Scent Bar XXII - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 01:53   #4951
Florens
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXII

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Z nimi, z nimi...
tylko z nimi trzeba czasem rozmawiać jak z dziećmi....
wcześniej niejednokrotnie namawiali mnie do powrotu i liczyli na to, bo się martwili tym kto się nimi zajmie na starość... a tu taki zonk

jak powiedziałam, że koniecznie do pracy, jak najszybciej będę próbowała iść, to było, że dzieci mi się 2 razy pochorują i wezmę l4 i mnie wyrzucą....

I jeszcze zgubiłam wczoraj złoty pierścionek, który sama znalazłam jakieś 10 lat temu.... amulet mój...
podejrzewam, że jednak możesz na nich liczyć

i współczuję zguby
miałam podobnie z bransoletką, łatwo przyszło, łatwo poszło

zmykam

kolorowych wszystkim

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 02:31   #4952
Betty83
Zakorzenienie

z niemoralnych imprez przypomniała mi się moja 17-stka lub 18-stka... zdania podzielone która to właściwie była, bo 2 razy pod rząd robiłam urodzinowe ognisko na działce...
na pewno było morze alkoholu przeróżnych rodzajów, po którym chyba ja rzuciałam hasło, żeby uwolnić się od bluzek i po chwili po ogrodzie między jabłonkami biegało stadko nastolatek w takim właśnie stanie.
w jednej z koleżanek zakochał się wtedy mój owczarek i nie odstępował jej na krok próbując okazać swoje uczucia. i ta właśnie koleżanka podobno przelatujące ufo wtedy widziała...
a wegetarianie gotowali nam kurczaka na patelni nad ogniskiem, bo się okazało, że tylko oni wiedzą co z nim trzeba zrobić....

---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
chciałam zadać kłam jakobym miałą zamykać bar - biorę kiece i lece - niestety nie spać ale poczytać - choć u nas poczytać to jest slang/gryps na picie alkoholu - nauczycielski gryps - który jest prosty jak drut a jednak nieropracowany przez żadnego ucznia - wszystkie wyczieczki itp wypady ach - ale moralniaków nie zanotowałam

o! jeszcze to mi umknęło przy cytowaniu.
u nas, nie pamiętać już dobrze czemu, dziewczyny z większym biustem były oczytane.
no tak to się ładnie nazywało - ale ona oczytana...
chyba chodziło o gest - tak jak się książkę trzyma przy czytaniu w pewniej odległości od klatki piersiowej....

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2011-01-24 o 02:43
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 06:26   #4953
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
A ja nigdy nie widziałam FWWM....
trzeba nadrobić
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

a ja chcialam zapytac czy TP jest wg was smieszny? przynajmniej pierwsze 4 odc?
jest śmieszny, śmieszno-straszny

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ale dziadka w Wehrmachcie nie miałem, serio
Czy ktoś tu komuś wypomina dziadka w Wehrmachcie?

Ja miałam, tzn mam, bo dziadek żyje i niech żyje jeszcze 50 lat!
I serio solidaryzuję się z Tuskiem, ale pamiątek takich nie mam

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Jak mi się przypominają dawne czasy, to ciąg kaców- moralniaków
Mam tak samo, kiedyś byłam dość niegrzeczna. I nienawidzę, jak ktoś mi cokolwiek przypomina

ale miło poniedziałek, do pracy pszczółki i mróweczki, kto nie musi niech się cieszy!!

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 07:09   #4954
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Bry ale mi się do pracy dziś nie chciało ale jakoś przybyłam!

