|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Absolutnie nie można takiego zachowania tłumaczyć tym, że się przestraszyli informacją o dziecku. To nie ten ten typ. Uważam, że tacy faceci się nie zmieniają i będzie jeszcze gorzej
Szkoda mi Was dziewczyny, ale najbardziej szkoda dziecka które za kilka miesięcy przyjdzie na świat. Teraz musicie myśleć o sobie i przede wszystkim o maleństwie a nie to takich gnojkach Martynka, też myślę że sobie poradzisz. Widać że jesteś dość zaradną kobietą i starasz się to wszystko jakoś ułożyć do kupy. Jednak jeśli w porę tego nie przerwiecie będzie jeszcze gorzej...
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Ja wiem jedno. Brzez tego barana straciłam poczucie jakiejkolwiek wartości, wylałam morze łez przez te 2,5 roku ... Nie ma sensu ciągnąć tego dalej. Jestem mu jedynie wdzięczna za to, że mam już kogoś kto będzie mnie kochał i potrzebował fizycznie, że będę miała kim się zająć i w ogóle. Mojej mamie też nie jest lekko, ale powiedziała, że w każdej chwili mogę przyjechać i u niej zamieszkać.
Martynko a skąd takiego palanta wyrwałaś?? Bo ja przypadkiem. Już sama nie wiem skąd się wziął . Tracą siano na chlanie a nas za to obwiniają. Jak pracowałam latem sobie ( nie mogłam pracować dalej ze względu na zdrowie) to wszystkie pieniądze moje on mi zabierał, bo powiedział, że nigdy nie będę w stanie oddać mu tego co on na mnie przetracił. A to że noszę jego synka którego tak pragnął to już nie ma znaczenia dla niego. Bo jak powiedział tylko KUR*Y sie zasłaniają ciążą i dziećmi
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak wytlumaczyc upartemu TZ, ze UZYWANY fotelik samochodowy moze byc uszkodzony np. po stluczce? Bo argumenty, ze ludzie sa w stanie sprzedawac uderzone samochody jako bezwypadkowe, to co dopiero klamac z fotelikiem albo ze bezpieczenstwo dziecka jest najwazniejsze - nie dzialaja.
|
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
Eve mnie nie uraziłaś bo już zaczynają mi się powoli otwierać oczy. I już zaczynam widzieć co się dzieje w moim życiu. A jeszcze dziś rano mnie pytał czy będę z nim już zawsze bo on się boi samotności. Pewnie, no jasne... Jak tak dalej będzie to znowu dogoni mnie w ostatniej chwili na dworcu i zacznie płakać i przepraszać i prosić o "ostatnią" szansę...
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Moja babcia zawsze mi powtarzała : OSOBA GODNA TWOICH ŁEZ - NIGDY CIĘ DO NICH NIE DOPROWADZI... Chyba ma rację
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie winna tego wszystkiego, ze nie odeszlam zanim zaszlam w ciaze ale ten facet to manipulator, dopiero jak sie dowiedzial, ze jestem w ciazy to pokazal na co tak naprawde go stac. Nie mowie, ze wczesniej byl swiety, ale potrafilismy sie dogadac. Teraz sobie pozwala na coraz wiecej. |
|
|
|
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
Proponuję kupić po swojemu. Bez konsultacji. Foteliki chyba drogie nie są. Więc jak zobaczy pare zloty droższy to chyba nic mu sie nie stanie ?
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martulka ja mojego palanta tez przypadkiem poznalam. I dzien, w ktorym go poznalam uwazam za najgorszy dzien swojego zycia. Teraz bede sie meczyc z palantem zeby dziecku sie krzywda nie stala, ale mam nadzieje, ze to juz dlugo nie potrwa.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-01-23 o 18:36 |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mimbi pokaż TŻtowi filmiki z testów fotelików, bo taki np. uszkodzony fotelik (a uszkodzenie może być niewidoczne gołym okiem) nie spełni swoich funkcji i mogą się z nim dziać takie właśnie rzeczy jak na filmiku ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- niestety porządne foteliki są drogie, porządne czyli takie które uzyskują najwięcej punktów w testach, wybrany przeze mnie nowy kosztuje ok. 500zł
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uciekaj jak najdalej od niego!Cytat:
Martynka, ale ten facet obawia się że pozbawisz go praw rodzicielskich do dziecka, tak? Ty się przy nim psychicznie wykończysz
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
On wie, ze jak sie nie uspokoi to bede chciala go pozbawic praw, tylko narazie nie mam zadnych dowodow, ktore by mi w tym pomogly. On tez zna siebie na tyle dobrze, ze wie ze sie nie uspokoi i nie zmieni wiec mowi mi, ze wywalczy prawa sadownie i wtedy da mi popalic, bo bez jego zgody nic nie zrobie a on na nic zgody nie wyrazi.
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam że możesz z nim wytrzymać.
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam sobie rade, mysle, ze to nie bedzie trwalo w nieskonczonosc. Dla mnie idiotyzmem jest, ze dziecko chronione jest przed ojcem dopiero jak sie cos stanie. Dlaczego zadne organizacje nie moga pomoc zanim dojdzie do tragedii? Przeciez jak juz do niej dojdzie to moze byc za pozno na cokolwiek. Samo to, ze facet jest agresywny powinno byc wystarczajacym powodem do odebrania mu praw, ale oczywiscie panstwo czeka az dojdzie do tragedii i dopiero wtedy moga dzialac. |
|
|
|
|
#4033 |
|
Rozeznanie
|
Martulka000
martynka89 Mnie się to w głowie nie mieści co Wy piszecie... Normalnie mi łzy w oczach stanęły jak to wszystko przeczytałam,bo jak facet może traktować w ten sposób swoją kobietę??? do tego kobietę która za pare miesięcy urodzi mu dziecko??? Alkohol??? Awantury??? Dla mnie to szok,naprawdę. Tak jak dziewczyny pisały... jesli możecie to olejcie jak najszybciej tych facetów. Myślcie teraz o sobie i o dzidziusiu, którego nosicie pod sercem. Zabrakło mi słów Dziewczyny, bardzo Wam współczuje. Nie możecie biernie tkwić w takich związkach
|
|
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
martynka89 od razu mu kopnij w ****. On się nie zmiani tacy ludzie się nie zmieniaja staja sie z wiekiem tylko coraz gorsi. Wiem co mówie moja matka zmarnowała sobie życie w taki sposob ojciec do dzisiaj sie nie zmienil tylko jest gorzej wlasne dzieci traktuje czasami jak obcych
Dasz sobie rade sama z dzidzia i bedziesz nawet szczesliwsza. a jak on taki gnojek to niech sobie sam radzi. Na Twoim miejscu juz bym go dawno zostawiła tym bardziej ze masz gdzie isc wrocic. Wiem ze łatwo sie mowi z mojej strony i moze nie jest to takie latwe odejsc ale im szybciej tym lepiej. Fakt faktem po odejsciu bedzie probowal brac cie na litosc ale nie uwierz w ta jego przemiane i ze bedzie lepiej. Moja matka odeszla ale po 2 lata wrocila bo myslala ze bedzie lepiej było coraz gorzej...
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#4035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martulko wracaj do mamy. Szkoda Ciebie na taki element. Ten pan musi chyba troszke ochlonac, przemyslec i dorosnac do pewnych spraw. Facetow, ktorzy mysla, ze sa kozaki i wyzywaja sie psychicznie na kobiecie powinni za jaja wieszac. A przed kolega to pewnie drzy i skacze jak mu zagra. Palant!!!
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
matal niezacytowal mi sie twoj post, ale uwazam za super pomysl z kupnem wiekszego fotelika, bo ten wlasnie od 10 kg do np 18 kg dluuuugo bedziesz uzywac, moj mlody ma 4,5 roku i nadal w nim jezdzi wiec zobacz, jak dlugi czas, a taki fotelik pierwszy to tak do 7 mca okolo
Cytat:
dzieki moria, czuje sie ok, troche boli na dole brzuch znowu ale ruchy czuje regularnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiecie co dziewczny, ja jestem zdania ze mieszanie sie pomiedzy pary to najgorsze co moze byc, ale blagam, jak jest zle albo facet skonczonym idiota, to nie myslcie ze zostajac z nim w imie tego zeby dziecko mialo ojca to najlepsze co mozecie zrobic bo to g...no prawda. ja bede dziekowac mojej mamie za to ze odeszla od ojca zanim zdarzylam sie przekonac jakim jest idiota. i zrobila by mi duzo wieksza krzywde zostajac z nim bo bym nie miala normalnego zycia. a tak mam wspanialego ojczyma , ktory kocha moje dzieci jak wlasne wnuki i za nic w swiecie bym go nie zamienila na innego, mysle ze jest lepszy niz nie jeden biologiczny ojciec.... takze to tyle z mojego skromnego doswiadczenia, sama bym odeszla od faceta idioty mialam najgorsza noc w zyciu. pisalam niedawno o tym swedzeniu skory, nie przeszlo. do tego od piatku doszlo procz swedzenia bol jak po poparzeniu na solarium, boli jak wchodze do cieplej wody, i najgorsze sa wieczory. chyba sie wykoncze z tym drapaniem , nawet spodnie od pizamy mnie urazaja. wogole nie spalam w nocy.... |
|||||
|
|
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
martulka000 i martynka89 wspolczuje wam dziewczyny, czlowiek narzeka na swojego a tak naprawde mi facet nigdy nie powiedzial ze jestem niepotrzebna i nie upil sie jak jestem w ciazy mowiac ze przeze mnie, dla mnie, jeszcze mi nie powiedzial ze trace jego pieniadze itp...
dziecko bedzie was laczyc do konca zycia, ale to nie znaczy ze macie z nimi zyc. jestescie mlode zaslugujecie na kogos lepszego. myslcie o malenstwach, te stresy sa nie potrzebne!!
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze zasluguje na kogos lepszego i na spokojne zycie ale najpierw musze pozalatwiac sprawy z tym delikwentem. |
|
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://bebecar.pl/products/stroller/vector-at Fotelik do niego na klik nowy kosztuje 650-800 zl, a uzywany do 300zl. Ale ja do uzywanego kompletnie nie jestem przekonana, wiec sie nie zgadzam na niego definitywnie i chocbym miala zaczac sprzedawac sztrykowane skarpety - kupie malej ten nowy fotelik. Czaje sie na ten kolor http://babytrendsetter-shop.com/p/15...akcesoria.html A co do dziewczyn, ktore maja tych "Zlych" facetow - dopoki same sobie nie uswiadomia, ze musza zrobic cos ze swoim zyciem, dopoty beda w tym tkwily. Tak Was traktuja Wasi faceci, na ile same pozwalacie. Wiem co mowie, bo 1,5 roku temu bylam z moja przyjaciolka na obdukcji, po tym, jak jej juz byly facet skatowal ja na ulicy. No ale nikt za Was zadnych krokow nie podejmie, dopoki same do tego nie dojrzejecie. I pamietajcie - nie ma sytuacji bez wyjscia. |
||
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka_pe25 a bierzesz jakies leki na to? mowilas o tym lekarzowi?
|
|
#4042 |
|
Wtajemniczenie
|
Martynka Za awanture w nocy mozesz wezwac policje. Facet jest pijany i sie boisz, bo drze ryja, Ty jestes w ciazy i chcesz spokoju. Takiego pana zabieraja od razu na kilka godzin na ochloniencie. To nie Polska kochana, Tutaj policja jest po to by Ci sluzyc.
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
agnieszka_pe25 to moze byc cholestaza, ja takie cos przechodzilam w I ciazy...nie zycze nikomu !!! mialam dokladnie to co pisujesz...najgorsze wieczory byly...chcialam sie zadrapac...widocznie Twoj brzdac uciska CI watrobe i stad takie atrakcje...
pozdrawiam ____________ po prostu szczęśliwa... |
|
|
|
#4045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja cie rozumiem z fotelikiem, tez bym z niepewnego zrodla nie kupila uzywki, dodatkowo jak juz bylo duzo razy poruszane mowi sie o dacie przydatnosci(ok 5 lat od daty produkcji dla tych nosidelek) Cytat:
kasia mowilam ze mnie swedzi, powiedzial ze mam zrobic jakies 3 badania w zwiazku z cholestaza ale zeby to wykluczyc-w tym sensie. a od piatku jest tragicznie. moj tz nawet wcz stwierdzil jak siedzialam w wannie ze ta moja skora wyglada jak poparzona-tak tez czuje. kapie sie w oilatum, smaruje oliwka, no i nadal sie mecze |
||
|
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
Agniesia pe skontaktuj sie z lekarzem. To moze byc choleostaza.
|
#4047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisz cos wiecej, albo na priva do mnie, jak i co dokladnie, czy mialas jakies zmiany i tak dalej., mi sie plakac chce wieczorami, tak mnie to meczy. po wczorajszej nocy czuje sie jak zywy trup |
|
|
|
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga no i robilas te badania? Najgorsze jest to, ze teraz nie ma szans sie powstrzymac od drapania. Wiem jak to jest, bo od dziecka mam problem z dlonmi. Przed ciaza bralam leki przeciw swedzeniu i pomagalo. Tylko nie wiem czy taki lek jest bezpieczny w ciazy.
|
#4049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skonsultowałabym z lekarzem, który w razie potrzeby zleci dodatkowe badania
|
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

Szkoda mi Was dziewczyny, ale najbardziej szkoda dziecka które za kilka miesięcy przyjdzie na świat. Teraz musicie myśleć o sobie i przede wszystkim o maleństwie a nie to takich gnojkach

. Tracą siano na chlanie a nas za to obwiniają. Jak pracowałam latem sobie ( nie mogłam pracować dalej ze względu na zdrowie) to wszystkie pieniądze moje on mi zabierał, bo powiedział, że nigdy nie będę w stanie oddać mu tego co on na mnie przetracił. A to że noszę jego synka którego tak pragnął to już nie ma znaczenia dla niego. Bo jak powiedział tylko KUR*Y sie zasłaniają ciążą i dziećmi
02.08.2014

Uciekaj jak najdalej od niego!

to nie mialo tak zabrzmiec ze jestem od niego uzalezniona. Po prostu nie narzekam i oby tak dalej