Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-22, 22:52   #1441
paula-zla
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Tak, studiuję to co zawsze chciałam studiować i po mojej specjalizacji mam spore szanse na zdobycie zawodu. Studiuję kierunek humanistyczny.
To tak krótko w ramach off
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 23:40   #1442
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-22, 23:44   #1443
CysiaMysia
Raczkowanie

W lisich kitach nie ma kości ;P To skóra i sierść.

Blond <3

luckyblondegirl.blogspot. com

CysiaMysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 00:31   #1444
fashionably
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dzisiaj widziałam mężczyznę w koszuli w kratę i we wspomnianej stylizacji- wysokie kozaki na niskim obcasie, ze sprzączkami i włożone w nie spodnie. Zupełnie subiektywnie muszę przyznać- nie podoba mi się.

fashionably jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 00:32   #1445
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
. nie poszłam na ścisłe kierunki, bo nie mam takich zdolności, nigdy mi nie szło dobrze z takich przedmiotów i nie widze sensu iśc na taki kierunek jak nie mam do tego odpowiednich zdolności. A przykład z lekarzami jest według mnie niezbyt trafiony, bo bycie lekarzem to coś więcej niż trudne studia i dużo nauki. Do tego trzeba mieć powołanie i wiedzieć, że chce się to robić.
Nie wiem z jakich powodów w Polsce tak jest - może kwestia kiepskich nauczycieli, ale w polsce 90% ludzi nie ma zdolności do ścisłych przedmiotów - a w innych krajach się to nie pokrywa.
A to co piszesz o lekarzach - to jest prawda do wszystkich zawodów. Jak masz serce do turystyki i rekreacji czy psychologii, przecież nikt ci nie zabrania tam iść. A tak notabene to mówiłam że się gromy posypią na mnie:/

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
To co piszesz jest krzywdzące. Pomyslalas o filologach, lingwistach, tłumaczach..? Tez humanisci, a studia językowe zdecydowanie do łatwych nie należą. Wie to każdy kogo przeczolgano przez prawdziwa, dzienna lingwistyke stosowana/
Studiuję dziennie biotechnologię i anglistykę (na translatoryce), więc mam porównanie co do obu typów studiów i zawodów (oba kierunki już kończę, w obu już pracowałam).

Cytat:
Treść usunięta
To prawda że jest wiele osób, które mają takie podejście do politechniki - ale mam kolegę, który mówi że jego tak interesują wszelkie tego typu kierunki że naprawdę było mu wszystko jedno czy będzie na budownictwie lądowym, morskim czy na ETI.
A co do uczenia się dużych partii materiału - to jest na każdych studiach, a na akademiach medycznych do takiej samej ilości materiału dochodzi zrozumienie tego (aspekty obliczeniowe, do zrozumienia) oraz przećwiczenie tego w laboratoriach. Więc co do ilości pracy nikt mnie nie przekona.

A wracając do mody - widziałam dzisiaj kolesia w EMU beżowych do połowy łydki włożone spodnie do tego oczywiście
Stary 2011-01-23, 00:55   #1446
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-01-23, 01:27   #1447
Daeva
Raczkowanie

Emu - niekształtne, brzydkie, sama nie wiem, do czego podobne.

Białe kozaczki - fenomen. Co ciekawe, chyba ani razu nie widziałam nigdzie w sklepie.

"Laska" w rozmiarze 40 wciśnięta w leginsy, mini i bluzeczkę z wielkim dekoltem.

Ubrania i dodatki z wielkim logo firmy na środku, żeby przypadkiem ktoś nie pomyślał, że to nie jest Puma.

Chodzenie w dresie po mieście. Sorry, ale w różowym dresiku to mogę iść najwyżej na siłownię, a nie biegać po sklepach w galerii czy rynku.

Emo włosy, czarno-blond zafarbowane tak, że wygląda się jak skunks.