Ju współczuję choroby bliskiego ale może tak jak mówisz dzięki temu wagę będzie kontrolował i czego innego sobie nie przyplącze ja mam w rodzinie 2 babcie na to chorujące jedna polekowo a druga po prostu i obie jakoś się trzymają

Polly serio zaiwaniaj do lekarza moja mama olała długi czas bolące kolana i skończyło się na długotrwałej rehabilitacji i drogich zastrzykach w kolana które na dodatek trzeba co kilka lat powtarzać a i tak to bólu nie eliminuje całkowicie tylko go zmniejsza. Kufa kcesz za kilka lat być niepełnosprawna przez bóle kości

Z frontu remontowego popytałam poczytałam i do przedpokoju i kuchni na bank poleci tikurilla sister ma znajomi majo polly ma i wszyscy mówią że spoko do pokojów chyba! beckers designer color więc jak kto ma jakie spostrzeżenia to niech krzyczy

A i wymyślili my z chuopem szare drzwi wewnętrzne i luda mowią że na spokręciło a mnie się wydaje że to rewelacyjny pomysł bo szary do wielu innych kolorów pasuje

Edytowane przez Anetuniaa
Czas edycji: 2011-01-24 o 07:13
Anetuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 08:33   #4955
kamena
ʞɐɯǝuɐ

ale jestem dziś dednięta

Anetuniaa, zwierzaj się z remontu jak najwięcej, podczytuję Cię
Szare drzwi są do kupienia gotowe czy na zamówienie? Czy sami będziecie malować na szaro?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 09:09   #4956
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

a P. do kozy przyzwyczajony taka Kamali to dla niego kaszka z mleczkiem

a tak serio to szacun i zdziwko - ja sama nie potrafię jej - na sobie - a jednoczesnie uważam ze to nie jest zły zapach po prostu szkoda mi ze tak mam - ale moze sie jeszcze wszystko kiedyś poodwraca - zapachowo strasznie niewierna jestem

ja bym z Kamali nawet wytrzymała i nosiła, gdyby spod dymu nie wyłaziło na mnie mydło z rodzaju tych

Betty
Cytat:
o! jeszcze to mi umknęło przy cytowaniu.
u nas, nie pamiętać już dobrze czemu, dziewczyny z większym biustem były oczytane.
no tak to się ładnie nazywało - ale ona oczytana...
chyba chodziło o gest - tak jak się książkę trzyma przy czytaniu w pewniej odległości od klatki piersiowej....

a nie od tego, jak to czasami mawiają, że jakaś ma bardzo duużeee... oczy?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-24 o 09:16
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 09:10   #4957
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Nie no na zamówienie pewnie bo nigdzie takich nie widziałam a o malowaniu nawet nie myślałam, zobaczę jak cenowo wyjdzie, na razie tylko na stronie porty znalazłam szare

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 09:26   #4958
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Na taką nigdy bym nie poszła...
Koleś jest 10 cm niższy
jak rande wu?

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
moim zdaniem one nigdy nie są praktyczne. Kurzy się to to, ślizga po podłodze, można się potknąć o brzeg, a świni tak dobrze się na tym śpi, ze nie schodzi z niego nawet na siusiu. Dywanu u mnie się nie uświadczy Ani firanek - to samo, kurzozbieracz, fuj, fuj, fuj.
z dywanami to odwrotnie niż u mnie nie mogłabym mieszkać z łysą podłogą. ale firanek też nie bardzo lubię, szczególnie tych "tradycyjnych"

Cytat:
Najs U nas większość takich "eksponatów" to dary uczniowskie, z czasów, gdy ojciec pracował w technikum, i oczywiście część została w posiadaniu szkoły (pamiętam duży talerz obiadowy z czarną swastyką właśnie) A w p.i.e.r.d.o.l.n.i.k.u na biurku trzymam wojenną, metalową "wpinkę" (takie coś na szpilce) z orłem siedzącym na swastyce, w otoczeniu dębowych listków (zdobyczna pamiątka dziadka), razem z medalikiem z orłem w koronie, na tle krzyża pokrytego czarną emalią (z okresu rozbiorowego prawdopodobnie, ale trzeba by dać go do renowacji, bo i emalia poodpryskiwała, i srebrzenie się starło).
faaaajne te pamiątki swastykowy talerzyk to nie pamiętam skąd się wziął, muszę mamy zapytać. moja babcia ma jeszcze pamiątkową srebrną łyżeczkę z plądrowania po uciekających Niemcach - to już mniej chwalebne pochodzenie pamiątki

Cytat:
cooper jest suotki
no ba

TP też mnie często śmieszy, chociaż częściej daję się ponieść metafizycznej atmosferze (nie wiem czy "metafizyczny" to najlepsze określenie ale zawsze mi pasowało do TP)

i nie mogę się pozbyć wrażenia że skrót TP to TPSA

Cytat:
szybki loknięcie czy aby jestem w czynnym barze ?
czy kto jeszcze siedzi na stołkach barowych - które nota bene mam mieć kiedyś w domu jako krzesłą własnie do baru/blatu oprócz reszty krzeseł ale czarno to widzę - ja zawsze znich spadam lub conajmniej telepię sie na nich
mamy w pracy takie krzesła barowe, wyglądają jak zwykłe krzesła tylko mają wyższe nóżki, z oparciem i szerokim siedziskiem, więc są wygodne i się z nich nie spada

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
wiecie co..... włsnie sie dowiedziłm że wczoraj zginęło 2 Polków w Afganistanie , z jednym chodziłm do podstawówki ..nwet nie był żołnierzem........dziwnie ,niby nikt szczególnie bliski ale dziwnie
rozumiem

Cytat:
ja też - zbieram - z wszędąd ( )

jak lubisz dodaj koniecznie ociupinkę wasabi - podrasowuje smaczek
kubki najfajniejsze są właśnie z wszędąd takie po prostu kupne to nie to samo

a wasabi się boję bo normalny chrzan mnie wypala

Cytat:
Tym sposobem Polly zdjęła z siebie straszliwą klontfe zakupową, i od tej pory wszystko, czego tylko zapragnie, dostanie od ręki, w atrakcyjnej cenie oczywiście, a towar rzeczony produkować będą jeszcze przez minimum następnych 50 lat, coby w razie W dokupić
oby

Cytat:
kochani są, ale czasami to największy demotywator jaki znam...
kurcze, rzeczywiście demotywator.....

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Czy ktoś tu komuś wypomina dziadka w Wehrmachcie?

Ja miałam, tzn mam, bo dziadek żyje i niech żyje jeszcze 50 lat!
ja miałam babcię w Armii Czerwonej w czasie przeszłym bo już w niej oczywiście nie jest
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-01-24, 09:26   #4959
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze zgubiłam wczoraj złoty pierścionek, który sama znalazłam jakieś 10 lat temu.... amulet mój...
Mam przeczucie, że się znajdzie

Cytat:
z niemoralnych imprez przypomniała mi się moja 17-stka lub 18-stka... zdania podzielone która to właściwie była, bo 2 razy pod rząd robiłam urodzinowe ognisko na działce...
na pewno było morze alkoholu przeróżnych rodzajów, po którym chyba ja rzuciałam hasło, żeby uwolnić się od bluzek i po chwili po ogrodzie między jabłonkami biegało stadko nastolatek w takim właśnie stanie.
w jednej z koleżanek zakochał się wtedy mój owczarek i nie odstępował jej na krok próbując okazać swoje uczucia. i ta właśnie koleżanka podobno przelatujące ufo wtedy widziała...
a wegetarianie gotowali nam kurczaka na patelni nad ogniskiem, bo się okazało, że tylko oni wiedzą co z nim trzeba zrobić....

Imprezy na działce, to jest to!

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Ju współczuję choroby bliskiego ale może tak jak mówisz dzięki temu wagę będzie kontrolował i czego innego sobie nie przyplącze

A i wymyślili my z chuopem szare drzwi wewnętrzne i luda mowią że na spokręciło a mnie się wydaje że to rewelacyjny pomysł

Jak w areszcie

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 09:29   #4960
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ja chyba nie znam tej historii

Wiecie co? Polly miała rację, wykończymy tę edycję w 21 dni, oczko!

Tym sposobem Polly zdjęła z siebie straszliwą klontfe zakupową, i od tej pory wszystko, czego tylko zapragnie, dostanie od ręki, w atrakcyjnej cenie oczywiście, a towar rzeczony produkować będą jeszcze przez minimum następnych 50 lat, coby w razie W dokupi

Cytat:

Z frontu remontowego popytałam poczytałam i do przedpokoju i kuchni na bank poleci tikurilla sister ma znajomi majo polly ma i wszyscy mówią że spoko do pokojów chyba! beckers designer color więc jak kto ma jakie spostrzeżenia to niech krzyczy

A i wymyślili my z chuopem szare drzwi wewnętrzne i luda mowią że na spokręciło a mnie się wydaje że to rewelacyjny pomysł bo szary do wielu innych kolorów pasuje

szare drzwi są spoko-tak mysle, oczywiscie zalezy to od załościowej koncepcji
ja np mam bordowe wlasnoręcznie malowane pierwsze wrazenie po pomalowaniu białych blokowych drzwi na bordo był powalający

betty-mam nadzieje ze sie wszystko ułozy

zastanawiam sie jak mozna narzygac miedzy szyby
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 09:32   #4961
Maja102
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/2612994/Pierre-Dolnique

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 09:47   #4962
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

z dywanami to odwrotnie niż u mnie nie mogłabym mieszkać z łysą podłogą. ale firanek też nie bardzo lubię, szczególnie tych "tradycyjnych"
a ja znalazłam wczoraj w sieciuni takie wycinane dywaniki cos jak mohohej..laska sama robi masakra

co do firanek, to teraz w sklepach są cudne zasłony az sie zastanawiac zaczęłam coby czegos nie uwiesic w oknach na razie nic ni mom..ani firanek,ani zaluzji

Cytat:
TP też mnie często śmieszy, chociaż częściej daję się ponieść metafizycznej atmosferze (nie wiem czy "metafizyczny" to najlepsze określenie ale zawsze mi pasowało do TP)

i nie mogę się pozbyć wrażenia że skrót TP to TPSA
tylko metafizycznosc to głównie w 2 seri-ja jestem jeszcze na 1

a ja mysle ze to skótr od telewizja Polska

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

kto chce kupony z duki przysyłac adresy na priv-jutro ide na poczte!!!
Stary 2011-01-24, 09:53   #4963
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
co do firanek, to teraz w sklepach są cudne zasłony az sie zastanawiac zaczęłam coby czegos nie uwiesic w oknach na razie nic ni mom..ani firanek,ani zaluzji
Dla mnie mieszkanie bez czegoś w oknach jest gołe- jedyne, czym się podniecam we wnetrzach to zasłony i żaluzje

Żaluzje z jednym pokoju mam w kolorze hiszpańskiej pomarańczy i pięknie to wygląda- w pokoju jest kjak w jednej baśni o Sindbadzie Żeglarzu, kiedy mieszkał w pustym jaju, a o zachodzie słońca w środku mieniło się od jasnego złota po purpurę poprzez wszystkie odcienie pomarańczu
A w drugim pokoju mam żaluzje ciemny brąz metalik- ja się je zasłoni to jest mroczno dymnie, a na ścianach rzymski poranek/cafe latte

Okna mam od południa - małe mieszkanie z całą ścianą okien

Stary 2011-01-24, 10:06   #4964
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:

szare drzwi są spoko-tak mysle, oczywiscie zalezy to od załościowej koncepcji
ja np mam bordowe wlasnoręcznie malowane pierwsze wrazenie po pomalowaniu białych blokowych drzwi na bordo był powalający
I jak to się trzyma to malowanie ? nie dopryskuje albo co? Kuran ale ja do malowania by, i tak musiała kupić bo nie mam żadnych, ale w sumie jak ten szary na żywo będzie nie taki jak trzeba to pewnie pomyśle nad pomalowaniem
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Polly mój adres masz? Bo kurna nie pamiętam czy Ci w końcu wysłałam czy nie ?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ju ja też właśnie myślałam nad zestawem w oknach zasłona plus żaluzje
Stary 2011-01-24, 10:08   #4965
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

a ja mysle ze to skótr od telewizja Polska
a nie TVP?
Cytat:

ja też mam w pokoju od południa 3-metrowy rząd okien
U mnie się bez zasłonek/żaluzji nie obędzie, bo nie znoszę jak z zewnątrz wszytko widać

