|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
ana strrrraszanie fajne te balerinki
daj znać czy wygodne Ja wczoraj przymierzyłam 4 pary haremek w zarze i żadne na mnie nie pasowały S dobra w pasie, ale za krótka ![]() Ferrou matko Zdrówka dla Kubulinka!! Bądźcie dzielni, my tu na Was czekamy A ja mam mega problem - niania ma zapalenie oskrzeli i nie mam co tydzień zrobić z synem żeby do pracy iść ... do tego młody tak specyficznie charczy... jak Go zaraziła ...
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
gmyrelka czekaj piszę pw
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Mam nadzieję ze jednak go nie zaraziła.
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na Ciebie te spodnie za krótkie na bank,bo one dobre na mnie, a ja od Ciebie niższa przecież. Oby nic Dyziulek nie złapał
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania dzięki za pw
a ty masz te zarowe haremki co za 69zł teraz są?? Na mnie S za krótkie, a M za duże w pasie chyba że takie wiszące będę mieć ![]() P0P no szkoda, że Ty z tej wawy się wyniosłaś. A postanowiłaś co z pracą?? Wracasz??
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bardzo niewielka różnica w pasie między S,a M to bierz. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Jak jest minimalna różnica między S,a M to chyba możesz je wziąć.
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta ja teraz się staram kupowac takie spodnie dresowe żeby Ola też potem w tym połaziła nawet po domu , kupiłam mu pomarańczowy dres adidasa taki typowy unisex to i Olka bedzie miała , a spodni dresowych to sporo ma szarych , to też taki neutralny kolor. MI się wydaje że te baleriny w zarze to koło 139 by kosztowały , ale mogę się oczywiście my;lić
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
DOBRY WIECZOR
ZDROWIA DLA KUBUSIA I CIEBIE FEEROU TAKZE. Jak dziecko chore to matka 100 razy bardziej. Bylismy u babci na obiedzie i byl gos w mieszkaniu , zawolal nas slicznie pomalowal pokoj, nie jest juz bialy no od 1 bedziemy sie przenosic to juz za tydzien!!
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór ja tak szybko
chodź nie wiem czy któąs jeszcze jest??!! michalina zaczyna kaszlec jakby jej sie odrywało tak az z płuc słychac.. jak przykładam ucho do plecków to słychac że sa jakies zmiany bo juz harczy... cy mam czekac do pon. czy byscie pojechały na moim miejscu na dyzur? jutro? dziś?? nic poza kaszlem i katarem
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rety, Ferrou- ściskam Was bardzo mocno wirtualnie, pakuję cały stos dobrych fluidów i wysyłam... tak nagle go siekło??? Madziwnia, chyba obserwowałabym (słuchała znaczy) do rana, a jeśli nie przejdzie/pogorszy się to nie czekałabym do poniedziałku. Dla świętego spokoju.
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
mrowciu!!! Dziekuję ci!!!
chyba tak zrobię.... posłucham przez noc jak bedzie spała i rano zobaczymy ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- ferrou.. o kurczę!!!!!! trzymaj sie kochana my matki silen jestesmy!!!! mocno Was ścikamy z michalinką!!!
|
|
#1392 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko co muszę kupić na 100% np. pieluchy , słoiczki to kupuję na początku miesiąca czy chemia. Obiady to planuję różnie , u nas są 1 daniowe ,tylko w niedzielę jest z 2 dań. Nieraz są kopytka , albo łazanki z kapustą, z 2 razy w tyg zupa. Musimy zacisnąć trochę pasa bo poważny remont nas czeka (dach i ocieplenie) my też 1 wypłata. Zazdroszczę takiej babci w takim otoczeniu,niedługo to naprawdę będzie trzeba jeździć z dziećmi do gospodarstw agroturystycznych żeby zobaczyły zwierzęta Dobrze że mój sąsiad ma kury za płotem to miko woła koko Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chorowałam na tle alergicznym właśnie o tej porze roku i to nie było zaraźliwe Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia ja dla swojego swietego spokoju bym pojechala, moja miala tylko goraczke zadnego kaszlu ani nic a zmiany w gardle na maxa ;/
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...a-piersia.html
Bardzo lubie te stronke a poza tym sa super przepisy na dania
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia, nie wiem czy dobrze zrozumiała, że mała ma też katar- to doraźnie poza maścią majerankkową może powieś przy łóżeczku wilgotną tetrę, ręcznik na kaloryfer i ew. włóż coś pod materacyk żeby miała główkę lekko wyżej- my tak robiliśmy jak ostatnio przez tydzień była walka z katarem-obyło się bez lekarza
Cytat:
![]() a co do zwierzaków wiejskich coraz rzadziej widywanych to ja już kupę lat temu miałąm taką sytuację za granicą i wielką wodą: w jakimś takim imrpowizowanym gospodarstwie chodzą matki z dziećmi wśród zwierząt i jedna mama za Chiny ludowe nie mogła synka przekonać, że to COS co tu chodzi pod nogami to jest kura i że jajka nie pochodzą ze sklepu i że kurczaki, jakie jadają na obiad to są właśnie takie zwierzątka w rzeczywistości. No nijak ten chłopiec nie mógł zatrybić, a miał jakieś 7-9 lat!!! Ale na "suprawiedliwienie" dodam, że to amerykanin był
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak ja muszę mieć pieniądze w ręce fizycznie, płacenie kartą się nie sprawdza u mnie nie widzę pieniędzy , nie widzę ile wydaję , ile zostaje itd.
My właśnie tak robimy że wypłacamy pieniądze z kąta tyle ile ja wyliczę. Rachunki też płacę normalnie w okienku , ja muszę mieć kwitek w ręce że zapłaciłam i się nie denerwować przelali czy nie przelali.Może jestem staroświecka i nie idę z duchem czasu , ale u mnie taki właśnie system się sprawdza. Ocknęłam się po tym jak wydałam w jeden miesiąc 7000 i nie wiedziałam na co .Wtedy powiedziałam STOP.---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- A z tymi zwierzątkami to rzeczywiście , i wytłumacz tu chłopakowi. Mój Miko będzie widział krowę bo od lutego tu na miejscu będziemy po mleko chodzić, teraz tz przywozi z sąsiedniej wioski. Koniki widział , bo u nas dużo hodowców jest i co druga łąka to konie, kurki u sąsiada, gorzej ze świniami, ale niedaleko jest takie mini zoo tam są świnei wietnamki , kozy ,kury różne, daniele to też zobaczy ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Dzisiaj rano to wstałam tak skonana że musiałam wsadzić mordę pod lodowatą wodę bo myślałam że się nie obudzę.Miko się budził chyba milion razy A po południu to już się słaniałam na nogach i spałam na stojąco, uśpiłam go i położyłam się spać. Mówię wam dziecko pełzające to nic w porównaniu z chodzącym, coraz sprawniej mu to idzie i jest WSZĘDZIE! ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Szukacie inspiracji do gotowania? fajny wątek znalazłamhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=356077 |
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to i jest jakiś sposób....muszę jutro z TZ pogadać 7000 w miesiąc to ja nigdy nie wydałam ![]() dobij leżącego - hodowcy koni i co druga łąka to konie pakuję się i przyjeżdżam do Was!
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby miłośniczka koni? To miałabyś co robić.
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
mmmmmmm....nawet mi nie mów
---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- popracowała, oczy mi się same zamykają i zaraz zacznę bzdury pisać w tym tłumaczeniu-spadam pod kołdrę, MOŻE JAKOŚ się wyśpię....(marzenie ściętej głowy...)
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Oliwia pobila rekord odkad sie urodzila!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! poszla spasc po 22 , wcale nie chciala usnac wczesniej, obudzila sie o 1 i DO TEJ PORY NIE SPI!!!!!!!!!!!!!! Baaaaa ona nawet zamiaru spac pojsc nie ma. Masakra, pierwszy raz taki numer.
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Daruisa, to współczuję Ja dzisiaj nocka nie najgorsza, ale też nie ma czego zazdrościć. Jakiś ostatnio cycowy sie zrobił, i np dzisiaj w nocy 5 razy cycuś Mi sie po prostu nie chcialo w nocy iść szykować wody w butelce i jak się przebudzał to cyca popijał, bo jakoś dzisiaj w nocy wydawało mi się że nalanie wody z butelki do niekapka to tyyyylllleee roboty .Tak piszecie o koniach. To ja dzisiaj pójdę sobie na spacer do stadniny. Choć chyba Eryk nie pojeździ bo -1, a nie wiem czy ktoś tam jest do prowadzenia Niby mam tylko kawalek drogi, ale to trzeba iść 10 min lotniskiem, i tam jest tak nudno, bo nic nie ma tylko pasy startowe wszędzie.Libra super pomysł z kopytkami to ja dzisiaj zrobię, ale takie leniwe chyba bo z twarogiem, Erwi też bedzie mógł zjeść Ile wasze dzieci w dzień zjadają? Erwi dziennie zjada: 2x 210ml mleka+kaszka(za każdym razem inna żeby się nie nudziło)2 banany, 1 jabłko, 2 kanapki z szynką lub paszczetem i masłem, zupa około 260 ml, ziemniaki z masłem lub sosem i mięso(około 3 ziemniaki i kawałek mięsa) kisiel z 310 ml soku przecierowego, i ma na cały dzień herbatę lub wode w niekapku około 150 ml, no i jeszcze cyc 3-6 razy .No i na spacerze czasami pół paczki chrupek. Niektóre z Was kaszek nie podają żeby niepotrzebnie nie tuczyć, ale ten mój to naprawde taki szczupaczek, fałdek nie ma co u niego szukać. No ale nie mam jak jemu jeszcze jakiegoś posiłku dokladać bo się dużo mi wydaje
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
LIbra - a ja płace z konta rachunki z tej prostej przyczyny że opłata na poczcie to jakas pomyłka
cholernego śniegu znowu napadało .. jak ja nie cierpie śniegu Darusiaa - może po tych lekach tak , a co jej wkońcu jest ze ma antybiotyk ? ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Plmadzia moja nie zje połowy tego ale nie ma co porównywać już na tym etapie dziewczynek i chłopców
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-01-23 o 10:04 |
|
|
|
#1403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tż się mnie pytał czy ma kupić małej dres pumy i tak się zastanawiałam czy warto.Powiem mu,żeby brał na 92/98 to już trochę w nim pochodzi. No Ty dobrze myślisz z tymi kolorami-unisexy brać i pózniej dzieciaki będą po sobie miały. Cytat:
Libra a masz jakiś sprawdzony sposób na pastę jajeczną?ja ją uwielbiam,a kupione są wstrętne(te co próbowałam)a sama przepisu dobrego nie mam. Cytat:
U mnie chyba hormony szaleją,bo zła chodzę i nieszczęśliwa jakaś.Najchętniej trzasnęłabym drzwiami i na koniec świata poleciała. Mała to dzisiaj zapłakana kupka nieszcześcia potrzebująca tylko i wyłącznie maminych rąk ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- ło matko madzia moja to nawet połowy z tego nie je
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Ania gardlo zawalone, juz pisalam, zeby sie w oskrzela nie zamienilo to ma antybiotyk.
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
darusia i ten facet tak sam z siebie pomalował wam pokój dla Oliwci?na jaki kolor pacnął je?
Jak szybko zleciało...jeszcze tydzień i będziecie sami ![]() Dziewczyny a wy jak dajecie banana?bo ja widelcem go trzaskam i takiego rozbitego daje ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- libra weszłam na ten wątek co podałaś nam i już mam dwa przepisy do wypróbowania te piersi z kurczaka w wiórkach kokosowaych mnie ciekawią i zrobię tż gulasz z piwem to padnie ze szczęścia
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou- Zyczę szybkiego powrotu do zdrówka dla naszego Kubulka i wytrwałości dla Ciebie...
I dużo zdrówka dla reszty chorych dzieciaczków... Lind- odezwij się. Czekam na sms-a zwrotnego pasi czy nie pasi bo Jaga napisała ze pasuje. Wtorek 12.30 u mnie
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
anakazar no wlasnie tak sam z siebie, ja to w wielkim szoku bylam, na taki piaskowy kolorek. Zgra sie bo meble mamy niebieskie dla niej, wezmiemy 2 kominki i komode do jej pokoju i starczy.
No zlecialo na szczescie!:P
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Twoi rodzice jak reagują?nie przekojują,żebyście zostali?Dziewczyny robię naleśniki i zastanawiam się czy mogę dać Ninie?takiego suchego albo z białym serem?
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
mama stwierdzila, ze nie dziwi sie wcale bo sama na moim miejscu zrobilaby to samo ale jak rozmawiala z ciocia to miala lzy w oczach, ale nic na to nie poradze takie zycie jest i tyle.
Ojciec na samym poczatku skwitowal to tak" Jak szybko pojdziecie tak szybko wrocicie" ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Kiki usnela, tez ide sie polozyc jeszcze.
|
|
#1410 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Też właśnie czytam ten wątek, który nam Libra zapodała. Wczoraj piekłam babeczki, już się rozeszły, więc może dziś ciasto marchewkowe z przepisu na tamtym wątku
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

daj znać czy wygodne
Ja wczoraj przymierzyłam 4 pary haremek w zarze i żadne na mnie nie pasowały
S dobra w pasie, ale za krótka 

i dla wszystkich ślicznych i mądrych maluchów 

.Wtedy powiedziałam STOP.
Mi sie po prostu nie chcialo w nocy iść szykować wody w butelce i jak się przebudzał to cyca popijał, bo jakoś dzisiaj w nocy wydawało mi się że nalanie wody z butelki do niekapka to tyyyylllleee roboty