Pewnie jeszcze masa innych rzeczy, ale póki co tyle mi się przypomniało.
Daeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 01:34   #1448
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
To ja się wtrącę do dyskusji i powiem Ci, że ależ owszem, można mieć takie zainteresowania Sama jestem na Politechnice i uwielbiam wszystkie techniczne przedmioty na moim kierunku i nawet myślałam, czy by sobie nie zacząć jeszcze jakiegoś budownictwa czy geodezji, żeby jeszcze więcej się nauczyć na dany temat

Ostatnio rozwala mnie, jak widzę dziewczyny idealnie wystylizowane, jak sklepowe manekiny - od stóp do głów w najnowsze trendy, same modowe hity z blogów szafiarskich itp. Wtedy się zawsze zastanawiam, czy ona tej stylizacji nie ściągnęła w 100% z jakiegoś bloga, gazety czy czegoś... Bo dla mnie nie jest sztuką kupienie jakiegoś gotowego zestawu, tylko raczej dopasowanie danego trendu do swojego własnego stylu.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 01:46   #1449
dystopia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daeva Pokaż wiadomość

"Laska" w rozmiarze 40 wciśnięta w leginsy, mini i bluzeczkę z wielkim dekoltem.

hahaha no sorry, ale chyba cię pogrzało! i mówię to nie dlatego, że noszę rozmiar 42. w co niby takie dziewczyny mają się ubierać? w sukienki do ziemi czy w worki po ziemniakach? może się tak będę ubierać jak będę stara, a teraz nie mam się czego wstydzić. a ty masz chyba nieco wypaczone pojmowanie rozmiarów i w ogóle kobiecego ciała
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 02:00   #1450
Veredise
Zakorzenienie

Ja akurat legiinsów nie noszę, ale nie generalizowałabym z tymi rozmiarami - jak dziewczyna ma 180 albo i więcej to w większości przypadków może mieć nawet rozmiar 44, a i tak będzie laską (bez " ")

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 02:32   #1451
Daeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość

w co niby takie dziewczyny mają się ubierać? w sukienki do ziemi czy w worki po ziemniakach?
Spoko, jeżeli masz 180cm. Ale jeżeli jest to panna mająca dajmy na to 165 to przyznaj sama, że legginsy + mini wyglądają cokolwiek zabawnie bo przy tym wzroście rozmiar 42 oznacza nadwagę, a takiej osobie pewne ciuchy po prostu nie pasują.

Nie, nie mam zaburzonego postrzegania ciała ani rozmiarów. Za to daleko posunięte poczucie estetyki i przekonanie, że każda dziewczyna w każdym rozmiarze może wyglądać sexy pod warunkiem, że ubierze się odpowiednio do swojej budowy.

Wspomniane wyżej wg wygląda tragicznie. Moje zdanie, do którego mam prawo.
Stary 2011-01-23, 02:46   #1452
Ivi 1988
Zakorzenienie

Hm, denerwuja mnie wszechobecne legginsy (oczywiscie czarne, bo po co orginalnosc). Dorzucam spodniczki z czarnymi rajstopami- w pracy mam kolezanke, ktora nosi sie tak doslownie codziennie od paru miesiecy- chyba znalazla swoj styl i tak sie cieszy
Do tego -oficerki (ilez mozna?).
Generalnie to draznia mnie te wszystkie :super mody: na cos, co potem doslownie widzisz u kazdej dziewczyny. Smieszy mnie to. Wlasnie tym powinnismy sie roznic od facetow, zeby wygladac ciekawiej, kazda inna bluzke, inny styl- ale zeby prawie kazda identycznie, a bo moda taka? Subiektywnie to troche zalosne i dziecinne. Raz nawet pewien chlopak mi powiedzial ,ze jakie to szczescie,ze choc ja jestem inna i nie nosze wszedzie oficerek do obcislych dzinsow i czarnej kurtki z futerkowym kapturem (pare lat temu taki widok na ulicy zima- standard).
Rozumiem pojecie mody,ale od zawsze irytuje mnie slepe ganianie za trendami, ktore nawet trendami nie sa i dziewczyny kopiujace sie wzajemnie,hehe

