|
|
#961 |
|
Matka Smoka
|
Dot.: Kraków - część 8. i na pewno nie ostatnia :)
Nie miałam tej 30. Tak się zastanawiam czy brać, ale ja w sumie się kwaszę i chcę nawet mocniej, więc nie będę ryzykować. Biorę zawsze poprawkę na to, że nakładając krem tonujący trochę ścieram filtr, więc stosuję największy możliwy - a że lubię się z tą 60, to mi nie przeszkadza.
Kwasy dla początkujących to dla mnie Effaclar K lub DUO. Nie sa mocne, rygorystyczna ochrona nie jest potrzebna, nie powodują łuszczenia. Ja się przerzuciłam na samorobiony olejek z 2% salicylu (coś na wzór Lemona z BU) i bardzo mi służy. Kwas na oleju ma łagodne działanie, nie powoduje łuszczenia. Więc zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem toniku. Olejek robię wg Mazideł:http://mazidla.com/receptariusz/85/3...rzy-2-bha.html Tylko inne oleje (macerat z kocanki+tamanu), nie daję ekstraktu z rozmarynu i zamiast copaiby daję wit. E z kapsułek. edit: w sumie cena tej sorayi nie taka wow, skorow sklepach kosztuje w sezonie 10zł. |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tymi kwasami?
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja się zastanawiam nad normadermem albo effaclarem duo, ale nie wiem o co chodzi z tym kwasem... Mam suchą cerę ale czasem coś mi wyskakuje i podobno nie mogę używać kremów do skóry suchej ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Witaj w klubie Nadrobiłam tak mniej więcej... Co tu się wczoraj działo? O co chodzi z pustymi postami jakiegoś panaR?
|
|
#964 |
|
Matka Smoka
|
![]() lektura obowiązkowa: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365235 ![]() Co z tymi niedostępnymi w awanti? dopisywać? |
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak ja Was nadrobię
![]() wpadłam tylko spojrzeć na awantii, poprawiłam zamówienie wg tego co Ola napisała i spadam na uczelnię miłej niedzieli
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#966 | |
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
W tym roku w naturze za jakąś 12 płaciłam 12zł. ![]() Dziękuję za kwasowe poradey Zatem koniecznie przejrzę wymienione pozycje Mój bzik na punkcie dbania o siebie zaczyna sięgać powoli zenitu ![]() Ja bym chciała spróbować 30, żeby potem ewentualnie lvlować. No i teraz tych kremów nigdzie nie znajdę, więc to jest mój filtrowy ratunek ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- mmm, Tak, teraz zamierzam. A na lato większy filtr. Panicznie boję się starości, obwisłej skóry i zmarszczek
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
no to nie Ty pisałaś o uwielbieniu do czosnku? czy to była Melka? bo już nie wiem ![]() ja dziś taaaak późno wstałam. a tu trzeba obiad zrobić bo ryba kupiona i się pouczyć
|
|
#968 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weszłam na wątek polecany przez Ineso i czuję się jakbym odkryła, że pod nami jakieś dinozaury żyją ![]() Jakaś wizażanka o effaclarze duo napisała : "jesli chcecie uzywac go na dzień nie zapomnijcie o kremie z filtrem- krem zawiera kwasy !!)" Czy z normadermem też tak jest? Powinno się używać jednocześniej tego kremu i kremu z filtrem?
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Ineso - tak, dopisz. W nowym poście, bo już wkleiłam zestawienie.
Wczoraj na 100% pisałam posta, w którym Tobie mówiłam, żebyś dokleiła te niedostępne rzeczy, a Mju, żeby zedytowała swój post w Klubie, żeby mi się nie mieszało, bo w końcu nic nie domawia, a dziś go nie ma ![]() I dzięki za link do kompedium, wreszcie mniej więcej wiem, co jest grane! ![]() Cytat:
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2011-01-23 o 12:52 |
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Oświadczam uroczyście, że knuję coś niedobrego!
