Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 21:29   #1111
wizjaa
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Mówisz o semiwegetarianiźmie ale to nie jest już wegetarianizm, to jeśli można tak ująć pół wegetarianizm
taaa, a ja jestem na w pół w ciąży..
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:35   #1112
GreenBalance
Raczkowanie

Utrzymanie

I. Owsianka z gruszką, kiwi, cynamonem, suszoną żurawiną, figami, pestkami dyni i serkiem wiejskim & 0,4 l kawy z mlekiem

II. Grahamka z masłem, sałatą, twarogiem, rzodkiewką i pieprzem

III. Zupa krem brokułowa z makaronem muszelki, marchewką, zieloną pietruszką i mięsem drobiowym

IV. Serek homogenizowany waniliowy z migdałami; jabłko & kubek zielonej herbaty z melisą

V. Sałatka (sałata maślana, pierś z kurczaka, bób, ogórek konserwowy, kukurydza, jogurt, przyprawy) & kromka chleba z suszonymi pomidorami z masłem

+ 1,5 l wody mineralnej
Stary 2011-01-21, 21:49   #1113
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość

umarłam

hahahahahahahahaha
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:00   #1114
zatajona
Przyczajenie

moje dzisiejsze utrzymanie, prosze, może ktos tym razem mi odpowie :c

I. 2 kanapki z bułki pełnoziarnistej z jajkiem gotowanym i pieprzem, jedna posmarowana masłem
II. 2 jabłka
III. warzywa na patelnię polane jogurtem + bułka pełnoziarnista + jabłko
IV. bułka pełnoziarnista , pół z jajkiem gotowanym, pół z lekkim serkiem wiejskim
niestety później poszlam do babci więc wpadło jeszcze
V.mały krokiecik z kapustą i grzybami + kawałeczek kruchego ciasta z wiśniami + kawałeczek kruchej szarlotki :C
zatajona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:24   #1115
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zatajona Pokaż wiadomość

I. 2 kanapki z bułki pełnoziarnistej z jajkiem gotowanym i pieprzem, jedna posmarowana masłem + warzywa do kanapek
+ owoc

II. 2 jabłka + kanpaka
III. warzywa na patelnię polane jogurtem + bułka pełnoziarnista + jabłko + mięso, kasza/ryż/makaron/ziemniaki zamiast bułki
IV. bułka pełnoziarnista , pół z jajkiem gotowanym, pół z lekkim ?! serkiem wiejskim mało
V.mały krokiecik z kapustą i grzybami + kawałeczek kruchego ciasta z wiśniami + kawałeczek kruchej szarlotki :C mało
Czy masz jakieś problemy z jedzeniem? Ten jadłospis jest bardzo zły. Mały, niewartościowy, pełny wyrzutów sumienia... Dziewczyno, jesteś na utrzymaniu, a płaczesz, bo zjadłaś kawałek szarlotki?... Bez przesady...

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-01-21 o 22:25
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:25   #1116
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zatajona Pokaż wiadomość

I. 2 kanapki z bułki pełnoziarnistej z jajkiem gotowanym i pieprzem, jedna posmarowana masłem masło daj również na drugą połówkę + jakieś warzywa
II. 2 jabłka mógłby wpaść chociaż jakiś jogurt/serek, nie mówiąc o o NNKT.
III. warzywa na patelnię polane jogurtem + bułka pełnoziarnista + jabłko troszkę monotonnie - bułka i jabłka już były. może ryż, kasza makaron? i koniecznie źródło białka.
IV. bułka pełnoziarnista , pół z jajkiem gotowanym, pół z lekkim serkiem wiejskim znowu ta bułka :P
V.mały krokiecik z kapustą i grzybami + kawałeczek kruchego ciasta z wiśniami + kawałeczek kruchej szarlotki :C ok, przecież trochę słodyczy też się od życia należy ^^ no i babci się nie odmawia :P
masz w podpisie wyraźnie zanaczone, że chcesz dbać o siebie i podkręcić nieco metabolizm. oceniłam więc według 10PŻ. Jest trochę monotonnie i bardzo mało białka zwierzęcego.
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-21, 22:33   #1117
galaa
Przyczajenie

Rrrrrrr
I: kanapka mieszanego chleba i 2 chlebki wassa z serkiem szynka pomidorem i ogorkiem kiszonym *woda

II:ta sama kanapka

III:2 naleśniki , kompot , sztabka gorzkiej czekolady

IIII: smażony kurczak * kiszony ogórek

IIIII: 1 kanapka chleba mieszanego z jajkiem pomidorem i ogorkiem k. * 2 kromki chlebka wassa z jajkiem. Pomidorem i ogorkiem k.
Stary 2011-01-21, 22:48   #1118
Mo_Nika
szamanka

Moje dzisiejsze "coś"... no R powinno być...

przed 8.00 - owsianka (4 łyżki owsianych + 5 śliwek suszonych + 0,3 mleka) + kawa mała
11.30 - kromka razowca + 2 plastry szynki babuni (sokołów) + w ogórki konserwowe
15. - taki powiedzmy gulasz z piersi z kurczaka (papryka, cebula, na kostce rosołowej, nie wiem co tam jeszcze jest...) + sporo surówki z kiszpnej kapusty, marchewki, cebuli z oliwą
19. - torebka ryżu Basmati z tuńczykiem... nie miałam ochoty na warzywa jakoś...
I zastanawiam się czy nie zjem jeszcze zaraz wieśniaka... bo zamierzam gdzieś do 1-2 się uczyć

Jestem praktycznie pewna, że ten jadłospis zostanie gorzej oceniony niż moje wcześniejsze... ale na tamtych przytyłam... Rano po takiej porcji owsianki czuję się pełna... później też z resztą...
No i dodam,że mam niedoczynność tarczycy... jeszcze w fazie ustalania dawki.
Stary 2011-01-21, 23:04   #1119
Anianiani
Raczkowanie

U:

I. Jajecznica z dwóch jaj z pomidorem i szczypiorkiem + dwie kromki pumpernikiela z masłem;
kawa z mlekiem.
II. Kromka razowca z szynką, serem żółtym i ketchupem, jogurt naturalny;
dwie szklanki soku marchwiowego jednodniowego.
III. Zupa jarzynowa z ziemniakami i dużym kawałem mięsa + surówka z kapusty pekińskiej;
kawa z mlekiem.
IV. Serek wiejski z papryką, zielonym ogórkiem i kiełkami;
zielona herbata, pomarańcza.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 00:13   #1120
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze "coś"... no R powinno być...

przed 8.00 - owsianka (4 łyżki owsianych + 5 śliwek suszonych + 0,3 mleka) + kawa mała
11.30 - kromka razowca + 2 plastry szynki babuni (sokołów) + w ogórki konserwowe
15. - taki powiedzmy gulasz z piersi z kurczaka (papryka, cebula, na kostce rosołowej, nie wiem co tam jeszcze jest...) + sporo surówki z kiszpnej kapusty, marchewki, cebuli z oliwą
19. - torebka ryżu Basmati z tuńczykiem... nie miałam ochoty na warzywa jakoś...
I zastanawiam się czy nie zjem jeszcze zaraz wieśniaka... bo zamierzam gdzieś do 1-2 się uczyć

Jestem praktycznie pewna, że ten jadłospis zostanie gorzej oceniony niż moje wcześniejsze... ale na tamtych przytyłam... Rano po takiej porcji owsianki czuję się pełna... później też z resztą...
No i dodam,że mam niedoczynność tarczycy... jeszcze w fazie ustalania dawki.
Wieśniaka możesz zjeść jak najbardziej . Mogłyby wpaść węgle do obiadu, ale rozumiem, że mając niedoczynność tarczycy może ci być trudniej chudnąć. Ogólnie jadłospis wydaje mi się być ok.
A i nie ucinaj już nic z jedzenia, jak waga będzie stała to zwiększ aktywność fizyczną .

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-01-22 o 00:14
Stary 2011-01-22, 00:26   #1121
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Pokaż wiadomość
Wieśniaka możesz zjeść jak najbardziej . Mogłyby wpaść węgle do obiadu, ale rozumiem, że mając niedoczynność tarczycy może ci być trudniej chudnąć. Ogólnie jadłospis wydaje mi się być ok.
A i nie ucinaj już nic z jedzenia, jak waga będzie stała to zwiększ aktywność fizyczną .
Dziękuję za ocenę
Wieśniak oczywiście zjedzony w zasadzie zaraz po tym, jak napisałam...
W obiedzie było trochę tłuszczu (oliwa, + ta pierś i papryka były podsmażane na oleju), więc nie chciałam dawać węgli do tego... ogólnie mam wrażenie, że węgle do obiadu (czyt. mięsa) nie służą mi za bardzo...
A co do aktywności to właśnie jestem na etapie planowania sensownego treningu

A tak sie zastanawiałam, czy nie przesadziłam z tą całą torebką ryżu... bo plan początkowy było połowa... ale jakoś tak miałam ochotę na więcej

Edytowane przez Mo_Nika
Czas edycji: 2011-01-22 o 00:27
Mo_Nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 01:04   #1122
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
Hahah, dokładnie. ja też z mięs jadam tylko drób i ryby, przed produktami z żelatyną wieprzową bronię się zębami i pazurami;-) itp. itd, a jednak nie nazywam się semiwegetarianką.
Jak dla mnie takie pojęcie w ogóle nie istnieje, także komentarz wizji bardzo trafny.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 09:17   #1123
Ewelajna140
Zadomowienie

REDUKCJA

śniadanie
2 naleśniki (1 jajko, czubata łyżka mąki, mleko, woda) smażone bez tłuszczu na teflonie + jabłko, banan, przyprawa do szarlotki podduszone w rondelku
kawa inka z mlekiem bez cukru

II śniadanie
2 kromki razowca z dużą porcją sałatką (sałata, pomidor, papryka, cebulka, ogórek, oliwa)
kawa inka z mlekiem bez cukru

obiad
udko z kurczaka + boczniaki + przyprawy, wszystko pieczone razem w rękawie
herbata bez cukru

podwieczorek
3 wafle ryżowe maźnięte konfiturą wiśniową niskosłodzoną
herbata bez cukru

kolacja
serek homo. nat.
garść nerkowców
woda

uśmiecham się o ocenę

Edytowane przez Ewelajna140
Czas edycji: 2011-01-22 o 12:25
Ewelajna140 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 11:16   #1124
Bloody_
Rozeznanie

Utrzymanie

1. Owsianka (5 łyżek płatków błyskawicznych na wodzie, jogurt naturalny 150g, 2 łyżki wiórek kokosowych, 3 mandarynki wkrojone, wszystko posypane cynamonem)

2. Drożdżówka z czarną porzeczką 80g, średnie jabłko

3. Pół woreczka brązowego ryżu posypane koperkiem, ok. 100-150g gotowanej piersi z kurczaka, porcja rozmrożonego kalafiora :P

4. Cały kisiel truskawkowy robiony na słodziku, dosypana łyżka rodzynek i łyżka wiórek kokosowych oraz wkrojone 2 mandarynki (wychodzi mi z tego naprawdę porządna miseczka)

5. Serek wiejski 150 g, wkrojone pół papryki
2 kanapki- 2 nieduże kromki chleba graham, na każdej plaster polędwicy drobiowej, pomidor, ogórek, szczypiorek

Dobrze?
Uśmiecham się o ocenkę.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 13:33   #1125
polny mak
Rozeznanie

zamień błyskawiczne na zwykłe bądź górskie. Błyskawiczne są to płatki poddane już obróbce i nie zawieraja tyle błonnika i minerałów co tamte 2. i wg mnie są mniej samaczne

zdrowo się odżywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TĘ ŻABĘ !
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 14:27   #1126
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez polny mak Pokaż wiadomość
zamień błyskawiczne na zwykłe bądź górskie. Błyskawiczne są to płatki poddane już obróbce i nie zawieraja tyle błonnika i minerałów co tamte 2. i wg mnie są mniej samaczne
Tylko, że błyskawiczne są praktyczniejsze i szybciej się je przygotowuje. A to ważna zaleta, kiedy rano przed szkołą nie mam za wiele czasu na robienie posiłku i pewnie nawet to 5 minut więcej by mnie wybijało z rytmu i może też trochę denerwowało, bo do cierpliwych osób nie należę, szczególnie jak jestem głodna. Zresztą te mi smakują.

Ale ferie niedługo, a ja lubię eksperymentować od czasu do czasu, to na pewno spróbuję też zwykłych górski i może się do nich przekonam, bo wiem, że są zdrowsze.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 14:34   #1127
ukradlimikorone
Przyczajenie

hej, wkleję mój kolejny jadłospis (ostatnie dwa praktycznie były niezauważone, może ktoś w końcu zdecyduje się ocenić ..?)

U

śniadanie: miska płatków Frutina z mlekiem ; duże jabłko
II śniadanie: drożdżówka z masą migdałową
obiad: domowa tortilla z papryką, kukurydzą i gotowaną piersią z kurczaka
kolacja: 250 g sera półtłustego, 2 marchewki.

i jak to wygląda?
ukradlimikorone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 16:29   #1128
rudzielec92
Rozeznanie

zastój wagi, ale dalej walczę na R pt. ale mi dziś pysznie

Ś. owsianka (3 łyżki płatków, 2 otrębów) z jogurtem naturalnym 150g, garścią suszonych śliwek i garścią orzechów włoskich oraz łyżeczką miodu

IIŚ. podłużna kromka (80g) razowca z serkiem śmietankowym, ogórkiem i szczypiorkiem ; pomarańcza i zbożówka z mlekiem

O. chili con carne [140g mięsa mielonego niskotłuszczowego podsmażone na odrobinie oleju z cebulką, papryką, koncentratem pomidorowym, kukurydzą, czerwoną fasolą, sosem sojowym, ziołami i przyprawami], ziemniaki, surówka [pekinka, por, marchew, seler naciowy, pół małego jabłka, jog. nat., łyżka majonezu light]

P. sałatka: sałata masłowa, jajko, pół puszki tuńczyka wsw, cebula czerwona, pomidor, sos sałatkowy na łyżce oliwy

K. wieśniak (200g) z warzywami

nie za dużo troszkę? może tylko przez duży obiad mam takie wrażenie? będę wdzięczna za ocenę

Edytowane przez rudzielec92
Czas edycji: 2011-01-22 o 16:30
rudzielec92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 17:20   #1129
zielona_zabcia
Rozeznanie

utyłam więc udałam się na zbadanie chormonu tarczycy, zobaczę, może tutaj jest problem...
narazie R:
I.(12;30)owsianka (4ł pł,2ł.otrąb,1łyżka siemienia,1ł.kako Dacomoreno,jabłko, cynamon, 1/2szkl mleka)
3orzeszki brazylijskie(jedyne jakie mi pozostały)
II.(ok,14:00)duże jabłko, kilka(naście) plastrów wędliny drobiowej z warzywami
gdzieś tam duża kroma ciepłego mieszanego pieczywa
III.(16;00)zupa-krem z warzyw (marchew,pietruszka,por, kapusta, brokuły+łycha jogo nat.)
2danie-udko gotowane, 6plackóW ziemniacznych (3ziemniaki,jajko i białko,majeranek, czosnek,troche cubuli) pieczone na łyżce oleju z pestek winogron,
->>>(nie za dużo??)
IV.(ok19)wiejski 200g z pomidorem

i jak..?? ujdzie?? w ciągu dnia 4czerwone herbaty i kilka z cutryną i słodzikiem
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 18:41   #1130
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukradlimikorone Pokaż wiadomość
hej, wkleję mój kolejny jadłospis (ostatnie dwa praktycznie były niezauważone, może ktoś w końcu zdecyduje się ocenić ..?)

U

śniadanie: miska płatków Frutina z mlekiem ; duże jabłko nigdy nie uwierzę, że płatkami z mlekiem można się najeść. To takie nic. Ale mi zaprzeczysz, bo dopchałaś jabłkiem.
II śniadanie: drożdżówka z masą migdałową ok, jeśli duża. Do tego mógł wpaść kubek kakao albo coś, bo mało. Albo chociaż owoc.
obiad: domowa tortilla z papryką, kukurydzą i gotowaną piersią z kurczaka Mało. Co to jest jedna tortilla? Ja jak robię w domu to jem 2, bo nie umiem tak tam napchać jak robią to w barach z kebabami.
kolacja: 250 g sera półtłustego, 2 marchewki. redukcyjnie. Do tego ze 2 kromki chleba z masłem i czymś.

i jak to wygląda?
ogólnie kiepsko. Bardzo redukcyjnie.
No i brakuje podwieczorku, ale podejrzewam, że wstałaś późno, jak to w weekend.
Dlaczego tak się ograniczasz?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:17   #1131
pati2404
Zakorzenienie

P :
śniadanie : 2 kanapki
- jedna z dóch kromek chleba żytniego,masła,plasterka szynki ,pomidora i szczypiorku
-druga z kajzerki, masła i dżemu
II śniadanie : 180 g serka homo. czekoladowego z rodzynkami, poamrańcza, 50 g musli bananowego zalane jogurtem naturalnym (120g)
obiad : 2 pieczone skrzydełka kurczaka w pikantnej przyprawie
podwieczorek : 10 chrupek kukurydzianych i deser tiramisu robiony przeze mnie(http://gieldaspozywcza.pl/Wiadomo%C5...era-18364.html - jedna z tego porcja ( 5 biszkoptów w nia weszło )
kolacja: bułka z maslemi wędzonym tuńczykiem, kawałek ciasta drożdżowego i pomarańcza

i jak ?
Stary 2011-01-22, 20:20   #1132
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
P :
śniadanie : 2 kanapki
- jedna z dóch kromek chleba żytniego,masła,plasterka szynki ,pomidora i szczypiorku
-druga z kajzerki, masła i dżemu
II śniadanie : 180 g serka homo. czekoladowego z rodzynkami, poamrańcza, 50 g musli bananowego zalane jogurtem naturalnym (120g)
obiad : 2 pieczone skrzydełka kurczaka w pikantnej przyprawie
podwieczorek : 10 chrupek kukurydzianych i deser tiramisu robiony przeze mnie(http://gieldaspozywcza.pl/Wiadomo%C5...era-18364.html - jedna z tego porcja ( 5 biszkoptów w nia weszło )
kolacja: bułka z maslemi wędzonym tuńczykiem, kawałek ciasta drożdżowego i pomarańcza

i jak ?
Nie podoba mi się tylko obiad ale poza tym ok

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 20:32   #1133
Lady1000
Rozeznanie

Utrzymanie

I. Owsianka (4 łyżki płatków) na mleku 0,5% z dżemem o smaku owoców leśnych & prażonymi pestkami słonecznika

pomarańcza, toffie fee

II. Filet z [chyba] dorsza duszony w sosie pomidorowym, ćwiartka małego kalafiora, 1/2 woreczka ryżu

III. Rozgotowane jabłko wymieszane z jogurtem naturalnym 180g, garścią suszonej żurawiny & pestkami słonecznika; pomarańcza; toffie fee

IV. Grzanki z ciemnej bułki czosnkowej (60g?) - coś a'la bruschetta:
- z pomidorem, oliwą & bazylią
- z serkiem ziarnistym
- z polędwicą drobiową;
marchewka, inka z mlekiem

wpadnie może jabłko jeszcze
Stary 2011-01-22, 20:55   #1134
Margolcia0703181
Raczkowanie

U/P dzisiejsze:

I. 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki muesli, garść rodzynek, łyżeczka siemienia lnianego - zalane szklanką ciepłego mleka 2% z miodem, kromka razowca z masłem, twarogiem i dżemem

II. 2 jajka na maśle, kromka chleba orkiszowego z masłem, serkiem topionym, ogórkiem i pomidorem, łyżka masła orzechowego, herbata z cytryną

III. kawa po parysku (z bitą śmietaną i syropem czekoladowym), banan, krówka, wafelek nesquik (kino)

IV. 2 kromki orkiszowca - jedna z masłem orzechowym (grubo) i dżemem, druga z masłem i cemembertem, plaster twarogu wymieszany z maślanką, jabłko
herbata z cytryną

jest lepiej?
Stary 2011-01-22, 20:57   #1135
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U/P dzisiejsze:

I. 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki muesli, garść rodzynek, łyżeczka siemienia lnianego - zalane szklanką ciepłego mleka 2% z miodem, kromka razowca z masłem, twarogiem i dżemem

II. 2 jajka na maśle, kromka chleba orkiszowego z masłem, serkiem topionym, ogórkiem i pomidorem, łyżka masła orzechowego, herbata z cytryną

III. kawa po parysku (z bitą śmietaną i syropem czekoladowym), banan, krówka, wafelek nesquik (kino)

IV. 2 kromki orkiszowca - jedna z masłem orzechowym (grubo) i dżemem, druga z masłem i cemembertem, plaster twarogu wymieszany z maślanką, jabłko
herbata z cytryną

jest lepiej?
zgubiłaś obiad

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:00   #1136
lanvin
Raczkowanie

dzisiejsze P
śniadanie: kaszka na mleku 3,2& z 2 łyżkami budyniu śmietankowego; bułka z masłem i serem smażonym
II śniadanie: 3 kromki chleba z masłem, szynką i ogórkiem, kakao
obiad (u babci): rosół z makaronem z mięskiem i marchewką;
II danie: smażony kotlet z piersi kurczaka w panierce, 3 ziemniaki polane sosem; modra kapusta; kompot śliwkowy
deser (również u babci): kawał tortu z kremem wiśniowym, wiśniami, posypanego białą czekoladą i wiórkami kokosowymi; sok porzeczkowy
podwieczorek: 2 kromki chleba z masłem i szynką, kakao, banan
kolacja: 2 kromki chleba z masłem, jedna z żółtym serem, druga z szynką; serek wiejski z piątnicy 200g z wkrojoną papryką i ogórkiem, herbata z cytrynką
i to nie koniec na dzisiaj, bo jak zwykle coś jeszcze wpadnie podczas oglądania tv
lanvin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:05   #1137
morphine88
Zadomowienie

Dzisiejsze U
wstałam w południe, więc uciekł mi podwieczorek:

I. 4 kromki chleba mieszanego z ziarnami:
- dwie z pastą (jajka, szynka, szczypiorek i trochę majonezu. Nie wiem co jeszcze, bo to od sąsiadki )
- jedna z wędzonym pasztetem z podrobów drobiowych
- jedna z połową trójkącika serka topionego z papryką
II. duży jogurt (350g) suszona śliwka (nie miałam ochoty na więcej)
III. kebab w tortilli na mieście z sosem czosnkowym (z bardzo mocno ugniecionym wnętrzem, więc porcja spora )
pomiędzy: jabłko i trochę ziemniaków tłuczonych
IV. 3 kromki chleba mieszanego z ziarnami (jw.):
- z pastą z makreli
- z połową trójkącika serka topionego z papryką
- z wędzonym pasztetem z podrobów drobiowych
herbata czarna z sokiem z malin i malinami

w ciągu dnia wpadło trochę nerkowców i paluszków solonych
i jak to wygląda?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:07   #1138
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
dzisiejsze P
śniadanie: kaszka na mleku 3,2& z 2 łyżkami budyniu śmietankowego; bułka z masłem i serem smażonym
II danie: smażony kotlet z piersi kurczaka w panierce, 3 ziemniaki polane sosem; modra kapusta; kompot śliwkowy
deser (również u babci): kawał tortu z kremem wiśniowym, wiśniami, posypanego białą czekoladą i wiórkami kokosowymi; sok porzeczkowy
kolacja: 2 kromki chleba z masłem, jedna z żółtym serem, druga z szynką; serek wiejski z piątnicy 200g z wkrojoną papryką i ogórkiem, herbata z cytrynką
i to nie koniec na dzisiaj, bo jak zwykle coś jeszcze wpadnie podczas oglądania tv
Pieknie

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:09   #1139
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
zgubiłaś obiad
drugi posiłek traktuję jako "obiadowy" - typowych obiadów nie jadam.

Edytowane przez Margolcia0703181
Czas edycji: 2011-01-22 o 21:11
Margolcia0703181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 21:13   #1140
pati2404
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lanvin Pokaż wiadomość
dzisiejsze P

mi się to bardzo podoba ale nie oceniam, bo raczej nie powinnam

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości