|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Laseczka śliczny mały brzuszek i też masz niziutko
|
#4232 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
naprawdę jestem pełna podziwu papuga świetna ale ty ty masz malutki brzuszek agus gdzie on tam wielki laseczka super brzuszek, chyba nawet podobny wielkościowo do mojego
|
|
#4233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba bardziej duluxa malowane dwa razy (to meza zboczenie bo raz by wystarczyło wg mnie) ale symbolu nie pamietam pamietam natomiast ze ja wziełam do reki w leroy merlin tapete o identycznym kolorze bo bardzo mi sie podobała i facet nam na miejscu dobierał kolor tej farby wg palety RAL ooooo to ta tapeta kliknij sobie zeby ci sie zdjecie otwarło bo to inny kolor wyświetla i on nam dobierał do tej tapety http://www.leroymerlin.pl/produkty/t...240921511.html ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
tylko pare kroków od sypialnia co do brzuszka to pisałam ze teraz jest trzy razy wiekszybo wkleiłam zdjecie ktore było robione we wrzesniu za 6 tygodni rodzimy juz
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-01-22 o 13:10 |
||
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() ja to się dziwię jak mi się udaje zasnąć w nocy, jak budzę się o 2 i o 6 na tabletki, a potem spie do 9-10. oczywiscie nie bede plakac z tego powodu ![]() byliśmy wybrać wykładzinę do pokoju dzidzi i do dużego, obszyją nam ładnie jak dywan a potem jak już to będzie to spokojnie można kupować mebelki. tż poszedł po obiadek do mamusi. zjadłam na śniadanie 2 kawalki wczorajszej pizzy i jestem taka pełna, ze wcale mi sie jesc nie chce. kupilam pysznego pączka z lukrem i popilam wlasnie kawa zbożową na mleku, i chyba zaraz pęknę.
|
#4236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niom ja mam na 8 marca tp dwie u gina prywatnie, nie bede placic mu za kazdą wizytę co kilka dni, on jest ordynatorem w szpitalu co bede rodzic i na ktg bede jezdzic do niego na IPCytat:
![]() ![]() no a nie mam jak sprawdzic bo nie mam formy i takie kolko czekam na moja wlasna kuchnie i sobie zazycze od kogos na parapetowe tą forme ![]() a przepisy to mam głownie z netu np. z naszych zonek gastronomicznych chyba 2, z gazet też kilka -no ale tak jak mowie nie sprawdzone jescze ![]() a co do brzuszka to ja wam zazdroszcze ze macie tak nizutko ![]() jest mi bardzo niewygodnie siedziec, musze byc wyprostowana jak struna, o garbieniu nie ma mowy ![]() no i juz nie wspomne o kopniakach po zebrach masakrazrobiłam ciacho z jabłuszkami, troszke ogarnelam pokoj i opadłam z sił
|
||
|
|
|
#4237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak sobie myślę jak się zachowam jak dostanę tylko skurczy, jak długo w domu posiedzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie można mieć swoich ja myślałam, pewnie wrócę do tabletek, długo je brałam i im ufam a potem może pomyślę o czymś na dłuższy czas, bo kurcze jak tak pomyśleć, to czeka mnie jeszcze z 17 lat płodny ![]() i co przez ten cały czas brać tabsy ![]() Cytat:
![]() bo stary coś mi się psuję, akumulatorki krótko mi trzymają a kiedyś mogłam nawet 300 zdjęć zrobić za jednym naładowaniem
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co tu tak skromnie dzis z postami ![]() Tak zapytam ile teraz moze kosztowac cc? Tak pi razy drzwi? |
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolore jest sliczny
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
U nas bierze 1.000 zł
|
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
jok3r wiesz prywatnie cc jak są wykonywane to jest w tysiącACH-3-4TYŚ.
ale ja myślę że on chce od ciebie kase wyrzeźbić po prostu, a jak to szpital panstwowy to ty i tak masz niepodważalne wskazanie do cc wiec on jest kryty. a ty chodzisz prywatnie czy na NFZ? myślę że 500zł - 1000zł to optimum za tĄ usługę. ja i tak tż będe kazała wziąć kasę jak bede rodzic,bo cc juz mi sie odechciało jak sie napatrzylam jak lezalam w szpitalu, ale jakbym widziala ze zwlekaja z decyzją, a coś jest nie tak to chce sie zabezpieczyc. z drugiej strony mieliby przesrane jakby kase ode mnie wzieli ![]() zreszta jak lezalam teraz to wydawalo mi sie ze i tak byli dziwnie mili dla mnie, jak dla osoby obcej ktora pierwszy raz widza na oczy, a ja ich. do nikogo innego nie przychodzili od tak i niepytali jak sie pani czuje...
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
oo to nie dużo, ja myślałam,że taka 'przyjemność' więcej kosztuje
z 3-4
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gin nie robi ktg ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
w Damianie kosztuję 10 tys. a w Feminie ok 3 tys. także różnice są duże
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
hej. wpadam na chwilkę zw dobrym humorze, bo siora mi rano włoski pomalowała. Już nie mogłam patrzeć na 5 cm odrost.
A i przy okazji jestem w szoku, bo powiedziała, że jest w ciąży ![]() dopiero 4 tydz, ale cały czas wymiotuje... (u mnie też zaliczyła kibelek). Jade po południu na rocznicę rodziców. Nie mogę się doczekać, bo mama zamówiła tort już od tygodnia o nim myślę.\kupiłam im zestew z blenderem. mam nadzieję, że sie spodoba. A moja siora chce przy wszystkich oznajmić, że jest w ciąży....
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
oo jak tanio,
mój to nawet nie wiem ile by wziął, nie spotkałam jeszcze osoby, która by mu zapłaciła za cc ![]() a sama jakoś boję się go zapytać
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
No tanio, bo to bierze ordynator ginekologii "po cichu" :/
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
no tak myślałam, że po cichu
mój to też ordynator
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-22 o 14:05 |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze mam do siebie żal za moje obżarstwo
po prostu nie umiem się na niczym skupić póki nie spełnię swojej zachcianki nie umiem się uczyć wiedząc ,że w szafce jest coś słodkiego a jak nie ma to robie sobie herbatę z mega ilością cukru tak żeby bylo mi aż niedobrze... jedzenie mną rządzi, nieźle
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
moja tesciowa przy 6 chłopaku to juz rytunowo prawie do konca siedziała w domu
![]() a i zdoazyła jeszcze czasem posprzątac i obiad maluchom ugotowac... wiec w tym temacie licze na jej pomoc
|
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4251 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no by mnie musialo chyba ostro porypac, zeby taka kase dawac.Wiecie ja zadnych dowodow nie mam na jego lapowkarstwo tz znalazlam 2 laski, ktore opisaly dokladnie swoje przypadki gdzie wzial kaske, ale no ja poki nie zaczne z nim tego tematu nie moge nic powiedziec. Jedynie sugeruje sie jego zachowaniem i sprzecznymi wiadomosciami. Tesciowa powiedziala ze mam sie nie martwic dopoki z lekarzami sie nie pogada, a jak to nie pomoze to wtedy bedziemy myslec, bo cc musi byc. |
||
|
|
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a kupiłyście śpiwór do wózka? Jak tak - to jaki rozmiar?
|
|
|
|
#4253 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że mała pozostała dziewczynką - zaskoczenia raczej przy porodzie nie będzie haha - no i już tak blisko do rozwiązania ![]() Cytat:
: ) Cytat:
OOO bank komórek macierzystych. u nas na szkole rodzenia położna tylko o tym wspomniała, co oczywiście zainteresowało mojego męża. mogłabyś napisać coś więcej na ten temat. wiem że taki bank jest w Krakowie najbliżej chyba i pobiera się krew zaraz przy porodzie. ale co dalej ???? super brzusio Cytat:
![]() Cytat:
zaskoczyła cię chyba ta wiadomość co ???
|
|||||
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie bede kupowac babeczka w sklwpie powiedziała ze jesli chodzi o marzec to zbędny wydatek, zimy mroźnej juz takiej mam nadzieje ze nei bedzie a gruby koc wystarczy a i wózek na przykrywke zapinaną wiec nie bede kpowac
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale za to 10 tys. masz cc bez zadnego bólu ta nową metodą ![]() której nazwy nie pamiętam, a cena taka wysoka, bo tyle jest chętnych że musieli ją podnieść ja gdyby mnie było stać i mieszkała bym w W-wie to na poród bym nie żałowała
|
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
Kochane!!!
Dziękuję Wam bardzo za ciepłe słowa i wykomplementowanie Oleńki!!! Jestem w Niej zakochana po uszy!!!! Od wczoraj jesteśmy w domku. Masakra jakiego mieliśmy stresa jadąc ze szpitala!!! Oczywiście noc nieprzespana, bo Maleńka ma osławioną kolkę - podobno wcześniakom częściej się przytrafia! Normalnie płakałam, jak widziałam jak się męczy i postękuje. Dziś dostała espumisan i właśnie świętujemy, bo w pampersie wielka kupa!!![]() Lecę karmić, ale wrócę ![]() Aha, śliczne te Wasze brzuszki, a Montii to chyba musi wagę wytarować
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas był taki bank z poznania, bo ja z wlkp jestem, no wiadomo najpierw mówili jak można wykorzystać te komórki w przyszłości, że białaczki itp potem głównie o kosztach, że przed porodem trzeba podpisać z nimi umowę, wtedy oni się zjawią w dniu porodu po materiał, 600zł za zestaw pobraniowy, 1000zł taka opłata wstępna, i potem co roku 500zł abonamentu, albo jednorazowo bodajże 4000zł za 18 lat, bo potem materiał należy już do dziecka, a nasza położna dodała, że u nas wszystkie położne umieją pobrać krew pępowinową, i wszystko ponoć jest na ich stronie www
|
|
#4258 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie weekendowo
Cytat:
? Bo ja mam w sumie 3 tp. 17.04 z ostatniej miesiaczki, 21.04 z moich obliczen kiedy moglo dojsc do zaplodnienia i 26.04 wg pierwszego usg. Jednak ponieważ czasem na usg wychodzi tez 21.04 to bardziej mu ufam. ale najgorsze jest to ze caly czas czuje ze urodze wczesniej tylko mam prosbe do Franka zeby to bylo po 1.04.Cytat:
![]() Ciekawi mnie jednak co jest takiego w tej kawie ze tak uelastycznia.. Cytat:
bo ostatnio czulam go po dwoch bokach, a wczesniej juz byl glowką w dół.Ciekawi mnie jak się ocenia tą dojrzałość łożyska, mi gin na razie pisze 1 stopnia. Cytat:
![]() Cytat:
Jak mialam ostatnio studentke w ciazy, to nawet jej podnioslam ocene o pol ze tak dzielnie chodzila na zajecia mimo ze byla w 9 ms... taka solidarnosc![]() Cytat:
![]() A moj mąż tak jak Wam kiedys pisalam obiecal, ze bedzie pstrykal brzuch co tydzien No i zaczynamy 29 tydzien i liczba zdjec ..0 wiec dzis pstryknelam sobie telefonem zeby miec chociaz cokolwiek jakby moj maz nie zdarzyl.I tak sobie mysle, ze mam chyba nisko brzuch, ale raczej nie tak jak Montii... kupilam wczoraj staniczek ten z bravado i jest cudowny a juz l, byla za duzo pod biustem sporo. Wiec zamiast z czarnym wyszlam z kremowym.Rano byli rodzice meza z siostrą zobaczyc mieszkanie, no i znow padlo 10 pytan tesciowej, ze Bartek to takie ladne imie i czy da sie to jeszcze zmienic, zeby nie byl Franciszek No i ze ona rozumie, to nasz wybot ale niech się Mój J. jeszcze zastanowi, bo jednak Bartek brzmi lepiej![]() ![]() Dzis siadam do all i mam zamiar kupic wanienke ze stojakiem. No i w zalaczeniu brzucho z Frankiem przez duze F
Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2011-01-22 o 15:57 |
||||||
|
|
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolba super że malutka już z Tobą w domku
A nie dziwię się ze jesteś w niej zakochana, bo się można zakochać w niej nawet nie będąc jej mamą W jaki rozmiarek ja teraz ubierasz? A Montii faktycznie coś z tą wagą ma nie tak Ja mam na razie 55 kg czyli na plusie 6,5 kilo i sobie powolutku zmierzam do 10 kg ktore przewiduje u mnie moja gin.I tak patrze na zdjecie swojego brzucha i jednak chyba mam tak po srodku, na pewno duzo ponizej biustu, ale jednak na kolanach nie lezy
Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2011-01-22 o 15:54 |
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
marsylia moze i nade mna sie zlituja! jedna babka i jeden facet
takze moze ktores z nich nie bedzie az tak mnie maglowac ![]() a waga prawdziwa i moja domowa i u rodzicow... ale jestem ciekawa ile zejdzie po porodzie... brzuszek masz zgrabniutki czesciej go fotografuj !!!!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

niom ja mam na 8 marca tp

sugeruję się tym że walizka rodzącej nie ma słowa o ciuszkach dla niemowląt ... ja na wszelki wypadek wezmę ze sobą w razie co zawsze będę miała 

już od tygodnia o nim myślę.\

wiec dzis pstryknelam sobie telefonem zeby miec chociaz cokolwiek jakby moj maz nie zdarzyl.