Nie, nie to miałam napisać Oświadczam uroczyście, że od przyszłego semestru będę uczyć się regularnie! |
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PIERCING skin diver, tragus, inner helix, 2x hellix, nostril, clevageumarły eyebrow, horizontal eyebrow, rook, navelchcę medusa,double nostril,venomTunel Zapuszczam włosy Waga 72 - 63 - 55![]() Japoński |
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
W nagrodę pobiorę sobie dziesięcinę od Waszych zamówień
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Uff ja ja dopiero teraz was nadrobiłam, więc raczej chyba będę was jeśli pozwolicie tylko podczytywać
Ach i dziękuję kochane za spotkanie, tak wiem że nie na czasie, ale chciałam wam tylko powiedzieć że kochane jesteście ville muszę to powiedzieć masz pięknego bloga chciałam jeszcze powiedzieć że teraz jest mi strasznie głupio że w tak idiotyczny sposób pozbyłam się bądź co bądź podobno kolekcjonerskich pocztówek... ale coś tam się jeszcze u mnie ostało, także obiecuję na następne spotkanie ( o ile jeszcze będziesz chciała ) coś dla Ciebie przynieść
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Bierz, należy Ci się
Cytat:
|
|
#978 |
|
Matka Smoka
|
O, piosenka mi przypomniała, że ja też mam dla Ciebie ville(jeśli chcesz) taką chyba unikalną pocztówkę z Paryża nocą, jak obok wieży stała taka wielka podświetlana piłka - to był chyba 2006 rok, jak Paryż starał się o bycie gospodarzem mistrzostw.
A co do kwasów - proste na początek będzie też stosowanie maseczki aspirynowej:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91607 W największym skrócie: 2 tabletki Aspiryny Bayerowskiej (zwykłej, bez wit. c i nie rozpuszczalnej) lub 3-4 Polopiryny S rozdrabniamy z odrobinką wody, dodajemy łyżeczkę jogurtu naturalnego. Na twarz na 20min, zmywamy. |
|
|
|
#979 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
suuuper jest ja też mam trochę pocztówek, ale bardziej intensywnie zbierałam jako dziecko, wzięłam jakieś stare od dziadków no i wszędzie gdzie jestem to kupuję kilka pocztówek nie jest to jakaś zachwycająca kolekcja, ale mam parę perełek. (np takie śmiesznie proste kartki z PRL-u )postcrossing świetna sprawa, ale boję się, że jestem zbyt dużym leniem, żeby latać na pocztę tak często
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ecrulo - kolejna? DARUJ!:< zaraz przejrzę ofertę... W ogóle cierpię na brak nowych kolczyków, nudzę się swoimi, chcę nowe! Ale czemu zimą filtry? Jeeju. Nie ogarniam Moja mama mając sporo lat ma naprawdę ładną skórę, więc łudzę się, że i ja taką będę mieć ![]() Ok, przeczytałam co dała Ineso i od razu mam ochotę się tym zająć! Jestem tylko zbulwersowana http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140497 nie ma mojego żelu "AA Naturalne Rozświetlenie" ! Nie ma SLS-ów :< Kasiencja - taaak, ale ja lubię aromat czosnku (z reguły daję suszony), nie zjadam ząbków! Tym bardziej, że to co wczoraj zrobiłam jest dosyć delikatne i czosnek nadałby temu charakteru, a tak nuda ;<Ola - ja nic nie usuwałam? Oj, to zaraz dopiszę szybko to co chciałam wcześniej ,te niedostępne, już już już! A ja kiedys ten wątek co dała Ineso podczytywałam, dzięki temu o slsach się dowiedziałam! Będę robić tonik z cytryny i maseczkę aspirynową, czaaad! W sumie mam mnóstwo przebarwień od trądziku, więc się przyda! ![]() Piosenka - to Ty! Zastanawiałam się "co ona mi mówi, że jest piosenką? Nie znam żadnej "
And when I kick my legs, I got rythm My great grandpa was a blues lover He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed... Edytowane przez Mjucaczek Czas edycji: 2011-01-23 o 14:43 |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Aż boję się sprawdzić, ile postów naprodukowałyście :x
Sprawdziłam swoje Awanti Olu, możesz te kosmetyczne zmiany tam powprowadzać? Moje konto płacze... Dobrze, że w piątek będę już miała wypłatę na koncie, bo masakra. Wczoraj w Bonarce wydałam prawie 300zł: na skinny jeans z Zary z efektem push-up na pupie ( ), na staniki i majtki w Esotiq (jeden za 33zł, drugi za 37zł - oba rozmiar 65C, majciory za 20zł) i t-shirt w Pull&Bear ;oJestem zakupoholiczką... A z milszych rzeczy dostałam 5 z kolosa z makro i jeszcze jedna piątka i będę zwolniona z egzaminu Mju, ja mam tylko 3 kupony na siłownię I możemy zrobić tak, że ja "odsprzedam" Ci wszystkie 3, a Neciak Tobie jeszcze jeden i pozostałe 2 odsprzeda Ecrulo?
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2011-01-23 o 14:47 |
|
|
|
#982 |
|
Copyraptor
|
Nie lubię lekarzy, a lekarzy w Krakowie to już w ogóle nie ogarniam ~~ w Scanmedzie zawsze są jakieś problemy, jak już mi się uda przebić przez te koleje ludzi, a w mojej medycynie rodzinnej mnie nie chcą. Wolę czekać aż się samo wyzdrowieje.
|
|
|
|
#983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok, to ja bym chciała 3, a od niej 1 Kiedy mogłabym je odebrać? Czy Twoje nowe spodnie mają jakieś poduszki w pupie, czy co? Nie rozumiem co to znaczy efekt push-up w spodniach Uwielbiam majciory z Esotiq! Nieważne, czy kosztują 20,30 czy mniej niż 10, wszystkie mają fajne! Jak to jest z tymi filtrami. Jeśli np. zrobię tonik z cytryny, albo maseczkę z aspiryny to potem muszę mazać się kremem z filtrem, moim zwykłym kremem czy tym i tym?
And when I kick my legs, I got rythm My great grandpa was a blues lover He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed... Edytowane przez Mjucaczek Czas edycji: 2011-01-23 o 15:00 |
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Wyślę Ci dane do przelewu i potem wyślę Ci kupony mailem
![]() A te spodnie są normalne, nie mają poduszek, chyba tylko jakoś inaczej są szyte bo tak centralnie pod pośladkami się w nie wpijają i je podnoszą czyniąc z płaskodupia kształt tyłka
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaz ostatnio samoocene poprawily mi legginsy z bershki, ktore juz zreszta zachwalalam Nie maja szwow na pupie i dzieki temu chyba tez sie jakos lepiej wyglada![]() Gratuluje 5!
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Mju i trust dostają tęgie baty
Sio do Klubu i mi ładnie napisać, o co Wam chodzi
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, już napisałam, wybacz
![]() E milko, polecam Zarę w Bonarce - mają czysto, nowa kolekcja wisi, jest do wyboru, do koloru - ostatnio jak byłam w Zarze w GKrk to masakra była. A foto spodni może wrzucę, jak jakieś zrobię ![]() I dziękuję!
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2011-01-23 o 15:50 |
|
|
|
#988 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Też tak macie, że jak ktoś o Was pisze i nie pogrubi, to wygląda to jak jakieś utajone ?
![]() Mju, Wiem, gdzie są boskie kolczyki i tanie. Ja ostatnio nabyłam drogą kupna 7 par ![]() A jeśli piszesz o kosmetykach, to wiesz, za taką cenę Vichy.... grzech
|
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w krakowskiej też już nową kolekcję ogarnęli i ładnie wszystko wisi. przynajmniej jak ja byłam. taki urok wyprzedaży, że wszystko lata po ziemi
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, to chyba będę wysyłać do Awanti to zestawienie. Tylko kurczę nie ma dalej numerów dwóch rzeczy. Ale chyba wyślę im linki w takim razie po prostu. Może jeszcze dorzucą. No nic, póki co robię prezentację
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

stąd ten pośpiech.

W tym roku w naturze za jakąś 12 płaciłam 12zł. 

skin diver, tragus, inner helix, 2x hellix, nostril, clevage
eyebrow, horizontal eyebrow, rook, navel
72 - 63 - 55