|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Ok
![]() Widzę że więcej gap jest ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze na przewijaku łóżkowym, ale już z trudem ![]() ![]() ![]() Cały dzień piszę cholerne sprawozdanie ze stażu, wrrrrr. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Dobry wieczór.
Dziecko uznało, że nie będzie dziś spać, bawi się Garnuszkiem klocuszkowym i śmieje się do kota, więc mam dwie minuty... ![]() U nas trochę zmian. Przede wszystkim skończyliśmy 8 miesięcy. ![]() Po 1 siedzimy. Twardo i prosto. Od jakichś dwóch tyg. nie robimy już bam na boki ani na plecy. ![]() Po 2 czasem raczkujemy, ale więcej jeszcze pełzamy. Po 3 już nie chcemy siedzieć i jak mamy przy czym to klęczymy albo stoimy. Nawet w kapieli stoimy, a matce odpadają plecy... Na podłodze od wczoraj mamy nową pozycję - ręce i nogi proste, a dłonie i stopy na podłodze - taka nowa pozycja czworacza. ![]() ![]() Po 4 ładnie ciągniemy niekapek, ale nie kumamy, że trzeba go przechylić. ![]() Po 5 ciągle wędrujemy. W sekundę schodzimy z wyrka, a dokładniej z materaca, bo na szczęście nie mamy łóżka w sypialni. Czasem uda się zejść, czasem spaść. Już parę razy znalazłam buczące dziecko gdzieś w okolicach szafy, pod otwartą wcześniej szufladą. Bo szuflady otwieramy w mig. Choć mają nietypowe uchwyty. ![]() Zasypiając też wędrujemy, przez matkę, przez ojca, przez kołdry i poduszki... siadamy, wstajemy, pełzamy... ciągły ruch. ![]() Po 6 od wczoraj mamy 1go zęba. ![]() ![]() ![]() A po 7 mamy pierwsze straty. Zamordowaliśmy dwa telefony komórkowe. :/ Jeden dany przez męża do zabawy - klawiatura kaput, dziś się okazało. A drugi mój. Gadzina wzięła do paszczy dołem, od strony ładowania i napluła. Zwarcie załatwiło różne funkcje. Tel. działa ale straciłam kontakty, wiadomości, sporo danych, m.in. cały przebieg ciąży który miałam w kalendarzu. Ale nadal nie umiemy ruszyć niektórych funkcji... Chciałam wziąć tel. męża, ale okazało się, że nie żyje... heh... I to chyba tyle... ____________________ Kupił ktoś już fotelik większy? Jak jazdy? My musieliśmy zejść półkę niżej. Foteliki nagle w górę, nie wiedzieć czemu i znów zabrakło na ten, który w grudniu wybraliśmy. :/ W efekcie zamiast Tobi kupiliśmy Priori. ![]() Ale jeszcze nie było testów. Będą pewnie w tym tygodniu. O ile nie będzie lodu na drodze... bo krawężnik już zaliczyłam tydzień temu na lodowisku przy firmie... :/ Pozdrawiamy... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-01-23 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
nooo to pięknie się u was podziało
![]() Gratuluję i umiejętności, i zęba (z nutką zazdrości ![]() A teraz chwalę się córą... http://www.youtube.com/watch?v=8NHmSdpBPv8 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24567352]nooo to pięknie się u was podziało
![]() Gratuluję i umiejętności, i zęba (z nutką zazdrości ![]() A teraz chwalę się córą... http://www.youtube.com/watch?v=8NHmSdpBPv8[/QUOTE] Dziękujemy. ![]() Świeża sprawa. ![]() ![]() Córa super. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
kropka,
![]() ![]() Ale z tymi komórkami to przegiął.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
1. Gratuluję dzieciskom nowych umiejętności i ząbków
![]() 2. Śliczne focie i filmik ![]() 3. veluto, na prv poproszę o linka do FB ![]() 4. Obiad u teściów udany, rogaliki pychooooota ![]() 5. Lusia odkąd ma 2 zęby interesuje się naszymi ![]() 6. Mąż ma pracę, od jutra zaczyna ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]()
#127 |
Konto usunięte
|
Kropka, no to jest panel tiny love, od matkokrzesno chrzestny prezent, do tego od babci piramidka bright starts, 25zł a super jest, używane klocki z all z fisher price i używana kostka smiki - i to jest REWELACJA, polecam. Takie coś:
http://allegro.pl/mula-przestrzenna-...427279913.html Nowa kosztuje w smyku 70zł - i aż tyle nie jest to warte, a czad. Spore. I już wiem, że kupię młodej jakąś duuuużą kostkę manipulacyjną, bo ją to kręci. W ogóle komedia, nie potrafi raczkować, ale ciągnie zabawkę ze sobą ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Bydgoś, no to świetne wieści, teraz pewnie i iędzy wami lepiej będzie, bo zatęsknicie za sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Kropka - dopiero co pisałaś, że nie macie żadnych zęboli
![]() ![]() a telefony... cóż... ![]() ![]() ps. taki przestrzenny trójkąt widziałam w dzieciowym sklepie na Merkurach, tym u góry. 32 zeta zdaje się. (to tak gdybyś mamę chciała wysłać). my mamy kostkę taką większą i też Ewcia ją uwielbia, warto kupić coś takiego. Bydgoś - brawa dla małża, jak już zaczął szukać, to szybko poszło ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-01-23 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nr telefonu możesz na pw, bo mi przepadł? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzieki za podpowiedz ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24563823] A my jesteśmy zasmarkani hurtowo całą rodziną. ![]() Tymek dodatkowo kaszle... ma stany podgorączkowe, pod 38... ![]() ojej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24565533] to ja też poproszę na PW link do Twojego i velluto profilu. ![]() [/QUOTE] zaraz wysyłam ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Kropka - gratuluje zęba ![]() ![]() Szaja - córe obejrze jutro, bo obok dziecko mi śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
witam znowu o nieludzkiej porze
![]() dzień mi tak szybciutko zleciał, że nie miałam czasu zajrzeć Lea zdrówka dla rodzinki ![]() kardaszhi Blanka słodka a z tą smyczą to przynajmniej masz pewność, że nie przegryzie ![]() szaja córcia bardzo ciekawska ![]() ![]() kropka bo się stęskniłyśmy! ![]() kumkura Adaś ma słodki uśmiech, a te ząbki ![]() bydgoś ![]() więcej nie pamiętam ![]() dobranoc
#132 | ||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24565533]ja już od dwóch miesięcy przewijam na podłodze.
![]() to ja też poproszę na PW link do Twojego i velluto profilu. ![]() ![]() O podłodze zapomniałam a też idzie w użytek ![]() ![]() Chyba byłam pierwsza z zaproszeniem. Fajne inicjały KK, ja mam BB. ![]() ![]() Dzięki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24566624]Ja jeszcze na przewijaku łóżkowym, ale już z trudem ![]() ![]() ![]() Zaraz doczytam, bo wieczorem to już mi oczy odmówiły współpracy i padłam jak mucha. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja po nocce nawet dobrze. Musiałam znów młodego do pionu ustawiać, bo u dziadków spał z nami na łóżku i się za bardzo przyzwyczaił do dobrego. Wczoraj usypiałam go w jego własnym łóżeczku. Wstał mi chyba ze 30 razy, ale w końcu padł ze smokiem. W nocy jeszcze pobudka o 3, ale też uspałam w łóżeczku ale już bez smoka. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Witam!
Dziękuję wszystkim za okazane wyrazy współczucia... jest już oki ![]() Lea, i jak dzisiaj troszke lepiej?? Zyczę szybkiego powrotu całej rodzinki do zdrowia ![]() Kropka, ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24567352] A teraz chwalę się córą... http://www.youtube.com/watch?v=8NHmSdpBPv8[/QUOTE] Jak fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja cały weekend sama z synkiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do witaminy D- pytałam pediatry i powiedział, żeby do końca pierwszego roku podawać, nawet jeśli całkiem zamienię pierś na mm ![]() Dobry ![]() Wczoraj mały miał akcje z kaszlem...i śliną i oczkami, mało nie zeszłam z tego świata. Przebudził go kaszel ok. 22, potem płacz, bo slina aż mu ciekła po brodzie, w międzyczasie uraził się z dziąsła, ryk sie nasilił, wył jak szalony, do tego ropiały mu oczka, katar, wygladał naprawdę źle...zadzwoniłam do szpitala, tam pediatra polecił mi nie panikować i jeśli sie bardzo niepokoję-przyjechać albo przeczekać i iśc rano do rodzinnego. Wg niego to mogą byc objawy ząbkowania ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to wyobraźcie sobie, że już jest 5 tydzień jak chodze do pracy a ten mój smrodek dalej nie umie i nie chce pić ani jesc z butelki! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Kumkura - współczuje nocnych przygód ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No u nas też jakoś specjalnie dużo nie je mm... jak tak zliczyłam wczoraj np. to było 240 ml plus kaszka mleczno-ryżowa 60 ml ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry bebeczki
![]() Na wstępie gratuję nowych miesiącznic,ząbków i nowych umiejętności. ![]() Wczoraj byliśmy a małą w kosciele i urządziła taki koncert,że az wypieków dostalam ![]() ![]() ![]() Ja od soboty mam w domu gościa,siostra małża przyjechała do małej i zostaje do jutra.Dzisiaj idziemy z małżem do kina bo zadeklartowała się zająć małą ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj idziemy pierwszy raz na saneczki,zasypało wszystko,więc bedzie po czym jeżdzić ![]() Mała w nocy budziła mnie 4 razy czyli standard...wieczorem zajada 180ml gęstej kaszki czasem 200ml,popija cyckiem a i tak się budzi za godzinę na cycka i pije jak szalona aż się krztusi ![]() Co do witaminy D to lekarz kazała mi podawać do końca 2 r.ż.,wieć podaję. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-01-24 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() noc spokojna, Tymek przespal hurtem 12 godzin, Maksiu też w nocy śpi dobrze, ale po przebudzeniu kaszle jak astmatyk... Tymek też... ![]() A mi węzły chlonne za uszami tak spuchły, że głową ruszyć nie mogę, do tego ten upierdliwy katar. ![]() Jeszcze dziś powalczę domowymi sposobami, a jak nie będzie poprawy to albo dziś wieczorem albo jutro do lekarza. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ty to jak Brigitte Bardot z inicjałami ![]() U nas cyrki z zasypianiem w dzień, córka odmówiła spania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz królewna właśnie dobiera się do szafki, niech się dobiera, szafka przy ziemi, a tam w jednej jej ubranka na przyszłośc, w drugiej jej zabawki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24575378]
U nas cyrki z zasypianiem w dzień, córka odmówiła spania ![]() ![]() ![]() ![]() ...no ale za to całą noc przesypia... marzenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam priori i jet wzysko wporządku,młody uwielbia tak jeździc i wszytko sobie obserwowac... Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24567352]nooo to pięknie się u was podziało ![]() Gratuluję i umiejętności, i zęba (z nutką zazdrości ![]() A teraz chwalę się córą... http://www.youtube.com/watch?v=8NHmSdpBPv8[/QUOTE] ojej superancka ta Agatka,moj to nawet lezec na brzuchu nie chce,odrazu sie drze,zeby go posadzic,on raczej uwielbia siedziec,grac na pianinku ,bawic sie zabawkami.. Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24575296]dzieki ale niestety nie.. ![]() noc spokojna, Tymek przespal hurtem 12 godzin, Maksiu też w nocy śpi dobrze, ale po przebudzeniu kaszle jak astmatyk... Tymek też... ![]() A mi węzły chlonne za uszami tak spuchły, że głową ruszyć nie mogę, do tego ten upierdliwy katar. ![]() Jeszcze dziś powalczę domowymi sposobami, a jak nie będzie poprawy to albo dziś wieczorem albo jutro do lekarza. z glodu nie padnie, więc sie nie zamartwiaj. ![]() życzymy zdrówka i oby sie udało domowymi sposobami.... ale z węzłami to może lepiej isc jednak do lekarza?ja to nie wiem bo słabiutka jestem,jak mnie cos złapie to odraz najlepiej do lekarza bo takto sił wogóle nie mam...a jak uz grącka to wogóle strasznie,zle sie czuje....kompletna dentka...ale narazie wszystko jest ok. weekend minoł,a tz wczoraj sobie poszedł na poprawiny,nawet sie nie przyznal,bo nie wrocil popoludniu od mamuni u ktorej spal po weselu..nie mam juz sily,no poprostu aż żal mi tego typu ludzi...denerwowac sie nie zamierzam bo nie chce dziecka na niepotrzebny stres narazac....co nie znaczy ze nie jestem w......ona ![]() ale doszlam do wniosku ze trzeba olac kwestie i w odpowiednim momencie zrobic tak samo ![]() wczoraj yl u mnie brat z bratowa i przywiezli adusiowi skoczek ![]() http://allegro.pl/edukacyjna-interak...386955936.html
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
u nas już trwa pierwsza drzemka, co dziwne, bo nocka była bardzo fajna i Ewcia na dobre otworzyła oczy tuż przed 8.
dzięki temu tym razem nie będę musiała dzwonić do pracy, że się spóźnię (no chyba, że to jakieś dłuższe spanko jest, ale nie sądzę ![]() od kilku dni obserwuję polepszenie nocek, oby szło to w jeszcze lepszym kierunku. wpadnę wieczorkiem, małż idzie na nockę, to będę miała wolnego kompa. miłego dnia wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24575296]
z glodu nie padnie, więc sie nie zamartwiaj. ![]() no tak, ona sobie krzywdy nie zrobi, tylko gorzej ze mna ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24575378]TO może raczej niekapek dajcie albo jako kaszkę łyżeczką, a może jakieś desery mleczno - owocowe? [/QUOTE] tak wlaśnie robimy - je kaszke łyżeczką ![]() Cytat:
![]() co do wesela to dziwię się, że zgodziłaś się, żeby mąż poszedł sam na taka imprezę ![]() ![]() Ja bez mojego faceta nie poszła bym na wesele, ani on beze mnie tez nie - żadne z nas nie bawiłoby się dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby ząbki wyszły szybko ![]() Cytat:
![]() Szaja u nas pielucha też działa, ale czasem za krótko żeby zbrudzoną zamienić ![]() ![]() Młody ma pierwszą drzemkę, opowiedziałam baję i padł. Nawet się specjalnie nie przytulał. I jeszcze się chwalę fotkami sprzed godziny lub więcej. ![]() ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2011-02-01 o 17:54 Powód: Kto miał zobaczyć to już zobaczył :)) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ...ciekawe kiedy u nas zacznie się coś dziać... na razie nie chce się podnosić...no może troszkę pupę do góry, ale to rzadko...ciekawe od czego to zależy, że jedne dzieci tak szybko próbują chodzić a inne nawet do raczkowania się nie garną ![]() ...mam jakiś "leniwy egzemplarz" ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2011-01-24 o 10:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja tez ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Od 7.30 jesteśmy same. Muszę sobie dzień zaplanować. Spacer zaliczony, Luizka pospała ponad godzinkę, pies się wybiegał. Obiad mam na dzisiaj od teściowej. Łukasz jeszcze nie dał znać, czy dojechali ![]() Rano Lusi zrobiłam jajecznicę z jednego jajka ( na parze ) - zjadła 3/4 ![]() bratka, Boguś jaki zadowolony ![]() Nie cytowałam a więcej nie pamiętam ![]()
#150 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24563823] A my jesteśmy zasmarkani hurtowo całą rodziną. ![]() Tymek dodatkowo kaszle... ma stany podgorączkowe, pod 38... [/QUOTE] uuuuuu zdrówka życze ![]() Cytat:
![]() gratuluje nowych umiejetności i zeba ![]() no i szkoda telefonów ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24567352]nooo to pięknie się u was podziało ![]() Gratuluję i umiejętności, i zęba (z nutką zazdrości ). A teraz chwalę się córą... http://www.youtube.com/watch?v=8NHmSdpBPv8[/QUOTE] Ja to widze że ją nie zabawki interesowały ![]() Cytat:
![]() edzia - gratulacje dla młodej - zdolna jest ![]() bydgoś gratki za zebola i prace meża ![]() ![]() margo dzieki- poszło ![]() U nas ciąg dalszy spania z mamą ![]() odkąd powiedziała mama - zaczyna cwiczyc nowe słowa to za dużo powiedziane ale - nowe dzwieki ![]() ![]() dalej cwiczy przemieszczanie sie na czworaka a jeszcze lepiej wychodzi jej pełzanie do przodu i coraz dalej mi sie rozłazi , bo interesuje ją wszystko co nie jest zabawką ![]() co do zabawek musze nabyc coś tajiego jak szaja ![]() ![]() byłam dziś w ośrodku zarejestrowac młodą na kontrole uszu do laryngologa - chciałam to zrobic przez tel- ale jaksś pindza stwierdziła że brak juz miejsc i moge sobie w srode zadzwonic może lekarka przyjmie dziecko ![]() ![]() mamy termin ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.