Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 18:20   #4021
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Absolutnie nie można takiego zachowania tłumaczyć tym, że się przestraszyli informacją o dziecku. To nie ten ten typ. Uważam, że tacy faceci się nie zmieniają i będzie jeszcze gorzej Szkoda mi Was dziewczyny, ale najbardziej szkoda dziecka które za kilka miesięcy przyjdzie na świat. Teraz musicie myśleć o sobie i przede wszystkim o maleństwie a nie to takich gnojkach

Martynka, też myślę że sobie poradzisz. Widać że jesteś dość zaradną kobietą i starasz się to wszystko jakoś ułożyć do kupy. Jednak jeśli w porę tego nie przerwiecie będzie jeszcze gorzej...
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:20   #4022
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Ja wiem jedno. Brzez tego barana straciłam poczucie jakiejkolwiek wartości, wylałam morze łez przez te 2,5 roku ... Nie ma sensu ciągnąć tego dalej. Jestem mu jedynie wdzięczna za to, że mam już kogoś kto będzie mnie kochał i potrzebował fizycznie, że będę miała kim się zająć i w ogóle. Mojej mamie też nie jest lekko, ale powiedziała, że w każdej chwili mogę przyjechać i u niej zamieszkać.

Martynko a skąd takiego palanta wyrwałaś?? Bo ja przypadkiem. Już sama nie wiem skąd się wziął . Tracą siano na chlanie a nas za to obwiniają. Jak pracowałam latem sobie ( nie mogłam pracować dalej ze względu na zdrowie) to wszystkie pieniądze moje on mi zabierał, bo powiedział, że nigdy nie będę w stanie oddać mu tego co on na mnie przetracił. A to że noszę jego synka którego tak pragnął to już nie ma znaczenia dla niego. Bo jak powiedział tylko KUR*Y sie zasłaniają ciążą i dziećmi
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:25   #4023
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny jak wytlumaczyc upartemu TZ, ze UZYWANY fotelik samochodowy moze byc uszkodzony np. po stluczce? Bo argumenty, ze ludzie sa w stanie sprzedawac uderzone samochody jako bezwypadkowe, to co dopiero klamac z fotelikiem albo ze bezpieczenstwo dziecka jest najwazniejsze - nie dzialaja.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:26   #4024
Martulka000
Raczkowanie

Eve mnie nie uraziłaś bo już zaczynają mi się powoli otwierać oczy. I już zaczynam widzieć co się dzieje w moim życiu. A jeszcze dziś rano mnie pytał czy będę z nim już zawsze bo on się boi samotności. Pewnie, no jasne... Jak tak dalej będzie to znowu dogoni mnie w ostatniej chwili na dworcu i zacznie płakać i przepraszać i prosić o "ostatnią" szansę...

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Moja babcia zawsze mi powtarzała : OSOBA GODNA TWOICH ŁEZ - NIGDY CIĘ DO NICH NIE DOPROWADZI... Chyba ma rację
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-01-23, 18:30   #4025
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Martynka
z tego co piszesz, to i tak Ty za wszystko placisz, wiec dasz rade sama sie utrzymac, dostaniesz zasilki i z pewnoscia bedzie Ci lepiej bez takiego gnoja, a zycie zdazysz sobie jeszcze poukladac.
Zgadza sie, jesli dostane macierzynski to bede miala za co utrzymac siebie i dziecko bo dostalabym jeszcze zasilki ale tu chodzi wlasnie o te prawa rodzicielskie. On nie odpusci. Zrobi mi po zlosci, juz nie raz mi sie odgrazal, ze ja moge go jako ojca nie podawac ale on to zalatwi sadownie i wtedy nie podpisze mi zadnych papierow wiec nawet paszportu dziecku nie wyrobie zeby na urlop do PL leciec (a przeciez ojciec ma prawo nie wyrazic zgody). I widzenia tez ma zamiar wywalczyc a wtedy to ja sie wykoncze psychicznie. On z alkoholu nie zrezygnuje, przy mnie chociaz troche sie stopuje z piciem ale jak odejde to wiem co sie bedzie dzialo a ja wiem do czego on jest zdolny jak sie napije, wystarczy ze dziecko zaczeloby plakac i mogloby niezle oberwac. Chodzi o to, ze mniejsze zlo jesli ja jestem w domu z dzieckiem bo nawet jak by sie napil i awanturowal to zawsze moge zabrac dzieciaka i uciec ale wiem, ze bedzie bezpieczny a tak to nic nie zrobie bo skad bede wiedziala czy dziecku sie krzywda przypadkiem nie dzieje? Tylko o to mi chodzi, ja sie nie licze, nie patrze juz na swoje dobro ale na dziecka bo ono nie jest niczemu winne, nie wybralo sobie takiego ojca.
Czuje sie winna tego wszystkiego, ze nie odeszlam zanim zaszlam w ciaze ale ten facet to manipulator, dopiero jak sie dowiedzial, ze jestem w ciazy to pokazal na co tak naprawde go stac. Nie mowie, ze wczesniej byl swiety, ale potrafilismy sie dogadac. Teraz sobie pozwala na coraz wiecej.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:31   #4026
Martulka000
Raczkowanie

Proponuję kupić po swojemu. Bez konsultacji. Foteliki chyba drogie nie są. Więc jak zobaczy pare zloty droższy to chyba nic mu sie nie stanie ?
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-01-23, 18:34   #4027
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Absolutnie nie można takiego zachowania tłumaczyć tym, że się przestraszyli informacją o dziecku. To nie ten ten typ. Uważam, że tacy faceci się nie zmieniają i będzie jeszcze gorzej Szkoda mi Was dziewczyny, ale najbardziej szkoda dziecka które za kilka miesięcy przyjdzie na świat. Teraz musicie myśleć o sobie i przede wszystkim o maleństwie a nie to takich gnojkach

Martynka, też myślę że sobie poradzisz. Widać że jesteś dość zaradną kobietą i starasz się to wszystko jakoś ułożyć do kupy. Jednak jeśli w porę tego nie przerwiecie będzie jeszcze gorzej...
Poradze sobie, ja tylko w tej chwili czekam az mu sie powinie noga a to jest kwestia czasu. Predzej czy pozniej w cos sie wplacze ze swoim durnym charakterkiem i wtedy bede miala spokoj i prawa do dziecka wtedy bez problemu mu odbiore.

Martulka ja mojego palanta tez przypadkiem poznalam. I dzien, w ktorym go poznalam uwazam za najgorszy dzien swojego zycia. Teraz bede sie meczyc z palantem zeby dziecku sie krzywda nie stala, ale mam nadzieje, ze to juz dlugo nie potrwa.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2011-01-23 o 18:36
Stary 2011-01-23, 18:36   #4028
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wytlumaczyc upartemu TZ, ze UZYWANY fotelik samochodowy moze byc uszkodzony np. po stluczce? Bo argumenty, ze ludzie sa w stanie sprzedawac uderzone samochody jako bezwypadkowe, to co dopiero klamac z fotelikiem albo ze bezpieczenstwo dziecka jest najwazniejsze - nie dzialaja.
jak używany to TYLKO z pewnego źródła (od rodziny, znajomych)

mimbi pokaż TŻtowi filmiki z testów fotelików, bo taki np. uszkodzony fotelik (a uszkodzenie może być niewidoczne gołym okiem) nie spełni swoich funkcji i mogą się z nim dziać takie właśnie rzeczy jak na filmiku

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Proponuję kupić po swojemu. Bez konsultacji. Foteliki chyba drogie nie są. Więc jak zobaczy pare zloty droższy to chyba nic mu sie nie stanie ?
niestety porządne foteliki są drogie, porządne czyli takie które uzyskują najwięcej punktów w testach, wybrany przeze mnie nowy kosztuje ok. 500zł

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:38   #4029
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Jak pracowałam latem sobie ( nie mogłam pracować dalej ze względu na zdrowie) to wszystkie pieniądze moje on mi zabierał, bo powiedział, że nigdy nie będę w stanie oddać mu tego co on na mnie przetracił. A to że noszę jego synka którego tak pragnął to już nie ma znaczenia dla niego. Bo jak powiedział tylko KUR*Y sie zasłaniają ciążą i dziećmi
żartujesz Uciekaj jak najdalej od niego!

Cytat:
zapytaj go czy on kupiłby powypadkowy rozbity samochód

Martynka, ale ten facet obawia się że pozbawisz go praw rodzicielskich do dziecka, tak? Ty się przy nim psychicznie wykończysz
Stary 2011-01-23, 18:42   #4030
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Martynka, ale ten facet obawia się że pozbawisz go praw rodzicielskich do dziecka, tak? Ty się przy nim psychicznie wykończysz
On wie, ze jak sie nie uspokoi to bede chciala go pozbawic praw, tylko narazie nie mam zadnych dowodow, ktore by mi w tym pomogly. On tez zna siebie na tyle dobrze, ze wie ze sie nie uspokoi i nie zmieni wiec mowi mi, ze wywalczy prawa sadownie i wtedy da mi popalic, bo bez jego zgody nic nie zrobie a on na nic zgody nie wyrazi.
Stary 2011-01-23, 18:51   #4031
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
On wie, ze jak sie nie uspokoi to bede chciala go pozbawic praw, tylko narazie nie mam zadnych dowodow, ktore by mi w tym pomogly. On tez zna siebie na tyle dobrze, ze wie ze sie nie uspokoi i nie zmieni wiec mowi mi, ze wywalczy prawa sadownie i wtedy da mi popalic, bo bez jego zgody nic nie zrobie a on na nic zgody nie wyrazi.
Matko jedyna, to jakiś psychol jest Podziwiam że możesz z nim wytrzymać.
Stary 2011-01-23, 19:01   #4032
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Matko jedyna, to jakiś psychol jest Podziwiam że możesz z nim wytrzymać.
Nic nie poradze na to w tej chwili. Boje sie o dziecko, nigdy o nikogo tak sie nie balam. Gdybym miala jakas podkladke do odebrania mu praw to wszystko by sie rozwiazalo.
Dam sobie rade, mysle, ze to nie bedzie trwalo w nieskonczonosc.
Dla mnie idiotyzmem jest, ze dziecko chronione jest przed ojcem dopiero jak sie cos stanie. Dlaczego zadne organizacje nie moga pomoc zanim dojdzie do tragedii? Przeciez jak juz do niej dojdzie to moze byc za pozno na cokolwiek. Samo to, ze facet jest agresywny powinno byc wystarczajacym powodem do odebrania mu praw, ale oczywiscie panstwo czeka az dojdzie do tragedii i dopiero wtedy moga dzialac.
Stary 2011-01-23, 19:05   #4033
Catia88
Rozeznanie

Martulka000
martynka89
Mnie się to w głowie nie mieści co Wy piszecie... Normalnie mi łzy w oczach stanęły jak to wszystko przeczytałam,bo jak facet może traktować w ten sposób swoją kobietę??? do tego kobietę która za pare miesięcy urodzi mu dziecko??? Alkohol??? Awantury??? Dla mnie to szok,naprawdę. Tak jak dziewczyny pisały... jesli możecie to olejcie jak najszybciej tych facetów. Myślcie teraz o sobie i o dzidziusiu, którego nosicie pod sercem.
Zabrakło mi słów Dziewczyny, bardzo Wam współczuje. Nie możecie biernie tkwić w takich związkach

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:11   #4034
SiLLee
Raczkowanie

martynka89 od razu mu kopnij w ****. On się nie zmiani tacy ludzie się nie zmieniaja staja sie z wiekiem tylko coraz gorsi. Wiem co mówie moja matka zmarnowała sobie życie w taki sposob ojciec do dzisiaj sie nie zmienil tylko jest gorzej wlasne dzieci traktuje czasami jak obcych
Dasz sobie rade sama z dzidzia i bedziesz nawet szczesliwsza. a jak on taki gnojek to niech sobie sam radzi. Na Twoim miejscu juz bym go dawno zostawiła tym bardziej ze masz gdzie isc wrocic. Wiem ze łatwo sie mowi z mojej strony i moze nie jest to takie latwe odejsc ale im szybciej tym lepiej. Fakt faktem po odejsciu bedzie probowal brac cie na litosc ale nie uwierz w ta jego przemiane i ze bedzie lepiej. Moja matka odeszla ale po 2 lata wrocila bo myslala ze bedzie lepiej było coraz gorzej...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:36   #4035
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic nie poradze na to w tej chwili. Boje sie o dziecko, nigdy o nikogo tak sie nie balam. Gdybym miala jakas podkladke do odebrania mu praw to wszystko by sie rozwiazalo.
Dam sobie rade, mysle, ze to nie bedzie trwalo w nieskonczonosc.
Dla mnie idiotyzmem jest, ze dziecko chronione jest przed ojcem dopiero jak sie cos stanie. Dlaczego zadne organizacje nie moga pomoc zanim dojdzie do tragedii? Przeciez jak juz do niej dojdzie to moze byc za pozno na cokolwiek. Samo to, ze facet jest agresywny powinno byc wystarczajacym powodem do odebrania mu praw, ale oczywiscie panstwo czeka az dojdzie do tragedii i dopiero wtedy moga dzialac.
Odwagi Martynka!!! jak to nie masz??? A alkohol? To alkoholik i awanturnik. Nie zyjesz w Polsce. W UK bardziej chronia kobiety przed takimi dewiantami. Poza tym Martynko na tych libacjach pewnie nie tylko jest alkohol. Wystarczy drug testy zrobic w razie jak on bedzie chcial Cie szantazowac, ze Ci dziecko zabierze. I tak jak Eve mowi masz duza pomoc od panstwa. Warto tez pojsc gdzies po porade. Nie wiem jak jest w Irlandii, w Anglii nazywa sie to citizen advise bureu. Odwagi kochana, bo taki margines to nie podskoczy wyzej. A ojcem jest i pieniadze placic bedzie musial! TRzymam mocno kciuki za Ciebie

Martulko wracaj do mamy. Szkoda Ciebie na taki element. Ten pan musi chyba troszke ochlonac, przemyslec i dorosnac do pewnych spraw. Facetow, ktorzy mysla, ze sa kozaki i wyzywaja sie psychicznie na kobiecie powinni za jaja wieszac. A przed kolega to pewnie drzy i skacze jak mu zagra. Palant!!!
Stary 2011-01-23, 19:41   #4036
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Odwagi Martynka!!! jak to nie masz??? A alkohol? To alkoholik i awanturnik. Nie zyjesz w Polsce. W UK bardziej chronia kobiety przed takimi dewiantami. Poza tym Martynko na tych libacjach pewnie nie tylko jest alkohol. Wystarczy drug testy zrobic w razie jak on bedzie chcial Cie szantazowac, ze Ci dziecko zabierze. I tak jak Eve mowi masz duza pomoc od panstwa. Warto tez pojsc gdzies po porade. Nie wiem jak jest w Irlandii, w Anglii nazywa sie to citizen advise bureu. Odwagi kochana, bo taki margines to nie podskoczy wyzej. A ojcem jest i pieniadze placic bedzie musial! TRzymam mocno kciuki za Ciebie

Martulko wracaj do mamy. Szkoda Ciebie na taki element. Ten pan musi chyba troszke ochlonac, przemyslec i dorosnac do pewnych spraw. Facetow, ktorzy mysla, ze sa kozaki i wyzywaja sie psychicznie na kobiecie powinni za jaja wieszac. A przed kolega to pewnie drzy i skacze jak mu zagra. Palant!!!
Dowiedzialam sie, ze z prawami nie jest tak latwo, ze daloby sie to zalatwic jesli bylyby zgloszenia na policje. Ale co ja tam zglosze? Ze facet jest pijany i mi awantury robi? Zebym mogla isc na policje to musialabym miec slady pobicia a on puki co mnie nie pobil wiec wszyscy rece rozkladaja.
Stary 2011-01-23, 19:44   #4037
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

matal niezacytowal mi sie twoj post, ale uwazam za super pomysl z kupnem wiekszego fotelika, bo ten wlasnie od 10 kg do np 18 kg dluuuugo bedziesz uzywac, moj mlody ma 4,5 roku i nadal w nim jezdzi wiec zobacz, jak dlugi czas, a taki fotelik pierwszy to tak do 7 mca okolo

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ooooj, cytowania mi pouciekały i w ogóle dziś wizaż muli, wczoraj też jakiś Database error mi wyskakiwał

agnieszka - no i jak dzisiaj? Wiesz, pomarańcz to chyba jest ok, pamiętam że ginek mi powtarzał, że niebezpieczna jest "żywa krew" a jakieś takie blade kremowe coś, to mogą być upławy albo jakiś małe naczynko, które pękło

anula - skoro ciągle tak mocno Cię boli to i tak pojechałabym do szpitala, przecież masz przed sobą jeszcze wiele tygodni ciąży a dzidzia będzie coraz większa więc nie zaciśniesz zębów i nie wytrzymasz do maja Może powinni Ci usg zrobić aby ten woreczek obejrzeć i czy to rzeczywiście mała Ci dokucza.
Bo chyba gdyby było jakieś zapalenie albo coś to wyniki krwi powinny to wykazać

kasia1361 - no synek uroczy, piękna czupryna więc masz się czym chwalić

andziot - Isofix to jest taka baza pod fotelik więc jeśli zamontujesz ją w samochodzie to później tylko wkładasz fotelik w bazę aż zrobi taki "klik" a jeśli nie kupujesz bazy, bo nie chcesz albo nie ma możliwości zainstalowania jej w aucie, to musisz fotelik przypinać pasami bezpieczeństwa co jest trochę bardziej kłopotliwe szczególnie jeśli zamierzasz fotelik montować na stelażu wózka, wtedy można chyba kręćka dostać a jeśli jeszcze dziecko głodne i jest ryk to tym bardziej.
Oglądałam crush-testy i kurcze, nie chce skłamać ale wydaje mi się, że mówili, że nie zawsze baza jest bezpieczniejsza niż pasy
Poszukam tych materiałów to Wam wkleję, ja jeszcze sama nie wiem jaki system wybierzemy.

dzieki moria, czuje sie ok, troche boli na dole brzuch znowu ale ruchy czuje regularnie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja wiem co to isofix i wiem ze jest wygodny
ale nie przesadzajmy, że przypinany pasami to taki wielki problem, bo pasy przypina sie tak samo jak siebie samego, zadnych kobinacji tam nie ma (przynajmniej w naszym nie było) a jak dziecko złe i głodne i do tego nie lubi fotelików (bo takowe też się zdarzają) to taki czy taki to i tak ryczeć będzie
nasz fotelik był często wyciągany, bo jak na szybkie zakupy jechaliśmy to zapinaliśmy na wózku i tak źle nie było ...
podsumowując uważam że isofix jest cool, ale jeśli akurat w komplecie jest normalny fotelik to tragedii nie ma
(poza tym weźcie pod uwagę że dzieci z tych pierwszych fotelików bardzo szybko wyrastają, bo one są małe, zimą nasze dzidzie będą już półroczniakami i do tego jeszcze kombinezon i ciuchy, Zosi już ciasno było )
ta baza będzie pasować do kolejnego większego fotelika ???? czy trzeba znowu nową kupować ???

niech na zdrowie idzie
zacytowalam nie ten post, ale generalnie nie jest tak ze wszystkie auta po 2000r sa przystosowane do isofix, ja mam np samochod z 2006, ale model wychodzil od 99 chyba no i tego systemu nie ma. volvo maja jakies osobne chyba, czy cos, nie wiem, keidys czytalam o tym i wiem ze jak modele wychodza po 00 roku to sa przystosowane, a nie kazde auto(nie wiem czy jasno napisalam,czy sie nie zakrecilam)

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
Witajcie
ddaaiissyy - od początku czułam, że będzie chłopak. Nawet nie będąc w ciąży zawsze wiedziałam, że będę miała synka.
Agnieszka - jak się dzisiaj czujesz?
Ja też miałam ciężką noc, dzidzia była bardzo aktywna, a poza tym kot się strasznie tłukł po łóżku i domagał się pieszczot w środku nocy
Miłej niedzieli
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dzieki za info, ale znajac mojego Tż poczekamy a kupimy na pewno dobre i solidne lozeczko

fajnie by bylo zarabiac wiecej od niego ale jak na razie on ma 3razy wiecej ode mnie to nie mialo tak zabrzmiec ze jestem od niego uzalezniona. Po prostu nie narzekam i oby tak dalej

oj jak dobrze, cieszy mnie to!

no brzuszek jak sie patrzy, pozdrowienia dla psiapsiolki

gratulacje slonko!

sliczne foteczki, juz sie swoich nie moge doczekac! sliczna dzidzia

musisz odpoczac! tez nie raz tak mam jak cos dluzej robie...

ale sliczny synek, tez chce takiego!!!

anula oby dzidzius juz nie uciskal cie i zeby nie klulo...

mi sie ciezko oddycha, mi uciska chyba pluca...normalnie ide sie polozyc
ogladalismy z Tż skoki, K.Stoch pierwszy- cieszy mnie to! dobrze ze Malysz caly

pozdrowki

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

wow ale bobas, mama ma co dzwigac dobrze ze cale i zdrowe...czytalam czytalam bo myslalam ze miala cukrzyce, a tu nic o tym. Szok
dzieki dziewczyny niby ok
Cytat:

wiecie co dziewczny, ja jestem zdania ze mieszanie sie pomiedzy pary to najgorsze co moze byc, ale blagam, jak jest zle albo facet skonczonym idiota, to nie myslcie ze zostajac z nim w imie tego zeby dziecko mialo ojca to najlepsze co mozecie zrobic bo to g...no prawda. ja bede dziekowac mojej mamie za to ze odeszla od ojca zanim zdarzylam sie przekonac jakim jest idiota. i zrobila by mi duzo wieksza krzywde zostajac z nim bo bym nie miala normalnego zycia. a tak mam wspanialego ojczyma , ktory kocha moje dzieci jak wlasne wnuki i za nic w swiecie bym go nie zamienila na innego, mysle ze jest lepszy niz nie jeden biologiczny ojciec.... takze to tyle z mojego skromnego doswiadczenia, sama bym odeszla od faceta idioty

mialam najgorsza noc w zyciu. pisalam niedawno o tym swedzeniu skory, nie przeszlo. do tego od piatku doszlo procz swedzenia bol jak po poparzeniu na solarium, boli jak wchodze do cieplej wody, i najgorsze sa wieczory. chyba sie wykoncze z tym drapaniem , nawet spodnie od pizamy mnie urazaja.
wogole nie spalam w nocy....
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:44   #4038
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

martulka000 i martynka89 wspolczuje wam dziewczyny, czlowiek narzeka na swojego a tak naprawde mi facet nigdy nie powiedzial ze jestem niepotrzebna i nie upil sie jak jestem w ciazy mowiac ze przeze mnie, dla mnie, jeszcze mi nie powiedzial ze trace jego pieniadze itp...
dziecko bedzie was laczyc do konca zycia, ale to nie znaczy ze macie z nimi zyc. jestescie mlode zaslugujecie na kogos lepszego. myslcie o malenstwach, te stresy sa nie potrzebne!!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:49   #4039
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
martulka000 i martynka89 wspolczuje wam dziewczyny, czlowiek narzeka na swojego a tak naprawde mi facet nigdy nie powiedzial ze jestem niepotrzebna i nie upil sie jak jestem w ciazy mowiac ze przeze mnie, dla mnie, jeszcze mi nie powiedzial ze trace jego pieniadze itp...
dziecko bedzie was laczyc do konca zycia, ale to nie znaczy ze macie z nimi zyc. jestescie mlode zaslugujecie na kogos lepszego. myslcie o malenstwach, te stresy sa nie potrzebne!!
Kasia ja marze o spokoju z dala od tego faceta. Chcialabym go juz nigdy na oczy nie zobaczyc.
Wiem, ze zasluguje na kogos lepszego i na spokojne zycie ale najpierw musze pozalatwiac sprawy z tym delikwentem.
Stary 2011-01-23, 19:51   #4040
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
niestety porządne foteliki są drogie, porządne czyli takie które uzyskują najwięcej punktów w testach, wybrany przeze mnie nowy kosztuje ok. 500zł
My mamy zaklepany taki wozek po szwagierce (2 razy uzyty, wygrany w konkursie, przyszedl kurierem jak mlody juz praktycznie z wozka nie korzystal)
http://bebecar.pl/products/stroller/vector-at

Fotelik do niego na klik nowy kosztuje 650-800 zl, a uzywany do 300zl. Ale ja do uzywanego kompletnie nie jestem przekonana, wiec sie nie zgadzam na niego definitywnie i chocbym miala zaczac sprzedawac sztrykowane skarpety - kupie malej ten nowy fotelik. Czaje sie na ten kolor
http://babytrendsetter-shop.com/p/15...akcesoria.html

A co do dziewczyn, ktore maja tych "Zlych" facetow - dopoki same sobie nie uswiadomia, ze musza zrobic cos ze swoim zyciem, dopoty beda w tym tkwily. Tak Was traktuja Wasi faceci, na ile same pozwalacie. Wiem co mowie, bo 1,5 roku temu bylam z moja przyjaciolka na obdukcji, po tym, jak jej juz byly facet skatowal ja na ulicy. No ale nikt za Was zadnych krokow nie podejmie, dopoki same do tego nie dojrzejecie. I pamietajcie - nie ma sytuacji bez wyjscia.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:53   #4041
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

agnieszka_pe25 a bierzesz jakies leki na to? mowilas o tym lekarzowi?
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:56   #4042
Paulizia
Wtajemniczenie

Martynka Za awanture w nocy mozesz wezwac policje. Facet jest pijany i sie boisz, bo drze ryja, Ty jestes w ciazy i chcesz spokoju. Takiego pana zabieraja od razu na kilka godzin na ochloniencie. To nie Polska kochana, Tutaj policja jest po to by Ci sluzyc.
Stary 2011-01-23, 20:00   #4043
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
A co do dziewczyn, ktore maja tych "Zlych" facetow - dopoki same sobie nie uswiadomia, ze musza zrobic cos ze swoim zyciem, dopoty beda w tym tkwily. Tak Was traktuja Wasi faceci, na ile same pozwalacie. Wiem co mowie, bo 1,5 roku temu bylam z moja przyjaciolka na obdukcji, po tym, jak jej juz byly facet skatowal ja na ulicy. No ale nikt za Was zadnych krokow nie podejmie, dopoki same do tego nie dojrzejecie. I pamietajcie - nie ma sytuacji bez wyjscia.
nimbi nie od kazdego faceta da sie odejsc w przeciagu chwili, jestem w ciazy i musze brac pod uwage to, ze znajac mojego faceta jak bym teraz odeszla to albo on albo ktos inny moglby zrobic mi krzywde. I pewnie zaraz napiszesz, ze wtedy zostalby ukarany tylko co by mi to dalo gdybym np stracila przez niego dziecko? Zadne pocieszenie ze poszedlby siedziec.
Stary 2011-01-23, 20:02   #4044
kasiabw
Raczkowanie

agnieszka_pe25 to moze byc cholestaza, ja takie cos przechodzilam w I ciazy...nie zycze nikomu !!! mialam dokladnie to co pisujesz...najgorsze wieczory byly...chcialam sie zadrapac...widocznie Twoj brzdac uciska CI watrobe i stad takie atrakcje...

pozdrawiam

Stary 2011-01-23, 20:03   #4045
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy zaklepany taki wozek po szwagierce (2 razy uzyty, wygrany w konkursie, przyszedl kurierem jak mlody juz praktycznie z wozka nie korzystal)
http://bebecar.pl/products/stroller/vector-at

Fotelik do niego na klik nowy kosztuje 650-800 zl, a uzywany do 300zl. Ale ja do uzywanego kompletnie nie jestem przekonana, wiec sie nie zgadzam na niego definitywnie i chocbym miala zaczac sprzedawac sztrykowane skarpety - kupie malej ten nowy fotelik. Czaje sie na ten kolor
http://babytrendsetter-shop.com/p/15...akcesoria.html

mibi, dobrze napisane, jestem tego samego zdania, ze nikt za nikogo decyzji nie podejmie, trzeba sie wziasc w garsc i zdecydowac sie zeby isc w ktoras strone. oczywiscie czarno to wszystko wyglada, ale nie ma sytuacji bez wyjscia a trwac przy kacie to najgorsza opcja bo nie liczcie ze zmieni sie po slubie czy jak dziecko sie urodzi(jak to niektorzy mawiaja) ja w zmiany ot tak nie wierze. a wychowywac dziecko przy nieobliczalnym facecie...... zeby jeszcze ono sie balo i mialo zwichrowana psychike to najgorsze co moze byc

ja cie rozumiem z fotelikiem, tez bym z niepewnego zrodla nie kupila uzywki, dodatkowo jak juz bylo duzo razy poruszane mowi sie o dacie przydatnosci(ok 5 lat od daty produkcji dla tych nosidelek)

Cytat:
agnieszka_pe25 a bierzesz jakies leki na to? mowilas o tym lekarzowi?

kasia mowilam ze mnie swedzi, powiedzial ze mam zrobic jakies 3 badania w zwiazku z cholestaza ale zeby to wykluczyc-w tym sensie. a od piatku jest tragicznie. moj tz nawet wcz stwierdzil jak siedzialam w wannie ze ta moja skora wyglada jak poparzona-tak tez czuje. kapie sie w oilatum, smaruje oliwka, no i nadal sie mecze
Stary 2011-01-23, 20:05   #4046
Paulizia
Wtajemniczenie

Agniesia pe skontaktuj sie z lekarzem. To moze byc choleostaza.
Stary 2011-01-23, 20:05   #4047
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiabw Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25 to moze byc cholestaza, ja takie cos przechodzilam w I ciazy...nie zycze nikomu !!! mialam dokladnie to co pisujesz...najgorsze wieczory byly...chcialam sie zadrapac...widocznie Twoj brzdac uciska CI watrobe i stad takie atrakcje...

pozdrawiam

napisz cos wiecej, albo na priva do mnie, jak i co dokladnie, czy mialas jakies zmiany i tak dalej., mi sie plakac chce wieczorami, tak mnie to meczy. po wczorajszej nocy czuje sie jak zywy trup
Stary 2011-01-23, 20:08   #4048
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga no i robilas te badania? Najgorsze jest to, ze teraz nie ma szans sie powstrzymac od drapania. Wiem jak to jest, bo od dziecka mam problem z dlonmi. Przed ciaza bralam leki przeciw swedzeniu i pomagalo. Tylko nie wiem czy taki lek jest bezpieczny w ciazy.
Stary 2011-01-23, 20:08   #4049
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
o rety myslisz ze to jest to?

napisz cos wiecej, albo na priva do mnie, jak i co dokladnie, czy mialas jakies zmiany i tak dalej., mi sie plakac chce wieczorami, tak mnie to meczy. po wczorajszej nocy czuje sie jak zywy trup
może być to cholestaza ale nie musi
skonsultowałabym z lekarzem, który w razie potrzeby zleci dodatkowe badania

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 20:09   #4050
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
nimbi nie od kazdego faceta da sie odejsc w przeciagu chwili, jestem w ciazy i musze brac pod uwage to, ze znajac mojego faceta jak bym teraz odeszla to albo on albo ktos inny moglby zrobic mi krzywde. I pewnie zaraz napiszesz, ze wtedy zostalby ukarany tylko co by mi to dalo gdybym np stracila przez niego dziecko? Zadne pocieszenie ze poszedlby siedziec.
A wcześniej się tak nie zachowywał? Bo teraz jak opisujesz to jak psychopata się zachowuje, skoro myślisz że mógłby Ci zrobić krzywdę. A Ty nie masz żadnych znajomych którzy by Cię obronili? Na prawdę ciężko mi się postawić w takiej sytuacji, bo ja z takim facetem na 2 randki bym nie poszła nie mówiąc już o pójściu do łóżka, jednak podejrzewam że się dobrze zakamuflował tak? Ale chyba nie aż tak że dopóki nie zaszłaś w ciąże był aniołem? Jak to się stało że razem w tej IRLANDII wylądowaliście? Szkoda mi Ciebie, bo widzę że się go zwyczajnie boisz

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości