|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Tak, studiuję to co zawsze chciałam studiować i po mojej specjalizacji mam spore szanse na zdobycie zawodu. Studiuję kierunek humanistyczny.
To tak krótko w ramach off
|
|
#1442 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
W lisich kitach nie ma kości ;P To skóra i sierść.
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj widziałam mężczyznę w koszuli w kratę i we wspomnianej stylizacji- wysokie kozaki na niskim obcasie, ze sprzączkami i włożone w nie spodnie. Zupełnie subiektywnie muszę przyznać- nie podoba mi się.
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to co piszesz o lekarzach - to jest prawda do wszystkich zawodów. Jak masz serce do turystyki i rekreacji czy psychologii, przecież nikt ci nie zabrania tam iść. A tak notabene to mówiłam że się gromy posypią na mnie:/ Cytat:
To prawda że jest wiele osób, które mają takie podejście do politechniki - ale mam kolegę, który mówi że jego tak interesują wszelkie tego typu kierunki że naprawdę było mu wszystko jedno czy będzie na budownictwie lądowym, morskim czy na ETI. A co do uczenia się dużych partii materiału - to jest na każdych studiach, a na akademiach medycznych do takiej samej ilości materiału dochodzi zrozumienie tego (aspekty obliczeniowe, do zrozumienia) oraz przećwiczenie tego w laboratoriach. Więc co do ilości pracy nikt mnie nie przekona. A wracając do mody - widziałam dzisiaj kolesia w EMU beżowych do połowy łydki włożone spodnie do tego oczywiście |
||
|
|
|
#1446 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
Emu - niekształtne, brzydkie, sama nie wiem, do czego podobne.
Białe kozaczki - fenomen. Co ciekawe, chyba ani razu nie widziałam nigdzie w sklepie. "Laska" w rozmiarze 40 wciśnięta w leginsy, mini i bluzeczkę z wielkim dekoltem. Ubrania i dodatki z wielkim logo firmy na środku, żeby przypadkiem ktoś nie pomyślał, że to nie jest Puma. Chodzenie w dresie po mieście. Sorry, ale w różowym dresiku to mogę iść najwyżej na siłownię, a nie biegać po sklepach w galerii czy rynku. Emo włosy, czarno-blond zafarbowane tak, że wygląda się jak skunks. Pewnie jeszcze masa innych rzeczy, ale póki co tyle mi się przypomniało. |
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się wtrącę do dyskusji i powiem Ci, że ależ owszem, można mieć takie zainteresowania
Ostatnio rozwala mnie, jak widzę dziewczyny idealnie wystylizowane, jak sklepowe manekiny - od stóp do głów w najnowsze trendy, same modowe hity z blogów szafiarskich itp. Wtedy się zawsze zastanawiam, czy ona tej stylizacji nie ściągnęła w 100% z jakiegoś bloga, gazety czy czegoś... Bo dla mnie nie jest sztuką kupienie jakiegoś gotowego zestawu, tylko raczej dopasowanie danego trendu do swojego własnego stylu. |
|
|
|
#1449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahaha no sorry, ale chyba cię pogrzało! i mówię to nie dlatego, że noszę rozmiar 42. w co niby takie dziewczyny mają się ubierać? w sukienki do ziemi czy w worki po ziemniakach? może się tak będę ubierać jak będę stara, a teraz nie mam się czego wstydzić. a ty masz chyba nieco wypaczone pojmowanie rozmiarów i w ogóle kobiecego ciała |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat legiinsów nie noszę, ale nie generalizowałabym z tymi rozmiarami - jak dziewczyna ma 180 albo i więcej to w większości przypadków może mieć nawet rozmiar 44, a i tak będzie laską (bez " ")
|
|
|
|
#1451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, nie mam zaburzonego postrzegania ciała ani rozmiarów. Za to daleko posunięte poczucie estetyki i przekonanie, że każda dziewczyna w każdym rozmiarze może wyglądać sexy pod warunkiem, że ubierze się odpowiednio do swojej budowy. Wspomniane wyżej wg wygląda tragicznie. Moje zdanie, do którego mam prawo. |
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, denerwuja mnie wszechobecne legginsy (oczywiscie czarne, bo po co orginalnosc). Dorzucam spodniczki z czarnymi rajstopami- w pracy mam kolezanke, ktora nosi sie tak doslownie codziennie od paru miesiecy- chyba znalazla swoj styl i tak sie cieszy
![]() Do tego -oficerki (ilez mozna?). Generalnie to draznia mnie te wszystkie :super mody: na cos, co potem doslownie widzisz u kazdej dziewczyny. Smieszy mnie to. Wlasnie tym powinnismy sie roznic od facetow, zeby wygladac ciekawiej, kazda inna bluzke, inny styl- ale zeby prawie kazda identycznie, a bo moda taka? Subiektywnie to troche zalosne i dziecinne. Raz nawet pewien chlopak mi powiedzial ,ze jakie to szczescie,ze choc ja jestem inna i nie nosze wszedzie oficerek do obcislych dzinsow i czarnej kurtki z futerkowym kapturem (pare lat temu taki widok na ulicy zima- standard). Rozumiem pojecie mody,ale od zawsze irytuje mnie slepe ganianie za trendami, ktore nawet trendami nie sa i dziewczyny kopiujace sie wzajemnie,hehe |
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi również nie podobają się ciuchy opinające każdą fałdę dziewczyny z nadprogramowymi kg. Co kto lubi, dla mnie to ani ładne, ani seksowne. Natomiast innym może się to podobać i na to przecież nie wpłynę - nie każdy ma gust i poczucie estetyki
|
|
#1454 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-01-23 o 10:21 |
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
mm444, studiuję inżynierię biomedyczną, a planuję wziąć jeszcze mibm lub eit, a kierunki te są zupełnie różne
także są ludzie, których interesuje wiele nauk technicznych i nie idą na kierunek aby iść na cokolwiek ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Rozwala mnie to, że u tylu osób teraz spotykam torebki atmosphere- karmelowe, ew. czarne , kurtki zarowe a'la ludzik michellin, rozwalające się, pogniecione na pięcie emu---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Rozwala mnie to, że u tylu osób teraz spotykam torebki atmosphere- karmelowe, ew. czarne , kurtki zarowe a'la ludzik michellin, rozwalające się, pogniecione na pięcie emu
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet moj TZet zauwaza fenomen leginsow do koszulki/ albo jeszcze gorzej- rajstop i przykrotkiej tuniki.
Jechalismy trajtkiem i opowiadal ze siedziala przed nim dziewczyna i jak wstala to bylo widac ze nia ma spodni tylko jakies czarne rajty i stringi pod spodem... Jego to obrzydzilo. Mnie takze jak opowiadal Kobity blagam nie zapominajcie o spodnicy/ spodniach przy wyjsciu z domu !
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
A ja widziałam emu z ćwiekami
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie osobiście rozwalają lateksowe legginsy, na szczęście już jest ich coraz mniej na ulicach. i jeszcze panie po 50 ubrane w jeansową mini, białe kozaczki i "skórzaną" kurtkę + tlenione włosy.
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba was ciut poniosło z tym, że rozmiar 40 to już nadwaga... Ja mam 169cm wzrostu, noszę rozmiar 36/38 i według BMI mam rzekomą niedowagę - rozumiem, że jakbym skoczyła rozmiar wyżej (a i to nawet niekoniecznie, bo np. w sieciówkowych sukienkach z tkanin nieelastycznych cycki mieszczą mi się dopiero w 40/42, ale cała reszta ciucha wisi...) to magicznie stałabym się otyła
|
#1462 |
|
Raczkowanie
|
Co do dziewczyn o rozmiarze +40 to na prawdę większość z nich z wciskaniem się w przyciasne dżinsy, odbcisłe koszulki, legginsy - przesadza. Sam sprzedawca w sklepie kiedyś mi mówił, że przyjdą takie i wciskają się w biodrówki, bo modne :/
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze jak okragla laska ma fajna mini- np bombke + czrne rajtki + obcasiki to jezeli ma zgrabne nogi( niekoniecznie szczuple) to i tak bedzie ladnie wygladac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1464 |
|
Konto usunięte
|
parę fotek na zobrazowanie powyższych postów, z którymi w 100% się zgadzam
grubsze dziewczyny - nie nakładajcie obcisłych, króciutkich ubrań, spod których widać każdą fałdkę. dbajcie o estetyczny wygląd, bo to naprawdę wygląda okropnie i nie próbujcie w sklepach wciskać się w za małe ubrania, ostatnio parę razy natknęłam się w sklepach na porozrywane na szwach ubrania, widać, że ktoś próbował je na siebie "wcisnąć", a szkoda bo czasem to ostatnia sztuka w danym rozmiarze i nici z kupna Edytowane przez 201711060955 Czas edycji: 2011-01-23 o 13:18 |
|
|
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, wszystko jest kwestią proporcji. Inaczej będzie wyglądać kobieta o wzroście 155cm i rozmiarze 40, a zupełnie inaczej taka o wzroście 180cm. |
|
|
|
|
#1466 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Daeva Czas edycji: 2011-01-23 o 13:23 |
|||
|
|
|
#1467 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1468 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=owieczkaa;24549693]Po prostu naprawdę znam mało ludzi którzy INTERESUJĄ się psychologią - większość idzie dlatego, że idzie koleżanka/kuzynka/wszyscy. A efekt jest taki że 90% studentów studiuje kierunki humanistyczne, które nikomu do niczego nie są potrzebne - mamy już kilkadziesiąt tysięcy bezrobotnych psychologów, którzy połasili się na modny kierunek i duże zarobki, a pobierają zasiłek z PUPu bądź pracują w H&Mie. A inżynierów, lekarzy brakuje, bo nikt nie pcha się na mniej modny, i przede wszystkim trudniejszy, ścisły kierunek. Łatwiej jest sobie powiedzieć "mam umysł humanistyczny" i wozić się na turystyce i rekreacji, psychologii i socjologii niż pomęczyć się trochę z fizyką i chemią. Może mam niepopularny pogląd i większość mnie zlinczuje, bo większość studentów właśnie to studiuje - ale niech każdy sobie sam odpowie, czy naprawdę poszedł z powołania i interesował się czymś od zawsze, czy z innych powodów. I sorry za offtop, ale odpowiadałam na zarzut co mam do psychologii
![]() co do tych kierunków studiów to ja sie z Toba zgadzam w 100% mnie jeszcze rozwala moda na kierunek narządzanie i marketing -każdy chyba myśli że jak skończy ten kierunek to będzie "managerem" i będzie nic nie robił tylko rządził i szefował |
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2011-01-23 o 13:31 |
|
|
|
|
#1470 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)