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 09:32   #1453
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość

hahaha no sorry, ale chyba cię pogrzało! i mówię to nie dlatego, że noszę rozmiar 42. w co niby takie dziewczyny mają się ubierać? w sukienki do ziemi czy w worki po ziemniakach? może się tak będę ubierać jak będę stara, a teraz nie mam się czego wstydzić. a ty masz chyba nieco wypaczone pojmowanie rozmiarów i w ogóle kobiecego ciała
a to tylko do wyboru są legginsy, mini i bluzki z dekoltem albo sukienki do ziemi / worki po ziemniakach?
mi również nie podobają się ciuchy opinające każdą fałdę dziewczyny z nadprogramowymi kg. Co kto lubi, dla mnie to ani ładne, ani seksowne.
Natomiast innym może się to podobać i na to przecież nie wpłynę - nie każdy ma gust i poczucie estetyki
Stary 2011-01-23, 10:13   #1454
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2011-01-23 o 10:21
Stary 2011-01-23, 11:15   #1455
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

mm444, studiuję inżynierię biomedyczną, a planuję wziąć jeszcze mibm lub eit, a kierunki te są zupełnie różne także są ludzie, których interesuje wiele nauk technicznych i nie idą na kierunek aby iść na cokolwiek

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Rozwala mnie to, że u tylu osób teraz spotykam torebki atmosphere- karmelowe, ew. czarne , kurtki zarowe a'la ludzik michellin, rozwalające się, pogniecione na pięcie emu

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Rozwala mnie to, że u tylu osób teraz spotykam torebki atmosphere- karmelowe, ew. czarne , kurtki zarowe a'la ludzik michellin, rozwalające się, pogniecione na pięcie emu

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:57   #1456
kennedy
Zakorzenienie

Nawet moj TZet zauwaza fenomen leginsow do koszulki/ albo jeszcze gorzej- rajstop i przykrotkiej tuniki.
Jechalismy trajtkiem i opowiadal ze siedziala przed nim dziewczyna i jak wstala to bylo widac ze nia ma spodni tylko jakies czarne rajty i stringi pod spodem...

Jego to obrzydzilo. Mnie takze jak opowiadal
Kobity blagam nie zapominajcie o spodnicy/ spodniach przy wyjsciu z domu !
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:08   #1457
anonymouse
Raczkowanie

A ja widziałam emu z ćwiekami
anonymouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:09   #1458
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, jeżeli masz 180cm. Ale jeżeli jest to panna mająca dajmy na to 165 to przyznaj sama, że legginsy + mini wyglądają cokolwiek zabawnie bo przy tym wzroście rozmiar 42 oznacza nadwagę, a takiej osobie pewne ciuchy po prostu nie pasują.

Nie, nie mam zaburzonego postrzegania ciała ani rozmiarów. Za to daleko posunięte poczucie estetyki i przekonanie, że każda dziewczyna w każdym rozmiarze może wyglądać sexy pod warunkiem, że ubierze się odpowiednio do swojej budowy.

Wspomniane wyżej wg wygląda tragicznie. Moje zdanie, do którego mam prawo.
Sorry ale to głupie gadanie! Rozmiar 40 to nie jest jakaś otyłość, dlaczego nie można wtedy nosić getrów, o ile ma się zgrabne i długie nogi? Skąd wiesz, że żadna dziewczyna z rozmiarem 40 ma tłuste balerony? Niesprawiedliwie i powierzchownie osądzasz, i tyle!
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:13   #1459
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anonymouse Pokaż wiadomość
A ja widziałam emu z ćwiekami
a mi się całkiem podobają

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:19   #1460
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Nawet moj TZet zauwaza fenomen leginsow do koszulki/ albo jeszcze gorzej- rajstop i przykrotkiej tuniki.
Jechalismy trajtkiem i opowiadal ze siedziala przed nim dziewczyna i jak wstala to bylo widac ze nia ma spodni tylko jakies czarne rajty i stringi pod spodem...

Jego to obrzydzilo. Mnie takze jak opowiadal
Kobity blagam nie zapominajcie o spodnicy/ spodniach przy wyjsciu z domu !
wiecie, może podnieca je dreszczyk ekshibicjonizmu : D ja uważam, że jeśli legginsy są grube, a nie takie rajstopowe, to nic się nie stanie jeśli podwinie się tunika czy koszula. ale same w sobie legginsy lubię, trzeba tylko znać pewną granicę, co do nich założyć a co nie.
mnie osobiście rozwalają lateksowe legginsy, na szczęście już jest ich coraz mniej na ulicach.
i jeszcze panie po 50 ubrane w jeansową mini, białe kozaczki i "skórzaną" kurtkę + tlenione włosy.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 12:22   #1461
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Chyba was ciut poniosło z tym, że rozmiar 40 to już nadwaga... Ja mam 169cm wzrostu, noszę rozmiar 36/38 i według BMI mam rzekomą niedowagę - rozumiem, że jakbym skoczyła rozmiar wyżej (a i to nawet niekoniecznie, bo np. w sieciówkowych sukienkach z tkanin nieelastycznych cycki mieszczą mi się dopiero w 40/42, ale cała reszta ciucha wisi...) to magicznie stałabym się otyła
Stary 2011-01-23, 12:54   #1462
CysiaMysia
Raczkowanie

Co do dziewczyn o rozmiarze +40 to na prawdę większość z nich z wciskaniem się w przyciasne dżinsy, odbcisłe koszulki, legginsy - przesadza. Sam sprzedawca w sklepie kiedyś mi mówił, że przyjdą takie i wciskają się w biodrówki, bo modne :/

Blond <3

luckyblondegirl.blogspot. com

CysiaMysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:01   #1463
kennedy
Zakorzenienie

Mi sie wydaje ze jak okragla laska ma fajna mini- np bombke + czrne rajtki + obcasiki to jezeli ma zgrabne nogi( niekoniecznie szczuple) to i tak bedzie ladnie wygladac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:16   #1464
201711060955
Konto usunięte

parę fotek na zobrazowanie powyższych postów, z którymi w 100% się zgadzam

grubsze dziewczyny - nie nakładajcie obcisłych, króciutkich ubrań, spod których widać każdą fałdkę. dbajcie o estetyczny wygląd, bo to naprawdę wygląda okropnie

i nie próbujcie w sklepach wciskać się w za małe ubrania, ostatnio parę razy natknęłam się w sklepach na porozrywane na szwach ubrania, widać, że ktoś próbował je na siebie "wcisnąć", a szkoda bo czasem to ostatnia sztuka w danym rozmiarze i nici z kupna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (33,1 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a2.jpg (11,2 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3.jpg (41,2 KB, 150 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a4.jpg (44,4 KB, 156 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a5.jpg (8,7 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez 201711060955
Czas edycji: 2011-01-23 o 13:18
201711060955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:17   #1465
sarssa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CysiaMysia Pokaż wiadomość
Co do dziewczyn o rozmiarze +40 to na prawdę większość z nich z wciskaniem się w przyciasne dżinsy, odbcisłe koszulki, legginsy - przesadza. Sam sprzedawca w sklepie kiedyś mi mówił, że przyjdą takie i wciskają się w biodrówki, bo modne :/
Dziewczyno... Zaznaczonego nie będe komentować

Poza tym, wszystko jest kwestią proporcji. Inaczej będzie wyglądać kobieta o wzroście 155cm i rozmiarze 40, a zupełnie inaczej taka o wzroście 180cm.
sarssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:21   #1466
Daeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Sorry ale to głupie gadanie! Rozmiar 40 to nie jest jakaś otyłość, dlaczego nie można wtedy nosić getrów, o ile ma się zgrabne i długie nogi? Skąd wiesz, że żadna dziewczyna z rozmiarem 40 ma tłuste balerony? Niesprawiedliwie i powierzchownie osądzasz, i tyle!
Odpowiem CI cytatem, który mówi wszystko w tym temacie:

Cytat:
Napisane przez CysiaMysia Pokaż wiadomość
Jeżeli czegoś jeszcze ktoś nie rozumie, chętnie wyjaśnię, na czym polega różnica między panną plus size ubraną w fajnie leżący dopasowany do figury ciuch, a wciśniętą w zestaw opisany wyżej. Dla ułatwienia pieniacze niech spróbują sobie wyobrazić dziewczynę noszącą rozmiar 40 przy wzroście 180, a taką która przy 160 ma rozmiar 42.

Cytat:
Napisane przez gofrowana Pokaż wiadomość
parę fotek na zobrazowanie powyższych postów, z którymi w 100% się zgadzam

grubsze dziewczyny - nie nakładajcie obcisłych, króciutkich ubrań, spod których widać każdą fałdkę. dbajcie o estetyczny wygląd, bo to naprawdę wygląda okropnie

i nie próbujcie w sklepach wciskać się w za małe ubrania, ostatnio parę razy natknęłam się w sklepach na porozrywane na szwach ubrania, widać, że ktoś próbował je na siebie "wcisnąć", a szkoda bo czasem to ostatnia sztuka w danym rozmiarze i nici z kupna
Święta prawda, z tym postem zgadzam się w 100%.

Edytowane przez Daeva
Czas edycji: 2011-01-23 o 13:23
Stary 2011-01-23, 13:24   #1467
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2011-01-23, 13:28   #1468
kotka20093
BAN stały

[QUOTE=owieczkaa;24549693]Po prostu naprawdę znam mało ludzi którzy INTERESUJĄ się psychologią - większość idzie dlatego, że idzie koleżanka/kuzynka/wszyscy. A efekt jest taki że 90% studentów studiuje kierunki humanistyczne, które nikomu do niczego nie są potrzebne - mamy już kilkadziesiąt tysięcy bezrobotnych psychologów, którzy połasili się na modny kierunek i duże zarobki, a pobierają zasiłek z PUPu bądź pracują w H&Mie. A inżynierów, lekarzy brakuje, bo nikt nie pcha się na mniej modny, i przede wszystkim trudniejszy, ścisły kierunek. Łatwiej jest sobie powiedzieć "mam umysł humanistyczny" i wozić się na turystyce i rekreacji, psychologii i socjologii niż pomęczyć się trochę z fizyką i chemią. Może mam niepopularny pogląd i większość mnie zlinczuje, bo większość studentów właśnie to studiuje - ale niech każdy sobie sam odpowie, czy naprawdę poszedł z powołania i interesował się czymś od zawsze, czy z innych powodów. I sorry za offtop, ale odpowiadałam na zarzut co mam do psychologii

co do tych kierunków studiów to ja sie z Toba zgadzam w 100%
mnie jeszcze rozwala moda na kierunek narządzanie i marketing -każdy chyba myśli że jak skończy ten kierunek to będzie "managerem" i będzie nic nie robił tylko rządził i szefował a debil jednej z drugim porządnie tabliczki mnożenia nie umie
kotka20093 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:28   #1469
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiem CI cytatem, który mówi wszystko w tym temacie:

Jeżeli czegoś jeszcze ktoś nie rozumie, chętnie wyjaśnię, na czym polega różnica między panną plus size ubraną w fajnie leżący dopasowany do figury ciuch, a wciśniętą w zestaw opisany wyżej. Dla ułatwienia pieniacze niech spróbują sobie wyobrazić dziewczynę noszącą rozmiar 40 przy wzroście 180, a taką która przy 160 ma rozmiar 42.

Święta prawda, z tym postem zgadzam się w 100%.
Po pierwsze: nie wyzywaj innych od pieniaczy, skoro sama rozpoczęłaś tę głupią dyskusję. Po drugie: nie chodzi mi o grubaski wciskające się na siłę w biodrówki bo modne. Chodzi o to, że generalnie z jednego twojego postu już widać twoje uprzedzenia - 40 to już be, co ty byś zrobiła widząc Beth Ditto na przykład? Bardzo jestem ciekawa. Przepraszam, jeżeli coś pominęłam, ale tak naprawdę to nie chciało mi się przedzierać przesz wszystkie ostatnie posty.

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2011-01-23 o 13:31
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:33   #1470
201711060955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
co ty byś zrobiła widząc Beth Ditto na przykład?
popatrzyła ze współczuciem
201711060955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości