![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXII
Cytat:
![]() i współczuję zguby ![]() miałam podobnie z bransoletką, łatwo przyszło, łatwo poszło ![]() zmykam kolorowych ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
z niemoralnych imprez przypomniała mi się moja 17-stka lub 18-stka... zdania podzielone która to właściwie była, bo 2 razy pod rząd robiłam urodzinowe ognisko na działce...
na pewno było morze alkoholu przeróżnych rodzajów, po którym chyba ja rzuciałam hasło, żeby uwolnić się od bluzek i po chwili po ogrodzie między jabłonkami biegało stadko nastolatek w takim właśnie stanie. w jednej z koleżanek zakochał się wtedy mój owczarek i nie odstępował jej na krok próbując okazać swoje uczucia. i ta właśnie koleżanka podobno przelatujące ufo wtedy widziała... a wegetarianie gotowali nam kurczaka na patelni nad ogniskiem, bo się okazało, że tylko oni wiedzą co z nim trzeba zrobić.... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ---------- Cytat:
o! jeszcze to mi umknęło przy cytowaniu. u nas, nie pamiętać już dobrze czemu, dziewczyny z większym biustem były oczytane. no tak to się ładnie nazywało - ale ona oczytana... ![]() chyba chodziło o gest - tak jak się książkę trzyma przy czytaniu w pewniej odległości od klatki piersiowej.... ![]()
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2011-01-24 o 02:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
perfumowy zawrót głowy
|
trzeba nadrobić
![]() Cytat:
Czy ktoś tu komuś wypomina dziadka w Wehrmachcie? ![]() Ja miałam, tzn mam, bo dziadek żyje i niech żyje jeszcze 50 lat! I serio solidaryzuję się z Tuskiem, ale pamiątek takich nie mam ![]() Mam tak samo, kiedyś byłam dość niegrzeczna. I nienawidzę, jak ktoś mi cokolwiek przypomina ![]() ale miło poniedziałek, do pracy pszczółki i mróweczki, kto nie musi niech się cieszy!!
![]() |
#4954 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Ju współczuję choroby bliskiego ale może tak jak mówisz dzięki temu wagę będzie kontrolował i czego innego sobie nie przyplącze ![]() ![]() Polly serio zaiwaniaj do lekarza moja mama olała długi czas bolące kolana i skończyło się na długotrwałej rehabilitacji i drogich zastrzykach w kolana które na dodatek trzeba co kilka lat powtarzać a i tak to bólu nie eliminuje całkowicie tylko go zmniejsza. Kufa kcesz za kilka lat być niepełnosprawna przez bóle kości ![]() Z frontu remontowego popytałam poczytałam i do przedpokoju i kuchni na bank poleci tikurilla ![]() ![]() ![]() A i wymyślili my z chuopem szare drzwi wewnętrzne i luda mowią że na spokręciło a mnie się wydaje że to rewelacyjny pomysł bo szary do wielu innych kolorów pasuje ![]()
![]() Edytowane przez Anetuniaa Czas edycji: 2011-01-24 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
ʞɐɯǝuɐ
|
ale jestem dziś dednięta
![]() Anetuniaa, zwierzaj się z remontu jak najwięcej, podczytuję Cię ![]() Szare drzwi są do kupienia gotowe czy na zamówienie? Czy sami będziecie malować na szaro?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym z Kamali nawet wytrzymała i nosiła, gdyby spod dymu nie wyłaziło na mnie mydło z rodzaju tych ![]() Betty ![]() Cytat:
![]() a nie od tego, jak to czasami mawiają, że jakaś ma bardzo duużeee... oczy? ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-01-24 o 09:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Wtajemniczenie
|
Nie no na zamówienie pewnie bo nigdzie takich nie widziałam a o malowaniu nawet nie myślałam, zobaczę jak cenowo wyjdzie, na razie tylko na stronie porty znalazłam szare
![]()
![]() |
#4958 | |||||||
ʞɐɯǝuɐ
|
jak rande wu?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ba ![]() TP też mnie często śmieszy, chociaż częściej daję się ponieść metafizycznej atmosferze (nie wiem czy "metafizyczny" to najlepsze określenie ale zawsze mi pasowało do TP) i nie mogę się pozbyć wrażenia że skrót TP to TPSA ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wasabi się boję bo normalny chrzan mnie wypala Cytat:
![]() ![]() kurcze, rzeczywiście demotywator..... ![]() Cytat:
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak w areszcie ![]()
![]() |
#4960 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
szare drzwi są spoko-tak mysle, oczywiscie zalezy to od załościowej koncepcji ja np mam bordowe ![]() ![]() ![]() betty-mam nadzieje ze sie wszystko ułozy ![]() zastanawiam sie jak mozna narzygac miedzy szyby ![]()
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
#4962 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() co do firanek, to teraz w sklepach są cudne zasłony ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja mysle ze to skótr od telewizja Polska ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- kto chce kupony z duki przysyłac adresy na priv-jutro ide na poczte!!!
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żaluzje z jednym pokoju mam w kolorze hiszpańskiej pomarańczy i pięknie to wygląda- w pokoju jest kjak w jednej baśni o Sindbadzie Żeglarzu, kiedy mieszkał w pustym jaju, a o zachodzie słońca w środku mieniło się od jasnego złota po purpurę poprzez wszystkie odcienie pomarańczu ![]() A w drugim pokoju mam żaluzje ciemny brąz metalik- ja się je zasłoni to jest mroczno dymnie, a na ścianach rzymski poranek/cafe latte Okna mam od południa - małe mieszkanie z całą ścianą okien
![]() |
#4964 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Polly mój adres masz? Bo kurna nie pamiętam czy Ci w końcu wysłałam czy nie ? ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Ju ja też właśnie myślałam nad zestawem w oknach zasłona plus żaluzje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
a nie TVP?
![]() ja też mam w pokoju od południa ![]() ![]() U mnie się bez zasłonek/żaluzji nie obędzie, bo nie znoszę jak z zewnątrz wszytko widać ![]() Objadam się sernikiem ![]() Moja mama czasem robi zmodyfikowaną wersję sernika - zamiast zmielonego sera dodaje do masy kilka serków waniliowych. Sernik wychodzi obłędnie mięciutki, delikatny i słodki ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-01-24 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4967 |
ʞɐɯǝuɐ
|
jaki piękny śnieg za oknem
![]() ![]() e tam w 2, od samego początku jest ja mam od niedawna wersję TP z wstępami Log Lady, jeszcze bardziej tę metafizyczność widać Co do DUKI to poprzednie kupony od Ciebie zgubiłam ![]() ![]() chyba bym nie wytrzymała w mieszaniu 100% od południa, muszę czasem odpocząć od słońca i od ciepłych barw a w takim mieszkaniu to niestety niemożliwe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale cudne ![]() http://www.bluntcard.com/ ktoś tu wklejał kiedyś podobne nibyretro plakaty do kuchni ![]()
![]() |
#4969 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
malowanie odpowiedną farbą bedzie sie dobrze trzymac, tzn nie odpsyskuje, ale ja mam duluxem i niestety ta farba sie ściera ![]() ![]() generalnie drzwi trzeba malowac emalią wodną akrylową albo alkidową. wodna nie smierdzi, szybko schnie (ok 2 godz) i łatwo sie maluje, nie swieci sie-najlepiej wybrac satyne , ale jest mniej trwała. alkidowa jest nie do zdarcia,a le trudniejsza w uzyciu i nie wiem czy ma różne stopnie połysku do wyboru. zaleta malowania jest taka ze mozna zrobic emalie z mieszalnika i miec np identyko jak na ścianach,albo dowolny kolor... co do przedpokoju i tikurilli-to ktorątikurila masz zamiar malowac? bo są 3 rodzaje, w dodatku w marketach sie nie znają i wmawiaja ze tikurila kolor to jest lateks (a nie jest) lateksowa jest Optiva -z tym ze uczulam ze optiva mat i tak jest połyskliwa pod swiatło dzienne....więc nie wiem jak ten półmat wygląda..chyba sie juz swieci całkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Polly mój adres masz? Bo kurna nie pamiętam czy Ci w końcu wysłałam czy nie ? ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Ju ja też właśnie myślałam nad zestawem w oknach zasłona plus żaluzje ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
tylko mi nie chodzi o brak światła a o brak ciepłych barw - krypty bym nie zniosła, ma być widno ale część mieszkania koniecznie ze światłem wschodnim / północnym
Cytat:
kcem do wewnętrza taki stary "zakaz palenia" ![]() a na drzwi wejściowe kciałabym powiesić sobie np. "siostry środowiskowe" ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie pchać się, po kolei ![]() ale macie czas do soboty, bo później rodzice wracają i się zdziwią że ich wanna nagle zaczęła się cieszyć taką popularnością ![]() BTW u siebie w mieszkaniu mam małą, bez sensu wannę którą najchętniej bym zamieniła na prysznic, bo i tak jest niewygodna ![]() Cytat:
![]() ![]() dasz radę! Ty byś nie dała? ![]() Obudziłam się o 8 i tak sobie leżałam do 10.30 ![]() Skończyłam właśnie śniadanie i zaraz obiad muszę zrobić bo jeszcze pracę trza dziś zaliczyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tobie to przywiozę osobiście ![]() ![]() moj ostatni hit z Duki-łyzeczka do jedzenia owoców ![]() ma na brzezkach ząbki i fajnie sie wzyna w grejfiuta albo kiwioła ![]() tam maj a takie rózne pierdoły który gdzie indziej nie ma-np fajne formy do zapiekania, ceramiczne albo silikonowe...no i mają duzo czarnych rzeczy tego typu ![]() ![]() Cytat:
ja kiedys natknełam sie na napis "welcome to our cabin" dosc adekwatny mi sie zdał do powieszenia nad wejsciem do mego przybytku ![]()
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
a nie lepsze by było:
666 Wellcome to our black sanctuary? ![]() Albo cytat z boskiej komedii "ty, który wchodzisz, żegnaj się z nadzieją!" (w moim ogólniaku wisiało to nad drzwiami do pracowni chemicznej ![]() A ja bym chciała mieć mieszkanie w totalnie zakręconym klimacie - czy to z czarnymi zasłonami i jakimiś mrocznymi figurkami, czy to fantasy ze smokami, czy to jakieś s-f albo afrykańskie czy japońskie wystroje... ![]() Czy choćby podłoge w bialo-czarne kafelki i czerwone zasłony, do tego 3 fotele, stolik i lynchowy salon gotowy... ![]() edit: albo zrobic taki korytarz, ajk ktoś ma długi i prosty ![]() ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-01-24 o 11:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Konkretnie to z tego co rozmawiałam z kobietą w punkcie z farbami to wyszło mi że chodzi o Tikkurille Optiva Matt (5). Kazałam szfagrowi sprawdzić czy ma jeszcze opakowanie po farbie w piwnicy żeby zobaczył czy ma poł mat czy mat bo u nich efekt mi się podoba i może to jest właśnie ten mat tak jak u ciebie bo on właśnie jest taki lekko hmm błyszczący ale to dosłownie lkutko
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
grozi wypollizowaniem
|
Konkretnie to z tego co rozmawiałam z kobietą w punkcie z farbami to wyszło mi że chodzi o Tikkurille Optiva Matt (5).
Kazałam szfagrowi sprawdzić czy ma jeszcze opakowanie po farbie w piwnicy żeby zobaczył czy ma poł mat czy mat bo u nich efekt mi się podoba i może to jest właśnie ten mat tak jak u ciebie bo on właśnie jest taki lekko hmm błyszczący ale to dosłownie lkutko[/QUOTE] ano-ja ma własnie optiva 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ale 5 jest bardziej trwała-mysle ze to dobry wybór. co do drzwi jesczze-to ja nowych bym nie polecała malowac, bo nowe są laminowane i nie wiem jakby to wyszło...i to duzo roboty jest-zeszlifowac, odpylic, 2x malowanie (mozna jesczze wczesniej zagruntowac) co do beckersa to nigdy niczym z tej firmy nie malowałam, wiec nie wiem,ale mysle ze bedzie ok a kiedy ten remont bedzie? ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- anetunia-twój adres mam-juz zapakowałam ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-01-24 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Remont a raczej wykańczanie (bo to stan deweloperski) to o ile poprawki będą zrobione to gdzieś tak od połowy/końca przyszłego tygodnia. Dużo poprawek nie było więc powinno być zgodnie z przewidywaniami. Najgorsze że muszę płytki na gwałt zamawiać a żadne mi się nie podobają juz teraz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
głównie knajpiano/piwniczno - powinnam być artystką no rzesz ![]() apropo napisów to mój ojciec jak żył to przykleił kiedyś tak napis z jakiejś swojej roboty w latach 70-80 "Pierszeństwo obsługi ...... (tu imię i nazwisko) na kibel w domu rodzinnym gdzie przewija sie zawsze więcej ludu. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-01-24 o 11:29 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | ||||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w nowej chacie tak właśnie jest, duży pokój cały w oknach na pd a kuchnia i mały pokój na pn najbardziej lubię tak jak u rodziców jest, pn-wsch + pd-zach, bo wtedy i zachody i wschody można podziwiać, ale oni na 10 piętrze więc też inaczej to wygląda Cytat:
![]()
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.