Objadam się sernikiem
Moja mama czasem robi zmodyfikowaną wersję sernika - zamiast zmielonego sera dodaje do masy kilka serków waniliowych. Sernik wychodzi obłędnie mięciutki, delikatny i słodki

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-24 o 10:10
Stary 2011-01-24, 10:20   #4966
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

Szczególnie, że z żaluzjami można bawić się światłem- i mieć różnie wyglądające wnętrze

Stary 2011-01-24, 10:27   #4967
kamena
ʞɐɯǝuɐ

jaki piękny śnieg za oknem

Cytat:
tylko metafizycznosc to głównie w 2 seri-ja jestem jeszcze na 1
e tam w 2, od samego początku jest

ja mam od niedawna wersję TP z wstępami Log Lady, jeszcze bardziej tę metafizyczność widać

Co do DUKI to poprzednie kupony od Ciebie zgubiłam ale najprawdopodobniej i tak bym tam ostatecznie nic nie kupiła

Cytat:
chyba bym nie wytrzymała w mieszaniu 100% od południa, muszę czasem odpocząć od słońca i od ciepłych barw a w takim mieszkaniu to niestety niemożliwe

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-01-24, 10:31   #4968
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

chyba bym nie wytrzymała w mieszaniu 100% od południa, muszę czasem odpocząć od słońca i od ciepłych barw a w takim mieszkaniu to niestety niemożliwe
zawsze można zainstalować czarne zasłony i zrobić sobie kryptę

Ale cudne
http://www.bluntcard.com/
ktoś tu wklejał kiedyś podobne nibyretro plakaty do kuchni
Stary 2011-01-24, 10:32   #4969
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
I jak to się trzyma to malowanie ? nie dopryskuje albo co? Kuran ale ja do malowania by, i tak musiała kupić bo nie mam żadnych, ale w sumie jak ten szary na żywo będzie nie taki jak trzeba to pewnie pomyśle nad pomalowaniem

malowanie odpowiedną farbą bedzie sie dobrze trzymac, tzn nie odpsyskuje, ale ja mam duluxem i niestety ta farba sie ściera tzn trąc mocno szmatką mozna sie przetrzec do warstwy pierwotnej

generalnie drzwi trzeba malowac emalią wodną akrylową albo alkidową. wodna nie smierdzi, szybko schnie (ok 2 godz) i łatwo sie maluje, nie swieci sie-najlepiej wybrac satyne , ale jest mniej trwała. alkidowa jest nie do zdarcia,a le trudniejsza w uzyciu i nie wiem czy ma różne stopnie połysku do wyboru.

zaleta malowania jest taka ze mozna zrobic emalie z mieszalnika i miec np identyko jak na ścianach,albo dowolny kolor...

co do przedpokoju i tikurilli-to ktorątikurila masz zamiar malowac? bo są 3 rodzaje, w dodatku w marketach sie nie znają i wmawiaja ze tikurila kolor to jest lateks (a nie jest) lateksowa jest Optiva -z tym ze uczulam ze optiva mat i tak jest połyskliwa pod swiatło dzienne....więc nie wiem jak ten półmat wygląda..chyba sie juz swieci całkiem

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ju ja też właśnie myślałam nad zestawem w oknach zasłona plus żaluzje [/QUOTE]

Cytat:
a nie TVP?

ja też mam w pokoju od południa 3-metrowy rząd okien
U mnie się bez zasłonek/żaluzji nie obędzie, bo nie znoszę jak z zewnątrz wszytko widać

Objadam się sernikiem
Moja mama czasem robi zmodyfikowaną wersję sernika - zamiast zmielonego sera dodaje do masy kilka serków waniliowych. Sernik wychodzi obłędnie mięciutki, delikatny i słodki
Stary 2011-01-24, 10:37   #4970
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
zawsze można zainstalować czarne zasłony i zrobić sobie kryptę
tylko mi nie chodzi o brak światła a o brak ciepłych barw - krypty bym nie zniosła, ma być widno ale część mieszkania koniecznie ze światłem wschodnim / północnym
Cytat:
Ale cudne
mnie się marzy stara tablica ostrzegawcza albo informacyjna

kcem do wewnętrza taki stary "zakaz palenia"

a na drzwi wejściowe kciałabym powiesić sobie np. "siostry środowiskowe" albo "zakaz wchodzenia na teren przedsiębiorstwa" coś w tym stylu w każdym razie

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-01-24, 10:47   #4971
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co? Polly miała rację, wykończymy tę edycję w 21 dni, oczko!

Tym sposobem Polly zdjęła z siebie straszliwą klontfe zakupową, i od tej pory wszystko, czego tylko zapragnie, dostanie od ręki, w atrakcyjnej cenie oczywiście, a towar rzeczony produkować będą jeszcze przez minimum następnych 50 lat, coby w razie W dokupić

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

nikt nie lubi, a do wanny jestem pierwsza
nie pchać się, po kolei
ale macie czas do soboty, bo później rodzice wracają i się zdziwią że ich wanna nagle zaczęła się cieszyć taką popularnością

BTW u siebie w mieszkaniu mam małą, bez sensu wannę którą najchętniej bym zamieniła na prysznic, bo i tak jest niewygodna
Cytat:
Ja porządny jestem, cudzych małżeństw nie rozb... aaaaa, chujka, czyli za obopólną zgodą, taaak?

Ja porządny jestem!

Cytat:
ale mnie zdołowali wczoraj w domu.

dasz radę! Ty byś nie dała?

Obudziłam się o 8 i tak sobie leżałam do 10.30
Skończyłam właśnie śniadanie i zaraz obiad muszę zrobić bo jeszcze pracę trza dziś zaliczyć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 10:51   #4972
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
jaki piękny śnieg za oknem

e tam w 2, od samego początku jest

ja mam od niedawna wersję TP z wstępami Log Lady, jeszcze bardziej tę metafizyczność widać

Co do DUKI to poprzednie kupony od Ciebie zgubiłam ale najprawdopodobniej i tak bym tam ostatecznie nic nie kupiła

tobie to przywiozę osobiście , a jak juz sie wzięło na kurodomowość to moze jednak cos kupisz

moj ostatni hit z Duki-łyzeczka do jedzenia owoców
ma na brzezkach ząbki i fajnie sie wzyna w grejfiuta albo kiwioła

tam maj a takie rózne pierdoły który gdzie indziej nie ma-np fajne formy do zapiekania, ceramiczne albo silikonowe...no i mają duzo czarnych rzeczy tego typu albo łyzeczki do caffe latte, albo młynki elektryczne do przypraw..w sensie ze mielisz zaraz przed dodaniem do potrawy no i niesmiertelne małe kokilki...i przewracajace sie szklanki

Cytat:
tylko mi nie chodzi o brak światła a o brak ciepłych barw - krypty bym nie zniosła, ma być widno ale część mieszkania koniecznie ze światłem wschodnim / północnym

a na drzwi wejściowe kciałabym powiesić sobie np. "siostry środowiskowe" albo "zakaz wchodzenia na teren przedsiębiorstwa" coś w tym stylu w każdym razie

ja kiedys natknełam sie na napis "welcome to our cabin" dosc adekwatny mi sie zdał do powieszenia nad wejsciem do mego przybytku
Stary 2011-01-24, 10:58   #4973
Maja102
Zakorzenienie

a nie lepsze by było:
666 Wellcome to our black sanctuary?
Albo cytat z boskiej komedii "ty, który wchodzisz, żegnaj się z nadzieją!"
(w moim ogólniaku wisiało to nad drzwiami do pracowni chemicznej )

A ja bym chciała mieć mieszkanie w totalnie zakręconym klimacie - czy to z czarnymi zasłonami i jakimiś mrocznymi figurkami, czy to fantasy ze smokami, czy to jakieś s-f albo afrykańskie czy japońskie wystroje...
Czy choćby podłoge w bialo-czarne kafelki i czerwone zasłony, do tego 3 fotele, stolik i lynchowy salon gotowy...
edit: albo zrobic taki korytarz, ajk ktoś ma długi i prosty kafelki na podłoge, a na ścianach czerowne zasłony z rozcięciami w miejscu drzwi (a przy okazji zasłaniały by wszelkie szafki, półki i bajzel), czujecie? W wersji dla niemających kasy można by zasłonami zasłonić szafę wnękowa, zamiast dorabiać dźwi, albo zasłonić stare i zniszczone

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-24 o 11:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 11:01   #4974
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale cudne

Cytat:
malowanie odpowiedną farbą bedzie sie dobrze trzymac, tzn nie odpsyskuje, ale ja mam duluxem i niestety ta farba sie ściera tzn trąc mocno szmatką mozna sie przetrzec do warstwy pierwotnej

generalnie drzwi trzeba malowac emalią wodną akrylową albo alkidową. wodna nie smierdzi, szybko schnie (ok 2 godz) i łatwo sie maluje, nie swieci sie-najlepiej wybrac satyne , ale jest mniej trwała. alkidowa jest nie do zdarcia,a le trudniejsza w uzyciu i nie wiem czy ma różne stopnie połysku do wyboru.

zaleta malowania jest taka ze mozna zrobic emalie z mieszalnika i miec np identyko jak na ścianach,albo dowolny kolor...

co do przedpokoju i tikurilli-to ktorątikurila masz zamiar malowac? bo są 3 rodzaje, w dodatku w marketach sie nie znają i wmawiaja ze tikurila kolor to jest lateks (a nie jest) lateksowa jest Optiva -z tym ze uczulam ze optiva mat i tak jest połyskliwa pod swiatło dzienne....więc nie wiem jak ten półmat wygląda..chyba sie juz swieci całkiem

[/QUOTE]
Konkretnie to z tego co rozmawiałam z kobietą w punkcie z farbami to wyszło mi że chodzi o Tikkurille Optiva Matt (5).
Kazałam szfagrowi sprawdzić czy ma jeszcze opakowanie po farbie w piwnicy żeby zobaczył czy ma poł mat czy mat bo u nich efekt mi się podoba i może to jest właśnie ten mat tak jak u ciebie bo on właśnie jest taki lekko hmm błyszczący ale to dosłownie lkutko
Stary 2011-01-24, 11:08   #4975
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Konkretnie to z tego co rozmawiałam z kobietą w punkcie z farbami to wyszło mi że chodzi o Tikkurille Optiva Matt (5).
Kazałam szfagrowi sprawdzić czy ma jeszcze opakowanie po farbie w piwnicy żeby zobaczył czy ma poł mat czy mat bo u nich efekt mi się podoba i może to jest właśnie ten mat tak jak u ciebie bo on właśnie jest taki lekko hmm błyszczący ale to dosłownie lkutko[/QUOTE]

ano-ja ma własnie optiva 5 , jest jeszcze optiva super matt...chciałam własnie tę brac ale sie okazało...ze nigdzie jej nie ma nawet u autoryzowanego mieszacza .
ale 5 jest bardziej trwała-mysle ze to dobry wybór.

co do drzwi jesczze-to ja nowych bym nie polecała malowac, bo nowe są laminowane i nie wiem jakby to wyszło...i to duzo roboty jest-zeszlifowac, odpylic, 2x malowanie (mozna jesczze wczesniej zagruntowac)

co do beckersa to nigdy niczym z tej firmy nie malowałam, wiec nie wiem,ale mysle ze bedzie ok

a kiedy ten remont bedzie?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

anetunia-twój adres mam-juz zapakowałam

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2011-01-24 o 11:08
Stary 2011-01-24, 11:12   #4976
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ano-ja ma własnie optiva 5 , jest jeszcze optiva super matt...chciałam własnie tę brac ale sie okazało...ze nigdzie jej nie ma nawet u autoryzowanego mieszacza .
ale 5 jest bardziej trwała-mysle ze to dobry wybór.

