|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
W każdym bądź razie nie poleży się, no chyba, że niedziela.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Nie choruje juz prawie rok na nic poza przeziębieniami , a jak go leczyła głupia baba z przychodni to ciągle na antybipotykach był . Ale homeopaci wogóle inaczej leczą , są przeciwnikami szczepień , a np gorączka jesli nie jest maga wysoka ( taka np 38 ) to jej się nie zbija , tylko organizm ma sam walczyć . nie oceniam bo nie stosowałam takich metod ale u tego chłopca się sprawdza . Moja kuzynka jak jej dzieciaki przeziębienie łapie też homeopatyczne podaje na poczatek , starszy ma 5 lat i raz antybiotyk miał na zap ucha tylko , a chodzi do przedszkola Moja zapisuje jako wspomagacz , np daje jakiś lek przeciwzapalny i do tego homeopatyczny .
|
|
#1443 | |
|
Rozeznanie
|
dusiaka; kiedys jakbys mi to napisala, to juz bym tam byla,
;---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- u Twojej babci to jak nic powinnas warsztaty agroturystyczne zorganizowac, ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
moze faktycznie zalezy od tego jak sie calosciowo leczy; ale to w takim razie u mnie powinny dzialac, bo ja tez staram sie unikac lekow, antybiotykow i metodami domowymi poki sie da lecze sie; ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- cynamonkowa, daj znac kiedy sie pojawisz, jak tam z ta egzema u Nadii??? ![]() Bo ja juz zglupialam; moja caly czas ma ;wczoraj ja polozylam spac w pieluszce bawelnianej, a duzo nasiusiala, bo sie budzila i dzis znow masakra, wiec na alergie mi to nie wyglada tylko faktycznie jakies odparzenie lub grzybice... ja juz nie wiem... ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- choc fakt, ze egzema moze sie pogarszac od ciepla, goraca, od wilgoci moze tez; zglupialam.. Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-01-23 o 22:38 |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi a nie ma tam u was jakiegoś dermatologa do którego mogłabyś iść z małą?
|
|
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
jest jedno niemile babsko, do ktorego na wizyte ze soba kiedys czekalam jakies wieki, i jak przyszlam akurat objawy mi tymczasowo zniknely i potraktowala mnie jak jakas hipochondryczke...
Bede widziala innego pediatre pod koniec tygodnia, moze ta cos poradzi... |
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
A może jakąś maść robioną by Ci przepisała czy u was takich nie robią w aptece?
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ferrou zdrówka dla Kubusia, wracajcie szybko do domu
Cytat:
![]() Cytat:
) porzeczki się rwało, truskawki, ziemniaki zbierało... Teraz człowiek to z sentymentem wspomina Teraz najbardziej mi brakuje pomidorów ze szklarni babci...
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou - trzymaj się. Za parę dni będziecie w domu.
Jeżeli chodzi o antybiotyki to nie wiem jak będzie u małej ale jak na razie ja jej nie dawałam. Sama też bardzo rzadko po nie sięgam. Tak średnio raz na 10 lat może . Ostatni raz brałam ze 3 lata temu jak byłam w Indiach. Miałam zapalenie krtani i całkowicie straciłam głos. Na szczęście w naszej grupie był lekarz i stwierdził że najlepiej jak wezmę antybiotyk. Więc poszłyśmy z koleżanką do ichniej "apteki". To było w Deli i tam apteki mieszczą się w barakach i absolutnie nie wyglądają na apteki. Wszystko tam można kupić. Trudno to miejsce opisać. Obsługiwali to tacy młodzi chłopcy co ta z farmacją niewiele wspólnego mają. Ale jak powiedziałam że chcę antybiotyk to od razu mi go wygrzebali. Zapłaciłam jakieś grosze w przeliczeniu ze 2 zł. A moja znajoma poprosiła o jakiś (konkretny) syrop zachodni i oczywiście też go dostała ale już zapłaciła fortunę. JA to trochę się obawiałam brać ten antybiotyk ale zarówno nasz przewodnik jak i lekarz potwierdzili że są OK. A co do leków homeopatycznych to na mnie też jakoś nie działają. A jako ciekawostkę powiem Wam że kościół katolicki jest im przeciwny. Traktują homeopatię trochę na równi z okultyzmem.
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
My na weekend byliśmy u moich rodziców, najmłodszy wnuczek osobiście chciał dać babci i dziadkowi własnoręcznie robione laurki
![]() Objedliśmy się domowymi pączkami z powidłami ![]() Michaś nauczył się wreszcie raczkować- w pogoni za psem... A już mieliśmy go wypożyczyć na jakiś czas Poza tym wstaje przy czym się da... Także we wtorek Asiulkowa Wercia nie będzie na niego patrzeć z góry
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Pop - też kiedyś czytałam taki chory artykuł na jakiejś stronce jak to są przeciw ale na końcu wkońcu wyszło ze jak trzeba to można
takie masło maślane w sumie . Ja antybiotyk dostałam przed cesarką , a tak też nie pamiętam kiedy brałam .
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co wy z tymi pączkami? czyżby to tłusty czwartek
e no takiej wyżery to bym nie przegapiła.![]() P0P kościół katolicki pewnie traktuje to na pogranicy czarów |
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem się dziwię że Tłusty czwartek to chyba późno w tym roku...
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
O to samo chciałam zapytać. I też sprawdziłam.
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem kiedy , ale ja to musowo coś usmażę , faworki na pewno może się pokuszę na pączki w tamtym roku robiłam i wyszły całkiem mniam też z różą.
|
|
|
|
#1456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra, ide spac, bo niedlugo sam cien po mnie zostanie; dobranoc |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 31.01 w lidlu pampersy za 39.99 http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=16299
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-01-23 o 23:40 |
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja faworki robilam raz i mi nie wyszly; a nadzienia z rozy nie lubie, choc raz jadlam znosne; smak moglby ujsc, ale zapachu kwiatkow do jedzenia nie trawie... ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi od jedzenia to by pewnie na buzi było ,z resztą nie wiem u mojego tylko zwykłe odparzenia bywają i pomaga nieśmiertelna mąka ziemniaczana i woda z mydłem przy każdym przewijaniu,może częściej ja przebieraj żeby miała cały czas sucho, bo wietrzyć takie poruszające się dziecko to trochę nie ma jak
Lindsley i jakieś rzeczy dla dzieci mają być tylko znając zycie u nas pewnie będzie echo, pampersy to nie raz jeszcze z tydzień po promocji leżą ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Z ubranek w sumie nic ciekawego ale mają być bramki i przedłużenia do bramek, i jakieś zabezpieczenia |
|
|
|
#1460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobra, zmykam |
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
boję się iść spać , jest coś takiego jak snofobia
|
|
|
|
#1462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem padnięta po nocy, oczywiście scenariusz ten sam co od kilku dni - środek nocy mały stoi w łóżeczku na śpiącą i nawołuje żeby go wziąć no to wzięłam, a on przez godzinę sobie po naszym łóżku chodził na pół śpiąco Kurde dzisiaj 7 h w szkole, potem rada klasyfikacyjna nienawidzę poniedziałków!!! dobrze, że za tydzień mam ferie.... uciekam bo już późno, a ja jeszcze w piżamie nie piszcie za dużo plis
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
trzeba bedzie sie do Lidla przemaszerowac koniecznie tez chce rajtuzki w kropki;D i torba do przewijanie tez jest niezla, ale to raczej zbedne.
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki
![]() Ferrou - współczuję bardzo. Wiem, że ciężkie przeżycie, ale jestem pewna, że szybko wyjdziecie i będzie to odległe wspomnienie. Niemniej pobyt w szpitalu to bardzo nieprzyjemne przeżycie, a i towarzystwo pozostawia do życzenia. Baobabek - mój je ułamek tego, co piszesz. Więc u nas dzień wygląda tak: rano kaszka na gęsto - ze 150 g, później owocki ze słoiczka - od 130 do 190g (zależy jak mu wchodzi),banan mały(ale nie zawsze), później (koło 14stej) obiadek - słoiczek mały - 130g, po 15stej mama wraca z pracy i jest mleko prosto od mamy - ilość nie do określenia - czasem chce ssać, a czasem ma w nosie :P później nasz obiad z nami - w zależności jak mu smakuje nawet do 200g, później kaszka zdrowy brzuszek lub jogurt lub jakiś taki mleczny cosik ze 150g/czasem jajecznica, czasem parówka - różnie. No i przed zaśnięciem lub jako uspypiacz znów mleko mamy (ilość ciężko określić). Z reguły je tylko małe słoiczki i to ledwo, a co poza tym mu dajemy nie dojada do końca.
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Dusiaka, AniaP - mam do Was pytanie dotyczące urlopu wychowawczego. Dlaczego jest dobrze iść na wychowawczy co on właściwie daje. Dusiaczku dlaczego Twój TZ wolał iść na wychowawczy a nie po prostu zwolnić się z pracy?
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Pop moze dlatego ze mu składki lecą nadal, bo jest zatrudniony.
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, ze tak
Wpadajcie jak Wam pasuje ![]() Cytat:
I jak już raczkuje to pewnie będą wyścigi Może być ciekawie ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Kurde, jak tak czytam te wasze jadłospisy to stwierdzam, ze moja je za dużo mleka... u nas nadal 3 razy dostaje mleko a czasem jeszcze 4 raz kaszkę... oprócz tego obiadek ugotowany przeze mnie czyli przeważnie to co jest na obiad dla nas, jakiś owoc, np jablko czy banan, kanapka no i przekąski- chrupki, biszkopty itp. Chyba muszę więcej dawac już "doroslego" żarcia bo na to mleko wydajemy kupe kasy :/
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=cigi;24570565]kurczaczek, i tak mi to niewiele mowi, bo nie sluchalam jak bylo ok i nie wiem
;Zaczynam sie zastanawiac, czy ona przypadkiem nie przez ten katar nie ma apetytu, choc w dzien praktycznie nie ma noska zapchanego, tylko w nocy jej scieka... Bo jak ona mi je to masakra. Dzis troche zupy zjadla; na drugie wysilialam sie i zrobilam jej placuszki z cukinii z zoltkiem i odrobina maki; gdzie tam, nie tknela; A myslalam, ze beda jej smakowac; Kupilam do tego kataru taki aspirator, cos w stylu frida; przekichane; wydaje z siebie dzwiek zarzynanego prosiaka, zapowietrzam sie, pluca sobie wyrywam, a tam ledwie cos zassie... A Basia juz ma taki uraz, ze nawet z wacikami nie da sie podejsc; ![]() /QUOTE] co raz trudniej jest wyciągać bo są gęste,Danielowi czasami jak wyjdzie to jak guma do żucia a psikasz wcześniej solą?jeszcze dobrze jest wyciągać po kąpieli bo zawsze sie tam trochę luzuje.myślałam o katarku tez ale odpada bo Daniel się boi odkurzacza. |
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku witaj w nocnym klubie , u nas to samo , dzisiaj od 1 do 2 były ryki , a postanowiłam go nie brać i co i
Dlaczego nie śpi, nie głodny, nie gorąco, zębów na razie nowych nie widać, o co chodzi??????? Co zrobić , chyba makowiny nagotuję ![]() Rano wyglądamy jak 2 ząbi Z tym wychowawczym to pewnie o składki chodzi i o lata ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Tylooliwka a mój jak usłyszy odkurzacz to w sekundzie jest koło niego i już tam majstruje , nauczył sie go wyłanczać Darusia torba fajna , ale trochę droga i dla nas to już faktycznie aż taka niezbędna nie jest ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Asiulek a mój dla odmiany wcale mleka nie pije, pocieszam się że może jak będzie troszkę większy to jak zobaczy że starszy pije to i on zechce |
|
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
Toś ma katar
![]() Na jutro mamy umowiona wizyte na dzieciach zdrowych, czy zmienic na chore, czy isc na zdrowe, zeby czegos gorszego nie zlapala? czasem pokasluje, jak ja przytka nosek ![]() jak ja nie lubie jak dzieci choruja ![]() libra ja mojej zaparzam melise jak nie moze dlugo zasnac. moze mial intensywny dzien?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

; Ale super; Ja tez chce taka babcie! Zawsze mi brakowalo, bo ja wczesnie stracilam... Nie chcialaby adoptowac twoja babcia jeszcze jednej wnuczki? 

...
;
a zwróc uwagę jak możesz czy te w brązie mają czubek złoty,a te cieliste srebrny?bo te fotki z allegro takie różne

Teraz najbardziej mi brakuje pomidorów ze szklarni babci...