ja nie mam pojęcia Chyba Karo pisała, że można na piżamkę, ale pewna nie jestem.Edit: Już Dziewczyny pomogły widzę ![]()
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-01-22 o 14:08 |
|||
|
|
|
#2184 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie tym posmarowałam jej na noc i juz dzisiaj lepiej, są jeszcze suche, ale juz nie tak tragicznie jak było Cytat:
![]() a prowadzący przystojny chociaż? ![]() próbowałam, Tisane, okazało się lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak Krupsy są ok no to ide sobie kawke drugą walnę
|
||||
|
|
|
#2185 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na którą mieli?
|
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaż z rozmów z opiekunkami wiem, że taką postawę wymuszają sami rodzice niestety...
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
anula ja nie miałam tych kropelek ale w necie znalazłam takie zalecenia
"Stosować do inhalacji - pokropić kilkoma kroplami olejku chusteczkę do nosa i wdychać. Na noc zaleca się pokropić niewielką ilością pościel. Można wetrzeć kilka kropli preparatu w skórę ". ja to skóry bym nie skrapiała, tylko pościel właśnie, albo moze poduszeczkę jesli macie? moze dziewczyny jeszcze powiedzą jak stosowały. |
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuza, jak już pisałam, to pedantka jest ![]() jak jej kapnie z kubka to zmywa podłoge/stolik jak dotknie czegos brudnego że na paluszku ślad zostanie to musze lecie myz nie zje z brudnego stolika... itp itd ostatnio ma akcje własnie tez na kibelek, na naszym skrapla się woda jak tata przyhajcuje (niewiem czy tak to się pisze) w piecu i ona często nawet niewidzi więc sprawdza i jak zobaczy kropelki wode to wio po szmatkę i ściera to A u nas babcie dostały po albumie ale bez zdjęc, zdjęcia beda we wtorek chyba, w końcu wywołałam za 0,19gr/zdjęcie 10x15 ![]() otworzyli niedaleko rossmana nowego i taka promocja była i wogóle sie ciesze bo juz nie musze specjalnie jeździc 50km a to wyskocze po pracy (jak mam przesiadke) i mam ![]() ide spac do Zuzy bo mnie tez nabiera
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam
![]() Cytat:
Cytat:
Zmykam na kartacze do Mamy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

dla Bartoszka i też mi się podoba Twój avatarek
skłaniałabym się ku pierwszemu,bo też mam czasem wizje różnych nieszczęść
ruchliwa ulica,brak ogrodzenia-chyba cały czas myślałabym tylko o tym,żeby się nic nie stało
Tak źle i tak niedobrze
Nie wiem co Ci doradzić
ale trzymam
aby to co wybierzecie było dobre dla Tymoteuszka
Zawsze lubił,ale ostatnio,to już przesada

Lekarz kazał mu jeszcze podawać środek nawadniający,ale już jest ok.

NIE LUBIĘ TROLLI
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

do Mamy