|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
U mnie tez nie kapia ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() ![]() ![]() tylko pozazdrościć.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamy oczekujące na swoje pociechy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem jak jest u ciebie
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jak jest u mnie... znowu nic nie wiem...
jak ja sobie poradzę w tym szpitalu ![]()
#4446 |
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu pielęgniarki kąpią dzieci, reszta należy do mamy
![]() Choć wcale by mnie nie zdziwiło, że jak się zorientują, że nie jest to moje pierwsze dziecko to będę sama kąpać. Zobaczymy. Jedno wiem na pewno, żeby się paliło i waliło będę nosić biustonosz. W sumie nie pozwalają, ale piersi są takie ciężkie, że to aż wkurza. Podczytują Was cały dzień, ale w sumie nie mam co pisać. Tż mnie wkurza dziś co 5 min :/ młoda jęcząca jak sie masz wojtek, mam ich dość. Poza tym znalazłam forum AZS i musze tam trochę pogmerać, żeby się douczyć w tym temacie. Młoda ma następne wykwity tej cholernej wysypki ![]() Kurde blaszka spać nie mogę :/ Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-23 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() Cytat:
co do kapania to zapytaj w swoim szpitalu, w moim sami kapalismy przy pomocy połoznej co do wychodzenia, w Polsce tez mozesz wyjśc kiedy chcesz, tylko wtedy musisz podpisac papier, że wychodzisz na własne żądanie i odpowiedzialność - mozna sie skonsultowac z lekarzami i jesli dziecku nic nie jest to wypisujesz się i tyle, mam znajome, które tak zrobiły, chociaz ja raczej polecam to rozwiązanie dla mam, które juz mają chociaz jedno dziecko i wiedzą co z czym sie je i niepotrzebne im siedzenie w szpitalnych zarazkach... a pierworódki przez te 3 dni w szpitalu moga sie paru rzeczy nauczyć ( karmienie, kapiel,pielęgnacja itd...) to niech raczej zostają, bo u nas nie ma jak w anglii takiej połoznej, która przychodzi codziennie do domu pomagać ( ale mozna oczywiście sobie taka prywatnie załatwić)
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
![]() tak czytam to forum jak mam czas i nie chce mi się spać... Kurcze też tak macie że byście całymi dniami spały na siedząco? A jak przyjdzie noc to koszmar po prostu bo zasnąć się nie da? Mnie coś takiego męczy już ze 2 tyg, śpię po 3 godziny maksymalnie. Bo albo chce mi się siku (3 krople oczywiście), albo dostanę takiego kopa, że się zrywam na równe nogi, albo tż mi do ucha chrapie, albo mi za ciepło czy zimno... no ciągle coś... Chodzę już jak wampir po domu... ![]() I nie, że się stresuję, bo nie myślę o tym w nocy. W dzień już tak. Został mi miesiąc maksymalnie... Widzę, że piszecie o szpitalach i jak sobie poradzicie z maleństwami. To też moje pierwsze maleństwo, ale jakoś nie myślę o tym. Raczej przeraża mnie szpital sam w sobie. Nienawidzę tego wstawania o 5, oglądania mnie ( ha! słyszałam że na wizytę poranną z oglądaniem nie zapraszają u nas do osbnego pokoju tylko kołdra do góry i heyah... przy wszystkich na sali. Czuję, że zrobię tam aferę o to, mam strasznie dużą potrzebę intymności i nie wyobrażam sobie żeby przed wszystkimi świecić na prawo i lewo... Tak, to mnie przeraża najbardziej. I to jeszcze, że zostanę tam sama, tż pójdzie do domu, a ja zostanę... może to głupie i niedorzeczne, ale potrzebuję mieć blisko siebie kogoś bliskiego... Dziewczyny - z innej beczki, macie też takie coś, że idziecie sikać, a jak wychodzicie z łazienki albo tak za 2-3 minuty Wam jeszcze poleci? Coś takiego mi się robi i nie potrafię tego opanować, po prostu czuję jak leci i tyle... trochę, ale wystarczająco by zmoczyć spodnie czy coś... noszę wkładki, ale kurcze nie wiem czy to normalne czy nie? Dziś w nocy chyba Kubuś zaczął mi się obniżać, co chwilę czułam coś w dole brzucha... bardzo nisko. Oczywiście ogarnęła mnie panika... podobno takie coś dzieje się parę dni/tyg przed porodem. U nas już 36 tc leci. Teraz jakoś się uspokoiło. Daaaaaawno nie pokazywałam Wam moje brzuszka, toteż teraz to czynię. Przy okazji pochwalę się, że wczoraj miałam sesję z brzuszkiem (uff, zdążyłam), mam tylko 2 zdjęcia narazie ale i tak mi się podobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() ![]() ![]() Ja dziś zaczęłam dzień od badań bo w środę wizyta ![]() ![]() ![]() miłego poranka ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Black Angel co za wyjątkowe zdjęcia ![]() ![]()
#4450 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marsylia;24571194]Ale stópki od spioszków
![]() Marsylia, tak stópki od spioszków ![]() a ciuszki śliczne ![]() Ale miałam dziś sen, sniło mi się, że urodziłam dziewczynkę, 2300 i 53 cm. bo jakoś za wczesnie. Poród trwał 5 min (bosheeee, żeby tak bylo w rzeczywistości ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() no u mnie w rodzinie nikt nie mówi ile powinnam przytyć i że mam +11 to dużo( bo wcale tego nie widać) , kuzynka przytyła 25 i jakoś przeżyła i wróciła do swojej wagi ![]() ![]() ![]() ![]() te osłonki mają chyba rózne rozmiary, tak mi się wydaje przynajmniej.... ![]() Black Angel - super fotki ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-24 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hehe, jak się dokładnie przyjrzeć widać moje paskudne rozstępy na brzuchu, no ale trudno ![]() ja też źle wspominam glukozę... ostatnio miałam morfologię, trochę za mało czerwonych krwinek, mam jeść żelazo... no i miałam wymaz pobierany... zapomnialam jak się to nazywa to badanie, ale jest na paciorkowce... i to już koniec badań moich... Czekamy na godzinę ZERO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Idziecie pełną parą do przodu z tymi postami. Podczytuję Was ale jakoś nie potrafię się włączyć. Nie mam weny by pisać. Po tych wizytach w szpitalach strasznie się boję, wsłuchuje się co chwile w swój orgaznim i brzuch, aż zwariować można. Dalej biore fenoterol ![]() ![]() ![]() ![]() Imię narazie bez zmian, ja się już przyzwyczaiłam, jednak nie wszystkim domownikom przypadło do gustu ale to już ich problem. Ja wiem jedynie tyle ze w tym szpitalu gdzie planuje cc dzieciaczki są z mamą cały dzień, a zabierane są na noc. A co z kąpielą to nie mam pojęcia. To chyba tyle odemnie. Postaram się częściej pisać ![]() Miłego dnia ![]() Black Angel foty, super. Też mi się marzy taka sesja. A powiedz mi Ty w Rydułtowach będziesz rodzić? Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-01-24 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zadomowienie
|
Montii ja też nic nie wiem...nie mam pojęcia jak jest w tym szpitalu gdzie mój gin jest ordynatorem
Black_Angel86 super foty ![]()
![]() |
#4455 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cześć, ale miałam fatalną noc, budziłam się dosłownie co 30 minut! księżyc dawał mi po oczach, byłam pewna,że to pełnia ale przecież była pare dni temu
![]() No ale mimo tej nocki wstałam w mega humorze ! Wesoła jestem od samego rana aż sama siebie się boję ![]() po 12 jadę po wpis na uczelnie i jakieś zakupy ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szczególności że o 6 budzą cie pielęgniarki na mierzenie ciśnienia i temperatury ![]() nie przejmuj się takimi pierdołami, ja w ciąży trafiłam pierwszy raz do szpitala i jakoś było ![]() Cytat:
no to fajnie, że kąpią u nas trzeba wszystko samemu na liście rzeczy potrzebnych do szpitala jest biustonosz do karmienia więc założyłam z góry że można nosić biustonosze ![]() na gazeta.pl jest obszerne forum o AZS ![]() Black_Angel86 bardzo ładne zdjęcia ![]()
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolba, serdecznie gratuluję, dopiero doczytałam że Oleńka się urodziła a tu już jesteście w domku ![]() ![]() Cieszę się że dziewczyny już po szpitalach i nadal w dwupaku, mam nadzieję że obejdzie się już bez przedwczesnych porodów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Nooo...jestem na bieżąco
![]() Dzisiaj znowu pożegnałam się z Tż-rano leciał z powrotem do Anglii ![]() ![]() Cały tydzień zleciał jak z bicza strzelił.Ale wiadomo-wszystko,co dobre szybko się kończy ;] Tak jak już wcześniej wspominałam,mamy przygotowaną całą wyprawkę,prócz karuzeli na łóżeczko i moich nieszczęsnych papci do szpitala ![]() ![]() Jeśli chodzi o lekarza,to w przyszłym tygodniu muszę zrobic ostatnie wyniki krwi i moczu,a 7 lutego czeka mnie kolejna wizyta,która jednak odbędzie się bez USG. Poza tym wszystko w porządku. Jedynie dzisiaj rano narzekałam na dziwny ból brzucha(coś w rodzaju 'miesiączkowego'). Podobnie jak Black_Angel dzis wyraźnie nisko czułam naszego Szkraba...mam nadzieję,że to nic niepokojącego! ![]() Black_angel cudna sesja! wrzuc więcej fotek,jak tytlko znajdziesz chwilę wolnego ![]() ![]()
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam pytanie do dziewczyn znacie jakies domowe sposoby na ODCISKI?????Serio wyskoczyl mi od jakiegos czasu na malym palcu u nogi twardy i boli jak cholera przez co moge tylko chodzic w jednych butach...mam rozne preparaty ale nie wiem czy moge ich uzywac w ciazy a raczej nie mozna zapewne bo sa mocne..moze wy znacie cos??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
trzyrazyi Nooo,przesrane jednym słowem
![]() Co do łóżeczka.Nie kupiliśmy go w Ikei,bo nic mi się nie podobało ![]() ![]()
![]() |
#4463 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, wczoraj na allegro przesiedziałam cały dzień i patrzyłam u kogo by tu kupic te wszystkie *******y i ten sprzedawca co mi go poleciłyscie rp77 faktycznie chyba ok, ale mam jeszcze inne ale to póxniej wam napisze jak juz cos wybiore, ale mam kilka pytań co to rzeczy które chce kupić. planuje cc i zastanawiam sie nad;
-majtami poporodowymi-jakie wybrac? hartmanna czy np. zwykłe bawełniane takie wysokie? i czy te hartmana sa z siatki czy z czego? bo ponoć te z siatki do cc nie sa za super bo szwy zahaczaja o siateczkę i to jest niefajne, uzywała któraś tych majteczek ? -podklady poporodowe czy podpaski duze i jakiej firmy? duzo dziewczyn poleca podklady poporodowe belli, ale tez wiele pisze ze lepiej duze podpaski po prostu, z tym że takie duze podpaski to sa czesto z "ceratka' i się boję czy odparzen nie dostane, bo ja w ogole podpasek nie uzywam tylko tampony zawsze ale to odpada akurat teraz ![]() -czy kupujecie tzw. foczke do wanienki/ jak tak to która? plastikowa czy gabkową? -jaki płyn do kapieli wybralyscie? ja mysle o nivea, lub ziaja lub daxa perfecta. może jeszcze jakies inne polecacie? -jaki termometr do wanienki wybrać? taki zwykly za kilka zlotych np. kaczuszka czy stateczek, czy jakis elektryczny? -jaki termometr do mierzenia temp. dziecka? najchetniej kupiłabym taki normalny pod paszkę, bo te na czoło, czy do uszka czy te 'strzelane" ponoc sa troche niedokladne. wiec chyba bym kupila zwykly dla dziecka pod paszke ale nie wiem który wybrać. -podklady ceratowe, tak naprawde to nie do konca wiem do czego to uzywac? moze po porodzie dla siebie się przydać, ale potem do domu to co? mam to klasc na przewijak za kazdym razem jak dziecko przewijam? przeciez to z torbami sie pójdzie? poza tym dziecku na ceracie chyba niezbyt miło? podejrzewam, że to raczej chyba tylko na wyjscie coby komus nie ubrudzic kanapy czy cos a w domu to tetra i tyle? dobrze kombinuje? i jakie wybralyscie i w jakich rozmiarów. widze tu na allle ze seni sa chyba ok? -wkładki laktacyjne-bardzo rozne sa opinie o nich ponoć bella nie bardzo za to johnson owszem i penaten tez, ale pisza tez laski o "muszelkach' avene, to nie jest tak jak waciki tylko plastik/latex nie wiem i one to uzywaja zamiast tych wkładek zeby mleko nie lecialo na ciuchy? tylko ja myslałam ze te nakładki na piersi to sie uzywa jak dziecko nie umie ssac czy coś i jak sutek jest jakis za mały czy wklęsly, a żeby to uzywac jako ochrona przed zbyt duza ilościa mleka to nie. a moze to jeszcze cos innego? a wy co kupilyscie? -gruszka czy aspirator? ponoć aspirator lepszy ale ktory wybrac? frida, sopelek czy katarek? -jakie chusteczki mokre polecacie? no to chyba wszystkie pytania, pomozcie plis bo musze to pomału zamawiac a nie wiem na co się zdecydować.
#4464 |
Zakorzenienie
|
Wygrałam 2 aukcje na all
![]() kupiłam jeszcze od tego sprzedawcy od sweterka letnią sukienkę Next, ale poza all, więc jak przyjdzie to zrobię zdjęcie http://allegro.pl/unikat-sweterek-ne...417044346.html http://allegro.pl/show_item.php?item=1420638107 http://allegro.pl/next-bawelniany-z-...406601001.html
#4465 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki hej:0
ma pytanko do mam ktore stosowały oillan... na opakowaniu pisze ze mozna go stosowac powyzej 6 m-ca zycia a w przypadkach dermatologicznie uzasadnionych powyzej 1 miesiąca życia??? stosowalyscie go od samego poczatku czy tak jak jest napisane na opakowaniu ja dokłądnie dostałam taką emulsje natłuszczającą do kąpieli dermatologicznej dla dzieci i dorosłych http://www.e-zikoapteka.pl/product/d...nej-500ml.html
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
izabela sweterek cudo!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Thorgal1980
ale pojechałaś z tymi pytaniami ![]() ja mogę napisac oc ja kupię, lub planuję, bo i tak wiadomo, ze każda kupi co uważa i wszystko na pewnoe będzie ok, kwestia przyzwyczajenia ![]() -majtki - ponoć wg położnej z SR i mojej siostry (miała cc) najlepsze sa te siateczkowe a jak nie siateczkowe to zwykłe swoje majtki - jak kupiła podkłady Belli, nie wiem czy mają ceratkę czy bawełnę, zaraz pójdę i ci sprawdzę ![]() - kupiłam gąbkę do wanienki, wszyscy dokooła polecają - płyn do kąpieli - dużo osób używa aptecznego np. Oliatum, ja chce zacząć od zwykłego, dopiero jeśli się okaże że mała ma uczulenie to najwyżej zmienię, zdecydowałam się na Ziajkę ![]() - podkłady ceratowe- nie wiem co to ![]() ![]() - ja zwykły termometr do wanienki - termometr chciałabym kupić taki do ucha co mierzy w kilka sekund, siostra ma i poleca - wkładki laktacyjne - kupię, firma mnie jakoś nie obchodzi, jeśli jedne mi nie podpasują kupie inne i tyle, nie przejmuję się takimi rzeczami ![]() - nie mam ani gruszki ani aspiratora na razie, - ponoć najlepsze, bo najbardziej mokre są Pampersy ![]()
#4469 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() W tym tygodniu przeprowadzam się w końcu, więc zaczynam dziś pakowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Wtajemniczenie
|
Thorgal1980 - Ja kupiłam podkłady Bella i jeszcze dokupię podpaski Bella Perfecta Maxi Blue. Są dłuugie i bez tej siateczkowej powłoki, której nie lubię. Masz fotkę.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.