co do drzwi jesczze-to ja nowych bym nie polecała malowac, bo nowe są laminowane i nie wiem jakby to wyszło...i to duzo roboty jest-zeszlifowac, odpylic, 2x malowanie (mozna jesczze wczesniej zagruntowac)

co do beckersa to nigdy niczym z tej firmy nie malowałam, wiec nie wiem,ale mysle ze bedzie ok

a kiedy ten remont bedzie?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

anetunia-twój adres mam-juz zapakowałam

Remont a raczej wykańczanie (bo to stan deweloperski) to o ile poprawki będą zrobione to gdzieś tak od połowy/końca przyszłego tygodnia. Dużo poprawek nie było więc powinno być zgodnie z przewidywaniami. Najgorsze że muszę płytki na gwałt zamawiać a żadne mi się nie podobają juz teraz
Stary 2011-01-24, 11:31   #4977
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

takoż mam - albo uwilebiam poczuć sie jak w Italii i wtedy salon południowy albo moja mała krypta biurowa szaro ciemna ściana północne okno - lubie mieć gdzie uciec - słońce lubię rzadko
głównie knajpiano/piwniczno - powinnam być artystką no rzesz

apropo napisów to mój ojciec jak żył to przykleił kiedyś tak napis z jakiejś swojej roboty w latach 70-80 "Pierszeństwo obsługi ...... (tu imię i nazwisko) na kibel w domu rodzinnym gdzie przewija sie zawsze więcej ludu.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:

Imprezy na działce, to jest to!
hue hue

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
a nie lepsze by było:
666 Wellcome to our black sanctuary?
Albo cytat z boskiej komedii "ty, który wchodzisz, żegnaj się z nadzieją!"
(w moim ogólniaku wisiało to nad drzwiami do pracowni chemicznej )

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-01-24 o 11:29
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 11:37   #4978
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
apropo napisów to mój ojciec jak żył to przykleił kiedyś tak napis z jakiejś swojej roboty w latach 70-80 "Pierszeństwo obsługi ...... (tu imię i nazwisko) na kibel w domu rodzinnym gdzie przewija sie zawsze więcej ludu
Stary 2011-01-24, 11:39   #4979
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
BTW u siebie w mieszkaniu mam małą, bez sensu wannę którą najchętniej bym zamieniła na prysznic, bo i tak jest niewygodna
a ile ma ta mała bez sensu?

Cytat:
tobie to przywiozę osobiście , a jak juz sie wzięło na kurodomowość to moze jednak cos kupisz

moj ostatni hit z Duki-łyzeczka do jedzenia owoców
ma na brzezkach ząbki i fajnie sie wzyna w grejfiuta albo kiwioła

tam maj a takie rózne pierdoły który gdzie indziej nie ma-np fajne formy do zapiekania, ceramiczne albo silikonowe...no i mają duzo czarnych rzeczy tego typu albo łyzeczki do caffe latte, albo młynki elektryczne do przypraw..w sensie ze mielisz zaraz przed dodaniem do potrawy no i niesmiertelne małe kokilki...i przewracajace sie szklanki
ooo, takom łyżeczkę doowocną to bym kciała

Cytat:
takoż mam - albo uwilebiam poczuć sie jak w Italii i wtedy salon południowy albo moja mała krypta biurowa szaro ciemna ściana północne okno - lubie mieć gdzie uciec - słońce lubię rzadko
o to to, raz tak raz tak
w nowej chacie tak właśnie jest, duży pokój cały w oknach na pd a kuchnia i mały pokój na pn
najbardziej lubię tak jak u rodziców jest, pn-wsch + pd-zach, bo wtedy i zachody i wschody można podziwiać, ale oni na 10 piętrze więc też inaczej to wygląda

Cytat:
apropo napisów to mój ojciec jak żył to przykleił kiedyś tak napis z jakiejś swojej roboty w latach 70-80 "Pierszeństwo obsługi ...... (tu imię i nazwisko) na kibel w domu rodzinnym gdzie przewija sie zawsze więcej ludu.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-01-24, 11:44   #4980
skarbiatko
Zakorzenienie

Widziałyście jaki sen miała Sabb? Panda Wszechmocna na atomowym grzybie i wizażowe monstra

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości